De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Directeurs zijn godsdienstvakken liever kwijt dan rijk

De Standaard

18/09/2023 - 09:16

‘Een absurde puzzel.’ Zo noemen verschillende directeurs de organisatie van de verschillende godsdiensten en zedenleer op hun school. Ook de onderwijskoepel van steden en gemeenten (OVSG) vraagt een evaluatie van het huidige systeem.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. We zijn ze liever kwijt dan rijk: eerste hulp bij muizen in huis (27/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ruim een kwart van de Nederlanders heeft wel eens last van muizen in huis. Ik weet niet hoe dat bij jullie in België zit, maar ook als u niet gillend van angst op een krukje springt, bent u deze kleine knagers vast liever kwijt dan rijk. Ze vervuilen de omgeving met urine en ontlasting en kunnen aan uw etensvoorraden of aan kabels knagen.
  [naar artikel]
 2. ‘Wij, Heren van Zichem’: het kijkcijfersucces dat de BRT toch liever kwijt dan rijk was (09/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Wist je dat Wij, Heren van Zichem het eerste feuilleton was waarvoor half Vlaanderen op zondag voor het scherm zat? Een kanon qua kijkcijfers, en bovendien de eerste serie waarbij de acteurs tot in Nederland als vedetten werden onthaald. En toch was de toenmalige BRT de serie liever kwijt dan rijk. Vraag maar aan Fons Exelmans (64), alias Lewie, ‘de Wittekop’.
  [naar artikel]
 3. Mediahuis is GeenStijl liever kwijt dan rijk (14/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 4. Malika El Aroud overleden, de pionier van het jihadisme die België liever kwijt dan rijk was (07/04/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 5. Malika El Aroud overleden, de ‘mama van Al Qaida’ die België liever kwijt dan rijk was (07/04/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Politiehervorming zit ook in portemonnee van directeurs (11/04/2019 - De Morgen)
  Door de drastische hervorming bij de top van de federale politie dreigen 55 directeurs naast hun titel ook hun mandaattoelage kwijt te spelen. Voor sommigen betekent dat een verlies van 600 euro netto per maand.
  [naar artikel]
 7. CD&V is Orbán liever kwijt dan rijk: 'Georganiseerde aanval op rechters en journalisten' (03/03/2021 - Knack)
  Zijn de laatste dagen van Viktor Orbán bij de christendemocraten in het Europees Parlement geteld?
  [naar artikel]
 8. Voedingsexpert onthult hoe je van dat vervelende buikje verlost raakt (03/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mooi is het niet en gezond nog veel minder: buikvet, we zijn het allemaal liever kwijt dan rijk. Zodra je er last van hebt, is het echter zeer...
  [naar artikel]
 9. Wat als de bevalling één groot complot was? (28/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Misselijkheid, maagzuur en constipatie. Stuk voor stuk zwangerschapskwaaltjes die je liever kwijt dan rijk bent. En ook de uiteindelijke
  [naar artikel]
 10. Ouders geïnterneerde getuigen: 'Een patiënt zoals hij zijn ze liever kwijt dan rijk' (23/11/2022 - Apache)
  Na een calvarietocht, werd Sem uiteindelijk geïnterneerd. Zijn moeder en stiefvader doen hun en zijn relaas.
  [naar artikel]
 11. Waarom je een buikje krijgt van stress: zo raak je verlost van vet op buik en heupen (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mooi is het niet en gezond nog veel minder: buikvet, we zijn het allemaal liever kwijt dan rijk. Te veel vet rond de buikzone geeft een verhoogd...
  [naar artikel]
 12. Gebiologeerd: waarom we oorsmeer produceren (26/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Oorsmeer, oorwas, cerumen. Welke naam we dat plakkerige, indringend geurende goedje ook geven, het blijft iets vies dat we liever kwijt dan rijk...
  [naar artikel]
 13. Maak komaf met slechte gewoontes dankzij drie woordjes (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van ongezond eten tot roken, nagelbijten tot uitstellen. We hebben allemaal slechte gewoontes die we liever kwijt dan rijk zouden zijn. Breken met...
  [naar artikel]
 14. Weduwe van Jotie T'Hooft, 40 jaar na de dood van de dichter: "In Oudenaarde zijn ze zijn graf liever kwijt dan rijk" (14/10/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/NBdSv287_FoMsvJvs52373TlRnY/diocontent/113504962/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 15. In Barcelona zijn ze losbandige toeristen beu (13/04/2019 - De Morgen)
  Het rommelt in Barcelona. Bewoners pikken het niet langer dat dronken, naakte en luidruchtige toeristen hun stad de klok rond teisteren. 'We zijn hen liever kwijt dan rijk.'
  [naar artikel]
 16. Eén enkele spuit heeft het leven van Emira geruïneerd (07/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Emira Sela (31) was haar eerste rimpels liever kwijt dan rijk. Ze liet een injectie zetten die de beginnende tekenen van ouderdom zouden
  [naar artikel]
 17. Waarom je een buikje krijgt van stress en andere feiten: zo raak je wel verlost van vet op buik en heupen (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mooi is het niet en gezond nog veel minder: buikvet, we zijn het allemaal liever kwijt dan rijk. Te veel vet rond de buikzone geeft een verhoogd...
  [naar artikel]
 18. Met deze tips koop jij altijd de juiste schoenen (03/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van slechte schoenen kan je eelt, likdoorns of voetschimmel krijgen. Klachten die je liever kwijt bent dan rijk. Maar hoe kies je nu de juiste...
  [naar artikel]
 19. De mythe ontkracht: Bruggelingen zien toeristen maar al te graag komen (14/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Bruggeling is de toerist toch veel liever rijk dan kwijt, zo bewijst een bevraging bij 1.250 inwoners. “Dit is een geruststelling, maar we mogen ook niet blind zijn voor de overlast”, zegt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A).
  [naar artikel]
 20. Neymar daagt niet op in Parijs en PSG stelt: “Hij mag weg bij het juiste bod” (09/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  PSG is Neymar liever kwijt dan rijk. Als er genoeg centen op tafel komen. De Braziliaanse vedette kwam tegen de afspraken in gisteren niet opdagen...
  [naar artikel]
 21. Banken zijn spaarders liever kwijt dan rijk: wie wil uw spaargeld nog? (06/07/2021 - Knack)
  Banken doen er alles aan om de spaarder af te wijzen: ze verlagen de rente, schaffen spaarboekjes af en sluiten desnoods hun deuren. Wat kan een brave spaarder nog doen met zijn zuurverdiende centjes?
  [naar artikel]
 22. "Bombardier lijkt Brugge liever kwijt te zijn dan rijk" (05/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Men is hier de dood van Bombardier Brugge stilletjes aan het uitschrijven, weliswaar in een stappenplan." Dat vrezen de vakbonden, zo bleek in
  [naar artikel]
 23. "Bombardier lijkt Brugge liever kwijt te zijn dan rijk" (05/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Men is hier de dood van Bombardier Brugge stilletjes aan het uitschrijven, weliswaar in een stappenplan." Dat vrezen de vakbonden, zo bleek in
  [naar artikel]
 24. Venezuela, het land waar niemand nog wil wonen (26/08/2018 - De Morgen)
  De hyperinflatie in Venezuela zorgt voor een dramatische exodus naar de buurlanden. Maar Colombia, Brazilië en Ecuador zijn de honderdduizenden vluchtelingen liever kwijt dan rijk. "Het is de schuld van de Venezolanen dat wij geen werk meer vinden."
  [naar artikel]
 25. Mogi Bayat, de spin in het voetbalweb (10/10/2018 - De Tijd)
  11:54 Met een vinger in zowat elke deal die in het voetbal wordt gesloten, is Mogi Bayat incontournable in het Belgische voetbal. Zelfs voor wie hem liever kwijt dan rijk is.
  [naar artikel]
 26. Afgedankt hotelbed blijkt 15e-eeuwse huwelijksbed van Koning Henry VII van Engeland te zijn (08/02/2019 - De Morgen)
  Wie zijn huwelijksnacht in de bruidssuite van een hotel in de Engelse stad Chester doorbracht, kan weleens in hetzelfde (konings)bed als koning Hendrik VII van Engeland hebben geslapen. Een antiekhandelaar vond het bed online omdat de hoteluitbaters het bed liever kwijt dan rijk waren.
  [naar artikel]
 27. 'Paupers wentelen zich liever in het sterrenstof dan opstandig te worden' (04/09/2016 - Knack)
  Jonathan Holslag zag het met eigen ogen in Cannes, mondaine stad aan de Méditerranée, waar de kloof tussen rijk en écht rijk onvoorstelbaar groot is.
  [naar artikel]
 28. Het geval-Holzhauser: Beerschot is zijn gevallen smaakmaker liever kwijt dan rijk (28/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Nu Beerschot met anderhalf been in 1B staat, dreigt ook voor Raphael Holzhauser (29) een exit langs een achterpoortje. De sierlijke Oostenrijker die een jaar geleden nog door vriend en vijand werd bejubeld, is hopeloos uit vorm en kan straks gratis weg op het Kiel.
  [naar artikel]
 29. De minst populaire renner van het peloton: waarom de wielerwereld dit supertalent liever kwijt dan rijk is (05/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Na racistische uitspraken in april en aan de klink hangen op het WK, is Gianni Moscon opnieuw de gebeten hond in het peloton. Dinsdag zou hij de Zwitser Reichenbach met opzet ten val hebben gebracht. Het maakt dat de populariteit van de Italiaan bij zijn collega’s inmiddels de bodem heeft bereikt.
  [naar artikel]
 30. “Een boete van 135 euro schrikt hem niet meteen af”: buren en burgemeester zijn “respectloze" nachtbraker Neymar beu (11/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In Bougival, een gemeente even ten westen van Parijs, zijn ze hem intussen liever kwijt dan rijk. De avond met nachtlawaai te veel. Maar of PSG-ster Neymar ook gehoor geeft aan de klachten, is nog maar de vraag.
  [naar artikel]
 31. STANDPUNT. Het vonnis van Francken: “Dit is glad ijs” (01/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Dat Theo Francken (N-VA) werk maakt van het uitwijzen van mensen die hier illegaal zijn en die veroordeeld werden voor een misdrijf, is een goede zaak. Wie hier onderduikt en dan nog eens de criminele toer opgaat, heeft geen half been meer om op te staan. Als gemeenschap ben je zo iemand ook liever kwijt dan rijk.
  [naar artikel]
 32. Nieuwe transfersoap? PSG onderzoekt of het Neymar kan dumpen (08/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Liever kwijt dan rijk: PSG zoekt na vijf seizoenen hoe te scheiden van sterspeler Neymar. De vraag is alleen wie de Braziliaan kan betalen. Of hoe de dreigende woorden van voorzitter Al-Khelaifi een nieuwe transfersoap in gang hebben gezet.
  [naar artikel]
 33. Nieuwe transfersoap? PSG onderzoekt of het Neymar kan dumpen (08/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Liever kwijt dan rijk: PSG zoekt na vijf seizoenen hoe te scheiden van sterspeler Neymar. De vraag is alleen wie de Braziliaan kan betalen. Of hoe de dreigende woorden van voorzitter Al-Khelaifi een nieuwe transfersoap in gang hebben gezet.
  [naar artikel]
 34. Wetenschappers scheppen kosmisch stof uit dakgoten van Parijs, Oslo en Berlijn (08/12/2016 - De Redactie)
  De meeste mensen zijn het liever kwijt dan rijk, maar voor sommige wetenschappers is het precies wat ze zoeken: stof. Tenminste: kosmisch stof. Voor het eerst hebben ze dat nu in de stad aangetroffen.
  [naar artikel]
 35. Hoe rijk mag je nog zijn? ‘Rijkste 1 procent bezit een derde van het private vermogen in Nederland’ (15/08/2020 - De Morgen)
  Als deze coronacrisis iets heeft aangetoond, is het hoe kwetsbaar ons economisch systeem is, zegt Ingrid Robeyns. Ze is econoom en filosoof en bestudeert de vraag of je een bovengrens kunt stellen aan hoe rijk iemand mag zijn. ‘The sky is the limit? Liever niet.’
  [naar artikel]
 36. Milquet op ramkoers met politiebaas (11/04/2019 - De Morgen)
  Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) pleit voor twee directeurs per gerechtelijk arrondissement en nog eens 23 adjunct-directeurs bij de federale politie. En dat terwijl politiechef Catherine De Bolle net drastisch wil snoeien in haar directeurs.
  [naar artikel]
 37. Lichaamsvet: niet zomaar wat blubber die je kunt missen (23/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lichaamsvet zijn we liever kwijt dan rijk. Toch is het niet zomaar wat blubber die je best kunt missen, zegt obesitasdeskundigen Mariëtte Boon,...
  [naar artikel]
 38. Brugs stadsbestuur mag paviljoen van Toyo Ito niet afbreken (10/04/2019 - De Morgen)
  De koninklijke commissie voor Monumenten en Landschappen geeft een negatief advies om het omstreden paviljoen van Toyo Ito af te breken. De commissie dwarsboomt daarmee de plannen van het Brugse stadsbestuur, dat het kunstwerk, bijgenaamd 'de carwash', liever kwijt dan rijk is.
  [naar artikel]
 39. Hij groeide op in armoede en werd miljonair, maar nu wankelt het imperium van vakantieparkenmagnaat (03/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Al ‘hatsenflatsend’ runt hij tientallen vakantieparken en steelt hij wekelijks de show in tv-programma Massa is Kassa. Wat de kijker niet meekrijgt, maar wat wel al jaren speelt, zijn de onderzoeken naar allerlei misstanden. Intussen zijn er al zes gemeenten die schoon genoeg hebben van Peter Gillis’ handelwijze en hem liever kwijt dan rijk zijn.
  [naar artikel]
 40. Loonsverhoging voor 2.450 directeurs basisonderwijs (28/09/2018 - De Standaard)
  2.450 directeurs basisonderwijs krijgen vanaf vandaag een hoger loon. Dat is het gevolg van de gelijkschakeling van de lonen voor de directeurs basisonderwijs, een loopbaanmaatregel die in juni werd goedgekeurd.
  [naar artikel]
 41. Loonsverhoging voor 2.450 directeurs basisonderwijs (28/09/2018 - De Standaard)
  2.450 directeurs basisonderwijs krijgen vanaf vandaag een hoger loon. Dat is het gevolg van de gelijkschakeling van de lonen voor de directeurs basisonderwijs, een loopbaanmaatregel die in juni werd goedgekeurd.
  [naar artikel]
 42. Bloedneuzen en risico op hersenschade: experts zijn 'Boxing Stars' liever kwijt dan rijk (13/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  BRUSSEL “Degoutant.” Of: “Pijnlijk om zien.” En: “Gevaarlijk.” Dat zeggen dokters over het VTM-programma ‘Boxing Stars’. In die show verkopen BV’s elkaar ­rake klappen in een boksring. Met bloedneuzen, valpartijen en ontwrichte schouders tot gevolg. Maar wie bokst, loopt ook risico op hersenschade.
  [naar artikel]
 43. De transformatie van Shved bij KV: van arrogante eenzaat naar stille genieter (30/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Met zijn winning goal tegen Moeskroen (2-1) kroonde Marian Shved (23) zich zondag tot de grote verlosser bij KV Mechelen. Opmerkelijk, want begin deze maand was KV zijn Oekraïense huurling liever kwijt dan rijk. Een publieke bolwassing van zijn coach zorgde voor de kentering. “Hopelijk heeft hij de boodschap nu echt begrepen”, zeggen zijn landgenoten Oleg Iachtchouk en Sergiy Serebrennikov.
  [naar artikel]
 44. Ondanks de crisis is Marc Coucke formeel: “Verkoop Anderlecht is niet aan de orde” (24/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Anderlecht zit diep, en bijgevolg zijn er geruchten dat Marc Coucke de club liever kwijt dan rijk is en RSCA zou willen verkopen. Tegenover onze redactie schept Coucke duidelijkheid: “Het is uit de lucht gegrepen.”
  [naar artikel]
 45. Ondanks de crisis is Marc Coucke formeel: “Verkoop Anderlecht is niet aan de orde” (24/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Anderlecht zit diep, en bijgevolg zijn er geruchten dat Marc Coucke de club liever kwijt dan rijk is en RSCA zou willen verkopen. Tegenover onze redactie schept Coucke duidelijkheid: “Het is uit de lucht gegrepen.”
  [naar artikel]
 46. “Toeristen zwemmen in hetzelfde water waar drie dagen dag eerder onze mensen in stierven” (17/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Veel Hawaïanen zijn toeristen liever kwijt dan rijk. Maar de economie is sterk afhankelijk van de miljoenen vakantiegangers. De dodelijke branden op Maui zetten de wrijvingen op scherp. “Dit is niet de juiste plek om je vakantie door te brengen.”
  [naar artikel]
 47. Transferverbod voor Beerschot door financiële malaise (12/04/2019 - De Morgen)
  Niet dat het een verrassing is, maar na een tussentijdse controle door de Licentiecommissie kreeg Beerschot gisteren een transferverbod opgelegd. Geen erg, omdat de Antwerpenaars liever spelers kwijt dan rijk zijn, maar het geeft wel aan hoe dramatisch de financiële situatie er is. Ook al doet voorzitter Vanoppen zo zijn best om de problemen te minimaliseren. 'De bloemen worden pas aan de meet uitgereikt.'
  [naar artikel]
 48. "Syriëstrijders liever kwijt dan rijk": hoe reageren onze buurlanden op het verzoek van Trump?  (18/02/2019 - VRT NWS)
  Met zijn oproep aan de Europese landen om IS-strijders terug te halen uit Syrië heeft de Amerikaanse president Donald Trump gemengde reacties geoogst. Ons land zet de deur op een kier, maar hoe zit het in onze buurlanden? Daar wordt verdeeld gereageerd, blijkt. We zetten de verschillende antwoorden op een rij. 
  [naar artikel]
 49. Hier staat de horeca niet te springen voor de komst van drie pop-uprestaurants van VTM (24/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Kortrijk is een van de twee steden die het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant ontvangt. Maar liefst drie restaurants zullen begin januari op het Schouwburgplein komen. Mooie reclame voor de stad, maar de horeca is de concurrenten liever kwijt dan rijk.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy