De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Yousra Benfquih draagt zes gedichten uit Apache Magazine voor

Apache

11/09/2023 - 15:13

Yousra Benfquih exploreert in zes nieuwe gedichten voor Apache Magazine een rijkgeschakeerde wereld.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Yousra Benfquih: "Haat verblindt waar voetbal verbindt" (21/06/2018 - De Morgen)
  Een uitgelezen elftal gastcolumnisten schrijft elke dag over hoofd- en bijzaken van het WK. Vandaag: juriste en columniste Yousra Benfquih.
  [naar artikel]
 2. Yousra Benfquih, juriste en spokenwordartieste: 'Ik wil niet langer alleen maar boos zijn' (14/08/2021 - Knack)
  Elke week vraagt Knack aan ondernemende mensen hoe ze lijf en psyche in balans houden. Wie een beetje oplet in de wereld, kan niet anders dan woede voelen, meent mensenrechtenjuriste en spokenwordartieste Yousra Benfquih. Maar woede alleen put uit. 'Voor het eerst durf ik mijn eigen geluk centraal te stellen.'
  [naar artikel]
 3. ‘Waarom ‘Vandaag’ met Danira wel degelijk vernieuwend is’ (09/09/2019 - De Morgen)
  Yousra Benfquih is juriste en columniste.
  [naar artikel]
 4. Het verschil tussen een bakfietsouder en een vreemd gesteente (13/04/2019 - De Morgen)
  Yousra Benfquih is doctoraal onderzoekster aan de Universiteit Antwerpen (Recht & Ontwikkeling)
  [naar artikel]
 5. Het verschil tussen een bakfietsouder en een vreemd gesteente (09/09/2017 - De Morgen)
  Yousra Benfquih is doctoraal onderzoekster aan de Universiteit Antwerpen (Recht & Ontwikkeling)
  [naar artikel]
 6. Er is altijd tijd voor een mirakel (05/07/2018 - De Morgen)
  Een uitgelezen elftal gastcolumnisten schrijft elke dag over hoofd- en bijzaken van het WK. Vandaag: juriste en columniste Yousra Benfquih.
  [naar artikel]
 7. Ik wil best eenmaal verdacht lijken, maar niet telkens weer (06/04/2019 - De Morgen)
  Yousra Benfquih is FWO-onderzoeker aan de faculteit rechten van de Universiteit Antwerpen en voormalig fellow bij de (EU Delegatie bij de) VN in New York
  [naar artikel]
 8. Red de democratie, lees Apache Magazine (08/09/2023 - Apache)
  Apache Magazine staat in het teken van de democratie, hoe ze bedreigd wordt en wat daar aan te doen valt.
  [naar artikel]
 9. Coöperanten Apache blikken terug op meer dan succesvol 2020 (10/05/2021 - Apache)
  Apache boekt eerste winst na succesvol 2020 en telt vandaag ruim 6.000 online abonnees en 3.000 Apache Magazine-abonnees.
  [naar artikel]
 10. Syriëstrijdster Yousra B.S. (26) opnieuw in de cel (23/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Syriëstrijdster Yousra B.S. is opnieuw onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat ze plannen zou hebben gemaakt om naar het buitenland te vertrekken....
  [naar artikel]
 11. Gedichten van Herman brengen ode aan Loonse landschappen (28/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dichter Herman Rohaert heeft nieuwe gedichten gemaakt voor een bewegwijzerde wandelroute in Borgloon. “Ik heb de oorspronkelijke gedichten bewaard ik heb er enkele bijgemaakt”, vertelt Herman. “Ik blijf inspiratie halen uit het mooie Loonse landschap. De gedichten gaan over bloesembomen, groene heuvels en smalle landweggetjes. Als wandelliefhebber en fietser is het hier een paradijs en dat laat ik terugkeren in mijn gedichten. Ik hoop dat de wandelaars door mijn gedichten ook stilstaan bij die prachtige Loonse natuur.”
  [naar artikel]
 12. Syriëstrijdster Yousra B.S. die opriep tot aanslag tijdens viering van Rode Duivels opnieuw in de cel (23/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Syriëstrijdster Yousra B.S. is opnieuw onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat ze plannen zou hebben gemaakt om naar het buitenland te vertrekken....
  [naar artikel]
 13. Syriëstrijdster Yousra B.S. die opriep tot aanslag tijdens viering van Rode Duivels opnieuw in de cel (23/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Syriëstrijdster Yousra B.S. is opnieuw onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat ze plannen zou hebben gemaakt om naar het buitenland te vertrekken....
  [naar artikel]
 14. Waar u van wakker ligt - Yousra: "Ik spreek Nederlands en ik doe mijn job goed: mijn hoofddoek verandert daar niets aan"  (08/05/2019 - VRT NWS)
  Onze gezondheid en de sociale zekerheid, onze portemonnee, de toestand van het klimaat en ongecontroleerde migratie: dat zijn de onderwerpen waar u het meest van wakker ligt. Dat blijkt uit een bevraging van VRT NWS in samenwerking met de VRT-studiedienst. Vandaag hebben we het over migratie, en de diversiteit in onze samenleving. Uit het VRT-onderzoek blijkt dat Vlamingen de lat voor nieuwkomers erg hoog leggen. Een loketbediende die een hoofddoek draagt, het ligt voor meer dan vier op de tien Vlamingen moeilijk. Wij spraken hierover met Yousra Daldal (25).
  [naar artikel]
 15. Syriëstrijdster Yousra B.S. opnieuw in de cel (23/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Syriëstrijdster Yousra B.S. is opnieuw onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat ze plannen zou hebben gemaakt om naar het buitenland te vertrekken. Dat meldt La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket.
  [naar artikel]
 16. In tijden van politieke verharding is het vaak enkel nog de kunst die openingen tot ontmoeting kan creëren (11/09/2019 - VRT NWS)
  Jurist, columnist en dichter Yousra Benfquih ging kijken naar "Aangenaam, ik ben Ish", de nieuwe show van Ish Ait Hamou. Ze raakte niet alleen hard onder de indruk, het deed haar ook beseffen dat we als maatschappij dit soort kunst hard nodig hebben: "Het is daaraan dat je als publiek tijdens de voorstelling wordt herinnerd: aan het belang en de kunst van de stilte in tijden waarin bijna uitsluitend nog wordt geroepen."
  [naar artikel]
 17. Vrienden van Apache steunen redactie na proceduretsunami (27/11/2020 - Apache)
  Met een aantal coöperanten van Apache staken we een tijd geleden de koppen bij elkaar. Wij richtten de Vrienden van Apache op: een enthousiaste vrijwilligersploeg, die Apache een duwtje in de rug wil geven.
  [naar artikel]
 18. ‘Dag van Apache’ met Joris Luyendijk (03/05/2018 - Apache)
  Op 2 juni 2018 organiseert Apache een 'Dag van Apache' met op het programma een lezing door Joris Luyendijk en de uitreiking van de Pen van Apache. We stellen ook onze eigen toekomstplannen voor.
  [naar artikel]
 19. Toegang gemeentelijke gebouwen versierd met gedichten (02/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de loop van de week werden er op de deuren en ramen van verschillende gemeentelijke gebouwen gedichten aangebracht Dat gebeurde met 'handlettering'. Aan de ingang van gemeentehuis, het OCMW, het Uitpunt, de evenementenhal Den Dijk en aan GC Tentakel, kun je die gedichten lezen.
  [naar artikel]
 20. Klasse! Zo ziet Yousra uit Borgloon eruit na haar make-over: “Best wel beetje cool” (09/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Studente Yousra uit Borgloon (24) volgt zelf geen modetrends, maar zou er toch graag eens trendy en hip uitzien in Belgische mode. “Eenvoud siert, hebben ze mij geleerd.”
  [naar artikel]
 21. Waarom er precies 49 gedichten in nieuw boekje van Johan De Graeve staan (02/10/2023 - Het Belang van Limburg)
  ‘Atomenbom.’ is de titel van de nieuwe dichtbundel van Johan De Graeve (68) uit Herk-de-Stad. In zijn poëzie verwerkt hij wetenschap, geaccentueerd met onder meer cijfers en leestekens. “De bundel bevat zeven hoofdstukken met telkens zeven gedichten”, legt de auteur uit. “7 x 7 maakt 49. Het cijfer zeven is van oudsher een heilig getal. Een van de gedichten draagt overigens de titel 7². In de 49 gedichten beschrijf ik de mens en de wereld. Wie de 7² gedichten leest, vindt een inkijk in mijn hart en ziel, waarnaar de lezer als op een archeologische site op zoek kan gaan.” Titel van het eerste gedicht is 23,5°. “Dat is geen verwijzing naar de temperatuur, maar wel naar de stand van de aarde ten opzichte van de zon. Daarmee is het leven hier allemaal begonnen. Mijn ochtendwandelingen met de hond bezorgen me heel veel inspiratie. Woorden, zinsneden die me te binnen schieten spreek ik dan op mijn smartphone in om ze na thuiskomst op papier te zetten.”
  [naar artikel]
 22. In het spoor van moslima Yousra aan vooravond Suikerfeest: vieren, maar ook steun aan de daklozen (12/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vanavond eindigt de ramadan en dat betekent dat het Suikerfeest begint. Een feest van zoetigheden en cadeautjes uitwisselen. Maar ook een van minderbedeelden steunen. Wij volgden moslima Yousra Ikken (24) dinsdagmiddag, terwijl ze verrassingen ging afgeven voor daklozen en inkopen deed in de Abdijstraat voor het familiefeest.
  [naar artikel]
 23. Apache Lokaal in Aartselaar (30/03/2020 - Apache)
  Apache sluit het project Apache Lokaal af met drie hyperlokale artikels uit Aartselaar in de Antwerpse Zuidrand. Het einde van dit één jaar durende project betekent echter niet het einde van lokale onderzoeksjournalistiek bij Apache. Met steun van het Vlaams Journalistiek Fonds werkte Apache het afgelopen jaar rond vier lokale thema’s. Net voor de zomervakantie
  [naar artikel]
 24. Dit was Apache in 2018 (24/12/2018 - Apache)
  Met 2019 in zicht, blikt de redactie van Apache terug op 2018. Twee weken lang lees je helemaal gratis 10 artikels die al het onthullende, verdiepende en ophefmakende verzamelen dat Apache het voorbije jaar te bieden had. De uitgelezen kans om eindelijk kennis te maken met de onbevreesde onderzoeksjournalistiek van Apache. Van lokale bouwheren en
  [naar artikel]
 25. Apache Magazine zit in nieuw jasje (08/12/2022 - Apache)
  De verpakking is anders, maar de inhoud blijft even straf!
  [naar artikel]
 26. Komieken in de bres voor nieuwswebsite Apache (28/10/2016 - De Redactie)
  De nieuwswebsite Apache organiseert op dinsdag 7 februari in de Roma in Borgerhout De Nacht van Apache, een benefiet om de persvrijheid in alle glorie te vieren.
  [naar artikel]
 27. Krassen en Kraaien in Bel-Art (05/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ani Theré stelt haar schilderijen tentoon en Paul Frison draagt zijn krassen (gedichten) voor in galerij Bel-Art.
  [naar artikel]
 28. Haal het nieuwe Apache Magazine in huis (13/03/2023 - Apache)
  Van verkavelingswijken tot Fort Europa, van Kenan Malik tot het fediverse.
  [naar artikel]
 29. Deze politieke aanval op Apache tart elke verbeelding (24/05/2017 - Apache)
  Alle middelen zijn goed om Apache monddood te maken: Liesbeth Homans laat investeringsdossier Apache eigenhandig kelderen.
  [naar artikel]
 30. Apache: "Besparen op redacties is niet langer een optie" (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Karl Van den Broeck, de hoofdredacteur van nieuwssite Apache, heeft tijdens de benefietactie Nacht van Apache een sterk pleidooi gehouden voor
  [naar artikel]
 31. Apache ontvangt 67ste Arkprijs van het Vrije Woord (24/05/2017 - Apache)
  Ontdek Apache gratis op Hemelvaart. Hoofdredacteur Karl van den Broeck legt in de toespraak voor de Arkprijs uit waar Apache voor staat.
  [naar artikel]
 32. Wie krijgt de Pen van Apache? Stem mee (28/05/2018 - Apache)
  Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet, reikt Apache dit jaar zijn ‘Pen van Apache’ uit aan een bijzondere regiojournalist. Breng je stem uit.
  [naar artikel]
 33. Gedichten als huisgenoten (28/03/2019 - De Morgen)
  POËZIE. Benno Barnard koppelt meer dan vijftig gedichten aan persoonlijke beschouwingen. Mijn gedichtenschrift is een leescahier om te koesteren.
  [naar artikel]
 34. Straks: Café Apache live (23/02/2018 - Apache)
  Vanavond start Apache met wat de komende maanden hopelijk kan uitgroeien tot een mooie nieuwe traditie: café Apache. Maandelijks organiseren we in het Reuzenhuis – de thuisbasis van Apache – een debat over een actueel thema. Onze gasten: Rik Van Cauwelaert (columnist bij De Tijd), Bert Bultinck (hoofdredacteur van Knack) en professor Sarah Van Leuven (directeur
  [naar artikel]
 35. Daarom staat Apache Magazine in het teken van de klimaatcrisis (14/06/2023 - Apache)
  De tijd dringt, en een pauzeknop voor de klimaatcrisis is er helaas niet.
  [naar artikel]
 36. Daarom staat Apache Magazine in het teken van de klimaatcrisis (14/06/2023 - Apache)
  De tijd dringt, en een pauzeknop voor de klimaatcrisis is er helaas niet.
  [naar artikel]
 37. Uitverkochte Roma en meer dan 121.000 euro voor Nacht van Apache (07/02/2017 - Apache)
  Een benefiet en een crowdfunding ten voordele van Apache brachten meer dan 121.000 euro op. VRT-journalist Luc Pauwels won De Pen van Apache.
  [naar artikel]
 38. Apache.be start crowdfundingsactie om journalistiek te redden (20/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Apache.be, het onafhankelijk nieuwsmedium waartegen Land Invest en Joeri Dillen een torenhoge schadeclaim indienden, start met een crowdfundingsactie voor persvrijheid. Dat meldt Apache.be.
  [naar artikel]
 39. Bibliotheek Houthalen-Helchteren fleurt gemeente op met werken van lokale dichters (31/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van gedichtendag deed de bibliotheek van Houthalen-Helchteren een oproep naar lokale dichters om gedichten te schrijven over de mooie natuur. Elf dichters stuurden samen 31 gedichten in. “Dat was boven onze verwachtingen”, vertelt Lida Philipsen van de bib. “Enkele van deze gedichten schreven we met speciale inkt op houten schijven, andere kan je met je gsm zien via een QR-code. Het was een hele klus om al die gedichten op de passende locatie te krijgen. Dat deed ik samen met Tiny en Christiane van ons team. Op onze website kan je alle gedichten integraal lezen, maar ze ter plaatse lezen tijdens een poëziewandeling is natuurlijk leuker.”
  [naar artikel]
 40. Apache gaat Facebookpagina post factum modereren (15/07/2019 - Apache)
  Om het maatschappelijk debat op de Facebookpagina van Apache hoffelijk en opbouwend te houden, zal de redactie in de toekomst de reacties modereren. Dat zal post factum gebeuren. Een reactie onder een post impliceert dus niet dat de redactie ze heeft goedgekeurd. Eind vorige maand organiseerde Apache een ‘Café Apache’ over online intimidatie en trolling.
  [naar artikel]
 41. Gedichten uit de tijd van toen (02/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Iedereen is donderdag 4 mei in rustoord Sint-Lambertus’ Buren in Zelem voor de voorleesnamiddag. Op het programma staan ‘Gedichten uit de tijd van toen’.
  [naar artikel]
 42. “Loopgravenhel(d)” (06/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Samen met Sandra Vets schreef Marc Geyens “Loopgravenhel(d)”, een boek over WO 1, Den Grooten Oorlog. De verhalen worden afgewisseld met gedichten, die soms het “verloop” van een hoofdstuk beschrijven. Mooie gedichten en ook trieste gedichten geschreven door Marc Geyens, uitgever van “Het Punt”. Deze schrijver en dichter werd geïnspireerd door de indrukwekkende herinneringen aan de Groote Oorlog in Ieper, de begraafplaatsen van de gesneuvelde soldaten in Flanders’ Fields.
  [naar artikel]
 43. P-magazine zet papieren versie stop (25/01/2017 - De Standaard)
  Het februarinummer van P-magazine wordt het laatste nummer op papier. Dat meldt de redactie van het magazine op zijn website en schrijft Gazet van Antwerpen woensdag. Tegen april wil P-magazine een betalende onlineversie klaar hebben.
  [naar artikel]
 44. Anoniem redactie tippen, kan met Apache SecureDrop (16/08/2016 - Apache)
  Apache biedt klokkenluiders de kans om de redactie anoniem en versleuteld documenten en informatie door te sturen. Apache SecureDrop maakt dit mogelijk.
  [naar artikel]
 45. Gedichten op toegangsdeuren en in tuin kapel Ten Eikenen (26/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De bieb van Zonhoven brengt momenteel alles in gereedheid voor de Poëzieweek die op 28 januari van start gaat. De gemeentegebouwen worden versierd met gedichten en aan de kapel van Ten Eikenen komt een kindergedichtentuin.
  [naar artikel]
 46. Café Apache: Hoe beleven nieuwe Belgen het (Vlaams) nationalisme? (15/06/2018 - Apache)
  Apache trekt naar de IJzertoren en verkent samen met Samira Atillah, Bahattin Koçak en Pieter Bauwens tijdens Café Apache #5 de identiteitsbeleving van nieuwe Belgen. Schrijf je nu in!
  [naar artikel]
 47. “Dit is voor mijn lichaam”: met gedichten ten strijde tegen seksueel geweld (22/05/2019 - VRT NWS)
  Afgelopen nacht zijn in verschillende steden gedichten aangeplakt om seksuele agressie aan te klagen. "We moeten de openbare ruimte weer opeisen," zegt dichteres Astrid Haerens.
  [naar artikel]
 48. Apache ook in beroep vrijgesproken voor verborgen camera aan 't Fornuis (09/06/2022 - De Tijd)
  14:26 Het Antwerpse hof van beroep heeft de nieuwssite Apache vrijgesproken voor het gebruik van verborgen camerabeelden. Apache heeft de privacy van projectontwikkelaar Erik Van der Paal niet geschonden. V...
  [naar artikel]
 49. 2020: Apache staat op eigen benen (04/01/2021 - Apache)
  2020 was een crisisjaar, behalve voor de kwaliteitsmedia. Overal zagen ze hun lezersaantal toenemen en verkochten ze meer losse nummers en abonnementen. Ook Apache deed het uitzonderlijk goed in het coronajaar: 43% meer abonnees en voor het eerst winst voor de coöperatie die Apache uitgeeft. Daarvoor moet je alleen jezelf bedanken, beste lezer! De cijfers
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy