De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Journalist Josy Dubié over laatste interview van president Allende voor staatsgreep 11 september 1973

De Wereld Morgen

14/09/2023 - 16:49

Op 83-jarige leeftijd heeft Josy Dubié nog niets verloren van zijn sociale gedrevenheid. 50 jaar geleden was hij de allerlaatste journalist die de democratisch verkozen president van Chili, Salvador Allende, kon interviewen. Dit is zijn terugblik op dat interview. The post Journalist Josy Dubié over laatste interview van president Allende voor staatsgreep 11 september 1973 appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 50 jaar éérste 11 september, de VS-staatsgreep in Chili op 11 september 1973 (08/09/2023 - De Wereld Morgen)
  50 jaar geleden pleegde de VS een staatsgreep tegen een democratisch verkozen regering van een ander land. Nu doet de VS-regering dat uiteraard niet meer. Ook de media lopen nu niet meer zomaar in het lijntje van de officiële communiqué's... Het tegendeel is waar. De misdaad die 50 jaar geleden in Chili werd gepleegd luidde het begin in van de neoliberale aanval op alle verworvenheden van de sociale strijd over heel de wereld. The post 50 jaar éérste 11 september, de VS-staatsgreep in Chili op 11 september 1973 appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 2. De dictatuur van amoureuze ontgoocheling (29/03/2019 - De Morgen)
  Mario, een vereenzaamde vijftiger, werkt in Santiago de Chile als ambtenaar in een mortuarium waar hij de autopsierapporten van de wetsdokter uittikt. Het enige lichtpuntje in zijn saaie, sombere bestaan is zijn buurvrouw Nancy, een variétédanseres op retour. En dan is daar, op 11 september 1973, de staatsgreep van generaal Pinochet tegen president Allende.
  [naar artikel]
 3. De economische erfenis van Pinochets staatsgreep (19/09/2023 - De Wereld Morgen)
  Op 11 september 1973 werd Salvador Allende vermoord. Het was het startschot van een catastrofale neoliberale revolutie in Chili, die tot vandaag slachtoffers maakt. Professor em. Guy Vanthemsche analyseert de gevolgen van de allereerste toepassing van het neoliberalisme voor de wereld vandaag. The post De economische erfenis van Pinochets staatsgreep appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 4. Internationale experts concluderen dat Neruda niet overleed aan kanker (21/10/2017 - Metro)
  Een groep van zestien internationale experts, aangesteld door justitie in Chili, heeft vrijdag geconcludeerd dat de dood van Nobelprijswinnaar voor Literatuur Pablo Neruda niet het gevolg was van kanker, zoals op zijn overlijdenscertificaat staat aangegeven. Neruda overleed twaalf dagen na de staatsgreep van generaal Augusto Pinochet op 11 september 1973 in Chili. “Wat zeker is, wat categorisch honderd procent zeker is, is dat het certificaat niet overeenstemt met de werkelijkheid van het overlijden”, zei dokter Aurelio Luna op een persconferentie. Neruda overleed op 23 september 1973 in Chili. Zijn rouwstoet gold destijds als de eerste protestmars tegen de militaire dictatuur in het Zuid-Amerikaanse land, dat pas terugkeerde naar een democratie in 1990. Neruda was naast dichter ook diplomaat en politicus, en stond dichtbij Salvador Allende, de eerste democratisch verkozen socialistische president van Latijns-Amerika, die op 11 september 1973 omkwam bij de militaire coup. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 5. Pablo Neruda stierf wel degelijk door vergiftiging, zegt neef van dichter uit Chili na nieuw onderzoek (14/02/2023 - VRT NWS)
  De Chileense dichter, diplomaat en politicus Pablo Neruda (1904-1973) is wel degelijk gestorven door vergiftiging. Dat is althans volgens een neef van de dichter de conclusie van een nieuw internationaal forensisch rapport, dat later deze week gepubliceerd wordt. Neruda stierf op 23 september 1973, 12 dagen na de militaire staatsgreep in Chili die een einde maakte aan het presidentschap van de socialist Salvador Allende, een vriend van Neruda.
  [naar artikel]
 6. 16 september 1973: 50 jaar sinds dictator Pinochet Chileens volkszanger Victor Jara vermoordde (15/09/2023 - De Wereld Morgen)
  Eén dag na de door de VS opgezette staatsgreep van 11 september 1973 in Chili werd zanger Victor Jara opgepakt. Na vier dagen gruwelijke folteringen in het nationaal voetbalstadion van hoofdstad Santiago de Chile, waarbij zijn handen werden verbrijzeld, werd hij afgeslacht met een nekschot. Hij is voor altijd een Chileense volksheld. The post 16 september 1973: 50 jaar sinds dictator Pinochet Chileens volkszanger Victor Jara vermoordde appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 7. Chili, tussen droom en angst (14/04/2019 - De Morgen)
  Op 11 september 1973 pleegde generaal Augusto Pinochet een coup tegen de democratisch verkozen president van Chili, Salvador Allende. Tijdens zijn terreurbewind liet hij duizenden opposanten oppakken, folteren en vermoorden. Talloze vluchtelingen kwamen in ons land terecht. De meesten keerden niet terug, omdat het verleden nog te veel pijn doet. Hoe kijken hun dochters en zonen veertig jaar later terug op het verzet van hun ouders?
  [naar artikel]
 8. Isabel Allende in 5 opvallende citaten: 'Sterke vrouwen zijn geen krijgers, maar volhouders' (22/03/2017 - Knack)
  Op 24 maart krijgt de Chileense succesauteur Isabel Allende een eredoctoraat van de Universiteit Gent omwille van de maatschappelijke impact van haar literatuur. Gie Goris (MO*) sprak begin deze maand met Allende in San Francisco.
  [naar artikel]
 9. Duizenden Chilenen komen op straat naar aanleiding van verjaardag van staatsgreep Pinochet (09/09/2019 - Metro)
  Meer dan 4.000 mensen zijn zondag in de Chileense hoofdstad Santiago op straat gekomen, drie dagen voor de 46e verjaardag van de staatsgreep van generaal Augusto Pinochet en van de start van de militaire dictatuur. Dat meldt de politie. Op het einde van de manifestatie brak geweld uit tussen de ordediensten en de betogers. De manifestanten gooien met stenen naar de politie, die reageerde met traangas. Volgens de politie werden 23 mensen opgepakt. Op 11 september 1973 zetten militairen onder leiding van generaal Pinochet de regering van Salvador Allende af. De president pleegde zelfmoord in zijn presidentieel paleis. Tijdens de militaire dictatuur, die tot 1990 duurde, zouden meer dan 3.000 mensen vermoord of verdwenen zijn. Met de slogan “voor de waarheid en de gerechtigheid” riepen verschillen de linkse organisaties op om te manifesteren. Ze eisen vooruitgang in de gerechtelijke onderzoeken naar de misdrijven tijdens de dictatuur. Van de 1.200 verdwijningen zijn slechts een honderdtal zaken opgehelderd. Veel lichamen van slachtoffers zijn in de zee gegooid of opgeblazen door het leger om alle sporen te wissen. Ook de communistische politica Carmen Hertz kwam op straat. Zij heeft net de menselijke overblijfselen van haar man teruggevonden. Hij werd tijdens de dictatuur opgepakt en neergeschoten. Bron: Belga   Het bericht Duizenden Chilenen komen op straat naar aanleiding van verjaardag van staatsgreep Pinochet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. 23 september 1973: 50 jaar geleden vermoordde Pinochet Pablo Neruda (24/09/2023 - De Wereld Morgen)
  De door Henry Kissinger en de CIA gesteunde staatsgreep van Augusto Pinochet is 12 dagen oud, duizenden mensen zijn opgepakt, honderden geëxecuteerd, wanneer Nobelprijswinnaar Literatuur 1971 Pablo Neruda overlijdt in duistere omstandigheden in een hospitaal, nadat Pinochet bevolen heeft hem aan te houden. In 2015 onderzocht een Spaans forensisch team zijn resten. Hun onderzoek stelt dat hij werd vergiftigd. The post 23 september 1973: 50 jaar geleden vermoordde Pinochet Pablo Neruda appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 11. Hoe kon staatsgreep in Turkije gebeuren? (16/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wie zit achter de staatsgreep in Turkije? Daar zijn twee pistes voor, zegt VTM NIEUWS-journalist Patrick Van Gompel. President Erdogan zegt dat
  [naar artikel]
 12. Misdaad in een Allende-sausje (09/04/2019 - De Morgen)
  Op haar tweeënzeventigste keert Isabel Allende het magisch realisme de rug toe en waagt ze zich aan een misdaadroman. Ripper is een mooi staaltje van haar verteltalent.
  [naar artikel]
 13. President Iran zegt interview af nadat Amerikaanse journalist weigert om hoofddoek te dragen (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN afgezegd, nadat presentator Christiane Amanpour had geweigerd een hoofddoek te dragen. Volgens Amanpour kwamen medewerkers van Raisi op het laatste moment met de eis dat ze een hoofddoek zou dragen tijdens het interview, dat zou plaatsvinden in New York.
  [naar artikel]
 14. President Trump breekt interview abrupt af: “Het is genoeg zo, dank u” (02/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De verhouding tussen de mainstream media en president Trump is - zacht uitgedrukt - gespannen. Gisteren dook die terug onder nul nadat een journalist van de Amerikaanse televisiezender CBS hem herhaaldelijk een vraag stelde over zijn beschuldigingen aan het adres van zijn voorganger, Barack Obama. De journalist bleef doorvragen over de vermeende afluisterpraktijken tot de president de journalist wandelen stuurde.
  [naar artikel]
 15. President Trump breekt interview abrupt af: “Het is genoeg zo, dank u” (02/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De verhouding tussen de mainstream media en president Trump is - zacht uitgedrukt - gespannen. Gisteren dook die terug onder nul nadat een journalist van de Amerikaanse televisiezender CBS hem herhaaldelijk een vraag stelde over zijn beschuldigingen aan het adres van zijn voorganger, Barack Obama. De journalist bleef doorvragen over de vermeende afluisterpraktijken tot de president de journalist wandelen stuurde.
  [naar artikel]
 16. Josy Palmen neemt afscheid van ‘’zijn’’ vliegveld in Zwartberg (31/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Vliegveld van Zwartberg bestaat 60 jaar en dat is een emotionele dag voor Josy Palmen. De Genkenaar werkt er dag op dag 39 jaar in de bijhorende horecazaak. Maar geeft nu de fakkel door aan een jong koppel uit Zwartberg. Josy heeft het vliegveld van Zwartberg erg zien evolueren en ondertussen telt de club al meer dan 500 leden. TVL volgde hem tijdens zijn laatste dag.
  [naar artikel]
 17. ‘Verlof, maar dan tot in de eeuwigheid’: het laatste interview met overleden VTM-journalist Rik Pareit (05/01/2020 - De Morgen)
  VTM-journalist Rik Pareit kreeg in 2010 te horen dat hij prostaatkanker heeft. Eind september vorig jaar, enkele dagen voor zijn dood, werd hij nog geïnterviewd door zijn ex-collega en vriend Mark Coenen. ‘Of er in de hemel een welkomstcomité zal staan met een glaasje cava en een fanfare, dat weet ik nog niet.’
  [naar artikel]
 18. ‘Verlof, maar dan tot in de eeuwigheid’: het laatste interview met overleden journalist Rik Pareit (05/01/2020 - De Morgen)
  VTM-journalist Rik Pareit kreeg in 2010 te horen dat hij prostaatkanker heeft. Eind september vorig jaar, enkele dagen voor zijn dood, werd hij nog geïnterviewd door zijn ex-collega en vriend Mark Coenen. ‘Of er in de hemel een welkomstcomité zal staan met een glaasje cava en een fanfare, dat weet ik nog niet.’
  [naar artikel]
 19. Volgende Overlegcomité halverwege september vermoedelijk laatste (20/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Volgende Overlegcomité halverwege september vermoedelijk laatste Het Overlegcomité besliste vandaag om vanaf 1 september heel wat coronamaatregelen te versoepelen. Toch blijven er nog steeds enkele beperkingen van kracht. Die zullen halverwege september opnieuw op tafel komen te liggen bij het volgende Overlegcomité, wat vermoedelijk meteen ook het laatste wordt. Sinds het begin van de coronacrisis nu anderhalf jaar geleden worden beslissingen […] Lees dit artikel: Volgende Overlegcomité halverwege september vermoedelijk laatste
  [naar artikel]
 20. Zangeres Nicole Josy (76), van Nicole & Hugo, is overleden (04/11/2022 - VRT NWS)
  Zangeres Nicole Josy is overleden, bij het brede publiek vooral bekend als Nicole van Nicole & Hugo. Ze ging al eerder de strijd aan met kanker en ze leed aan de ziekte van Alzheimer. Gisteravond heeft ze een dodelijke val gemaakt. Ze is 76 geworden. Nicole & Hugo scoorden hits als "Goeiemorgen, morgen" en "Pastorale". Hun deelname met "Baby, baby" aan het Eurovisiesongfestival van 1973, inclusief paarse kostuums, behoort tot het collectieve geheugen.
  [naar artikel]
 21. Poging tot staatsgreep in Guinee: “Wij hebben president Alpha Condé gevangengenomen” (05/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van de Guineese hoofdstad Conakry heerst heel wat verwarring rond een mogelijke staatsgreep. Speciale eenheden zeggen enerzijds in een video dat ze president Alpha Condé gevangengenomen hebben en dat ze de instellingen ontmantelen. Het ministerie van Defensie verzekert echter dat de aanval op het presidentschap afgeweerd werd.
  [naar artikel]
 22. Poging tot staatsgreep in Guinee: “Wij hebben president Alpha Condé gevangengenomen” (05/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Guinee heerst heel wat verwarring rond een mogelijke staatsgreep. Speciale eenheden zeggen enerzijds in een video dat ze president Alpha Condé gevangengenomen hebben en dat ze de instellingen ontmantelen. Het ministerie van Defensie verzekert echter dat de aanval op het presidentschap afgeweerd werd.
  [naar artikel]
 23. Isabel Allende: 'Wij bereiken niets door enkel op straat te protesteren' (25/02/2017 - Knack)
  2017 brengt voor de Chileens schrijfster Isabel Allende een nieuw boek en een eredoctoraat aan de UGent. Verder blijft ze onvermoeibaar strijden voor vrouwenrechten: 'We moeten de patriarchale structuur proberen weg te werken.'
  [naar artikel]
 24. Boze Trump zet interview al voor uitzending online na aanvaring met journalist (22/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft beelden van een chaotisch verlopen interview met het programma ‘60 minutes’ op Facebook gezet. Te zien is hoe de president ruzie krijgt met de interviewer en vervolgens vertrekt.
  [naar artikel]
 25. President van Gabon onder huisarrest na staatsgreep: “Mensen zijn er niet rouwig om” (31/08/2023 - Express)
  In Gabon is na een staatsgreep president Ali Bongo onder huisarrest geplaatst. Het hoofd van het Republikeinse leger, Oligui Nguema, neemt de leiding tijdelijk over. Business AM sprak met Klaas van Walraven, onderzoeker bij het African Studies Center in Leiden, over de situatie. Beluister hier het volledige interview met Klaas van Walraven: De essentie: De […]
  [naar artikel]
 26. Journalist vluchtte naar Limburg: “Er wacht mij drie keer levenslang in Turkije” (14/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dit weekend wordt in Turkije de mislukte staatsgreep van een jaar geleden herdacht. Voor Bilal Özdemir*, jarenlang journalist voor oppositiekrant Zaman, was die 15de juli 2016 de laatste keer dat hij zijn vrouw en kinderen zag. Achtervolgd door politie en gerecht, vluchtte hij uit Turkije en dook onder in Limburg. Enkel als we hem volledige anonimiteit garanderen wil hij zijn verhaal doen. “De staatsgreep is mislukt, maar de gevolgen zijn hetzelfde. Na 15 juli is de democratie in Turkije opgehouden te bestaan.”
  [naar artikel]
 27. UGent reikt eredoctoraat uit aan Isabel Allende (31/01/2017 - De Redactie)
  Behalve de Chileense succesauteur Isabel Allende worden dit jubilieumjaar ook Philippe Herreweghe (Collegium Vocale Gent), Nobelprijswinnaar professor Paul Nurse en kunsthistoricus professor David Freedberg gehuldigd.
  [naar artikel]
 28. "Magisch realisme van Isabel Allende is compleet voorbijgestreefd" (07/02/2017 - De Redactie)
  Het eredoctoraat dat de Universiteit Gent aan de Chileense auteur uitreikt, strijkt de vakgroep Letterkunde van diezelfde universiteit tegen de haren in. Ook Rita De Maeseneer van de Universiteit Antwerpen begrijpt de keuze voor Allende niet.
  [naar artikel]
 29. Brazilië na poging tot staatsgreep: “Lula komt hier sterker uit dan ooit tevoren” (13/01/2023 - De Wereld Morgen)
  Op zondag 8 januari 2023 ondernamen enkele duizenden supporters van voormalig president Jair Bolsonaro een poging tot staatsgreep in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. Hun poging tot staatsgreep mislukte echter volledig. DeWereldMorgen.be sprak erover met onafhankelijk journalist Brian Mier in Brazilië.  The post Brazilië na poging tot staatsgreep: “Lula komt hier sterker uit dan ooit tevoren” appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 30. Mexicaanse ‘drugshandelaar’ gedood tijdens interview voor National Geographic (05/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een vermeende drugsdealer is in het noorden van Mexico doodgeschoten terwijl hij een interview gaf aan een Amerikaanse journalist. De journalist,...
  [naar artikel]
 31. Afrikakenner over de staatsgreep in Niger: “We gaan naar een lange periode van armworstelen” (02/08/2023 - Express)
  De militaire staatsgreep in Niger heeft verregaande gevolgen, ook voor het Westen. Freelance journalist en Afrikakenner Peter Verlinden analyseerde de verschillende belangen en de mogelijke oplossingen. Komt er een oorlog in West-Afrika? Beluister hier het volledige interview met Peter Verlinden: Wat voorafging: De presidentiële garde onder leiding van Abdourahamane Tchiani heeft de macht gegrepen in […]
  [naar artikel]
 32. Na 45 jaar spoor naar de dader: verdachte opgepakt voor dubbele moord in VS uit 1973 (10/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een cold case uit 1973 lijkt na jaren speurwerk dan toch nog opgelost te geraken. Twee meisjes uit Pittsburgh werden in de zomer van 1973 op...
  [naar artikel]
 33. Na 45 jaar spoor naar de dader: verdachte opgepakt voor dubbele moord uit 1973 (10/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een cold case uit 1973 lijkt na jaren speurwerk dan toch nog opgelost te geraken. Twee meisjes uit Pittsburgh werden in de zomer van 1973 op...
  [naar artikel]
 34. Chili stemt op 4 september over nieuwe grondwet (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Chilenen zullen op 4 september in een verplicht referendum stemmen om een nieuwe grondwet goed te keuren of te verwerpen, zei de regering van president Gabriel Boric dinsdag. De huidige grondwet stamt nog uit de tijd van de militaire dictatuur van Augusto Pinochet, die van 1973 tot 1990 aan de macht was.
  [naar artikel]
 35. Na 45 jaar een spoor naar de dader: verdachte opgepakt voor dubbele moord uit 1973 (10/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een cold case uit 1973 lijkt na jaren speurwerk opgelost te geraken. Twee meisjes uit Pittsburgh werden in de zomer van 1973 op gruwelijke wijze...
  [naar artikel]
 36. Isabel Allende krijgt eredoctoraat van UGent (31/01/2017 - Knack)
  De Gentse Universiteit reikt een eredoctoraat uit aan de Chileense succesauteur Isabel Allende. ook Philippe Herreweghe (Collegium Vocale Gent), Nobelprijswinnaar professor Paul Nurse en kunsthistoricus professor David Freedberg worden in het jubileumjaar gehuldigd.
  [naar artikel]
 37. Poging tot staatsgreep bezig tegen de democratisch verkozen president van Guatemala (14/09/2023 - De Wereld Morgen)
  Op 20 augustus 2023 werd Bernardo Arévalo met 61 procent verkozen tot nieuwe president van Guatemala. Hij legt de eed pas af op 14 januari 2024. De rechtse oppositie poogt ondertussen deze eerste linkse president van het land sinds de militaire dictatuur (1954-1996) af te zetten door zijn kandidatuur ongeldig te verklaren. The post Poging tot staatsgreep bezig tegen de democratisch verkozen president van Guatemala appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 38. Laatste interview met Stephanie Buffel: “Thomas had papa beloofd dat hij goed voor mij zou zorgen, voor zijn meisje” (26/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  In haar laatste interview met onze krant gaf Stephanie Buffel in september nog te kennen dat ze ondanks haar ziekte niet wilde doemdenken. Ondanks een gevecht tegen darmkanker, dat al drie jaar aansleepte, bleef ze spelen en ravotten met haar twee kinderen. Maar vandaag kwam het nieuws dat Fausto, Maceo en manlief Thomas afscheid hebben moeten nemen van Stephanie. Herlees hier het interview van september 2016.
  [naar artikel]
 39. Ophefmakend feit uit 1973 vormt aanzet tot roman: “Zestigers herinneren zich dat voorval in het korenveld nog steeds” (13/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Uitgeweken Berlaarnaar Luc De Keersmaecker (60) stelt zijn boek De dag van de Diamantprinses voor. Inspiratie vond hij bij ophefmakend nieuws uit 1973, toen een seksueel avontuur in een korenveld voor ophef zorgde in Berlaar. De hoofdrol in het verhaal is dan weer weggelegd voor een journalist van Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 40. UGent reikt eredoctoraat uit aan Isabel Allende (31/01/2017 - De Standaard)
  De Gentse Universiteit reikt een eredoctoraat uit aan de Chileense succesauteur Isabel Allende. Ook dirigent Philippe Herreweghe, Nobelprijswinnaar professor Paul Nurse en kunsthistoricus professor David Freedberg worden in het jubileumjaar gehuldigd.
  [naar artikel]
 41. KIJK. Ons laatste interview met Nicole en Hugo: “Waar ik echt van geniet? Bij Hugo zijn” (04/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Begin oktober sprak Showbits voor het laatst met Nicole Josy en Hugo Sigal, voor de première van ‘Het Spook van de Operette’ waarin Hugo één van de hoofdrollen speelde. Nicole leed aan Alzheimer en herstelde van kanker, maar dat weerhield haar er niet van om bij elke repetitie aanwezig te zijn. “Onze bucketlist? Altijd bij elkaar kunnen zijn, dat is onze bucketlist.”
  [naar artikel]
 42. Oekraïense president verdedigt enscenering van moord op journalist: "Liever dat Russische geheime diensten hem hadden vermoord?" (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft in een interview met de Spaanse krant El País de enscenering van de moord op de Russische journalist...
  [naar artikel]
 43. Bekijk hier ons laatste interview met Nicole en Hugo: “Waar ik echt van geniet? Bij Hugo zijn” (04/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Begin oktober sprak Showbits voor het laatst met Nicole Josy en Hugo Sigal, voor de première van ‘Het Spook van de Operette’ waarin Hugo één van de hoofdrollen speelde. Nicole leed aan Alzheimer en herstelde van kanker, maar dat weerhield haar er niet van om bij elke repetitie aanwezig te zijn. “Onze bucketlist? Altijd bij elkaar kunnen zijn, dat is onze bucketlist.”
  [naar artikel]
 44. President Morales vergelijkt algemene staking met “staatsgreep” (23/10/2019 - Metro)
  De Boliviaanse president Evo Morales heeft vandaag de algemene staking aan de kaak gesteld waartoe werd opgeroepen door de oppositie. In zijn eerste publieke verklaring sinds de verkiezingen van zondag vergeleek hij de staking met een “staatsgreep”. “Er is een proces van staatsgreep aan de gang”, verklaarde de socialistische leider tegenover de pers. De president is er “volledig zeker” van dat hij de presidentsverkiezingen van zondag heeft gewonnen. De telling van de stemmen is voorwerp van een polemiek. Bron: Belga   Het bericht President Morales vergelijkt algemene staking met “staatsgreep” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Eén maand na de staatsgreep in Niger: een kopie van de vorige staatsgrepen of de coup te veel? (26/08/2023 - VRT NWS)
  Exact een maand geleden werd de president van Niger afgezet door militairen onder leiding van generaal Abdourahamane Tiani, nu de leider van junta. Het was al de zevende staatsgreep in de regio in amper drie jaar tijd. De staatsgreep lijkt een kopie van de staatsgrepen in onder meer Mali en Burkina Faso, buurlanden van Niger. Ook Niger lijkt op weg naar een eindeloze transitieperiode. Maar de coup in Niger zou ook wel eens de staatsgreep te veel kunnen zijn, met een heel andere uitkomst.
  [naar artikel]
 46. Staatsgreep in Burkina Faso: militairen kondigen coup aan op televisie (24/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het leger heeft een staatsgreep gepleegd in Burkina Faso, en president Roch Marc Christian Kaboré van de macht verdreven. Dat bevestigden militairen in een mededeling op de nationale omroep.
  [naar artikel]
 47. Laatste interview met Nicole en Hugo samen: “Eurosongfestival was een hoogtepunt. We waren wel laatste, maar so what” (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag kan het grote publiek afscheid nemen van de overleden Nicole Josy. Morgen vindt haar uitvaart plaats. Amper een maand geleden had Showbits nog een gesprek met Nicole en Hugo. Bij Jarne blikten ze terug op de hoogtepunten uit hun carrière. Deze Showbits is een laatste eerbetoon aan deze grande dame. Veel sterkte Hugo.
  [naar artikel]
 48. Laatste interview met Nicole en Hugo samen: “Eurosongfestival was een hoogtepunt. We waren wel laatste, maar so what” (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag kan het grote publiek afscheid nemen van de overleden Nicole Josy. Morgen vindt haar uitvaart plaats. Amper een maand geleden had Showbits nog een gesprek met Nicole en Hugo. Bij Jarne blikten ze terug op de hoogtepunten uit hun carrière. Deze Showbits is een laatste eerbetoon aan deze grande dame. Veel sterkte Hugo.
  [naar artikel]
 49. De smerige truc die deze Argentijn gebruikte om bekerstunt te forceren, is werkelijk ongezien (15/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Federico Allende ging afgelopen weekeinde wel heel ver om een wedstrijd te winnen. De verdediger van SC Pacifico heeft in een radio-interview
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy