De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Coup de Keir

De Tijd

18/09/2023 - 14:25

13:59 Brits premier is hij voorlopig alleen in de peilingen, maar dat weerhoudt Labour-leider Keir Starmer er niet van buitenlandse banden te smeden. Dinsdag bezoekt hij de Franse president Emmanuel Macron.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Keir Starmer nieuwe leider Labour (04/04/2020 - De Tijd)
  12:37 De Britse politicus Keir Starmer volgt Jeremy Corbyn op als leider van de Labourpartij.
  [naar artikel]
 2. Keir Starmer wordt nieuwe leider van Britse Labourpartij (04/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Keir Starmer is tot leider van de Labourpartij en daarmee tot oppositieleider in Groot-Brittannië verkozen. De 57-jarige politicus volgt Jeremy Corbyn op.
  [naar artikel]
 3. Keir Starmer maakt grootste kans om leider van Britse Labour te worden (02/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Keir Starmer heeft op dit ogenblik de beste kaarten om Jeremy Corbyn op te volgen als leider van de Britse oppositiepartij Labour. Dat blijkt uit...
  [naar artikel]
 4. Keir Starmer verkoopt Labour aan big business, als eerste minister zal hij hetzelfde doen (04/08/2023 - De Wereld Morgen)
  Onder de leiding van Labour-voorzitter Keir Starmer schuiven de sociaaldemocraten van Groot-Brittannië steeds verder op naar rechts. Volgens Jonathan Cook zal en kan dat niet veranderen zolang de lege schatkist van de partij gevuld wordt met het geld van big business. Starmer heeft alle tien beloften van zijn campagne om verkozen te worden als partijvoorzitter gebroken. Die had hij toen openlijk overgenomen van zijn voorganger Jeremy Corbyn. The post Keir Starmer verkoopt Labour aan big business, als eerste minister zal hij hetzelfde doen appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 5. Keir Starmer volgt Jeremy Corbyn op als voorzitter van Labour (04/04/2020 - De Morgen)
  Keir Starmer is de nieuwe voorzitter van het Britse Labour. Starmer volgt Jeremy Corbyn op, wiens positie onhoudbaar was geworden na de zware verkiezingsnederlaag van zijn partij eind vorig jaar.
  [naar artikel]
 6. Jeremy Corbyn na uitsluiting door opvolger Keir Starmer: “Ik ben niet van plan te stoppen” (07/04/2023 - De Wereld Morgen)
  Op 28 maart liet partijvoorzitter van Labour Keir Starmer een motie stemmen in het nationale partijbestuur om zijn voorganger als voorzitter Jeremy Corbyn uit te sluiten van deelname aan de komende parlementsverkiezingen (normaal voorzien in januari 2025). Jeremy Corbyn werd sinds 1983 tienmaal herkozen in zijn Londens kiesdistrict Islington North. Zijn antwoord is kort en krachtig: "Ik ben niet van plan te stoppen". The post Jeremy Corbyn na uitsluiting door opvolger Keir Starmer: “Ik ben niet van plan te stoppen” appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 7. Gematigder dan Corbyn en tegen de brexit: nieuwe partijleider Keir Starmer moet Labour weer op de kaart zetten (04/04/2020 - VRT NWS)
  De Britse oppositiepartij Labour heeft een nieuwe leider. Keir Starmer volgt Jeremy Corbyn op, die ontslag nam na de historische verkiezingsnederlaag tijdens de vervroegde parlementsverkiezingen eind vorig jaar. Starmers belangrijkste taak is Labour weer relevant en zichtbaar maken. Op een moeilijk moment, nu alle aandacht naar de coronacrisis gaat.
  [naar artikel]
 8. Labour-leider Keir Starmer heeft volgens politie geen coronamaatregelen geschonden (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het Verenigd Koninkrijk heeft de politie geconcludeerd dat Labour-leider Keir Starmer en zijn partijgenoot en parlementariër Angela Rayner de coronamaatregelen niet hebben overtreden, nadat ze daarvan waren beschuldigd. Dat meldt de BBC vrijdag. In een mededeling laat de politie weten dat ze geen boetes zal uitschrijven of andere acties zal ondernemen.
  [naar artikel]
 9. Turkije schorst meer dan 12.000 agenten na coup (04/10/2016 - De Redactie)
  In Turkije zijn meer dan 12.000 politieagenten geschorst in het kader van het onderzoek naar de mislukte coup van 15 juli.Ze worden verdacht banden te hebben met de predikant Fethullah Gülen, die op zijn beurt door Turkije verdacht wordt het brein achter de coup te zijn.
  [naar artikel]
 10. Nu ook onderzoek naar Brits oppositieleider Keir Starmer voor inbreuk op Covidmaatregelen (06/05/2022 - Express)
  Na het grote Partygate-schandaal, waarbij Brits premier Boris Johnson en diens omgeving regelmatig de Covidmaatregelen schonden, opent de lokale politie van Durham nu een onderzoek naar Labour- en oppositieleider Keir Starmer. Ook hij zou bij een verkiezingscampagne de maatregelen hebben geschonden. De feiten dateren al van 30 april 2021, toen Starmer naar Durham in Noord-Engeland […]
  [naar artikel]
 11. Mislukte coup Turkije: Dodentol naar 294 - '15 juli is feestdag voor democratie' - Regering: 'Blijf (18/07/2016 - Knack)
  In Turkije slaat de president Recep Tayyip Erdogan hard terug na de mislukte coup: militairen, burgers en leden van de rechterlijke macht worden opgepakt. De bevolking wordt gevraagd sympathisanten van de coup aan te geven. 'Het gevaar is nog niet geweken,' zegt de regering. Volg het LIVE.
  [naar artikel]
 12. De Coupé is trekpleister in het station van Olen: “Eetconcept waar beleving centraal staat” (15/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In het voormalige station van Olen kan je op woensdag, donderdag en vrijdag culinair genieten van de kookkunsten van Annie Van de Vel (56). Met De Coupé realiseerden Annie en haar man Ronny Cannaerts vorig jaar een concept waarbij beleving centraal staat. “Kom binnen in De Coupé en laat de buitenwereld even achter je”, klinkt het uitnodigend. De Coupé heeft ook ruimte om te vergaderen en je kan er zelfs overnachten.
  [naar artikel]
 13. Mislukte coup Turkije: Dodentol naar 294 - '15 juli is feestdag voor democratie' - Regering: 'Blijf op straat komen' (18/07/2016 - Knack)
  In Turkije slaat de president Recep Tayyip Erdogan hard terug na de mislukte coup: militairen, burgers en leden van de rechterlijke macht worden opgepakt. De bevolking wordt gevraagd sympathisanten van de coup aan te geven. 'Het gevaar is nog niet geweken,' zegt de regering. Volg het LIVE.
  [naar artikel]
 14. Mislukte coup Turkije: 'Land dat doodstraf hanteert kan geen EU-lidstaat worden' (18/07/2016 - Knack)
  In Turkije slaat de president Recep Tayyip Erdogan hard terug na de mislukte coup: militairen, burgers en leden van de rechterlijke macht worden opgepakt. De Europeanen veroordelen de coup, maar de reactie erop mag 'geen maatregelen omvatten die kunnen leiden tot een autoritaire staat'. Volg het LIVE.
  [naar artikel]
 15. Mislukte coup Turkije: Erdogan slaat terug: 6.000 mensen gearresteerd, rechters ontslagen, burgers o (18/07/2016 - Knack)
  In Turkije slaat de president Recep Tayyip Erdogan hard terug na de mislukte coup: militairen, burgers en leden van de rechterlijke macht worden opgepakt. De bevolking wordt gevraagd sympathisanten van de coup aan te geven. Volg het LIVE.
  [naar artikel]
 16. Al meer dan 35.000 Turken gearresteerd na mislukte coup (23/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Turkije is het aantal gearresteerde personen sinds de mislukte coup van 15 juli gestegen tot boven de 35.000 en de autoriteiten zijn nog op
  [naar artikel]
 17. Duizenden komen opnieuw op straat in Myanmar tegen militaire coup (07/02/2021 - Express)
  In Myanmar zijn er al het hele weekend protesten tegen de militaire coup die vorige week de macht ontfutselde van regeringsleider Aung San Suu Kyi. De betogers eisen onder andere haar onmiddellijke vrijlating. Tienduizenden betogers kwamen dit weekend op straat om te protesteren tegen de coup die maandag werd gepleegd door Myanmarese militairen. Daarbij werd […] The post Duizenden komen opnieuw op straat in Myanmar tegen militaire coup appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Proces begonnen tegen 29 verdachten van Turkse coup (27/12/2016 - De Redactie)
  De beschuldigde agenten zouden tijdens de coup bevelen genegeerd hebben die als doel hadden de Turkse president Erdogan te beschermen.
  [naar artikel]
 19. Aandelen van bedrijven Myanmar in vrije val na militaire coup (03/02/2021 - Express)
  Myanmarese bedrijven moeten met lede ogen toekijken hoe hun beurswaarde de diepte induikt. De beurs ging er vandaag weer open na een schorsing van twee dagen die volgde op een militaire coup in het land. De onrust op de markt begon maandag na de militaire staatsgreep op de regering van Aung San Suu Kyi. Investeerders […] The post Aandelen van bedrijven Myanmar in vrije val na militaire coup appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Tweemaal levenslang bij eerste vonnissen na coup Turkije (05/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een rechtbank in Erzurum, in het oosten van Turkije, heeft donderdag twee hoge officieren tot een levenslange celstraf veroordeeld wegens hun aandeel in de mislukte coup van vorige zomer.
  [naar artikel]
 21. Tweemaal levenslang bij eerste vonnissen na coup Turkije (05/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een rechtbank in Erzurum, in het oosten van Turkije, heeft donderdag twee hoge officieren tot een levenslange celstraf veroordeeld wegens hun aandeel in de mislukte coup van vorige zomer.
  [naar artikel]
 22. Miljoen Turken betogen tegen coup (07/08/2016 - De Tijd)
  20:15 In Turkse stad Istanboel zijn meer dan een miljoen Turken de straat op gekomen om hun verontwaardiging over de mislukte coup te ventileren.
  [naar artikel]
 23. Porsche coupeert de Cayenne (22/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Porsche kiest in navolging van merken als BMW en Mercedes voor een coupé-variant van een SUV. De 4x4 coupé blijkt dermate populair onder kopers,...
  [naar artikel]
 24. Exit Evo Morales in Bolivia: coup of geen coup, dat is de vraag (13/11/2019 - Knack)
  Evo Morales trad onlangs, na bijna veertien jaar, af als president van Bolivia en vloog als balling naar Mexico. Was het een staatsgreep?
  [naar artikel]
 25. Duitsland dwarsboomt plan voor extreemrechtse coup (07/12/2022 - De Tijd)
  18:10 Met een van de grootste acties tegen extremisten in 's lands geschiedenis hebben de Duitse autoriteiten plannen voor een gewapende uiterst rechtse coup in de kiem gesmoord. Berlijn is ervan overtuigd ...
  [naar artikel]
 26. Dodelijkste protestdag tegen militaire coup Myanmar (28/02/2021 - De Tijd)
  16:01 Bij betogingen tegen de staatsgreep in Myanmar zijn zondag zeker 18 doden gevallen. Door brutaal politiegeweld was het de bloedigste dag sinds de coup van 1 februari.
  [naar artikel]
 27. Monsterproces tegen verdachten van mislukte coup in Turkije gestart (01/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Turkse hoofdstad Ankara is dinsdag het tot nu toe grootste proces tegen veronderstelde deelnemers aan de mislukte coup van juli vorig jaar begonnen.
  [naar artikel]
 28. Tientallen doden op bloedigste dag in Myanmar sinds staatsgreep (27/03/2021 - De Tijd)
  17:26 Bij zware straatprotesten tegen de militaire coup in Myanmar vielen zaterdag volgens verschillende waarnemers zeker 90 dodelijke slachtoffers. In totaal stierven al ruim Myanmarezen sinds de coup van ...
  [naar artikel]
 29. Trump beschuldigt Democraten: ‘Dit is een coup’ (02/10/2019 - De Morgen)
  Het eerste impeachmentgevecht is uitgebroken tussen het Witte Huis en de Democraten. Terwijl president Trump het onderzoek afschildert als een ‘coup’, probeert minister Pompeo van Buitenlandse Zaken het horen van belangrijke getuigen te dwarsbomen.
  [naar artikel]
 30. Benoeming Selmayr lijkt volgens Europarlementsleden op "een coup", maar moet niet worden teruggedraaid (28/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De tweetrapsbenoeming van Martin Selmayr tot hoogste ambtenaar van de Europese Commissie is "een coup-achtige daad die de grenzen van de wet...
  [naar artikel]
 31. Erdogan liet al 35.000 mensen oppakken sinds mislukte coup (23/10/2016 - Knack)
  In Turkije is het aantal gearresteerde personen sinds de mislukte coup van 15 juli gestegen tot boven de 35.000. En dat aantal loopt nog op.
  [naar artikel]
 32. Turkije vraagt nu officieel uitwijzing Gülen, maar niet voor coup (23/08/2016 - De Redactie)
  Turkije vroeg al langer de uitlevering van Fethullah Gülen, de geestelijke die volgens Ankara achter de mislukte coup zat. Nu is het ook officieel.
  [naar artikel]
 33. Turkije veroordeelt honderden mensen tot levenslang voor coup 2016 (26/11/2020 - De Tijd)
  15:02 In Turkije heeft een rechtbank donderdag 337 mensen veroordeeld tot een levenslange celstraf vanwege hun betrokkenheid bij de mislukte coup van juli 2016.
  [naar artikel]
 34. Trump beschuldigt Democraten van het plegen van een staatsgreep: ‘Dit is een coup’ (02/10/2019 - De Morgen)
  Het eerste impeachmentgevecht is uitgebroken tussen het Witte Huis en de Democraten. Terwijl president Trump het onderzoek afschildert als een ‘coup’, probeert minister Pompeo van Buitenlandse Zaken het horen van belangrijke getuigen te dwarsbomen.
  [naar artikel]
 35. Thierry Neuville tweede in modderige shakedown rally van Griekenland (09/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Kalle Rovanperä (Toyota Yaris WRC) was donderdagochtend de snelste tijdens de shakedown van de rally van Griekenland. De Fin was 2.7 sec sneller dan onze 33-jarige landgenoot Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupé WRC). Neuvilles teamgenoten Ott Tänak (Hyundai i20 Coupé WRC) en Dani Sordo (Hyundai i20 Coupé WRC) reden de derde en vierde tijd op respectievelijk 3.2 sec en 4 sec van Rovanperä.
  [naar artikel]
 36. Turkije "herdenkt" coup met nieuwe golf massa-ontslagen (15/07/2017 - De Redactie)
  De Turkse regering heeft per decreet 7.340 mensen uit hun openbaar ambt ontslagen: politieagenten, soldaten, academici en personeelsleden van diverse ministeries. De ontslagronde komt precies één jaar na de mislukte coup.
  [naar artikel]
 37. "Erdogan zal coup gebruiken om af te rekenen met vijanden" (17/07/2016 - De Redactie)
  In Turkije zijn in de nasleep van de mislukte coup al duizenden soldaten opgepakt en bijna 3.000 rechters ontslagen. "Erdogan wil president worden zoals Poetin in Rusland."
  [naar artikel]
 38. Erdogan houdt tabula rasa: duizenden onderwijsambtenaren geschorst (19/07/2016 - De Redactie)
  De zuiveringsoperatie in Turkije na de mislukte coup gaat onverminderd voort. Het ministerie van Onderwijs heeft 15.200 personeelsleden geschorst omdat ze een band zouden hebben met de coup. De Hoge Onderwijsraad eist dan weer het ontslag van alle universiteitsrectoren- en decanen.
  [naar artikel]
 39. Mogelijke coup in Soedan, premier Abdallah Hamdok onder huisarrest (25/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Mogelijke coup in Soedan, premier Abdallah Hamdok onder huisarrest In Soedan is sinds deze ochtend mogelijk een coup aan de gang. Het leger heeft de regeringsleden en de leiders van pro-overheidspartijen gearresteerd, premier Abdallah Hamdok zou onder huisarrest zijn geplaatst. De militairen hebben de Soedanese staatsomroep bestormd, de internet- en telefonieverbinding is verstoord. Aanhoudingen In Soedan zou sinds deze ochtend een staatgreep aan de […] Lees dit artikel: Mogelijke coup in Soedan, premier Abdallah Hamdok onder huisarrest
  [naar artikel]
 40. Krakkemikkige coup dwingt klimaatheld tot aftreden (12/04/2019 - De Morgen)
  Mohamed Nasheed, de president van de Maldiven die beroemd werd door zijn hartstochtelijke pleidooien tegen de klimaatopwarming, heeft na een halfslachtige coup ontslag genomen. Nasheed deed een stap opzij om bloedvergieten te vermijden. 'Ik weiger dit land met ijzeren vuist te leiden.'
  [naar artikel]
 41. Ceci n'est pas un coup...? (05/04/2019 - De Morgen)
  Is het een tweede revolutie, of een militaire coup? Theatermaker Ruud Gielens, die in Caïro woont, weet alleen dat de recente ontwikkelingen in zijn tweede vaderland slechts een voorbode zijn. Midden in de chaos ziet hij de tekenen - hoe grillig en vaag ook - dat niemand de verandering zal kunnen tegenhouden.
  [naar artikel]
 42. Een week na de coup zwellen de protesten in Myanmar aan (08/02/2021 - De Morgen)
  Voor de derde dag op rij zijn mensen in Myanmar de straat opgegaan om te demonstreren tegen de coup van vorige week maandag. Elke dag zwellen de aantallen aan, en wordt er op meer plaatsen geprotesteerd, ondanks het risico dat het leger zal ingrijpen.
  [naar artikel]
 43. Erdogan neemt critici in vizier na mislukte coup (17/07/2016 - De Tijd)
  07:38 De Turkse president Erdogan heeft zijn greep op de macht verstevigd na de mislukte coup. Duizenden critici in het regime lopen in het vizier.
  [naar artikel]
 44. “Twee prinsen Saudi-Arabië opgepakt voor beramen coup” (07/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Saudi-Arabië zijn twee leden van de koninklijke familie gearresteerd op verdenking van het beramen van een coup tegen koning Salman en zijn...
  [naar artikel]
 45. ‘Twee prinsen Saoedi-Arabië opgepakt voor beramen coup’ (07/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Saoedi-Arabië zijn twee leden van de koninklijke familie gearresteerd op verdenking van het beramen van een coup tegen koning Salman en zijn...
  [naar artikel]
 46. Steunde China de coup in Zimbabwe? (16/11/2017 - VRT NWS)
  China was bijzonder snel om aan te dringen op een geweldloze oplossing na de militaire coup in Zimbabwe. Vorige week was de bevelhebber van het Zimbabwaanse leger nog te gast in Peking. Toeval of niet? China had alvast een belangrijk motief om Mugabe te laten vallen én zijn mogelijke opvolger te steunen.
  [naar artikel]
 47. Turkse lira maakt fikse val sinds mislukte coup (11/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De waarde van de Turkse lira ten opzichte van de dollar is woensdag met 4 procent gedaald. Dat is de sterkste daling voor de geplaagde munt sinds de mislukte coup in Turkije medio juli vorig jaar.
  [naar artikel]
 48. Nog minder toeristen in Turkije na mislukte coup (29/09/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider1.demorgen-cdn.be/photo/nog-minder-toeristen-in-turkije-na-mislukte-coup/mruw6lzwha3tinzugmyc6rsxf43dimq/69a90fef1abc04cd460ac1369cc5c0dab29a7e233e381b1a47c051c88bb68a23/fitwidth_642x0_68747430.jpg?v=pYcR4JJ
  [naar artikel]
 49. Klacht voor 600 haatberichten na Turkse coup (28/07/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider4.demorgen-cdn.be/photo/klacht-voor-600-haatberichten-na-turkse-coup/mruw6lzwha4demrrgi2s6rsxf43dimq/1bbce69860e1000b0cedc1e72e65331d59ca89f5b7ddc5ee2da97d71dc3f22ff/fitwidth_642x0_68822125.jpg?v=pSdkdWM
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy