De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Helpen antidepressiva echt tegen depressie en zijn ze ongezond voor tieners? 5 vragen en antwoorden

Helpen antidepressiva echt tegen depressie en zijn ze ongezond voor tieners? 5 vragen en antwoorden

VRT NWS

18/09/2023 - 14:56

Het aantal tieners dat antidepressiva inneemt, is opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. 1,7 procent van de aangesloten tieners tussen 12 en 18 jaar nam in 2022 antidepressiva, tegenover 1,1 procent in 2018. Maar kunnen antidepressiva een depressie genezen of zijn ze juist schadelijk voor kinderen en jongeren? Waarom gaan niet meer jongeren in therapie? We stellen onze vragen aan enkele kinder- en jeugdpsychiaters.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Antidepressiva bij tieners: 5 vragen en antwoorden (28/11/2017 - VRT NWS)
  Het aantal tieners die antidepressiva innemen, is opnieuw gestegen. Maar kunnen antidepressiva een depressie genezen of zijn ze juist schadelijk voor kinderen en jongeren? Waarom gaan niet meer jongeren in therapie? We stellen onze vragen aan enkele kinder- en jeugdpsychiaters.
  [naar artikel]
 2. Psychedelische truffels als medicijn tegen depressie: wat zijn dat en hoe werkt het? (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Selah Sue (32) gebruikte 14 jaar antidepressiva. In de luwte van de coronaperiode bouwde de muzikante die af om een alternatieve therapie tegen depressie uit te proberen: ze wisselt nu kleine en grotere dosissen psychedelische truffels af. Wat zijn dat? Helpen ze echt tegen depressie? En zijn ze gevaarlijk? De laatste stand van de wetenschap, volgens psychiater Mathieu Seynaeve die er in Londen grootschalig onderzoek naar voert.
  [naar artikel]
 3. "Antidepressiva zijn een hulpmiddel, niet enkel een vijand"  (13/09/2018 - VRT NWS)
  Het is een positieve boodschap die Vlaams minister Sven Gatz meegaf met zijn getuigenis over zijn depressie en het gebruik van antidepressiva, zegt psychiater Hendrik Peuskens. In "Gert Late Night" op Vier vertelde Gatz over zijn depressie als zijn zwakke plek en hoe antidepressiva hem helpen om nieuwe dips te voorkomen. "Het is het verhaal hoe antidepressiva een bondgenoot kunnen zijn, en geen vijand."
  [naar artikel]
 4. Selah Sue ruilt antidepressiva voor psychedelische truffels: werken die echt? En zijn ze een goed alternatief? (30/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Zangeres Selah Sue neemt voor het eerst in veertien jaar geen antidepressiva meer, en heeft zich gewend tot een therapie met psychedelische truffels. Mag dat zomaar, en is dat niet gevaarlijk? Werken die echt tegen depressie, en zijn ze dan een beter alternatief voor antidepressiva? “Als de eerste resultaten bevestigd worden, dan komt de truffeltherapie straks op de lijst van vergunde geneesmiddelen.”
  [naar artikel]
 5. Selah Sue ruilt antidepressiva voor psychedelische truffels: werken die echt? En zijn ze een goed alternatief? (30/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Zangeres Selah Sue neemt voor het eerst in veertien jaar geen antidepressiva meer, en heeft zich gewend tot een therapie met psychedelische truffels. Mag dat zomaar, en is dat niet gevaarlijk? Werken die echt tegen depressie, en zijn ze dan een beter alternatief voor antidepressiva? “Als de eerste resultaten bevestigd worden, dan komt de truffeltherapie straks op de lijst van vergunde geneesmiddelen.”
  [naar artikel]
 6. “Te veel antidepressiva,ook als het niet nodig is” (13/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Huisartsen krijgen morgen van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) een nieuwe richtlijn voor de aanpak van patiënten die kampen met een depressie. De minister legt de nadruk op het correct voorschrijven van antidepressiva en antipsychotica. “We slikken te veel antidepressiva. Ook als dat niet nodig is”, zegt De Block. De richtlijn focust ook op depressie bij ouderen, want het is vaak moeilijk om het onderscheid te maken tussen een depressie of gewone ouderdomskwalen en dementie.
  [naar artikel]
 7. Minieme daling in gebruik antidepressiva (17/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst in jaren is het aantal Belgen dat antidepressiva neemt gedaald. In 2017 kregen 1.199.586 patiënten een medicijn tegen depressie...
  [naar artikel]
 8. Minieme daling in gebruik antidepressiva (17/09/2018 - De Morgen)
  Voor het eerst in jaren is het aantal Belgen dat antidepressiva neemt gedaald. In 2017 kregen 1.199.586 patiënten een medicijn tegen depressie voorgeschreven, tegen 1.202.040 het jaar ervoor. Dat schrijven de Mediahuiskranten vandaag.
  [naar artikel]
 9. Amper één pilletje per dag en bijna meteen effect: nieuw middel tegen postnatale depressie kan vrouwen snel helpen (07/02/2023 - Het Nieuwsblad)
  Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA) zou nog dit voorjaar een nieuw middel tegen postnatale depressie kunnen goedkeuren. Het gaat om Zuranolone, een geneesmiddel van Biogen dat in tegenstelling tot reguliere antidepressiva zeer snel werkt.
  [naar artikel]
 10. Selah Sue laat antidepressiva achterwege en start therapie met psychedelische truffels (30/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In haar nieuwe single ‘Pills’ zing Selah Sue (32) over haar relatie met antidepressiva. De zangeres nam zestien jaar die medicatie tegen depressie, maar is sinds kort overgeschakeld op een therapie met psilocybine-houdende truffels. “De bijwerkingen van de antidepressiva begonnen me in de weg te zitten”, vertelt ze aan Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 11. Parastoo worstelt met een depressie: "Zonder antidepressiva kom ik de dag niet door" (28/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op tv komt ze over als een wilde losbol, maar in het echt is Parastoo een meid met een klein hartje, en worstelt ze met een depressie. "Ik slik
  [naar artikel]
 12. Belgische tieners massaal aan de antidepressiva (28/11/2017 - VRT NWS)
  Vorig jaar slikten 17600 Belgische tieners tussen de 11 en 20 jaar antidepressiva. Vooral bij kinderen van 11 tot 15 is er een grote toename in gebruik. Zo was er vorig jaar een stijging van 8,4 procent tegenover 2012. Jongeren ondervinden dan ook almaar meer druk op verschillende terreinen, zeggen kinderpsychiaters.
  [naar artikel]
 13. Dit nieuwe medicijn tegen postnatale depressie werkt veel sneller dan klassieke antidepressiva (28/03/2019 - De Morgen)
  Is er een geneeskrachtig middel tegen postnatale depressies ontdekt? Brexanolone zou veel sneller werken dan klassieke antidepressiva. Het is nu wachten op meer klinische tests in Europa.
  [naar artikel]
 14. Hoe komt het dat 17.600 tieners in ons land antidepressiva slikken? (28/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt17.600 Belgische tieners tussen 11 en 20 jaar slikten vorig jaar antidepressiva. Bij kinderen van 11 tot 15 jaar bedroeg de stijging tegenover 2015 liefst 8,6 procent. “De druk op kinderen is toegenomen. Op school, thuis, op sociale media”, zeggen kinderpsychiaters. “Maar op die jonge leeftijd is het amper bewezen dat die medicatie werkt.”
  [naar artikel]
 15. Dit nieuwe medicijn tegen postnatale depressie werkt veel sneller dan klassieke antidepressiva (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Is er een geneeskrachtig middel tegen postnatale depressies ontdekt? Brexanolone zou veel sneller werken dan klassieke antidepressiva. Het is nu...
  [naar artikel]
 16. Wetenschappers onderzoeken effect van ontstekingsremmers bij depressie (01/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Depressieve patiënten met verhoogde ontstekingswaarden reageren vaak niet op antidepressiva. Vlaamse en Nederlandse onderzoekers gaan nu kijken of ontstekingsremmers kunnen werken tegen de depressie.
  [naar artikel]
 17. Wetenschappers onderzoeken effect ontstekingsremmers bij depressie (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Depressieve patiënten met verhoogde ontstekingswaarden reageren vaak niet op antidepressiva. Vlaamse en Nederlandse onderzoekers gaan nu kijken of ontstekingsremmers kunnen werken tegen depressie.
  [naar artikel]
 18. Het dirty little secret van antidepressiva (03/09/2018 - Knack)
  Johann Hari lijdt al sinds zijn puberteit aan depressies, en begon ook al jong met het nemen van antidepressiva. In zijn boek Verbinding verbroken gaat hij op zoek naar de echte oorzaken en oplossingen voor depressie. Knack biedt u een fragment aan.
  [naar artikel]
 19. Kan je een depressie genezen met elektroshocks? (03/04/2023 - Knack)
  Een depressie is een venijnige ziekte… Ze sluipt ongezien je leven binnen, maar ervan af geraken kost véél moeite. Antidepressiva kunnen helpen, therapie, soms zelfs ontstekingsremmers. Maar wat niet veel mensen weten is dat ook elektroshocktherapie kan helpen. Heel goed zelfs, en  néé, dat is niét zoals in de (akelige) oude films. Psychiater Didier Schrijvers (UAntwerpen) helpt in het Universitair Psychiatrisch Centrum van Duffel zo tientallen patiënten per week. Met succes. Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.Klik hier om dit alsnog toe te laten Lees ook: – Hoe voorkom je herval na depressie?– ‘Een patiënt die alleen met antidepressiva wordt behandeld, zal nooit helemaal genezen’–  Vlaamse psychiaters slaan alarm: ‘Mensen plegen zelfmoord omdat ze niet de juiste zorg krijgen’– Onbehandelde depressie kost wereld jaarlijks 1.000 miljard dollar The post Kan je een depressie genezen met elektroshocks? appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 20. Minderjarigen slikken steeds vaker middelen tegen angsten en depressie (27/12/2016 - De Redactie)
  In 10 jaar tijd is het gebruik van antipsychotica bij kinderen en tieners met bijna 95 procent gestegen. Het gebruik van antidepressiva is met ruim 30 procent gestegen. Psychische problemen krijgen meer aandacht, en sommige ouders kunnen geen psycholoog betalen.
  [naar artikel]
 21. Op komst: neusspray tegen depressie (13/04/2019 - De Morgen)
  Janssen Pharmaceutica werkt volop aan een neusspray als middel tegen depressie en suïcidale gedachten. Het medicijn zit nog in volle testfase, maar voorlopige resultaten beloven alvast een snellere werking dan huidige antidepressiva. Het Belgische bedrijf mikt op 2020 om de spray op de markt te brengen.
  [naar artikel]
 22. Neusspray tegen depressie? Limburgse dokter werkte mee aan "revolutionaire" antidepressiva (07/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  brusselEen neusspray tegen zwarte gedachten, met dank aan een chemische stof die ook als partydrug wordt gebruikt. Dat is het nieuwe paradepaardje van Janssen Pharmaceutica. De spray helpt mensen met een zware depressie die slecht reageren op klassieke medicatie en is goedgekeurd voor gebruik in de VS.
  [naar artikel]
 23. Wat nu met reizen? Kan ik écht een boete krijgen? Vijf vragen en antwoorden (08/07/2020 - Express)
  Hoewel het Overlegcomité de regels vastgelegd heeft voor de vakantiegangers die terugkeren uit risicozones voor het coronavirus, blijft de onduidelijkheid.... The post Wat nu met reizen? Kan ik écht een boete krijgen? Vijf vragen en antwoorden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. ?? ‘Dit werkt alleen als je het voorbeeld van China volgt’: hoe kan een app ons helpen in de strijd tegen het coronavirus? (03/04/2020 - De Morgen)
  In de podcastreeks ‘Vragen over het coronavirus’ gaat De Morgen samen met getuigen en experts op zoek naar antwoorden op de vragen die u zich stelt over de coronacrisis. In deze aflevering: kan een app ons helpen in de strijd tegen het coronavirus? Kunnen we de epidemie indijken door de locatie en de contacten van besmette personen te traceren? En wat dan met onze privacy?
  [naar artikel]
 25. ?? ‘Wat China doet, is een nachtmerrie voor onze privacy’: hoe kan een app ons helpen in de strijd tegen het coronavirus? (03/04/2020 - De Morgen)
  In de podcastreeks ‘Vragen over het coronavirus’ gaat De Morgen samen met getuigen en experts op zoek naar antwoorden op de vragen die u zich stelt over de coronacrisis. In deze aflevering: kan een app ons helpen in de strijd tegen het coronavirus? Kunnen we de epidemie indijken door de locatie en de contacten van besmette personen te traceren? En wat dan met onze privacy?
  [naar artikel]
 26. Helft van wie depressie krijgt heeft terugval. En praten zou volgens studie belangrijker rol spelen om dat te voorkomen dan gedacht (11/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  40 tot 60 procent van de mensen die ooit te kampen kreeg met een depressie, heeft een terugval. Het blijven slikken van antidepressiva was tot nu...
  [naar artikel]
 27. Onderzoek met 'n geurtje: kan stoelgangtransplantatie helpen bij behandeling van angst en depressie? (31/10/2022 - VRT NWS)
  De bacteriën in onze stoelgang beschermen ons tegen ziekte en ze beïnvloeden mogelijk ook de werking van ons brein. Wetenschappers onderzoeken of stoelgangtransplantaties ook kunnen helpen bij het behandelen van angst en depressie. Veelbelovend onderzoek, met een geurtje aan.
  [naar artikel]
 28. Rode Kruis roept genezen coronapatiënten op plasma te geven: hoe kan dit helpen tegen Covid-19? Zes vragen en antwoorden (07/04/2020 - VRT NWS)
  Rode Kruis-Vlaanderen roept genezen coronapatiënten op om plasma te komen geven: het wil vanaf 15 april dat plasma inzamelen voor wetenschappelijke studies. Zo kunnen onderzoekers proberen te achterhalen of de antistoffen in dat plasma zieke coronapatiënten kunnen helpen. Maar professor Geert Meyfroidt (UZ Leuven) tempert: "We weten nog dit wat dit zal geven, en de studie zal nog tijd vergen, want we willen dit goed doen." Hoe het precies in elkaar zit, leest u hieronder in zes vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 29. Hoe zit het nu echt met antidepressiva? Dit boek wil het taboe doorbreken: ‘We mogen best blij zijn dat ze er zijn’ (30/09/2021 - De Morgen)
  Hoewel meer dan één miljoen Belgen antidepressiva nemen, blijft er een taboe rond hangen. Een nieuw boek probeert tegenwicht te bieden. ‘Antidepressiva zijn best goede geneesmiddelen.’
  [naar artikel]
 30. Parastoo openhartig: "Zonder antidepressiva kom ik de dag niet door" (28/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op tv komt ze over als een wilde losbol, maar in het echt is Parastoo een meid met een klein hartje, en worstelt ze met een depressie. "Ik slik
  [naar artikel]
 31. Jongeren zijn massaal aan de antidepressiva: wat is er aan de hand? (28/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  17.600 Belgische tieners tussen 11 en 20 jaar slikten vorig jaar antidepressiva. Bij kinderen van 11 tot 15 bedraagt de stijging tegenover 2012 liefst 8,4 procent. “De druk op kinderen is ­­toe­genomen. Op school, thuis, op sociale media”, zeggen kinderpsychiaters. “Maar op die jonge leeftijd is het amper bewezen dat die medicatie werkt.”
  [naar artikel]
 32. Grote studie toont aan dat antidepressiva wel degelijk werken (22/02/2018 - VRT NWS)
  Wetenschappers zeggen dat er een einde is gekomen aan een van de hevigste debatten in de medische wereld, nu een zeer grote studie tot de conclusie is gekomen dat antidepressiva wel degelijk werken. Uit de studie blijkt dat 21 vaak gebruikte antidepressiva allemaal effectiever zijn in het verminderen van de symptomen van depressie dan placebo's - pillen zonder werkzame stoffen. De studie toont ook wel aan dat er grote verschillen zijn in de effectiviteit van de verschillende middelen, en dat veel meer mensen baat zouden kunnen hebben bij de middelen, zo zeggen de auteurs.  
  [naar artikel]
 33. Onderzoek moet aantonen of psychedelische drugs helpen bij de behandeling van een depressie (15/03/2021 - Express)
  Het Britse farmabedrijf Small Pharma is een onderzoek gestart om na te gaan in welke mate psychedelische drugs kunnen helpen bij de behandeling van een depressie. De onderzoekers zijn voor het proefproject aan de slag gegaan met de drug dimethyltryptamine (DMT). Dat schrijft de nieuwssite BBC. Die drug wijzigt de manier waarop men denkt en […] The post Onderzoek moet aantonen of psychedelische drugs helpen bij de behandeling van een depressie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Nieuwe e-sigaret Juul op de markt: vijf vragen en antwoorden over elektronisch roken (17/09/2019 - VRT NWS)
  Vandaag komt Juul, een e-sigaret met veel nicotine die in de Verenigde Staten vooral populair is bij tieners, op de Belgische markt. Maar waarom gaat er zoveel aandacht naar de nieuwe e-sigaret? En hangen er kwalijke gevolgen aan vast? Vijf vragen en antwoorden door onze gezondheidsexpert Koen Wauters.
  [naar artikel]
 35. De link tussen buik en brein: kunnen probiotica helpen om depressie te bestrijden? (15/03/2019 - Knack)
  Zonder darmbacteriën kunnen wij niet leven. Ze verteren mee ons voedsel en verschaffen de eerste verdedigingslinie tegen aanvallers van buitenaf. Volgens de Vlaamse expert Jeroen Raes kunnen darmbacteriën mogelijk zelfs helpen om psychische aandoeningen zoals depressie te behandelen.
  [naar artikel]
 36. Wie draait op voor de schade? Geraak ik met mijn auto op mijn bestemming? Wat doet het leger? Dit zijn de antwoorden op al uw vragen (15/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De zware overstromingen in ons land roepen heel wat vragen op. Via dit formulier kon u uw vragen insturen. Zal de overheid de getroffen mensen helpen? Wat met mijn kapotte auto? En is dit een gevolg van de klimaatopwarming? In dit artikel beantwoorden wij uw vragen.
  [naar artikel]
 37. Worden antidepressiva in de toekomst overbodig? Wetenschappers testen ultrasoon geluid als behandeling tegen depressie (26/02/2019 - VRT NWS)
  Wetenschappers zijn er in geslaagd om met ultrasoon geluid de hersenactiviteit van apen te beïnvloeden. Als de techniek ook bij mensen werkt, zou ze in de toekomst een nieuwe, aanvullende behandeling kunnen worden bij depressie en angststoornissen. Hoewel dit een eerste, voorzichtige stap is, willen de onderzoekers dit jaar al starten met tests op mensen.
  [naar artikel]
 38. Wie draait op voor de schade? Geraak ik met mijn auto op mijn bestemming? Waarom vliegen er geen helikopters? Dit zijn de antwoorden op al uw vragen (15/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De zware overstromingen in ons land roepen heel wat vragen op. Via dit formulier kon u uw vragen insturen. Zal de overheid de getroffen mensen helpen? Wat met mijn kapotte auto? En is dit een gevolg van de klimaatopwarming? In dit artikel beantwoorden wij uw vragen.
  [naar artikel]
 39. 'Het effect van meditatie is even groot als dat van antidepressiva' (20/03/2019 - Knack)
  Neuroloog Steven Laureys verwierf wereldfaam met zijn onderzoek naar bewustzijn bij comapatiënten. Zeven jaar geleden, na een onverwachte echtscheiding, ontdekte hij de positieve kracht van meditatie. Met Het no-nonsense meditatieboek wil hij ieder van ons ervan overtuigen dat meditatie kan helpen om stress, angst en depressie te bestrijden. 'Noem het gerust een Start to Meditate.'
  [naar artikel]
 40. Mensen met een depressie eten vaak ongezond (30/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mensen met een ernstige depressie eten weinig groenten en volkorenproducten en hebben vaker last van emotioneel en extern eten, blijkt uit de...
  [naar artikel]
 41. Helpen ontstekingsremmers bij depressie? Wetenschappers uit Vlaanderen en Nederland starten groot onderzoek (01/10/2022 - VRT NWS)
  Kunnen ontstekingsremmers helpen om depressieve patiënten te behandelen? Die vraag is de inzet van een ambitieus onderzoek dat vandaag begint. INSTA-MD is een samenwerking van vier universiteiten en het Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel. "Depressieve patiënten met verhoogde ontstekingswaarden reageren vaak niet op antidepressiva. We onderzoeken of ontstekingsremmers in dat geval soelaas bieden."
  [naar artikel]
 42. Verslaving aan smartphone zorgt voor depressie en angsten bij tieners (11/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Stellen dat tieners alsmaar meer afhankelijk worden van hun smartphone, mag intussen gelden als schoolvoorbeeld van 'een open deur intrappen'. Een...
  [naar artikel]
 43. Karolien Debecker over haar depressie: “Je krijgt een paar keer kanker en je lief maakt het uit, dat doet wat met je" (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het eerst praat Karolien Debecker (41) over de depressie waarmee ze als jongvolwassene kampte. Ze heeft op een gegeven moment psychotherapie gecombineerd met antidepressiva. “Ik kreeg al die opgekropte angst en verdriet niet meer verwerkt”, vertelt het radiogezicht aan Magali De Reu in een nieuwe HLN Talks.
  [naar artikel]
 44. ?? ‘Wat China doet tegen corona, is een nachtmerrie voor onze privacy’ (03/04/2020 - De Morgen)
  In de podcastreeks ‘Vragen over het coronavirus’ gaat De Morgen samen met getuigen en experts op zoek naar antwoorden op de vragen die u zich stelt over de coronacrisis. In deze aflevering: kan een app ons helpen in de strijd tegen het coronavirus? Kunnen we de epidemie indijken door de locatie en de contacten van besmette personen te traceren? En wat dan met onze privacy?
  [naar artikel]
 45. Meer vragen dan antwoorden voor Roberto Martinez (01/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De laatste rechte lijn richting EK is nu echt ingezet. Maandag verzamelden de Rode Duivels in Tubeke, donderdag spelen ze vriendschappelijk tegen Griekenland. Maar er zijn nog vele vragen waar Roberto Martinez vandaag geen antwoord op heeft.
  [naar artikel]
 46. ‘Voor jongeren met een risicoprofiel kan de lockdown een trigger zijn geweest’: tieners slikken 60 procent meer antidepressiva (18/09/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 47. Belastingaangifte nog niet klaar? Vandaag is de laatste dag: 10 antwoorden op de meest gestelde vragen (15/07/2023 - VRT NWS)
  Tot één minuut voor middernacht heb je vandaag nog tijd om je belastingaangifte in te dienen via Tax-on-web. Dat geldt vanaf dit jaar ook voor wie zijn eenvoudige aangifte laat doen door een professionele boekhouder. Alleen voor complexe aangiftes via een boekhouder is er nog tijd tot 18 oktober. Wij helpen uitstellers en vergeetachtigen met 10 antwoorden op de meest gestelde vragen.
  [naar artikel]
 48. Kan een handvol noten per dag depressie voorkomen? (28/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor wie iedere dag steevast een handjevol noten naar binnen werkt. Een nieuwe Britse studie zou aantonen dat het eten van noten de kans op depressie verlaagt. Kunnen we hier echt spreken van een natuurlijk antidepressivum? En welke noten haal je dan best in huis? We vragen het aan diëtist Pieter Brughmans.
  [naar artikel]
 49. ‘Waarom was ik in een depressie beland?’ (21/02/2021 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Eenentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: zanger Bart Kaëll (60). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy