De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Terugkeer van de wolf is nog volop aan de gang’

Knack

18/09/2023 - 11:57

Wolf program manager van WWF-België Pepijn T’Hooft legt uit hoe de wolf wordt ingezet als politiek instrument, en waarom dat een zeer slechte zaak is. Nog tot eind volgende week houdt de Europese Commissie een raadpleging in het kader van een mogelijke aanpassing van de beschermingsstatus van de wolf. The post ‘Terugkeer van de wolf is nog volop aan de gang’ appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Opnames tweede seizoen ‘Assisen’ volop aan de gang: onder meer Gene Bervoets en Inge Paulussen maken hun opwachting (18/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Play 4-reeks ‘Assisen’ krijgt volgend jaar een vervolg. In ‘Assisen: de insulinemoord’ zal de kijker opnieuw zes weken lang als volksjury mee kunnen oordelen over de schuld of onschuld van de beklaagde. De opnames voor het tweede seizoen zijn inmiddels ook al volop aan de gang.
  [naar artikel]
 2. Nooit meer Marie-Rose? Een snelle terugkeer naar ‘Familie’ zit er niet in voor Martine Jonckheere (28/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de ‘Familie’-studio’s zijn de opnamen voor het volgende seizoen volop aan de gang. Zónder Martine Jonckheere (62). De makers houden het op ‘geen...
  [naar artikel]
 3. Netflix deelt setfoto van opnames ‘Bridgerton’ en hint naar terugkeer populair personage (01/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De opnames van het derde seizoen van de bejubelde Netflix-reeks ‘Bridgerton’ zijn volop aan de gang. Om de fans warm te maken voor het vervolg deelde de streamingdienst een exclusieve eerste setfoto op het Twitteraccount van de hitreeks.
  [naar artikel]
 4. Drie kenners over de terugkeer van de wolf (29/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Ze weten hun momenten goed te kiezen. Als er iets gebeurt, is het meestal in de feestdagen”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf, die een drukke kerstweek beleefde. Wolf August stak de provinciegrens over om in Balen een kangoeroe op te peuzelen en in Zoersel pakte een andere wolf drie schapen op twee verschillende plaatsen. Drie wolvenkenners over de terugkeer van dé toppredator: “We zullen terug moeten leren samenleven.”
  [naar artikel]
 5. Keert Regé-Jean Page dan toch terug voor het derde seizoen van ‘Bridgerton’? (20/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Regé-Jean Page (34) werd wereldberoemd na zijn hoofdrol als de Duke of Hastings, Simon Basset, in Shonda Rhimes’ Amerikaanse dramaserie ‘Bridgerton’, maar liet fans teleurgesteld achter nadat hij niet terugkeerde in het derde seizoen. Maar daar komt nu misschien verandering in. Volgens ‘The Sun’ zouden onderhandelingen voor zijn terugkeer in seizoen drie volop aan de gang zijn.
  [naar artikel]
 6. Wolf verdronken in Albertkanaal: ‘Inschattingsfout gemaakt’ (02/01/2022 - De Standaard)
  De wolf die zich heeft laten zien in Sint-Truiden, Nieuwerkerken en Hasselt is niet meer. Het kadaver werd zondagnamiddag gevonden in het Albertkanaal in Kuringen. ‘De wolf heeft een inschattingsfout gemaakt. Jammer genoeg’, reageert Jan Loos van vzw Wolf.
  [naar artikel]
 7. Wolf gespot in Antwerpse haven (26/12/2021 - De Standaard)
  In de nacht van zaterdag op zondag is een wolf gespot op de Noorderlaan in de Antwerpse haven. Dat meldt Welkom Wolf met spectaculaire videobeelden. Omdat de wolf opdook in de buurt van Tabaknatie Asterix, heeft hij de roepnaam ‘Astrix’ gekregen. ‘Het geeft nog maar eens aan dat zwervende wolven werkelijk overal kunnen opduiken tijdens hun stresserende zoektocht naar een eigen leefgebied’, zegt Jan Loos van Welkom Wolf.
  [naar artikel]
 8. Studio 100 komt met nieuwe animatiefilm ‘100% Wolf’ (23/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Studio 100 familie werd eind juni uitgebreid met een nieuw merk: ‘100% Wolf’. De eerste animatiefilm van ‘100% Wolf’ zal op 28 oktober...
  [naar artikel]
 9. Hoe we de terugkeer van de wolf tot een succes kunnen maken (13/01/2018 - VRT NWS)
  Eindelijk is de wolf terug in Vlaanderen! Het dier zou gespot zijn in Kempen-Broek, een grensoverschrijdend natuurgebied in het Limburgse Bocholt. Nu gaat het nog om een rondtrekkend exemplaar. Maar de dag dat de wolf zich hier permanent vestigt, zou wel eens sneller kunnen komen dan verwacht. Daar bereiden we ons maar beter op voor, zegt Chris Steenwegen, algemeen directeur van Natuurpunt. Of de sensatie over de terugkeer van de wolf zou wel eens snel kunnen omslaan in tegenstand. Er is nood aan een wolvenplan.
  [naar artikel]
 10. Wolf verdrinkt in Hasseltse Albertkanaal: ‘Mogelijk wolf die Limburgse roedel verliet’ (02/01/2022 - De Morgen)
  In het Hasseltse Kuringen is deze voormiddag een dode wolf aangetroffen in het Albertkanaal. Het gaat om hetzelfde dier dat eerder dit weekend al in Sint-Truiden opdook. ‘Mogelijk wilde het dier het kanaal oversteken, maar geraakte het er niet meer uit’, zegt Jan Loos van Welkom Wolf.
  [naar artikel]
 11. ‘Zwervende wolf is nergens welkom, hij maakt trieste periode mee’ (31/05/2023 - De Standaard)
  Wie is die grote, boze wolf die vorige week in West-Vlaanderen opdook? Geen alfamannetje om bang van te zijn, wel een jong dier op zoek naar een plek waar hij welkom is. ‘De wolf wordt overal vijandig onthaald.’
  [naar artikel]
 12. “Belangrijk personage komt om het leven in eerste aflevering van ‘Sex And The City’-reboot” (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De opnames van de ‘Sex And The City’-reboot ‘And Just Like That’ zijn momenteel volop aan de gang. Eerder deze week deelde Sarah Jessica Parker (56) nog een setfoto op haar sociale media en ondertussen wordt er ook volop gespeculeerd over de verhaallijn van de reeks. Verschillende bronnen beweren namelijk dat er een belangrijk personage om het leven komt in de allereerste aflevering van de reboot.
  [naar artikel]
 13. Bart Hollanders krijgt vier ex-lieven over de vloer in nieuwe Streamz-reeks (03/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Met ‘F*** You Very, Very Much’, ‘Red Light’ en andere knappe reeksen kan Streamz na anderhalf jaar een mooi cv voorleggen. In de hoofdkantoren wordt al vooruit gekeken. De voorbereidingen voor ‘Exen’, een tragikomische reeks met acteur Bart ‘Callboys’ Hollanders in de hoofdrol, zijn volop aan de gang.
  [naar artikel]
 14. Genkenaren ongerust over ‘wolf’ die door centrum liep (09/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De vzw Welkom Wolf kreeg een filmpje binnen van ongeruste mensen uit Genk. Die hadden een filmpje gemaakt van een ‘wolf’ die door het centrum liep. In realiteit bleek het te gaan om een wolfshond, die zelfs een halsband droeg.
  [naar artikel]
 15. Genkenaren ongerust over ‘wolf’ die door centrum liep (10/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De vzw Welkom Wolf kreeg een filmpje binnen van ongeruste mensen uit Genk. Die hadden een filmpje gemaakt van een ‘wolf’ die door het centrum liep. In realiteit bleek het te gaan om een wolfshond, die zelfs een halsband droeg.
  [naar artikel]
 16. Terugkeer van Marie-Rose in ‘Familie’ lijkt ver weg: collega’s klagen over “divagedrag” (28/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een snelle terugkeer naar ‘Familie’ zit er niet in voor Martine Jonckheere. Dat schrijft Dag Allemaal. De opnames voor het volgende seizoen zijn volop aan de gang, maar de 63-jarige actrice is daar niet bij.
  [naar artikel]
 17. Acteur Patrick J. Adams hint op vervolg van ‘Suits’ mét Meghan Markle (26/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse advocatenserie ‘Suits’ kent vier jaar na de laatste aflevering nog steeds wereldsucces. Fans van de reeks speculeren dan ook volop over een terugkeer van de reeks. En die lijkt er misschien wel te komen. Zo deelde Patrick J. Adams (42) enkele foto’s van ‘Suits’ op Instagram.
  [naar artikel]
 18. “We moeten ons voorbereiden of de sensatie over de terugkeer van de wolf kan snel omslaan in tegenstand” (13/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De wolf is terug, hoera! Dat is alvast de mening van Chris Steenwegen, algemeen directeur van Natuurpunt. Steenwegen reageert in een opiniestuk op de website van VRT NWS op de berichten over een wolf die gedetecteerd is in Bocholt.
  [naar artikel]
 19. “We moeten ons voorbereiden of de sensatie over de terugkeer van de wolf kan snel omslaan in tegenstand” (13/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De wolf is terug, hoera! Dat is alvast de mening van Chris Steenwegen, algemeen directeur van Natuurpunt. Steenwegen reageert in een opiniestuk op de website van VRT NWS op de berichten over een wolf die gedetecteerd is in Bocholt.
  [naar artikel]
 20. ‘Goud en bling’: het gevecht om het winstgevende imperium van Jevgeni Prigozjin is volop aan de gang (15/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 21. Bioloog maakt knappe beelden van jagende wolf: ‘National Geographic in Limburg’ (19/11/2021 - De Standaard)
  Wolvenkenner en bioloog Frederik Thoelen heeft nieuwe beelden gemaakt van één van de Limburgse wolven. De wolf jaagt op knaagdieren - op een plek die de bioloog liever geheim wil houden - en wordt tijdens zijn jachtpartij 45 minuten gefilmd door Thoelen. Wanneer de wolf joggers ziet in de verte, duikt hij het bos weer in. ‘Plots ging het hoofd van de wolf omhoog en liep hij onmiddellijk weg’, klinkt het op regionale zender TV Limburg. ‘Het is duidelijk dat hij schrik heeft van mensen die in de buurt komen.’ 
  [naar artikel]
 22. Van ‘welkom wolf’ naar ‘probleemwolf’: Limburg roert zich tegen zijn nieuwe roofdieren (13/09/2021 - De Morgen)
  Een wolf heeft in de nacht van zondag op maandag twee pony’s doodgebeten in Meeuwen (Oudsbergen, provincie Limburg). Burgemeester Marco Goossens (CD&V) eist aan bevoegd Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) om dringend actie te ondernemen tegen de ‘probleemwolf’.
  [naar artikel]
 23. ‘War on drugs’ of ‘war on Vivaldi’? (26/08/2022 - Express)
  Na tv-optredens begin deze week, is het de beurt aan de kranten, in het tweeluik van de terugkeer van De Wever, na de zomervakantie. Het thema? De drugsoorlog, die volop woedt in zijn eigen Antwerpen. In de Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws zet de N-VA-voorzitter het nog eens op scherp. “Brussel doet het […]
  [naar artikel]
 24. Wolf, wees welkom (05/04/2019 - De Morgen)
  De vraag is niet óf hij komt. Nee, de vraag is wannéér hij komt. In Duitsland rukt de wolf op, in Frankrijk ook. En in België? 'Misschien staat er morgen een wolf in Brussel, dat kan.' Om het volk voor te bereiden op de terugkeer van het roofdier is er een site: www.welkomwolf.be.
  [naar artikel]
 25. Mogelijk tweede wolf gespot in Vlaanderen (11/03/2018 - De Standaard)
  Mogelijk heeft Vlaanderen er een tweede wolf bij, meldt Jan Loos van welkomwolf.be, nadat gisteren twee schapen werden doodgebeten. Die incidenten komen overeen met waarnemingen van een onbekende wolf die zich, in tegenstelling tot de schuwe Naya, overdag dicht bij bebouwde omgeving waagt. ‘Dit is een mijlpaal voor de terugkeer van de wolf in Vlaanderen.’
  [naar artikel]
 26. Mogelijk tweede wolf gespot in Vlaanderen (11/03/2018 - De Standaard)
  Mogelijk heeft Vlaanderen er een tweede wolf bij, meldt Jan Loos van welkomwolf.be, nadat gisteren twee schapen werden doodgebeten. Die incidenten komen overeen met waarnemingen van een onbekende wolf die zich, in tegenstelling tot de schuwe Naya, overdag dicht bij bebouwde omgeving waagt. ‘Dit is een mijlpaal voor de terugkeer van de wolf in Vlaanderen.’
  [naar artikel]
 27. Voorbereidingen voor het nieuwe seizoen van ‘De mol’ nu al aan de gang: “We kennen zelfs de locatie al” (19/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het huidige seizoen van ‘De mol’ is nog niet eens afgelopen, maar inmiddels zijn de makers van het populaire Play4-programma al volop bezig met de voorbereidingen voor de komende editie. Dat vertelde redactielid Koen De Poorter in de ‘Achter De Schermen’-podcast.
  [naar artikel]
 28. Wolf weer volop in opspraak nadat boer wordt gebeten: “Hebben ze hier hun plaats wel?” (10/07/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In Westerveld in de Nederlandse provincie Drenthe heeft een wolf zondag een schapenboer in de arm gebeten. Die wilde met een hooivork zijn kudde beschermen. Daarop heeft de politie de wolf doodgeschoten. Een en ander doet de discussie over de wolf ook in Nederland weer oplaaien.
  [naar artikel]
 29. Beelden opgedoken van wolf ‘Klaas(je)’ in Kalmthout: “Vermoedelijk de wolf die schapen doodbeet” (07/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Er zijn beelden opgedoken van een wolf in het grensgebied tussen Kalmthout en het Nederlandse Huijbergen. Volgens Welkom Wolf gaat het over de wolf die in de nacht van zondag op maandag enkele schapen doodbeet in Essen. De organisatie geeft het dier nu een naam: Klaas(je).
  [naar artikel]
 30. Beelden opgedoken van wolf ‘Klaas(je)’ in Kalmthout: “Vermoedelijk de wolf die schapen doodbeet” (07/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn beelden opgedoken van een wolf in het grensgebied tussen Kalmthout en het Nederlandse Huijbergen. Volgens Welkom Wolf gaat het over de wolf die in de nacht van zondag op maandag enkele schapen doodbeet in Essen. De organisatie geeft het dier nu een naam: Klaas(je).
  [naar artikel]
 31. Valentijn, ook bij de wolven want het is paartijd     (13/02/2020 - VRT NWS)
  Er zijn mogelijk welpjes op komst van wolf August en wolvin Noëlla. Het paarseizoen van de wolven is volop aan de gang en het koppel is al meerdere keren samen gespot.
  [naar artikel]
 32. Wolf weer volop in opspraak nadat Nederlandse schapenboer in arm wordt gebeten (09/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  In Westerveld in de Nederlandse provincie Drenthe heeft een wolf zondag een schapenboer in de arm gebeten. Die wilde met een hooivork zijn kudde beschermen. Daarop heeft de politie de wolf doodgeschoten. Een en ander doet de discussie over de wolf ook in Nederland weer oplaaien.
  [naar artikel]
 33. Wolf zwerft door Antwerpse Kempen, nieuwe sporen in Limburg (24/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het ‘Meldpunt Welkom Wolf’ van Landschap vzw ontving vorige zaterdag meerdere waarnemingen van een wolf in de Antwerpse Kempen, eerst in Lichtaart,...
  [naar artikel]
 34. Grote angst of dierenliefde? 5 jaar na terugkeer van de wolf blijft het zoeken naar goede manier om samen te leven (05/04/2023 - VRT NWS)
  5 jaar sinds de terugkeer van de wolf in onze contreien zoeken bewoners en veehouders nog altijd naar een goede manier om samen te leven met het dier. De wolf lokt heftige reacties uit: er zijn enthousiaste bewonderaars, maar even goed hevige tegenstanders met oprechte angst voor hun kinderen en dieren. Hoe is het om met het grootste roofdier in onze natuur samen te leven? "Pano" trok twee maanden lang naar het kerngebied van de wolf en zocht het uit.
  [naar artikel]
 35. De meest gestelde vragen over de wolf: We moeten vooral in ons hoofd plaats voor hen maken’ (24/09/2021 - De Morgen)
  Van euforie bij natuurliefhebbers tot een optocht van kwade landbouwers: de terugkeer van de wolf in onze contreien zorgt voor gemengde reacties. Wolvenonderzoeker Joachim Mergeay gaat in op enkele vragen en misverstanden.
  [naar artikel]
 36. De meest gestelde vragen over de wolf: We moeten vooral in ons hoofd plaats voor hen maken’ (24/09/2021 - De Morgen)
  Van euforie bij natuurliefhebbers tot een optocht van kwade landbouwers: de terugkeer van de wolf in onze contreien zorgt voor gemengde reacties. Wolvenonderzoeker Joachim Mergeay gaat in op enkele vragen en misverstanden.
  [naar artikel]
 37. Filmmaker Cees van Kempen zat 600 dagen in een tentje voor ‘Wolf’: “We lijden aan het roodkapjesyndroom” (28/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Maar liefst vijf jaar werkte Cees van Kempen (59) aan zijn film over de terugkeer van de wolf in de Lage Landen. Duizend lange draaidagen leverden hem hoop en al tien uur aan wolvenbeelden op, maar hij puurde er een prachtige natuurdocu uit. Cees hoopt dat zijn film voor meer kennis en begrip zal zorgen bij tegenstanders van het roofdier. “Er is veel meer angst voor de wolf dan nodig. We lijden aan het roodkapjesyndroom.”
  [naar artikel]
 38. ‘Westhoekwolf’ nu ook in Merkem gespot: “Het zou me niet verbazen als hij de komende dagen nog opduikt” (26/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  In Merkem bij Houthulst is donderdagavond een wolf gezien. Ook nu kon iemand van ver foto’s maken. Het gaat wel degelijk om de ‘Westhoekwolf’, die begin deze week in Proven werd gezien. Dat bevestigt het meldpunt Welkom Wolf.
  [naar artikel]
 39. Franstalig hoger onderwijs wil academiejaar in augustus laten starten (27/09/2022 - De Standaard)
  In het Franstalige hoger onderwijs zijn volop gesprekken aan de gang om de academische kalender te hertekenen. ‘Het systeem is achterhaald’, klinkt het. Ook aan de KU Leuven is er ‘meer animo dan vijf jaar geleden’, merkt rector Luc Sels.
  [naar artikel]
 40. De comeback van een cultfiguur en Rik Verheye werkt zich in de nesten: dit was ‘De allerslimste mens’ (15/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Fans van ‘Willy’s en Marjetten’ zaten woensdagavond maar beter voor hun tv. Dan maakten ze live weer de terugkeer van een van de geliefde cultfiguren uit de reeks. Niemand minder dan César komt langs, met mogelijk zicht op een streekbiertje en wat ‘happekes’. Want dat eet een alien al een keer ‘geirn’. Nog in ‘De allerslimste mens’: de terugkeer van Bart Cannaerts en jurylid Rik Verheye die zich in de nesten werkt met een ongelukkig uitspraakje.
  [naar artikel]
 41. De comeback van een cultfiguur en Rik Verheye werkt zich in de nesten: dit was ‘De allerslimste mens’ (15/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Fans van ‘Willy’s en Marjetten’ zaten woensdagavond maar beter voor hun tv. Dan maakten ze live weer de terugkeer van een van de geliefde cultfiguren uit de reeks. Niemand minder dan César komt langs, met mogelijk zicht op een streekbiertje en wat ‘happekes’. Want dat eet een alien al een keer ‘geirn’. Nog in ‘De allerslimste mens’: de terugkeer van Bart Cannaerts en jurylid Rik Verheye die zich in de nesten werkt met een ongelukkig uitspraakje.
  [naar artikel]
 42. VIDEO. Opvallend: wolf gespot in Antwerpse haven (26/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de nacht van zaterdag op zondag is een wolf gespot op de Noorderlaan in de Antwerpse haven. Dat meldt Welkom Wolf met spectaculaire videobeelden. Omdat de wolf opdook in de buurt van Tabaknatie Asterix, heeft hij de roepnaam ‘Astrix’ gekregen. “Het geeft nog maar eens aan dat zwervende wolven werkelijk overal kunnen opduiken tijdens hun stresserende zoektocht naar een eigen leefgebied”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf.
  [naar artikel]
 43. Fans speculeren volop: hoe heet het zoontje van Kylie Jenner? (28/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een half jaar geleden kwam Wolf Webster op de wereld, het tweede kindje van Kylie Jenner (24) en Travis Scott (31). Maar de naam ‘Wolf’ werd snel verleden tijd. De ouders veranderden de naam omdat ze die niet bij hem vonden passen. Het is nog steeds niet geweten welke naam de jongen nu draagt, maar theorieën zijn er natuurlijk wel.
  [naar artikel]
 44. Fans speculeren volop: hoe heet het zoontje van Kylie Jenner? (28/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een half jaar geleden kwam Wolf Webster op de wereld, het tweede kindje van Kylie Jenner (24) en Travis Scott (31). Maar de naam ‘Wolf’ werd snel verleden tijd. De ouders veranderden de naam omdat ze die niet bij hem vonden passen. Nu is het nog steeds niet geweten welke naam de jongen nu draagt, maar theorieën zijn er natuurlijk wel.
  [naar artikel]
 45. “Mogelijk nieuwe wolf op komst naar provincie Antwerpen” (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In het zuiden van Nederland zwerft sinds een tweetal weken een nieuwe wolf rond. Volgens de campagne ‘Welkom Wolf’ is op basis van de bewegingen van het dier de kans reëel dat de wolf naar ons land zal afzakken. Welkom Wolf roept alvast alle kleinveehouders in de grensstreek van de provincie Antwerpen op om alert te zijn en hun dieren extra te beschermen met schrikdraad of ze 's nachts op stal te zetten.
  [naar artikel]
 46. Beelden opgedoken van nieuwe wolf ‘Klaas(je)’ in Kalmthout: “Wisten al weken dat hij eraan kwam” (07/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn beelden opgedoken van een wolf in het grensgebied tussen Kalmthout en het Nederlandse Huijbergen. Volgens Welkom Wolf gaat het over de wolf die in de nacht van zondag op maandag enkele schapen doodbeet in Essen. De organisatie geeft het dier nu een naam: Klaas(je).
  [naar artikel]
 47. Wolf vijf keer gezien in Gooreind in half uur tijd: Welkom Wolf roept op om foto’s te sturen (29/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Welkom Wolf kreeg woensdagmiddag tussen 11.30u en 12u vijf onafhankelijk van elkaar staande waarnemingen binnen over een wolf in Gooreind (Wuustwezel). Omdat de beschrijvingen van het gedrag van het dier echt wel op een wolf wijzen, is Jan Loos van Welkom Wolf vrij zeker. Hij roept op om foto’s door te sturen, want een goed beeld ontbreekt nog.
  [naar artikel]
 48. Wolf vijf keer gezien in Gooreind in half uur tijd: Welkom Wolf roept op om foto’s te sturen (30/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Welkom Wolf kreeg woensdagmiddag tussen 11.30u en 12u vijf onafhankelijk van elkaar staande waarnemingen binnen over een wolf in Gooreind (Wuustwezel). Omdat de beschrijvingen van het gedrag van het dier echt wel op een wolf wijzen, is Jan Loos van Welkom Wolf vrij zeker. Hij roept op om foto’s door te sturen, want een goed beeld ontbreekt nog.
  [naar artikel]
 49. “We krijgen dagelijks foto’s binnen van lookalikes”: zo herken je een échte wolf (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De ‘wolf’ die dit weekend in het centrum van Balen werd gespot, blijkt in werkelijkheid een husky. “Er loopt in Balen al een tijdje een lookalike rond die geregeld op de foto gaat”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf.
  [naar artikel]
 50. Wolvenwandeling lokt 60 wandelaars naar Hengelhoef (24/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zondag zakten zo’n 60 wandelaars af naar het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap in Hengelhoef voor de wandeling ‘in de sporen van de wolf’. “De wolf is blijkbaar erg populair”, begon wolvengids Nico Moors. “Het sprookje van Roodkapje en de wolf moet dringend herschreven worden, want een wolf valt nooit mensen aan. Wolven zijn belangrijk voor het evenwicht in het wild. Ze doden de zwakste of zieke dieren.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy