De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Italië wil ‘solidariteit’, maar neemt 2.000 asielzoekers niet terug van België

Express

18/09/2023 - 14:25

Het eilandje Lampedusa, tussen Tunesië en Italië in de Middellandse Zee, is al veel langer een bestemming die de mensensmokkelaars gevonden hebben. Afgelopen week kwamen golven migranten toe, tot meer dan 11.500 in totaal. Het eilandje kan dat niet aan, Italië ook niet, zo stelde premier Giorgia Meloni.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Duitsland wil opnieuw asielzoekers uit Italië toelaten (16/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland is van plan om asielzoekers vanuit Italië vrijwillig te blijven opnemen. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken, nadat Berlijn eerder deze week beslist had om “tot nader order” geen asielzoekers uit Italië meer op te vangen.
  [naar artikel]
 2. KIJK. “Het was heftig”: 55 Belgen keren met bus terug uit Italië nadat hun wagen het extreme onweer niet overleefde (29/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  VAB heeft vrijdag 55 Belgische reizigers met een bus vanuit Italië terug naar België gebracht. De toeristen vertrokken met hun wagen op reis naar het noorden van Italië. Maar die hebben het extreme onweer niet overleefd. “Het was heftig. De voorruit is volledig verbrijzeld door de enorme hagelstenen”, vertelt Dirk Berghs. De reizigers zaten zo’n veertien uur op de bus. Hun wagens blijven in Italië en worden later gerepatrieerd. Al kan dat nog enkele weken duren. In totaal moeten er 350 mensen terug naar België worden gebracht. 110 reizigers zullen dit weekend weer thuis geraken.
  [naar artikel]
 3. Rode Duivels verliezen ook troostfinale Nations League: België met 2-1 onderuit tegen Italië (10/10/2021 - De Morgen)
  De Rode Duivels zijn er niet in geslaagd de ‘kleine finale’ van de Nations League tegen Italië te winnen, nadat België eerder deze week ook al van wereldkampioen Frankrijk verloor. België verloor met 2-1 in het Juventusstadion in Turijn tegen de Europese kampioen en het gastland.
  [naar artikel]
 4. De Bruyne scherp: “Wij zijn ‘maar’ België. Landen als Italië en Frankrijk hebben 22 toppers, wij niet” (10/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kevin De Bruyne viel in tegen Italië, maar ook hij kon niet verhinderen dat de Rode Duivels een tweede opeenvolgende nederlaag leden. Na afloop gaf hij een toch wel opvallend interview.
  [naar artikel]
 5. Hoe duurzaam is Italië? (05/08/2022 - Express)
  Er gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid. Zeker niet alleen in Nederland of België. Sterker nog, er zijn meerdere landen waar we veel van kunnen leren. Dit keer: Italië. Wie aan landen denkt die het goede duurzame voorbeeld geven, denkt misschien niet meteen aan Italië. ‘De laars’ staat vooral bekend vanwege het lekkere eten, […]
  [naar artikel]
 6. Helft Afghaanse asielzoekers heeft geen recht op bescherming in België (18/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlak na de machtsovername door de taliban erkende België 9 op de 10 Afghaanse asielzoekers, maar intussen is de erkenningsgraad gedaald tot 47 procent. Afgewezen asielzoekers worden niet gedwongen teruggestuurd. Dat schrijft De Standaard donderdag.
  [naar artikel]
 7. Puigdemont komt maandag weer naar België (maar keert later terug naar Italië voor rechtszaak) (25/09/2021 - VRT NWS)
  De Catalaanse ex-president Carles Puigdemont zal maandag terugkeren naar België. Dat heeft hij vandaag aangekondigd. Op 4 oktober gaat hij opnieuw naar Italië om de rechtszaak over zijn uitlevering aan Spanje bij te wonen.
  [naar artikel]
 8. ONZE OPINIE. “Schrijnende beelden van buitenslapers en toch blijft België ‘te aantrekkelijk’ voor asielzoekers” (13/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Je zou het niet zeggen wanneer je de schrijnende beelden ziet van mensen die op straat slapen, maar het probleem is dat België ‘te aantrekkelijk’ is voor asielzoekers”, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Als Europa geen werk maakt van een écht gezamenlijk asielbeleid, is wat we nu een crisis noemen alleen nog maar een voorproefje.”
  [naar artikel]
 9. ‘Plaatsen creëren is slechts een deel van de oplossing’: experts voorspellen meer asielzoekers in 2022 (23/01/2022 - De Morgen)
  Experts voorspellen dat we ook in 2022 meer asielzoekers kunnen verwachten. De uitdagingen voor België worden daardoor groter. De opvangcapaciteit in ons land staat nog niet op punt. ‘Het is alle hens aan dek.’
  [naar artikel]
 10. Zestien jongeren na voedselvergiftiging op kamp in Italië terug in België (10/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De 16 jongeren die ziek waren geworden op kamp in Italië, zijn allen aan de betere hand en terug aangekomen in Mechelen en Geel. Wellicht hadden ze ergens bedorven vis gegeten.
  [naar artikel]
 11. Zestien jongeren na voedselvergiftiging op kamp in Italië terug in België (10/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De 16 jongeren die ziek waren geworden op kamp in Italië, zijn allen aan de betere hand en terug aangekomen in Mechelen en Geel. Wellicht hadden ze ergens bedorven vis gegeten.
  [naar artikel]
 12. Von der Leyen vraagt lidstaten om asielzoekers over te nemen van Italië (17/09/2023 - De Tijd)
  16:49 Ursula Von der Leyen roept Europese lidstaten op om meer asielzoekers over te nemen van Italië, en legt zo de vinger op een oude wonde: het kaduke herverdelingssysteem voor asielzoekers binnen de EU.
  [naar artikel]
 13. België maakt zich op voor asieljaar 2022: ‘De uitstroom zal minder zijn dan de instroom’ (23/01/2022 - De Morgen)
  Experts voorspellen dat we ook in 2022 meer asielzoekers kunnen verwachten. De uitdagingen voor België worden daardoor groter. De opvangcapaciteit in ons land staat nog niet op punt. ‘Het is alle hens aan dek.’
  [naar artikel]
 14. Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert over opvangcrisis in België: "Vol is vol, Europa moet solidair zijn" (29/10/2022 - VRT NWS)
  België neemt al heel wat verantwoordelijkheid in de opvang van asielzoekers, het is aan andere landen van de EU om meer solidariteit te tonen. Dat zegt Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert in "De afspraak op vrijdag". Hij wil de instroom naar ons land beperken door de schooltoelage niet langer rechtstreeks aan niet-begeleide minderjarigen uit te keren.
  [naar artikel]
 15. België voor het eerst bij Europese ‘Big Five’ op UEFA-coëfficiëntenranking, maar extra ticket is nog ver weg (05/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een primeur voor ons land! Op basis van het afgelopen seizoen behoort België tot de beste vijf landen in de UEFA-coëfficiëntenranking. Achter Engeland, Italië, Duitsland en Spanje, maar vóór Nederland en Frankrijk. Allemaal te danken aan het Europese boerenjaar met drie Belgische kwartfinalisten en Club Brugge dat overwinterde in de Champions League.
  [naar artikel]
 16. België bij Europese ‘Big Five’ op UEFA-coëfficiëntenranking, maar extra ticket is nog ver weg (05/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een primeur voor ons land! Op basis van het afgelopen seizoen behoort België voor het eerst deze eeuw tot de beste vijf landen in de UEFA-coëfficiëntenranking. Achter Engeland, Italië, Duitsland en Spanje, maar vóór Nederland en Frankrijk. Allemaal te danken aan het Europese boerenjaar met drie Belgische kwartfinalisten en Club Brugge dat overwinterde in de Champions League.
  [naar artikel]
 17. Prins Laurent en co heten niet langer ‘van België’ (07/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Prins Laurent, prinses Astrid en andere leden van de koninklijke familie zijn naar het gemeentehuis moeten gaan om hun identiteitskaart aan te passen. Ze heten niet langer ‘van België’, maar ‘van Saksen- Coburg’. Alleen Filip, Mathilde, Albert, Paola en Elisabeth hebben nog de familienaam ‘van België’.
  [naar artikel]
 18. De Moor: ‘Totaal onaanvaardbaar dat Italië verdere Dublintransfers weigert’ (06/12/2022 - Knack)
  Italië wil voorlopig geen asielzoekers meer terugnemen die naar een andere Europese lidstaat zijn doorgereisd, maar voor wie het wel verantwoordelijk blijft. Dat maakt Belgisch staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) bekend, die dinsdag net als de andere Europese partners van Italië een brief vanuit Rome ontvangen heeft. ‘Het opschorten van de Dublinregels zet het hele systeem onder druk’, zegt De Moor. ‘Wat Italië doet, is totaal onaanvaardbaar. België wordt veroordeeld voor een tekort aan opvang, terwijl Italië gewoon de toepassing van het EU-recht opschort.’ Er wordt al jaren gepraat over een hervorming van de Europese asiel- en migratieregels, maar de Dublinverordening blijft voorlopig het sluitstuk. Die legt de criteria vast die bepalen welke lidstaat verantwoordelijk is voor de behandeling van een vraag om internationale bescherming. Als de asielzoeker in kwestie geen familie in Europa heeft en niet over een geldig visum beschikt, moet de aanvraag behandeld worden door het land waar hij de EU binnenkwam of waar hij voor het eerst een asielaanvraag indiende. Italië heeft nu laten weten dat het die Dublinregels niet meer wil toepassen, officieel omdat het met een tekort aan opvangplaatsen kampt. Staatssecretaris De Moor heeft begrip voor het feit dat Italië aan de Europese buitengrens ligt, maar vraagt om solidariteit met alle lidstaten. ‘België staat onder hogere asieldruk dan Italië. Ik werk op basis van cijfers en niet op basis van wie het luidste roept.’ Volgens De Moor hadden 2.424 mensen die dit jaar in België aankwamen een ‘hit’ vanuit Italië. ‘Dat betekent dat zij daarmee het grootste land zijn die deze asielzoekers zou moeten terugnemen en dus die Dublintransfers zou moeten uitvoeren.’ Europese hoogspanning over migratie: ‘Ruzie die alleen maar erger wordt’ Bovendien kent België de zesde hoogste asieldruk in de Europese Unie en staat Italië op de zestiende plaats. Het hele systeem staat momenteel onder druk. Asielzoekers die doorreizen, komen in slechts een handvol lidstaten terecht, die hen niet langer kunnen overdragen aan de bevoegde lidstaat, zegt De Moor. Daarvoor zijn de medewerking en de correcte opvangfaciliteiten van die verantwoordelijke lidstaat nodig, en daar knelt vaak het schoentje, stelt ze. Op haar initiatief komen woensdag negen Europese landen voor overleg bijeen, ook de Europese commissaris voor Binnenlandse Zaken, Ylva Johansson, zal aanwezig zijn. De Moor hoopt met die ‘gelijkgestemde’ landen – EU-voorzitter Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Nederland, Zweden, Zwitserland en Denemarken – tot een aantal concrete voorstellen te komen om uit de huidige ‘malaise’ te geraken. Het overleg volgt op eerdere bijeenkomsten van de ‘Visegrad’-landen (Hongarije, Polen, Tsjechië en Slovakije) en de ‘Med 5’ (Italië, Spanje, Griekenland, Cyprus en Malta). Van alle goedgekeurde Dublindossiers in de hele EU werden er in de eerste negen maanden van 2021 slechts 24 procent uitgevoerd. In dezelfde periode dit jaar is dat percentage gezakt naar 17 procent. Met de Commissie en de andere landen die woensdagavond in de Wetstraat verwacht worden, wil De Moor daarover een grondige analyse maken. Donderdag komen dan alle 27 lidstaten samen voor formeel overleg. The post De Moor: ‘Totaal onaanvaardbaar dat Italië verdere Dublintransfers weigert’ appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 19. Puigdemont viert vrijlating op straat in Sardinië en keert maandag terug naar België (25/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Catalaanse ex-president Carles Puigdemont zal maandag terug naar België komen. Dat heeft hij zaterdag aangekondigd. Op 4 oktober gaat hij opnieuw naar Italië om de rechtszaak over zijn uitlevering aan Spanje bij te wonen.
  [naar artikel]
 20. Nederlands straks verplicht in Franstalig België? ‘Die taal zingt niet’ (19/11/2021 - De Morgen)
  Moeten leerlingen in Franstalig België binnenkort verplicht Nederlands of Duits volgen? In Franstalig België neemt de regering hierover binnenkort een beslissing. Bij de leerlingen is niet iedereen even enthousiast. ‘Engels is veel internationaler.’
  [naar artikel]
 21. Italië zegeviert op WK veldrijden mixed relays, België eindigt derde (28/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Italië won de eerste Mixed Relay op het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville, voor de Verenigde Staten en topfavoriet België.
  [naar artikel]
 22. Veertigtal vluchten van en naar België geannuleerd door staking in Italië (20/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Mensen die vrijdag van of naar Italië vliegen, moeten rekening houden met vertragingen en annulaties. Dat komt door een staking van luchtverkeersleiders in Italië. Er zijn een veertigtal vluchten van en naar België geschrapt, zo blijkt uit cijfers van Brussels Airport en de luchthaven van Charleroi.
  [naar artikel]
 23. Veertigtal vluchten van en naar België geannuleerd door staking in Italië (20/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mensen die vrijdag van of naar Italië vliegen, moeten rekening houden met vertragingen en annulaties. Dat komt door een staking van luchtverkeersleiders in Italië. Er zijn een veertigtal vluchten van en naar België geschrapt, zo blijkt uit cijfers van Brussels Airport en de luchthaven van Charleroi.
  [naar artikel]
 24. Italiƫ neemt na akkoord met katholieke kerk 600 vluchtelingen op (03/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Italië heeft ermee ingestemd om 600 asielzoekers op te nemen die momenteel nog in Ethiopië, Niger of Jordanië wonen. De katholieke kerk zal instaan...
  [naar artikel]
 25. Zesdejaars vervroegd van Italiëreis naar huis gestuurd na ‘problemen met drugs’ (06/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De zesdejaars van Leiepoort campus Sint-Hendrik zijn afgelopen week richting Italië vertrokken voor een tiendaagse schoolreis. De meesten keren zaterdag terug, maar enkelingen zijn donderdag al thuisgekomen, na ‘problemen met drugs’.
  [naar artikel]
 26. Salvini: "Italiƫ neemt geen asielzoekers uit Duitsland terug" (20/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Italië zal geen asielzoekers terugnemen die Duitsland terugstuurt. Dit heeft minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini vandaag gezegd.
  [naar artikel]
 27. Goed nieuws voor de Red Flames: Italië en IJsland laten punten liggen door gelijkspel (14/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Italië en IJsland hebben donderdagavond op het EK vrouwenvoetbal in Engeland op de tweede speeldag van groep D 1-1 gelijkgespeeld. Italië blijft zo in de running voor een plaats in de kwartfinales. Het moet dan wel winnen van België.
  [naar artikel]
 28. Russisch gas vloeit terug naar Italië via Oostenrijk: gasprijs neemt forse duik (05/10/2022 - Express)
  De Russische energieleverancier Gazprom heeft woensdagochtend laten weten dat het via Oostenrijk terug gas naar Italië kan transporteren. Daardoor zakte de prijs van aardgas naar het laagste punt in meer dan twee maanden. Gazprom liet weten dat het samen met afnemers een oplossing heeft gevonden om via Oostenrijk terug aardgas naar Italië te vervoeren. Op […]
  [naar artikel]
 29. België gaat niet in op nieuwe oproep Italië voor herverdeling migranten in EU (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  België gaat niet in op de oproep van Italië voor een relocatie van migranten die toekomen in het Zuid-Europese land. Dat laat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) weten.
  [naar artikel]
 30. Italië weigert betrokkene bij moord op André Cools uit te leveren aan België (09/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Cosimo Solazzo, die in België veroordeeld werd voor zijn deelname aan de moord op minister van Staat André Cools in 1991, wordt door Italië niet overgeleverd aan ons land. Dat blijkt uit een mededeling van het parket-generaal van Luik.
  [naar artikel]
 31. Italië weigert betrokkene bij moord op André Cools uit te leveren aan België (09/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Cosimo Solazzo, die in België veroordeeld werd voor zijn deelname aan de moord op minister van Staat André Cools in 1991, wordt door Italië niet overgeleverd aan ons land. Dat blijkt uit een mededeling van het parket-generaal van Luik.
  [naar artikel]
 32. Actievoerders kraken gebouw voor asielzoekers naast hoofdkwartier CD&V (23/04/2023 - De Standaard)
  Zondagmiddag bezetten actievoerders een gebouw in de Wetstraat in Brussel om er zowat zeventig asielzoekers te slapen te leggen. ‘De basisrechten van asielzoekers worden nog steeds geschonden in België.’
  [naar artikel]
 33. ‘Ooit hoop ik mijn familie terug te zien, maar niet in Somalië. Dat is te gevaarlijk’ (11/07/2023 - De Standaard)
  Vijf jaar geleden vertelde Abdufatah Mahadi Said uit Somalië nog dat hij bang was om weggestuurd te worden. Vandaag bouwt hij aan een carrière in de atletiek. ‘Het is mijn droom om België te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen’
  [naar artikel]
 34. Belgiës allereerste ‘relaxatiedrankje’: werkt het echt? Onze redactrice proeft, een diëtiste geeft haar mening (10/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Belg heeft stress. Dat maakt het stijgend aantal burn-outs — elk jaar zijn er 10 procent meer van ons out — wel duidelijk. Slimme zet dus van ondernemer Ike Byosière (24 jaar) om Belgiës eerste ‘relaxatiedrankje’ op de markt te brengen. Redactrice Stéphanie is sceptisch en test een paar blikjes ‘EZZ’ op een drukke dag vol deadlines, diëtiste Sanne Mouha neemt de ingrediënten onder de loep.
  [naar artikel]
 35. Belgian Cats verslaan nu ook Italië en mogen als groepswinnaar naar de kwartfinales van het EK (18/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Na makkelijke zeges tegen Israël en Tsjechië hebben de Belgian Cats nu ook Italië opzij gezet op het EK basketbal. Italië bood wel flink wat weerwerk. Pas in het vierde kwart kon België afstand nemen van de Italianen (74-62). Door de zege plaatsen de Belgian Cats zich als groepswinnaar rechtstreeks voor de kwartfinale.
  [naar artikel]
 36. Belgische ‘coëfficiëntie’: ‘veilige’ plek (én bijhorend recht­streeks CL-tic­ket) op de ­ran­king forse stap dichter na vliegende start in Europa (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een rechtstreeks ticket in de CL-groepsfase voor 2024: dàt is de inzet van alle Belgische clubs in Europa. De sterren staan gunstig. Alleen België en Hongarije verloren nog niet in de groepsfases. Doe zo voort, en België herovert een ‘veilige’ plek op de coëfficiëntenranking.
  [naar artikel]
 37. Miss België Kedist Deltour zag na jaren eindelijk haar biologische vader terug: ‘Hij legde als het ware zijn mannelijkheid af’ (06/01/2022 - De Morgen)
  Kedist Deltour (24) keek het voorbije jaar niet alleen de jury van Miss België, maar ook haar biologische vader in de ogen. Beide keren met succes. ‘Mijn roots liggen in Ethiopië. Dat kan en zal ik nooit wegsteken.’
  [naar artikel]
 38. KIJK. Logische zege voor onze Red Panthers: België klopt in eerste groepswedstrijd Italië met duidelijke cijfers (19/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Red Panthers zijn uitstekend begonnen aan hun EK hockey. België klopte Italië met 6-0. Vooral in het laatste kwart diepten onze hockeyvrouwen de score uit. Morgen wacht in de tweede groepswedstrijd Nederland.
  [naar artikel]
 39. Italië beëindigt noodtoestand en versoepelt coronamaatregelen (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Italië worden met het beëindigen van de noodtoestand ook de coronamaatregelen versoepeld. Vanaf vrijdag moet de ‘groene pas’, de Italiaanse versie van het Covid Safe Ticket, op heel wat plaatsen niet meer worden voorgelegd.
  [naar artikel]
 40. Lionel Messi en co. verpesten afscheid van Giorgio Chiellini bij Italië, Argentinië pakt ‘Finalissima’ (01/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Argentinië heeft woensdagavond de ‘Finalissima’ gewonnen. De Argentijnen wonnen in Wembley met 0-3 van Italië na doelpunten van Lautaro Martinez, Angel Di Maria en Paulo Dybala. Lionel Messi leverde twee assists af.
  [naar artikel]
 41. België meer dan ooit chocoladeland (13/07/2023 - De Tijd)
  15:44 Het aantal chocoladebedrijven in België staat op het hoogste peil in jaren. Ook naar andere maatstaven neemt de sector een hogere vlucht. ‘Maar het verleden is geen garantie voor de toekomst’, zegt be...
  [naar artikel]
 42. Wilmès en Mahdi naar Polen als teken van solidariteit van België (06/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) reist maandag en dinsdag naar Polen om “concreet de volle solidariteit van België met de Europese partner te betuigen met de moeilijkheden” vanwege de oorlog in Oekraïne. Ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) neemt deel aan de missie.
  [naar artikel]
 43. Italië onderzoekt ‘ontvoering’ van 6-jarige jongen die kabelbaanongeluk overleefde (13/09/2021 - De Morgen)
  De zesjarige Eitan Biran is de enige overlever van het dodelijke kabelbaanongeluk in Noord-Italië in mei, waarbij 14 doden vielen. Hij verloor die dag zijn ouders, broer en overgrootouders. Vandaag staat Eitan centraal in een bittere voogdijstrijd tussen zijn familie in Italië en in Israël.
  [naar artikel]
 44. Na drie kwartfinalisten en Club dat overwintert in de Champions League: België voor het eerst bij Europese ‘Big Five’ (05/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een primeur voor ons land! Op basis van het afgelopen seizoen behoort België tot de beste vijf landen in de UEFA-coëfficiënten ranking. Achter Engeland, Italië, Duitsland en Spanje, maar vóór Nederland en Frankrijk. Allemaal te danken aan het Europese boerenjaar met drie Belgische kwartfinalisten en Club Brugge dat overwinterde in de Champions League.
  [naar artikel]
 45. Vinicius Souza na één jaar KV helemaal klaar voor de top: “Concrete aanbiedingen vanuit België, Nederland en Italië” (20/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen neemt morgenavond (20.45u) in de thuismatch tegen Genk niet alleen afscheid van Wouter Vrancken en Onur Kaya, maar ook van Vinicius Souza. De 22-jarige Braziliaan maakte dit seizoen indruk op het Mechelse middenveld en ambieert, samen met zijn makelaar Joao Carlos (ex-Genk) en zijn vader Daniel Lopes, een volgende stap richting de internationale top. “We hebben concrete aanbiedingen uit België, Nederland en Italië.”
  [naar artikel]
 46. Italië krijgt eerste schijf van 21 miljard euro uit Europees coronaherstelfonds, België moet het doen met 5,9 miljard (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft woensdag een eerste schijf van Europees relancegeld uitbetaald aan Italië, goed voor een bedrag van 21 miljard euro waarvan 10 miljard aan subsidies en 11 miljard aan leningen. In totaal krijgt Italië 191,5 miljard euro om de economie terug op de rails te zetten na corona.
  [naar artikel]
 47. Helft Afghaanse asielzoekers heeft geen recht op bescherming (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlak na de machtsovername door de taliban erkende België negen op de tien Afghaanse asielzoekers, maar intussen is de erkenningsgraad gedaald tot 47 procent. Afgewezen asielzoekers worden niet gedwongen teruggestuurd. Dat schrijft 'De Standaard’ donderdag.
  [naar artikel]
 48. Na ‘ontvoering’: strijd om voogdij 6-jarige Eitan die kabelbaanramp Italië overleefde (08/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De bittere strijd over de toekomst van Eitan Biran, het 6-jarig jongetje dat eerder dit jaar als enige een kabelbaanongeluk in Italië overleefde, wordt vrijdag voortgezet voor de rechtbank in Tel Aviv. Zijn opa wil hem in Israël houden, terwijl diens tante hem terug wil halen naar Italië, waar Eitan bijna heel zijn leven woonde. De ruzie over de voogdij staat bol van culturele, religieuze en zelfs racistische spanningen.
  [naar artikel]
 49. Europese terugname asielzoekers blijft grotendeels dode letter (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  België stuurt maar een op de vijf asielzoekers terug naar het land waar ze Europa binnenkwamen. Dat bericht De Tijd, dat de hand kon leggen op...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy