De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Hilde Crevits ontmoet actievoerders met een handicap: “Jullie komen op het juiste moment”

De Wereld Morgen

15/09/2023 - 17:38

Deze voormiddag protesteerden personen met een handicap op het Martelaarsplein, waar binnen de Vlaamse regering vergaderde. De actievoerders pikken het niet langer dat de Vlaamse regering niet genoeg budget vrijmaakt om mensen het budget voor ondersteuning te geven waar ze recht op hebben. Ze hekelen de lange wachtlijst die maar niet opgelost geraakt. The post Hilde Crevits ontmoet actievoerders met een handicap: “Jullie komen op het juiste moment” appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Aan minister Crevits: “Met een half ondersteuningsbudget geraak ik als persoon met een handicap nergens” (16/06/2023 - De Wereld Morgen)
  “Met een half ondersteuningsbudget geraak ik als persoon met een handicap nergens”, stelt Herman Hillen in deze open brief aan minister Hilde Crevits. Hij kijkt ook breder dan zijn eigen situatie en vraagt de minister naar haar plannen: zal ze haar verantwoordelijkheid nemen en het experiment tot een goed einde brengen? Of schuift ze die door naar de volgende minister? The post Aan minister Crevits: “Met een half ondersteuningsbudget geraak ik als persoon met een handicap nergens” appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 2. Hilde Crevits: “Achteraf bekeken was versoepelen niet de juiste beslissing” (31/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Achteraf bekeken was dit niet de juiste beslissing, maar je neemt die beslissing met de kennis die je op dat moment hebt”, zei Vlaams Minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) vrijdagavond in het VRT-programma De Afspraak. Ze had het over de versoepelingen van de maatregelen tegen het coronavirus, die in september werden aangekondigd.
  [naar artikel]
 3. Hilde Crevits krijgt kritiek: “Achteraf bekeken was versoepelen niet de juiste beslissing” (31/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Achteraf bekeken was dit niet de juiste beslissing, maar je neemt die beslissing met de kennis die je op dat moment hebt”, zei Vlaams Minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) vrijdagavond in het VRT-programma De Afspraak. Ze had het over de versoepelingen van de maatregelen tegen het coronavirus, die in september werden aangekondigd.
  [naar artikel]
 4. Hilde Crevits wil dat discussies bij CD&V intern blijven: “In café waar ruzie wordt gemaakt, komen geen nieuwe klanten” (09/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-kopstuk Hilde Crevits heeft opgeroepen de rangen intern te sluiten en meer eensgezind naar buiten te komen als partij. “In een café waar ruzie wordt gemaakt, komen geen nieuwe klanten”, klonk het in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Ze zei ook dat kandidaat-voorzitter Sammy Mahdi alle steun krijgt.
  [naar artikel]
 5. CD&V-kopstuk Hilde Crevits wil dat discussies intern blijven: “In café waar ruzie wordt gemaakt, komen geen nieuwe klanten” (09/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  “In een café waar ruzie wordt gemaakt, komen geen nieuwe klanten.” Op die manier heeft CD&V-kopstuk Hilde Crevits maandag opgeroepen de rangen intern te sluiten, en meer eensgezind naar buiten te komen als partij. Ze zegt ook dat kandidaat-voorzitter Sammy Mahdi alle steun krijgt.
  [naar artikel]
 6. Hilde Crevits: “Als het basisvertrouwen weg is, wordt het moeilijk om samen te werken” (15/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ze is de leading lady van een partij die op de rand van de afgrond balanceert, van een Vlaamse regering die ter plaatse trappelt en van een compleet oververhitte arbeidsmarkt. Hilde Crevits wil voor alle drie het tij keren en laat voor het eerst sinds lang haar tanden zien. “Zuhal Demir krijgt veel ruimte. Maar it takes two to tango. De bereidheid om akkoorden te sluiten moet van twee kanten komen.”
  [naar artikel]
 7. Hilde Crevits (CD&V) openhartig: “Ik zat in een cocon waarin ik niet over mijn problemen sprak” (14/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na anderhalve maand afwezigheid keert Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) terug naar de Wetstraat. In een opvallend openhartig interview vertelt ze dat ze “mentaal en fysiek helemaal kapot was”. En dat ze voortaan haar dag anders zal moeten indelen. “Ik voelde me onverwoestbaar, maar dat gevoel is een beetje weg.”
  [naar artikel]
 8. Crevits is terug, en u mag het weten (15/11/2022 - Express)
  Hilde Crevits, de leading lady van cd&v, is er meteen ingevlogen op haar eerste werkdag: een hele reeks kranten vroeg en kreeg tijd en ruimte, om de boodschap, mooi op maat, te kunnen zetten, voor het juiste publiek. De essentie daaruit: “Hilde is terug”, zoals De Tijd haar citeert. Maar de Vlaamse viceminister-president is toch ook wel initieel […]
  [naar artikel]
 9. Hilde Vautmans ontmoet Bruce Springsteen in Meise: “Ik heb hem spontaan gekust” (28/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hilde Vautmans (Open Vld) heeft zaterdag Bruce Springsteen ontmoet op het jumping event Stephex Masters in Meise. “Bruce was daar niet de superster”, zegt ze, “hij was gewoon een papa die voor zijn dochter kwam supporteren.”
  [naar artikel]
 10. Hilde Crevits: “Na mijn crash heb ik lang nagedacht. Ik weet nog perfect waar ik stond, toen ik besefte: het is nog niet op” (16/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  Om de crisis in de kinderopvang op te lossen, heeft minister van Welzijn Hilde Crevits liefst 330 miljoen nodig. “De sfeer in de regering is al beter geweest”, geeft ze toe. “Wie niet inziet dat er investeringen nodig zijn in de kinderopvang, is ziende blind.”
  [naar artikel]
 11. Hilde Crevits: “Na mijn crash heb ik lang nagedacht. Ik weet nog perfect waar ik stond, toen ik besefte: het is nog niet op” (16/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Om de crisis in de kinderopvang op te lossen, heeft minister van Welzijn Hilde Crevits liefst 330 miljoen nodig. “De sfeer in de regering is al beter geweest”, geeft ze toe. “Wie niet inziet dat er investeringen nodig zijn in de kinderopvang, is ziende blind.”
  [naar artikel]
 12. Hilde Crevits (CD&V) openhartig: “Ze hadden me overal uitgegooid. Ik heb hen in colère opgebeld, maar ik moést deconnecteren” (14/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Na anderhalve maand afwezigheid keert Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) terug naar de Wetstraat. In een opvallend openhartig interview vertelt ze dat ze “mentaal en fysiek helemaal kapot was”. Ze stelde zich zelfs de vraag of ze nog wel thuishoorde in de politiek. “Ik voelde me onverwoestbaar, maar dat gevoel is een beetje weg.”
  [naar artikel]
 13. Hilde Crevits (CD&V): “Ik begrijp uithaal van Paul Magnette over e-commerce totaal niet” (09/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Ik moet eerlijk bekennen dat ik de uithaal van Paul Magnette totaal niet begrijp. Zo’n schot voor de boeg op zo’n onrealistische manier en dan een dag later moeten komen zeggen dat het zo niet bedoeld was, dat is een beetje vreemd.” Dat zei Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) woensdag in het parlement na een vraag van Maurits Vande Reyde (Open VLD).
  [naar artikel]
 14. Hilde Crevits bekent gênante misser: "Ik feliciteerde Jan Jambon met de foute kersverse echtgenote” (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Showbits blikt nog één keer terug op 2021 met bekende Vlamingen. Vandaag zijn de politici aan de beurt. Hilde Crevits (CD&V) heeft het over haar blunder toen ze Jan Jambon (N-VA) wilde feliciteren met zijn huwelijk: “Ik heb de foute naam van zijn kersverse echtgenote getweet.” Bart De Wever (N-VA) kiest dan weer het interview in zijn onderbroek als gênantste moment van het afgelopen jaar: “Iedereen denkt dat ik het met opzet deed.”
  [naar artikel]
 15. Crevits over schokkende wantoestanden in crèches: “Jullie hebben gelijk, dit ondermijnt het vertrouwen in de overheid” (16/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft in het Vlaams Parlement gereageerd op de wantoestanden in de Vlaamse crèches. De minister benadrukte onder meer dat “werkdruk nooit een argument is om kinderen te slaan”. Verder gaf ze toe dat het veel te lang geduurd heeft vooraleer het kinderdagverblijf ‘t (B)Engeltje in Oudenaarde de deuren moest sluiten. De minister is naar eigen zeggen “bezorgd” en “in shock” over de gang van zaken.
  [naar artikel]
 16. Actievoerders tegen Ineos beklimmen luifel kabinet minister Crevits (31/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een tiental activisten heeft maandagmiddag aan het kabinet van Hilde Crevits (VD&V), Vlaams minister van Economie en Werk, actiegevoerd. Vijf actievoerders beklommen de luifel voor het Hendrik Consciencegebouw in Sint-Joost-ten-Node met spandoeken en een plastiekberg. Na twintig minuten was de actie afgelopen. De politie was snel aanwezig, liet begaan en noteerde achteraf de identiteit van de protesteerders.
  [naar artikel]
 17. Hilde Crevits wijst op verantwoordelijkheid federale overheid bij activering: “Heel gemakkelijk de schuld op anderen af te schuiven” (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) benadrukt dat de federale overheid zelf stappen kan zetten opdat de regio's meer mensen kunnen activeren. “Het is heel gemakkelijk de schuld op anderen af te schuiven”, stelde Crevits woensdag scherp in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 18. Hilde Crevits wijst op verantwoordelijkheid van federale overheid bij activering: “Heel gemakkelijk om de schuld op anderen af te schuiven” (16/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) benadrukt dat de federale overheid zelf stappen kan zetten opdat de regio’s meer mensen kunnen activeren. “Het is heel gemakkelijk de schuld op anderen af te schuiven”, stelde Crevits woensdag scherp in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 19. Minister Hilde Crevits denkt aan nieuwe premie voor wie wil gaan werken (19/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Werk Hilde Crevits overweegt een nieuwe premie in te voeren om mensen te verleiden die op dit moment niet werken en ook geen werkloosheidsuitkering ontvangen. Dat zei ze dinsdag op de Werkgelegenheidsconferentie van de Vlaamse regering. “Als we naar 80 procent werkzaamheidsgraad willen evolueren, moeten we beseffen dat het laaghangend fruit geplukt is”, zei ze. “Het moet bespreekbaar zijn om mensen die voor een knelpuntberoep willen kiezen, een premie te geven of hen een uitkering te bieden voor de jaren waarin ze studeren.”
  [naar artikel]
 20. Hilde Crevits, leading lady van een partij die balanceert op de afgrond: “Als het basisvertrouwen weg is, wordt het moeilijk om samen te werken” (15/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Ze is de leading lady van een partij die op de rand van de afgrond balanceert, van een Vlaamse regering die ter plaatse trappelt en van een compleet oververhitte arbeidsmarkt. Hilde Crevits wil voor alle drie het tij keren en laat voor het eerst sinds lang haar tanden zien. “Zuhal Demir krijgt veel ruimte. Maar it takes two to tango. De bereidheid om akkoorden te sluiten moet van twee kanten komen.”
  [naar artikel]
 21. Hilde Crevits (cd&v) openhartig: “Ik voelde me onverwoestbaar, maar dat gevoel is een beetje weg” (14/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na anderhalve maand afwezigheid keert Vlaams minister Hilde Crevits (cd&v) terug naar de Wetstraat. In een opvallend openhartig interview vertelt ze dat ze “mentaal en fysiek helemaal kapot was”. Ze stelde zich zelfs de vraag of ze nog wel thuishoorde in de politiek. “Ik voelde me onverwoestbaar, maar dat gevoel is een beetje weg.”
  [naar artikel]
 22. De puzzelstukken bij cd&v vallen: Crevits kiest voor Vlaamse lijst, wil opnieuw nog voluit gaan voor Vlaamse regering, Beke en Geens moeten nu Europese lijst onder zich uitmaken (06/07/2023 - Express)
  Een opvallend moment voor Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (cd&v) in het Vlaams Parlement, waar ze tijdens een commissiezitting in tranen uitbarstte. Het toont de West-Vlaamse leading lady van de christendemocraten op haar kwetsbaarst, na een vlijmscherpe aanval van Vlaams Belang op een kabinetslid. “Een zeldzaam moment van zwakte”, zo is in de entourage van Crevits […]
  [naar artikel]
 23. Hilde Crevits: 'Effectentaks moet er komen. Ministers zijn toch geen koorknapen?' (27/09/2017 - Knack)
  'Ik begrijp dit echt niet.' Dat zei Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) bij Villa Politica op Eén over de discussie rond de effectentaks.
  [naar artikel]
 24. INTERVIEW. Hilde Crevits: “Als Vincent Van Peteghem Vlaamse jobbonus mee regelt, krijgen burgers 600 euro netto meer. Dankzij CD&V hé, niét dankzij N-VA” (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na Openbare werken en Mobiliteit, Onderwijs, Werk, Economie en Landbouw is Hilde Crevits (CD&V) nu bevoegd voor Welzijn. De gids is ervaren, de tocht is moeilijk. “Wouter Beke vroeg het mij. In 2019 zag ik het niet zitten, nu wel. En misschien ben ik wel nodig.”
  [naar artikel]
 25. Zo wil Hilde Crevits de kinderopvang redden: “We moeten naar vijf kinderen per begeleider” (16/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) legt haar plan van aanpak voor de kinderopvang op tafel in een interview met De Standaard. Daarvoor wil ze 300 à 350 miljoen euro extra vrijmaken in de begroting.
  [naar artikel]
 26. Zo wil Hilde Crevits de kinderopvang redden: “We moeten naar vijf kinderen per begeleider” (16/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) legt haar plan van aanpak voor de kinderopvang op tafel in een interview met De Standaard. Daarvoor wil ze 300 à 350 miljoen euro extra vrijmaken in de begroting.
  [naar artikel]
 27. Hilde Crevits aan Vincent Van Quickenborne na rellen: “Doe je job” (07/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (cd&v) is niet van plan om te snoeien in het Groeipakket van minderjarige relschoppers. Dat zei ze in het Vlaams Parlement na een vraag van Immanuel De Reuse (Vlaams Belang). Ze riep het federale niveau op om in eigen boezem te kijken.
  [naar artikel]
 28. INTERVIEW. Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) is terug na 6 weken gedwongen rust: “Ik was zo bang om als profiteur aanzien te worden” (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Al 15 jaar draait Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) mee in de toppolitiek, maar midden in de Vlaamse begrotingsbesprekingen was het vat af. “Jambon dacht dat ik een beroerte had. Mijn mond stond scheef en ik kon nog amper verstaanbaar praten.” De diagnose: volledige mentale en fysieke uitputting. “Een burn-out? Ik durf er geen etiket op kleven, maar ik heb er langs geschuurd denk ik.”
  [naar artikel]
 29. Crevits wil dat discussies intern blijven: “In café waar ruzie wordt gemaakt, komen geen nieuwe klanten” (09/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  “In een café waar ruzie wordt gemaakt, komen geen nieuwe klanten.” Op die manier heeft CD&V-kopstuk Hilde Crevits maandag opgeroepen de rangen intern te sluiten, en meer eensgezind naar buiten te komen als partij. Ze zegt ook dat kandidaat-voorzitter Sammy Mahdi alle steun krijgt.
  [naar artikel]
 30. Hilde Crevits (CD&V) kan over drie weken het werk hervatten (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) kan opnieuw aan de slag vanaf 14 november. Dat laat het kabinet-Crevits aan Belga weten.
  [naar artikel]
 31. Audit bevestigt problemen met inspectie en handhaving kinderopvang: minister Hilde Crevits (CD&V) eist plan (04/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits heeft de resultaten ontvangen van de audit over de kinderopvang. Die audit van Audit Vlaanderen kwam er na het drama in ’t Sloeberhuisje (in februari) en evalueerde het proces van inspectie en handhaving in de kinderopvang. Volgens minister Hilde Crevits (CD&V) toont de audit aan “dat de processen rond meldingen, klachten en handhaving onvoldoende onder controle zijn”.
  [naar artikel]
 32. Hilde Crevits (CD&V) is aan de beterhand en kan over drie weken het werk hervatten (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) kan opnieuw aan de slag vanaf 14 november. Dat laat het kabinet-Crevits aan Belga weten.
  [naar artikel]
 33. Hilde Crevits (CD&V) pleit voor confederalisme: “Tijd om zwaartepunt écht te verleggen naar deelstaten” (07/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams viceminister-president Hilde Crevits pleit in een interview met de Krant van West-Vlaanderen voor een grondige staatshervorming in de richting van het confederalisme. “Wij willen minstens de domeinen arbeidsmarkt en gezondheidszorg helemaal overhevelen. Het is tijd om het zwaartepunt écht te verleggen naar de deelstaten”, zegt Crevits.
  [naar artikel]
 34. Een comeback met veel tegenwind: Hilde Crevits begint vandaag opnieuw na zes weken rust (14/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Hilde Crevits keert vandaag terug na anderhalve maand ziekte. De Vlaamse gezondheidsminister was “te lang en te diep in het rood gegaan”. Binnen de Vlaamse regering wordt de compromisgezinde Crevits met open armen ontvangen. Dat ligt helemaal anders bij de top van haar partij CD&V, waar een conflict met voorzitter Sammy Mahdi blijft smeulen.
  [naar artikel]
 35. Een comeback met veel tegenwind: Hilde Crevits begint vandaag opnieuw na zes weken rust (14/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hilde Crevits keert vandaag terug na anderhalve maand ziekte. De Vlaamse gezondheidsminister was “te lang en te diep in het rood gegaan”. Binnen de Vlaamse regering wordt de compromisgezinde Crevits met open armen ontvangen. Dat ligt helemaal anders bij de top van haar partij cd&v, waar een conflict met voorzitter Sammy Mahdi blijft smeulen.
  [naar artikel]
 36. Een comeback met veel tegenwind: Hilde Crevits begint vandaag opnieuw na zes weken rust (14/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hilde Crevits keert vandaag terug na anderhalve maand ziekte. De Vlaamse gezondheidsminister was “te lang en te diep in het rood gegaan”. Binnen de Vlaamse regering wordt de compromisgezinde Crevits met open armen ontvangen. Dat ligt helemaal anders bij de top van haar partij CD&V, waar een conflict met voorzitter Sammy Mahdi blijft smeulen.
  [naar artikel]
 37. Minister Hilde Crevits (CD&V): “Geen van de 54 probleemcrèches moet sluiten” (12/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Geen van de 54 probleemcrèches in Vlaanderen moet de deuren sluiten.” Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) zondag gezegd in VTM Nieuws. “Uit het eindverslag dat ik kreeg van het agentschap Opgroeien staat duidelijk dat de bewuste kinderopvanginitiatieven de gepaste maatregelen hebben genomen om de kwaliteit en de veiligheid te verzekeren”, zo luidde het.
  [naar artikel]
 38. Bij CD&V kijkt iedereen naar Hilde Crevits (01/10/2019 - De Morgen)
  De onderhandelaars van N-VA, CD&V en Open Vld komen vandaag samen om de ministerposten in de Vlaamse regering te verdelen. Het is uitkijken naar de keuze van Hilde Crevits (CD&V). Als zij voor het ministerschap kiest, barst de strijd om de macht binnen haar partij los.
  [naar artikel]
 39. Joachim Coens en Hilde Crevits reageren op ontslag Wouter Beke: “Ik verlies hiermee een heel goede collega” (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ontslagnemend voorzitter van CD&V Joachim Coens en partijgenoot Hilde Crevits reageerden voor VTM-Nieuws op het afscheid van hun collega Wouter Beke: “Ik ben heel verdrietig, maar dit is zijn persoonlijke keuze”.
  [naar artikel]
 40. Joachim Coens en Hilde Crevits reageren op ontslag Wouter Beke: “Ik verlies hiermee een heel goede collega” (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ontslagnemend voorzitter van CD&V Joachim Coens en partijgenoot Hilde Crevits reageerden voor VTM-Nieuws op het afscheid van hun collega Wouter Beke: “Ik ben heel verdrietig, maar dit is zijn persoonlijke keuze”.
  [naar artikel]
 41. Hilde Crevits vraagt Kind en Gezin snelle herevaluatie probleemcrèches: “Absolute prioriteit” (24/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (cd&v) heeft Kind en Gezin de opdracht gegeven om snel een herevaluatie te maken van de kinderopvanginitiatieven die nog steeds open zijn nadat Kind en Gezin zich de voorbije jaren benadeelde partij had gesteld bij de politie of het parket. Dat stelt Crevits dinsdag in een tweet.
  [naar artikel]
 42. De (niet zo) zorgeloze zomer van Hilde Crevits: “Ik zou niet meer weten hoe het is om je werk volledig los te laten” (10/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik hoop dat ik het mentaal volhou: dat zal de grootste uitdaging zijn.” Als nieuwe minister van Welzijn maakt Hilde Crevits (54) zich op voor een hectische zomer. Maar haar verjaardag, een sportieve reis met vrienden en zoete familiemomenten wachten nog op haar. Ze zal op z’n minst probéren om te ontstressen, zelfs al is ze daar niet goed in, bekent ze. “Ik heb actie nodig op vakantie om niet zenuwachtig te worden.”
  [naar artikel]
 43. INTERVIEW. Zo wil Hilde Crevits (CD&V) de kinderopvang redden: “Voor de allerkleinsten wil ik metéén iets doen” (16/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan een week heeft Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) gezwegen, nadat N-VA het signaal gaf dat ze “geen blanco cheque” moest verwachten voor de kinderopvang. Vandaag legt ze haar plan op tafel, met minder kindjes per begeleider en meer geld voor crèches en onthaalouders. “Een minimumloon voor kinderbegeleiders is toch niet meer van deze tijd?”
  [naar artikel]
 44. KIJK. Hilde Crevits vertelt voor het eerst over moment waarop licht uitging: “Mannelijke collega’s hielden mijn hand vast na mijn val, tot Zuhal Demir hen buitenzette” (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op 24 september ging het licht uit bij Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V). Bij Freek Braeckman blikt ze voor ‘Uw Film van het Jaar’, het jaaroverzicht van ‘VTM NIEUWS’, nog één keer terug op dat akelige moment en vertelt ze wie haar te hulp schoot. “Mijn mannelijke collega’s hielden mijn hand vast en vroegen of ze een kussentje onder mijn hoofd mochten leggen, maar toen heeft collega Zuhal Demir de mannen buitengezet.”
  [naar artikel]
 45. Audit bevestigt problemen met inspectie en handhaving kinderopvang: minister Hilde Crevits (CD&V) eist plan (04/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft de resultaten ontvangen van de audit over de kinderopvang. Die audit van Audit Vlaanderen kwam er na het drama in ’t Sloeberhuisje (in februari) en evalueerde het proces van inspectie en handhaving in de kinderopvang. Volgens Crevits toont de audit aan “dat de processen rond meldingen, klachten en handhaving onvoldoende onder controle zijn”. Zij vraagt van haar diensten een “duidelijk en volledig plan van aanpak”.
  [naar artikel]
 46. Vlaams viceminister-president Hilde Crevits nog maand buiten strijd: “Soms ga je te lang en te diep in het rood” (02/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  CD&V-minister en viceminister-president in de Vlaamse regering Hilde Crevits is ook de vier volgende weken nog buiten strijd. Dat laat ze zondag op haar Instagram-account weten. Crevits werd vorig weekend tijdens de onderhandelingen over de Vlaamse begroting onwel en is nog altijd onvoldoende hersteld.
  [naar artikel]
 47. Hilde Crevits (CD&V) reageert op ultimatum van Jan Jambon (N-VA): “We zijn het niet eens met wat op tafel ligt” (06/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wacht nog tot dinsdag op een antwoord van CD&V op zijn “ultieme” voorstel in het stikstofdossier. De kans dat er een positief antwoord komt, is echter klein. “We zijn het niet eens met wat er nu op tafel ligt”, zo verklaarde CD&V-minister Hilde Crevits aan VRT.
  [naar artikel]
 48. Hilde Crevits (cd&v) reageert op ultimatum van Jan Jambon (N-VA): “We zijn het niet eens met wat op tafel ligt” (06/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wacht nog tot dinsdag op een antwoord van cd&v op zijn “ultieme” voorstel in het stikstofdossier. De kans dat er een positief antwoord komt, is echter klein. “We zijn het niet eens met wat er nu op tafel ligt”, zo verklaarde cd&v-minister Hilde Crevits aan VRT.
  [naar artikel]
 49. Hilde Crevits (CD&V) reageert op ultimatum van Jan Jambon (N-VA): “We zijn het niet eens met wat op tafel ligt” (06/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wacht nog tot dinsdag op een antwoord van CD&V op zijn “ultieme” voorstel in het stikstofdossier. De kans dat er een positief antwoord komt, is echter klein. “We zijn het niet eens met wat er nu op tafel ligt”, zo verklaarde CD&V-minister Hilde Crevits aan VRT.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy