De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Naomi Klein: 'Progressief stilzwijgen over onrechtvaardigheid van kapitalisme voedt rechtse paranoia’

Apache

14/09/2023 - 06:11

In haar nieuwe boek 'Dubbelganger' beschrijft Klein hoe radicaal rechts een constructieve politiek verhindert.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Naomi Klein: ‘Ik vrees dat we white powerecofascisme veel vaker zullen zien’ (18/09/2019 - De Morgen)
  Er bestaat een verband tussen de klimaatcrisis en migratie. Het verleidt pleitbezorgers van de witte suprematie tot vreemde gedachtekronkels. Het probleem is dat die alsmaar meer gemeengoed worden, schrijft Naomi Klein in een nieuw boek. Lees hier een voorpublicatie.
  [naar artikel]
 2. Naomi Campbell voor het eerst te zien in ondergoedreclame Calvin Klein (13/08/2019 - De Standaard)
  Het aantal beroemdheden dat voor Calvin Klein stripte tot zijn ondergoed is intussen niet meer bij te houden. En voortaan hoort ook Naomi Campbell bij de club.
  [naar artikel]
 3. Canadese auteur Naomi Klein: 'Trump wil een begrotingscrisis uitlokken' (28/07/2017 - Knack)
  'De Amerikaanse president Donald Trump wil een nog radicaler economisch beleid voeren', waarschuwt de Canadese auteur Naomi Klein.
  [naar artikel]
 4. Naomi Klein: 'Dit is een veldslag die geen grenzen kent' (07/09/2017 - Knack)
  In haar nieuwe boek Nee is niet genoeg betoogt Naomi Klein dat Amerikaans president Donald Trump een logisch voortvloeisel is uit de meest kwalijke trends van de voorbije vijf decennia. Knack biedt u een selectie uit het boek aan, waarin de auteur het heeft over de Dakota Access Pipeline-protesten in Standing Rock.
  [naar artikel]
 5. Naomi Klein legt een verband tussen de klimaatcrisis, migratie en witte terreur (18/09/2019 - De Morgen)
  Er bestaat een verband tussen de klimaatcrisis en migratie. Het verleidt pleitbezorgers van de witte suprematie tot vreemde gedachtekronkels. Het probleem is dat die alsmaar meer gemeengoed worden, schrijft Naomi Klein in een nieuw boek. Een voorpublicatie.
  [naar artikel]
 6. Naomi Klein: ‘Het sprookje van de eeuwige groei is voorbij’ (12/02/2020 - De Morgen)
  Als Greta Thunberg of Anuna De Wever het woord nemen, wordt er al eens met de ogen gerold, maar als Naomi Klein haar stem verheft, spitst menigeen de oren. Ook de schrijfster van bestsellers als No Logo en De shockdoctrine maakt zich ernstig zorgen over de opwarming van de aarde, en in Brand! doet ze vakkundig uit de doeken waarom ook wij dat moeten doen: ‘Er is overal vuur, ook waar jij het niet ziet.’
  [naar artikel]
 7. Op 49-jarige leeftijd poseert Naomi Campbell voor het eerst in ondergoed voor Calvin Klein (13/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Al meer dan drie decennia is Naomi Campbell aan de slag in de modewereld, maar pas anno 2019 poseert ze voor het eerst in een zwart lingeriesetje voor Calvin Klein. De eerste beelden van die nieuwe campagne werden zopas vrijgegeven.
  [naar artikel]
 8. Naomi Klein: "Straffeloosheid door rijkdom, dat is Trumps merk" (30/10/2017 - VRT NWS)
  Donald Trump is het onderwerp in "No is not enough", het nieuwe boek van Naomi Klein. De Canadese schrijfster en activiste schrijfster werd wereldberoemd met "No logo" in 2000, waarin ze de strategie blootlegt van bedrijven die merken in plaats van producten verkopen. Voor Klein is Trump het ultieme merk: "Donald Trump en het merk Trump zijn compleet verweven". Afgelopen weekend stelde Klein haar boek voor op de Boekenbeurs. Bekijk hierboven het interview van onze reporter Bart Aerts  met de schrijfster.
  [naar artikel]
 9. Calvin Klein krijgt opnieuw heel wat sterren uit de kleren (13/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Van model Naomi Campell en zangeres Beth Ditto tot ‘Euphoria’-acteur Jacob Elordi, in de gloednieuwe campagne van Calvin Klein gaan weer heel wat...
  [naar artikel]
 10. 7 grafieken die aangeven hoe het kapitalisme van de ‘creatieve destructie’ is vervangen door het kapitalisme van de gelddrukpers (11/08/2020 - Express)
  Het neo-liberale kapitalisme was sinds de jaren zeventig en tachtig van vorige eeuw voornamelijk gebaseerd op ‘creatieve destructie’, een term... The post 7 grafieken die aangeven hoe het kapitalisme van de ‘creatieve destructie’ is vervangen door het kapitalisme van de gelddrukpers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Financial Times trekt aan alarmbel: ‘Kapitalisme heeft nood aan een reset’ (20/09/2019 - De Morgen)
  Als het kapitalisme zichzelf niet heruitvindt, is het ten dode opgeschreven, concludeert de invloedrijke krant Financial Times: het eindeloze winstmodel is niet langer houdbaar. Quo vadis, kapitalisme?
  [naar artikel]
 12. ‘Nee, wij hebben geen leedvermaak’ (13/02/2017 - De Standaard)
  Groen is de linkse morele winnaar van de schandaaltjes bij de SP.A, maar staat niet te dansen op het rode graf. ‘Dit is vooral dramatisch: het verzwakt progressief Vlaanderen en voedt de antipolitiek.’ Maar berekening speelt ook een rol.
  [naar artikel]
 13. Kans op rechtse regering Spanje erg klein geworden (12/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De kans dat Spanje een rechtse regering krijgt na de vervroegde parlementsverkiezingen van eind juni, is vandaag erg klein geworden. De nieuwe
  [naar artikel]
 14. Innovatie-econoom weet hoe we het kapitalisme kunnen hervormen: ‘Politici gooien het geld gewoon over de balk’ (02/01/2022 - De Morgen)
  De coronacrisis geeft ons een kans om het kapitalisme te herdenken, zei econoom Mariana Mazzucato (53) aan het begin van de pandemie. Dat pleidooi houdt ze nog steeds: ‘Er is een gebrek aan missie. De politiek moet op de problemen van het volk focussen.’
  [naar artikel]
 15. Activist en auteur Naomi Klein: ‘De samenzweringscultuur, die de de opdeling links-rechts overstijgt, zal de politieke kaarten herschudden’ (21/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 16. Kapitalisme en Klimaat onverzoenbaar, dit systeem bedreigt onze toekomst (25/04/2023 - De Wereld Morgen)
  Joël De Ceulaer heeft ongelijk: het kapitalisme zal het klimaat niet redden. Het huidig economisch systeem bedreigt net onze toekomst. Dirk Holemans doorprikt de dogma's van de neoliberale 'denkers' voor wie het kapitalisme de Heilige Schrift van de XXIe eeuw is. The post Kapitalisme en Klimaat onverzoenbaar, dit systeem bedreigt onze toekomst appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 17. Poetin paranoia: Russische veiligheidsdiensten nemen paspoorten van topambtenaren en CEO’s in beslag (04/04/2023 - Express)
  De Russische veiligheidsdiensten nemen de paspoorten van topambtenaren en CEO’s van staatsbedrijven in beslag. Moskou wil zo voorkomen dat ze naar het buitenland reizen. De paranoia over lekken en overlopers verspreidt zich langzaam maar zeker over het regime van dictator Vladimir Poetin. In het nieuws. Poetins woordvoerder Dmitry Peskov bevestigt tegenover de Financial Times dat […]
  [naar artikel]
 18. Naomi Klein (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 19. Wie is Naomi Klein? (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. Tegendraads leesvoer: kapitalisme, politiecomplex, VS-imperialisme en Colombiaanse president (11/03/2023 - De Wereld Morgen)
  Bij het begin van het weekend bieden we u graag wat interessante artikels of video’s aan. Deze keer komen ze allemaal uit het buitenland. Yanis Varoufakis geeft een heldere video-uiteenzetting over kapitalisme. Massaal verzet tegen een reusachtig politiecomplex in de VS. China hekelt het imperialisme van de VS en een zeer bevlogen speech van de Colombiaanse president. Veel leesplezier. The post Tegendraads leesvoer: kapitalisme, politiecomplex, VS-imperialisme en Colombiaanse president appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 21. Topeconoom waarschuwt: kapitalisme verkeert in ernstige crisis (16/08/2023 - De Wereld Morgen)
  Als een kopstuk van het establishment verklaart dat het kapitalisme een zware crisis doormaakt, dan is het ernst en zit de schrik er goed in. Hieronder lees je een vlijmscherpe analyse van hoe de wereld er aan toe is. Deze longread is een must-read. The post Topeconoom waarschuwt: kapitalisme verkeert in ernstige crisis appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 22. De toekomst volgens Yanis Varoufakis (05/01/2021 - Apache)
  Wie zich links of progressief noemt, kent de knagende frustratie. Elke tirade tegen het kapitalisme stuit op een snerpend verwijt: ‘Wat is uw alternatief? De Sovjetunie? Mao?’ De Griekse econoom en politicus Yanis Varoufakis schreef een boek dat uit dit onbehagen werd geboren. Een gesprek over een wereld zonder banken, economische democratisering en een knuffel
  [naar artikel]
 23. Paranoia domineert in China ondanks communistisch eeuwfeest (30/06/2021 - De Tijd)
  19:37 De Chinese communistische partij viert haar eeuwfeest en lijkt onder president Xi Jinping sterker te staan dan ooit. Toch blijft de waakzaamheid groot, zeggen experts. 'Er heerst een continue paranoia...
  [naar artikel]
 24. Naomi Campbell is op haar vijftigste bevallen (18/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Naomi Campbell heeft dinsdag op Instagram een foto gedeeld van haar pasgeboren baby. Het 50-jarige topmodel schreef bij de foto van de babyvoetjes in haar hand dat een “klein zegen haar gekozen heeft als moeder”.
  [naar artikel]
 25. Britse kwaliteitskrant The Guardian voortaan ook op tabloidformaat (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse krant The Guardian, een van de grootste kwaliteitskranten van het land en een progressief baken in een zee van rechtse tabloids,...
  [naar artikel]
 26. Marine Le Pen beschuldigt EU van ‘stilzwijgen over coronavirus’ om grenzen open te houden (27/02/2020 - Express)
  ‘Laat een goede crisis nooit onbenut’, moet Marine le Pen over de Europese uitbraak van het coronavirus gedacht hebben. De leider van de Franse extreem-rechtse partij Rassemblement National, zei in een tv-interview op woensdag dat de EU ‘oorverdovend stil is wat betreft het coronavirus’. ‘We weten niet hun doelstelling is. Het enige wat de EU […] The post Marine Le Pen beschuldigt EU van ‘stilzwijgen over coronavirus’ om grenzen open te houden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Ook na de pandemie zal het kapitalisme blijven bestaan, maar niet zoals we het kennen (10/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ook na de pandemie zal het kapitalisme blijven bestaan, maar niet zoals we het kennen De wereldeconomie maakt momenteel de ernstigste krimp door sinds de Grote Depressie van de jaren dertig. In tegenstelling tot de Grote Depressie en de wereldwijde financiële crisis van 2008-2009, kan deze crisis niet rechtstreeks worden toegeschreven aan de disfunctionele werking van het kapitalisme. Maar zelfs als het geen crisis van het kapitalisme is, is het […] Lees dit artikel: Ook na de pandemie zal het kapitalisme blijven bestaan, maar niet zoals we het kennen
  [naar artikel]
 28. Er is leven na het kapitalisme (10/04/2019 - De Morgen)
  Non-fictie. Het kapitalisme heeft ons veel moois gebracht, maar het loopt tegen zijn grenzen aan. We staan nu op een keerpunt. Postkapitalisme is een gids die ons langs de obstakels moet leiden.
  [naar artikel]
 29. 'Kapitalisme is fantastisch, maar heel onstabiel' (01/07/2021 - De Tijd)
  14:34 Economieprofessor en veellezer Paul De Grauwe schuift een trio boeken naar voren over de instabiliteit van het kapitalisme en de rol van emoties in onze economie. Plus twee werken over de zin van een ...
  [naar artikel]
 30. 'Hart vasthouden voor een repressief beleid' (13/04/2019 - De Morgen)
  Het wordt steeds duidelijker dat Antwerpen afstevent op een rechtse coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld. Een vooruitzicht dat de meer dan veertig procent Antwerpenaren die links of progressief hebben gestemd allesbehalve vrolijk stemt.
  [naar artikel]
 31. ‘Het kapitalisme is fantastisch!': Amerikaanse oliemiljardair Harold Hamm mengt zich in het energiedebat (16/01/2022 - De Morgen)
  Harold Hamm (76) is de beroemdste oliemagnaat van Amerika. De pionier van de vervuilende schalietechniek, ooit bevriend met Donald Trump, vindt het energiedebat te emotioneel. ‘Het kapitalisme is fantastisch.’
  [naar artikel]
 32. ‘Dit klinkt als het rauwste Chinese kapitalisme’: Shein verovert de wereld met ultrafast fashion, maar er is een keerzijde (22/12/2021 - De Morgen)
  In een recordtijd steekt Shein de grootste kledingketens voorbij, door duizenden Chinese fabriekjes te verbinden met de TikTok-generaties in het Westen. Hoe werkt deze ultrafast fashion? En tegen welke kostprijs? ‘Het klinkt als het rauwste Chinese kapitalisme.’
  [naar artikel]
 33. Het vleesgeworden kapitalisme (10/04/2019 - De Morgen)
  Mitt Romney verpersoonlijkt het Amerikaanse kapitalisme. Maar past zijn Wall Street-profiel in het Witte Huis tijdens het 'Occupy-jaar' 2012? En kan deze man Barack Obama aan? Maarten Rabaey
  [naar artikel]
 34. 16-jarige Naomi richt zich tot overheid: “Betrek jongeren bij het coronabeleid. Niemand vraagt onze mening” (10/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Stop met het vingerwijzen naar jongeren, en ga met ons in gesprek.” Hiertoe roept de 16-jarige Naomi Izabela op in een open brief. Naomi studeert...
  [naar artikel]
 35. 15 dingen die je nog niet wist over Naomi Campbell (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De British Fashion Council zal topmodel Naomi Campbell dit jaar een prijs geven van ‘mode-icoon van het jaar’, voor haar “uitzonderlijke bijdrage...
  [naar artikel]
 36. Naomi Campbell laat haar ware aard zien (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Naomi Campbell wordt vaak omschreven als een van de grootste diva's die de modewereld rijk is, maar wie is ze echt? Daar wil ze duidelijk zelf een antwoord op geven en start daarom op YouTube met de reeks 'Being Naomi'. Ze wil ze onder meer jonge vrouwen inspireren.
  [naar artikel]
 37. Kim Jong-un ziek, halfdood én springlevend gemeld: afwezigheid voedt speculaties over Noord-Koreaanse dictator (21/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un (38) vorige week afwezig bleef van ’s lands belangrijkste feestdag, voedt speculaties dat er iets...
  [naar artikel]
 38. Filosofe-feministe botst hard met politiek correct Frankrijk (05/04/2019 - De Morgen)
  Eind deze maand stemt het Franse parlement over een verbod op prostitutie. De linkse feministische filosofe Élisabeth Badinter is tegen. 'En over hoofddoeken in scholen kan ik al even duidelijk zijn: weg ermee!' Ze houdt vast aan haar pleidooi voor een progressief én seculier Frankrijk. 'Politiek correct Frankrijk voedt extreem rechts.'
  [naar artikel]
 39. Het kapitalisme in de 21e eeuw (20/02/2023 - De Wereld Morgen)
  Dit jaar verscheen er een nieuw boek van Guglielmo Carchedi en Michael Roberts, met als titel Capitalism in the Twenty-first Century. Het boek is een gedegen marxistische analyse van de belangrijkste sociaaleconomische en andere dynamieken van het moderne kapitalisme in deze eeuw. Ze brengen niet alleen een abstracte marxistische analyse. Zij presenteren in de hoofdstukken van hun boek een berg recente empirische statistische gegevens en gaan uitgebreid in discussie met andere marxisten, met burgerlijke wetenschappers en instituties. The post Het kapitalisme in de 21e eeuw appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 40. Peetvader van Patagonia zet kapitalisme op zijn kop (17/09/2022 - De Tijd)
  02:00 De beslissing van Yvon Chouinard, de excentrieke oprichter van Patagonia, om zijn hele bedrijf te schenken aan het goede doel, is een radicale en zelden geziene vorm van filantropie. ‘Kapitalisme moet...
  [naar artikel]
 41. China waarschuwt Verenigde Staten voor overdreven paranoia (09/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese minister van Buitenlandse Zaken waarschuwt de Verenigde Staten voor overdreven paranoia. Peking en Washington ruziën de laatste maanden...
  [naar artikel]
 42. Belgische Naomi Velissariou wint belangrijkste Nederlandse toneelprijs (12/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische actrice Naomi Velissariou heeft zaterdagavond de Theo d’Or gewonnen, de belangrijkste Nederlandse toneelprijs. De Louis d’Or, de mannelijke tegenhanger, ging naar Emmanuel Ohene Boafo.
  [naar artikel]
 43. Eén jaar na de moord op Naomi: “We laten haar nooit los” (04/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dit weekend precies een jaar geleden overleed Naomi Melaer (25) in Zonhoven na extreem partnergeweld. Haar familie, vrienden en collega’s blijven haar herdenken en eren, zo getuigen de talloze berichten op de Facebookpagina ‘Naomi forever young’.
  [naar artikel]
 44. Naomi Osaka trekt gefronste wenkbrauwen na ‘controversiële’ uitlatingen van collega (30/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Zwitserse Belinda Bencic (WTA 28) en de Japanse Naomi Osaka (WTA 77) hebben zich als eerste speelsters geplaatst voor de halve finales van het WTA 1.000-toernooi in het Amerikaanse Miami (hard/8.369.455 dollar).
  [naar artikel]
 45. Naomi Velissariou bekroond tot beste theateractrice in Nederland (12/09/2021 - De Standaard)
  Op de slotavond van het Nederlands Theaterfestival won Naomi Velissariou de prestigieuze Theo d’Or, de prijs voor de beste theateractrice van het afgelopen seizoen.
  [naar artikel]
 46. Genkse Naomi Velissariou bekroond tot beste theateractrice in Nederland (12/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op de slotavond van het Nederlands Theaterfestival won Naomi Velissariou de prestigieuze Theo d’Or, de prijs voor de beste theateractrice van het afgelopen seizoen.
  [naar artikel]
 47. Israël maakt ruk naar radicaal rechts (22/12/2022 - De Tijd)
  17:38 Benjamin Netanyahu maakt zijn rentree als Israëlisch premier met het meeste rechtse kabinet ooit in het land. Dat voedt alleen maar de frustratie van de Palestijnen.
  [naar artikel]
 48. Naomi Watts en Liev Schreiber in boksfilm 'The Bleeder': "Elke rechtse kwam aan" (07/06/2017 - De Morgen)
  https://images4.persgroep.net/rcs/zU57q3-l7ktR37d0gB6X9I4B7fY/diocontent/70188101/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&interlace=none&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 49. Historicus Ian Kershaw: ‘In Poetin herken ik Hitlers wraakzucht en Stalins paranoia’ (16/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy