De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Ruth Lasters: “Poëzie als schild tegen de hardheid van de realiteit”

De Wereld Morgen

15/09/2023 - 12:25

Afgelopen weekend, tijdens ManiFiesta in Oostende, sprak de onafhankelijke Antwerpse stadsdichteres Ruth Lasters over ‘Poëzie en engagement’. Jan Reyniers mocht haar voor RadioManifiesta interviewen en heeft het voor ons, DeWereldMorgen.be, ook willen uitschrijven. The post Ruth Lasters: “Poëzie als schild tegen de hardheid van de realiteit” appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ruth Lasters: “Literaire schoonheid zit in elk van ons. Ook bij bso-leerlingen” (01/12/2022 - De Wereld Morgen)
  Nieuws uit Antwerpen-boekenstad. De stadsdichters nemen in navolging van Ruth Lasters collectief ontslag. De stad had het gedicht 'Losgeld' van Lasters, geschreven samen met leerlingen uit het beroepsonderwijs, geweigerd. Het gedicht zou niet verbindend genoeg zijn. Zo komt, minstens voorlopig, een einde aan de traditie van de stad die sinds 2003 een dichter als luis in de pels het woord geeft. The post Ruth Lasters: “Literaire schoonheid zit in elk van ons. Ook bij bso-leerlingen” appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 2. Antwerps stadsdichter Ruth Lasters stapt op na conflict met stadsbestuur: “Ik zou mijn integriteit verliezen” (01/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een gedicht van de Antwerpse stadsdichter Ruth Lasters over onderwijs botste op een njet van het stadsbestuur. Censuur, vindt Lasters, en ze legt haar taken als stadsdichter neer.
  [naar artikel]
 3. Ruth Lasters' ode aan scherpzinnigheid (26/01/2023 - Apache)
  Een gesprek met Ruth Lasters over stigma, schoonheid en engagement.
  [naar artikel]
 4. Na Ruth Lasters stappen nu ook alle stadsdichters op in Antwerpen: “Schrappen van projectsubsidies was de druppel” (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De spanningen in het Antwerpse cultuurveld blijven oplopen. Na het vrijwillig ontslag stadsdichter Ruth Lasters stappen nu ook haar vier collega-stadsdichters op. Het schrappen van de culturele projectsubsidies zou de doorslag gegeven hebben.
  [naar artikel]
 5. Antwerpse onfhankelijke stadsdichter Ruth Lasters krijgt Arkprijs van het Vrije Woord (06/03/2023 - VRT NWS)
  Schrijfster en leerkracht Ruth Lasters wint de Arkprijs van het Vrije Woord. Lasters nam vorig jaar ontslag als stadsdichter van Antwerpen, na een geweigerd gedicht. Intussen is ze wel weer aan de slag als onafhankelijk stadsdichter.
  [naar artikel]
 6. Ruth Lasters mag gedicht over onderwijs niet brengen: Antwerpse stadsdichter stapt op (01/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een gedicht van de Antwerpse stadsdichter Ruth Lasters over onderwijs botste op een njet van het stadsbestuur. Censuur, vindt Lasters, en ze legt haar taken als stadsdichter neer.
  [naar artikel]
 7. Het geluksrapport van Ruth Beeckmans: “De verhuis van m’n broer naar Australië heeft m’n leven getekend” (08/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Geluksrapport van Ruth Beeckmans (39), daar kunnen alleen maar hoge cijfers op staan, toch? “Ik voel me inderdaad goed in mijn vel”, zegt de actrice en presentatrice. “Maar ik kan me wel opwinden over de groeiende hardheid in de maatschappij.” Verder vertelt Ruth over de dingen die zin geven aan haar leven, de band met haar ouders en haar belangrijkste momenten. “Ik vind het tof dat een zender als VTM verder is gaan kijken dan het uiterlijk.”
  [naar artikel]
 8. Dichteres Ruth Lasters (25/01/2023 - Knack)
  Spreekt in eigen naamDe Antwerpse stadsdichters keren terug, ditmaal zonder toelage van de stad. In september werd een kritisch gedicht van Lasters door het stadsbestuur geweigerd, waarna de dichters het project stopzetten. Zeven Antwerpse organisaties nemen de organisatie nu over. De dichters schrijven elke maand een actualiteitsgedicht. Het stadsbestuur distantieert zich.The post Dichteres Ruth Lasters appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 9. Ruth Lasters neemt ontslag als stadsdichter van Antwerpen omdat kritisch gedicht over onderwijs is geweigerd (01/09/2022 - VRT NWS)
  Ruth Lasters neemt ontslag als stadsdichter van Antwerpen. De dichteres schreef samen met haar leerlingen een kritisch gedicht over de vele labels en hokjes in het onderwijs, maar dat aanvaardde het stadsbestuur niet. "Dit is een weigering om te luisteren naar de leerlingen" en "ik ben er niet alleen om promogedichten te schrijven", zegt Ruth Lasters aan VRT NWS. Dit is geen censuur, werpt de Antwerpse schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) tegen: het gedicht past niet in "het stadsdichterschap dat verbindend moet zijn".
  [naar artikel]
 10. Antwerps schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) over rel stadsdichter: “Een stadsgedicht is geen politiek manifest” (01/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Als een gedicht in aanmerking wil komen als stadsgedicht, dan moet het verbinden. Dat deed het gedicht van Ruth Lasters niet. Het was meer een politiek manifest. Als ze aan politiek wil doen, dan moet ze maar in de politiek stappen.” Antwerps schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) verdedigt haar beslissing om het gedicht van Lasters te weigeren als stadsgedicht.
  [naar artikel]
 11. ONZE OPINIE. “Door het gedicht te bannen, zag iedereen de boodschap. En die is terecht. Leve handenarbeid” (02/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe dwaas is het om het gedicht van de Antwerpse stadsdichter Ruth Lasters te bannen. Want hoe terecht is de boodschap van dat gedicht. Of is het omgekeerd? Hoe slim is het om het te bannen, nu heeft iedereen buiten Antwerpen dit pamflet gezien — het befaamde streisandeffect. Een literair hoogstandje is het schrijven van Lasters niet. Maar de algemene boodschap? Ja, die slaat nagels met koppen. Herwaardeer de beroepsopleiding. In tijden van renovatiedrift is het bovendien broodnodig.
  [naar artikel]
 12. EENHEID (12/04/2019 - De Morgen)
  Ruth Lasters schrijft vandaag een gedicht over het (nakende?) eenheidsstatuut arbeiders-bedienden. Lasters (34) debuteerde in 2006 als schrijfster met de roman Poolijs. Een jaar later volgde haar eerste dichtbundel, Vouwplannen, waarvoor ze in 2009 de Debuutprijs Liegend Konijn kreeg. Haar tweede roman Feestelijk zweet dateert van 2010.
  [naar artikel]
 13. Achterafgedicht (13/04/2019 - De Morgen)
  Ruth Lasters (34) schrijft naar aanleiding van de kroning van de Nederlandse koning Willem-Alexander, een gedicht over koninklijke dotaties. Lasters debuteerde in 2006 als schrijfster met de roman Poolijs. Een jaar later volgde haar eerste dichtbundel, Vouwplannen, waarvoor ze in 2009 de Debuutprijs Liegend Konijn kreeg. Haar tweede roman Feestelijk zweet dateert van 2010.
  [naar artikel]
 14. Stadsdichters Antwerpen nemen collectief ontslag: "Poëzie maakt samenleving warmer; koudheid bestuur staat daar haaks op" (05/11/2022 - VRT NWS)
  Na Ruth Lasters nemen ook de vier overblijvende stadsdichters van Antwerpen ontslag. De beslissing van het stadsbestuur om culturele projectsubsidies te schrappen gaf de doorslag. Een van de dichters spreekt over een “toxisch werkklimaat”.
  [naar artikel]
 15. Antwerpse stadsdichters over hun ontslag: “Het werkklimaat is te toxisch geworden, de inhoud een lachertje” (05/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat Ruth Lasters in september de pen van het stadsdichterschap neerlegde, nemen nu ook de vier andere stadsdichters collectief ontslag. Alle vier komen ze naar buiten met een eigen statement. De rode draad: “Het ooit zo mooie instituut is verminkt tot een lege doos.”
  [naar artikel]
 16. Antwerps stadsdichter Ruth Lasters stapt op na meningsverschil met stadsbestuur over censuur (01/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 17. Antwerps stadsdichter Ruth Lasters stapt op na weigering van kritisch gedicht over onderwijs (01/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 18. Coup de théâtre: ‘vermomde’ Ruth Lasters wint Gedichtenwedstrijd opnieuw (25/03/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 19. KIJK. Wout van Aert niet ontgoocheld na iets te snelle start: “De benen zijn in orde, maar ik mis nog wat hardheid” (11/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Net als Remco Evenepoel (23) kwam ook Wout van Aert (28) in de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland niet aan de tijd van Stefan Küng (29). Maar tevreden is hij wel met zijn derde plaats. “Ik voel me goed. Alleen mis ik nog een beetje hardheid om de besten te kloppen.”
  [naar artikel]
 20. Ruth Lasters komt op voor het beroepsonderwijs: ‘Ik zal niet stoppen tot er iets wezenlijks is veranderd’ (11/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 21. Zelfs Joke Emmers kan al eens woedend zijn: “De politiek deed alsof ik overbodig was” (21/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De remedie tegen verzuring? Een gesprek met Joke Emmers (31). Toch kan de harde realiteit ook haar soms raken. “Toen iemand me afblafte op straat, kon ik wel huilen”, zegt Joke, nu te zien op het podium en op Streamz. “Ik heb geen schild, en de wereld wordt harder.”
  [naar artikel]
 22. Antwerpse stadsdichter Ruth Lasters stapt op: lees hier haar kritische gedicht over onderwijs dat geweigerd werd (01/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. De leerlingen van het stadsgedicht van Ruth Lasters: ‘Het wordt er altijd ingepeperd dat jij de onderste trede van de trap bent’ (19/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. Allen (28/03/2019 - De Morgen)
  Ruth Lasters schrijft vandaag een gedicht over het feit dat er in 2100 naar schatting elf miljard aardbewoners zullen zijn.
  [naar artikel]
 25. Maneuvers op het strand (09/04/2019 - De Morgen)
  Ruth Lasters laat haar personages erop los vertellen in Vlaggenbrief, een 'strandroman' waarin je soms dreigt te verdwalen.
  [naar artikel]
 26. Antwerpse stadsdichters nemen collectief ontslag: “Mijn geduld is groot, maar niet eindeloos” (05/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na Ruth Lasters nemen ook de vier overblijvende stadsdichters van Antwerpen ontslag. Dat meldt VRT zaterdagochtend. Een overeenkomst met duidelijke afspraken liet te lang op zich wachten. De beslissing van het stadsbestuur om culturele projectsubsidies te schrappen gaf de doorslag.
  [naar artikel]
 27. Antwerpse stadsdichters nemen collectief ontslag: “Mijn geduld is groot, maar niet eindeloos” (05/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na Ruth Lasters nemen ook de vier overblijvende stadsdichters van Antwerpen ontslag. Dat meldt VRT zaterdagochtend. Een overeenkomst met duidelijke afspraken liet te lang op zich wachten. De beslissing van het stadsbestuur om culturele projectsubsidies te schrappen gaf de doorslag.
  [naar artikel]
 28. Onafhankelijke Antwerpse stadsdichters van start met de pennen van de inwoners: "Poëzie om in harde tijden verzachtende omstandigheden te creëren" (26/01/2023 - VRT NWS)
  In het Letterenhuis in Antwerpen is de doorstart gegeven van het stadsdichterschap. Drie dichters en een duo kregen van inwoners en sympathisanten de symbolische pen toegestopt. Ruth Lasters schreef al een eerste stadsgedicht over de laatste tijger uit de Antwerpse Zoo, "symbool voor een onstuimige dialoog met iedereen".
  [naar artikel]
 29. Toch niet “dood en begraven”: Antwerpse stadsdichters gaan door, zonder stad (23/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Het Antwerpse stadsdichterschap is terug van weggeweest. Het project werd in november ten grave ­gedragen toen, twee maanden nadat Ruth Lasters ontslag had genomen omdat haar gedicht Losgeld door het stadsbestuur werd geweigerd, ook de overblijvende stadsdichters de handdoek in de ring gooiden. Schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) verklaarde het stadsdichterschap toen “dood en begraven”.
  [naar artikel]
 30. Ruth Beeckmans benadrukt belang van reanimatie na hartfalen van haar man: “Blij dat ik het geprobeerd heb” (16/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In april moest Ruth Beeckmans (40) onverwacht afscheid nemen van haar partner Gary. Hij stierf aan hartfalen, vertelt Ruth nu op Instagram. Ze roept op om te leren reanimeren, omdat het levens kan redden. “Ook al loopt het lang niet altijd goed af, als je niets doet, is die persoon sowieso kansloos.”
  [naar artikel]
 31. Achterafgedicht (05/04/2019 - De Morgen)
  Ruth Lasters schrijft een gedicht over het ongebreidelde streven en het aan elkaar voorbij hollen binnen het kapitalisme. Dit naar aanleiding van de nieuwe Scorsese-film, The Wolf of Wall Street.
  [naar artikel]
 32. Spaanse media zien trieste nieuwe realiteit bij FC Barcelona: “Als je Ronald Koeman niet mag, ontsla hem dan” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is wat het is”, “de trieste realiteit” en “arm Barça”. De krantenkoppen onderstrepen vandaag wat Ronald Koeman gisteren ook al zei na de met 0-3 verloren wedstrijd tegen Bayern München: “Dit is het beste wat we konden doen.” Achteraf kwam het Barça-bestuur ook bijeen in een spoedvergadering.
  [naar artikel]
 33. James Cooke vol lof over comeback van Ruth Beeckmans op VTM: “Zij kan genieten van andermans geluk in de liefde” (19/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Elke week zo shinen in ‘Verliefd, verloofd en getrouwd in 24 uur’: Ruth Beeckmans is de perfecte gastvrouw om koppels naar het altaar te leiden. Dat is des te opvallender omdat ze zelf nog zo’n groot verdriet te verwerken heeft, na het onverwachte overlijden van haar partner Gary. James Cooke, die het format bedacht met kompaan Gert Verhulst, creëerde dit programma met diens productiehuis Dedsit voor VTM. Hij is dan ook vol lof over de presentatrice. “Ruth is zo’n vakvrouw, maar we hebben haar alle tijd gegeven”, vertelt hij aan Jarne in een nieuwe Showbits.
  [naar artikel]
 34. Ruth Beeckmans, acht maanden nadat haar partner stierf: “Ik hoor hem door de babyfoon nog tegen onze dochter zeggen ‘You wanna lay with daddy?’ Een paar uur later was hij dood” (07/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het ene moment heb je alles, het volgende sterft je partner en sterf je ook zelf een beetje. In april verloor Ruth Beeckmans (40) haar grote liefde - vader van haar kinderen - Gary (55). Acht lange maanden verdween Ruth van de radar en probeerde ze te overleven. Nu praat ze. “Zijn tenniszak staat nog altijd op de plek waar hij hem die donderdagavond wegzette. Maar stilaan besef ik: dat is niet hoe ik hem bij mij hou.”
  [naar artikel]
 35. Ruth Beeckmans eert overleden partner: “Het leven wordt nooit meer zo schoon als het was” (29/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een jaar na het onverwachte overlijden van Gary, heeft Ruth Beeckmans een pakkend eerbetoon gedeeld op Instagram. “Niets is nog hetzelfde”, schrijft de actrice. “We missen jou, we missen ons, we missen alles wat wij samen waren, alles wat ons tot ons maakte.”
  [naar artikel]
 36. Stadsdichters sneren bij afscheid naar stadsbestuur (én Jinnih Beels): “Hoe is het mogelijk dat ze zo bang zijn van kunst?” (06/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ze zouden sowieso optreden op het literatuur- en muziekfestival Crossing Border in De Studio, de Antwerpse stadsdichters. Dat het meteen ook hun laatste optreden zou worden onder die titel, werd zaterdagochtend duidelijk toen de vier resterende stadsdichters collectief hun ontslag aankondigden. Hun afscheid in De Studio ging gepaard met een kritisch betoog tegen het huidige cultuurbeleid van de stad, gevolgd door een staande ovatie. Ook Ruth Lasters, die in september al haar stadsdichterspen neerlegde, tekende present.
  [naar artikel]
 37. Stijn Cole (46) en Ruth Becquart (46) delen al 25 jaar lief en leed: “Mijn eerste gedachte was: amai, schone poep” (19/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Samen schrijven actrice Ruth Becquart en muzikant/componist Stijn Cole aan een uniek liefdesverhaal. Dat begon in Studio Herman Teirlinck, waar een jong feestvarken een cool meisje aansprak. “We konden toen niet méér elkaars uiterste zijn.” Een kwarteeuw en een dochter later deelt het koppel met ons hun geheimen voor een goede, lange relatie. “Ruth had gezegd: ‘Als ge me ten huwelijk vraagt na mijn veertigste, zeg ik nee.’”
  [naar artikel]
 38. Met de fiets naar het hotel en werken als een paard in koers, hoe gaat het met Van der Poel in Italië? “Ik mis nog een beetje hardheid” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Een ideale rit voor renners als Mathieu van der Poel.” Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome was er bij de start van de tweede etappe van de Settimana Coppi e Bartali in Riccione heilig van overtuigd. Terecht, met vier keer de klimcombinatie Roncofreddo-Monteleone en de hellende finish in Longiano.
  [naar artikel]
 39. Ruth Beeckmans speelt eerste grote fictierol in vijf jaar tijd: “Ook na grootste tegenslagen probeer ik te blijven lachen” (22/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Niets zo leuk als zo’n gigantische camion besturen.” Na haar job als Cupido in ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u’ toont Ruth Beeckmans (40) zich opnieuw van haar meest menslievende kant. Als vrachtwagenchauffeur Erika komt ze in ‘Aller/Retour’ namelijk in contact met transmigrant Idy. Een rol waarmee Ruth - na ‘Rosie & Moussa’ uit 2018 - demonstreert dat ze ook het serieuze werk aankan. “Maar ik blijf altijd positief en humoristisch.”
  [naar artikel]
 40. Hoe “onbeperkt” is een internetabonnement bij je smartphone in realiteit? (13/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hoe “onbeperkt” is een internetabonnement bij je smartphone in realiteit? Bij veel gsm-operatoren kan je vandaag een abonnementsformule afsluiten waarbij je onbeperkt kan surfen via je mobiel netwerk. In realiteit moet je het begrip “onbeperkt” in veel gevallen met een korrel zout nemen. Net zoals bij veel andere producten is het belangrijk om de kleine lettertjes te lezen als je een gsm-abonnement afsluit. Veel operatoren […] Lees dit artikel: Hoe “onbeperkt” is een internetabonnement bij je smartphone in realiteit?
  [naar artikel]
 41. Advocaat vraagt rechter in zaak Schild & Vrienden te wraken: “Hier is minstens een schijn van partijdigheid” (25/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Eén van de advocaten van de burgerlijke partijen in de zaak Schild & Vrienden vindt dat de rechtbankvoorzitter moet worden gewraakt. “Er was geen debat over de gekozen datum en toen mijn cliënte het woord vroeg, kreeg ze het niet. Hier is minstens een schijn van partijdigheid.”
  [naar artikel]
 42. Waarom de Antwerpse stadsdichters de handdoek in de ring gooien (05/11/2022 - De Standaard)
  Na Ruth Lasters hebben de vier overblijvende Antwerpse stadsdichters collectief ontslag genomen. De dichters hekelen het gebrek aan kritische ruimte en de desinteresse van het stadsbestuur.
  [naar artikel]
 43. Is een stadsdichter ‘een freelance poëet in dienst van de stad’ of moet hij ongecensureerd kunnen schrijven? Dit vinden de lezers (01/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpen is zich sinds vandaag weer ten volle bewust dat er nog steeds stadsdichters aan de slag zijn. Of vandaag toch alleszins één minder, want Ruth Lasters gaf haar functie terug omdat ze zich gecensureerd voelt door de Antwerpse schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud. Een gedicht dat scherp is voor het Vlaamse onderwijsbeleid en voor Antwerps burgemeester De Wever werd niet weerhouden als stadsgedicht. De schepen verdedigt de beslissing en noemt het gedicht eerder een “politieke pamflet”. Maar wat vindt onze lezer?
  [naar artikel]
 44. Belgische beslommeringen en wereldse tragiek (13/04/2019 - De Morgen)
  Op het ritme van de actualiteit schrijven Michaƫl Vandebril, Delphine Lecompte, Maarten Inghels, Ruth Lasters en Max Temmerman wekelijks in deze krant een Achterafgedicht. Nu pakken ze uit met de voorstelling Achterom. 'We gaan Geert Hoste achterna. Of nee, toch eerder Panorama.'
  [naar artikel]
 45. Ruth Beeckmans herdenkt overleden man: “Het is oneindig, het gemis, maar ook de liefde” (29/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  “We missen jou, we missen ons, we missen alles wat wij samen waren, alles wat ons tot ons maakte.” Een jaar na zijn onverwachte overlijden heeft Ruth Beeckmans een mooie boodschap aan haar man Gary Lockitch gedeeld op Instagram.
  [naar artikel]
 46. Achterafgedicht (13/04/2019 - De Morgen)
  Ruth Lasters (34) debuteerde in 2006 als schrijfster met de roman Poolijs. Een jaar later volgde haar eerste dichtbundel, Vouwplannen, waarvoor ze in 2009 de Debuutprijs Liegend Konijn kreeg. Haar tweede roman Feestelijk zweet dateert van 2010.
  [naar artikel]
 47. Ruth Beeckmans deelt ontroerend eerbetoon aan overleden partner: “We missen je elke dag” (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ruth Beeckmans (40) heeft op Instagram een mooi eerbetoon gedeeld aan haar echtgenoot Gary, die in april van dit jaar onverwacht overleed. “We missen je elke dag, overal waar we naartoe gaan”, schrijft de actrice.
  [naar artikel]
 48. Overblijvende Antwerpse stadsdichters nemen collectief ontslag (05/11/2022 - De Standaard)
  Na het ontslag van Ruth Lasters in september nemen nu ook de vier resterende stadsdichters van Antwerpen ontslag. De beslissing van het stadsbestuur om culturele projectsubsidies te schrappen gaf de doorslag, meldt de VRT.
  [naar artikel]
 49. EXCLUSIEF. Het eerste interview met Ruth Beeckmans nadat haar partner stierf: “De avond ervoor hadden we elkaar nog vast. ‘Ik ben zo gelukkig als we zo gelukkig zijn’, zei ik” (07/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het ene moment heb je alles, het volgende sterft je partner en sterf je ook zelf een beetje. In april verloor Ruth Beeckmans (40) haar grote liefde - vader van haar kinderen - Gary (55). Acht lange maanden verdween Ruth van de radar en probeerde ze te overleven. Nu praat ze. “Zijn tenniszak staat nog altijd op de plek waar hij hem die donderdagavond wegzette. Maar stilaan besef ik: dat is niet hoe ik hem bij mij hou.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy