De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

VS en Iran sluiten nieuwe deal: vijf Amerikanen vrijgelaten in ruil voor vrijgeven 6 miljard dollar Iraanse tegoeden

De Morgen

18/09/2023 - 15:27


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Iran en VS sluiten deal: 5 Amerikanen mogen Iraanse cel verlaten in ruil voor vrijgave 6 miljard aan geblokkeerde Iraanse fondsen (10/08/2023 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten en Iran hebben een overeenkomst gesloten waardoor vijf Amerikanen die vastzaten in een cel in Iran worden vrijgelaten. Dat bevestigen de Iraanse autoriteiten en schrijven Amerikaanse media. Op termijn zouden ze ook Iran zelf mogen verlaten. In ruil daarvoor zullen de VS enkele Iraanse gevangenen vrijlaten en worden bevroren Iraanse fondsen - goed voor 6 miljard dollar - vrijgegeven.
  [naar artikel]
 2. VS voltooien omstreden gevangenenruil met erfvijand Iran (18/09/2023 - De Tijd)
  15:58 Vijf Amerikaanse gevangenen zijn na een maandenlange pendeldiplomatie vrijgelaten in Iran. Dat de VS 6 miljard dollar aan Iraanse oliegelden vrijgeven, ontlokt felle Republikeinse kritiek op president...
  [naar artikel]
 3. VS sluiten deal met Iran over ruil gevangenen (11/08/2023 - De Tijd)
  12:28 Ruim twee maanden na België hebben de Verenigde Staten een akkoord bereikt met Iran over de ruil van gevangenen. Teheran krijgt ook toegang tot 6 miljard dollar olie-inkomsten. De deal veroorzaakt con...
  [naar artikel]
 4. Iran ontkent vrijlating gevangenen in ruil voor bevroren tegoeden (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Iran ontkent dat het vijf gevangenen wil vrijlaten in ruil voor toegang tot financiële tegoeden die vanwege diplomatieke geschillen met Groot-Brittannië en de Verenigde Staten bevroren zijn. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag gezegd.
  [naar artikel]
 5. Verenigde Staten en Iran voeren gevangenenruil uit: 10 gevangenen uitgewisseld en 5,5 miljard euro voor Iran (18/09/2023 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten en Iran voeren vandaag een gevangenenruil uit. In ruil voor 5,5 tot 6,5 miljard euro aan bevroren kapitaal én vijf veroordeelde Iraniërs, kwamen vijf Amerikaans-Iraanse staatsburgers vrij uit de Evin-gevangenis in Teheran. Iran gebruikt wel vaker buitenlandse gevangenen als ruilmiddel. In mei kwam onze landgenoot Olivier Vandecasteele nog vrij in ruil voor een veroordeelde Iraanse terrorist.
  [naar artikel]
 6. Iran laat na Olivier Vandecasteele nog 3 andere Europese gevangenen vrij in ruil voor Iraanse terrorist Assadolah Assadi (02/06/2023 - VRT NWS)
  Iran heeft nog eens 3 Europese gevangenen vrijgelaten in ruil voor de in België vrijgelaten Iraanse terrorist Assadolah Assadi. Het gaat om 2 Oostenrijkers (met ook de Iraanse nationaliteit) en een Deen. De drie zijn - net als Olivier Vandecasteele vorige week - op weg naar België vanuit Oman.
  [naar artikel]
 7. Grondwettelijk Hof houdt verdrag Belgisch-Iraanse gevangenenruil overeind, lichtpunt voor Belgische hulpverlener in Iraanse cel  (03/03/2023 - VRT NWS)
  Het Grondwettelijk Hof heeft het verdrag dat een ruil tussen Belgische en Iraanse gevangenen mogelijk maakt niet vernietigd. Dat is relatief goed nieuws voor de Belgische ngo-medewerker Olivier Vandecasteele, die al maandenlang vastzit in een gevangenis in Iran. De Iran-deal had het mogelijk gemaakt om hem terug naar ons land te brengen in ruil voor de veroordeelde Iraanse terrorist Assadollah Assadi, die in een Belgische cel zit.
  [naar artikel]
 8. Assadi is vrijgelaten in ruil voor Vandecasteele, maar wie is deze volgens Iran ‘onschuldige diplomaat’? (26/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Hossein Amir-Abdollahian, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, bevestigt op Twitter dat Assadollah Assadi is vrijgelaten. In ruil kwam Olivier Vandecasteele vrijdag terug naar huis. Maar wie is Assadi die koste wat kost geruild moest worden van Iran?
  [naar artikel]
 9. VS laten transfer van 6 miljard dollar aan Iran toe in kader van gevangenenruil (12/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse regering heeft opnieuw een belangrijke horde genomen voor de geplande gevangenenruil met Iran. Uit een document dat het Amerikaanse Congres maandag kon inkijken, blijkt dat internationale banken geen sancties riskeren als ze de 6 miljard dollar bevroren tegoeden voor Iran overschrijven, zo berichten Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 10. Na maanden van voorbereiding zijn Iran en VS “vandaag” begonnen aan gevangenenruil (18/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De gevangenenruil tussen de VS en Iran, die al maanden gepland staat, zal volgens informatie uit Teheran vandaag plaatsvinden. Dat zei de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Nasser Kanaani, aan journalisten. Met de vrijgave van bevroren Iraanse tegoeden uit Zuid-Korea is de weg vrij voor de deal, zei hij.
  [naar artikel]
 11. Australische vrijgelaten in ruil voor drie Iraanse gevangenen (25/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Australisch-Britse academicus Kylie Moore-Gilbert is vrijgelaten uit de gevangenis in Teheran, in ruil voor de vrijlating van drie Iraanse gevangenen. Dat meldt de Iraanse staatstelevisiezender IRIB.
  [naar artikel]
 12. Hoe dicht staat Iran nu eigenlijk bij het maken van nucleaire wapens? (16/08/2022 - Express)
  In 2015 ondertekenden Iran, de VS en andere grootmachten de Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA), een deal die restricties plaatste op het Iraanse nucleaire programma in ruil voor de verlichting van sancties. Voormalig Amerikaans president Donald Trump stapte in 2018 echter uit de deal, waarna Iran zijn nucleair programma terug begon op te drijven.  […]
  [naar artikel]
 13. Australische vrijgelaten uit gevangenis in Teheran in ruil voor drie Iraanse gevangenen (25/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Australisch-Britse academicus Kylie Moore-Gilbert is vrijgelaten uit de gevangenis in Teheran, in ruil voor de vrijlating van drie Iraanse gevangenen. Dat meldde de Iraanse staatstelevisiezender IRIB vandaag.
  [naar artikel]
 14. Iraanse oppositie veroordeelt gevangenenruil: "Beschamende toegeving aan chantage" (26/05/2023 - VRT NWS)
  De Iraanse oppositie is verontwaardigd dat ons land de Iraanse diplomaat-terrorist Assadollah Assadi heeft vrijgelaten in ruil voor de vrijlating van Olivier Vandecasteele in Iran. Ze heeft het over "een beschamende toegeving aan chantage" door Iran.
  [naar artikel]
 15. Als Iran Amerikanen aanvalt, zal VS 52 Iraanse sites aanvallen (05/01/2020 - Metro)
  De Verenigde Staten hebben 52 sites in Iran geïdentificeerd en zullen die “zeer snel en zeer hard” aanvallen als Iran Amerikanen of Amerikaanse doelen aanvalt. Daarvoor heeft president Donald Trump zaterdag gewaarschuwd. Het gaat om sites “op een heel hoog niveau, die belangrijk zijn voor Iran en de Iraanse cultuur”, verklaart Trump in een tweet. “De VS willen geen bedreigingen meer.” Met zijn aankondiging reageert de president op bedreigingen van Iran na de dodelijke aanval op de Iraanse generaal Qassem Soleimani. bron: Belga   Het bericht Als Iran Amerikanen aanvalt, zal VS 52 Iraanse sites aanvallen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Als Iran Amerikanen aanvalt, zal VS 52 Iraanse sites aanvallen (05/01/2020 - Metro)
  De Verenigde Staten hebben 52 sites in Iran geïdentificeerd en zullen die “zeer snel en zeer hard” aanvallen als Iran Amerikanen of Amerikaanse doelen aanvalt. Daarvoor heeft president Donald Trump zaterdag gewaarschuwd. Het gaat om sites “op een heel hoog niveau, die belangrijk zijn voor Iran en de Iraanse cultuur”, verklaart Trump in een tweet. “De VS willen geen bedreigingen meer.” Met zijn aankondiging reageert de president op bedreigingen van Iran na de dodelijke aanval op de Iraanse generaal Qassem Soleimani. Bron: Belga   Het bericht Als Iran Amerikanen aanvalt, zal VS 52 Iraanse sites aanvallen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Nvidia en Softbank sluiten deal van 40 miljard dollar over chipbouwer Arm (14/09/2020 - Express)
  Computergigant Nvidia koopt na enkele maanden wikken en wegen processorbouwer Arm over van het Japanse Softbank. Dat levert die laatste... The post Nvidia en Softbank sluiten deal van 40 miljard dollar over chipbouwer Arm appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 18. Iran wil de nucleaire afspraken pas respecteren als Amerika eerst de sancties laat vallen (07/02/2021 - VRT NWS)
  De Iraanse sterke man ayatollah Khamenei heeft op de Iraanse staatsomroep gezegd dat hij zich weer wil houden aan de nucleaire deal uit 2015. Maar alleen op voorwaarde dat de Amerikanen eerst de sancties tegen Iran in de praktijk opheffen. Het pokerspel duurt dus voort. Het lijkt erop dat de nieuwe Amerikaanse president Biden geen cadeaus van Teheran moet verwachten.
  [naar artikel]
 19. Iran bevestigt dat Assadi is vrijgelaten in ruil voor Vandecasteele, oppositie faliekant tegen: “Beschamende toegeving aan chantage” (26/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Hossein Amir-Abdollahian, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, bevestigt op Twitter dat Assadollah Assadi is vrijgelaten.
  [naar artikel]
 20. Wie is Assadollah Assadi, de veroordeelde Iraanse terrorist die mogelijk wordt geruild voor professor Ahmadreza Djalali? (05/07/2022 - VRT NWS)
  De Belgische overheid zou bereid zijn om de in Antwerpen veroordeelde Iraanse terrorist Assadollah Assadi naar zijn land te laten vertrekken. In ruil zou professor Ahmadreza Djalali, gastdocent aan de VUB in Brussel, door Iran vrijgelaten worden. Djalali is in Iran ter dood veroordeeld wegens spionage, maar heeft dat altijd ontkend. Vandaag wordt in de commissie Buitenlandse Betrekkingen gestemd over een verdrag dat de ruil mogelijk kan maken.
  [naar artikel]
 21. Nucleair akkoord Iran – “Iran houdt ondanks Amerikaanse terugtrekking vast aan nucleaire deal” (08/05/2018 - Metro)
  Iran houdt ook na de Amerikaanse terugtrekking vast aan het nucleaire akkoord van 2015. Dat heeft de Iraanse president Hassan Rohani dinsdagavond in een televisietoespraak laten weten. De beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump zal hieraan niets veranderen, luidde het. “In plaats van een akkoord met zes staten hebben we er nu een met vijf”, aldus Rohani. “We zullen niet toelaten dat Trump deze psychologische oorlog wint.” Nog volgens de Iraanse president zullen Iraanse diplomaten met de vijf andere onderhandelingspartners het verdere verloop bespreken. bron: Belga Het bericht Nucleair akkoord Iran – “Iran houdt ondanks Amerikaanse terugtrekking vast aan nucleaire deal” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Door Iran vrijgelaten Amerikaanse diplomaten aangekomen in VS (19/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De vijf Amerikanen die recentelijk werden vrijgelaten uit Iran, zijn dinsdag aangekomen in de Verenigde Staten. Dat meldt een Amerikaanse functionaris aan persbureau AFP.  Hun vrijlating past binnen een Iraans-Amerikaanse gevangenenruil.
  [naar artikel]
 23. Internationaal Gerechtshof verklaart klacht van Iran tegen VS ontvankelijk (13/02/2019 - Metro)
  Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft een klacht van Iran tegen de Verenigde Staten wegens de inbeslagname van Iraanse tegoeden ontvankelijk verklaard. De rechters wezen woensdag een verzoek van Washington af om zich onbevoegd te verklaren. Daarmee kan de procedure ten gronde worden voortgezet. De VS hadden in 2016 Iraanse banktegoeden voor een waarde van zo’n 2 miljard Amerikaanse dollar geblokkeerd om daarmee slachtoffers van terreuraanslagen schadeloos te stellen. Teheran had daarvoor een klacht ingediend bij het Internationaal Gerechtshof en zich daarbij beroepen op het Amerikaans-Iraanse vriendschapsverdrag uit 1955. Met de uitspraak van woensdag heeft het ICJ evenwel nog geen inhoudelijke beslissing getroffen. In oktober vorig jaar had het Internationaal Gerechtshof de VS al verplicht enkele van de heringevoerde economische sancties tegen Iran voorlopig op te schorten. De procedure ten gronde in deze zaak is nog niet begonnen. Ook hier greep Teheran naar het Amerikaans-Iraanse vriendschapsverdrag. De tekst was al dikwijls de basis voor geschillen tussen de VS en Iran waarbij het hof in Den Haag werd ingeschakeld. bron: Belga Het bericht Internationaal Gerechtshof verklaart klacht van Iran tegen VS ontvankelijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Trump certificeert Iraanse deal niet meer: "Iraanse regime heeft voorwaarden deal geschonden" (13/10/2017 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens een persconferentie gezegd dat hij het nucleaire akkoord met Iran niet meer zal certifiëren. Hij kondigde ook nieuwe sancties aan tegen het regime in Iran.
  [naar artikel]
 25. Spaansa Ana (24) vrijgelaten uit Iran: "We wilden het niet publiek aankondigen voor haar vliegtuig Iran verliet" (26/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een 24-jarige vrouw uit Spanje is zaterdag vrijgelaten uit Iran, zo klinkt het bij het Spaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. De jonge vrouw werd sinds november vorig jaar vastgehouden door het Iraanse regime.
  [naar artikel]
 26. Iran laat Brits-Iraanse gevangene na zes jaar vrij (16/03/2022 - De Tijd)
  13:23 Na een jarenlange opsluiting in Iran werd de Brits-Iraanse gevangene Nazanin Zaghari-Ratcliffe woensdag vrijgelaten. Ook over het lot van de Brits-Iraanse zakenman Anoosheh Ashoori zou er goed nieuws ...
  [naar artikel]
 27. Iran ruilt gevangenen met VS: “Ze zijn binnenkort weer bij hun familie” (07/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Iran is een Chinees-Amerikaans onderzoeker vrijgelaten die verdacht wordt van spionage in het land. Tegelijk werd in de VS een Iraanse wetenschapper vrijgelaten, zo bevestigen beide landen.
  [naar artikel]
 28. Washington bevriest meer dan miljard dollar tegoeden van Russische oligarch in VS (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft meer dan een miljard dollar tegoeden bevroren van een in de Verenigde Staten gevestigde onderneming die gecontroleerd werd door de Russische oligarch Suleiman Kerimov. Dat heeft het ministerie donderdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 29. Frankrijk bevriest tegoeden van Iraanse ministerie van Inlichtingen (02/10/2018 - VRT NWS)
  Naar aanleiding van het onderzoek naar de verijdelde aanslag in Frankrijk tegen de Iraanse oppositie, bevriest Frankrijk de tegoeden van het Iraanse ministerie van Inlichtingen. Dat maakt het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken bekend. Het gaat om middelen van de dienst Nationale Veiligheid bij het Iraanse ministerie. De beslissing treft ook de tegoeden van twee Iraniërs, bij wie een diplomaat. Frankrijk spreekt van een preventieve, doelgerichte en proportionele maatregel tegen terrorisme.
  [naar artikel]
 30. Iran bombardeert Amerikaans-Iraakse luchtmachtbases (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf dagen na de eliminatie van de Iraanse generaal Qassem Soleimani door de Amerikanen, heeft Iran raketten afgevuurd op twee luchtmachtbases in...
  [naar artikel]
 31. Iran voert luchtaanvallen uit op Amerikaans-Iraakse luchtmachtbases (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf dagen na de eliminatie van de Iraanse generaal Qassem Soleimani door de Amerikanen, heeft Iran raketten afgevuurd op twee luchtmachtbases in...
  [naar artikel]
 32. Franse energiegroep Total sluit megacontract voor gasveld in Iran (03/07/2017 - De Redactie)
  De Franse groep Total en de Chinese tegenhanger CNPC gaan samen bijna vijf miljard dollar investeren in een aardgasveld in het Iraanse deel van de Perzische Golf. Het is het eerste grote contract in Iran sinds het opheffen van de economische sancties die waren opgelegd wegens het nucleaire project van dat land.
  [naar artikel]
 33. Iran maant VS aan tot “realistisch antwoord” op voorstellen van Teheran voor nieuwe nucleaire deal (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag opgeroepen tot een “realistische respons” van de Verenigde Staten op Iraanse voorstellen tijdens de onderhandelingen in Wenen om de nucleaire deal van 2015 tussen de wereldmachten van Teheran nieuw leven in te blazen. Dat melden Iraanse staatsmedia.
  [naar artikel]
 34. Nucleaire deal Iran en VS nadert finish (22/02/2022 - De Tijd)
  17:40 Het moment van de waarheid voor de nucleaire deal tussen Iran en de VS is aangebroken. Een opmerkelijke nieuwkomer in de onderhandelingen is het lot van westerse gevangenen in Iraanse cellen, wat gevo...
  [naar artikel]
 35. VN formeel: “België mocht Libisch geld niet vrijgeven” (28/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De VN oordeelt dat ons land nooit de interesten op de bevroren Libische tegoeden had mogen vrijgeven.
  [naar artikel]
 36. Iraanse dissident vrijgelaten na drie maanden cel (20/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Iraanse autoriteiten hebben Majid Tavakoli, een van de meest bekende dissidenten van het land, vrijgelaten uit de gevangenis, drie maanden na zijn arrestatie tijdens de protesten die Iran al enkele weken in beroering brengen. Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden, zo zegt zijn broer op Twitter
  [naar artikel]
 37. Iraanse voetballer Voria Ghafuri, opgepakt wegens steun aan protesten, is "weer vrijgelaten" (27/11/2022 - VRT NWS)
  De Iraanse voetballer Voria Ghafuri, die eerder deze week opgepakt werd in Iran, zou weer zijn vrijgelaten. Dat melden Iraanse staatsmedia. Ook de prominente blogger Hossein Ronaghi zou na een gevangenschap van twee maanden weer vrij zijn. Ze waren opgepakt omdat ze de volksprotesten tegen het regime in Iran steunen.
  [naar artikel]
 38. ‘Iran zal zich niet meer houden aan nucleaire deal uit 2015' (05/01/2020 - De Morgen)
  In Iran hebben vandaag tienduizenden mensen deelgenomen aan processies ter ere van generaal Qassem Soleimani. De 62-jarige leider van de Iraanse Quds-brigade werd in de nacht van donderdag op vrijdag gedood nabij het Iraakse Bagdad door een Amerikaanse droneaanval. De Iraanse staatstelevisie meldt vanavond dat Iran zich niet langer zal houden aan de nucleaire deal uit 2015. Dat meldt persbureau AP.
  [naar artikel]
 39. Iran bombardeert Amerikaans-Iraakse luchtmachtbases als vergelding voor dood Soleimani (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf dagen na de eliminatie van de Iraanse generaal Qassem Soleimani door de Amerikanen, heeft Iran raketten afgevuurd op twee luchtmachtbases in...
  [naar artikel]
 40. Olivier Vandecasteele is terug in België na gevangenenruil met Iran (26/05/2023 - VRT NWS)
  Olivier Vandecasteele is terug in het land: het regeringsvliegtuig waarmee hij vanuit Muscat in Oman naar België vloog, is zonet geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Vandecasteele zat 455 dagen in een Iraanse cel op beschuldiging van spionage. Hij is vrijgelaten in ruil voor de Iraanse terrorist Assadollah Assadi.
  [naar artikel]
 41. De Verenigde Staten leggen extra sancties op aan Iran (01/11/2019 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten hebben aangekondigd dat ze nieuwe economische sancties invoeren tegen Iran. Deze keer wordt de bouwsector geviseerd. Die wordt volgens de Amerikanen direct en indirect gecontroleerd door de Iraanse Revolutionaire Garde, het elitekorps van het Iraanse leger. Bovendien gebruikt die sector materiaal dat van strategisch belang is voor de "nucleaire, ballistische of militaire" programma's van Iran.
  [naar artikel]
 42. Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” (13/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een “grote deal” met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde ‘fase 1-deal’, die de inzet moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Bronnen hadden vervolgens gemeld dat er een principeakkoord is gesloten tussen de twee landen. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden de nieuwe tarieven te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen. In ruil zal Peking volgend jaar 50 miljard dollar aan landbouwproducten uit de VS importeren, stellen de bronnen. Dat is het dubbele van wat China importeerde in 2017, toen de handelsoorlog met Amerika nog moest uitbreken. bron: Belga Het bericht Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” (13/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een “grote deal” met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde ‘fase 1-deal’, die de inzet moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Bronnen hadden vervolgens gemeld dat er een principeakkoord is gesloten tussen de twee landen. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden de nieuwe tarieven te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen. In ruil zal Peking volgend jaar 50 miljard dollar aan landbouwproducten uit de VS importeren, stellen de bronnen. Dat is het dubbele van wat China importeerde in 2017, toen de handelsoorlog met Amerika nog moest uitbreken. bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” (15/12/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn handtekening gezet onder een voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dat zou betekenen dat nieuwe Amerikaanse importheffingen op meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen die zondag zouden ingaan, worden opgeschort. Eerder op de dag meldde Trump al op Twitter dat de VS dicht bij een “grote deal” met China zijn en dat beide partijen graag een akkoord willen sluiten in het slepende handelsconflict. Het gaat dan om een zogenoemde ‘fase 1-deal’, die de inzet moet worden voor een breder handelsakkoord tussen beide economische grootmachten. Bronnen hadden vervolgens gemeld dat er een principeakkoord is gesloten tussen de twee landen. Naar verluidt hebben Amerikaanse onderhandelaars de Chinezen aangeboden de nieuwe tarieven te schrappen in ruil voor toezeggingen door Peking bij aankopen van Amerikaanse landbouwproducten. Ook zou Washington bereid zijn om bestaande heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten met wel de helft te verlagen. In ruil zal Peking volgend jaar 50 miljard dollar aan landbouwproducten uit de VS importeren, stellen de bronnen. Dat is het dubbele van wat China importeerde in 2017, toen de handelsoorlog met Amerika nog moest uitbreken. Bron: Belga   Het bericht Handelsoorlog VS-China – “Trump ondertekent handelsdeal met China” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Trump vraagt Europese landen om Iran-deal op te geven (en een nieuw akkoord te sluiten) (08/01/2020 - Knack)
  In een reactie op de Iraanse raketaanvallen op Amerikaanse doelwitten in Irak heeft president Donald Trump woensdag bijkomende economische sancties tegen Teheran aangekondigd. Voor het overige toonde ook hij zich terughoudend na de aanvallen van Iran. De NAVO en de VN reageren positief.
  [naar artikel]
 46. 'Waarop wachten jullie om de Iraanse ambassades te sluiten?' (10/01/2023 - Apache)
  Apache kon met vier opposanten in Iran spreken. Ze roepen het Westen op om Iraanse ambassades te sluiten.
  [naar artikel]
 47. VN formeel: België mocht Libisch geld niet vrijgeven (28/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Verenigde Naties had ons land nooit de honderden miljoenen euro's aan interesten op de bevroren Libische tegoeden mogen vrijgeven. Dat...
  [naar artikel]
 48. Amerikaanse regering zal alle tegoeden failliete Silicon Valley Bank vrijgeven (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse regering heeft zondagavond aangekondigd dat het alle tegoeden van de over de kop gegane Silicon Valley Bank (SVB) zal vrijgeven. Klanten zullen hun geld vanaf maandag lokale tijd krijgen, zo klinkt het in een gezamenlijke mededeling van minister van Financiën Janet Yellen, de Fed en de Amerikaanse depositogarantiefonds FDIC.
  [naar artikel]
 49. Iran valt Amerikaanse bases in Irak aan (08/01/2020 - De Tijd)
  05:00 Vijf dagen na de eliminatie van de Iraanse generaal Qassem Soleimani door de Amerikanen, heeft Iran woensdag raketten afgevuurd op twee luchtmachtbases in Irak waar Amerikaanse soldaten ondergebracht ...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy