De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Praktische adviezen voor een veilige en gezonde zwangerschap

Gezond.be

11/09/2023 - 10:34

Geschreven met branded content van Zappybaby.be De zwangerschapsperiode is een bijzonder moment in het leven van elke vrouw. Het draait niet alleen om de groei van een nieuw leven in je buik, maar ook om de immense fysieke en emotionele veranderingen die jij als aanstaande moeder ondergaat. Daarom is het essentieel om voor jezelf en […] Het bericht Praktische adviezen voor een veilige en gezonde zwangerschap verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 25 concrete adviezen om aan je immuniteit te werken (26/03/2020 - Knack)
  Door de uitbraak van covid-19 is een gezonde levensstijl meer dan ooit van belang. VUB-professor Reginald Deschepper zet de belangrijkste adviezen om optimaal voorbereid te zijn op een mogelijke infectie op een rijtje.
  [naar artikel]
 2. “Niet alleen hapjes en aperitieven buiten, graag tussendoor ook nog eventjes afkoelen”: zo vier je veilige en gezellige eindejaarsfeesten (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Hoe minder volk, hoe beter”, luidt de kernachtige boodschap van viroloog Steven Van Gucht. Maar door de hoge besmettingsgraad volstaat dat niet voor een veilig feest in beperkte familiekring. Maar hoe organiseer je dat? We brachten alle praktische adviezen van onze experts bijeen in één artikel dat jou langs alle hindernissen gidst. Over welke zelftests wanneer, een CO2-meter of luchtreiniger, met tussendoor antwoorden op praktische vragen als “hoeveel personen per vierkante meter?”
  [naar artikel]
 3. Richtlijn gezonde broodjes: 'Vleeswaren maken deel uit van Vlaamse eetcultuur, laat kinderen daarvan genieten' (29/01/2019 - Knack)
  De adviezen die het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft gelanceerd voor meer gezonde schoolmaaltijden kunnen op weinig bijval rekenen van vleeswarentechnologen.
  [naar artikel]
 4. 4 op 10 Belgische vrouwen niet goed voorbereid op zwangerschap (23/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een gezonde baby, dat is zowat de grootste wens die vrouwen koesteren tijdens hun zwangerschap. Uit onderzoek van iVOX blijkt dat die wens echter
  [naar artikel]
 5. Vleeswarenmakers vinden dat richtlijn voor gezonde broodjes verkeerd wordt weergegeven (29/01/2019 - Knack)
  De nieuwe richtlijnen voor gezonde maaltijden op school die door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen werden gelanceerd gelanceerd voor meer gezonde schoolmaaltijden kunnen op weinig bijval rekenen van de vleeswarensector. 'De adviezen zijn verkeerd weergegeven in de media.'
  [naar artikel]
 6. Kinderwens? Gezond zwanger worden doe je samen. “Zorg ervoor dat je de fitste versie van jezelf bent” (15/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nog voor je zwanger bent, wordt de basis al gelegd voor een gezonde zwangerschap én een gezonde baby. Welke gezonde keuzes je best kunt maken als je eenmaal besloten hebt om een kindje te krijgen, vroegen wij aan de experten. En wat blijkt? Niet enkel de vrouw moet aanpassingen doen.
  [naar artikel]
 7. Adviezen over gezonde voeding werken averechts (30/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Reclamecampagnes voor gezonde voeding werken vaak slecht bij lager opgeleide mensen. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek en bevestigt het Vlaams Instituut Gezond Leven. “Je moet de vraag durven te stellen of al die campagnes nodig zijn.”
  [naar artikel]
 8. FOD Economie geeft handelaars praktische tips voor heropening op 11 mei (07/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nationale Veiligheidsraad heeft woensdag besloten dat kleinhandelszaken vanaf 11 mei opnieuw open mogen. Om zelfstandigen en handelaars te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten, publiceert de FOD Economie een praktische gids en communicatiemateriaal voor hen. In de gids staan richtlijnen voor de handelaars en de klanten.
  [naar artikel]
 9. Huisarts en slaapexpert geeft in boek praktische tips om komaf te maken met ‘coronagevoel’ (21/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Huisarts en auteur Bruno Ariens uit Herenthout heeft in volle coronacrisis het boek Meer Energie geschreven. En de timing van dat boek kan niet beter gekozen zijn. “Door Covid-19 lopen veel mensen er vermoeid en gestresseerd bij”, weet Ariëns. “De praktische adviezen in mijn boek kunnen raad brengen.”
  [naar artikel]
 10. Coach moet vrouwen na bevalling begeleiden naar gezond gewicht (14/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een team van gezondheidsonderzoekers gaat vrouwen tijdens een zwangerschap en tussen twee zwangerschappen begeleiden naar een gezonde leefstijl. Doelgroep zijn vrouwen die tijdens een voorgaande zwangerschap te veel aankwamen en die kilo’s niet meer kwijt raakten. De onderzoekers willen de vrouwen laten begeleiden door een coach en met een app om zo het risico op zwangerschaps- en geboorte gerelateerde verwikkelingen te verminderen in de volgende zwangerschap.
  [naar artikel]
 11. 1 miljoen euro veil om vrouwen te helpen zwangerschapskilo's te verliezen (14/06/2017 - De Redactie)
  Een project van de KU Leuven, de UAntwerpen en de Hogeschool UC Leuven-Limburg wil 1.100 vrouwen helpen om een gezonde levensstijl te ontwikkelen na de zwangerschap. De helft van de vrouwen zou er niet in slagen om na de zwangerschap de overtollige kilo's kwijt te geraken.
  [naar artikel]
 12. 12 aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad om gezonde levensjaren te winnen (01/10/2019 - Knack)
  Eten om gezonde levensjaren te winnen, het kan? De Hoge Gezondheidsraad geeft praktische tips die rekening houden met de eetcultuur van de Belgische bevolking.
  [naar artikel]
 13. Nieuw onderzoek: “Adviezen over gezonde voeding werken averechts” (30/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  Reclamecampagnes voor gezonde voeding werken vaak slecht bij lager opgeleide mensen. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek en bevestigt het Vlaams Instituut Gezond Leven. “Je moet de vraag durven te stellen of al die campagnes nodig zijn.”
  [naar artikel]
 14. Nieuwe regels voor gezonde voeding: ‘Dit stimuleert vooral de gezonden om nog gezonder te leven’ (02/10/2019 - De Morgen)
  Praktische vuistregels voor gezonde voeding, met voor elk voedingsmiddel de hoeveelheid die je ervan hoort te eten. Dat biedt de Hoge Gezondheidsraad met zijn nieuwe advies. Maar heeft het eigenlijk wel nut om ons constant met allerlei regeltjes om de oren te slaan? ‘Ik betwijfel of mensen die porties nu echt gaan wegen en volgen.’
  [naar artikel]
 15. Kinderwens? Ann en Myriam helpen u met ‘vruchtbaar weekend aan zee’ (29/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een zwangerschap kan behoorlijk complex zijn. Therapeuten Ann Joosen en Myriam Oorts menen de natuur een handje te kunnen helpen en pakken uit met een nieuwe ‘vruchtbare’ verwenvakantie voor ‘wensouders’: het BabyZoom-weekend. “We hebben geen buitengewone krachten, maar wel veel knowhow en deskundigen om koppels naar een gezonde zwangerschap te begeleiden”, aldus Myriam Oorts.
  [naar artikel]
 16. Kinderwens? Ann en Myriam helpen u met ‘vruchtbaar weekend aan zee’ (30/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een zwangerschap kan behoorlijk complex zijn. Therapeuten Ann Joosen en Myriam Oorts menen de natuur een handje te kunnen helpen en pakken uit met een nieuwe ‘vruchtbare’ verwenvakantie voor ‘wensouders’: het BabyZoom-weekend. “We hebben geen buitengewone krachten, maar wel veel knowhow en deskundigen om koppels naar een gezonde zwangerschap te begeleiden”, aldus Myriam Oorts.
  [naar artikel]
 17. Ontdek onze MijnGids-pagina: dagelijks praktische adviezen die je helpen bij de juiste keuzes (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Welke fles wijn kies je bij je favoriete gerecht? Is er een manier om buikvet te vermijden wanneer je vaak thuis werkt? Of hoe doe je met je...
  [naar artikel]
 18. Tips voor een gezonde werkplek thuis (19/03/2020 - Knack)
  Ben jij ook aangewezen om van thuis uit te werken tijdens de Covid-19-pandemie? Deskundigen hebben een lijst met adviezen opgesteld.
  [naar artikel]
 19. Borsbeek spoort inwoners aan om met de fiets vaccin te halen en bezorgt hen kaart met veilige route (29/04/2021 - VRT NWS)
  De gemeente Borsbeek gaat zijn inwoners een fietskaart bezorgen met veilige routes naar het vaccinatiecentrum Spoor Oost in Borgerhout. Op die manier willen het gemeentebestuur zoveel mogelijk mensen stimuleren om op een gezonde en ontspannende manier hun vaccin te gaan halen.
  [naar artikel]
 20. Wat staat er op het ideale menu? Dit moet je volgens de Hoge Gezondheidsraad eten om gezonde levensjaren te winnen (01/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Hoge Gezondheidsraad heeft een lijst van 5 vuistregels en 7 prioriteiten samengesteld waarmee iedere Belg gezonde levensjaren kan winnen door gezond te eten. De deskundigen willen dat de Belg weet welk voedsel hij het best kan eten om het risico op ziekte en overlijden te beperken. Ze geven voor het eerst ook adviezen over de hoeveelheden. Wat staat er op het ideale menu? En welke portie mag je er van eten?
  [naar artikel]
 21. Ben je weer vaker thuis? 5 praktische tips voor een gezonde lucht in huis (13/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De winter is de periode waarin we het meest binnenblijven. Maar wist je dat de lucht in je woning meer vervuild is dan de buitenlucht? Bacteriën, microben, mijten, schimmels en vluchtige organische stoffen (VOS) voelen zich binnen in hun sas. Gezonde lucht in je woning is het hele jaar door belangrijk. Alleen is dat in de winter moeilijker dan in de rest van het jaar. Met deze tips van bouwsite Livios hou je de lucht in je woning ook in het koudste seizoen gezond.
  [naar artikel]
 22. Meerderheid adviezen voor Eurostadion is ongunstig (15/12/2017 - VRT NWS)
  In totaal moeten 15 adviezen worden ingewonnen voor Joke Schauvliege kan beslissen om al dan niet een omgevingsvergunning toe te kennen aan het Eurostadion. Onze redactie kreeg al 12 van de 15 adviezen en daarvan zijn er 7 "ongunstig". De kans dat de omgevingsvergunning voor het Eurostadion er komt, lijkt kleiner dan ooit.
  [naar artikel]
 23. Raak je niet van die babykilo's af? Deze coaches kunnen je helpen (14/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een team van gezondheidsonderzoekers gaat vrouwen tijdens een zwangerschap en tussen twee zwangerschappen begeleiden naar een gezonde leefstijl.
  [naar artikel]
 24. CD&V wil dat alle sterrenkindjes naam kunnen krijgen, vanaf dag één zwangerschap (26/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  CD&V wil ouders de mogelijkheid geven om hun levenloos geboren kindje een voor- en familienaam te geven, ongeacht de duurtijd van de zwangerschap. Nu is dat pas mogelijk na 140 dagen zwangerschap. Een wetsvoorstel van CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten wil die mogelijkheid uitbreiden.
  [naar artikel]
 25. CD&V wil dat alle sterrenkindjes naam kunnen krijgen, vanaf dag één zwangerschap (26/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  CD&V wil ouders de mogelijkheid geven om hun levenloos geboren kindje een voor- en familienaam te geven, ongeacht de duurtijd van de zwangerschap. Nu is dat pas mogelijk na 140 dagen zwangerschap. Een wetsvoorstel van CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten wil die mogelijkheid uitbreiden.
  [naar artikel]
 26. Adviezen van expertengroep vanaf maandag openbaar (05/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De commissie die zich buigt over de openbaarheid van bestuur, maakt brandhout van het verweer van de overheid om adviezen van expertengroepen in de...
  [naar artikel]
 27. Waakhond torpedeert argumenten voor geheimhouding expertenadvies: adviezen vanaf maandag openbaar (05/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De commissie die zich buigt over de openbaarheid van bestuur, maakt brandhout van het verweer van de overheid om adviezen van expertengroepen in de...
  [naar artikel]
 28. Symptomen zwangerschap – alles wat je moet weten (31/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Symptomen zwangerschap – alles wat je moet weten Een zwangerschap is een van de wonderbaarlijkste belevenissen die je als vrouw kan ervaren. Hoe je deze zwangerschap ervaart hangt uiteraard af van persoon tot persoon. Wel zijn er een aantal symptomen die zeer herkenbaar en algemeen zijn. Leer ze allemaal kennen.   Eerste symptomen zwangerschap  Pijnlijke borsten: Wanneer je het gevoel hebt dat je borsten zwaarder aanvoelen, je tepelhoven donkerder […] Lees dit artikel: Symptomen zwangerschap – alles wat je moet weten
  [naar artikel]
 29. 1 op 8 Belgen leeft in 'ongezonde' woning: 20 tips om je woonst gezond te verluchten (31/05/2017 - Knack)
  Ventileren en verluchten is een absolute noodzaak voor een gezonde woning. 20 praktische tips.
  [naar artikel]
 30. Vroedvrouwen: "Natuurlijke bevalling juiste keuze bij gezonde zwangerschap" (08/11/2016 - De Redactie)
  De vroedvrouwen waarschuwen er voor dat een keizersnede geen minimale ingreep is en zeggen dat begeleiding het aantal keizersnedes kan terugdringen.
  [naar artikel]
 31. Stadsbestuur blijft (in meeste gevallen) doof voor adviezen districten: “Jammer en minachtend voor de Antwerpenaars” (30/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse districtsraad bracht afgelopen jaar elf adviezen uit aan het stadsbestuur. Op zeven van deze adviezen of 82% ontving het district geen antwoord. Een probleem dat zich niet alleen stelt voor het Antwerpse districtsbestuur. Volgens schepen Koen Kennis (N-VA) zijn er goede redenen waarom een advies soms geen antwoord krijgt.
  [naar artikel]
 32. Coronavirus in België: welke voorzorgen neem je best? (01/03/2020 - Knack)
  In België is vandaag een tweede besmetting met het nieuwe corinavirus vastgesteld. Epidemiologen schatten dat het virus het komende jaar mogelijk 40 tot 70 procent van de wereldbevolking zal treffen indien het niet verder kan worden ingedijkt. Panikeren heeft geen zin. Wat kun je dan wel doen, zowel thuis als op het werk? Enkele praktische adviezen.
  [naar artikel]
 33. Zwart op wit bewezen: meerdere keren luisterde de overheid niet naar cruciale adviezen van experts (11/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Twee dagen na de adviezen van de GEES zijn ook verslagen van de Risk Assessment Group (RAG) openbaar gemaakt. Die RAG bracht de voorbije maanden op basis van de coronacijfers van Sciensano verschillende adviezen uit, waarna politici en overheidsadministraties beslissingen namen. Ook nu blijkt: er werd niet altijd naar de experts geluisterd.
  [naar artikel]
 34. 8 gezonde voedingsgewoontes voor een gezonde en stralende huid (03/08/2023 - Gezond.be)
  Goede voeding kan voor iedereen verschillend zijn. Het is belangrijk om zowel je darmen, je immuunsysteem en je brein zo gezond mogelijk te houden. Ook je huid wordt beïnvloed door wat je eet. Huidtherapeut Karoline Van de Mergel geeft acht voedingstips voor een gezonde en stralende huid. Met een eigen skincare clinic in Oostende, een […] Het bericht 8 gezonde voedingsgewoontes voor een gezonde en stralende huid verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 35. Moeder bevalt van gezonde zoon nadat ze samen chemotherapie ondergingen (20/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jade Devis (36) was nog niet halverwege haar zwangerschap toen ze een knobbeltje op een van haar borsten voelde. Ze had een zeldzame vorm van...
  [naar artikel]
 36. Opnieuw blijkt dat overheid niet luisterde naar experts: deze adviezen legden ze naast zich neer (11/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Twee dagen na de adviezen van de GEES zijn ook verslagen van de Risk Assessment Group (RAG) openbaar gemaakt. Die RAG bracht de voorbije maanden op basis van de coronacijfers van Sciensano verschillende adviezen uit, waarna politici en overheidsadministraties beslissingen namen. Ook nu blijkt: er werd niet altijd naar de experts geluisterd.
  [naar artikel]
 37. Burgerkabinet Gent sluit af met 180 adviezen over circulatieplan (01/06/2018 - VRT NWS)
  In Gent is het Burgerkabinet voor een laatste keer samengekomen. Het kabinet ontstond twee jaar geleden, nadat de stad geen referendum moest organiseren over het circulatieplan. Er kwam geen referendum, maar wel een burgerkabinet waar 150 Gentenaars adviezen konden formuleren. Stad Gent belooft met adviezen aan de slag te gaan. Enkele aanpassingen aan het circulatieplan zijn al doorgevoerd.
  [naar artikel]
 38. Ecolo en Groen starten hun campagne voor een gezonde en veilige stad Brussel (08/06/2018 - Metro)
  De grootste partij van de stad Brussel worden en vanuit die positie het beleid omgooien, dat is de duidelijke ambitie van de Brusselse lijst Ecolo-Groen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Benoit Hellings en de nummers 2 en 3 Zoubida Jellab en Bart Dhondt lanceerden hun campagne “voor een gezonde en veilige stad Brussel”. Lijstduwer is Brussels parlementslid Bruno De Lille. “We voelen dat heel wat Brusselaars snakken naar verandering. We merken dat ze de schandalen beu zijn, dat ze een veilige stad willen en dat ze schone lucht willen”, vertelt Bart Dhondt, die de derde plaats op de lijst kreeg. Een ambitieus mobiliteitsplan moet de kiezer overtuigen, want de groenen willen een stad “op kindermaat” waar meer dan de helft van de verplaatsingen te voet of met de fiets worden gedaan. Ecolo-Groen wil een budget van 9 miljoen euro uittrekken om te investeren in fietsinfrastructuur en verkeersveiligheid. Daarnaast moet Brussel-stad ook investeren in de leefbaarheid voor zowel jong en oud en stellen de groenen een eerlijk en open beleid naar de burger toe voorop. “MR en PS zijn de twee grootste partijen, maar uit verschillende opiniepeilingen blijkt dat enkel wij dit kunnen doorbreken”, stelt lijsttrekker Benoit Hellings. “De manier van besturen moet helemaal anders. Hun tactiek rond de grote projecten heeft niets opgebracht. Welke balans kunnen zij voorleggen? We gaan niet van bovenuit alles opleggen. Veel mensen willen meewerken aan een leefbare stad en dat potentieel willen we benutten.” bron: Belga Het bericht Ecolo en Groen starten hun campagne voor een gezonde en veilige stad Brussel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Economen volgen politieke hart (10/04/2019 - De Morgen)
  In deze tijden van begrotingsperikelen horen en lezen we talrijke adviezen en commentaren van economen. Goed om weten: economische adviezen zijn zelden objectief.
  [naar artikel]
 40. Sensoa formuleert risicoreducerende adviezen voor seks tijdens coronacrisis (01/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sensoa heeft in samenspraak met diverse experten een aantal risicoreducerende basisregels en adviezen opgesteld voor mensen zonder partner die in...
  [naar artikel]
 41. Zeker zeven adviezen voor "Eurostadion" ongunstig (15/12/2017 - Sporza)
  Zeker 7 van de 15 adviezen voor een nieuw nationaal stadion op Parking C in Brussel zijn negatief. Dat blijkt uit navraag door VRTNWS.
  [naar artikel]
 42. Virginie Claes beleeft allesbehalve zorgeloze zwangerschap (19/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Ze zou moeten genieten van een zorgeloze zwangerschap, maar het lot is ex-Miss België Virginie Claes niet gunstig gezind. Niet alleen zijn er medische complicaties bij haar zwangerschap, Virginies moeder zit intussen ook in de cel.
  [naar artikel]
 43. Virginie Claes beleeft allesbehalve zorgeloze zwangerschap (19/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Ze zou moeten genieten van een zorgeloze zwangerschap, maar het lot is ex-Miss België Virginie Claes niet gunstig gezind. Niet alleen zijn er medische complicaties bij haar zwangerschap, Virginies moeder zit intussen ook in de cel.
  [naar artikel]
 44. 'Publiceer adviezen van experts': volledige oppositie vraagt transparantie (05/06/2020 - Knack)
  Vijf van de zeven Vlaamse partijen vragen de regering om transparanter te communiceren over de adviezen van comités als de GEES-groep en de Risk Assessment Group. 'Deze situatie voedt het wantrouwen.'
  [naar artikel]
 45. Controversiële woontorens in Antwerpen goedgekeurd tegen adviezen in (13/02/2019 - De Morgen)
  Het Antwerpse stadsbestuur heeft de plannen voor een nieuwe wijk op de Slachthuissite definitief goedgekeurd. Daarmee gaat ze in tegen adviezen van de gemeentelijke bouwcommissie, de provincie en klachten van buurtbewoners.
  [naar artikel]
 46. WOONVIDEO. Het is een droom om als koppel zo te bouwen: hij de praktische kant, zij het interieur (23/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ken en Els vormen een droomkoppel. En dan hebben we het niet eens over hun relatie. In hun woning in Loenhout zorgde hij voor de praktische kant en...
  [naar artikel]
 47. BIZAR. Er bestaat een link tussen goede mondhygiëne en voorspoedige zwangerschap (16/03/2021 - Metro)
  Een gezonde mond en goede mondhygiëne hebben een onmiskenbare rol zowel voor, tijdens als na de zwangerschap. Dat melden de Belgische Beroepsvereniging voor Mondhygiënisten (BBM) en Kinderwens ExpertiseNetwerk. Daarom wordt een nieuwe campagne gelanceerd om meer bewustwording te creëren rond de link tussen mondhygiëne en zwangerschap. Uit onderzoek blijkt dat slechte mondgezondheid wordt geassocieerd met negatieve zwangerschapsuitkomsten. Daarbij kan je denken aan vroeggeboorte, laag geboortegewicht en verhoogde kans op tandbederf bij het jonge kind. Volgens de BBM is er daarom nood aan duidelijke publieke richtlijnen en meer bewustzijn over de impact van de mondgezondheid voor en tijdens de zwangerschap. Nood aan info Daarom lanceert het Kinderwens ExpertiseNetwerk in samenwerking met de BBM een sociale mediacampagne. Daarmee vragen ze meer aandacht voor een goede mondhygiëne als je een kinderwens hebt. “Er is meer nood aan een beter gestroomlijnde preconceptionele zorg in het versnipperde zorglandschap”, aldus Shanti Van Genechten, directeur Kinderwens ExpertiseNetwerk. Advies op maat “De mondhygiënist of tandarts kan je advies op maat geven om je mondgezondheid te optimaliseren en te behouden. Ondanks het bewezen en meer collectief gekende belang van een goede mondzorg tijdens de zwangerschap, verliest men dit onderwerp nog vaak uit het oog bij de preconceptie.” Verder krijgen ook 40 huisartsen, vroedvrouwen en diëtisten een opleiding om ouders beter interdisciplinair te begeleiden in preconceptionele zorg en betere educatie te geven aan ouders met actieve kinderwens. Lees ook: Zijn zoogdieren ook misselijk tijdens de zwangerschap? Het bericht BIZAR. Er bestaat een link tussen goede mondhygiëne en voorspoedige zwangerschap verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Controverse rond plan om Spaanse La Liga te herstarten: “Is het wel verantwoord testen te verspillen aan gezonde voetballers?” (04/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Met het oog op een mogelijke herstart van La Liga worden de spelers getest op het coronavirus. Bedoeling is dat ze deze week al de trainingen kunnen hervatten. Medische expert hebben daar echter ethische en praktische bezwaren bij.
  [naar artikel]
 49. Vluchtelingenwerk Vlaanderen: schaf lijst veilige landen af (16/11/2016 - Knack)
  Vluchtelingenwerk Vlaanderen pleit voor de afschaffing van de veilige landenlijst. Dat zegt de ngo in een reactie op de plannen van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) om ook Tunesië, Algerije en Marokko het statuut van veilige landen te geven.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy