De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Grimmig protest tegen ‘pedofilie-decreet’ en ‘de elite’

De Standaard

17/09/2023 - 17:46

1.500 bezorgde burgers eisten zondag in Brussel de intrekking van het Evras-decreet in het Franstalig onderwijs, dat lessen seksuele opvoeding verplicht. Zo niet stappen ze naar de rechtbank. De sfeer tijdens het protest was erg combattief, soms zelfs agressief.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Het Evras-decreet is een duivels decreet, bedacht door perverten’: fel protest tegen lessen seksuele opvoeding (17/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. ‘Elite’ is als een zak fluosnoepjes die je tegen beter weten in opschrokt. Tot je verhemelte acuut protest aantekent (17/08/2021 - De Morgen)
  Dirk Leyman zet de blik op oneindig. Vandaag: het vierde seizoen van Elite, op Netflix.
  [naar artikel]
 3. STREAMINGTIP. ‘Under her control’: 50 Shades, zonder al te veel seks (29/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie geen genoeg kan krijgen van Spaanstalig kijkvoer, wordt dankzij Netflix op z’n weken bediend. Na topreeksen als ‘La casa de papel’, ‘Narcos’ en ‘Elite’, is het nu de beurt aan ‘El Jefa’ - ook gekend als ‘Under her control’. Een psychologische thriller die qua opzet wat doet denken aan ‘50 Shades’, maar oneindig veel donkerder en venijniger natrapt.
  [naar artikel]
 4. Protest tegen straf Reuzegommers: ‘Stop de bescherming van de witte elite’ (27/05/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 5. Wanneer ‘petrolheads’ en ‘fietsende bobo’s’ elkaar vinden op een brug (18/09/2023 - De Standaard)
  Het mobiliteitsdebat in de hoofdstad verloopt grimmig. Op een brug tussen Brussel en Molenbeek zoeken voor- en tegenstanders van circulatieplannen naar gemeenschappelijke grond. ‘Het verzet gaat niet over auto’s, maar over andere dingen.’
  [naar artikel]
 6. STREAMINGTIP. ‘La última’: het leven is niet altijd gemakkelijk (02/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie geen genoeg kan krijgen van Spaanstalig kijkvoer, wordt dankzij Disney+ op z’n weken bediend. Na Netflixtoppers als ‘La casa de papel’, ‘Narcos’ en ‘Elite’, brengen zij nu ‘La última’ in stelling. Een reeks die de ups en downs volgt van Candela en Diego, twee jongvolwassenen met heel wat dromen en ambities.
  [naar artikel]
 7. Gespannen sfeer op Day of Justice, de ‘mars tegen alles’ (16/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vindt in Brussel ‘Day of Justice’ plaats. De manifestanten protesteren er onder meer tegen de inflatie, de hoge gasrekeningen en vaccinatieschade. De protestactie is eigenlijk een ‘mars tegen alles’. Men klaagt er ook wantrouwen in de huidige politiek aan. De sfeer is grimmig en er heerst veel frustratie onder de actievoerders.
  [naar artikel]
 8. Delphine Lecompte ligt (weer) onder vuur: ‘Pedofilie huist in elk van ons’ (12/08/2021 - De Morgen)
  Dichteres Delphine Lecompte oogst een storm aan kritiek nadat ze in een open brief in Humo stelt dat ‘pedofilie in elk van ons huist’. De stad Brugge, waar Lecompte museumdichter is, distantieert zich van de tekst maar onderneemt geen verdere stappen.
  [naar artikel]
 9. ‘Ranzig’: Delphine Lecompte onder vuur voor open brief over pedofilie (12/08/2021 - De Morgen)
  Dichteres Delphine Lecompte oogst een storm aan kritiek nadat ze in een open brief in Humo stelt dat ‘pedofilie in elk van ons huist’. De stad Brugge, waar Lecompte museumdichter is, distantieert zich van de tekst maar onderneemt geen verdere stappen.
  [naar artikel]
 10. 'Schaambot', Congoroman van Jef Geeraerts op de planken: ‘Ook citeren kan heel kwetsend zijn’ (15/09/2023 - De Tijd)
  14:30 Racisme, vrouwenhaat en pedofilie. Er waren argumenten genoeg om ‘Black Venus’ in 2020 uit de canon te schrappen. In de voorstelling ‘Schaambot’ nemen twee theatermakers het boek van Jef Geeraerts als...
  [naar artikel]
 11. ‘De aantijgingen zijn onwaar en ik heb aangifte gedaan.’ Jeugdauteur Pim Lammers wordt afgeschilderd als ‘pedofilie-activist’ en krijgt doodsbedreigingen (07/02/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 12. ‘Door te roepen hoe ranzig we pedofilie vinden, vergroten we risico op kindermisbruik’ (13/08/2021 - De Standaard)
  Het regende verontwaardigde reacties op een lezersbrief van Delphine Lecompte in Humo over pedofilie. Toch maakt Lecompte volgens criminologe Minne De Boeck van Stop it Now! een belangrijk punt. ‘Als fantaseren over acrobatie – of zelfs seks – met kinderen een pedofiel helpt om niet over te gaan tot kindermisbruik, dan is daar op zich niets mis mee.’
  [naar artikel]
 13. Duurzamer leven is geen hippe trend van bakfietsbobo’s (23/03/2023 - De Wereld Morgen)
  Rechts-populisten zetten de arbeidersklasse op tegen de middenklasse door die laatste als ‘culturele elite’ weg te zetten. Links-populisten doen aldus Robrecht Vanderbeeken nu hetzelfde, maar ze hebben het over de ‘groene elite’. The post Duurzamer leven is geen hippe trend van bakfietsbobo’s appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 14. 2000 actievoerders op Day of Justice, de ‘mars tegen alles’ (16/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vond in Brussel ‘Day of Justice’ plaats. Ongeveer 2000 manifestanten protesteren er onder meer tegen de inflatie, de hoge gasrekeningen en vaccinatieschade. De protestactie is eigenlijk een ‘mars tegen alles’. Men klaagt er ook wantrouwen in de huidige politiek aan. De sfeer is grimmig en er heerst veel frustratie onder de actievoerders. “Maar buiten enkele voetzoekers waren er geen incidenten”, aldus de politie.
  [naar artikel]
 15. STANDPUNT. Een wetenschappelijke onderbouwing voor ‘vadsige wijven’? We zijn benieuwd (09/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  ‘‘Bende trienen’, ‘vadsige schijtwijven’, ‘dom wicht’, ‘hoer’, ‘geit’, ‘dansende discotheekwijven’: volleybalcoach Gert Vande Broek had een bedenkelijke methode om de speelsters van het nationale team scherp te houden.
  [naar artikel]
 16. Live - Vijf beschuldigden verlaten gerechtszaal uit protest tegen ‘vernederende’ omstandigheden: ‘Zelfs camera boven ons toilet’ (07/12/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 17. ‘Bestie’ verslaat ‘sheesh’ en ‘drip’ als tienerwoord van het jaar: ‘Jongeren willen zich afzetten tegen andere generaties’ (13/12/2021 - De Morgen)
  ‘Bestie’ is maandag uitgeroepen tot tienerwoord van het jaar. Het was samen met onder meer ‘sheesh’*, ‘drip’** en ‘BAS’*** genomineerd. Professor taalkunde Reinhild Vandekerckhove (UAntwerpen): ‘Jongeren willen vooral woorden gebruiken die volwassenen niet gebruiken.’
  [naar artikel]
 18. Kunstzinnig protest tegen ‘geplande veroudering’ op Black Friday (25/11/2022 - De Wereld Morgen)
  Gent - Op Black Friday, het symbool van onze consumptiecultuur, organiseerden CATAPA en Nerdlab een actie tegen ‘geplande veroudering’ op de Kouter in Gent. The post Kunstzinnig protest tegen ‘geplande veroudering’ op Black Friday appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 19. ‘Als het over de vaccins gaat, wordt het snel grimmig aan tafel’ (07/11/2021 - De Morgen)
  Het vaccinatiedebat is niet alleen een maatschappelijke splijtzwam, ook binnen families zorgt de onenigheid over coronavaccins soms voor oplopende ruzies. ‘Ze verwijt ons dat we volgzame schapen zijn.’
  [naar artikel]
 20. Protest tegen Reuzegom-arrest loopt uit de hand (01/06/2023 - De Standaard)
  Graffiti op de stadshal van Gent, een video op Youtube, bedreigingen … Het protest op het – volgens de actievoerders – te lichte vonnis neemt nog toe. ‘Klassenjustitie’, klinkt het. Minister van Justitie Van Quickenborne waarschuwt dan weer voor ‘Tiktok-justitie’.
  [naar artikel]
 21. LIVE. Marokko verliest ‘troostfinale' op WK: vuurwerk in Antwerpen en Brussel, ‘buurtvaders’ manen aan tot kalmte (17/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Marokko speelt vandaag de ‘troostfinale’ op het WK Voetbal. Bij de vorige wedstrijden verliep het hier en daar grimmig. In Antwerpen raakte één van de ‘burgervaders’ zelfs zwaargewond. De Brusselse politie opent dan weer haar crisiscentrum. Volg hier live alle actie op de voet.
  [naar artikel]
 22. Van ‘get Brexit done’ tot ‘getting suitcased’: hoe ordinaire afrekeningen binnen de Oxford-elite het VK in chaos stortten (29/12/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. ‘Idioten zijn er in elk land’: kritiek van Russische elite op de ‘speciale operatie’ van Vladimir Poetin (03/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. ▶ ‘Bijna volledige Russische elite-brigade uitgeschakeld’ bij mijnwerkersdorpje in Donetsk: ‘Neergemaaid als in een schiettent’ (13/02/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. STREAMINGTIP. ‘The Snow Girl’: waar is Amaya? (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘La Casa de Papel’, ‘Élite’, ‘Las Chicas del Cable’, ‘Sky Rojo’, ‘Valeria’, ... Spaanse reeksen van allerlei slag doen het de laatste jaren prima op Netflix. Met het spannende, zesdelige epos ‘The Snow Girl’ komt er nog een extra titel bij op dat lijstje.
  [naar artikel]
 26. Burgemeesters krijgen raadselachtige brieven van mensen die zichzelf ‘staatloos’ verklaren uit protest tegen coronaregels (02/12/2021 - De Morgen)
  ‘Ik neem het autonoom en volledige gezag over mezelf terug.’ In minstens vier gemeenten hebben inwoners brieven verstuurd naar hun burgemeester met de boodschap dat ze zich - uit protest tegen de coronaregels - losmaken van de overheid. De identieke brieven lijken opgesteld door een Nederlandse complotdenker.
  [naar artikel]
 27. Waarom je kroost plots Hollands spreekt (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Doei’ in plaats van ‘dag’, ‘etui’ in plaats van ‘pennenzak’, ‘trek’ in plaats van ‘honger’. In heel wat Vlaamse huiskamers horen ouders hun...
  [naar artikel]
 28. ‘We don’t talk about Bruno’ uit Disneyfilm ‘Encanto’ stoot ‘Let It Go’ van de troon (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lees dit artikel op eigen risico, want u zit gegarandeerd met een oorwurm in uw hoofd. Disney doet het weer en slaagt erin om zelfs na de monsterhit ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ zichzelf te overtreffen met een nummer dat het nog beter doet. ‘We Don’t Talk About Bruno’ uit de film ‘Encanto’ verpulvert de hitlijsten over de hele wereld, waaronder ook in ons land.
  [naar artikel]
 29. Criminologe over heisa na brief Delhpine Lecompte: “Door te roepen hoe ranzig we pedofilie vinden, vergroten we risico op kindermisbruik” (13/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het regende verontwaardigde reacties op een lezersbrief van Delphine Lecompte in ‘Humo’ over pedofilie. Toch maakt Lecompte volgens criminologe Minne De Boeck van ‘Stop it Now!’ een belangrijk punt. “Als fantaseren over acrobatie – of zelfs seks – met kinderen een pedofiel helpt om niet over te gaan tot kindermisbruik, dan is daar op zich niets mis mee.”
  [naar artikel]
 30. Wie wint ‘De Grote PodCasting’? Stem hier op jouw topfavoriet (13/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  ‘Willy en Briek’, ‘Voor de eer’, ‘Léon, in het spoor van de brigade’, ‘Clueless’ of ‘De Hersen Hacker’: wie wordt de winnaar van ‘De Grote PodCasting’? Uit een bonte bende heeft onze vakjury deze vijf bijzondere podcasttalenten gekozen. En jij bepaalt mee wie wint.
  [naar artikel]
 31. Oekraïense elite-eenheid ‘Spartan’ traint vrijwilligers voor de ‘Offensieve Garde’: “Op gemotiveerde kameraden kan je rekenen” (23/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van de Oekraïense elite-eenheid ‘Spartan’ trainen vrijwilligers voor de ‘Offensieve Garde’, een aanvallende eenheid van het Oekraïense leger. Met een sollicitatiebrief en na een medische keuring mogen de vrijwilligers starten met hun twee maanden durende opleiding. De vrijwilligerseenheid is heel populair bij soldaten die al even meestrijden op het Oekraïense slagveld. “Als mensen gemotiveerd zijn, de hele eenheid, dan weet je dat je op je kameraden kan rekenen”, laat een soldaat met codenaam ‘Bison’ weten.
  [naar artikel]
 32. Schoten gelost in Beiroet bij protest over onderzoek havenexplosie: ‘Zeker 6 doden’ (14/10/2021 - De Morgen)
  In de Libanese hoofdstad Beiroet zijn ‘al zeker zes mensen doodgeschoten’ bij een protest tegen de rechter die onderzoek doet naar de havenexplosie van vorig jaar. Een aantal slachtoffers is in het hoofd geraakt, meldt binnenlandminister Bassam Mawlawi.
  [naar artikel]
 33. Hoe protest tegen nieuwe wet “woke” Disney miljoenen dollars kan kosten (24/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het parlement van de Amerikaanse staat Florida heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om de gunstige fiscale status voor het amusementspark Disney World in Florida op te heffen. Dat kan Disney miljoenen dollars kosten. Aanleiding is het verzet van Disney tegen de ‘Don’t say gay’-wet, mede gepromoot door de gouverneur van Florida. Hij vindt het protest van Disney te ‘woke’
  [naar artikel]
 34. Game ‘Sniper Elite 5’ is veel plezieriger dan hij zou mogen zijn (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wat doe je wanneer je een nazi door het veld ziet strompelen? Nog eens schieten! Je zult het meermaals meemaken in ‘Sniper Elite 5’, een scherpschuttersgame die veel plezieriger is dan zijn schrale presentatie en zijn gebrek aan vernieuwing doen vermoeden.
  [naar artikel]
 35. Surreëel avontuur ‘Clash: Artifacts of Chaos’ is een ‘punkfantasie’ (10/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Alsof je nog niet genoeg had gesakkerd op ‘Elden Ring’ en ‘Wo Long: Fallen Dynasty’ komt nu ook ‘Clash: Artifacts of Chaos’ om de hoek kijken, een nieuwe ridicuul moeilijke game van de Chileense studio Ace Team. De Chileense makers zien er eerder een mix van ‘Dark Souls’ en ‘God of War’ in. Met een visuele stijl die ze zelf ‘punk fantasy’ noemen.
  [naar artikel]
 36. Hebben Jana en Christiaan de volgende stap gezet in ‘Blind getrouwd’? (24/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  (Spoiler alert!) ‘’t Is gebeurd!’, zou Erik Van Looy zeggen. De vier trefwoorden bij Jana en Christiaan in ‘Blind getrouwd’: ‘vrucht’, ‘geproefd’, ‘lotto’ en ‘winnen’. Een feestje voor Christiaan, al stelde het duo even later hun relatie ook in vraag. Tegelijkertijd gaat het bij Joren en Lien van kwaad naar erger en beginnen ‘slakjes’ Florence en Jiri zowaar voorzichtig te flirten.
  [naar artikel]
 37. Dit nummer uit Disneyfilm ‘Encanto’ stoot ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ van de troon (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lees dit artikel op eigen risico, want u zit gegarandeerd met een oorwurm in uw hoofd. Disney doet het weer en slaagt erin om zelfs na de monsterhit ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ zichzelf te overtreffen met een nummer dat het nog beter doet. ‘We Don’t Talk About Bruno’ uit de film ‘Encanto’ verpulvert de hitlijsten over de hele wereld, waaronder ook in ons land.
  [naar artikel]
 38. Disneyfilm ‘Encanto’ komt met grootste hit sinds ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’ (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Disneyfilm ‘Encanto’ heeft een grote hit te pakken. Het liedje ‘We Don't Talk About Bruno’ is het populairste Disneylied sinds de uurwurm ‘Let It Go’ uit ‘Frozen’, en staat zelfs in de internationale hitlijsten.
  [naar artikel]
 39. Oorspronkelijke lijst van hitgame ‘Wordle’ had woorden als ‘ZIZEL’ en ‘CRUSY’ (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de eerste versies van hitgame ‘Wordle’ had een woordenlijst die een pak langer was en vreemde Engelse termen bevatte als ‘yorps’, ‘zizel’ en ‘crusy’. Dat vertelde ontwikkelaar Josh Wardle tijdens een presentatie op de Game Developer Conference (GDC) in San Fransisco.
  [naar artikel]
 40. Van ‘Batgirl’ tot ‘The Flash’ en ‘The Batman’: bekijk hier de eerste beelden van de nieuwste DC-reeksen (17/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  DC Comics en Warner Bros. hielden zaterdag hun tweede jaarlijkse ‘Fandome’ en onthulden heel wat nieuwe trailers voor films en shows die eraan komen. Fans kregen onder meer een blik op ‘The Batman’, ‘The Flash’, ‘Peacemaker’ en ‘Black Adam’. Ook de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah waren aanwezig om te spreken over hun reeks ‘Batgirl’. Een overzicht van het grootste nieuws dat is gevallen.
  [naar artikel]
 41. ‘Bestie’ is tienerwoord van het jaar: ‘Ouders moeten van tienertaal afblijven’ (13/12/2021 - De Morgen)
  ‘Bestie’ is maandag uitgeroepen tot tienerwoord van het jaar. Het was samen met onder meer ‘sheesh’*, ‘drip’** en ‘BAS’*** genomineerd. Professor taalkunde Reinhild Vandekerckhove (UAntwerpen): ‘Jongeren willen vooral woorden gebruiken die volwassenen niet gebruiken.’
  [naar artikel]
 42. China deelt strafpunten uit voor ‘foute’ karaokenummers (15/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Liedjes met een ‘ondermijnende’ of ‘immorele’ lading verdwijnen in oktober uit Chinese karaokebars. Waarom trekt Peking op morele kruistocht tegen drank, seks en ‘de duistere kanten van de maatschappij’?
  [naar artikel]
 43. ‘That ‘70s Show’ krijgt spin-off getiteld ‘That ‘90s Show’ (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De makers van ‘That ‘70s Show’ zijn druk in de weer met een vervolg voor de populaire reeks. Op vraag van Netflix werd ‘That ‘90s Show’ in het leven geroepen. Al zeker twee leden van de originele cast zullen terugkeren.
  [naar artikel]
 44. ‘Bereidt Rusland nu ook een ‘denazificatie’-operatie voor tegen Zweden?’: affiches noemen beroemdheden als Astrid Lindgren ‘nazi’s’ (04/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 45. Waarom Disneyhit ‘Encanto’ de speelplaats domineert: ‘Deze film getuigt van durf’ (21/01/2022 - De Morgen)
  ‘We don't talk about Bruno’: zo heet de superhit uit Disneyfilm ‘Encanto’. Nochtans is Bruno talk of the town, van de speelplaats tot op TikTok. In België is het de tweede meest bekeken video na ‘L’enfer’ van Stromae. En na meer dan negen jaar stoot het nummer zelfs ‘Let it go’ van ‘Frozen’ van de troon. Move over, Elsa!
  [naar artikel]
 46. Na ‘Huis gemaakt’: VTM lanceert gloednieuw vastgoedprogramma ‘Miljoenenhuizen’ (03/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vastgoed is booming business, ook op tv. Na ‘Huizenjagers’, ‘Blind Gekocht’, ‘Huis Gemaakt’, ‘Ons Huis/Nieuw Huis’ voegt VTM met ‘Miljoenenhuizen’ nog een programma toe aan dat rijtje.
  [naar artikel]
 47. QUIZ. ‘Lekschelpen’ en ‘geitenkeutels’: welke ‘snoepen van de bomma’ ken jij nog? (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Snoepverkoper Cyriel (90) hangt zijn snoepschep na liefst 75 marktjaren aan de haak. In zijn beginjaren bestelden zijn klanten nog ongegeneerd een half pond ‘maskesvlees’, de durvers vroegen ‘nonnenbillen’. Hoeveel ouderwetse bezen ken jij nog? Doe hier onze ‘snoeptest’.
  [naar artikel]
 48. Enorm populair, maar toch rijkt boycot tegen ‘Sound of Freedom’ tot in ons land: “Ze beweren dat de elite bloed van kinderen drinkt” (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Alle aandacht voor ‘Barbie’ en ‘Oppenheimer' heeft ons afgeleid, maar er is stiekem ook een derde grote speler op de markt. Een klein productiebudget, geen reclame en massale controverse: al die dingen weerhielden de nieuwe prent ‘Sound of Freedom’ er niet van om dé verrassing van het filmjaar te worden. Met een opbrengst van 133 miljoen, doet de onafhankelijke film het beter dan ‘Indiana Jones’ en komt hij dicht in de buurt van ‘Mission Impossible’. Waarom passen dan alle streamingzenders én bioscopen om met de makers in zee te gaan? “Grote bron van complottheorieën.”
  [naar artikel]
 49. Streamz breidt kinderaanbod uit met onder andere ‘K3', ‘Plop’, ‘Mega Mindy’ en ‘Samson & Gert’ (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor de jonge kijkers en fans van Studio 100 en Ketnet. Vanaf midden september kan je op Streamz kijken naar ‘K3', ‘Plop’, ‘Maya de Bij’, ‘Bumba’, ‘Mega Mindy’ en ‘Samson & Gert’. Het platform gaat een nieuwe samenwerking aan met Studio 100 en Ketnet, waardoor abonnees nu ook kunnen genieten van nationale kinderreeksen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy