De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Staking piloten Ryanair gaat over veel meer dan uurroosters

De Wereld Morgen

15/09/2023 - 18:40

De halsstarrige en langdurige weigering van Ryanair-baas Michael O’Leary om te onderhandelen over het uurrooster dat hij eenzijdig aan zijn piloten oplegt, maakt dat die geen andere keuze rest dan staking, opdat het bedrijf terugkeert naar de wettelijkheid van de sociale wetgeving in België. Maar dit conflict gaat over veel meer, dit is verzet tegen een onmenselijk zakenmodel. The post Staking piloten Ryanair gaat over veel meer dan uurroosters appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Belgische Ryanair-piloten keuren cao over lonen en uurroosters goed (15/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Ryanair-piloten in België hebben tijdens een stemming in de voorbije dagen hun goedkeuring gegeven aan een collectieve arbeidsovereenkomst met...
  [naar artikel]
 2. Ryanair – Ook Nederlandse piloten sluiten aan bij staking vrijdag (25/09/2018 - Metro)
  De staking van Ryanair-personeel in verschillende landen vrijdag wordt uitgebreid. Ook de in Nederland gebaseerde piloten van de Ierse lowcostmaatschappij nemen aan de actie deel, zo heeft de Nederlandse pilotenbond VNV aangekondigd. De staking van 28 september is een initiatief van het cabinepersoneel (stewardessen en stewards) in vijf Europese landen: België, Italië, Nederland, Spanje en Portugal. Vorige week werden ook de in België gebaseerde piloten opgeroepen om mee te staken. De vakbonden eisen onder meer dat Ryanair het lokale arbeidsrecht zou toepassen. bron: Belga   Het bericht Ryanair – Ook Nederlandse piloten sluiten aan bij staking vrijdag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Ryanair – Ook Nederlandse piloten sluiten aan bij staking vrijdag (25/09/2018 - Metro)
  De staking van Ryanair-personeel in verschillende landen vrijdag wordt uitgebreid. Ook de in Nederland gebaseerde piloten van de Ierse lowcostmaatschappij nemen aan de actie deel, zo heeft de Nederlandse pilotenbond VNV aangekondigd. De staking van 28 september is een initiatief van het cabinepersoneel (stewardessen en stewards) in vijf Europese landen: België, Italië, Nederland, Spanje en Portugal. Vorige week werden ook de in België gebaseerde piloten opgeroepen om mee te staken. De vakbonden eisen onder meer dat Ryanair het lokale arbeidsrecht zou toepassen. Bron: Belga   Het bericht Ryanair – Ook Nederlandse piloten sluiten aan bij staking vrijdag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. OPROEP. Ryanair annuleert 40 procent vluchten dit weekend door staking piloten: bent u ook getroffen? (13/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ryanair gaat zaterdag zo’n 44 vluchten op de luchthaven van Charleroi schrappen wegens een nieuwe staking van de Belgische piloten, dat meldde de CEO van de luchthaven Philippe Verdonck gisteren aan de redactie van VTM NIEUWS. Ook zondag is het prijs. Volgens Het Nieuwsblad schrapt Ryanair zo’n 40 procent van de 140 vluchten het komende weekend. De piloten protesteren tegen het opzeggen van een CAO die de werk- en rusttijden regelt en eisen meer loon.
  [naar artikel]
 5. Ryanair annuleert zaterdag 44 vluchten op luchthaven Charleroi door staking Belgische piloten (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ryanair gaat zaterdag zo’n 44 vluchten op de luchthaven van Charleroi schrappen wegens een nieuwe staking van de Belgische piloten, dat meldt de CEO van de luchthaven Philippe Verdonck aan de redactie van VTM NIEUWS. De piloten protesteren tegen het opzeggen van een CAO die de werk- en rusttijden regelt en eisen meer loon.
  [naar artikel]
 6. Ook Nederlandse piloten sluiten aan bij staking Ryanair (25/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De staking van Ryanair-personeel in verschillende landen vrijdag wordt uitgebreid. Ook de in Nederland gebaseerde piloten van de Ierse...
  [naar artikel]
 7. Staking bij Ryanair begonnen, ook piloten dreigen met acties (30/12/2022 - VRT NWS)
  De staking bij lagekostenmaatschappij Ryanair is begonnen. Nu dreigen ook de Belgische piloten van de maatschappij mee te staken. Dat doen ze als Ryanair buitenlandse werknemers inzet om het stakende cabinepersoneel te vervangen.
  [naar artikel]
 8. Derde staking in een maand: Ryanair-piloten in Charleroi staken op 14 en 15 augustus  (07/08/2023 - VRT NWS)
  De piloten van Ryanair die gevestigd zijn op de luchthaven van Charleroi hebben een nieuwe staking aangekondigd op 14 en 15 augustus. Het gaat al om de derde staking in een maand tijd.
  [naar artikel]
 9. Allereerste staking bij Ryanair sinds oprichting in 1985 (21/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel een algemene staking van piloten bij de lagekostenmaatschappij Ryanair tijdens de kerstperiode van de baan leek, heeft de Duitse vakorganisatie Vereinigung Cockpit (VC) opgeroepen tot een werkonderbreking vrijdag van 5 tot 9 uur. Het gaat om de eerste staking bij Ryanair sinds de oprichting in 1985.
  [naar artikel]
 10. Ryanair – Britse Ryanair-piloten blazen staking af (22/09/2019 - Metro)
  Britse piloten van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair hebben een vijfdaagse staking die ze gepland hadden afgeblazen. Dat heeft de British Airline Pilots Association vrijdag gemeld. “Dit ondanks het feit dat de relatie tussen Ryanair en haar piloten in het Verenigd Koninkrijk en elders bitter blijft”, klinkt het. De Britse piloten zijn overeen gekomen om verdere stakingen op te schorten om de baan te ruimen voor “betekenisvolle onderhandelingen onder toezicht van de Britse bemiddelingsdienst ACAS”. De pilotenvereniging voegde er wel aan toe dat ze nieuwe stakingen kan aankondigen mocht dat nodig zijn. De afgeblazen stakingen waren gepland op 21, 23, 25, 27 en 29 september. De Britse piloten staakten vorige maand al uit onvrede over lonen, pensioenen, verzekeringen en andere voordelen. Eerder al leidden stakingen door piloten van Ryanair in Europa tot honderden geannuleerde vluchten. Bron: Belga   Het bericht Ryanair – Britse Ryanair-piloten blazen staking af verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Ryanair – Britse Ryanair-piloten blazen staking af (21/09/2019 - Metro)
  Britse piloten van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair hebben een vijfdaagse staking die ze gepland hadden afgeblazen. Dat heeft de British Airline Pilots Association vrijdag gemeld. “Dit ondanks het feit dat de relatie tussen Ryanair en haar piloten in het Verenigd Koninkrijk en elders bitter blijft”, klinkt het. De Britse piloten zijn overeen gekomen om verdere stakingen op te schorten om de baan te ruimen voor “betekenisvolle onderhandelingen onder toezicht van de Britse bemiddelingsdienst ACAS”. De pilotenvereniging voegde er wel aan toe dat ze nieuwe stakingen kan aankondigen mocht dat nodig zijn. De afgeblazen stakingen waren gepland op 21, 23, 25, 27 en 29 september. De Britse piloten staakten vorige maand al uit onvrede over lonen, pensioenen, verzekeringen en andere voordelen. Eerder al leidden stakingen door piloten van Ryanair in Europa tot honderden geannuleerde vluchten. bron: Belga   Het bericht Ryanair – Britse Ryanair-piloten blazen staking af verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Duitse Ryanair-piloten kondigen staking vlak voor kerst aan (21/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel een algemene staking van piloten bij de lagekostenmaatschappij Ryanair tijdens de kerstperiode van de baan leek, heeft de Duitse...
  [naar artikel]
 13. Ierse piloten Ryanair stemmen voor staking (11/12/2017 - De Tijd)
  18:21 De kans op een eerste staking ooit bij de budgetvlieger Ryanair neemt toe, nu de in Ierland geregistreerde piloten zich voor actie hebben uitgesproken.
  [naar artikel]
 14. Verzoener kan staking Ryanair niet afwenden (06/08/2018 - De Tijd)
  14:19 De geplande staking van de Ryanair-piloten in ons land op vrijdag 10 augustus gaat gewoon door, klinkt het bij BBTK-secretaris Anita Van Hoof.
  [naar artikel]
 15. Britse Ryanair-piloten blazen staking af (21/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Britse piloten van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair hebben een vijfdaagse staking die ze gepland hadden afgeblazen. Dat heeft de...
  [naar artikel]
 16. Staking Belgische piloten had “minimale” impact, zegt Ryanair (18/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De staking van Belgische piloten van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair op 14 en 15 september heeft een “minimale” impact gehad op de operaties. Dat meldt Ryanair maandag in een persbericht. Volgens de luchtvaartmaatschappij werd meer dan 80 procent van de geplande vluchten uitgevoerd.
  [naar artikel]
 17. Staking Belgische piloten had “minimale” impact, zegt Ryanair (18/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  De staking van Belgische piloten van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair op 14 en 15 september heeft een “minimale” impact gehad op de operaties. Dat meldt Ryanair maandag in een persbericht. Volgens de luchtvaartmaatschappij werd meer dan 80 procent van de geplande vluchten uitgevoerd.
  [naar artikel]
 18. Ryanair schrapt tientallen vluchten door staking Ierse piloten (12/07/2018 - Knack)
  Lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft donderdag een dertigtal vluchten geschrapt door een staking van de Ierse piloten. Het gaat wel uitsluitend om vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 19. Belgische piloten Ryanair kondigen nieuwe staking op 23 en 24 juli aan (11/07/2022 - VRT NWS)
  De piloten van Ryanair willen opnieuw staken, op zaterdag 23 en zondag 24 juli. Dat melden Franstalige media. Als gevolg daarvan zullen er vluchten geschrapt moeten worden. Dat weekend staken ook de Franse piloten van Ryanair.
  [naar artikel]
 20. Ook Duitse Ryanair-piloten gaan staken (08/08/2018 - De Morgen)
  De vakbond van de Duitse Ryanair-piloten roept op tot een 24 uur lange staking op vrijdag. De Duitse Ryanair-piloten sluiten zich zo aan bij hun Ierse, Zweedse en Belgische collegas. 
  [naar artikel]
 21. Belgische Ryanair-piloten roepen op tot staking op 10 augustus (01/08/2018 - Knack)
  Nadat Belgische piloten van Ryanair eind juli het werk hebben neergelegd, dreigt er volgende week opnieuw een staking uit te breken op Belgische bodem.
  [naar artikel]
 22. Ook Ierse piloten Ryanair kiezen voor staking (09/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De stakingsperikelen stapelen zich op bij Ryanair. Na Britse piloten en Spaans cabinepersoneel hebben nu ook de Ierse piloten die rechtstreeks bij...
  [naar artikel]
 23. Belgische Ryanair-piloten roepen op tot staking op 10 augustus: 'Intimidatiecampagne is onaanvaardbaar' (01/08/2018 - Knack)
  Nadat Belgische piloten van Ryanair eind juli het werk hebben neergelegd, dreigt er volgende week opnieuw een staking uit te breken op Belgische bodem.
  [naar artikel]
 24. Verzoeningspoging levert niets op: Ryanair-piloten staken op 10 augustus (06/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een verzoeningspoging bij Ryanair heeft maandag niets opgeleverd. Dat zegt BBTK-secretaris Anita Van Hoof na afloop. De geplande staking van de Ryanair-piloten in ons land op vrijdag 10 augustus gaat dan ook gewoon door, klinkt het.
  [naar artikel]
 25. Verzoeningspoging levert niets op: Ryanair-piloten staken op 10 augustus (06/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een verzoeningspoging bij Ryanair heeft maandag niets opgeleverd. Dat zegt BBTK-secretaris Anita Van Hoof na afloop. De geplande staking van de Ryanair-piloten in ons land op vrijdag 10 augustus gaat dan ook gewoon door, klinkt het.
  [naar artikel]
 26. Piloten van Ryanair dreigen met staking op 15 en 16 juli (04/07/2023 - VRT NWS)
  De Ryanair-piloten die in ons land wonen, dreigen het werk neer te leggen op 15 en 16 juli. De piloten eisen loonsherstel, nadat ze 20 procent van hun loon hadden afgestaan aan het begin van de coronacrisis. Ze vinden het verder niet kunnen dat Ryanair van plan is hun uurrooster aan te passen en hen minder rust te geven. Als Ryanair niet in dialoog wil gaan voor 7 juli, zullen de piloten over twee weken het werk een weekend lang neerleggen.
  [naar artikel]
 27. Ryanair schrapt tot 30 vluchten door staking Ierse piloten (11/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair verwacht dat morgen iets meer dan een kwart van haar in Ierland gebaseerde piloten zal staken. Ze moet...
  [naar artikel]
 28. Ook Duitse Ryanair-piloten sluiten zich aan bij staking op 10 augustus (08/08/2018 - VRT NWS)
  Ook in Duitsland zullen de piloten van Ryanair nu vrijdag 10 augustus het werk neerleggen. Dat heeft hun vakbond bekendgemaakt. Eerder raakte al bekend dat Ryanair-piloten in België, Zweden en Ierland dan het werk neerleggen. Ze willen betere arbeidsvoorwaarden.
  [naar artikel]
 29. Ook de Belgische piloten van Ryanair staken op 24, 25 en 26 juni (19/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ook de piloten van Ryanair die in België gevestigd zijn, zullen staken op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni. Dat werd vandaag bevestigd bij de Franstalige christelijke bediendebond CNE. De piloten voegen zich bij de geplande staking van de stewards en stewardessen. Ryanair vliegt in ons land vanuit Charleroi en Zaventem.
  [naar artikel]
 30. Stakingsgolf bij Ryanair: 48 urenstaking van Britse piloten, staking in Portugal en Spanje (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Britse gerecht heeft de piloten van Ryanair de toestemming gegeven om vanaf middernacht twee dagen te staken. Ryanair verwacht geen grote...
  [naar artikel]
 31. Stakingsdreiging Ryanair – Portugese piloten annuleren staking van 20 december (17/12/2017 - Metro)
  De Portugese piloten van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair hebben de geplande staking van woensdag 20 december geannuleerd. Dat heeft hun pilotenvakbond SPAC zondagavond gezegd nadat de Ierse maatschappij de vakbonden in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal had aangeschreven om hen uit te nodigen voor gesprekken “en hen te erkennen als vertegenwoordigers van de piloten”. Na overleg met hun collega’s van Italië en Ierland hadden de meer dan honderd piloten van Ryanir in Portugal beslist om 24 uren te staken omdat er geen dialoog mogelijk bleek met het management van de lagekostenmaatschappij. Ryanair reageerde al snel en stelde vrijdag voor de pilotenvakbonden te erkennen, wat ook al leidde tot de afgelasting van de staking van vier uur voorzien op dezelfde dag door de Italiaanse piloten van de Ierse onderneming. Zondag was ook de Ierse vakbond Impact ingegaan op het voorstel van het management voor een gesprek op dinsdag over de situatie van hun piloten, daags voor een staking die voorlopig van kracht blijft op woensdag. Ryanair wordt geconfronteerd met de eerste staking van de piloten en het vliegend personeel, en wil met de bereidheid tot erkenning van de vakbonden stakingsplannen tijdens de kerstvakantie vermijden. bron: Belga  
  [naar artikel]
 32. Ook Ierse piloten Ryanair kiezen voor staking (09/08/2019 - De Tijd)
  15:07 De stakingsperikelen stapelen zich op bij Ryanair. Na Britse piloten en Spaans cabinepersoneel hebben nu ook de Ierse piloten die rechtstreeks bij de Ierse luchtvaartmaatschappij in dienst zijn, beslo...
  [naar artikel]
 33. Piloten Ryanair dreigen zich aan te sluiten bij staking cabinepersoneel (30/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische piloten van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair hebben er donderdag mee gedreigd dat ook zij zullen gaan staken indien de maatschappij beroep doet op buitenlandse werknemers om de nakende staking van het Belgische cabinepersoneel te omzeilen.
  [naar artikel]
 34. Ryanair-piloten dreigen ermee zich aan te sluiten bij staking van cabinepersoneel (30/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische piloten van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair hebben er donderdag mee gedreigd dat ook zij zullen gaan staken indien de maatschappij beroep doet op buitenlandse werknemers om de nakende staking van het Belgische cabinepersoneel te omzeilen.
  [naar artikel]
 35. "Grootste staking ooit bij Ryanair" op 28 september (13/09/2018 - De Morgen)
  Het cabinepersoneel van Ryanair gaat op vrijdag 28 september actievoeren in België, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. Het wordt zo wellicht de grootste staking ooit bij de Ierse lagekostluchtvaartmaatschappij. Dat meldt de VRT. Het is mogelijk dat ook de piloten en nog meer landen zich bij de staking zullen aansluiten. 
  [naar artikel]
 36. Nieuwe tweedaagse staking van Ryanair-piloten begonnen (14/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  Piloten van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair zijn donderdagvoormiddag bijeengekomen in de terminal van de luchthaven van Charleroi, op de eerste dag van een nieuwe stakingsactie. Ze eisen dat Ryanair de Belgische spelregels volgt en hun loon optrekt na inleveringen tijdens de coronacrisis.
  [naar artikel]
 37. Nieuwe tweedaagse staking van Ryanair-piloten begonnen (14/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Piloten van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair zijn donderdagvoormiddag bijeengekomen in de terminal van de luchthaven van Charleroi, op de eerste dag van een nieuwe stakingsactie. Ze eisen dat Ryanair de Belgische spelregels volgt en hun loon optrekt na inleveringen tijdens de coronacrisis.
  [naar artikel]
 38. 'Grootste staking ooit' bij Ryanair: beperkte hinder of chaos? (28/09/2018 - Knack)
  Ryanair krijgt vrijdag te maken met een staking van piloten en/of cabinepersoneel in zes landen, waaronder België. De staking werd door de vakbonden aangekondigd als 'de grootste ooit' bij de budgetvlieger, terwijl er volgens Ryanair zelf maar 250 van de 2.400 vluchten moesten worden geschrapt.
  [naar artikel]
 39. Ryanair schrapt 24 vluchten op tweede stakingsdag Ierse piloten (17/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Ierse lowcostmaatschappij Ryanair zal vrijdag 24 vluchten schrappen door een nieuwe staking van de piloten in haar thuisland. Dat meldt Ryanair...
  [naar artikel]
 40. Ryanair schrapt donderdag tot 30 vluchten door staking Ierse piloten (11/07/2018 - De Morgen)
  De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair verwacht dat donderdag iets meer dan een kwart van haar in Ierland gebaseerde piloten zal staken. Ze moet daardoor tot 30 van 290 vluchten van en naar Ierse luchthavens schrappen, zo laat Ryanair weten. 
  [naar artikel]
 41. Staking bij Ryanair: al zeker 69 vluchten geschrapt dit weekend, mogelijk nog meer (22/07/2022 - De Standaard)
  De staking van de Belgische piloten bij Ryanair dit weekend treft duizenden passagiers. Voor velen van hen is het nog onduidelijk of hun vlucht zal vertrekken of niet.
  [naar artikel]
 42. Ryanair-piloten staken opnieuw op 14 en 15 september (07/09/2023 - De Tijd)
  08:27 De staking van de op de luchthaven van Charleroi gevestigde Ryanair-piloten werd donderdagochtend aangekondigd door de christelijke vakbonden ACV Puls en CNE. Dat meldt het persagentschap Belga.
  [naar artikel]
 43. Ook Belgische piloten van Ryanair gaan staken: grote hinder verwacht op 24, 25 en 26 juni (19/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ook de piloten van Ryanair die in België gevestigd zijn, zullen staken op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni. Dat werd zondag bevestigd bij de Franstalige christelijke bediendebond CNE. De piloten voegen zich bij de geplande staking van de stewards en stewardessen. Ryanair vliegt in ons land vanuit Charleroi en Zaventem.
  [naar artikel]
 44. Ook Belgische piloten van Ryanair gaan staken: grote hinder verwacht op 24, 25 en 26 juni (19/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Ook de piloten van Ryanair die in België gevestigd zijn, zullen staken op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni. Dat werd zondag bevestigd bij de Franstalige christelijke bediendebond CNE. De piloten voegen zich bij de geplande staking van de stewards en stewardessen. Ryanair vliegt in ons land vanuit Charleroi en Zaventem.
  [naar artikel]
 45. Ook Belgische piloten van Ryanair gaan staken: grote hinder verwacht op 24, 25 en 26 juni (19/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ook de piloten van Ryanair die in België gevestigd zijn, zullen staken op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni. Dat werd zondag bevestigd bij de Franstalige christelijke bediendebond CNE. De piloten voegen zich bij de geplande staking van de stewards en stewardessen. Ryanair vliegt in ons land vanuit Charleroi en Zaventem.
  [naar artikel]
 46. Belgische piloten vragen overheid op te treden tegen Ryanair (09/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De politieke wereld moet grote bedrijven zoals Ryanair erop wijzen dat ze zich aan de Belgische regels moeten houden. Dat vraagt de Belgian Cockpit Association (BeCA) , de beroepsvereniging van Belgische piloten. “De politieke wereld moet zijn verantwoordelijkheid nemen in het dossier van Ryanair”, klinkt het bij BecA, aan de vooravond van de staking van de Belgische piloten bij Ryanair.
  [naar artikel]
 47. Voorlopig weinig hinder door staking Britse piloten Ryanair (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De staking bij de Britse piloten van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair lijkt weinig hinder te veroorzaken voor het vliegverkeer. De meeste...
  [naar artikel]
 48. Piloten steken stokje voor 'plan B' van Ryanair (30/12/2022 - De Tijd)
  11:04 Als Ryanair buitenlandse krachten probeert in te zetten om de staking van het Belgisch personeel te omzeilen, dan leggen ook de piloten het werk neer. Dat laten ze weten in een persbericht.
  [naar artikel]
 49. Staking Ryanair zorgt voor verwarring bij passagiers (28/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Ierse lowcostmaatschappij Ryanair krijgt vandaag te maken met een staking van piloten en/of cabinepersoneel in zes landen, waaronder ons land....
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy