De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Sammy Mahdi: ‘Geen Septemberverklaring zonder investeringen in de kinderopvang’

Knack

17/09/2023 - 16:11

'Als er geen investeringen komen in de kinderopvang, komt er geen Septemberverklaring.' Dat heeft CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zondag gezegd in 'De zevende dag' op VRT. The post Sammy Mahdi: ‘Geen Septemberverklaring zonder investeringen in de kinderopvang’ appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi dreigt opnieuw: “Als er geen investeringen in de kinderopvang komen, dan geen Septemberverklaring” (17/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Als er geen investeringen komen, komt er geen Septemberverklaring”. Dat zei CD&V-voorzitter Sammy Mahdi in ‘De Zevende Dag’ op VRT 1. CD&V wil bij de komende begrotingsopmaak 300 tot 350 miljoen euro vrijmaken voor de kinderopvang en lijkt daar nu een rode lijn van te maken. “Als er niet wordt geïnvesteerd in de kinderopvang, kan je niet verder", klinkt het.
  [naar artikel]
 2. Cd&v voert de druk rond kinderopvang op in aanloop naar de Septemberverklaring (18/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  “Zonder investeringen in de kinderopvang geen Septemberverklaring.” Het is een stoere uitspraak van cd&v-voorzitter Sammy Mahdi, maar eigenlijk zijn alle coalitiepartners het met hem eens. Al moeten ze wel nog een hartig woordje spreken over hoeveel investeringen juist en tegen welke voorwaarden.
  [naar artikel]
 3. Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi: ‘Als er geen investeringen in de kinderopvang komen, dan komt er geen Septemberverklaring’ (17/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 4. Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi: ‘Als er geen investeringen in de kinderopvang komen, dan komt er geen Septemberverklaring’ (17/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 5. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi dreigt het spel hard te spelen: geen extra geld voor kinderopvang, dan geen Septemberverklaring (17/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Er moet in de Vlaamse begrotingsopmaak een forse investering voorzien worden in de kinderopvang, ondanks een groter dan verwacht begrotingstekort. Dat heeft CD&V-voorzitter Sammy Mahdi gezegd in ‘De Zevende Dag’. Anders is er – net als vorig jaar – geen akkoord over de Septemberverklaring van minister-president Jan Jambon (N-VA).
  [naar artikel]
 6. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi dreigt het spel hard te spelen: geen extra geld voor kinderopvang, dan geen Septemberverklaring (17/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Er moet in de Vlaamse begrotingsopmaak een forse investering voorzien worden in de kinderopvang, ondanks een groter dan verwacht begrotingstekort. Dat heeft CD&V-voorzitter Sammy Mahdi gezegd in ‘De Zevende Dag’. Anders is er – net als vorig jaar – geen akkoord over de Septemberverklaring van minister-president Jan Jambon (N-VA).
  [naar artikel]
 7. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi dreigt het spel hard te spelen: geen extra geld voor kinderopvang, dan geen Septemberverklaring (17/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  Er moet in de Vlaamse begrotingsopmaak een forse investering voorzien worden in de kinderopvang, ondanks een groter dan verwacht begrotingstekort. Dat heeft CD&V-voorzitter Sammy Mahdi gezegd in ‘De Zevende Dag’. Anders is er – net als vorig jaar – geen akkoord over de Septemberverklaring van minister-president Jan Jambon (N-VA).
  [naar artikel]
 8. CD&V-voorzitter Mahdi stelt (opnieuw) ultimatum: geen Septemberverklaring zonder extra investering in kinderopvang (17/09/2023 - VRT NWS)
  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zet de Vlaamse regering voor het blok: als er geen extra geld wordt vrijgemaakt voor de kinderopvang, komt er geen Septemberverklaring. “Niemand heeft de ambitie om de Septemberverklaring een paar dagen uit te stellen, maar als er niet geïnvesteerd wordt in de kinderopvang, kan je ook niet verder”, stelt Mahdi in “De zevende dag”.
  [naar artikel]
 9. Mahdi: 'Zonder investering in kinderopvang, geen septemberverklaring' (17/09/2023 - De Tijd)
  14:21 CD&V-voorzitter Sammy Mahdi voert de druk op de Vlaamse regering op om extra te investeren in kinderopvang. Als de Vlaamse regering geen extra budget vindt, komt er geen septemberverklaring.
  [naar artikel]
 10. CD&V wil het hard spelen en eist extra geld voor kinderopvang: "Als er niet wordt geïnvesteerd, kan je niet verder” (17/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Als er geen investeringen komen in de kinderopvang, komt er geen Septemberverklaring.” Dat heeft CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zondag gezegd in ‘De zevende dag’. CD&V wil 300 tot 350 miljoen euro vrijmaken en lijkt daar nu een breekpunt van te maken. Vlaams minister Hilde Crevits herhaalt bij VTM NIEUWS de noodzaak van extra investeringen, maar slaat een zachtere toon aan dan haar voorzitter. “Ik heb zelf geen veto’s en sta open voor alle voorstellen.”
  [naar artikel]
 11. CD&V wil het hard spelen: “Als er geen investerin­gen in de kinderop­vang komen, dan geen September­ver­kla­ring” (17/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Als er geen investeringen komen in de kinderopvang, komt er geen Septemberverklaring.” Dat heeft CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zondag gezegd in ‘De zevende dag’. CD&V wil 300 tot 350 miljoen euro vrijmaken en lijkt daar nu een rode lijn van te maken. Vlaams minister Hilde Crevits herhaalt bij VTM NIEUWS de noodzaak van extra investeringen, maar slaat een zachtere toon aan dan haar voorzitter. “Ik heb zelf geen veto’s en sta open voor alle voorstellen.”
  [naar artikel]
 12. Hongerstakende sans-papiers beschuldigen Sammy Mahdi van ‘verraad zonder weerga’ (01/11/2021 - De Morgen)
  Vertegenwoordigers van de mensen zonder verblijfspapieren die eerder dit jaar een hongerstaking hielden in de Brusselse Begijnhofkerk beschuldigen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) van ‘verraad zonder weerga’. ‘Sammy Mahdi respecteert de woorden die hij zelf heeft uitgesproken niet’, zegt Daniel Alliet, die als priester verbonden is aan de Begijnhofkerk.
  [naar artikel]
 13. Sammy Mahdi wil meer geld voor kinderopvang: “Iedere euro die je investeert, krijg je dubbel en dik terug” (10/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort start de Vlaamse regering met de begrotingsonderhandeling. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi wil zwaar investeren in kinderopvang, maar volgens minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) is daar geen geld voor. “Een vrij betreurenswaardige opmerking”, noemde Mahdi dat vanmiddag bij VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 14. DISCUSSIE. Sammy Mahdi moet na dwarsbomen Septemberverklaring toch inbinden: hoe beschadigend is dit voor CD&V? (29/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een ‘rode lijn’ was het. CD&V zou bij de onderhandelingen over een nieuwe begroting niet meer met zich laten sollen: de kinderbijslag moest aan de index gekoppeld worden. Jan Jambon werd er zelfs zonder kleren voor naar het parlement gestuurd. Maar twee dagen later is het verzet van CD&V plots verdwenen. Hilde Crevits keerde terug uit ziekte om haar voorzitter Sammy Mahdi terug te fluiten.
  [naar artikel]
 15. Sammy Mahdi wil TikTok gebruiken om ‘stoffig imago’ van CD&V te verhelpen: “Met een blaadje in de brievenbus kom je er niet meer” (07/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  In de politieke peilingen is CD&V al een tijdje in vrije val. De partij die bij de verkiezingen nog 14 procent scoorde, zit nu rond de 10 procent. Toch is er een lichtpuntje voor de politieke partij. Na de mislukte Septemberverklaring van Jan Jambon, waarbij CD&V weigerde om het begrotingsakkoord goed te keuren zolang er geen volledige indexering kwam van het Groeipakket, lijkt de partij terug in de smaak te vallen bij de kiezer. In ‘De tafel van vier’ legt Sammy Mahdi uit hoe hij het stoffig imago van CD&V wil aanpakken.
  [naar artikel]
 16. "Guess who's back." Sammy Mahdi kandidaat-voorzitter CD&V: "Wil deel van oplossing zijn” (07/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi wil de nieuwe voorzitter worden van CD&V. Om 13 uur is Mahdi te gast in de studio van ‘VTM NIEUWS’.
  [naar artikel]
 17. Sammy Mahdi volgend jaar ‘geen kandidaat-voorzitter CD&V’ (17/10/2021 - De Standaard)
  Ook al werpt de staatssecretaris voor Asiel en migratie, Sammy Mahdi, zich op als ideologische roer­ganger van de CD&V, hij blijft zijn voorzitter Joachim Coens (CD&V).
  [naar artikel]
 18. Rechters noemen ‘opruiende taal’ Sammy Mahdi ontoelaatbaar: ‘Zo begraaf je de rechtsstaat’ (02/06/2023 - De Standaard)
  ‘Ontoelaatbaar en onaanvaardbaar’. Dat zegt het College van de hoven en rechtbanken over de ‘opruiende taal’ van ‘sommige politici’ naar aanleiding van de uitspraak in het Reuzegom-arrest. Een duidelijke en uitzonderlijke sneer naar CD&V-voorzitter Sammy Mahdi, die donderdag in een Tiktok-filmpje sprak over ‘klassenjustitie’.
  [naar artikel]
 19. Sammy Mahdi (CD&V): ‘Vlaanderen moet af van subsidiecultuur’ (23/02/2023 - De Standaard)
  De grote steden krijgen disproportioneel veel geld, en de dorpen te weinig. Dat is een van de conclusies die Sammy Mahdi (CD&V) trekt uit het subsidieregister. ‘Mensen voelen zich verwaarloosd. Het subsidieregister geeft hen gelijk.’
  [naar artikel]
 20. Sammy Mahdi waarschuwt PS-voorzitter Magnette: “Als de Franstaligen niet willen hervormen, worden ze de doodgravers van België” (30/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In een opmerkelijk interview met ‘Humo’ toont CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zich kritisch voor de Franstalige coalitiepartner PS. Daarmee sluit Mahdi zich aan bij een groeiend aantal Vlaamse partijvoorzitters die zich openlijk ergeren aan de Franstalige ‘surplace’.
  [naar artikel]
 21. Sammy Mahdi: ‘Als de partij mij vraagt te helpen, zal ik altijd helpen’ (16/04/2022 - De Tijd)
  03:00 Aan de vooravond van Pasen, rust de hoop op herrijzenis voor CD&V steeds meer op de schouders van Sammy Mahdi. De staatssecretaris wijst de rol van judas af, maar windt er ook weinig doekjes om. ‘Een ...
  [naar artikel]
 22. “Van dragqueen naar dramaqueen”: bij N-VA halen ze schouders op over ultimatum van Mahdi, oplossing voor Vlaamse begroting is al lang duidelijk, besparing in arbeidsmarktbeleid (18/09/2023 - Express)
  Alweer een weekend van profilering en dreiging vanuit cd&v, richting Vlaamse regering en minister-president Jan Jambon (N-VA). “Geen extra centen voor de kinderopvang, geen Septemberverklaring”, zo trekt cd&v-voorzitter Sammy Mahdi een zoveelste rode lijn. Het maakt allemaal weinig indruk: “We leggen het ultimatum op de hoop”, zo reageerde N-VA-kopstuk Ben Weyts wat laconiek. In de […]
  [naar artikel]
 23. Sammy Mahdi: ‘Ik weet dat het een uitdaging zal zijn’ (25/06/2022 - De Standaard)
  Sammy Mahdi (CD&V) werd verkozen met bijna 97 procent van de stemmen als nieuwe voorzitter van de christendemocratische partij. Op de CD&V-familiedag zet hij meteen een nieuwe lijn uit.
  [naar artikel]
 24. Sammy Mahdi geen voorstander van paars-groene coalitie: “Moeilijk om met PS en Ecolo programma uit te voeren” (28/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sammy Mahdi en Joachim Coens, de laatste twee kandidaat-voorzitters van CD&V, debatteerden gisterenavond in Deinze. Mahdi zei tijdens dat debat dat...
  [naar artikel]
 25. Sammy Mahdi en Ben Weyts ploeteren door de modder in ‘Spartacus Run’: “Ik dacht: ‘Als ik nu uitglij, komt het niet goed’” (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een wat anders dan een strijd in het stemhokje. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi (33) en Minister van Sport Ben Weyts (51) zagen sterretjes op het loodzware hindernissenparcours van de ‘Spartacus Run’. “Al na tweehonderd meter was ik kapot.”
  [naar artikel]
 26. Nieuwe boek van Sammy Mahdi ‘Van hol naar hol’ doet stof opwaaien (18/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Nieuwe boek van Sammy Mahdi ‘Van hol naar hol’ doet stof opwaaien Het was niet met een nieuwe asielcrisis dat Mahdi dit weekend volop in het nieuws zat. Wel met veel zelfreflectie en een analyse over zijn eigen partij, in een nieuw boek, met een weliswaar wat ongelukkige titel. Het vlot geschreven werkstuk is opvallend, omdat het niet focust, zoals zoveel politieke oeuvres, op een breder maatschappelijk verhaal met […] Lees dit artikel: Nieuwe boek van Sammy Mahdi ‘Van hol naar hol’ doet stof opwaaien
  [naar artikel]
 27. Sammy Mahdi binnenkort te gast in ‘Het huis’ (27/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Eric Goens (53) sprokkelt nieuwe gezichten voor het achtste seizoen van ‘Het huis’ op één. Wanneer we dat nieuwe seizoen mogen verwachten blijft voorlopig nog een raadsel, wel zou de eerste naam bekend zijn. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi (33) verblijft binnenkort 24 uur in ‘Het huis’. Dat meldt ‘Het Nieuwsblad’.
  [naar artikel]
 28. Sammy Mahdi: ‘De N-VA laat landelijk Vlaanderen stikken’ (04/02/2023 - De Tijd)
  01:30 Door respect en het platteland centraal te stellen hoopt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zijn partij weer op de kaart te zetten. ‘De problemen van de mensen in landelijk Vlaanderen worden gemarginaliseerd...
  [naar artikel]
 29. PORTRET. Zijn naam betekent ‘De Verlosser’, maar is Sammy Mahdi dat ook écht voor CD&V? “Noem mij gerust de Barack Obama van den Aldi” (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn achternaam betekent ‘De Verlosser’, maar is Sammy Mahdi (33) dat ook voor de zieltogende CD&V? Is hij, de verliezer van de voorzittersverkiezingen in 2019, dan toch de vernieuwer die de christendemocraten nodig hebben? Maar vooral: wie ìs de jongeman van 33, die in zoveel vakjes tegelijk past dat geen enkel vakje nog het juiste lijkt? En waarom schrijf je zijn achternaam met een ‘a’, maar spreek je hem uit met een ‘e’?
  [naar artikel]
 30. Crisis binnen de Vlaamse regering: “Sammy Mahdi hangt als een soort Georges-Louis Bouchez boven de Vlaamse begrotingsonderhandelingen” (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering heeft geen akkoord bereikt over de begroting. De Septemberverklaring van minister-president Jan Jambon wordt uitgesteld. De boosdoener, volgens N-VA en Open Vld? CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Na het onverwacht uitvallen van CD&V-sterkhouder Hilde Crevits zou hij als een derde schaduwminister over de schouder van ‘neofieten’-ministers Jo Brouns en Benjamin Dalle meekijken. Tot groot ongenoegen van N-VA en Open Vld. “Hij hangt als een soort Georges-Louis Bouchez boven de Vlaamse regering.”
  [naar artikel]
 31. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: “Stappen niet in volgende Vlaamse regering zonder indexering kinderbijslag” (07/05/2023 - Het Nieuwsblad)
  “Wij stappen niet in een volgende Vlaamse regering zonder de indexering van de kinderbijslag”. Dat heeft CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zondag gezegd in ‘De zevende dag’. Mahdi zet zich af tegen de voorstellen van Vooruit en N-VA over de kinderbijslag.
  [naar artikel]
 32. Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi: “Stappen niet in volgende Vlaamse regering zonder indexering kinderbijslag” (07/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  “Wij stappen niet in een volgende Vlaamse regering zonder de indexering van de kinderbijslag”. Dat heeft cd&v-voorzitter Sammy Mahdi zondag gezegd in ‘De zevende dag’. Mahdi zet zich af tegen de voorstellen van Vooruit en N-VA over de kinderbijslag.
  [naar artikel]
 33. Topman DVZ: ‘Staatssecretaris Mahdi heeft hongerstakers niets beloofd’ (04/11/2021 - De Morgen)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi heeft geen enkele belofte gedaan aan de mensen zonder papieren die eind juli hun hongerstaking hebben beëindigd. Dat zegt de Dienst Vreemdelingenzaken.
  [naar artikel]
 34. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: ‘Ik heb geleerd onrecht om te buigen in brandstof’ (19/08/2023 - De Tijd)
  02:00 Als CD&V-voorzitter is zijn leven onvoorspelbaar, maar op de afgesproken dag stapt Sammy Mahdi op het terras in Buxières-sous-Montaigut. In short en op loafers, het is vakantie. Al zit het belangrijke...
  [naar artikel]
 35. Hongerstakende sans-papiers beschuldigen Sammy Mahdi van "verraad zonder weerga" (01/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vier vertegenwoordigers van de mensen zonder verblijfspapieren die eerder dit jaar een hongerstaking hielden in de Brusselse Begijnhofkerk beschuldigen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) maandag van "verraad zonder weerga". Tijdens een gesprek met Mahdi werden volgens hen criteria vooropgesteld op basis waarvan veel hongerstakers geregulariseerd hadden kunnen worden, maar dat is niet gebeurd, klagen ze aan in een persbericht. "Sammy Mahdi respecteert de woorden die hij zelf heeft uitgesproken niet", zegt Daniel Alliet, die als priester verbonden is aan de Begijnhofkerk. Mahdi zelf ontkent nogmaals dat er nieuwe richtlijnen afgesproken zouden zijn.
  [naar artikel]
 36. ‘We begrijpen niet waarom Sammy Mahdi zich hiertegen afzet’: Vluchtelingenwerk Vlaanderen over gebouw voor transitmigranten (31/12/2021 - De Morgen)
  De Brusselse regering koopt een gebouw om transitmigranten op te vangen. Tot onbegrip van federaal staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), die spreekt van een ‘ondoordachte beslissing’. Tine Claus, directeur Vluchtelingenwerk Vlaanderen, ziet het anders: ‘Dit getuigt van veel moed’.
  [naar artikel]
 37. Kabinetschef Nicole De Moor volgt Sammy Mahdi op als staatssecretaris Asiel en Migratie: ‘Een warme Thatcher’ (27/06/2022 - De Standaard)
  Nicole De Moor is de nieuwe staatssecretaris voor Asiel & Migratie. Dat heeft kersvers partijvoorzitter Sammy Mahdi bekendgemaakt na de partijraad. Met De Moor kiest Mahdi voor een verrassing. De Moor was Mahdi’s kabinetschef als staatssecretaris en kent de materie dus goed.
  [naar artikel]
 38. Sammy Mahdi is kandidaat-voorzitter bij CD&V: “Guess who’s back” (07/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi is kandidaat om Joachim Coens op te volgen als voorzitter van CD&V. Dat heeft Mahdi aangekondigd op Radio 1.
  [naar artikel]
 39. Mahdi: ‘Je kan en mag nu niemand terugsturen naar Afghanistan’ (16/08/2021 - De Standaard)
  Nu de taliban bijna heel Afghanistan hebben overgenomen, zal België geen afgewezen asielzoekers terugsturen naar Afghanistan. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) gezegd op Radio 1. ‘De situatie verschrikkelijk. Je kan en mag niemand terugsturen op een degelijke manier’, zei Mahdi.
  [naar artikel]
 40. Coens spreekt voorkeur voor Sammy Mahdi uit: “Walter De Donder heeft andere talenten” (10/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Als het van Joachim Coens afhangt, wordt Sammy Mahdi zijn opvolger als voorzitter van CD&V. Dat heeft Coens in ‘De Cooke & Verhulst Show’ gezegd.
  [naar artikel]
 41. Mahdi dringt aan op snelle beslissing over noodopvang: ‘Begrijp niet dat hier geen eensgezindheid over is’ (20/10/2022 - De Standaard)
  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi vindt dat de regering dringend werk moet maken van een noodopvangcentrum voor asielzoekers. ‘Ik hoop dat er de komende dagen hard gewerkt wordt, zodat kinderen niet op straat moeten slapen.’
  [naar artikel]
 42. Staatssecretaris Sammy Mahdi wil ‘nooddorpen' inrichten voor Oekraïense vluchtelingen (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Staatssecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil de federale fase van het crisisbeheer afkondigen en met behulp van ‘nooddorpen’ de Oekraïense vluchtelingen opvangen. “Dat zijn grote opvangstructuren die heel veel mensen op korte termijn kunnen opvangen in alle provincies”, aldus Mahdi bij Radio 1.
  [naar artikel]
 43. België bevriest gedwongen uitwijzingen naar Afghanistan: ‘Kan en mag moreel niet’, zegt staatssecretaris Mahdi (16/08/2021 - De Morgen)
  ‘Ons land zal geen afgewezen asielzoekers gedwongen terugsturen naar Afghanistan. Je kan en mag niemand terugsturen op een degelijke manier’, zei staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) vanochtend op Radio 1. Vorige week was Mahdi nog van mening dat de mogelijkheid om Afghanen terug te sturen behouden moest blijven.
  [naar artikel]
 44. KIJK. Sammy Mahdi probeert voor het eerst zijn hakken van 20 centimeter: “Je bent ervoor geboren” (10/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het was niet evident voor de partijvoorzitter van CD&V Sammy Mahdi om opeens op stiletto’s van 20 cm te wandelen. Na heel kort oefenen bleek dat hij een natuurtalent was! “You’re born for this”, klinkt het bij de voorzitter van de dragjury Vanessa Van Cartier. Bekijk ‘Make Up Your Mind: Het Verhaal van de Queens’ bij VTM en op VTM GO.
  [naar artikel]
 45. 'We moeten praten over hoe gezinnen en bedrijven kunnen meebetalen voor kinderopvang' (19/09/2023 - De Tijd)
  20:22 Als de Vlaamse regering voldoende en kwalitatieve kinderopvang tegen betaalbare prijzen wil, zijn zware investeringen bij de septemberverklaring een must, zeggen experts. Maar het debat moet worden op...
  [naar artikel]
 46. Sammy Mahdi (CD&V) reageert op bijnaam die Zuhal Demir hem aansmeert: “Met straatvechtersmentaliteit geraken we nergens” (19/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het stikstofdossier blijft de politieke gemoederen beroeren. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi reageert bij VTM Nieuws op de uithaal van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Die zei zaterdag dat ‘Sabotage Sammy’ gans Vlaanderen naar de afgrond duwt in het stikstofdossier. “Een alliteratie zoals ze in Amerika door Donald Trump gebruikt worden”, reageert Mahdi op die bijnaam. “Ik denk niet dat we met zo’n straatvechtersmentaliteit ergens geraken.”
  [naar artikel]
 47. CD&V-voorzitter Mahdi neemt gerecht en ‘werkstrafjes’ voor Reuzegommers op de korrel (02/06/2023 - Het Nieuwsblad)
  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi trekt op Tiktok fel van leer tegen wat hij de ‘heksenjacht’ noemt op Youtuber Nathan Vandergunst, beter bekend als Acid.
  [naar artikel]
 48. Met zijn uithaal op TikTok degradeert Sammy Mahdi zichzelf van de ‘Barack Obama van de Aldi’ tot de ‘Donald Trump van de Action’ (03/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  The times they are a-changin’. Zestig jaar na datum lijkt Bob Dylans klassieker actueler dan ooit. Als zelfs het gewezen enfant terrible van Open Vld plots tot vleesgeworden seneriteit is verworden. Ja, we hebben het over minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. Die trok vrijdag hard van leer tegen de zogenaamde TikTok-justitie waar politici als cd&v-voorzitter Sammy Mahdi naar lonken.
  [naar artikel]
 49. Sammy Mahdi legt verplichte vaccinatie asielzoekers op tafel (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Wat mij betreft, mag de verplichte vaccinatie van asielzoekers op tafel liggen.” Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) gezegd in ‘De Ochtend’.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy