De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Graaiende pharma, geen fortuintaksen, democratisch protest Israël – behalve voor Palestijnen – en het falend klimaatbeleid van de rijke landen

De Wereld Morgen

15/09/2023 - 19:11

We selecteren dit weekend Tegendraadse artikels uit Common Dreams, Counterpunch, Electronic Intifada en Jacobin Nederland. Essentieel leesvoer ter informatie van politiek bewust nadenkende mensen, die voorbij de pap kijken van de commerciële media. Informatie is kennis, kennis is macht. The post Graaiende pharma, geen fortuintaksen, democratisch protest Israël – behalve voor Palestijnen – en het falend klimaatbeleid van de rijke landen appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Israël onderdrukt systematisch Palestijnen: apartheid", zegt Amnesty International (01/02/2022 - VRT NWS)
  "Israël voert een beleid van apartheid tegen Palestijnen", dat zegt mensenrechtenrechtenorganisatie Amnesty International in een nieuw rapport. Volgens Amnesty onderdrukt en overheerst Israël op systematische wijze de Palestijnen. Zo neemt Israël op een onwettige manier land in beslag van de Palestijnen, legt ze hen drastische bewegingsvrijheid op en wordt hen staatsburgerschap ontzegd. Israël ontkent.
  [naar artikel]
 2. Kedist Deltour ondanks inreisverbod net op tijd in Israël voor verkiezing Miss Universe: “Bang en constant stress” (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dertien minuten voor opstijgen mocht ze dan toch op het vliegtuig. Dankzij een persoonlijke ingreep van de Israëlische ambassadeur. Een hele ochtend leek Miss Universe ­– na een negatief advies en het nieuwe inreisverbod ­– het zonder Belgische kandidate te moeten stellen. Maar Kedist Deltour (24) raakte alsnog in Eliat. Met ­– volgens bookmakers ­– kans op de kroon. “Ik geloof in mezelf en ga vol voor winst.”
  [naar artikel]
 3. Kedist Deltour ondanks inreisverbod net op tijd in Israël voor Miss Universe: “Bang en constant stress” (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dertien minuten voor opstijgen mocht ze dan toch op het vliegtuig, dankzij een persoonlijke ingreep van de Israëlische ambassadeur. Een hele ochtend leek Miss Universe ­– na een negatief advies en het nieuwe inreisverbod ­– het zonder Belgische kandidate te moeten stellen. Maar Kedist Deltour (24) raakte alsnog in Eliat. Met ­– volgens bookmakers ­– kans op de kroon. “Ik heb zelfs een bootcamp aan de miss-academie in Houston gevolgd.”
  [naar artikel]
 4. Palestijnen in een staat van Apartheid: na de vergeten bezetting, de vergeten verkiezingen?  (11/11/2022 - De Wereld Morgen)
  De kersverse extreemrechtse regeringen in Zweden en Italië zijn ons allemaal niet ontlopen. De verkiezingsoverwinning – ‘heroverwinning’ liever – van de rechtse en uitgesproken anti Palestijn Benjamin 'Bibi' Netanyahu in Israël ontglipte daarentegen de aandacht van media en van politici in ons land. Laat je niet misleiden door Netanyahu’s koosnaampje 'Bibi', want niets is wat het lijkt. The post Palestijnen in een staat van Apartheid: na de vergeten bezetting, de vergeten verkiezingen?  appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 5. Israëlische regering schiet uit startblokken met ‘ongeziene provocatie’ jegens Palestijnen (03/01/2023 - De Tijd)
  17:21 Met het bezoek van de meest controversiële figuur uit de nieuwe Israëlische regering aan de Tempelberg wordt gevreesd voor een heropflakkering van het geweld tussen Israël en Palestijnen. Hoewel de Is...
  [naar artikel]
 6. Midden-Oosterse keuken boomt: “Hummus doet niet aan politiek” (+ onze 5 tips in Antwerpen) (11/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Midden-Oosterse keuken is hot! Vraag dat maar aan Antwerpenaar Tom Sas en zijn Belgisch-Israëlische vrouw Lori Dardikman. In Antwerpen hebben ze met Boker Tov – ‘goeiemorgen’ in het Hebreeuws – intussen vier restaurants geïnspireerd op gerechten uit Tel Aviv, de bruisende stad in Israël. Ze kregen er zelfs lofbetuigingen voor van de Israëlische consul in hoogsteigen persoon.
  [naar artikel]
 7. Ook Amnesty International beschuldigt Israël van "apartheid" tegen Palestijnen (01/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Amnesty International stelt vandaag dat Israël zich schuldig maakt aan apartheid bij de behandeling van Palestijnen. De mensenrechtenorganisatie pakt uit met een nieuw rapport waaruit zou blijken dat Israël een systeem van onderdrukking en overheersing heeft opgelegd en de Palestijnen beschouwt als een "inferieur raciale groep".
  [naar artikel]
 8. Als de “eeuwige premier” de Israëlische verkiezingen wint, lonkt meest rechtse regering ooit voor Israël (02/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het ziet ernaar uit dat Benjamin Netanyahu (73) opnieuw aan zet is in Israël. De voorlopige resultaten van de verkiezingen – de vijfde al in minder dan vier jaar tijd – lijken te wijzen op een meerderheid voor het blok rond de ex-premier. Nipt weliswaar, want de samenleving blijft verdeeld over de van corruptie verdachte Netanyahu. Slaagt zijn coalitie, dan zou het de meest rechtse regering van Israël worden, gevormd rond politici die graag “dood aan de Arabieren” schreeuwen.
  [naar artikel]
 9. Minstens zeven doden bij aanslag aan synagoge in Oost-Jeruzalem (27/01/2023 - Knack)
  Bij een schietpartij aan een synagoge in een joodse kolonistenwijk in Oost-Jeruzalem zijn zeker zeven mensen gedood, zo melden Israëlische media. Minstens tien mensen zijn gewond geraakt, de schutter is gedood, aldus de hulpdiensten in het door Israël ingelijfde deel van de stad. De politie heeft het over een terroristische aanval. De schietpartij gebeurde in de wijk Neve Yaakov.  Een man opende het vuur toen gelovigen na het vrijdaggebed de synagoge verlieten. Hij wilde wegvluchten in een auto, maar werd gedood door de Israëlische veiligheidsdiensten, aldus de Jerusalem Post. Volgens de krant werd de verdachte geïdentificeerd. De situatie tussen Israël en Palestijnen is gespannen nadat bij een actie van het leger op de Westelijke Jordaanoever deze week negen doden vielen, onder wie Palestijnse militanten. Het kwam daarna tot raketaanvallen vanuit de Gazastrook, die Israël beantwoordde met luchtaanvallen. In totaal zijn in de maand januari al 30 Palestijnen om het leven gekomen bij Israëlische raids op Palestijnse doelwitten of – in mindere getale – bij Palestijnse aanvallen tegen Israëlische doelen. De wijk Neve Yaakov werd na de oorlog van 1967 aangehecht bij Jeruzalem. Ex-Knessetvoorzitter Avraham Burg: ‘Extreme partijen vormen nu de mainstream in Israël’ The post Minstens zeven doden bij aanslag aan synagoge in Oost-Jeruzalem appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 10. 3 doden en opnieuw honderden gewonden bij protesten in Gazastrook (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij het protest van Palestijnen vandaag aan de grens tussen Israël en Gaza zijn drie Palestijnen doodgeschoten, zo heeft het Gezondheidsministerie...
  [naar artikel]
 11. 2 doden en opnieuw honderden gewonden bij protesten in Gazastrook (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij het protest van Palestijnen vrijdag aan de grens tussen Israël en Gaza zijn twee Palestijnen doodgeschoten, zo heeft het Gezondheidsministerie...
  [naar artikel]
 12. Veertig VN-landen vragen Israël sancties tegen Palestijnen op te heffen (17/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zo'n veertig lidstaten van de Verenigde Naties hebben Israël opgeroepen de sancties in te trekken die het land de Palestijnse Autoriteit heeft opgelegd. Israël voerde die maatregelen in na het besluit van de VN om het Internationaal Gerechtshof te vragen om advies over de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden.
  [naar artikel]
 13. Israël vernietigt woningen van twee van moord beschuldigde Palestijnen (08/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Israëlische troepen hebben maandag in het noorden van de bezette Westelijke Jordaanoever de huizen van twee jonge Palestijnen vernield die ervan worden beschuldigd in mei drie Israëli’s te hebben vermoord.
  [naar artikel]
 14. Israël regulariseert 4.000 Palestijnen op Westelijke Jordaanoever (19/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst sinds 2009 gaat Israël 4.000 Palestijnen die woonachtig zijn op de Westelijke Jordaanoever regulariseren. Volgens de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz gaat het om een “humanitaire geste”.
  [naar artikel]
 15. Amerikaanse minister Blinken in Israël te midden van opgelopen spanningen met Palestijnen: wat mogen we verwachten van dit bezoek? (30/01/2023 - VRT NWS)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken Anthony Blinken is vandaag en morgen in Israël om te spreken met de Israëlische premier Netanyahu en de Palestijnse president Abbas. De reis van Blinken was al eerder gepland, maar komt er net tijdens een opstoot van geweld tussen Israëli's en Palestijnen. "De Amerikanen zullen vooral een poging doen tot crisismanagement, maar we moeten ons geen illusies maken."
  [naar artikel]
 16. Israëlisch leger vernielt huizen van Palestijnen die beschuldigd worden van moord (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische troepen hebben dinsdag met een bulldozer en explosieven de huizen van twee Palestijnen vernield, die ze ervan beschuldigen in april een Israëlische bewaker te hebben gedood voor de ingang van een nederzetting in de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat meldt het Palestijns agentschap Wafa en bevestigen journalisten van het Frans persagentschap AFP ter plaatse. Er is geen sprake van gewonden.
  [naar artikel]
 17. Islamitische Staat breekt in op Israëlisch-Palestijns conflict (01/04/2022 - De Tijd)
  15:59 Met drie Palestijnse aanslagen in Israël en een Israëlische vergeldingsactie op de Westelijke Jordaanoever staan de zenuwen tussen Israël en de Palestijnen opnieuw strak gespannen. Opmerkelijk: Islami...
  [naar artikel]
 18. Twee van de zes Palestijnen die via tunnel konden ontsnappen uit gevangenis gevat in noorden van Israël (10/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twee van de zes Palestijnen die eerder deze week uit een Israëlische gevangenis ontsnapten, zijn vrijdag in het noorden van Israël gevangengenomen, zo heeft de politie gemeld.
  [naar artikel]
 19. Ook Amnesty International beschuldigt Israël van apartheid tegen Palestijnen (01/02/2022 - De Tijd)
  15:15 Israël heeft een systeem van onderdrukking en overheersing opgelegd en beschouwt de Palestijnen als een 'inferieure raciale groep', zegt de mensenrechtenorganisatie.
  [naar artikel]
 20. Israël keurt bouw van duizend huizen voor Palestijnen goed op Westelijke Jordaanoever (11/08/2021 - VRT NWS)
  Israël heeft onverwacht duizend woningen goedgekeurd voor Palestijnen op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. De woningen komen in vijf dorpen in "zone C", die enkel gecontroleerd wordt door Israël, zei een woordvoerder van het ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 21. Israël pakt drie kolonisten op voor zware rellen tegen Palestijnen: “Nationalistisch misdrijf” (24/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet heeft drie mensen opgepakt na de zware rellen door Israëlische kolonisten tegen Palestijnen. Dat schrijven Israëlische media vrijdag.
  [naar artikel]
 22. Israël keurt bouw van duizend huizen voor Palestijnen goed op Westelijke Jordaanoever (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft woensdag onverwacht duizend woningen goedgekeurd voor Palestijnen op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. De woningen komen in vijf dorpen in "zone C", die enkel gecontroleerd wordt door Israël, zei een woordvoerder van het minister van Defensie.
  [naar artikel]
 23. Israël bombardeert Gaza vanwege ‘brandballonnen’ (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische straaljagers hebben zaterdagavond meerdere plekken in de Gazastrook bestookt, nadat eerder op de dag Palestijnen aan de grens met Israël protesteerden en leden van Hamas balonnen met brandbommen oplieten in de richting van Israël.
  [naar artikel]
 24. Drie Palestijnen omgekomen bij nieuw protest in Gaza, tientallen anderen gewond (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij nieuw protest aan de grens tussen Gaza en Israël zijn vandaag drie Palestijnen omgekomen. Dat heeft het ministerie van Gezondheid van Gaza...
  [naar artikel]
 25. Arrestaties in Tel Aviv na onrust op Palestijnse feestdag (15/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij ongeregeldheden in Tel Aviv tussen Palestijnen, Israëlische rechtse activisten en de politie zijn drie arrestaties verricht, melden media in Israël. De confrontaties vonden plaats op de dag dat Palestijnen de “Nakba” (catastrofe) herdenken, zoals zij de verdrijving van honderdduizenden mensen ten tijde van de oprichting van de staat Israël noemen.
  [naar artikel]
 26. Palestijnen kondigen eenzijdig staakt-het-vuren aan na geweld in Gazastrook (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na de beschieting van Israël met raketten en de luchtaanvallen van de Israëlische luchtmacht in de Gazastrook hebben militante Palestijnen...
  [naar artikel]
 27. Israël heft reisverbod naar België weer op (29/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft België en verschillende andere landen weer van de rode lijst gehaald. Daardoor geldt geen reisverbod meer naar die landen. Naast ons land gaat het om Duitsland, Italië, Ierland, Noorwegen, Zweden en verschillende Afrikaanse landen. Voor landen zoals de Verenigde Staten blijft Israël wel een reisverbod handhaven.
  [naar artikel]
 28. Israël keurt bouw van duizend woningen voor Palestijnen goed op Westelijke Jordaanoever (01/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israël heeft groen licht gegeven voor de bouw van meer dan duizend woningen voor Palestijnen in Zone C, een deel van de Westelijke Jordaanoever dat volledig onder Israëlisch toezicht staat. Enkele dagen eerder gaf Israël nog de toestemming voor meer dan 3.000 nieuwe woningen voor Joodse kolonisten.
  [naar artikel]
 29. Israël doodt twee Palestijnen betrokken bij aanslag op Brits-Israëlische vrouwen (04/05/2023 - VRT NWS)
  De Israëlische politie heeft bij een inval op de Westelijke Jordaanoever twee Palestijnen gedood. De mannen zouden verantwoordelijk zijn voor een aanslag op drie Brits-Israëlische vrouwen vorige maand. Bij de inval werd ook een derde man gedood, die de twee anderen hielp zich te verstoppen.
  [naar artikel]
 30. Geweldexplosie dreigt na spiraal van agressie tussen Israëli's en Palestijnen (30/01/2023 - De Tijd)
  17:59 Israëli's en Palestijnen raken almaar meer verstrikt in een gevaarlijke spiraal van geweld. De VS roepen op een einde te maken aan de giftige cocktail van aanslagen en vergeldingsacties.
  [naar artikel]
 31. Israëlische robot vereeuwigt maanmissie met selfie (07/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische maanlander ‘Beresheet’ – vrij vertaald naar ‘Genesis’ – die de nacht van 21 op 22 februari gelanceerd werd, zorgt voor primeurs. De...
  [naar artikel]
 32. Live Beursblog – 25 november 2022 – Business AM (25/11/2022 - Express)
  07.01 – Impactinvesteringen goed voor 6 tot 16 miljard euro in België Impactinvesteringen hebben de aanpak van grote maatschappelijke problemen als armoede, slechte huisvesting of klimaatopwarming als allereerste prioriteit. Een eerste studie van de nieuwe organisatie Impact Finance Belgium – onder meer Piet Colruyt – schat de grootte van dat type beleggingen op 1 tot […]
  [naar artikel]
 33. Drie Palestijnen gedood bij aanval met Israëlische gevechtshelikopters in Jenin op Westelijke Jordaanoever (19/06/2023 - VRT NWS)
  Bij een militaire operatie door het Israëlische leger in de stad Jenin, in de Westelijke Jordaanoever, zijn drie Palestijnen omgekomen. Dertig andere mensen zijn gewond geraakt, onder wie ook enkele Israëlische soldaten. Israël zegt dat de operatie nodig was om "gezochte verdachten" te arresteren. Daarop is een zwaar vuurgevecht uitgebroken. Het Israëlische leger heeft ook vanuit helikopter raketten afgevuurd.
  [naar artikel]
 34. Extreemrechtse kolonisten grijpen de macht in Israël (29/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Israëlische parlement moet vandaag het officiële startschot geven voor een nieuwe regering-Netanyahu. Niet alleen Palestijnen, maar ook seculiere Israëliërs houden hun hart vast voor de impact van religieus extreemrechts.
  [naar artikel]
 35. Israëlische extreemrechtse minister bezoekt ondanks waarschuwingen Tempelberg (03/01/2023 - Knack)
  In Israël heeft de nieuwe minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir ondanks waarschuwingen dinsdag voor het eerst sinds zijn aantreden de Al-Aqsamoskee bezocht. Volgens Israëlische media kwam Ben-Gvir in de vroege ochtend onder politiebegeleiding aan op de plaats in Jeruzalem. De Tempelberg – door moslims al-Harem al-Sharif genoemd – met de Rotskoepel en de al-Aqsamoskee is de op twee na heiligste plek in de islam. De plaats is ook heilig voor de joden omdat er vroeger twee joodse tempels stonden. De Klaagmuur is er een overblijfsel van. De Tempelberg wordt bestuurd door moslims, terwijl Israël verantwoordelijk is voor de veiligheid. Volgens een overeenkomst mogen Joden de plaats bezoeken, maar er niet bidden. Die afspraak wordt niet nageleefd en Ben-Gvir noemt ze ‘racistisch’ en discriminerend voor Joden. De Palestijnen beschuldigen Israël ervan dat het zijn controle over de heilige plaats wil uitbreiden. Voor de Palestijnen is het bezoek van de minister een bewuste provocatie. Dat erkende ook de voormalige Israëlische premier Jair Lapid. ‘Itamar Ben-Gvir mag de Tempelberg niet bezoeken, dit is een provocatie die tot geweld zal leiden, levens in gevaar zal brengen en levens zal kosten’, schreef hij maandag nog op Twitter. De Tweede Intifada, de Palestijnse opstand van het begin van de jaren 2000, startte toen de toenmalige Israëlisch oppositieleider Ariel Sharon de Tempelberg bezocht. De extreemrechtse Ben-Gvir is in het verleden veroordeeld wegens racistische opruiing en steun aan een Joodse terroristische organisatie. Hij staat bekend als een onruststoker en maakt deel uit van de nieuwe rechtsreligieuze regering van Benjamin Netanyahu, die donderdag in Israël werd beëdigd. The post Israëlische extreemrechtse minister bezoekt ondanks waarschuwingen Tempelberg appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 36. Top van islamitische landen eist beschermingsmacht voor Palestijnen (19/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na het geweld van Israëlische soldaten in Gaza heeft een speciale top van islamitische landen de oprichting geëist van een internationale...
  [naar artikel]
 37. Israël gaat 700 woningen voor Palestijnen en 6.000 voor kolonisten bouwen op West Bank (31/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische regering heeft unaniem de bouw goedgekeurd van 700 woningen voor Palestijnen en 6.000 voor Israëli's in de zone C van de Westelijke...
  [naar artikel]
 38. Israëlische minister van Defensie: "Hoop dat Palestijns protest uitdooft" (10/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische defensieminister Avigdor Lieberman heeft vandaag gezegd dat hij hoopt dat het protest van de Palestijnen tegen het besluit van...
  [naar artikel]
 39. Hoe Koala Kurra het kind van de rekening is van een falend klimaatbeleid (03/01/2020 - De Morgen)
  Vrijwilliger Morgan verzorgt de koala’s Missy en Kurra in de achtertuin van zijn moeder, maar of het tweetal de enorme Australische bosbranden overleeft, weet hij pas over een paar weken. De vuurzeeën hebben de discussies over (falend) klimaatbeleid van de regering-Morrison doen oplaaien.
  [naar artikel]
 40. Militante Palestijnen reageren met raketaanvallen op Israëlisch geweld (26/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Militante Palestijnen in de Gazastrook hebben woensdagnacht negen raketten afgevuurd op het Israëlische grensgebied, als reactie op Israëlische...
  [naar artikel]
 41. Live Beursblog – 2 januari 2023 – Business AM (02/01/2023 - Express)
  06.19 – Wat brengt het beursjaar 2023? Goeiemorgen en Gelukkig Nieuwjaar! Beleggers spoelen het verlies van 2022 – de Bel20 verloor 14 procent – door en kijken hoopvol naar het nieuwe jaar.
  [naar artikel]
 42. Palestijnen willen zeeblokkade Gaza doorbreken (28/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Palestijnen willen vandaag bij wijze van protest met een schip de Israëlische zeeblokkade van de Gazastrook doorbreken. Aan boord zijn onder...
  [naar artikel]
 43. 53 landen staan aan de rand van de afgrond, maar financiële markten geven geen krimp (25/07/2022 - Express)
  De vorige weken waren de ogen van de mainstreampers vooral op Sri Lanka gericht. Maar volgens het IMF staan nog eens 52 opkomende landen aan de rand van de afgrond. Ze zullen hun schulden waarschijnlijk of zeker niet meer kunnen terugbetalen. Die landen hebben de voorbije 15 jaar – en vooral sinds de Covid-crisis – […]
  [naar artikel]
 44. Israëlische robot nog maar 1 stap verwijderd van succesvolle maanlanding (04/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische maanlander ‘Beresheet’ – vrij vertaald naar ‘Genesis’ – die de nacht van 21 op 22 februari gelanceerd werd, zweeft eindelijk in een...
  [naar artikel]
 45. Zeker drie Palestijnen gedood bij Israëlische militaire operatie in Nabloes (22/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Bij een Israëlische militaire operatie in de stad Nabloes, in de bezette Westelijke Jordaanoever, zijn maandagochtend zeker drie Palestijnen gedood. Het gaat om mannen van 24, 30 en 32 jaar oud. Zes anderen raakten gewond, onder wie één persoon zwaargewond. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Het Israëlische leger heeft nog geen verklaringen afgelegd over het incident.
  [naar artikel]
 46. Israëlische drone doodt 3 Palestijnen op Westelijke Jordaanoever (22/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Drie Palestijnen zijn woensdag omgekomen door een Israëlische droneaanval op de Westelijke Jordaanoever. De aanval gebeurde nabij de stad Jenin. Volgens het Israëlische leger (IDF) ging het om “militanten” die onlangs een gewapende aanval hadden uitgevoerd in de buurt van de stad Jalamah.
  [naar artikel]
 47. Israëlische keeper die 17-jarig Vlaams meisje zou hebben aangerand vrij op borgsom van 20.000 euro (13/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Israëlische keeper Boris Kleyman (33) – een getrouwde vader van drie kinderen – werd donderdag in Athene vrijgelaten voor de aanranding van een 17-jarig Vlaams meisje na het betalen van een grote borgsom. Onder invloed van alcohol en drugs zou hij het tienermeisje van de abdijschool van Zevenkerken tegen haar wil betast hebben. Maar zelf ontkent hij en legt hij de schuld bij de minderjarige. “Ik heb niets misdaan.”
  [naar artikel]
 48. Palestijnen leven in systeem van apartheid, zegt Amnesty (02/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  In een lijvig rapport concludeert Amnesty International dat Israël Palestijnen elementaire rechten ontzegt. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken noemt Amnesty “een radicale organisatie die leugens verspreidt”.
  [naar artikel]
 49. Israël sluit grensovergang Gazastrook na raketaanvallen (23/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Israël gaat zondag de grensovergang van Erez in het noorden van de Gazastrook sluiten voor werknemers en handelaars uit Gaza. De beslissing volgt nadat raketten afgevuurd werden op Israël vanuit de landstrook, zo melden de defensieautoriteiten zaterdag. Door de maatregel wordt het de Palestijnen uit de Gazastrook verboden te werken op Israëlisch grondgebied.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy