De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Van kwaad naar erger bij Evergrande: aandelen storten in na golf van arrestaties bij toplui

Express

18/09/2023 - 14:25

De Chinese vastgoedmarkt worstelt om uit de problemen te komen. Terwijl is het al twee jaar geleden dat Chinese vastgoedgiganten, zoals Evergrande, probeerden hun activiteiten te saneren. De oorzaken: Vanochtend raakte bekend dat de politie in de Chinese stad Shenzhen meerdere mensen heeft gearresteerd die werkzaam zijn binnen de vermogensbeheerseenheid van Evergrande. Het bedrijf slaagde […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De schuldenberg begint in te storten: Evergrande wordt officieel benoemd als wanbetaler (09/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De schuldenberg begint in te storten: Evergrande wordt officieel benoemd als wanbetaler De Chinese vastgoedtitaan Evergrande werd donderdag voor het eerst sinds het begin van zijn schuldensaga benoemd als wanbetaler. De vastgoedontwikkelaar met de meeste schulden ten laste ter wereld kijkt aan tegen serieuze herstructureringen. Evergrande, een megabedrijf uit China dat naast vastgoed ook in de productie zit van onder andere drinkwater, zuivelproducten en elektrische wagens, heeft […] Lees dit artikel: De schuldenberg begint in te storten: Evergrande wordt officieel benoemd als wanbetaler
  [naar artikel]
 2. Bankroet van vastgoedreus Evergrande lijkt onvermijdelijk: wat doet Chinees president Xi Jinping? (16/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bankroet van vastgoedreus Evergrande lijkt onvermijdelijk: wat doet Chinees president Xi Jinping? Het gaat van kwaad naar erger met de Chinese vastgoedgigant Evergrande. Het bedrijf dreigt te bezwijken onder zijn loodzware schuldenlast, met gevolgen voor miljoenen Chinese vastgoedkopers en bouwvakkers. De grote vraag is: zal Peking ingrijpen? Evergrande is een enorme Chinese projectontwikkelaar met naar schatting 1.300 projecten in 280 steden. Zijn financiële problemen zijn de voorbije […] Lees dit artikel: Bankroet van vastgoedreus Evergrande lijkt onvermijdelijk: wat doet Chinees president Xi Jinping?
  [naar artikel]
 3. Toplui vastgoedconcern Evergrande buiten gezet (23/07/2022 - De Tijd)
  09:13 De topman en de financieel directeur van het noodlijdende Chinese vastgoedconcern Evergrande moeten allebei vertrekken. Uit een onderzoek is gebleken dat ze betrokken waren bij dubieuze praktijken met...
  [naar artikel]
 4. Handel in aandelen van Chinese vastgoedgroep Evergrande stilgelegd (03/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De handel in aandelen van de noodlijdende Chinese vastgoedreus Evergrande op de beurs van Hongkong is maandagochtend (lokale tijd) stilgelegd. Dat deelde het bedrijf zelf mee, zonder een reden te vermelden.
  [naar artikel]
 5. Evergrande keldert weer op beurs: al 81 procent waarde kwijt in half jaar tijd (21/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Evergrande keldert weer op beurs: al 81 procent waarde kwijt in half jaar tijd Aandelen van het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande zijn donderdag 10,5 procent in waarde gedaald. Dat gebeurde nadat een overname van de vastgoedbeheertak van het in zwaar weer verkerende bedrijf was afgeketst. De aandelen van Evergrande werden donderdag voor het eerst sinds 4 oktober weer verhandeld op de beurs van Hongkong. De handel in de aandelen lag […] Lees dit artikel: Evergrande keldert weer op beurs: al 81 procent waarde kwijt in half jaar tijd
  [naar artikel]
 6. Handel in aandelen Chinese vastgoedreus Evergrande stilgelegd (03/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De handel in aandelen van het noodlijdende Chinese vastgoedconcern Evergrande op de beurs van Hongkong werd maandagochtend (lokale tijd) stilgelegd. Dat deelde het bedrijf zelf mee, zonder een reden te geven.
  [naar artikel]
 7. Evergrande haalt miljarden op met verkoop vastgoedbedrijf (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De noodlijdende projectontwikkelaar China Evergrande Group staat op het punt om iets meer dan de helft van zijn belang in zijn vastgoeddivisie te verkopen aan het eveneens Chinese Hopson Development. De deal zou het financieel geplaagde Evergrande omgerekend 4,3 miljard euro opleveren. Dat meldt de Chinese staatskrant Global Times, nadat de handel van zowel de aandelen Evergrande als Hopson was stilgelegd.
  [naar artikel]
 8. Welke Belgische aandelen worden het zwaarst getroffen door financiële problemen bij Evergrande? (20/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Welke Belgische aandelen worden het zwaarst getroffen door financiële problemen bij Evergrande? De financiële problemen bij de Chinese vastgoedgigant Evergrande zijn voelbaar tot in onze contreien. De Europese beurzen kleuren rood uit vrees voor besmettingsgevaar. Banken en conjunctuurgevoelige bedrijven delen het zwaarst in de klappen. De beursweek is in mineur gestart. We moeten niet ver zoeken voor een verklaring: het wankelende Chinese vastgoedbedrijf Evergrande. Het bedrijf kampt […] Lees dit artikel: Welke Belgische aandelen worden het zwaarst getroffen door financiële problemen bij Evergrande?
  [naar artikel]
 9. Evergrande verkoopt deel van zijn dochteronderneming aan concurrent (04/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Evergrande verkoopt deel van zijn dochteronderneming aan concurrent De vastgoedgigant Evergrande wil een deel van zijn vastgoedbeheertak Evergrande Property Services verkopen aan zijn concurrent Hopson Development Holdings. Dat meldt de Chinese nieuwssite Global Times. De beurshandel in Hongkong startte de handelsweek met heel wat onzekerheid. De handel in aandelen van Evergrande en diens dochteronderneming Evergrande Property Services werd tijdelijk opgeschort. Het was eveneens […] Lees dit artikel: Evergrande verkoopt deel van zijn dochteronderneming aan concurrent
  [naar artikel]
 10. Voetbalstadion Evergrande overgenomen door Chinese overheid (26/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Voetbalstadion Evergrande overgenomen door Chinese overheid Die situatie ziet er met de dag minder rooskleurig uit voor de Chinese vastgoedtycoon Evergrande. In een ondertussen bijna hopeloze zoektocht naar geld werd nu ook beslag gelegd op het voetbalstadion van Evergrande door de Chinese overheid. Het bedrijf zou van plan zijn haar aandelen in voetbalploeg Guangzhou FC te verkopen. Eerder dit jaar startte […] Lees dit artikel: Voetbalstadion Evergrande overgenomen door Chinese overheid
  [naar artikel]
 11. Alles of niets voor Evergrande; concurrent Fantasia ziet aandelen 50% lager openen (10/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Alles of niets voor Evergrande; concurrent Fantasia ziet aandelen 50% lager openen De Chinese vastgoedmarkt blijft geen dag ongeroerd. Vastgoedreus Evergrande, het bedrijf dat momenteel een schuldenberg van zo’n 300 miljard dollar opstapelde, staat vandaag voor een volgende, belangrijke betaling. Op 6 november slaagde het bedrijf er niet in een openstaande couponbetaling af te betalen. Ook voor concurrent Fantasia Holdings wordt de situatie met de dag minder […] Lees dit artikel: Alles of niets voor Evergrande; concurrent Fantasia ziet aandelen 50% lager openen
  [naar artikel]
 12. Handel in aandeel Evergrande opgeschort op de beurs van Hongkong (21/03/2022 - Express)
  Het is op de beurs van Hongkong momenteel niet mogelijk om te handelen in aandelen van de Chinese vastgoedreus Evergrande. Ook de handel in de dochteronderneming China Evergrande New Energy Vehicle Group is opgeschort. Het is niet meteen duidelijk waarom de handel in Evergrande en China Evergrande New Energy Vehicle Group is gepauzeerd. Volgens het […]
  [naar artikel]
 13. Handel in aandelen Evergrande stilgelegd op beurs van Hongkong vanwege ‘gigantische deal’: dit is er aan de hand (04/10/2021 - De Morgen)
  De handel in aandelen van China Evergrande Group en zijn onroerendgoeddivisie is vanochtend stilgelegd op de beurs van Hongkong. Een nieuwe klap voor het financieel geplaagde Chinese bedrijf.
  [naar artikel]
 14. OVERZICHT. Europa ziet coronacijfers weer (licht) stijgen: op sommige plaatsen gaat het van kwaad naar erger (20/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  In eigen land is een vierde golf in de maak, maar ook onze buurlanden zijn nog steeds in de ban van het coronavirus. Nederland ziet de cijfers fel omhoog schieten. In Frankrijk zijn ze stabiel, maar zijn de maatregelen strenger. En meer naar het oosten toe gaat de situatie weer van kwaad naar erger. “We zijn nog niet op het droge”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. Een overzicht.
  [naar artikel]
 15. OVERZICHT. Europa ziet coronacijfers weer (licht) stijgen: op sommige plaatsen gaat het van kwaad naar erger (20/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In eigen land is een vierde golf in de maak, maar ook onze buurlanden zijn nog steeds in de ban van het coronavirus. Nederland ziet de cijfers fel omhoog schieten. In Frankrijk zijn ze stabiel, maar zijn de maatregelen strenger. En meer naar het oosten toe gaat de situatie weer van kwaad naar erger. “We zijn nog niet op het droge”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. Een overzicht.
  [naar artikel]
 16. Van kwaad naar erger: kiest Boris Johnson voor de nucleaire brexitoptie? (09/11/2021 - Knack)
  Gebroken beloftes, strijd om visserijlicenties en moeilijke onderhandelingen over Gibraltar: tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie gaat het van kwaad naar erger. Verwacht wordt dat het de komende weken helemaal ontspoort.
  [naar artikel]
 17. VIDEO. Van kwaad naar erger in dit station: nu ook schermen kapot en omroeper afwezig (19/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het gaat van kwaad tot erger met het station van Hasselt. Na de perikelen met de kapotte roltrappen en de stil gevallen stationsklok hebben nu ook de infoborden het begeven.
  [naar artikel]
 18. Van kwaad naar erger: netelroos voor Quintana, Bernal kampt met rug- en kniepijn (16/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het gaat van kwaad naar erger met Tour-titelverdediger Egan Bernal en die andere Colombiaanse topper Nairo Quintana. Die laatste werd opnieuw...
  [naar artikel]
 19. ‘Van kwaad naar erger’ bij het Hoeselts Toneelgezelschap (07/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Hoeselts Toneelgezelschap brengt vanaf 18 november een bijzonder amusant blijspel van de Vlaamse auteur Jeroen Maes, nl. “Van kwaad naar erger”.
  [naar artikel]
 20. Handel in aandelen Evergrande stilgelegd op beurs van Hongkong (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De handel in aandelen van China Evergrande Group en zijn onroerendgoeddivisie is maandagochtend stilgelegd op de beurs van Hongkong. Een reden voor die beslissing werd niet direct gegeven. Het besluit komt volgens experts echter op een moment dat het financieel geplaagde Chinese bedrijf opnieuw een deel van zijn reusachtige schuld dient terug te betalen.
  [naar artikel]
 21. Handel in aandelen Evergrande stilgelegd op beurs van Hongkong (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De handel in aandelen van China Evergrande Group en zijn onroerendgoeddivisie is maandagochtend stilgelegd op de beurs van Hongkong. Een reden voor die beslissing werd niet direct gegeven. Het besluit komt volgens experts echter op een moment dat het financieel geplaagde Chinese bedrijf opnieuw een deel van zijn reusachtige schuld dient terug te betalen.
  [naar artikel]
 22. FT België: Ziekenboeg steeds voller bij Club Brugge - Van kwaad naar erger met ‘topaanwinst’ van AA Gent - Verstraete vindt zelf ook dat rode kaart terecht was (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het gaat van kwaad naar erger met Taiwo Awoniyi. De 21-jarige huurling van Liverpool speelde vorig seizoen uitstekend bij Moeskroen, waarop AA Gent...
  [naar artikel]
 23. Evergrande ziet aandeel steil omhoog gaan (23/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Evergrande ziet aandeel steil omhoog gaan De aandelen van de door schulden geteisterde Chinese vastgoedgigant Evergrande gaan vandaag fors omhoog. Problemen van Evergrande broeien al een tijdje. De schulden bij het bedrijf liepen afgelopen jaren op omdat het bedrijf leningen aanging om zijn verschillende activiteiten te financieren, van woningen en elektrische voertuigen tot sport- en themaparken. In de afgelopen weken zorgde […] Lees dit artikel: Evergrande ziet aandeel steil omhoog gaan
  [naar artikel]
 24. Aandelenhandel Evergrande opgeschort op beurs Hongkong (04/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Aandelenhandel Evergrande opgeschort op beurs Hongkong De handel in aandelen van de Chinese vastgoedreus Evergrande, die zwaar in de schulden zit, is maandag op de beurs van Hongkong opgeschort, zonder dat daarvoor een reden is opgegeven. De aandelenkoers van de onderneming is sinds het begin van dit jaar met ongeveer 80 procent gedaald. Het Chinese bedrijf verkeert in geldnood en heeft […] Lees dit artikel: Aandelenhandel Evergrande opgeschort op beurs Hongkong
  [naar artikel]
 25. Evergrande verkoopt belang in internetbedrijf om 273 miljoen dollar op te halen (18/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Evergrande verkoopt belang in internetbedrijf om 273 miljoen dollar op te halen De Chinese vastgoedgigant Evergrande blijft zoeken naar manieren om extra geld op te halen om de immense schuldenberg van 300 miljard dollar te financieren. Het bedrijf staat op het punt zijn aandelen in het internetbedrijf HengTen Networks van de hand te doen. Die verkoop moet 273 miljoen dollar in het laatje brengen. Dat melden onder […] Lees dit artikel: Evergrande verkoopt belang in internetbedrijf om 273 miljoen dollar op te halen
  [naar artikel]
 26. Van kwaad naar erger: presidentskandidaat Kayne weigert nog te spreken met zijn vrouw (25/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het gaat van kwaad naar erger tussen Kanye West en Kim Kardashian. De Amerikaanse rapper/presidentskandidaat weigert zijn echtgenote nog te zien of zelfs maar met haar te praten, meldt een bron aan showbizzsite TMZ.
  [naar artikel]
 27. Coronacrisis in India gaat van kwaad naar erger (01/08/2020 - Express)
  Premier Narendra Modi verantwoordde zijn strenge aanpak eind maart door te stellen dat het virus anders decennia van Indische vooruitgang... The post Coronacrisis in India gaat van kwaad naar erger appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Chinees vastgoedconcern Evergrande keldert met 87 procent op de beurs (28/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De aandelen van de in moeilijkheden verkerende Chinese vastgoedgigant Evergrande kelderden maandag op de beurs in Hongkong. De koersval volgde op het opheffen van een handelsopschorting van zeventien maanden, nadat het concern zijn resultaten over de eerste helft van 2023 had gepubliceerd.
  [naar artikel]
 29. Gasprijs gaat van kwaad naar erger, en de winter moet nog komen (29/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het gaat van kwaad naar erger met de gasprijs. Gisteren ging hij andermaal met een ruk de hoogte in, nadat een weermodel een koude winter had voorspeld. De markt is zo nerveus dat ieder gerucht over een winterprik of slecht functionerende pijpleiding voor paniek zorgt.
  [naar artikel]
 30. Vroegere toplui van France Télécom (Orange) voor de rechter wegens golf van zelfdodingen bij personeel (06/05/2019 - VRT NWS)
  In Parijs is het proces begonnen tegen het telecombedrijf Orange en een aantal voormalige toplui. Die moeten zich verantwoorden voor een golf van zelfdodingen onder personeel dat ze "geterroriseerd" zouden hebben. 
  [naar artikel]
 31. Chinese vastgoedreus Evergrande keldert op beurs (28/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  De aandelen van de in moeilijkheden verkerende Chinese vastgoedgigant Evergrande kelderden maandag op de beurs in Hongkong. De koersval volgde op het opheffen van een handelsopschorting van zeventien maanden, nadat het concern zijn resultaten over de eerste helft van 2023 had gepubliceerd.
  [naar artikel]
 32. Van kwaad naar erger: Greg Van Avermaet dreigt hoofdsponsor te verliezen (27/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bij het CCC Team van Greg Van Avermaet gaat het van kwaad naar erger. Nadat renners al een aanzienlijk deel van hun loon inleverden, dreigt de sponsor zich nu definitief terug te trekken. Volgens Poolse media zal schoenfabrikant CCC alle sponsoring in sport stop zetten.
  [naar artikel]
 33. Tencent-aandelen surfen mee op smartphonegames-golf (14/05/2020 - Express)
  De Chinese technologiemogul Tencent piekt op de beurzen na uitstekende kwartaalresultaten. De aandelen van Tencent, op de Hongkongse beurs, noteerden... The post Tencent-aandelen surfen mee op smartphonegames-golf appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Schuldencrisis dwingt Evergrande om hoofdkantoor te verhuizen (10/01/2022 - Express)
  De donderwolken boven de Chinese vastgoedgigant Evergrande zijn nog niet weggetrokken. Het bedrijf blijft kampen met een gigantische schuldencrisis. Om geld te besparen verhuist Evergrande zijn hoofdkantoor van Shenzhen naar Guangzhou. Het noodlijdende Evergrande zoekt naar allerhande manieren om vers geld op te halen en te snoeien in de kosten. Het bedrijf moet immers met […]
  [naar artikel]
 35. Van kwaad naar erger met saaie ritten in de Tour: “Het zijn allemaal broekschijters geworden” (03/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Gisteren was er niet één renner te vinden die bereid was aan te vallen. Het gaat van kwaad naar erger in deze Tour: in de overgangsritten wordt er amper gekoerst en op het 1.860 meter hoge Orcières-Merlette kregen we na een col van eerste categorie een... groepsspurt met zestien. Neen, dit boeit niet. Laten we hopen dat Mont Aigoual vandaag wat vuurwerk geeft.
  [naar artikel]
 36. Aandelen en cryptomunten in het rood door dreigend failissement Chinese vastgoedreus Evergrande (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke minnen geopend, in navolging van de forse koersverliezen in Europa. Beleggers op Wall Street zijn ook bezorgd over het dreigende faillissement van de grote Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande en de gevolgen daarvan voor de Chinese economie en de wereldeconomie. Verder wordt uitgekeken naar het beleidsbesluit van de Amerikaanse Federal Reserve op woensdag.
  [naar artikel]
 37. “Geef ons geld terug!”: Evergrande-beleggers protesteren aan kantoor van de vastgoedreus (04/01/2022 - Express)
  Chinezen die belegden in Evergrande, de vastgoedontwikkelaar met de meeste schulden ten laste ter wereld, trokken dinsdag naar een kantoor van het megabedrijf om hun geld terug te eisen. Dinsdag begon enigszins optimistisch voor Evergrande, de Chinese vastgoedtitaan met een schuldenberg van 300 miljard dollar. Nadat het aandeel van Evergrande begin deze week werd opgeschort […]
  [naar artikel]
 38. Aandeel Chinese vastgoedreus Evergrande opgeschort op beurs Hongkong (04/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De handel in aandelen van de Chinese vastgoedreus Evergrande, die zwaar in de schulden zit, is maandag op de beurs van Hongkong opgeschort, zonder dat daarvoor een reden is opgegeven.
  [naar artikel]
 39. Van kwaad naar erger bij Cercle Brugge: Milicevic dompelt de vereniging in diepe crisis (28/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het gaat van kwaad naar erger voor Cercle. Dinsdag schakelden de amateurs van Rebecq de Vereniging uit in de beker en ook de cruciale match tegen Eupen werd verloren na twee late goals van Danijel Milicevic. Boze fans van Cercle gooiden zelfs bier naar de spelers bij het verlaten van het veld. Eén zaak is overduidelijk, het is crisis bij groen-zwart. Maar wat is de oplossing?
  [naar artikel]
 40. China waarschuwt lokale overheden: “Bereid jullie voor op een eventueel faillissement van Evergrande” (23/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: China waarschuwt lokale overheden: “Bereid jullie voor op een eventueel faillissement van Evergrande” China heeft de lokale overheden opgeroepen om zich voor te bereiden op een eventueel faillissement van de vastgoedgigant Evergrande. Dat meldt de Wall Street Journal. Begin deze week was er paniek op de aandelen- en cryptomarkten. Beleggers vreesden toen voor het faillissement van Evergrande. Het vastgoedbedrijf had dat weekend een deel van zijn schulden terugbetaald […] Lees dit artikel: China waarschuwt lokale overheden: “Bereid jullie voor op een eventueel faillissement van Evergrande”
  [naar artikel]
 41. Drie Rwandezen in ons land gearresteerd voor betrokkenheid genocide: ‘Golf van arrestaties’ (03/10/2020 - De Morgen)
  Drie Rwandezen zijn in België gearresteerd, omdat het federaal parket hen verdenkt van grove misdaden tijdens de Rwandese genocide. Hun advocaat spreekt van ‘een golf van arrestaties in opdracht van Kagame’, na de arrestatie vorige week van de held van Hotel Rwanda.
  [naar artikel]
 42. Chinese vastgoedmarkt blijft wankel nu ook handel in Fantasia-aandelen wordt opgeschort (29/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chinese vastgoedmarkt blijft wankel nu ook handel in Fantasia-aandelen wordt opgeschort Steeds meer Chinese vastgoedreuzen verkeren in een financiële crisis. De grootste schuldenberg is nog steeds te vinden bij Evergrande, dat meer dan 300 miljard dollar aan afbetalingen moet. Maar ook Sinic en Fantasia Holdings, twee belangrijke concurrenten op de Chinese vastgoedmarkt, verkeren in steeds zwaarder financieel weer. Eigen fortuin Dat het met Evergrande slecht gaat, […] Lees dit artikel: Chinese vastgoedmarkt blijft wankel nu ook handel in Fantasia-aandelen wordt opgeschort
  [naar artikel]
 43. Aandelen én bitcoin in het rood door dreigend failissement Chinese vastgoedreus Evergrande (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De aandelenbeurzen staan maandag wereldwijd in het rood. Beleggers zijn bezorgd over het dreigende faillissement van de grote Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande en de gevolgen daarvan voor de Chinese economie en de wereldeconomie. Opmerkelijk is dat ook bitcoin waarde verliest. Bitcoin reageert niet altijd mee met de aandelenbeurzen, maar daar lijkt het nu wel op.
  [naar artikel]
 44. Wankelend Evergrande betaalt investeerders terug met vastgoed (19/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wankelend Evergrande betaalt investeerders terug met vastgoed De wankelende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande betaalt schuldeisers terug met vastgoed. Het bedrijf meldt op de Chinese app WeChat dat investeerders nu kunnen kiezen voor afgeprijsd onroerend goed in plaats van geld, meldt persagentschap Bloomberg. Het zou gaan om appartementen, kantoren, winkelruimte of parkeergarages. Daarop zou Evergrande kortingen geven tot wel 50 procent. Evergrande verkeert al […] Lees dit artikel: Wankelend Evergrande betaalt investeerders terug met vastgoed
  [naar artikel]
 45. Aandelen én bitcoin in het rood door dreigend faillissement Chinese vastgoedreus Evergrande (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De aandelenbeurzen staan maandag wereldwijd in het rood. Beleggers zijn bezorgd over het dreigende faillissement van de grote Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande en de gevolgen daarvan voor de Chinese economie en de wereldeconomie. Opmerkelijk is dat ook bitcoin waarde verliest. Bitcoin reageert niet altijd mee met de aandelenbeurzen, maar daar lijkt het nu wel op.
  [naar artikel]
 46. Het gaat van kwaad naar erger met AC Milan: Italiaanse topclub moet Europese uitsluiting vrezen (14/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  AC Milan werd gisteren roemloos uitgeschakeld in de Europa League maar het gaat van kwaad naar erger. De Italiaanse topclub, die van inbreuken op de financiële fair play beschuldigd wordt, mag één seizoen (2022-2023 of 2023-2024) niet deelnemen aan Europese competities als het op 30 juni 2021 zijn begroting niet in evenwicht heeft, zo maakte de Europese Voetbalconfederatie UEFA vrijdag bekend.
  [naar artikel]
 47. Evergrande willen binnen zes maanden een schuldherstructureringsplan voorleggen (26/01/2022 - Express)
  De Chinese vastgoedreus Evergrande heeft telefonisch contact opgenomen met zijn schuldeisers. Tijdens dat gesprek heeft de projectontwikkelaar de belofte gemaakt om binnen zes maanden met een schuldherstructureringsplan over de brug te komen. De afgelopen maanden waren bijzonder zwaar voor Evergrande. De vastgoedreus moest met de regelmaat van de klok aflopende schulden terugbetalen. Indien Evergrande de […]
  [naar artikel]
 48. Beleggers vrezen besmettingsgevaar ondergang Evergrande (20/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Beleggers vrezen besmettingsgevaar ondergang Evergrande In Hongkong koerst het aandeel van vastgoedgigant Evergrande Group maandagochtend 17 procent lager. De projectontwikkelaar staat op omvallen en beleggers vrezen dat dit de aanzet zal zijn tot een nieuwe financiële crisis, schrijft ABM Financial News.  Evergrande kampt met een immense schuld van ongeveer 300 miljard dollar, terwijl de overheid vooralsnog niet de reikende hand […] Lees dit artikel: Beleggers vrezen besmettingsgevaar ondergang Evergrande
  [naar artikel]
 49. Chinese vastgoedreus Evergrande kondigt akkoord over rentebetaling aan (22/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chinese vastgoedreus Evergrande kondigt akkoord over rentebetaling aan De Chinese vastgoedreus Evergrande, die op de rand van het faillissement staat, heeft woensdag aangekondigd dat er een betalingsregeling is overeengekomen met obligatiehouders om de op 23 september verschuldigde rente terug te betalen. De voorwaarden van de overeenkomst werden niet verduidelijkt. In een verklaring aan de beurs van Shenzhen verklaarde Evergrande dat een van zijn […] Lees dit artikel: Chinese vastgoedreus Evergrande kondigt akkoord over rentebetaling aan
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy