De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Help, ik ben schuldig tot mijn onschuld bewezen is’

Apache

09/09/2023 - 06:29

Deze week kreeg De Helpdesk een door insinuaties achtervolgde excellentie aan de lijn.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zwitserse bedrijven straks ‘schuldig tot het tegendeel is bewezen’? (04/06/2020 - Express)
  In Zwitserland wordt deze week in het parlement gedebatteerd over een wetsvoorstel dat bedrijven automatisch ‘wettelijk aansprakelijk stelt’ en ‘schuldig... The post Zwitserse bedrijven straks ‘schuldig tot het tegendeel is bewezen’? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. “Mijn vader bleef me in de ribben schoppen”: het drama achter realityreeks ‘Jon & Kate Plus Eight’ (05/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij beet jarenlang op zijn tanden, maar Collin Gosselin (18) zwijgt niet langer. De jongen, die beroemd werd door de realityreeks ‘Jon & Kate Plus Eight’, haalt in een nieuw interview ongemeen hard uit naar z'n vervreemde moeder, Kate (47), die hem als twaalfjarige liet opnemen in een instelling. Dat de Gosselins allesbehalve een gelukkig gezin waren, bewezen ze de afgelopen jaren in tienvoud. Beschuldigingen van huiselijk geweld, diefstal en overspel vormen geen uitzondering. “Mijn kinderen zijn me nog 387.000 dollar schuldig.”
  [naar artikel]
 3. ‘Ik moet mijn onschuld blijkbaar bewijzen, terwijl het uiteraard omgekeerd is’ (24/09/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 4. Kijker kan zelf beslissen over schuld of onschuld in interactieve fictiereeks ‘Assisen’ (18/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na de populaire theaterstukken van ‘Assisen’, waarin het publiek mag stemmen over de schuld of onschuld van de personages op het podium, volgt er nu de fictiereeks op Play4.
  [naar artikel]
 5. Jeroen Meus: ‘Ik ben al mijn onschuld kwijt, vind geen naïviteit meer in mezelf’ (01/02/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. ‘Temptation Island’-verleidster Romee voelt zich niet schuldig na passionele kus met Zach: “Ik heb Simone een dienst bewezen!” (01/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik wéét dat mensen denken dat de ‘Temptation’-verleidsters ‘goedkope’ meiden zijn”, zucht de Nederlandse Romee (21) in Dag Allemaal. Maar in haar...
  [naar artikel]
 7. “Erg beangstigende tijd voor jonge mannen in VS”, zegt Trump over zaak-Kavanaugh (02/10/2018 - Metro)
  Het debat over Brett Kavanaugh, de kandidaat-rechter voor het federaal Hooggerechtshof die beschuldigd wordt van seksueel misbruik, toont aan dat het “een heel beangstigende tijd is voor jonge mannen in de VS”. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag aan journalisten verklaard. “Het is een erg beangstigende tijd voor jonge mannen in Amerika, waar je schuldig kan zijn aan iets waaraan je misschien niet schuldig bent”, antwoordde Trump wanneer de reporters aan het Witte Huis hem vroegen om een reactie op de zaak-Kavanaugh. “Wat hier gebeurt, draait om meer dan de benoeming in het federaal Hooggerechtshof.” “Heel mijn leven heb ik horen zeggen dat je onschuldig bent totdat je schuld is bewezen. Maar nu ben je schuldig totdat je onschuld is bewezen. Dat is een heel moeilijke standaard”, klonk het nog. Trump werd even later nog gevraagd of hij ook een boodschap heeft voor jonge vrouwen. “Met de vrouwen gaat het heel goed”, luidde de reactie van de president. bron: Belga Het bericht “Erg beangstigende tijd voor jonge mannen in VS”, zegt Trump over zaak-Kavanaugh verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Antwerpse dermatoloog schuldig bevonden aan handgemeen, racistische motieven niet bewezen (29/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De voormalige dermatoloog T.H. van het Klina-ziekenhuis is schuldig bevonden aan het toebrengen van slagen en verwondingen. Dat hij racistische motieven had, acht de rechtbank niet bewezen.
  [naar artikel]
 9. “Een verdachte is niet schuldig bevonden”, benadrukt Richard Ferrand (14/09/2019 - Metro)
  De voorzitter van de Franse Assemblée nationale, Richard Ferrand, is niet van plan om op te stappen aangezien “een verdachte nog niet schuldig bevonden is”. Hij is in verdenking gesteld wegens “illegale belangenneming” toen hij aan het hoofd stond van het ziekenfonds Mutuelles de Bretagne. Aangezien hij nog niet schuldig is gevonden, wordt Ferrand “niet gehinderd in de volledige uitoefening van mijn plichten”, verklaarde hij aan de lokale krant Télégramme. Volgens de voorzitter krijgt hij steun van verschillende politici van verschillende strekkingen. “Ik ben niet van plan om op te stappen voordat mijn onschuld bewezen is. Ik zie niet in waarom een opening van het strafrechtelijk vooronderzoek een vermoeden van schuld zou worden”, klinkt het nog. Eerder deze week werd Ferrand in verdenking gesteld wegens illegale belangenneming, maakte het parket van Rijsel bekend. Door de zaak rond Mutuelles de Bretagne moest Ferrand in juni 2017 uit de regering van Macron stappen, kort nadat hij tot minister van Territoriale Samenhang was benoemd. Hij ontkent elke onregelmatigheid. Bron: Belga   Het bericht “Een verdachte is niet schuldig bevonden”, benadrukt Richard Ferrand verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. CD&V-voorzitter Mahdi neemt gerecht en ‘werkstrafjes’ voor Reuzegommers op de korrel (01/06/2023 - De Standaard)
  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi trekt op Tiktok fel van leer tegen wat hij de ‘heksenjacht’ noemt op Youtuber Nathan Vandergunst, beter bekend als Acid. ‘Ge moet mij ne keer uitleggen hoe het komt dat er een heksenjacht wordt georganiseerd op Acid terwijl die eigenlijk niets anders doet dan wat de journalistiek iedere dag doet. Vaak heb je al namen, foto’s en zelfs de horoscoop van iemand die nog niet eens schuldig is bevonden, terwijl in dezen de schuld wel bewezen is.’
  [naar artikel]
 11. CD&V-voorzitter Mahdi neemt gerecht en ‘werkstrafjes’ voor Reuzegommers op de korrel (01/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi trekt op Tiktok fel van leer tegen wat hij de ‘heksenjacht’ noemt op Youtuber Nathan Vandergunst, beter bekend als Acid. ‘Ge moet mij ne keer uitleggen hoe het komt dat er een heksenjacht wordt georganiseerd op Acid terwijl die eigenlijk niets anders doet dan wat de journalistiek iedere dag doet. Vaak heb je al namen, foto’s en zelfs de horoscoop van iemand die nog niet eens schuldig is bevonden, terwijl in dezen de schuld wel bewezen is.’
  [naar artikel]
 12. Michel Turney betuigt veel spijt: “Sorry dat ik jullie zoveel verdriet heb aangedaan” (15/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Sorry dat ik jullie zoveel verdriet heb aangedaan. Mijn moeder heeft me niet op de wereld gezet om zo’n geweld te plegen. Ik voel me zo schuldig wat ik gedaan heb. Schuldig, zo diep in mijn ziel. De straf die ik zal krijgen, wil ik ondergaan”, sprak de van doodslag beschuldigde Michel Turney donderdag tijdens ‘het laatste woord’.
  [naar artikel]
 13. Televisiemaker James Cooke is apetrots: “Al 100.000 kijkers stemden voor het plot van ‘Assisen’ vanavond” (22/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Liefst 100.000 kijkers hebben (tot nu toe) mee beslist over schuld of onschuld in ‘Assisen’. Stemmen kan nog tot 20u vanavond. Amper een uurtje later valt dan het verdict op tv. Is sterdanseres Eveline Van Laecke schuldig aan de moord op choreograaf Samuel Indria of niet? De serie werd net als de Assisen-theaterversie gemaakt door het productiehuis van James Cooke. Hij droomt al stiekem van een vervolg, vertelt hij in een nieuwe Showbits.
  [naar artikel]
 14. Portugees gerecht acht onschuld van ouders verdwenen Maddie niet bewezen (09/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het hoogste rechtshof van Portugal acht het nog altijd niet bewezen dat de ouders van het in 2007 verdwenen meisje Madeleine McCann onschuldig
  [naar artikel]
 15. ‘Ik voel mij zo schuldig dat ik niet zag dat mijn dochtertje mishandeld werd in de chrèche’ (28/12/2022 - Humo)

  [naar artikel]
 16. Televisie­ma­ker James Cooke is apetrots: “Al 100.000 stemmen binnen voor het plot van ‘Assisen’ vanavond” (22/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Liefst 100.000 stemmen (tot nu toe) kwamen binnen over schuld of onschuld in ‘Assisen’. Stemmen kan nog tot 20u vanavond. Amper een uurtje later valt dan het verdict op tv. Is sterdanseres Eveline Van Laecke schuldig aan de moord op choreograaf Samuel Indria of niet? De serie werd net als de Assisen-theaterversie gemaakt door het productiehuis van James Cooke. Hij droomt al stiekem van een vervolg, vertelt hij in een nieuwe Showbits.
  [naar artikel]
 17. Wim Helsen: ‘Schuld bestaat niet. Wat levert het op dat ik me schuldig voel over mijn sigaretten?’ (01/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 18. Nieuwe podcast Klaarwakker: ‘Moet ik mij schuldig voelen over het klimaat?’ (21/04/2023 - De Standaard)
  ‘Moet ik mij schuldig voelen over het klimaat?’ Dat is de vraag die collega Josephine Dapaah zich stelt in drie nieuwe afleveringen van de podcastreeks Klaarwakker. ‘Het gaat niet alleen over het klimaat, meer nog over onze persoonlijke verantwoordelijkheid.’
  [naar artikel]
 19. Boris Becker schuldig bevonden aan fraude: van ‘Boem Boem’ Becker over ‘Bankroet’ Becker tot ‘Bajes’ Becker? (09/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Boris Becker (54) werd vrijdag in Londen schuldig bevonden aan ‘faillissementsfraude’: de Duitse oud-tenniskampioen hield opzettelijk huizen, bankrekeningen en Grandslam-trofeeën achter voor zijn curator. Becker hangt nu een gevangenisstraf van zeven jaar boven het hoofd. Hoe is het zover kunnen komen? Relaas van een hypergetalenteerde tennisser die zijn bijnaam ‘Boem Boem’ Becker eerst op het tenniscourt, maar later ook dubbel en dik naast het veld waarmaakte.
  [naar artikel]
 20. ‘Ik was er vaak niet voor mijn kinderen. Daar had ik me schuldig over kunnen voelen, maar dat heb ik nooit gedaan’ (14/12/2022 - Humo)

  [naar artikel]
 21. Tarabella reageert op beschuldigingen in corruptieschandaal: ‘Ik ga me niet achter immuniteit verstoppen’ (19/01/2023 - De Standaard)
  Europees Parlementslid Marc Tarabella betreurt in een brief dat zijn vermoeden van onschuld niet lijkt te worden gerespecteerd en schreeuwt zijn onschuld uit. Hij stuurde de brief naar de parlementaire commissie die beslist over zijn onschendbaarheid.
  [naar artikel]
 22. Gezinsman Ali B blijkt ‘seksueel roofdier': imago ‘The Voice Holland’-coach valt aan diggelen (21/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als rapper, artiestenmanager, mediapersoonlijkheid en zelfhulpgoeroe groeide Ali B (40) uit tot dé nationale knuffelmarokkaan, maar dat imago is aan diggelen nu hij wordt beticht van verkrachting en nog een zedendelict. Zelf blijft hij zijn onschuld van de daken schreeuwen, al lijkt het net zich na de uitzending van onderzoeksprogramma ‘Boos’ rond hem te sluiten. “Ik wilde geen seks met hem, mijn been lag in de gips. Maar hij bleef maar aandringen, hij deed zelfs het condoom al om."
  [naar artikel]
 23. Dit zijn de duo’s die starten in het nieuwe ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ (19/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een cocktail van ‘De beste hobbykok van Vlaanderen’ en ‘Mijn pop-uprestaurant’, dat wordt het nieuwe ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’. Tien...
  [naar artikel]
 24. Jeroen Meus en Goedele Liekens: ‘Het vermoeden van onschuld geldt niet voor bekende personen. Je bent sowieso schuldig’ (24/01/2022 - De Morgen)
  Terwijl de dromen van hemelbestormers vroeger vaak een stille dood stierven in morsige achterafzaaltjes, staan vandaag de hemelpoorten van televisie en sociale media wijd open om iederéén zijn 15 minutes of fame te gunnen. Maar met de lol komt ook de tol van de roem.
  [naar artikel]
 25. Lezeressen over hoe columniste Lara hen persoonlijk raakte: "Ik denk dat Lara mijn angst verstond, hoezeer ze ook zelf afzag en bang was” (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Supervrouw’. ‘Leeuwin’. ‘Vriendin’. ‘Lieveling’. Alleen maar de mooiste woorden voor Lara, in alle reacties die na haar dood binnenstromen. Ze raakt met haar verhaal - en haar eeuwige optimisme - mannen, maar toch vooral véél vrouwen. Sommigen net dat tikkeltje meer. “Ik zei Lara dat de chemo’s meevielen en de baby groeide als kool. Nu voel ik me schuldig.”
  [naar artikel]
 26. Sylvie Kreusch na haar rollercoasterjaar: ‘Ik heb me soms schuldig gevoeld over mijn geluk’ (26/12/2022 - De Tijd)
  15:29 In het jaar waarin Oekraïne en hoge energiefacturen ons doen en laten bepaalden, beleefde zangeres Sylvie Kreusch haar grote doorbraak. ‘Ik kies niet voor de makkelijkste weg.’
  [naar artikel]
 27. IN BEELD. ‘Thuis’- en ‘Dertigers’-acteurs verbroederen op première theaterstuk ‘Assisen 5' (21/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bekend Vlaanderen zakte zondagnamiddag af naar Theater Elckerlyc in Antwerpen voor de première van ‘Assisen 5 - De Pizzamoord’. In dit interactieve theaterstuk fungeert het aanwezige publiek als volksjury en moet het beslissen over de schuld of onschuld van de beklaagde.
  [naar artikel]
 28. Acteur Danny Masterson van ‘That ‘70s Show’ schuldig aan verkrachting (01/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse acteur Danny Masterson is woensdag in de rechtbank van Los Angeles schuldig bevonden aan twee aanklachten van verkrachting. Over de derde aanklacht van verkrachting kon de jury het volgens Amerikaanse media niet eens worden. De ‘That ‘70s Show’-acteur riskeert een gevangenisstraf van dertig jaar.
  [naar artikel]
 29. Na aanklacht van mishandeling: berichten met vermeend slachtoffer lijken onschuld te bewijzen van ‘Marvel’-acteur Jonathan Majors (31/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De advocaat van Jonathan Majors haalt alles uit de kast om de onschuld van de ‘Creed III’-ster te bewijzen. De Amerikaanse acteur werd vorige week gearresteerd voor wurging, mishandeling en intimidatie. Hij zou betrokken zijn bij een huiselijke ruzie, waarbij een 30-jarige vrouw lichtgewond raakte. Maar nu zijn er berichten opgedoken waarin de vrouw in kwestie toegeeft dat zij degene was die fysiek geweld tegen hem gebruikte.
  [naar artikel]
 30. Klein, blozende wangen en ogen vol onschuld, maar ‘Pupetta’ wreekte moord op haar man wel op klaarlichte dag: gevreesde maffiabazin gestorven (03/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Klein van gestalte, blozende wangen en ogen vol onschuld. Iedereen kende Assunta Maresca (86) onder haar bijnaam ‘Pupetta’: poppetje. Maar dan wel een pop die op haar 20ste op klaarlichte dag de maffiabaas doodschoot die haar man had vermoord. Ze werd de eerste vrouw aan het hoofd van een Camorra-clan en voer voor legendes, films en series. Een misdaadkoningin, die tot aan haar dood de Italianen beroerde.
  [naar artikel]
 31. Britse ‘Ex on the Beach’-ster schuldig in ‘revenge porn’-zaak (14/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Realityster Stephen Bear (32) is in het Verenigd Koninkrijk schuldig bevonden aan voyeurisme en het openbaar maken van seksuele foto’s en beelden met de bedoeling om leed te veroorzaken. Bear filmde hoe hij seks had in zijn achtertuin met Love Island-deelneemster Georgia Harrison (27) en zou de video nadien ook verspreid hebben op zijn OnlyFans-account. Harrison wist niet dat er camera’s op hen stonden gericht.
  [naar artikel]
 32. Maak jij je, net als veel Belgen, schuldig aan deze nieuwe carrièretrend? “Je plant je agenda vol met fictieve afspraken” (10/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe trend gespot op de werkvloer: ‘chaotic working’. Je kan haar zien als het rebelse zusje van ‘quiet quitting’, en de kans is groot dat jij of je collega er ook schuldig aan bent. Arbeidssocioloog Peggy De Prins licht het ‘stille verzetsfenomeen’ op de werkvloer toe. “Werknemers proberen op die manier een stukje onze vrijheid af te dwingen.”
  [naar artikel]
 33. Aanklager: ‘Alle vijf de beklaagden zijn schuldig’ (30/05/2022 - De Standaard)
  De aanklager op het proces-Aquino vraagt de jury om alle beklaagden schuldig te verklaren aan de ‘gijzeling met de dood tot gevolg’ van Silvio Aquino.
  [naar artikel]
 34. ‘Heftig wat de politie in deze zaak gedaan heeft’: Wim S., mikpunt van een Nederlandse ‘Mister Big-operatie’, voor de derde keer voor rechtbank (07/09/2021 - De Morgen)
  ‘Ik zit al elf jaar op deze stoel. Ik hoop dat de dag ooit komt dat hier iemand anders zit.’ Nu de via een ‘Mister Big-methode’ bekomen moordbekentenis niet meer telt, schreeuwde de Belg Wim S. op zijn derde proces in Den Haag nogmaals zijn onschuld uit.
  [naar artikel]
 35. Canadese Oscarwinnaar Paul Haggis schuldig bevonden aan verkrachting (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Canadese filmmaker Paul Haggis is door een jury in New York schuldig bevonden aan de verkrachting van een vrouw. De regisseur, bekend van films als ‘Crash’ en ‘Million Dollar Baby’, moet haar volgens dagblad ‘The New York Times’ een schadevergoeding van 7,5 miljoen dollar (ruim 7,3 miljoen euro) betalen.
  [naar artikel]
 36. PS-parlementslid betwist aantijgingen van corruptie (26/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Brussels parlementslid Mohamed Ouriaghli (PS) betwist dat hij zich schuldig zou gemaakt hebben aan corruptie. “Ik ben verbijsterd en geschokt door deze beschuldigingen en hoop snel mijn onschuld in deze te kunnen aantonen”, zegt hij in een persbericht.
  [naar artikel]
 37. “Waarom doen ze mij dit toch aan?”: Guy Van Sande schreeuwt onschuld uit na klacht wegens slagen en verwondingen (23/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Iedereen zal z’n mening wel al klaar hebben...” Guy Van Sande (57) is opnieuw voor de rechter verschenen, nadat hij eerder schuldig werd bevonden...
  [naar artikel]
 38. Acteur Danny Masterson van ‘That ‘70s Show’ schuldig bevonden aan verkrachting (01/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse acteur Danny Masterson is woensdag in de rechtbank van Los Angeles schuldig bevonden aan twee aanklachten van verkrachting. Over de derde aanklacht van verkrachting kon de jury het volgens Amerikaanse media niet eens worden. De ‘That ‘70s Show’-acteur riskeert een gevangenisstraf van dertig jaar.
  [naar artikel]
 39. ‘Kijk’ dan wel ‘kak’ was mijn eerste woordje, volgens mijn ouders. Zelf geloof ik dat ik ‘tyrannosaurus rex’ zei (08/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 40. Trio vrijgesproken voor moord, wel schuldig aan afpersing en verkrachting (15/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Twee mannen en een vrouw zij in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan de gewelddadige verkrachting en afpersing van een Blankenbergenaar. Het slachtoffer stierf maar het verband tussen de foltering en de dood kon niet bewezen worden.
  [naar artikel]
 41. Dylan Teuns schreeuwt onschuld uit na huiszoekingen, waarbij capsules met onduidelijke inhoud werden in beslag genomen: “Ik heb écht niks fouts gedaan” (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Speurders over de vloer. En politie die bij het krieken van de dag op de deur van je Deense hotelkamer staat te kloppen. ‘Mister Dylan Teuns?’ Waar rook is, is vuur, zou je dan denken. Maar renner én management schreeuwen hun onschuld uit.
  [naar artikel]
 42. Van prins Andrew tot Victoria’s Secret: wie kan Ghislaine Maxwell meesleuren in haar val? (01/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ghislaine Maxwell (60) is woensdag in de rechtbank van New York, na een beraad van zes dagen, schuldig bevonden aan het ronselen van meisjes voor miljardair en zedendelinquent Jeffrey Epstein. Nu de jury bewezen acht dat Maxwell schuldig is, rijst de vraag wie zich het meest zorgen zou moeten maken dat zijn of haar naam genoemd wordt door de Britse socialite om eventuele strafvermindering te krijgen.
  [naar artikel]
 43. Bestorming Capitool: leider van Oath Keepers schuldig bevonden aan ‘staatsondermijnende samenzwering’ (30/11/2022 - Knack)
  Na een zeven weken durend proces en drie dagen deliberatie heeft een jury in Washington de leider van de rechtse militie Oath Keepers, Stewart Rhodes, veroordeeld wegens ‘seditious conspiracy’, staatsondermijnende samenzwering. Op de veroordeling staat een maximumstraf van 20 jaar gevangenis. In totaal stonden in Washington vijf leden van de Oath Keepers terecht, met elk meerdere aanklachten. Twee van de vijf – Stewart Rhodes, en de leider van de afdeling van de Oath Keepers in Florida, Kelly Meggs – werden veroordeeld voor ‘seditious conspiracy’, wat vertaald wordt als opruiing, of staatsondermijnende samenzwering. De jury achtte het bewezen dat de twee in de weken voor de bestorming van het Capitool alles in het werk gesteld hadden om desnoods met geweld de machtswissel tussen Donald Trump en Joe Biden te verhinderen. Na de bestorming werden bijna 900 mensen voorgeleid. Dit zijn tot dusver de zwaarste veroordelingen. Zo dadelijk meer. The post Bestorming Capitool: leider van Oath Keepers schuldig bevonden aan ‘staatsondermijnende samenzwering’ appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 44. Van onderbroeken tot seksspeeltjes: deze tien acteurs vulden hun zakken op de set (14/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op een set zoals die van ‘Game of Thrones’ of ‘Doctor Who’ durft al eens iets te verdwijnen, zo bewezen respectievelijk Liam Cunningham (57) en...
  [naar artikel]
 45. Miljoenenfraudeur over wie Netflixreeks is gemaakt: advocaat Alex Murdaugh (54) schuldig aan moord op eigen vrouw en zoon (03/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De beruchte Amerikaanse ex-advocaat Alex Murdaugh (54), over wie Netflix de serie ‘Murdaugh Murders: A Southern Scandal’ heeft gemaakt, is na een wekenlang proces schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw en zoon. Murdaugh schoot zijn echtgenote Maggie (52) en zijn zoon Paul (22) op 7 juni 2021 dood met een jachtgeweer. De voormalige topjurist riskeert nu een celstraf van 30 jaar tot levenslang. Murdaugh, die ook wordt beschuldigd van miljoenenfraude, diefstal en drugsfeiten, is zijn onschuld steeds blijven volhouden. “Ik zou Maggie en Paul nooit, in geen enkele omstandigheden, pijn doen”, herhaalde hij voor de rechtbank.
  [naar artikel]
 46. Milieu- en klimaatbewegingen: ‘Pauzeknop is schuldig verzuim’ (25/05/2023 - De Wereld Morgen)
  In een gezamenlijke reactie verwerpen Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace, WWF, Velt, de Klimaatcoalitie, Natuurpunt, PAN Europe, Canopea, Natagora en Bral de negatieve politieke positionering rond het Europese klimaat-, natuur-, en milieubeleid. De problemen gaan niet weg door de kop in het zand te steken. Het is aan onze overheden om krachtig beleid te voeren dat onze leefomgeving en gezondheid beschermt. De pauzeknop indrukken is schuldig verzuim. Hoe langer we wachten, hoe moeilijker en duurder de oplossingen. The post Milieu- en klimaatbewegingen: ‘Pauzeknop is schuldig verzuim’ appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 47. Na succes van ‘Barbie’ dropt Mattel nu ook officiële ‘I am Kenough’-kledinglijn (29/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Life in plastic, it’s fantastic”, die iconische zin uit de lyrics van ‘Barbie Girl’ is nog maar eens bewezen: de nieuwe ‘Barbie’-film is een overdonderend succes. Van de spraakmakende roze marketing tot de voortreffelijke acteerprestaties van de hele cast, ’Barbie’ is een wereldwijd fenomeen. En nu doet Mattel er nog een schepje bovenop door officiële merchandise van de film aan te bieden.
  [naar artikel]
 48. Dochter veroordeelde held van ‘Hotel Rwanda’: ‘België en VS mogen niet toelaten dat Kagame mijn vader het zwijgen oplegt’ (20/09/2021 - De Morgen)
  Een Rwandese rechtbank heeft de Belgische Rwandees Paul Rusesabagina schuldig bevonden aan terrorisme. Rusesabagina is vooral bekend als de hotelbaas die het verhaal van de bekroonde film Hotel Rwanda heeft geïnspireerd. Daarnaast ontpopte hij zich ook tot een hevig criticus van het regime in Kigali. ‘Als België en de VS in mensenrechten geloven, dan mogen ze niet toelaten dat Kagame mijn vader het zwijgen oplegt’, reageert zijn dochter bij De Morgen.
  [naar artikel]
 49. ‘Ik heb mijn hoofd gebogen voor de Taliban’ (17/08/2021 - De Tijd)
  16:25 ‘Mijn ultieme poging om weg te geraken is mislukt. Nu is mijn enige hoop een evacuatie met een van jullie reddingsvliegtuigen’, zegt een Afghaanse vrouwenrechtenactiviste vanuit haar schuilplaats in K...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy