De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

“Hip-heid” gaat op lange termijn de democratie niet redden, goed beleid hopelijk wel

De Wereld Morgen

15/09/2023 - 14:32

We worden de laatste tijd regelmatig om de oren geslagen met allerhande nieuwe participatie- en inspraakinitiatieven om burgers sterker te betrekken bij besluitvorming. Maar in plaats van losse initiatieven en eenmalige bevragingen vragen we om een echte beleidsvisie rond inspraak en participatie die innovatieve vormen van burgerinspraak koppelt met meer traditionele vormen van adviesverlening en overleg. Participatie kan op zichzelf immers nooit het eindpunt zijn, en moet steeds als basis dienen voor goed beleid. The post “Hip-heid” gaat op lange termijn de democratie niet redden, goed beleid hopelijk wel appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Psychotherapeute Esther Perel: “We kunnen de gevolgen van Covid-19 op lange termijn totaal nog niet inschatten”  (19/10/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Psychotherapeute Esther Perel: “We kunnen de gevolgen van Covid-19 op lange termijn totaal nog niet inschatten”  Een globale pandemie zet relaties onder druk. De beroemde Belgisch-Amerikaanse psycho- en relatietherapeute Esther Perel (63) werkt hard om ze te redden. Of om ons tenminste te helpen begrijpen waar het exact misliep. Haar uitverkochte passage in de Antwerpse Stadsschouwburg op 18 oktober bewijst het nog maar eens: Esther Perel is hotter dan ooit. Dat […] Lees dit artikel: Psychotherapeute Esther Perel: “We kunnen de gevolgen van Covid-19 op lange termijn totaal nog niet inschatten” 
    [naar artikel]
  2. Gouverneur Lantmeeters vraagt beleid op lange termijn tegen coronavirus (07/12/2021 - Het Belang van Limburg)
    In plaats van altijd weer bij te sturen in de coronacrisis, moet het beleid vanaf nu een koers uitzetten voor de lange termijn. Stilaan is duidelijk dat we met dit virus nog wel wat langer in ons leven gaan moeten rekening houden. Dat zei gouverneur Jos Lantmeeters in de provincieraad.
    [naar artikel]
  3. 1 SEPTEMBER. Onderwijsschepen Jinnih Beels blikt vooruit: “Ik blijf mijn verantwoordelijkheid nemen om het tij te keren” (01/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
    “De capaciteitsproblematiek vraagt investeringen op lange termijn. Het lerarentekort is een probleem van decennialang dat nu prangender is dan ooit. Het beleid maakt altijd dezelfde fout om niet op lange termijn te denken en daar betalen we nu de prijs voor.” Dat zegt Antwerps schepen van Onderwijs, Jinnih Beels (Vooruit), aan de start van het nieuwe schooljaar. Ze kijkt vooral naar Vlaanderen om actie te ondernemen. “Wij kunnen lokaal wel brandjes blussen, maar de minister moet zijn verantwoordelijkheid nemen en een langetermijnvisie ontwikkelen.”, zegt Beels.
    [naar artikel]
  4. Oekraïne zal “op lange termijn” lid worden van de NAVO, zegt Stoltenberg (28/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Oekraïne gaat toetreden tot de NAVO, maar dat zal wel pas “op lange termijn” gebeuren. Dat heeft Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van het militaire bondgenootschap, dinsdag meegedeeld.
    [naar artikel]
  5. De Bleeker roept opnieuw op tot hervormingen op lange termijn: “Ook al is dat niet wat kiezers op korte termijn willen horen” (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
    “Ik hoop nu toch dat het doordringt dat we de moed moeten hebben om hervormingen op lange termijn door te voeren, ook al is dat niet wat onze kiezers op korte termijn willen horen.” Dat heeft staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) vrijdag gezegd in ‘De Ochtend’ op VRT Radio 1. Ze reageerde daarmee op een nieuw rapport van het Monitoringcomité, waarin grote begrotingstekorten worden voorspeld.
    [naar artikel]
  6. Na onthullingen over Plopsa: “Angstcultuur wreekt zich op lange termijn” (19/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Dat net een bedrijf als Plopsa, dat van plezier en ontspanning zijn business heeft gemaakt, zwaar in opspraak komt wegens een mogelijk toxische bedrijfscultuur, doet wenkbrauwen fronsen. “Bij een angstcultuur wint niemand. De werknemers niet, en op de lange termijn ook het bedrijf zelf niet.”
    [naar artikel]
  7. Gezinsbond: “Energieakkoord mist slagkracht op lange termijn” (15/03/2022 - Het Nieuwsblad)
    De maatregelen die de federale regering neemt om de hoge energieprijzen te temperen, zijn positief, maar “missen slagkracht op lange termijn”. Dat vindt de Gezinsbond, de vzw die de belangen van gezinnen verdedigt.
    [naar artikel]
  8. Het (vreemdelingen-)beleid van de rechter kan de mensheid redden (19/10/2017 - Apache)
    In een column in De Morgen van 14 juli, beweert professor Marc Elgardus dat een rechter die beleid maakt, de democratie ondergraaft. Deze stelling zal de regering plezieren.
    [naar artikel]
  9. Sparen is niet zonder risico’s: “Zekerheid op korte termijn is een garantie op verlies op lange termijn” (30/06/2022 - Express)
    Uit een bevraging van de vermogensbeheerder Schroders blijkt dat voor 70 procent van de Belgen het spaarboekje het beleggingsinstrument bij uitstek blijft. “Dat is een opvallend hoog cijfer in de huidige inflatiesituatie”, merkt Wim Nagler, sales director Belgium & Luxembourg bij Schroders, op aan onze site. “Nochtans staat sparen garant voor verlies op de lange […]
    [naar artikel]
  10. Welke jonge belegger houdt het meest over van 10.000 euro? “Sofina maakte helaas een valse start” (07/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De beurs kende grillige weken en eindigde helaas meer in het rood, en dat is te merken in de portefeuilles van Charlotte Van Brabander en Cédric Proost. Toch zijn de jonge beleggers niet pessimistisch ingesteld en zien ze zelfs nog kansen om hier op lange termijn nog voordeel mee te doen. “Een valse start, maar de volgende sprint zal hopelijk extra goed zijn.” Het duo geeft een kijk in hun portefeuille en vertelt hoe ze beslissingen maken bij hun belegging van 10.000 euro.
    [naar artikel]
  11. Stoltenberg: “Oekraïne zal op lange termijn lid worden van NAVO” (28/02/2023 - Het Belang van Limburg)
    Oekraïne zal toetreden tot de NAVO, maar dat zal wel pas “op lange termijn” gebeuren. Dat heeft secretaris-generaal Jens Stoltenberg van het militaire bondgenootschap gezegd.
    [naar artikel]
  12. Mathieu van der Poel niet aan de start in Herentals: “Terugkeer iets voor lange termijn” (04/01/2022 - Het Belang van Limburg)
    Mathieu van der Poel staat woensdag niet aan de start van de vijfde manche van de X2O Badkamers Trofee in Herentals. De wereldkampioen veldrijden moest met problemen aan de rug opgeven in de Superprestige van Heusden-Zolder op 27 december en een comeback lijkt nog niet voor meteen. “Dat is iets voor de lange termijn”, zegt vader Adri van der Poel.
    [naar artikel]
  13. Mathieu van der Poel niet aan de start in Herentals: “Terugkeer iets voor lange termijn” (04/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
    Mathieu van der Poel staat woensdag niet aan de start van de vijfde manche van de X2O Badkamers Trofee in Herentals. De wereldkampioen veldrijden moest met problemen aan de rug opgeven in de Superprestige van Heusden-Zolder op 27 december en een comeback lijkt nog niet voor meteen. “Dat is iets voor de lange termijn”, zegt vader Adri van der Poel.
    [naar artikel]
  14. “Nee, die 1 kg vet verlies je niét door een crashdieet”: voedingsexpert deelt 8 tips die je gezond houden zonder te diëten (06/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Dat (crash)diëten niet werken op lange termijn, heb je misschien zélf al eens in levende lijve ondervonden. Voedingsexpert Eric De Maerteleire bespreekt naar aanleiding van anti-dieetdag verschillende dieethypes zoals keto en intermittent fasting, en bespreekt via 8 duidelijke tips de (on)zin van diëten.“Als je het voedingspatroon niet kan volhouden op lange termijn, blijf je er beter van weg.”
    [naar artikel]
  15. Lutgen: "Ik probeer de democratie in ons land te redden" (19/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Niet zijn eigen vel, maar de democratie wil Benoit Lutgen redden. Dat heeft de cdH-voorzitter vanavond in  Terzake  gezegd na de beschuldiging
    [naar artikel]
  16. “Je lever geeft weinig signalen als er iets mis mee is, daarom heb je het vaak niet door”: hoe herken je leverschade? En welke voeding helpt (niet)? (16/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Wie een glaasje te veel gedronken heeft, maakt vaak al lachend de opmerking “dat het niet goed voor de lever geweest zal zijn”. Maar wat klopt daarvan? En zijn er nog andere voedingsmiddelen die onze lever meer kwaad dan goed doen? Maag-, darm- en leverspecialist Maridi Aerts (UZ Brussel) legt uit hoe je schade herkent. “Op lange termijn is levercirrose dodelijk, terwijl je het met acht simpele tips kan voorkomen.”
    [naar artikel]
  17. Hoe verlies je op een gezonde manier 1 kg vet? “Geen enkel crashdieet heeft op lange termijn zijn waarde bewezen” (14/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Dat crashdiëten niet werken op lange termijn, heb je misschien zélf al eens in levende lijve ondervonden. Waarom trappen we dan toch elke keer opnieuw in die val? Voedingsexpert Eric De Maerteleire bespreekt verschillende dieethypes zoals keto en intermittent fasting, en onthult via 8 duidelijke tips hoe je nu wél succesvol een gezond gewicht bereikt. “Wij eten altijd door tot onze buik veel te vol zit en nemen dan ook nog eens dessert, dat kan niet gezond zijn.”
    [naar artikel]
  18. Belgische begroting dreigt verder op te lopen: De Bleeker roept opnieuw op tot hervormingen op lange termijn "al is dat niet wat kiezers willen horen" (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
    “Ik hoop nu toch dat het doordringt dat we de moed moeten hebben om hervormingen op lange termijn door te voeren, ook al is dat niet wat onze kiezers op korte termijn willen horen.” Dat heeft staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) vrijdag gezegd in ‘De Ochtend’ op VRT Radio 1. Ze reageerde daarmee op een nieuw rapport van het Monitoringcomité, waarin grote begrotingstekorten worden voorspeld.
    [naar artikel]
  19. Primeur: België betaalt Afrikaans land voor het eerst miljoenen voor ‘klimaatschade’. “Dit is goedkoper op lange termijn” (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
    België trekt voor het eerst 2,5 miljoen euro uit voor ‘klimaatschade’ in Mozambique. Ontwikkelingslanden vragen dat al lang, want - zo luidt het - “het Westen is verantwoordelijk voor de klimaatverandering”, die ter plekke leidt tot rampen als overstromingen en massale droogte. Maar moeten wij daarvoor opdraaien? “Het klimaat redden is niet zo duur als het lijkt”, zegt klimaatwetenschapper Wim Thiery (VUB).
    [naar artikel]
  20. President Mexico tot VS: “Democratie kan niet samengaan met oligarchie” (06/04/2023 - De Wereld Morgen)
    Op 29-30 maart 2023 organiseerde president Biden een virtuele Top van de Democratie. Mexicaans president Andrés Manuel López Obrador nam de gelegenheid te baat om, zonder zijn noorderbuurland bij naam te noemen, de VS te bekritiseren voor zijn façade van democratie, die ze aan de rest van de wereld wil opdringen. The post President Mexico tot VS: “Democratie kan niet samengaan met oligarchie” appeared first on DeWereldMorgen.be.
    [naar artikel]
  21. Hoe speciale PRP-behandeling van de knie hopelijk de zomer van Amaury Capiot moet redden (10/02/2023 - Het Belang van Limburg)
    Amaury Capiot (Arkea-Samsic) kwam dit wielerseizoen nog niet in actie. En daar komt de eerstvolgende maand geen verandering in. “Ik voel een gelijkaardige kniepijn als bij mijn itb-frictiesyndroom, zes jaar geleden. Hopelijk brengen kinesitherapie en een PRP-behandeling soelaas.”
    [naar artikel]
  22. Kapitein van schip springt in zee om puppy te redden: “Normaal als het om een levend wezen gaat” (20/06/2022 - Het Belang van Limburg)
    Een kapitein van een Thais schip is in de ogen van zijn crew een echte held nadat hij in zee sprong om een puppy te redden. Kapitein Kunanon zag het dier nog net bovendrijven en aarzelde geen moment. Met een reddingsboei dook hij in het water om de hond uit zijn benarde situatie te halen. “Ik deed wat je normaal doet als het om een levend wezen gaat”, klinkt het bescheiden. “Ik kon hem daar niet gewoon laten, hij zou het niet overleefd hebben.” De jonge hond droeg een halsband, maar zijn eigenaars zijn voorlopig nog niet gevonden. Het dier stelt het goed en herstelt bij een dierenarts.
    [naar artikel]
  23. Wat staat er in de 45 pagina’s lange aanklacht tegen Trump? “Ik heb genoeg van die samenzweringsshit” (04/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
    “Soms is geweld nodig om de republiek te redden”, aanklager Jack Smith schetst in een 45-pagina’s lang document een angstaanjagend beeld van Donald Trump en zijn medestanders. Trump wou er álles aan doen om aan de macht te blijven. Zelfs het vernietigen van de Amerikaanse democratie. Bovendien wíst hij dat hij loog. Zelf pleit hij onschuldig, maar wat staat er nu echt in de ellenlange aanklacht? Onze reporter nam het voor u door. “Je bent te eerlijk, Mike.”
    [naar artikel]
  24. “Open-VLD gooit een energienoodplan op tafel. Maar met noodplan is alles gezegd: toekomst zit er niet in” (08/03/2022 - Het Nieuwsblad)
    Open VLD werpt een energienoodplan op tafel. Een heel brede mix aan voorstellen om in te grijpen. Om de energiefactuur in huis en aan de pomp te kunnen drukken op korte en lange termijn. Alleen al de term noodplan maakt duidelijk dat de lange termijn iets is wat er maar aan vast geplakt is.
    [naar artikel]
  25. Wat staat er in de 45 pagina’s lange aanklacht tegen Trump? “Je bent te eerlijk, Mike” (04/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
    “Soms is geweld nodig om de republiek te redden”, aanklager Jack Smith schetst in een 45-pagina’s lang document een angstaanjagend beeld van Donald Trump en zijn medestanders. Trump wou er álles aan doen om aan de macht te blijven. Zelfs het vernietigen van de Amerikaanse democratie. Bovendien wíst hij dat hij loog. Zelf pleit hij onschuldig, maar wat staat er nu echt in de ellenlange aanklacht? Onze reporter nam het voor u door. “We sturen het leger de straat op.”
    [naar artikel]
  26. Er zijn koopjes te doen bij de energieleveranciers (14/04/2019 - De Morgen)
    Goed nieuws voor de consument: stroomleveranciers hebben een manier ontdekt waardoor ze goedkoper elektriciteit kunnen aanbieden. Ze baseren hun prijzen niet meer op de lange termijn maar op de korte termijn. Wie goed vergelijkt, kan zo tot 100 euro per jaar besparen, de kosten van de Turteltaks.
    [naar artikel]
  27. “Ik ben er nog altijd niet goed van”: Tom Helsen verpest huwelijksaanzoek van jongeman (30/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Tom Helsen (46) deelt op een Twitter een bijzonder verhaal. Zou zou hij een jongeman helpen om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Maar op het cruciale moment herkende hij het koppel niet, waardoor het aanzoek in de soep draaide. “Ik probeerde te redden, wat er te redden viel.”
    [naar artikel]
  28. ONZE OPINIE. “Trump versus Biden is de ultieme uiting van een democratie in crisis” (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
    In de ene hoek: een kandidaat die aangeklaagd wordt voor een samenzwering tegen de Amerikaanse democratie. In de andere hoek: een 80-jarige waarvan twee op de drie Amerikanen denkt dat hij mentaal en fysiek niet meer capabel is voor een nieuwe termijn. Hoeveel treuriger kan de strijd om de politieke toekomst van een wereldmacht nog worden?
    [naar artikel]
  29. Hoe weet je of een vaccin tegen corona dat zó snel ontwikkeld is op de lange termijn wel veilig is? (23/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Nu de eerste twee coronavaccins op het eerste oog spectaculair goed werken, dringt zich een nieuwe vraag op. Hoe weet je of zo’n geheel nieuw vaccin, volgens nog niet eerder beproefd recept, op de lange termijn wel veilig is?
    [naar artikel]
  30. Echtgenoot van Natalie Portman wil huwelijk redden na vermeende affaire: “Hij heeft er veel spijt van” (05/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Het gaat niet goed met Natalie Portman (41) en haar man Benjamin Millepied (45). Hun huwelijk zou op springen staan na een scheve schaats van Millepied. De Franse regisseur zou naar verluidt een buitenechtelijke affaire hebben gehad, maar wil er nu alles aan doen om zijn relatie te redden. “Hij weet dat hij een enorme fout heeft gemaakt.”
    [naar artikel]
  31. Lisa Rooms wint lange cross in Diest na beklijvend duel: “Hopelijk heb ik op BK Wout van Aert-benen” (12/02/2023 - Het Belang van Limburg)
    Lisa Rooms was zondag de beste bij de CrossCup in Diest. Het doet dromen van de Belgische veldlooptitel binnen twee weken in Brussel. “Hopelijk heb ik op het BK Wout van Aert-benen”, zegt de Oost-Vlaamse.
    [naar artikel]
  32. Wereldbeker Maasmechelen zet eerste zero waste-stappen: “Dit is nog maar in het klein, wat we op termijn willen” (31/10/2022 - Het Belang van Limburg)
    Feest met zero waste. Het is de korte samenvatting van een namiddagje cross in Maasmechelen. Op termijn willen ze in het Maasland de eerste zero waste-veldrit van de kalender worden. De eerste editie fungeerde als testcase. “Dit is nog maar in het klein wat we op lange termijn willen.”
    [naar artikel]
  33. Biden vraagt kiezers democratie te redden door te stemmen in Midterm-verkiezingen (07/11/2022 - Het Belang van Limburg)
    De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondagavond getracht om kiezers te mobiliseren om voor de Democraten te stemmen bij de komende tussentijdse verkiezingen. Biden herhaalde dat “de democratie op het spel staat”.
    [naar artikel]
  34. Dit is hoe onze politieke partijen de democratie willen redden (24/08/2017 - Knack)
    In deel 3 van zijn reeks over de staat van de staat nam onze medewerker Daan Ballegeer de temperatuur van onze democratie. Daar valt wel een en ander aan te verbeteren, was de conclusie. De burger, de aandeelhouder van de staat, wordt te weinig gehoord en haakt soms af. Trends vroeg aan de voorzitters van de belangrijkste politieke partijen in België hoe ze onze democratie willen redden.
    [naar artikel]
  35. Antwerp-assistenten vinden dat Priske goed omgaat met stijgende druk: “Hij komt hier sterker uit” (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Er ligt al maanden ontzettend veel druk op Antwerp-trainer Brian Priske en die zal pas wat afnemen eens de Great Old zeker is van een plaats in de top vier. Priskes assistenten Anders Nielsen en Rudy Heylen weten als geen ander wat er op hun T1 af komt. “Op lange termijn gaat Brian hier sterker uit komen.”
    [naar artikel]
  36. Netanyahu verdedigt controversiële juridische hervorming: “Het einde van de democratie in Israël? Dat is dwaas” (28/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
    De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gisteren gezegd dat de justitiële hervormingen die hij wil doorvoeren de democratie in het land niet zullen aantasten. Maandag keurde het parlement een eerste wetsontwerp goed, waardoor de bevoegdheid van het Hooggerechtshof wordt ingeperkt. Al maanden vinden hevige protesten plaats tegen de hervormingen. Er wordt gevreesd dat dit het begin van het einde is van de democratie in Israël. Maar “dat is dwaas”, vindt Netanyahu.
    [naar artikel]
  37. Wat doet Brexit met ons land? “België zal op lange termijn impact voelen, maar niet catastrofaal” (08/04/2019 - Het Nieuwsblad)
    De Belgische economie zal ook op lange termijn een zekere impact van de Brexitvoelen, maar die zal “niet catastrofaal zijn, ook niet in het geval van een no deal”. Dat zegt Patrick Bisciari, onderzoeker bij de Nationale Bank van België. “Ons land zal een grotere impact kennen dan de gemiddelde lidstaat, maar het is niet immens veel meer dan het gemiddelde. De impact op de lange termijn is redelijk.”
    [naar artikel]
  38. Frank Vandenbroucke “haalt z’n slag thuis” (29/06/2023 - Express)
    “Niet zonder slag of stoot”, “in één klap binnengehaald”, “het gevecht op lange termijn evenwel nog niet gewonnen”: wie in de pers vanmorgen de artikelen leest over Frank Vandenbroucke (Vooruit), de vicepremier en minister van Volksgezondheid, kan zich niet van de indruk ontdoen dat er hier en daar een knipoog in de artikelen is geslopen.
    [naar artikel]
  39. Eindejaarspremie gebruiken voor fiets, laptop of pensioensparen? “Niet voordelig op lange termijn” (18/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
    Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat heel wat werknemers de mogelijkheid krijgen om hun eindejaarspremie in te ruilen voor een nettovoordeel. Een elektrische fiets, een laptop, een extra verzekering, … in plaats van een dertiende maand waar je amper de helft van overhoudt. Maar is dat wel een goed idee? De vakbonden vinden van niet: “De korte winst weegt niet op tegen het verlies op lange termijn.”
    [naar artikel]
  40. Eindejaarspremie gebruiken voor fiets, laptop of pensioensparen? “Niet voordelig op lange termijn” (18/11/2018 - Het Nieuwsblad)
    Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat heel wat werknemers de mogelijkheid krijgen om hun eindejaarspremie in te ruilen voor een nettovoordeel. Een elektrische fiets, een laptop, een extra verzekering, … in plaats van een dertiende maand waar je amper de helft van overhoudt. Maar is dat wel een goed idee? De vakbonden vinden van niet: “De korte winst weegt niet op tegen het verlies op lange termijn.”
    [naar artikel]
  41. Eindejaarspremie gebruiken voor fiets, laptop of pensioensparen? “Niet voordelig op lange termijn” (18/11/2018 - Het Belang van Limburg)
    Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat heel wat werknemers de mogelijkheid krijgen om hun eindejaarspremie in te ruilen voor een nettovoordeel. Een elektrische fiets, een laptop, een extra verzekering, … in plaats van een dertiende maand waar je amper de helft van overhoudt. Maar is dat wel een goed idee? De vakbonden vinden van niet: “De korte winst weegt niet op tegen het verlies op lange termijn.”
    [naar artikel]
  42. Antwerps schepen Els van Doesburg (N-VA): “Kerstmis redden is irrelevant geworden” (01/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
    Antwerps schepen van Gezondheidszorg, Els van Doesburg (N-VA) windt er geen doekjes om. Volgens haar is de vraag of we Kerstmis kunnen redden niet meer relevant. “Wat we nu moeten redden, is elkaar”, schrijft ze op Facebook. “Onze ziekenhuizen trekken het gewoon niet meer.”
    [naar artikel]
  43. “Om klimaat te redden moet Europa net méér bemesten”: landbouwexpert neemt Vlaams en Europees beleid op de korrel (13/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
    Striktere stikstofregels, een strenger mestactieplan. De boeren zijn boos en ­komen in opstand. “Maar de boeren­organisaties weten al jaren dat die plannen eraan komen”, zegt professor Wannes Keulemans, een scherpe waarnemer van het landbouw­beleid. Met een al even scherpe mening over rood vlees en bioboerderijen.
    [naar artikel]
  44. “Om klimaat te redden moet Europa net méér bemesten”: landbouwexpert neemt Vlaams en Europees beleid op de korrel (12/11/2022 - Het Nieuwsblad)
    Striktere stikstofregels, een strenger mestactieplan. De boeren zijn boos en ­komen in opstand. “Maar de boeren­organisaties weten al jaren dat die plannen eraan komen”, zegt professor Wannes Keulemans, een scherpe waarnemer van het landbouw­beleid. Met een al even scherpe mening over rood vlees en bioboerderijen.
    [naar artikel]
  45. ONZE OPINIE. “Open Vld, weg ermee: dat zeggen ze lokaal. Het is redden wie zich redden kan” (21/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
    “Steeds meer lokale afdelingen verwerpen de nationale partijnaam Open Vld. Het is redden wie zich redden kan. Open Vld staat intussen voor een ver doorgedreven individualisering. Van het liberalisme als collectief project blijft niet veel meer over”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.
    [naar artikel]
  46. Doelpuntenmaker Jack Hendry scoort na moeilijke maanden belangrijk doelpunt: “Het voelt goed om kampioen te zijn” (15/05/2022 - Het Belang van Limburg)
    “Het voelt goed om kampioen te zijn” sprak Jack Hendry. ”Ik werd reeds een paar jaar geleden kampioen in Schotland. Natuurlijk voelt het goed om te scoren. De laatste maanden waren niet de makkelijkste voor mij. Dat hoort bij voetbal en ik heb eruit geleerd, maar hopelijk gebeurt het niet opnieuw.”
    [naar artikel]
  47. Bitcoingeldautomaten in El Salvador branden: “Democratie is niet te koop” (16/09/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Bitcoingeldautomaten in El Salvador branden: “Democratie is niet te koop” Duizenden betogers kwamen woensdag op straat in de Salvadoraanse hoofdstad San Salvador om te protesteren tegen het cryptobeleid van president Nayib Bukele. Verschillende Bitcoingeldautomaten van het merk Chivo werden daarbij flink beschadigd of volledig verwoest. Niet iedereen in El Salvador is even tevreden met de introductie van ‘s werelds grootste cryptomunt Bitcoin als wettig betaalmiddel. […] Lees dit artikel: Bitcoingeldautomaten in El Salvador branden: “Democratie is niet te koop”
    [naar artikel]
  48. Belgische topdiplomaat: “De oorlog zal op lange termijn in ons voordeel spelen” (16/10/2022 - Het Belang van Limburg)
    Belgisch topdiplomaat Johan Verbeke fileert de oorlog in Oekraïne. “Macron blijft spreken over de president, Von der Leyen niet, en dat is niet slim.”
    [naar artikel]
  49. John Mearsheimer: “De oorlog in Oekraïne blijft gevaar op lange termijn” (11/08/2023 - De Wereld Morgen)
    In een uitgebreid interview spreekt VS-expert geopolitiek John Mearsheimer, professor aan de University of Chicago, zich uit over de mogelijke toekomstscenario's van de oorlog on Oekraïne. Hij blijft zich ergeren aan de koppigheid waarmee het Westen de intenties van Rusland verkeerd blijft inschatten. Er kunnen meerdere andere fronten ontstaan, Polen kan de NAVO in de oorlog sleuren en het risico op een kernoorlog mag niet worden uitgesloten. The post John Mearsheimer: “De oorlog in Oekraïne blijft gevaar op lange termijn” appeared first on DeWereldMorgen.be.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy