De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Directeur hogeschool Vives zet stap opzij na klachten

De Standaard

18/09/2023 - 05:08

De algemeen directeur van de West-Vlaamse hogeschool Vives zet een stap opzij na klachten van drie vrouwelijke collega’s wegens grensoverschrijdend gedrag.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Werknemers beschuldigen directeur Vives van ‘ongepast gedrag’: Joris Hindryckx zet stap opzij (15/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De algemeen directeur van hogeschool Vives, Joris Hindryckx, moet voorlopig een stap opzij zetten. Dat blijkt uit een interne mail van de hogeschool die onze redactie kon inkijken.
  [naar artikel]
 2. Directeur Vives zet tijdelijk stap opzij na klachten over grensoverschrijdend gedrag (16/09/2023 - De Standaard)
  Joris Hindryckx, algemeen directeur van de Kortrijkse hogeschool Vives, moet tijdelijk een stap opzijzetten na klachten over grensoverschrijdend gedrag van enkele vrouwelijke collega’s. Drie vrouwen stapten naar de externe preventiedienst IDEWE, meldt zusterkrant Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 3. Directeur Vives-hogeschool zet stap terug na klachten over gedrag (16/09/2023 - De Tijd)
  16:04 De topman van de West-Vlaamse Hogeschool Vives, tevens eerste schepen in Houthulst, zet tijdelijk een stap terug nadat er een aantal klachten werden ingediend over zijn leiderschapsstijl.
  [naar artikel]
 4. Directeur van hogeschool VIVES zet stap opzij na klachten over grensoverschrijdend gedrag en toxisch leiderschap (16/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 5. Directeur Vives zet tijdelijk stap opzij na klachten over grensoverschrijdend gedrag (16/09/2023 - VRT NWS)
  Joris Hindryckx, algemeen directeur van de Kortrijkse hogeschool VIVES, moet tijdelijk een stap opzijzetten na klachten over grensoverschrijdend gedrag van enkele vrouwelijke collega’s. Drie vrouwen stapten naar IDEWE, de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. “Het gaat over intieme berichten die, volgens het aanvoelen van mijn cliënt, wederzijds waren”, zegt zijn advocaat.
  [naar artikel]
 6. Directeur Vives zet tijdelijk stap opzij na klachten over grensoverschrijdend gedrag (15/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  Joris Hindryckx, algemeen directeur van de Kortrijkse hogeschool Vives, moet tijdelijk een stap opzijzetten na klachten over grensoverschrijdend gedrag van enkele vrouwelijke collega’s. Drie vrouwen stapten naar de externe preventiedienst IDEWE. “Het gaat over intieme berichten die, althans naar aanvoelen van mijn cliënt, wederzijds waren”, zegt advocaat Jan Leysen, die de directeur bijstaat. Hindryckx is ook schepen in Houthulst en was er tot voor kort burgemeester.
  [naar artikel]
 7. Vrouwen die directeur Vives tot stap opzij dwongen, spreken over “toxisch leiderschap” en “manipulatief gedrag” (16/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  “We betreuren dat onze klachten worden geminimaliseerd tot ‘intieme berichtjes’”. Dat zeggen de vrouwen die eerder klacht indienden tegen Joris Hindryckx, algemeen directeur van de Kortrijkse hogeschool Vives. Als gevolg daarvan moest hij deze week tijdelijk een stap opzij zetten. De vrouwen spreken over toxisch leiderschap, en manipulatief gedrag tegenover 15 medewerkers.
  [naar artikel]
 8. Hogeschool slachtoffer van cyberaanval, volledig systeem ligt plat: “Kwestie van minuten voor hackers alles konden overnemen” (12/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een cyberaanval op Vives noopte de hogeschool afgelopen weekend tot drastische maatregelen. De hackers hadden het gemunt op het besturingssysteem van de hogeschool. Door de aanval moest Vives zijn systemen noodgedwongen platleggen. “Het was een kwestie van minuten”, zegt Joris Hindryckx, algemeen directeur van Vives Hogeschool.
  [naar artikel]
 9. Cyberaanval treft hogeschool Vives: ‘Duidelijk geen amateurs’ (12/04/2022 - De Standaard)
  Omdat hackers data proberen in handen te krijgen, werden de systemen tijdelijk stilgelegd. Mails en de online platformen van de West-Vlaamse hogeschool functioneren momenteel niet. Dat bevestigt de algemeen directeur van Vives, Joris Hinryckx dinsdag, aldus het persagentschap Belga.
  [naar artikel]
 10. Bommelding in Vives-hogeschool: campussen volledig ontruimd (22/10/2018 - De Standaard)
  De gebouwen van Vives Kortrijk en de campus in Roeselare worden momenteel ontruimd nadat er een bommelding is binnengekomen. Dat meldt Hogeschool Vives zelf via Twitter.
  [naar artikel]
 11. Dag na commotie over “gewapende man” gaan lessen op Vives Hogeschool in Kortrijk gewoon door (08/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ondanks alle commotie van donderdag gaan alle lessen op de Kortrijkse campus van Vives Hogeschool vrijdag gewoon door. Dat bevestigt Joris Hindryckx, algemeen directeur van Vives. “Ik heb de indruk dat de studenten het goed verteerd hebben”, zegt hij.
  [naar artikel]
 12. Hogeschool VIVES steunt Oekraïense partners en studenten met inzamelactie (12/03/2022 - VRT NWS)
  Hogeschool VIVES steunt Oekraïense partners en uitwisselingsstudenten met een inzamelactie. "Als hogeschool willen we niet aan de zijlijn staan. Daarom zijn we zelf een inzamelactie gestart en hebben we een overzicht gemaakt van solidariteitsacties voor onze VIVES partners in Oekraïne. Daarnaast promoten we ook de andere acties die georganiseerd worden in West-Vlaanderen", zegt Tine Ternest van hogeschool VIVES.
  [naar artikel]
 13. Verdachte van dreiging Vives-hogeschool is 18-jarige met psychische problemen (07/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De jongeman die vermoedelijk gewapend in het station van Kortrijk op de bus richting Hogeschool Vives stapte, is een achttienjarige uit Desselgem, zoon van een ondernemer in bouwmaterialen.
  [naar artikel]
 14. Verdachte van dreiging Vives-hogeschool is 18-jarige met psychische problemen (07/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De jongeman die vermoedelijk gewapend in het station van Kortrijk op de bus richting Hogeschool Vives stapte, is een achttienjarige uit Desselgem, zoon van een ondernemer in bouwmaterialen.
  [naar artikel]
 15. Directeur Olmense Zoo zet stap opzij (31/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De directeur van de Olmense Zoo zet een stap opzij. Zijn kinderen nemen de leiding over. Drie weken geleden sloot minister van Dierenwelzijn Ben...
  [naar artikel]
 16. Hogeschool VIVES blijft dinsdag nog dicht door heropstart platformen na cyberaanval (17/04/2022 - VRT NWS)
  Komende dinsdag zal er nog geen les zijn op de hogeschool VIVES. Op vrijdag 8 april waren hackers in de systemen van de hogeschool binnengedrongen om data van de studenten en docenten te stelen. VIVES kon gelukkig op tijd ingrijpen en besloot zelf om al hun platformen plat te leggen tegen de cyberaanval. Maar nog niet alle systemen kunnen heropgestart worden om dinsdag de lessen te hervatten.
  [naar artikel]
 17. Directeur Hindryckx van Vives geeft meer uitleg over schooldreiging (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De 18-jarige jongeman die gisteren gezocht werd nadat hij zou gedreigd hebben ‘iets aan te zullen richten’ in de hogeschool Vives in Kortrijk en mogelijk gewapend was, is donderdagavond gearresteerd in Avelgem.
  [naar artikel]
 18. Directeur VIVES na schooldreiging: “Je zag door ramen gewapende agenten rondlopen, dat doet iets met studenten” (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De 18-jarige jongeman die gisteren gezocht werd nadat hij zou gedreigd hebben ‘iets aan te zullen richten’ in de hogeschool Vives in Kortrijk en mogelijk gewapend was, is donderdagavond gearresteerd in Avelgem. Bij HLN LIVE geeft de directeur van de school uitleg na de schooldreiging.
  [naar artikel]
 19. Directeur Brusselse boekhandel Filigranes zet stap opzij na klachten over seksuele intimidatie (27/03/2022 - VRT NWS)
  Marc Filipson, directeur van de Franstalige boekhandel Filigranes in Brussel, stapt op. Dat heeft hij vanavond zelf aangekondigd. De voorbije dagen kwamen er klachten over seksuele intimidatie tegen Filipson. Hij heeft nu zelf de procedure gestart om een nieuwe directeur te zoeken.
  [naar artikel]
 20. Directeur spreekt van wederzijdse intieme berichten na klachten grensoverschrijdend gedrag: “Tegen een van de klagers liep al onderzoek voor gesjoemel” (16/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Drie vrouwelijke medewerkers van de Kortrijkse hogeschool VIVES dienden een klacht in tegen hun algemeen directeur Joris Hindryckx (60). De reden: grensoverschrijdend gedrag bij het versturen van berichtjes. Opvallen is dat tegen een van de dames maanden geleden de directeur ook een onderzoek voerde, maar dan voor financieel gesjoemel. Gaat dit om een directeur die buiten de lijntjes kleurt, of is er sprake van intriges in de school?
  [naar artikel]
 21. Bommelding in Vives-hogeschool: campussen in Kortrijk en Roeselare worden volledig ontruimd (22/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De gebouwen van Vives Kortrijk en de campus in Roeselare worden momenteel ontruimd nadat er een bommelding is binnengekomen. Dat meldt Hogeschool Vives zelf via Twitter.
  [naar artikel]
 22. Ex-personeelslid getuigt over ‘terreurbeleid’ van directeur van hogeschool VIVES: “Ik zocht na mijn job psychologische hulp” (18/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Seksueel grensoverschrijdend en ook manipulatief gedrag tegenover 15 medewerkers? Neen, dat verbaast me absoluut niet. Het is het topje van de ijsberg. Wat me wél verbaast, is dat het na al die jaren naar buiten komt. Dat mensen durven ingaan tegen Joris Hindryckx. Zelf ben ik na al die jaren nog steeds getraumatiseerd door wat me is overkomen.” Een ex-personeelslid van hogeschool VIVES in Kortrijk doet een boekje open nadat de algemeen directeur in het oog van de storm belandde. Over hoe hij personeel tegen elkaar opzette en een angstcultuur creëerde.
  [naar artikel]
 23. Vijf auto’s uitgebrand op parking hogeschool Vives Brugge (17/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de parking van Hogeschool Vives in Sint-Michiels Brugge zijn woensdagmorgen 5 personenwagens in vlammen opgegaan. Een wagen vatte vuur, maar al...
  [naar artikel]
 24. Nieuwe directeur Unicef België moet stap opzij zetten door onderzoek naar kinderhandel (12/05/2019 - De Standaard)
  Bernard Sintobin, de directeur van Unicef België, zet een stap opzij. Hij was pas een week geleden aangesteld als ceo van de kinderrechtenorganisatie, maar kwam in opspraak in een dossier van onregelmatigheden bij adopties uit Guatemala.
  [naar artikel]
 25. Examens van hogeschool Vives belanden in container, 17 studenten moeten het opnieuw afleggen (07/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zeventien studenten van de Kortrijkse hogeschool Vives hebben twee keer examen boekhouden afgelegd. De eerste versie was in de container beland.
  [naar artikel]
 26. Examens van hogeschool Vives belanden in container, 17 studenten moeten het opnieuw afleggen (07/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Zeventien studenten van de Kortrijkse hogeschool Vives hebben twee keer examen boekhouden afgelegd. De eerste versie was in de container beland.
  [naar artikel]
 27. Hogeschool Vives in Kortrijk in lockdown na melding over gewapende man (07/10/2021 - De Morgen)
  De Kortrijkse campussen van hogeschool Vives zijn momenteel in lockdown. Bij de politie was een melding binnengelopen over een gewapende man. Duizenden studenten moeten binnen blijven.
  [naar artikel]
 28. Politie massaal aanwezig aan Hogeschool Vives na melding over gewapende man, studenten geëvacueerd (07/10/2021 - De Morgen)
  De politie is bezig met een grote zoekactie op de campus van Hogeschool Vives in Kortrijk nadat ze melding kreeg van een vermoedelijk gewapende man op het domein. Dat bevestigt de woordvoerder van politiezone Vlas. De campus is afgesloten en de gebouwen worden geëvacueerd. De hogeschool roept iedereen op weg te blijven.
  [naar artikel]
 29. IN BEELD. Vives-Hogeschool ontruimd na melding gewapende man (07/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Donderdagochtend kwam er bij de politie in Kortrijk een melding binnen van een mogelijk gewapende man in de buurt van de campus van de Vives-Hogeschool. Ongeveer vierduizend leerlingen en personeelsleden moesten geëvacueerd worden. De politie is massaal ter plaatse.
  [naar artikel]
 30. Gemeente Houthulst behoudt vertrouwen in directeur Joris Hindryckx van VIVES: "Hij mag voor ons zeker aanblijven als schepen" (17/09/2023 - VRT NWS)
  Volgens de gemeente Houthulst mag Joris Hindryckx, algemeen directeur van de Hogeschool VIVES, aanblijven als eerste schepen in Houthulst. "Iemand is onschuldig tot het tegendeel is bewezen", klinkt het.
  [naar artikel]
 31. Hogeschool Vives in Kortrijk ontruimd na melding over gewapende man (07/10/2021 - De Tijd)
  11:33 De politie heeft campus van de hogeschool Vives in Kortrijk ontruimd nadat een melding was binnengekomen over een man met een vuurwapen.
  [naar artikel]
 32. EU-topambtenaar zet stap opzij na ophef over door Qatar betaalde trips (29/03/2023 - De Tijd)
  14:55 De Est Henrik Hololei zet een stap opzij als directeur-generaal voor Transport bij de Europese Commissie. Begin deze maand ontstond controverse over vliegtuigtickets die de Qatarese overheid betaald h...
  [naar artikel]
 33. Verdachte van dreiging Vives-hogeschool is 18-jarige met psychische problemen, politie doorzoekt campus (07/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De jongeman die vermoedelijk gewapend in het station van Kortrijk op de bus richting Hogeschool Vives stapte, is een achttienjarige uit Desselgem, zoon van een ondernemer in bouwmaterialen. De campus ging volledig in lockdown en de ordediensten zijn massaal ter plaatse, op zoek naar de verdachte.
  [naar artikel]
 34. Amper een week aangesteld en al in opspraak: directeur Unicef België zet stap opzij (12/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bernard Sintobin, de directeur van Unicef België, zet een stap opzij. Hij was pas een week geleden aangesteld als CEO van de kinderrechtenorganisatie, maar kwam in opspraak in een dossier van onregelmatigheden bij adopties uit Guatemala.
  [naar artikel]
 35. Amper een week aangesteld en al in opspraak: directeur Unicef België zet stap opzij (12/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bernard Sintobin, de directeur van Unicef België, zet een stap opzij. Hij was pas een week geleden aangesteld als CEO van de kinderrechtenorganisatie, maar kwam in opspraak in een dossier van onregelmatigheden bij adopties uit Guatemala.
  [naar artikel]
 36. Drie vrouwen doen boekje open over Vives-directeur: “Seksueel gensoverschrijdend, maar ook manipulatief gedrag tegenover 15 medewerkers” (17/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Drie vrouwelijke medewerkers van de Kortrijkse hogeschool VIVES dienden een klacht in tegen hun algemeen directeur Joris Hindryckx (60). De reden: grensoverschrijdend gedrag bij het versturen van berichtjes. Volgens de directeur gaat het om wederzijdse intieme berichtjes, maar volgens de vrouwen is er meer aan de hand. Er werd een collectieve klacht ingediend over toxisch leiderschap, waaronder verdeel- en heerspolitiek”, aldus Christine Mussche, die het opneemt voor de vrouwen.
  [naar artikel]
 37. Directeur van Olmense Zoo zet stap opzij, kinderen nemen over (31/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Olmense Zoo wil, nu een nieuwe vergunning is aangevraagd, een doorstart maken met een nieuwe directie. Karel Verheyen, die 22 jaar onlosmakelijk verbonden was met de Zoo, zet daarvoor een stap opzij.
  [naar artikel]
 38. Directeur van Olmense Zoo zet stap opzij, kinderen nemen over (31/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Olmense Zoo wil, nu een nieuwe vergunning is aangevraagd, een doorstart maken met een nieuwe directie. Karel Verheyen, die 22 jaar onlosmakelijk verbonden was met de Zoo, zet daarvoor een stap opzij.
  [naar artikel]
 39. Directeur van Olmense Zoo zet stap opzij, kinderen nemen over (31/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Olmense Zoo wil, nu een nieuwe vergunning is aangevraagd, een doorstart maken met een nieuwe directie. Karel Verheyen, die 22 jaar onlosmakelijk verbonden was met de Zoo, zet daarvoor een stap opzij.
  [naar artikel]
 40. Drie vrouwen doen boekje open over Vives-directeur: “Seksueel grensoverschrijdend, maar ook manipulatief gedrag tegenover 15 medewerkers” (17/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Drie vrouwelijke medewerkers van de Kortrijkse hogeschool VIVES dienden een klacht in tegen hun algemeen directeur Joris Hindryckx (60). De reden: grensoverschrijdend gedrag bij het versturen van berichtjes. Volgens de directeur gaat het om wederzijdse intieme berichtjes, maar volgens de vrouwen is er meer aan de hand. Er werd een collectieve klacht ingediend over toxisch leiderschap, waaronder verdeel- en heerspolitiek”, aldus Christine Mussche, die het opneemt voor de vrouwen.
  [naar artikel]
 41. Vives-hogeschool in Kortrijk volledig in lockdown na melding gewapende man: “Blijf binnen” (07/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De campus van de Vives-hogeschool in Kortrijk werd donderdagvoormiddag in volledige lockdown geplaatst nadat er iets voor 10 uur bij de politie een melding was binnengekomen over een gewapende man. Dat bevestigt de woordvoerder van politiezone Vlas. “Blijf binnen”, zo schrijft de hogeschool op Twitter.
  [naar artikel]
 42. Vives-hogeschool in Kortrijk volledig in lockdown na melding gewapende man: “Blijf binnen” (07/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De campus van de Vives-hogeschool in Kortrijk werd donderdagvoormiddag in volledige lockdown geplaatst nadat er iets voor 10 uur bij de politie een melding was binnengekomen over een gewapende man. Dat bevestigt de woordvoerder van politiezone Vlas. “Blijf binnen”, zo schrijft de hogeschool op Twitter.
  [naar artikel]
 43. West-Vlaamse hogeschool Vives zet mantelzorgende studenten in de bloemetjes (13/02/2020 - VRT NWS)
  Uit een onderzoek van de West-Vlaamse hogescholen Vives en Howest samen met mantelzorgvereniging Samana blijkt dat een vijfde van hun studentenpopulatie thuis voor een zwaar zieke ouder, broer of zus moet zorgen. Vives zet die studenten vandaag in het zonnetje en gaat hen ook beter ondersteunen.
  [naar artikel]
 44. Vives-hogeschool in Kortrijk afgesloten na melding gewapende man, politie massaal aanwezig (07/10/2021 - De Standaard)
  De politie van Kortrijk heeft de Vives-hogeschool donderdagvoormiddag afgesloten nadat er iets voor 10 uur een melding was binnengekomen over een gewapende man.
  [naar artikel]
 45. LIVE. Groot alarm op hogeschool Vives, na melding over gewapende man, video toont zwaar bewapende agenten: “Iedereen moet binnenblijven en uit de buurt van ramen blijven” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Kortrijk wordt op en rond de site van Hogeschool Vives met man en macht gezocht naar een jongeman van 18 die tegen een student gezegd heeft ‘iets te zullen aanrichten in de hogeschool’. De student in kwestie dacht bij de melder een vuurwapen gezien te hebben en sloeg daarna alarm. Alle campussen van de hogeschool zijn momenteel afgesloten, duizenden studenten en personeelsleden worden geëvacueerd. De speciale eenheden van de federale politie zijn intussen ook ter plaatse.
  [naar artikel]
 46. Hogeschool VIVES slachtoffer van cyberaanval: "Data van studenten en docenten is veiliggesteld" (12/04/2022 - VRT NWS)
  De hogeschool VIVES is het slachtoffer van een cyberaanval. Sinds vrijdag proberen hackers data te pakken te krijgen van de hogeschool en daarom werd er besloten om alles systemen tijdelijk plat te leggen. In samenwerking met de KU Leuven wordt er nu gevraagd aan de studenten om hun wachtwoorden opnieuw in te stellen. De hackers kregen gelukkig geen data van de docenten of studenten te pakken.
  [naar artikel]
 47. Groot alarm op hogeschool Vives, na melding over gewapende man: “Iedereen moet binnenblijven en uit de buurt van ramen blijven” (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle campussen van de Hogeschool Vives in Kortrijk zijn momenteel afgesloten, nadat donderdag bij de politie een melding was binnengelopen over een gewapende man die daar zou rondlopen. Alle studenten - 12.000, in theorie - moeten binnenblijven en wegblijven van de ramen.
  [naar artikel]
 48. Ook topman luchtvaartpolitie zet stap opzij na controversiële interventie in Charleroi (22/08/2020 - De Morgen)
  Danny Elst, directeur van de luchtvaartpolitie, zet een stap opzij nadat eerder deze week beelden opdoken van een ophefmakende politie-interventie in Charleroi. Dat meldt Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 49. Twee studenten lichtgewond nadat lithium-batterij ontploft in hogeschool VIVES (28/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In het autotechnologisch centrum van hogeschool VIVES is dinsdagnamiddag een lithium-batterij ontploft. Twee studenten werden met lichte brandwonden in het aangezicht afgevoerd naar het ziekenhuis. Tijdens de bluswerken ontplofte ook een tweede batterij. “Het gaf trillingen tot aan de andere kant van het gebouw”, vertelt een docent.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy