De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Air Belgium stopt met passagiersvluchten en vraagt gerechtelijke reorganisatie

Het Nieuwsblad

18/09/2023 - 15:27

Luchtvaartmaatschappij Air Belgium, die in 2016 opgericht werd, stopt met passagiersvluchten en vraagt een gerechtelijke reorganisatie aan. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Sinds april concentreerde Air Belgium haar passagiersactiviteiten op 2 hoofdbestemmingen: Zuid-Afrika en Mauritius. De betrokken werknemers zullen geleidelijk overgeplaatst worden naar andere activiteiten binnen het bedrijf.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Air Belgium start procedure tot gerechtelijke reorganisatie op voor passagiersvluchten, cargo blijft bestaan (18/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Wibra vraagt gerechtelijke reorganisatie aan in België (20/07/2020 - Express)
  De Nederlandse winkelketen Wibra dient een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie in bij de ondernemingsrechtbank van Gent, afdeling Dendermonde. Dat is... The post Wibra vraagt gerechtelijke reorganisatie aan in België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. ‘Rechtbank akkoord met gerechtelijke reorganisatie Air Belgium’ (26/09/2023 - De Standaard)
  De ondernemingsrechtbank van Nijvel heeft maandag de aanvraag goedgekeurd van luchtvaartmaatschappij Air Belgium om een procedure van gerechtelijke reorganisatie te starten. Dat melden de kranten La Libre Belgique en L’Echo maandagavond op hun websites.
  [naar artikel]
 4. Rechtbank akkoord met gerechtelijke reorganisatie Air Belgium (26/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De ondernemingsrechtbank van Nijvel heeft maandag de aanvraag van luchtvaartmaatschappij Air Belgium om een procedure van gerechtelijke reorganisatie te starten goedgekeurd. Dat melden de kranten ‘La Libre Belgique’ en ‘L’Echo’ maandagavond op hun websites.
  [naar artikel]
 5. Noodlijdende luchtvaartmaatschappij Air Belgium schrapt alle passagiersvluchten (18/09/2023 - VRT NWS)
  De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium, die nog maar 5 jaar echt actief was, kiest ervoor om alle passagiersvluchten te schrappen. Het bedrijf wil wel verder met de vracht- en vliegtuigleasingactiviteiten en vraagt bescherming tegen schuldeisers.
  [naar artikel]
 6. Air Belgium schrapt alle passagiervluchten en vraagt bescherming tegen schuldeisers (18/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium, die in 2016 opgericht werd, stopt met haar passagiersvluchten en vraagt bescherming tegen schuldeisers. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. De luchtvaartmaatschappij zal zich voortaan focussen op vracht- en vliegtuigleasingactiviteiten.
  [naar artikel]
 7. Winkelketen CASA vraagt gerechtelijke reorganisatie aan (09/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  CASA vraagt een gerechtelijke reorganisatie aan. De winkelketen wil zo "haar toekomst veiligstellen", klinkt het in een persbericht.
  [naar artikel]
 8. Wibra vraagt gerechtelijke reorganisatie aan in België (20/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De winkelketen Wibra dient een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie, zo raakte maandag bekend tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Wibra hoopt met een reddingsplan een “substantieel deel” van de 81 winkels in België te redden.
  [naar artikel]
 9. Zieltogend Air Belgium schrapt passagiersvluchten (18/09/2023 - De Tijd)
  13:52 De Belgische luchtvaartmaatschappij van Niky Terzakis schrapt zijn eigen passagiersvluchten op Zuid-Afrika en Mauritius en vraagt bescherming tegen zijn schuldeisers.
  [naar artikel]
 10. Winkelketen Makro Cash & Carry Belgium vraagt bescherming tegen schuldeisers (01/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Makro Cash & Carry Belgium dient donderdag bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen een verzoekschrift in voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie door overdracht onder gerechtelijk gezag. Op die manier vraagt de winkelketen bescherming tegen schuldeisers.
  [naar artikel]
 11. Winkelketen Makro Cash & Carry Belgium vraagt bescherming tegen schuldeisers (01/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Makro Cash & Carry Belgium dient donderdag bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen een verzoekschrift in voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie (PGR) door overdracht onder gerechtelijk gezag. Op die manier vraagt de winkelketen bescherming tegen schuldeisers.
  [naar artikel]
 12. Faillissementenstop loopt af: 'Te soepele gerechtelijke reorganisatie houdt risico in voor bestuurders' (29/01/2021 - Knack)
  Er komt een einde aan het schuldenmoratorium. Ondernemingen kunnen weer in faling worden gedwongen. Om hen toch te beschermen, wil de regering de procedure van de gerechtelijke reorganisatie versoepelen. Dat kan een risico zijn voor bestuurders, want bij een foutieve gerechtelijke reorganisatie kunnen ze opdraaien voor alle schulden bij een faillissement.
  [naar artikel]
 13. Reisbureaus ontevreden over stopzetting passagiersvluchten Air Belgium (27/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Reisbureaus worden dubbel geraakt door de stopzetting van de passagiersvluchten van Air Belgium. Dat zegt de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR). Het geld dat de organisaties voor tickets betaalden zit immers geblokkeerd, waardoor ze hun klanten nu een alternatief moeten aanbieden.
  [naar artikel]
 14. Air Belgium schrapt alle passagiersvluchten: wat betekent dit voor de klanten? (19/09/2023 - Express)
  Het luchtvaartbedrijf Air Belgium zal vanaf 4 oktober niet langer passagiers vervoeren. Vanaf dan zal het bedrijf zich toespitsen op vracht- en vliegtuigleasingactiviteiten. Wat betekent dat voor de klanten die een vliegtuigticket hebben gekocht? Context: Air Belgium vraagt bescherming tegen schuldeisers aan. Wat betekent dit voor de klanten van Air Belgium? Duiding: Het stopzetten van […]
  [naar artikel]
 15. Zowat 11.000 reizigers getroffen door stopzetting passagiersvluchten Air Belgium (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het zijn uiteindelijk niet 20.000, maar wel 11.000 passagiers die getroffen zijn door de stopzetting van de passagiersvluchten van Air Belgium vanaf 3 oktober. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij vrijdag gezegd.
  [naar artikel]
 16. Air Belgium schrapt alle passagiervluchten vanwege slechte financiële situatie (18/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium stopt met passagiersvluchten. Het bedrijf zit al enkele jaren in de rode cijfers en hoopt met deze beslissing de schuldenlast onder controle te krijgen. Het bedrijf zal zich voortaan focussen op vracht- en vliegtuigleasingactiviteiten.
  [naar artikel]
 17. Mega World dient aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie in (15/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Mega World heeft donderdagvoormiddag bij de Ondernemingsrechtbank in Mechelen een verzoekschrift ter bescherming tegen schuldeisers ingediend. Het bedrijf vraagt daarin om een gerechtelijke reorganisatieprocedure op te starten.
  [naar artikel]
 18. Thomas Cook France in gerechtelijke reorganisatie: verschillende “ernstige overnamekandidaten” (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Franse filiaal van de failliete Britse reisgroep Thomas Cook is dinsdag in gerechtelijke reorganisatie geplaatst. Er zouden verschillende...
  [naar artikel]
 19. Thomas Cook Frankrijk in gerechtelijke reorganisatie: verschillende “ernstige overnamekandidaten” (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Franse filiaal van de failliete Britse reisgroep Thomas Cook is dinsdag in gerechtelijke reorganisatie geplaatst. Er zouden verschillende...
  [naar artikel]
 20. Gerechtelijke reorganisatie voor Groep Casters (26/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  GenkDe rechtbank van Koophandel afdeling Tongeren heeft vrijdag zijn goedkeuring gehecht aan het verzoekschrift voor een gerechtelijke reorganisatie (het vroegere WCO) die het Genkse beton- en wegenbouwbedrijf Casters Algemene Ondernemingen heeft aangevraagd.
  [naar artikel]
 21. Eigenaar Makro en Metro vraagt reorganisatie aan, faillissement niet van de baan (01/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De eigenaar van de Makro- en Metrowinkels heeft de gerechtelijke reorganisatie aangevraagd. Het is de bedoeling dat onder toezicht van de rechter de levensvatbare delen worden verkocht en de rest wordt stopgezet. Het faillissement is daarmee echter niet afgewend.
  [naar artikel]
 22. Makro vraagt bescherming tegen schuldeisers, rechtbank stemt in (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft woensdag ingestemd met de vraag van Makro Cash & Carry Belgium om bescherming te krijgen tegen schuldeisers. Op 1 september had de winkelketen de rechtbank gevraagd om een procedure van gerechtelijke reorganisatie door overdracht van ondernemingen onder gerechtelijk gezag (PGR) in te leiden.
  [naar artikel]
 23. Bijna de helft van mensen met nood aan psychische hulp krijgt die niet - ‘Rechtbank akkoord met gerechtelijke reorganisatie Air Belgium’ (26/09/2023 - De Standaard)
  Met dit overzicht bent u snel mee met de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag.
  [naar artikel]
 24. Air Belgium start met cargovluchten vanop luchthaven Luik (29/01/2021 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij Air Belgium gaat de cargotoer op. Ze wil in maart met twee vrachtvliegtuigen beginnen vliegen vanop de luchthaven van Luik. Tegen eind dit jaar zou Air Belgium al zes cargovliegtuigen in de vloot willen hebben. Air Belgium concentreerde zich tot nu toe op passagiersvluchten. Vanop de luchthaven van Charleroi vliegt de maatschappij naar de […] The post Air Belgium start met cargovluchten vanop luchthaven Luik appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Basketclub Spirou Charleroi vraagt gerechtelijke bescherming aan (16/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Le Groupe Dôme’, het moederbedrijf van basketbalclub Spirou Charleroi, heeft een aanvraag ingediend voor gerechtelijke reorganisatie, die de vennootschap zes maanden (uitbreidbaar naar 18) bescherming biedt tegen schuldeisers. De Dôme groep is actief in horeca, evenementen, cultuur en topsport, sectoren die zwaar getroffen worden door de coronacrisis.
  [naar artikel]
 26. Casa vraagt bescherming tegen schuldeisers aan (09/06/2020 - Express)
  Winkelketen Casa dient een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie aan. Dat maakt het bedrijf zelf bekend in een persbericht. Later meer. The post Casa vraagt bescherming tegen schuldeisers aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Aviapartner Oostende gaat op zoek naar overnemer (27/10/2018 - Metro)
  Er komt een gerechtelijke reorganisatie van Aviapartner Oostende. Het bedrijf is al jaren structureel verlieslatend, en gaat nu op zoek naar een overnemer. Dat meldt Aviapartner vandaag in een persmededeling. Tijdens de personeelsvergadering liet de manager van Aviapartner Oostende gisteren al aan het personeel weten dat het bedrijf maandag een gerechtelijke reorganisatie -en daarmee bescherming tegen zijn schuldeisers- zal aanvragen. Met die procedure koopt de bagageafhandelaar zichzelf enkele maanden tijd om een overnemer te vinden. “Een gerechtelijke reorganisatie laat toe om in alle sereniteit werkbare oplossingen te zoeken voor deze situatie, in de eerste plaats voor de betrokken werknemers zelf”, stelt Clive Sauvé-Hopkins, bestuurder van Aviapartner Oostende. Het bedrijf met meer dan veertig werknemers verzorgt sinds 2011 de afhandeling voor cargo- en passagiersvluchten in Oostende, maar is sinds de oprichting structureel verlieslatend. In een persbericht verwijst Aviapartner Oostende naar de constante daling van de te verwerken vrachtvolumes als voornaamste oorzaak. Door de verhuis van ANA Aviation naar de luchthaven van Luik halveerde het werk. In 2007 verwerkte Aviapartner Oostende nog 110.000 ton vracht, in 2017 was dat nog amper 23.000 ton. Vorig jaar werd een verlies opgetekend van bijna een half miljoen euro. Het bedrijf benadrukt dat deze procedure geen gevolgen zal hebben voor de 1.300 werknemers van de onderneming in de andere Belgische vestigingen. bron: Belga Het bericht Aviapartner Oostende gaat op zoek naar overnemer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. 'Apple-verdeler Switch moet reorganiseren' (26/07/2019 - De Tijd)
  14:31 Switch, in ons land de grootste reseller van Apple-producten, vraagt volgens het vakblad DataNews een gerechtelijke reorganisatie aan.
  [naar artikel]
 29. Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers (27/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische reisorganisatie Neckermann vraagt disndag de rechtbank van Nijvel om een procedure van gerechtelijke reorganisatie op te starten. Zo wil het bedrijf drie maanden bescherming tegen zijn schuldeisers krijgen. Dat moet Neckermann extra tijd geven om financiële steun te vinden.
  [naar artikel]
 30. Amper bescherming voor wie ticket rechtstreeks bij Air Belgium boekte (19/09/2023 - De Tijd)
  13:33 Consumenten die bij Air Belgium, dat vanaf 3 oktober zijn passagiersvluchten schrapt, al een ticket naar Zuid-Afrika of Mauritius geboekt hebben, kunnen op geen enkele compensatie rekenen. Ze moeten h...
  [naar artikel]
 31. Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers (27/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische reisorganisatie Neckermann vraagt de rechtbank van Nijvel om een procedure van gerechtelijke reorganisatie op te starten. Het bedrijf vraagt zo drie maanden bescherming tegen zijn schuldeisers. CEO Laurent Allardin benadrukt dat Neckermann niet failliet is. Het bedrijf heeft door corona extra tijd nodig om verder uit te groeien tot een sterke Belgische reisorganisatie.
  [naar artikel]
 32. Swissport Cargo neemt activiteiten van Swissport Belgium niet over (11/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Swissport Cargo Services Belgium zal geen enkele licentie aanvragen, noch tijdelijk noch permanent, om de activiteiten over te nemen van de failliete entiteiten Swissport Belgium en Swissport Belgium Cleaning. Dat benadrukt het bedrijf donderdagochtend in een persbericht. In tegenstelling tot mediaberichten is het ook niet correct om te stellen dat Swissport Cargo Services Belgium toestemming heeft gekregen om tijdelijk de grondafhandeling van passagiersvluchten over te nemen, meldt de vrachtvluchtenafhandelaar voorts.
  [naar artikel]
 33. Nieuwe eigenaar Makro- en Metrowinkels vraagt reorganisatie aan, faillissement nog niet afgewend (01/09/2022 - VRT NWS)
  De eigenaar van de Belgische Makro- en Metrowinkels vraagt een reorganisatie aan. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Die procedure maakt het mogelijk om de activiteiten geheel of gedeeltelijk over te dragen. Als het verzoek wordt afgewezen, dreigt een faillissement.
  [naar artikel]
 34. Speelgoedketen Maxi Toys vraagt bescherming tegen schuldeisers (05/05/2020 - Express)
  De Belgische speelgoedketen Maxi Toys gaat in gerechtelijke reorganisatie. Het bedrijf ‘ziet geen andere oplossing’ door de coronacrisis. De keten... The post Speelgoedketen Maxi Toys vraagt bescherming tegen schuldeisers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Reorganisatie bij IKEA: tot 120 banen kunnen sneuvelen (21/11/2018 - VRT NWS)
  Door een reorganisatie bij de Ingka Group, kunnen bij IKEA Belgium tot 120 banen sneuvelen. Vooral het hoofdkantoor in Zaventem en de HR-afdelingen zouden getroffen worden door de reorganisatie. "De precieze gevolgen kan IKEA nog niet inschatten, maar er wordt nu een gesprek met de sociale partners gestart, om te "onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de potentiële impact zoveel mogelijk te beperken, en om de gevolgen ervan te verzachten", laat IKEA weten in een persbericht.
  [naar artikel]
 36. Restaurant Atomium staat te koop (23/04/2019 - Metro)
  Het restaurant dat zich in de hoogste bol van het Atomium bevindt, is te koop. Dat heeft de advocaat van de bvba Belgium Taste, die het etablissement uitbaat, aan L’Echo bevestigd. Belgium Taste heeft bij de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel een aanvraag ingediend voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie. Het is al de derde keer in zeven jaar dat het etablissement een dergelijke aanvraag doet. Ditmaal wordt gemikt op een overdracht van de activiteiten. Advocaat Nicholas Ouchinsky bevestigt dat het restaurant te koop staat. Bron: Belga   Het bericht Restaurant Atomium staat te koop verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Rechtbank stemt in met vraag Makro tot bescherming tegen schuldeisers (14/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft woensdag ingestemd met de vraag van Makro Cash & Carry Belgium om bescherming te krijgen tegen schuldeisers. Op 1 september had de winkelketen de rechtbank gevraagd om een procedure van gerechtelijke reorganisatie door overdracht van ondernemingen onder gerechtelijk gezag (PGR) in te leiden.
  [naar artikel]
 38. Rechtbank stemt in met vraag Makro tot bescherming tegen schuldeisers (14/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft woensdag ingestemd met de vraag van Makro Cash & Carry Belgium om bescherming te krijgen tegen schuldeisers. Op 1 september had de winkelketen de rechtbank gevraagd om een procedure van gerechtelijke reorganisatie door overdracht van ondernemingen onder gerechtelijk gezag (PGR) in te leiden.
  [naar artikel]
 39. Rechtbank stemt in met vraag Makro tot bescherming tegen schuldeisers (14/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft woensdag ingestemd met de vraag van Makro Cash & Carry Belgium om bescherming te krijgen tegen schuldeisers. Op 1 september had de winkelketen de rechtbank gevraagd om een procedure van gerechtelijke reorganisatie door overdracht van ondernemingen onder gerechtelijk gezag (PGR) in te leiden.
  [naar artikel]
 40. Air Belgium vliegt ten vroegste opnieuw in april, Air Antwerp in mei (12/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De verlenging van het verbod op niet-essentiële reizen heeft gevolgen voor Air Belgium. De luchtvaartmaatschappij schrapt haar passagiersvluchten van en naar de Franse Antillen (Guadeloupe en Martinique) tot begin april. En Air Antwerp zal ten vroegste vanaf 2 mei weer vliegen tussen Antwerpen en Londen. Dat staat op de websites van de twee maatschappijen.
  [naar artikel]
 41. Air Belgium stopt na vier maanden alweer met vluchten op China (21/09/2018 - De Tijd)
  13:36 Na amper vier maanden stopt Air Belgium al met zijn lijnvluchten naar China. De luchtvaartmaatschappij gaat alleen nog vluchten uitvoeren voor derden.
  [naar artikel]
 42. Bagageafhandelaar op Zaventem? Voor de winst moet je het niet doen (16/08/2019 - De Morgen)
  Swissport Belgium en Aviapartner Belgium, de twee bagageafhandelaars op Brussels Airport, zijn er vorig jaar niet in geslaagd winst te maken. Net als in 2017 leden ze beide verlies op de afhandeling van passagiersvluchten in Zaventem. Dat blijkt uit hun jaarcijfers op de website van de Nationale Bank. Aviapartner verwacht dit jaar minstens break-even te draaien.
  [naar artikel]
 43. 20.000 reizigers getroffen door schrappen van vluchten Air Belgium, en de vraag is of zij hun geld ooit zullen terugzien (19/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  Ongeveer 20.000 mensen zijn getroffen door de beslissing van luchtvaartmaatschappij Air Belgium om alle passagiersvluchten te schrappen. Of zij ooit hun geld terugzien, is nog maar de vraag.
  [naar artikel]
 44. 20.000 reizigers getroffen door schrappen van vluchten Air Belgium, en de vraag is of zij hun geld ooit zullen terugzien (19/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Ongeveer 20.000 mensen zijn getroffen door de beslissing van luchtvaartmaatschappij Air Belgium om alle passagiersvluchten te schrappen. Of zij ooit hun geld terugzien, is nog maar de vraag.
  [naar artikel]
 45. 20.000 reizigers getroffen door schrappen van vluchten Air Belgium, en de vraag is of zij hun geld ooit zullen terugzien (19/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Ongeveer 20.000 mensen zijn getroffen door de beslissing van luchtvaartmaatschappij Air Belgium om alle passagiersvluchten te schrappen. Of zij ooit hun geld terugzien, is nog maar de vraag.
  [naar artikel]
 46. Lege winkelrekken bij Makro door onzekerheid over voortbestaan (12/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij winkelketen Makro Cash & Carry Belgium zijn er lege rekken door de onzekerheid over het voortbestaan van de keten. Begin deze maand kondigde de directie aan dat ze voor het bedrijf bescherming tegen schuldeisers wilde aanvragen, via de procedure van gerechtelijke reorganisatie. Maar de rechtbank heeft nog steeds geen uitspraak gedaan en dus kiezen heel wat leveranciers het zekere voor het onzekere en leveren ze niet meer
  [naar artikel]
 47. Lege winkelrekken bij Makro door onzekerheid over voortbestaan (12/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Bij winkelketen Makro Cash & Carry Belgium zijn er lege rekken door de onzekerheid over het voortbestaan van de keten. Begin deze maand kondigde de directie aan dat ze voor het bedrijf bescherming tegen schuldeisers wilde aanvragen, via de procedure van gerechtelijke reorganisatie. Maar de rechtbank heeft nog steeds geen uitspraak gedaan en dus kiezen heel wat leveranciers het zekere voor het onzekere en leveren ze niet meer
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy