De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Apocalypsofie. Over recycling, groene groei en andere gevaarlijke fantasieën

De Wereld Morgen

14/09/2023 - 20:26

Het boek 'Apocalypsofie' van Lisa Doeland leest als een ijskoude emmer water over je hoofd, niet als verfrissing maar als wake-up-call. Paul Verhaeghe las het en is verontwaardigd, maar hij weigert te doemdenken en maakt zich terecht boos over de onwillige struisvogelpolitici die een echte aanpak van de klimaatcrisis voor zich uit blijven schuiven. The post Apocalypsofie. Over recycling, groene groei en andere gevaarlijke fantasieën appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vanavond in 'Koppels': is een trio bespreekbaar? (20/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het VTM-programma 'Koppels' draait het vanavond onder andere om seksuele fantasieën. De koppels krijgen de opdracht om seksuele fantasieën...
  [naar artikel]
 2. Dit is de grootste seksuele fantasie volgens je sterrenbeeld (02/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Of het nu je partner vastbinden is of een opwindend rollenspel: als het gaat om seksuele fantasieën heeft iedereen zijn voorkeuren. Astrologe Kiki...
  [naar artikel]
 3. Fost Plus en Recycling Netwerk vechten oorlogje uit over aanpak zwerfvuil (08/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Fost Plus, de organisatie die zich bezighoudt met de selectieve inzameling en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval, is niet te spreken over de campagne voor statiegeld die milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux woensdag heeft gelanceerd. Fost Plus en het Recycling Netwerk van Rob Buurman vechten al een tijdje een verbale oorlog uit in de media over hoe het zwerfafval in Vlaanderen moet aangepakt worden.
  [naar artikel]
 4. Fost Plus en Recycling Netwerk vechten oorlogje uit over aanpak zwerfvuil (08/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Fost Plus, de organisatie die zich bezighoudt met de selectieve inzameling en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval, is niet te spreken over de campagne voor statiegeld die milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux woensdag heeft gelanceerd. Fost Plus en het Recycling Netwerk van Rob Buurman vechten al een tijdje een verbale oorlog uit in de media over hoe het zwerfafval in Vlaanderen moet aangepakt worden.
  [naar artikel]
 5. België lanceert "Groene Waterstof-forum" met Egypte: "Europese poort worden voor de invoer van groene waterstof" (15/11/2022 - VRT NWS)
  België lanceert met enkele andere spelers een internationaal platform voor hernieuwbare waterstof. Dat heeft federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) bevestigd op de klimaatconferentie in Sharm-el-Sheikh (COP27). Het "Global Renewable Hydrogen Forum" moet België verder op de kaart zetten als internationale speler in groene waterstof, en is bedoeld om de internationale doorbraak van groene waterstof een duwtje in de rug te geven. Dat België bij het initiatief betrokken is, is geen toeval: ons land wil zich internationaal profileren op het vlak van groene waterstof.
  [naar artikel]
 6. Pleidooi voor meer 'sense of urgency' in de groene economie (07/04/2019 - De Morgen)
  Een koppeling van groene groei aan ambitieuzere milieu- en klimaatbeleidsdoelstellingen is essentieel
  [naar artikel]
 7. “Mijn partner en ik hebben andere seksuele fantasieën”: seksuoloog Wim Slabbinck legt uit hoe je dit verschil best aanpakt (01/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een nieuwe videoreeks geeft Wim Slabbinck elke week advies rond thema’s waar veel koppels zich vragen over stellen. In de vierde aflevering legt de seksuoloog uit hoe een verschil in seksuele fantasieën aangepakt moet worden. Er volgt meteen ook een praktische tip. “Via apps als Kindu of Spicer kan je samen met je partner onderzoeken welke voorkeuren jullie delen.”
  [naar artikel]
 8. ‘Stop met in groene groei te geloven’ (31/01/2020 - Apache)
  Groene groei kan of Arme landen worden steeds rijker. Het zijn stellingen die economisch antropoloog Jason Hickel met verve, én cijfers doorprikt. ‘We kunnen beter eerlijker verdelen wat we hebben, dan onze planeet plunderen op zoek naar meer.’ Economie is niet alleen het speelveld voor neoliberalen, er zijn ook kritische anti-stemmen die tegen het TINA-verhaal van eeuwige
  [naar artikel]
 9. Onderzoek haalt mythe van ‘groene groei’ onderuit (10/07/2019 - De Morgen)
  De claim dat economische groei verenigbaar is met duurzaamheid, klopt in werkelijkheid bijna nooit. Dat zegt de Europese federatie van milieuorganisaties (EEB) op basis van een analyse.
  [naar artikel]
 10. Groene lichten, blauwe tranen: het andere, echte Squid Game (17/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Groene lichten, blauwe tranen: het andere, echte Squid Game De afgelopen vier maanden zijn bijna elke nacht tientallen, vaak honderden Chinese inktvisboten de zee opgegaan voor de kust van de Matsu-eilanden nabij de onzichtbare grens die bekend staat als de mediaanlijn, de onofficiële buffer tussen Taiwan en China. Ze hullen de eilanden in fluorescerend groen licht door de groene LED-lampjes die ze gebruiken om […] Lees dit artikel: Groene lichten, blauwe tranen: het andere, echte Squid Game
  [naar artikel]
 11. Bijna 1 op de 2 vindt anale seks taboe: deze fantasieën koestert de Vlaming wél volgens grote seksenquête (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Move over, Tarzan en Meneer Konijn: een simpele blinddoek blijkt het favoriete speeltje van Vlaamse koppels, bewijst de seksenquête van NINA en Goed Gevoel. Eveneens populaire (s)experimentjes: op afstand bedienbare speeltjes of vrijen in het openbaar. Het grote taboe blijft dan weer anale seks. Seksuologen Chloé De Bie en Wim Slabbinck lichten toe hoe onze fantasieën en (s)experimenten onze relatie kunnen beïnvloeden. “Gooi niet élke fantasie die je hebt thuis op tafel.”
  [naar artikel]
 12. ‘Groene waterstof staat aan vooravond van enorme groei’ (20/01/2021 - Express)
  De vermogensbeheerder Schroders verwacht dat de vraag naar ecologisch opgewekte waterstof in 2050 liefst 800 keer groter zal zijn dan vandaag. Waterstof is een mogelijke energiebron voor tal van economische activiteiten, zoals de chemie, de zware industrie of de luchtvaart. Toyota gelooft ook nog steeds in de auto op waterstof, ondanks het vooralsnog beperkte succes. […] The post ‘Groene waterstof staat aan vooravond van enorme groei’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Hoe wordt de groene pas gebruikt in verschillende EU-landen? (12/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hoe wordt de groene pas gebruikt in verschillende EU-landen? In Portugal, Oostenrijk en Ierland wordt het Europees digitaal coronacertificaat, of groene pas, gebruikt om in hotels te slapen en naar restaurants te gaan. In Denemarken heb je hem zelfs nodig om gewoon maar naar de kapper te gaan. Naast Frankrijk en Italië gebruiken ook andere landen van de Europese Unie het groene paspoort. De […] Lees dit artikel: Hoe wordt de groene pas gebruikt in verschillende EU-landen?
  [naar artikel]
 14. Fietschallenge 4: langs groene wegen, blauwe bruggen en het hoogtepunt van ons fietslandschap (27/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zoveel mooie plekjes rond de Limburgse kanalen, zonder al te veel fantasie waan je je in Zuid-Frankrijk. Hoog tijd dus voor een bruggenroute: langs groene wegen en blauwe bruggen, over het hoogtepunt van ons fietslandschap.
  [naar artikel]
 15. Recycling Network: 'Voer statiegeld in op PET-flessen en blikjes' (13/08/2017 - Knack)
  Recycling Netwerk, een coalitie van milieuorganisaties, pleit opnieuw voor de invoering van statiegeld op PET-flessen en blikjes. Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) is voorstander, maar wacht eerst de resultaten van enkele proefprojecten af.
  [naar artikel]
 16. Helft van groene stroom komt uit buitenland (03/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna 50 procent van de hernieuwbare stroom die in België wordt verbruikt is van lokale herkomst, de rest van de groene stroom komt uit andere...
  [naar artikel]
 17. Provincie weigert vergunning Stevens Recycling Genk: “Uitstoot PCB’s en dioxines zijn milieugevaarlijk” (22/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse deputatie heeft de vergunningsaanvraag van Stevens Recycling voor de opslag en verwerking van schroot in Genk-Zuid geweigerd. Na tal van branden met ernstige gevolgen kwam het bedrijf meermaals in opspraak.
  [naar artikel]
 18. Grote industriebrand bij Vandewiele Recycling in Gistel, verschillende huizen in de buurt ontruimd (28/04/2023 - VRT NWS)
  In Gistel woedt momenteel een zware industriebrand bij het bedrijf Vandewiele Recycling. Er is van ver een rookpluim te zien. De brandweer raadt de mensen in de buurt aan om ramen en deuren gesloten te houden.
  [naar artikel]
 19. Noordzee wordt Europese groene energiecentrale (18/05/2022 - De Tijd)
  18:10 België wil samen met drie andere kustlanden de Noordzee uitbouwen tot één grote groene energiecentrale.
  [naar artikel]
 20. Wallonië stopt de groei van de groei van de schuld (23/05/2022 - De Standaard)
  Er wordt flink gesnoeid in Wallonië. Mochten er geen overstromingen of covid geweest zijn, zat de Waalse begroting perfect op koers naar een evenwicht.
  [naar artikel]
 21. KIJK. Man steekt takelwagen van MD Recycling in brand (en dat is niet de eerste keer): “Is het een concurrent? We hebben geen idee...” (19/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Autorecyclagebedrijf MD Recycling in Essen is afgelopen weekend voor de derde keer in enkele maanden tijd het doelwit geworden van brandstichters. Deze keer moest een takelwagen eraan geloven op het terrein aan de Rijkmakerslaan. Eerder werd eenzelfde voertuig ook al vernield op de site in Kapellen. “We zijn niet meer gerust”, zucht zaakvoerder Ludo Mariën wanneer hij ons de hallucinante beelden laat zien.
  [naar artikel]
 22. Europa in de ban van de Chinese groene groei (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. Recycling Netwerk wil dat consument lege blikjes en flesjes terugstuurt naar producenten (08/11/2017 - VRT NWS)
  Milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux roept de consumenten op om lege blikjes en plastic flesjes uit het zwerfafval terug te sturen naar de drankenproducenten.  
  [naar artikel]
 24. Van pikant trio tot seks met de collega: 40 Vlamingen verklappen wat hun duisterste fantasieën zijn (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wat is jouw meest geheime of duisterste fantasie? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan 33.500 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties: we verzamelden de opvallendste en trekken er met Uwe een paar belangrijke lessen uit over ons seksleven. “Eens spontaan genomen worden in onze tuin. Met risico dat de buren het kunnen zien.”
  [naar artikel]
 25. Van rucola tot paksoi: tips om elke groene bladgroente optimaal te bewaren en te bereiden (13/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Groene bladgroenten zijn supergezond: ze zitten boordevol vitaminen, essentiële mineralen en antioxidanten en bevatten weinig calorieën. What’s not...
  [naar artikel]
 26. Brand veroorzaakt zware rookontwikkeling bij Euregio Recycling in Zutendaal (07/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Bij het schrootverwerkend bedrijf Euregio Recycling in de Tiendenstraat in Zutendaal is dinsdag rond 16 uur brand uitgebroken. Dat zorgde voor zware rookontwikkeling.
  [naar artikel]
 27. Grote afvalbrand in schrootbedrijf Galloo- Van Heyghen Recycling (07/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  In de haven van Gent woedt momenteel een afvalbrand bij het schrootbedrijf Galloo- Van Heyghen Recycling. De brandweer is massaal aanwezig. De brand ontstond omstreeks halfacht. Ook de scheepvaartpolitie is aanwezig. De buren worden aangeraden ramen en deuren dicht te houden.
  [naar artikel]
 28. Goedele Liekens geeft sekstips: “Gebruik je fantasie in bed” (14/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Onze fantasie is ons belangrijkste geslachtsorgaan”, zei de Nederlandse bioloog Midas Dekkers ooit. Toch blijft dat orgaan vaak werkeloos, want...
  [naar artikel]
 29. EU mikt op groene waterstof voor nieuwe industriële revolutie (16/03/2023 - De Tijd)
  21:51 Met meer mijnen en eigen kweek van strategische groene technologie zet Europa een inhaalrace in op China en de Verenigde Staten. De massaproductie van groene waterstof wordt een topprioriteit, iets wa...
  [naar artikel]
 30. Economische groei koelt af in België, Oekraïne stevent af op -35% (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De oorlog in Oekraïne weegt op de groei van de Belgische economie. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht voor 2022 nog 2,1 procent groei van het bruto binnenlands product (bbp). Dat is 1 procentpunt minder dan de vorige prognose van begin dit jaar. Wereldwijd is er van een afkoeling in groei te spreken van 0,8 procentpunten. De Oekraïense economie is er het ergst aan toe en zou met meer dan een derde krimpen.
  [naar artikel]
 31. Genk geeft opnieuw negatief advies voor Stevens Recycling: “Milieu-impact te groot” (07/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  In het advies van de stad Genk voor een hervergunning krijgt schrootverwerkend bedrijf Stevens Recycling over bijna de volledige lijn een negatief advies.
  [naar artikel]
 32. Onze columniste droomt niet van Clooney of Simoni, maar wat is dan wél haar fantasie? (18/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Heb je een wilde fantasie nodig voor een leuk seksleven of zijn een boel kleine fantasietjes ook genoeg om het interessant te houden? Een stapel
  [naar artikel]
 33. Sterren uit Harry Potter en Lord of the Rings zakken af naar ons land: “Fantasie wordt hier werkelijkheid” (07/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Elftopia, het Belgische fantasie- en droomfestival, strijkt op zaterdag 10 en zondag 11 augustus neer op het kasteeldomein Ooidonk.
  [naar artikel]
 34. Bestaat groene groei? Het hangt ervan af hoe je die definieert (27/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. Chemiereus Ineos investeert 2 miljard euro in groene waterstof, ook in België (18/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chemiereus Ineos investeert 2 miljard euro in groene waterstof, ook in België De Britse chemiegroep Ineos zal zo’n 2 miljard euro investeren in de productie van groene waterstof, een propere energie die een sleutelrol speelt in het koolstofarm maken van de industriële sector. Dat berichten verschillende Britse media. Eén van de eerste fabrieken zou in België komen, luidt het nog. “Het gaat om de grootste investering ooit […] Lees dit artikel: Chemiereus Ineos investeert 2 miljard euro in groene waterstof, ook in België
  [naar artikel]
 36. België vraagt groene stimulans in Maastrichtnormen (10/11/2021 - De Standaard)
  In het Europese debat over de herziening van de begrotings­regels zal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) namens België pleiten voor een stimulans voor groene investeringen. Dat schrijft De Tijd woensdag.
  [naar artikel]
 37. België vraagt groene stimulans in Maastrichtnormen (10/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het Europese debat over de herziening van de begrotings­regels zal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) namens België pleiten voor een stimulans voor groene investeringen. Dat schrijft De Tijd woensdag.
  [naar artikel]
 38. Economische groei koelt af in België, Oekraïne stevent af op -35 procent (19/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De oorlog in Oekraïne weegt op de groei van de Belgische economie. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht voor 2022 nog 2,1 procent groei van het bruto binnenlands product (bbp). Dat is 1 procentpunt minder dan de vorige prognose van begin dit jaar. Wereldwijd is er van een afkoeling in groei te spreken van 0,8 procentpunten. De Oekraïense economie is er het ergst aan toe en zou met meer dan een derde krimpen.
  [naar artikel]
 39. Saoedische bbp-groei dondert omlaag, van 11,2 naar 1,1 procent, door lagere energieprijzen en agressieve productieverlagingen (31/07/2023 - Express)
  De economische groei van Saoedi-Arabië, een van ‘s werelds grootste olieproducenten, is vorig kwartaal aanzienlijk vertraagd vergeleken met een jaar geleden. De bbp-groei van het land bedroeg tussen april en juni 1,1 procent, een daling van 10,1 procentpunten tegenover dezelfde periode vorig jaar, toen het land een groei van 11,2 procent optekende. De essentie: De […]
  [naar artikel]
 40. PET-recycling: Charleroi trekt circulaire economieproject aan (26/01/2022 - Express)
  In Couillet, dichtbij Charleroi, is de bouw gestart van de enige Belgische fabriek die oude petflessen recycleert tot nieuwe. Het project is een initiatief van twee Franse bedrijven: het afvalverwerkingsbedrijf Suez Recycling en bronwaterbottelaar Sources Alma. Dat melden De Tijd en L’Avenir. Veertig miljoen euro: dat is de som die de groep Sources Alma-Suez neertelt […]
  [naar artikel]
 41. Groene obligaties in België minder populair dan in buurlanden (16/01/2023 - De Tijd)
  11:03 Zowel het aanbod van als de vraag naar groene obligaties is in België kleiner dan in Duitsland, Frankrijk en Nederland.
  [naar artikel]
 42. Belgische economie maakte vorig jaar laagste groei door sinds 2014 (30/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De economische groei in België is vorig jaar lager uitgevallen dan verwacht. Volgens een eerste raming van de Nationale Bank van België (NBB) nam...
  [naar artikel]
 43. Energietransitie: Australië heeft ambitieuze groene waterstofplannen (13/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Energietransitie: Australië heeft ambitieuze groene waterstofplannen De regering van de Australische staat Queensland zegt binnen twee jaar hernieuwbare waterstof te zullen produceren. De bouw van een door zonne-energie en batterijen aangedreven groene waterstofcentrale moet daarvoor zorgen. De regering van Annastacia Palaszczuk kondigde dinsdag de plannen aan. Dat bericht Renew Economy, een Australische website voor duurzame energieprojecten. Het project zal worden ontwikkeld […] Lees dit artikel: Energietransitie: Australië heeft ambitieuze groene waterstofplannen
  [naar artikel]
 44. Achter de schermen van de nieuwe groene revolte: hoe de ene na de andere klimaatactiegroep uit de grond schiet en ze allemaal met elkaar verbonden lijken (12/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Extinction Rebellion, Who is Maria-Antoinetta Simons?, Just Stop Oil, Climaxi, Climate Express, GMF, Pousses et Vous, Act4Change, Tegengas/Dégaze, ... De groene actiegroepen schieten als paddenstoelen uit de grond. Ze vissen allemaal in dezelfde vijver, hebben geen duidelijke structuur noch hiërarchie, maar wel iets dat lijkt op een gemeenschappelijke boekhouder en bankier. Een blik achter de schermen van de nieuwe groene revolte.
  [naar artikel]
 45. Achter de schermen van de nieuwe groene revolte: hoe de ene na de andere klimaatactiegroep uit de grond schiet en ze allemaal met elkaar verbonden lijken (13/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Extinction Rebellion, Who is Maria-Antoinetta Simons?, Just Stop Oil, Climaxi, Climate Express, GMF, Pousses et Vous, Act4Change, Tegengas/Dégaze, ... De groene actiegroepen schieten als paddenstoelen uit de grond. Ze vissen allemaal in dezelfde vijver, hebben geen duidelijke structuur noch hiërarchie, maar wel iets dat lijkt op een gemeenschappelijke boekhouder en bankier. Een blik achter de schermen van de nieuwe groene revolte.
  [naar artikel]
 46. Wordt België weldra een hub voor groene waterstof? “Groene transitie in een stroomversnelling” (28/02/2023 - Express)
  België is goed gepositioneerd om een hub te worden voor energiedragers zoals groene waterstof, zegt Laurent Remy, External Communication Nextgrid Manager bij Fluxys, aan Business AM. “We willen eigenlijk de essentiële infrastructuurpartners worden om de energietransitie te versnellen.” Beluister het volledige interview hier. De essentie: “We willen samenwerken met alle mogelijke stakeholders om de klimaatopwarming […]
  [naar artikel]
 47. De exponentiële groei is voorbij: “De padeltsunami is een golfje geworden” (03/10/2023 - Het Nieuwsblad)
  In Zweden worden padelterreinen weer afgebroken. Ook in België is de koorts rond padel gaan liggen, die was ontstaan tijdens de coronapandemie. “Velen waren verblind, maar nu komt er meer gezonde groei.”
  [naar artikel]
 48. Europees Parlement wil zorgpersoneel beter beschermen tegen gevaarlijke medicijnen (17/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Parlement heeft donderdag in Straatsburg met een kamerbrede meerderheid een akkoord goedgekeurd dat werknemers beter moet beschermen tegen kankerverwekkende en andere gevaarlijke stoffen. Zo moeten zorgmedewerkers beter opgeleid worden om om te gaan met gevaarlijke medische producten.
  [naar artikel]
 49. Belgische economie stagneert naar verwachting in tweede kwartaal: wel nog groei van 0,5 procent in eerste kwartaal (09/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nationale Bank van België (NBB) verwacht een nulgroei voor het tweede kwartaal van 2022. De groei zou minder ondersteund worden door de normalisatie na de coronapandemie, terwijl de factoren die wegen op de groei, zoals de stijgende energieprijzen en de knelpunten in de aanvoerketens, aanwezig blijven.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy