Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Standaard

Schild & Vrienden moet zich eindelijk verantwoorden voor zijn memes

12/09/2023 - 05:20
"Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove staat vanaf vandaag terecht voor het aanzetten tot haat, negationisme en wapenverkoop. De kans op nieuwe procedurele manoeuvres is erg groot."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Schild & Vrienden moet zich eindelijk verantwoorden voor zijn memes (12/09/2023 - De Standaard)

Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove staat vanaf vandaag terecht voor het aanzetten tot haat, negationisme en wapenverkoop. De kans op nieuwe procedurele manoeuvres is erg groot. [naar artikel]


2. Schild & Vrienden – Actie in Gent tegen Schild & Vrienden lokt 600-tal deelnemers (06/09/2018 - Metro)

In Gent hebben vanavond 600 tot 650 mensen deelgenomen aan een actie tegen de groepering Schild & Vrienden. Dat zegt de Gentse lokale politie. De betoging was aangevraagd door Comac, de studentenbeweging van PVDA, en werd toegestaan door de Gentse burgemeester. Het ging om een samenkomst rond de Gentse stadshal, waarbij op sociale media werd […] Het bericht Schild & Vrienden – Actie in Gent tegen Schild & Vrienden lokt 600-tal deelnemers verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


3. Na de heisa rond Schild & Vrienden: memes kunnen nog steeds grappig zijn (21/09/2018 - De Morgen)

Sinds de Pano-aflevering over Schild & Vrienden kan je het woord meme – zeg: 'miem' – niet uitspreken, of je wordt er bij wijze van spreken van beticht banden te hebben met extreemrechts. Nochtans is de memecultuur veel rijker dan het delen van racistische prenten. [naar artikel]


4. Yoni D., ex-lid van Schild & Vrienden: ‘Eigenlijk vond ik de memes die ik postte niet eens zo grappig. Humor is niet zo mijn ding’ (13/03/2024 - Humo)

[naar artikel]


5. Racisme bij Schild & Vrienden: ‘Eerst dacht ik: oké, dat zijn enkele aangebrande grappen onder vrienden. Maar de hoeveelheid en de brutaliteit choqueerden me’ (08/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Zaak Schild & Vrienden eindelijk in beslissende fase? Dit riskeren Dries Van Langenhove en co. (15/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Na lang juridisch steekspel komt einde onderzoeksfase in zaak Schild & Vrienden eindelijk in zicht (25/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Eindelijk start proces Schild & Vrienden, maar Dries Van Langenhove weigert te verschijnen en noemt burgerlijke partij een “clown” (10/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Zelf vond hij het totaal nutteloos om naar de rechtbank af te zakken. En nog voor zijn eigen advocaat op de zitting ook maar één woord had gezegd, had Dries Van Langenhove (30) al op sociale media verklapt dat hij sowieso in beroep gaat. Als het van het parket afhangt, krijgt de oprichter van Schild & Vrienden 2 jaar cel, een boete van 24.000 euro en verliest hij voor 10 jaar zijn rechten. Nog voor hij dat hoorde, had Van Langenhove van achter zijn scherm al een burgerlijke partij van Joodse afkomst uitgemaakt voor ‘clown’. [naar artikel]


9. ‘Wanneer je als kind eindelijk onder bed durft te kijken’: de beste memes na de eerste halve finale van Eurosong (10/05/2023 - Humo)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!