De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Emoties gebruik je met verstand

Apache

15/09/2023 - 11:32

Wie leurt met desinformatie speelt meestal vaak in op de emoties van het publiek.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Gebruik je gezond verstand", maar is dat goed advies? "Je investeert beter in uitleg dan in oproep tot gezond verstand" (29/09/2020 - VRT NWS)
  Als we ons gezond verstand gebruiken, komt alles goed. Dat horen we in deze coronatijden wel vaker. Maar is dat wel zo? Is ons "gezond verstand" wel zo "gezond" en kunnen we er in alle veiligheid op vertrouwen? "Louter met gezond verstand kom je er niet, je moet je verstand gebruiken", zegt filosoof Johan Braeckman. "Je moet geen beroep doen op een vermogen dat mensen lijken te hebben waarvan we niet goed weten wat het is."
  [naar artikel]
 2. Dit AI-systeem leest de emoties van thuisstudenten (17/02/2021 - Express)
  Nu de meeste lessen door de pandemie online plaatsvinden, maken steeds meer leerkrachten in Hongkong gebruik van een leerplatform met artificiële intelligentie (AI) om de emoties van hun leerlingen te analyseren terwijl ze thuis studeren.  De in Hongkong gevestigde start-up Find Solution AI ontwikkelde de software, 4 Little Trees genaamd. Hoewel het gebruik van emotieherkenning […] The post Dit AI-systeem leest de emoties van thuisstudenten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Bocholtse coronapatiënt: “Gebruik verdomme uw verstand” (15/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In een uitgebreide post op Facebook roept een jonge mama uit Bocholt, die net als haar man getroffen werd door het coronavirus, iedereen op om z’n verstand te gebruiken. Ze doet dit naar aanleiding van de vele lockdown-feestjes en het hamstergedrag in winkels.
  [naar artikel]
 4. McDonald's stuurt CEO de laan uit wegens relatie met collega, kan dat ook bij ons? "Gebruik je gezond verstand" (05/11/2019 - VRT NWS)
  In de VS is de CEO van fastfoodketen McDonald's aan de deur gezet omdat hij een relatie met een collega was begonnen. Kan een amoureuze verbintenis met iemand op het werk ook bij ons tot ontslag leiden? Volgens professor bedrijfsethiek Luc Van Liedekerke is de kans klein. "Gebruik gewoon je gezond verstand", zegt hij in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 5. Op bezoek gaan bij je lief? Crisiscentrum: "Gebruik je gezond verstand en doe het niet" (29/03/2020 - VRT NWS)
  Mag je op bezoek gaan bij je partner waarmee je niet samenwoont? Het Crisiscentrum zegt van niet, omdat het geen essentiële verplaatsing is. Samen gaan wandelen, lopen of fietsen mag dan weer wel. “Gebruik je gezond verstand en blijf binnen”, zegt woordvoerder Yves Stevens.
  [naar artikel]
 6. Fanzones van WK wielrennen vrij toegankelijk en publiek zonder mondmasker langs parcours: "Maar gebruik gezond verstand” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het WK wielrennen in eigen land moet één groot Belgisch feest worden. Verschillende fanzones worden vrij toegankelijk en aan de kant van de weg is een mondmasker niet verplicht. “Maar we hopen dat de fans vooral hun gezond verstand gebruiken. Kan je geen afstand houden, gebruik dan een mondmasker”, klinkt het bij de organisatie.
  [naar artikel]
 7. Fanzones van WK wielrennen vrij toegankelijk en publiek zonder mondmasker langs parcours: "Maar gebruik gezond verstand” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het WK wielrennen in eigen land moet één groot Belgisch feest worden. Verschillende fanzones worden vrij toegankelijk en aan de kant van de weg is een mondmasker niet verplicht. “Maar we hopen dat de fans vooral hun gezond verstand gebruiken. Kan je geen afstand houden, gebruik dan een mondmasker”, klinkt het bij de organisatie.
  [naar artikel]
 8. “Het heeft iets heroïsch, maar gebruik je verstand” (24/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De extreem lage waterstand van de Maas lokt heel wat dagjestoeristen naar de Maaskant. Allemaal willen ze de rivier oversteken van België naar Nederland en omgekeerd. Toch is dat niet zonder gevaar. “We gaan het niet verbieden, maar we vragen wel dat de mensen hun gezond verstand gebruiken”, zegt burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen.
  [naar artikel]
 9. “Gebruik je gezond verstand” voor versoepelde maatregelen, maar kunnen we dat wel? “Als je hun vrijheid inperkt, doen mensen rare dingen” (07/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Eigenbelang. Jagersdrift. Hunker naar sociaal contact. Vrijheidsdrang. Afgunst. Bevrediging op korte termijn. Onze primitieve impulsen hebben buitenlucht geroken en staan als briesende paarden te drummen aan de poort. Want we mogen ons bubbeltje uitbreiden met vier andere mensen. “Gebruik je gezond verstand”, drukken de experten ons op het hart. Maar hebben we daar wel genoeg van om al die andere verlangens te onderdrukken? “Als je hun vrijheid inperkt, doen mensen rare dingen.”
  [naar artikel]
 10. 'Onze emoties zijn essentieel voor ons functioneren' (21/12/2021 - Knack)
  Wetenschappers zijn het erover eens: er kleeft een verengd en negatief imago aan emoties. Bij emoties gaat het om zo veel meer dan gevoelens. En nee, emoties staan je functioneren niet in de weg, integendeel.
  [naar artikel]
 11. Verbod op energiedrank voor minderjarigen? "Neem je verantwoordelijkheid" (15/01/2018 - VRT NWS)
  Nederlandse kinderartsen willen een verbod op energiedrankjes voor minderjarigen. Ze zien te veel jongeren met klachten in het ziekenhuis belanden door het gebruik van die drankjes. De Vlaamse Vereniging voor Kinderartsen pleit niet meteen voor een verbod, maar wel voor gezond verstand. "De schadelijke gevolgen op lange termijn zijn nog niet helemaal duidelijk, maar de risico's zijn wel reëel. Gebruik je gezond verstand en neem je verantwoordelijkheid", zegt voorzitter Anne De Guchtenaere.
  [naar artikel]
 12. OPROEP. “Laat vuurwerk over aan professionals” (17/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de aanloop naar de eindejaarsperiode waarschuwt Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor patiënten met brandwonden en littekens, voor het gebruik van vuurwerk. Met de campagne “Gebruik je verstand of verlies een hand! “ roept de vzw op om het afsteken van vuurpijlen aan professionals over te laten.
  [naar artikel]
 13. ‘Veilig vuurwerk bestaat niet. Laat het over aan professionals’ (17/12/2018 - De Standaard)
  In de aanloop naar de eindejaarsperiode waarschuwt Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor patiënten met brandwonden en littekens, voor het gebruik van vuurwerk. Met de campagne ‘Gebruik je verstand of verlies een hand!’ roept de vzw op om het afsteken van vuurpijlen aan professionals over te laten.
  [naar artikel]
 14. De man die mee het strafbeleid rond corona bepaalde, roept politie op: “Verbaliseer met gezond verstand” (15/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De parketten hebben sinds de coronamaatregelen voor 655.000 euro aan minnelijke schikkingen de deur uitgestuurd. Na de vele overtredingen tijdens het zonnige paasweekend zal dat bedrag de komende dagen nog veel hoger oplopen. Maar zitten op een bankje, of aanschuiven aan het ijssalon: Erwin Dernicourt, voorzitter van het College van Procureurs-Generaal, beseft dat er een grijze zone. “We vragen om te verbaliseren met de nodige omzichtigheid. Lees: gebruik het gezond verstand.”
  [naar artikel]
 15. “Zie je een getal, gebruik dan je verstand” (14/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke weekeen boek waar u slimmer van wordt.
  [naar artikel]
 16. Bezorgde buurtbewoners richten zich tot hogere overheden: “Tomorrowland laten doorgaan? Gebruik uw gezond verstand” (27/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De wijkraad Hoek-De Schomme-Bosstraat - de rechtstreekse buren van Tomorrowland zeg maar - heeft een schrijven gericht aan de hogere overheid. Daarin worden een heel aantal bedenkingen en vragen geformuleerd over het al dan niet laten doorgaan van het festival. “Meermaals is er al een beroep gedaan op ons gezond verstand en op onze solidariteit. Mogen we als buurtbewoners dan ook bij u daarop een beroep doen?”
  [naar artikel]
 17. Boerenbond: ‘Roundup niet verbieden op basis van emoties’ (27/04/2017 - De Standaard)
  In tegenstelling tot particulieren worden landbouwers (voorlopig) niet verboden om gebruik te maken van onkruidverdelger Roundup, terwijl zij nochtans de grootste verbruikers zijn. De Boerenbond hoopt dat de mogelijke beslissing om het verbod uit te breiden wordt genomen op basis van wetenschappelijke argumenten ‘en niet op basis van emoties’.
  [naar artikel]
 18. Deutsche Bank verbiedt sms en Whatsapp (16/01/2017 - De Tijd)
  23:08 Belgische banken laten gezond verstand primeren boven strikte regels voor gebruik sociale media.
  [naar artikel]
 19. Terrassen in Nederland vandaag open, maar: “Gebruik je gezond verstand” (01/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bij ons is het nog geduld oefenen om een pintje te gaan drinken, bij onze noorderburen gaan de horecazaken vandaag, op Pinkstermaandag open. De burgemeesters van de Antwerpse grensgemeenten denken dat heel wat inwoners naar Nederland zullen afzakken om dáár het glas te heffen en een terrasje te doen. Zeker nu de systematische grenscontroles zijn afgeschaft. In Breda vragen ze de Belgen om niet naar Nederland te komen. Ook de burgemeester van Kalmhout roept zijn inwoners op om het gezond verstand te bewaren.
  [naar artikel]
 20. 'Dieven in tuin' blijken Pokémonjagers (16/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Gebruik uw gezond verstand als er een figuurtje opduikt in de achtertuin van uw buurman." Via haar Facebookpagina waarschuwt de politiezone
  [naar artikel]
 21. OPINIE. Tast Covid-19 het gezond verstand aan? (26/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Gezondheids- en welzijnseconoom Lieven Annemans pleit in zijn opiniestuk voor een terugkeer van het gezond verstand. “De manier waarop we met het...
  [naar artikel]
 22. Laat vuurwerk over aan professionals: “Gebruik je verstand of verlies een hand” (17/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de aanloop naar de eindejaarsperiode waarschuwt Oscare, het nazorg- en onderzoekscentrum voor patiënten met brandwonden en littekens, voor het...
  [naar artikel]
 23. Vormt deze schaakpuzzel de sleutel tot het menselijke verstand? (18/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een onschuldige schaakpuzzel zou wetenschappers weleens een hele stap vooruit kunnen helpen in het begrijpen van het menselijke verstand en
  [naar artikel]
 24. Heropening horeca: "Gebruik je gezond verstand en ga naar huis als het te druk wordt" (05/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Heel Limburg snakt naar de heropening van de horeca. Maandag - en niet vroeger - is het zover. Burgemeester van Hasselt, Steven Vandeput doet een oproep aan zowel uitbaters als klanten om het gezond verstand te gebruiken en de coronaregels strikt na te leven. Wat het wordt en of er een stormloop komt, weet niemand. Veel zal afhangen van het weer. Maar dat ziet er voor maandag niet al te best uit. Als het te druk wordt, vraagt burgemeester Vandeput om terug naar huis te keren.
  [naar artikel]
 25. ‘Het klopt niet dat huilen gezond is’: deze psycholoog ontrafelt het nut van onze emoties (26/05/2021 - De Morgen)
  Emoties veroorzaken geen problemen, ze zijn vaak de oplossing ervan, betoogt de Nederlandse emeritus hoogleraar psychologie Ad Vingerhoets (67). Voor zijn nieuwe boek boog hij zich over de functie van emoties, met speciale aandacht voor walging.
  [naar artikel]
 26. “Gebruik toch je gezond verstand”: Chinezen troepen massaal samen nu lockdown opgeheven is (07/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De lockdown (deels) opheffen? Geen evidentie, zo bewijzen beelden die momenteel uit China binnenstromen. Vorige zaterdag stonden bijvoorbeeld...
  [naar artikel]
 27. Vreugdetranen in Antwerpen, diepe rouw in Brussel en Genk: waarom voetbal zulke extreme emoties oproept (05/06/2023 - VRT NWS)
  Een rollercoaster van emoties, die na het laatste fluitsignaal gewoon verder leek te denderen, zo kan je de ontknoping van de Jupiler Pro League dit jaar omschrijven. Zelfs de neutrale supporter kon er niet onbewogen bij blijven. Maar waar komen die hevige emoties in het voetbal eigenlijk vandaan?
  [naar artikel]
 28. Kwartier knuffelen met kleinkind? “Gebruik toch gewoon uw gezond verstand” (18/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Als er dan toch moet worden geknuffeld met de kleinkinderen, niet langer dan een kwartier.” Dat zei Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter...
  [naar artikel]
 29. Minister van Volksgezondheid Vandenbroucke (SP.A): "Gebruik je gezond verstand, we zetten niet naast iedereen een agent" (07/10/2020 - VRT NWS)
  In "De ochtend" op Radio 1 heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) herhaald dat het volgen van de algemene regels - nauwe contacten beperken, afstand houden en indien nodig een mondmasker dragen - cruciaal is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hij rekent voor de naleving van de regels op het gezond verstand van mensen. "Mensen moeten goed nadenken over wat ze doen. De handhaving van de regels is belangrijk, maar we gaan niet naast iedereen een agent zetten."
  [naar artikel]
 30. Gps aan, gezond verstand uit (12/04/2019 - De Morgen)
  Een chauffeur van De Lijn reed woensdag zijn bus vast in de modder nadat hij blindelings op de aanwijzingen van zijn gps had vertrouwd. Dergelijke blunders komen steeds vaker voor. ‘Chauffeurs schakelen hun gps in en hun gezond verstand uit’, zegt verkeersdeskundige Mark Keppens.
  [naar artikel]
 31. 'Gezond verstand' wordt wet (06/04/2019 - De Morgen)
  Het Hof van Cassatie oordeelt dat de belastinginspectie onwettig verkregen bewijs mag gebruiken voor het klissen van (groot)fraudeurs. De eerste stap naar een politiestaat volgens de een, gewoon gezond verstand volgens de ander. 'Dit jaagt een schokgolf door de fiscale advocatuur.'
  [naar artikel]
 32. Klimmer riskeert leven in Gent: “Absoluut onverantwoord” (25/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er is een filmpje opgedoken van een man die zondag de steile gevel van het belfort in Gent beklimt. De voorbije jaren zijn dergelijke halsbrekende toeren op andere monumenten fataal afgelopen. “Gebruik je gezond verstand”, zegt de politie.
  [naar artikel]
 33. Spanje, waar het gezond verstand helemaal zoek is (12/04/2019 - De Morgen)
  Gezond verstand gebiedt dat de Spaanse premier Rajoy en de Catalaanse separatist Puigdemont beter zo snel mogelijk over de-escalatie zouden praten. Maar dat lijkt verder weg dan ooit. Zeker nu koning Felipe nog meer olie op het vuur gooit.
  [naar artikel]
 34. Spanje, waar het gezond verstand helemaal zoek is (04/10/2017 - De Morgen)
  Gezond verstand gebiedt dat de Spaanse premier Rajoy en de Catalaanse separatist Puigdemont beter zo snel mogelijk over de-escalatie zouden praten. Maar dat lijkt verder weg dan ooit. Zeker nu koning Felipe nog meer olie op het vuur gooit.
  [naar artikel]
 35. Stiekem huilen in de voorraadkast: wat doe je met emoties op het werk? (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe moet je omgaan met emoties op kantoor: onderdrukken, of je juist eens helemaal laten gaan? Experts over de voordelen en valkuilen van een...
  [naar artikel]
 36. Gezond verstand of stockholmsyndroom? Ook na de versoepeling blijft men in Madrid mondmaskers dragen (29/06/2021 - De Morgen)
  Is het gezond verstand of een collectief stockholmsyndroom? Veel Madrilenen houden vast aan hun mondmasker, ook al is dat in Spanje niet meer (overal) op straat verplicht. ‘De coronacrisis is nog niet voorbij, hé.’
  [naar artikel]
 37. ‘Ons vakmanschap drink je met verstand’ verdwijnt: drinken we echt minder door zo’n slogan? (30/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Twee van de beroemdste slogans van ons land verdwijnen binnenkort. De regering wil ‘Ons vakmanschap drink je met verstand’ en ‘Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand’ vervangen door een strengere waarschuwing bij alcoholreclame. Maar heeft zo’n waarschuwing wel zin? Drinken we er minder door? En hoe zit dat in andere landen? Wij doken in rapporten van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en spraken met Tom Evenepoel van het VAD.
  [naar artikel]
 38. Klimmer riskeert zijn leven op Gents belfort (26/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er is een filmpje opgedoken van een man die zondag op de steile gevel van het belfort klautert. De voorbije jaren zijn dergelijke halsbrekende toeren op andere monumenten fataal afgelopen. “Gebruik je gezond verstand”, zegt de politie.
  [naar artikel]
 39. Klimmer riskeert zijn leven op Gents belfort (25/08/2019 - De Standaard)
  Er is een filmpje opgedoken van een man die zondag op de steile gevel van het belfort klautert. De voorbije jaren zijn dergelijke halsbrekende toeren op andere monumenten fataal afgelopen. ‘Gebruik je gezond verstand’, zegt de politie.
  [naar artikel]
 40. 'We moeten nadenken over onze emoties' (05/04/2019 - De Morgen)
  Vermaard neuroloog Antonio Damasio (69) is een soort hedendaagse Freud. Een gesprek over de 'vleselijkheid' van emoties en het belang van kunst en opwinding. Barbara Debusschere
  [naar artikel]
 41. Vrouwen die de pil nemen zijn slechter in het herkennen van emoties (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de pil en je menstruatiecyclus je emoties flink in de war kunnen sturen, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Maar uit een nieuwe studie,...
  [naar artikel]
 42. ‘IJsberen’ wagen zich aan frisse duik: “Verstand op nul en gaan” (25/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wie moedige zielen zocht, zakte zondag best af naar Deurne. Daar kozen ‘ijsberen’ bewust voor een bibberbad. Al blijft het wel elke keer even je verstand op nul zetten wanneer je beslist om de frisse duik aan te vatten.
  [naar artikel]
 43. COLUMN. “Verstand van voetbal” (09/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Mogelijk bent u ook nieuwsgierig naar hoe de leek Brazilië-België heeft beleefd. Ik kan u daarbij helpen. Recentelijk hebben zowel mijn moeder als ik een fascinatie voor voetbal ontwikkeld, die helaas niet gepaard gaat met de bijhorende kennis. Ook wij zaten vrijdag aan het scherm gekluisterd. In het gezelschap van onze voetbalminnende wederhelften die ondanks hun hevige emoties toch onze opmerkingen duldden. Dit kraamden mijn moeder en ik zoal uit:
  [naar artikel]
 44. Ons brein kan emoties op een holistische manier 'zien' (10/06/2017 - Knack)
  Onze hersenen hebben maar een fractie van een seconde nodig om een holistisch beeld te vormen van iets waarnaar we kijken. Ook zo bij facetten als identiteit en emoties.
  [naar artikel]
 45. Heftige emoties in de Pakistaanse nachtwinkel (10/06/2018 - De Morgen)
  In DM ZAPT zet de tv-redactie van De Morgen de blik op oneindig. Vandaag: Kris Kuppens over smachtende vrouwen en Pakistaanse emoties.
  [naar artikel]
 46. Gezond verstand of stockholmsyndroom? Ook na de verplichting blijven Madrilenen mondmaskers dragen (29/06/2021 - De Morgen)
  Is het gezond verstand of een collectief stockholmsyndroom? Veel Madrilenen houden vast aan hun mondmasker, ook al is dat in Spanje niet meer (overal) op straat verplicht. ‘De coronacrisis is nog niet voorbij, hé.’
  [naar artikel]
 47. Trump: 'Bannon is zijn verstand verloren' (10/04/2019 - De Morgen)
  'Toen hij zijn job kwijtspeelde, verloor hij ook zijn verstand.' Steve Bannon, de vroegere chef-strateeg van Donald Trump beschuldigd diens zoon in een boek van verraad. En dat pikt de president niet, zoals blijkt in een furieuze reactie.
  [naar artikel]
 48. Trump: 'Bannon is zijn verstand verloren' (04/01/2018 - De Morgen)
  'Toen hij zijn job kwijtspeelde, verloor hij ook zijn verstand.' Steve Bannon, de vroegere chef-strateeg van Donald Trump beschuldigd diens zoon in een boek van verraad. En dat pikt de president niet, zoals blijkt in een furieuze reactie.
  [naar artikel]
 49. Stiekem huilen in het bezemhok: wat doe je met emoties op het werk? (08/10/2019 - De Morgen)
  Hoe moet je omgaan met emoties op kantoor: onderdrukken, of je juist eens helemaal laten gaan? Experts over de voordelen en valkuilen van een huilbui of woede-uitbarsting op de werkvloer.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy