De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

De horror in ‘The Nun II’ is onchristelijk zwak

Humo

18/09/2023 - 15:30


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HUMO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘The Watcher’ is meer zwarte komedie dan echte horror (25/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Showrunner Ryan Murphy (‘American Horror Story’, ‘Dahmer’) pakt in ‘The Watcher’ het spookhuishorrorgenre uit. Hij baseerde zich op een waargebeurd incident, maar greep vooral terug naar genreklassiekers.
  [naar artikel]
 2. Humor en horror: dit nieuws uit streamingland moet je gezien hebben (18/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series voor het weekend. Deze week vullen we onze Kijkgids aan met nieuwe seizoenen van ‘Sex Education’ (Netflix) en ‘The Morning Show’ (Apple TV+), COVID-19-humor met ‘Xander De Rycke: Uitgerust & Immuun’ (Streamz) en gruwelijke horror in de spin-off ‘American Horror Stories’ (Apple TV+). Dit is onze streaming top 5!
  [naar artikel]
 3. KIJK. Kim Kardashian onherkenbaar in teaser ‘American Horror Story’ (25/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In het twaalfde seizoen van ‘American Horror Story’ krijgen we binnenkort een andere kant te zien van Kim Kardashian (42). In een teaser, die recent op de wereld is losgelaten, is de socialite quasi onherkenbaar, met een lange blonde pruik, felrode lippen en wel erg volumineuze wimpers. Het nieuwe seizoen van de prestigieuze horror-reeks, dat de titel ‘Delicate’ krijgt, gaat in de VS in première op 19 september. Naast Kardashian duiken ook Cara Delevingne (30) en Emma Roberts (32) op in de teaser.
  [naar artikel]
 4. BV's griezelen en lachen op première 'Rocky Horror Show' (01/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  ’s Werelds bekendste rock ’n roll musical de ‘Rocky Horror Show’ is na 15 jaar eindelijk terug in Vlaanderen. Met Halloween had regisseur Stany...
  [naar artikel]
 5. Kim Kardashian krijgt rol in nieuw seizoen van ‘American horror story’ (11/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Ze werd wereldberoemd dankzij de realityreeks Keeping up with the Kardashians en alle afgeleide series. Later dit jaar maakt Kim Kardashian haar echte grote acteerdebuut in het nieuwe seizoen van ‘American horror story’.
  [naar artikel]
 6. Kim Kardashian gaat weer acteren en strikt rol in 'American Horror Story’ (11/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Kim Kardashian (42) gaat weer acteren. De realityster heeft een rol in het twaalfde seizoen van de serie ‘American Horror Story’, meldt ‘The Hollywood Reporter’. Ook Emma Roberts zal te zien zijn in de nieuwe reeks.
  [naar artikel]
 7. Bloed, horror en overspel: zo heftig was de seizoensfinale van ‘Familie’ (23/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Familie’ heeft de kijker verdwaasd de zomer ingestuurd, want de seizoensfinale zorgde voor een mindfuck van jewelste. Bloed, horror en meerdere gebroken relaties door overspel: dat passeerde allemaal de revue. Wie overleeft en wie niet? Lees hier alles over de suspense. Opgelet: spoiler alert.
  [naar artikel]
 8. 30 jaar na ‘Home Alone’ duikt Macaulay Culkin op in ‘American Horror Story’ (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn carrière begon veelbelovend toen hij in 1990 als kindsterretje doorbrak als Kevin in ‘Home Alone’, maar na zijn hoogdagen verdween Macaulay Culkin in de vergetelheid. Een rolletje hier, een rolletje daar, maar een echte blockbuster zat er niet meer in. Tot nu, want de acteur duikt op in het tiende seizoen van de veelbekeken serie ‘American Horror Story’. In de trailer is te zien hoe Culkin niet meer lijkt op dat schattige jongetje van destijds.
  [naar artikel]
 9. Macaulay Culkin heeft rol in ‘American Horror Story’ te pakken (27/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De cast voor het tiende seizoen van de serie ‘American Horror Story’ is woensdag bekendgemaakt. Er spelen de komende reeks weer een aantal bekende...
  [naar artikel]
 10. Al zeker drie extra seizoenen ‘American Horror Story’ aangekondigd (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dit jaar gaat het tiende seizoen van ‘American Horror Story’ in première, maar daarmee eindigt het niet voor de succesreeks van Ryan Murphy (54) en...
  [naar artikel]
 11. 30 jaar na ‘Home Alone’ duikt Macaulay Culkin op in ‘American Horror Story’: herken jij de acteur nog? (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn carrière begon veelbelovend toen hij in 1990 als kindsterretje doorbrak als Kevin in ‘Home Alone’, maar na zijn hoogdagen verdween Macaulay Culkin in de vergetelheid. Een rolletje hier, een rolletje daar, maar een echte blockbuster zat er niet meer in. Tot nu, want de acteur duikt op in het tiende seizoen van de veelbekeken serie ‘American Horror Story’. In de trailer is te zien hoe Culkin niet meer lijkt op dat schattige jongetje van destijds.
  [naar artikel]
 12. Macaulay Culkin gaat terug acteren en is binnenkort te zien in ‘American Horror Story’ (27/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De cast voor het tiende seizoen van de serie ‘American Horror Story’ is woensdag bekendgemaakt. Er spelen de komende reeks weer een aantal bekende...
  [naar artikel]
 13. ‘De broeder pakte me vast en zei: ‘Jij wordt de mijne’’: horror bij de Broeders van Liefde (17/09/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 14. Is acteerprestatie van Kim Kardashian dé verrassing van ‘American Horror Story: Delicate’? FX dropt eerste trailer (07/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Reality-icoon Kim Kardashian verraste fans al een eerste keer toen haar rol in het nieuwe seizoen van ‘American Horror Story’ in april werd aangekondigd. Nu FX een eerste trailer lost, lijkt ze liefhebbers van de serie echter opnieuw te verrassen. De acteerprestatie valt bij heel wat fanaten in de smaak, én weet zelfs een aantal critici te overtuigen.
  [naar artikel]
 15. Sarah Paulson voor het eerst in acht seizoenen niet in 'American Horror Story’ (09/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice Sarah Paulson (44) zal niet te zien zijn in het nieuwe, negende seizoen van ‘American Horror Story’. Dat schrijft Variety. Tot nu toe was...
  [naar artikel]
 16. Ai Weiwei: ‘China houdt nu al een strop om westerse naties’ (06/11/2021 - De Morgen)
  De Chinese kunstenaar en dissident Ai Weiwei ging in Europa in ballingschap maar zag tijdens het schrijven van zijn biografie het Chinese staatskapitalisme ook ons in een houdgreep nemen. ‘Het eerste dat je te binnen schiet is ‘hypocrisie’, en dan ‘zwak’.’
  [naar artikel]
 17. STREAMINGTIP. ‘Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities’: horror heruitgevonden (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is het brein achter succesfilms ‘Pan’s Labyrinth’ en ‘The Shape of Water’, maar een reeks voor het kleine scherm maakte Guillermo Del Toro nog nooit. Tot nu. Streamingdienst Netflix liet de Mexicaanse regisseur z’n gang gaan voor ‘Guillermo Del Toro’s Cabinet of Curiosities’, en kreeg een huiveringwekkende serie in de plaats. Net op tijd voor Halloween.
  [naar artikel]
 18. Zachary Quinto onder de indruk van acteertalent Kim Kardashian: “Ze heeft mijn advies niet nodig” (11/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Kim Kardashian (42) die een rol krijgt in ‘American Horror Story’? Het leek sommige fans van de reeks - nu ja - pure horror. Al is dat nergens voor nodig, vertelt acteur Zachary Quinto (46) aan People.
  [naar artikel]
 19. ‘The Crown’ op z’n Koreaans, een dode kerstman en hoogstaande horror: het beste om nu te streamen op Netflix en co (15/12/2022 - Humo)

  [naar artikel]
 20. “Jullie lijken wel De Romeo's 2.0”: strijd der titanen barst lost in ‘De allerslimste mens’ (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Een pure horror-aflevering”, zo omschreef quizmaster Van Looy ‘the battle of the giants’. Op woensdag namen twee oud-winnaars van ‘De slimste mens’ het namelijk op tegen de man die zich stilaan opwerpt als de te kloppen favoriet voor de titel van ‘Allerslimste mens’.
  [naar artikel]
 21. RECENSIE. ‘The Midnight Club’: “Met terminale tieners serveert horrormeister Mike Flanagan een nieuw soort gruwel” (14/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oh, horror. Mike Flanagan is terug. Enkele jaren geleden joeg de filmmaker ons de stuipen op het lijf met ‘The Haunting of Hill House’. Sindsdien zijn we op onze hoede wanneer deze Stephen King-adept iets nieuws uit z’n hoed tovert. Ware het niet dat z’n horror steeds weer nieuwe vormen blijft aannemen en verdomd efficiënt onder de huid blijft kruipen. Het diep filosofische ‘Midnight Mass’ over een religieus spookdorpje met een obsessie voor het lichaam van Christus was daar vorig jaar nog het bewijs van. Met ‘The Midnight Club’ -een reeks met en voor tieners- waren we zeker dat we voor één keer niet zo makkelijk uit ons lood zouden geslagen worden. Of dat alweer fout gedacht was? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 22. ‘American Horror Story’-acteur Harry Hains overleden op 27-jarige leeftijd (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Acteur Harry Hains, die te zien was in ‘American Horror Story’, is overleden. Dat bevestigt zijn moeder via sociale media. Hij werd 27 jaar oud.
  [naar artikel]
 23. STREAMINGTIP. ‘Keep Sweet. Pray and Obey’: religie als vernislaagje voor waanzin (09/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij zit al een hele tijd in de cel, maar de Amerikaanse cultleider Warren Jeffs is nog steeds niet vergeten. In de vierdelige Netflixdocumentaire ‘Keep Sweet. Pray and Obey’ herleeft de horror van z’n polygame, mormoonse sekte andermaal in al z’n grauwe glorie.
  [naar artikel]
 24. STREAMINGTIP. ‘Werewolf By Night’: geen doorsnee Marvelfilm, wel verfrissend nostalgische horror (11/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op het eerste gezicht doet hij denken aan ‘Bram Stoker’s Dracula’, maar deze zwart-witprent werd wel degelijk anno 2022 op de wereld losgelaten. In een volledige stijlbreuk met de rest van de Marvel-stal blijkt ‘Werewolf By Night’ verrassend verfrissend te zijn in zijn simpelheid.
  [naar artikel]
 25. Horror-fantasyreeks ‘Supernatural’ krijgt prequel (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Supernatural’, de langstlopende fantasyreeks tot nu toe, gaf er in 2020 de brui aan. Voor teleurgestelde fans is er echter goed nieuws, want er is intussen een spin-off in de maak.
  [naar artikel]
 26. Live - Rusland overweegt ‘verkiezingen’ in bezet gebied uit te stellen • Zelensky noemt Poetin ‘zwak’ en ziet diens macht afbrokkelen (03/07/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. ‘Layers of Fear’ is werk van studio op piek van kunnen, die weet hoe horror werkt en wat griezelspel nodig heeft (20/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen die in 2014 werd blootgesteld aan ‘Basement Crawl’, had waarschijnlijk gedacht dat we nooit meer iets zouden horen van de ontwikkelaars van die terminaal onleuke ‘Bomberman’-rip off. Maar kijk, de Poolse gamestudio Bloober Team herpakte zich en groeide twee jaar later dankzij ‘Layers of Fear’ uit tot één van de bekendste namen in het moderne horrorgenre.
  [naar artikel]
 28. Remake van ‘De zaak Alzheimer’ kent zwak openingsweekend in Amerikaanse bioscopen (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Memory’, de internationale remake van Erik Van Looy’s succesvolle boekverfilming ‘De Zaak Alzheimer’, ging afgelopen weekend in première in Amerika. De film was een minder groot succes dan verwacht, want hij bracht ‘amper’ 3,1 miljoen dollar (2,95 miljoen euro) op tijdens het openingsweekend.
  [naar artikel]
 29. Belgen ter plaatse getuigen over aardbeving Marokko: ‘Een nacht vol horror. Wie weg kan, gaat weg’ (09/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. Belgen ter plaatse getuigen na aardbeving Marokko: ‘Een nacht vol horror. Wie weg kan, gaat weg’ (09/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Maak kennis met ‘Dolmen’, een bastaardkind van ‘Dark Souls’ en ‘Dead Space’ (15/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Men neme de formule van Dark Souls, men voege daar een streepje Dead Space aan toe en kruide alles af met een zweem van Lovecraftiaanse horror, en het eindresultaat zal iets als Dolmen zijn, een nieuwe aartsmoeilijke scifi-actie-rpg die volgend jaar verschijnt.
  [naar artikel]
 32. Stereotypes over horror in stukken gehakt: ‘Ik wil vrouwenrollen creëren die sappig en vreemd zijn’ (28/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. ‘Jimmy Savile, A British Horror Story’: hoe een publiekslieveling honderden kinderen kon misbruiken (14/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. Humo selecteert het beste om te streamen: donkere horror, actie in Irak en het vierde seizoen van ‘You’ (02/02/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 35. RECENSIE. ‘1899’: “Deze meertalige ‘Dark’-opvolger is een LSD-trip die knipoogt naar ‘The Matrix’” (19/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Dark’ was vijf jaar geleden één van de eerste internationale voltreffers van Europese makelij voor Netflix en nu zijn de makers van deze donkere breinbreker terug met een reeks die de verwachtingen nog hoger spant. ‘1899’, over de opvarenden van een migrantenschip die vast komen te zitten op zee en daar allerlei onverklaarbare dingen beleven- belooft kostuumdrama, scifi-mysterie en horror van de bovenste plank. Maar of deze reeks ook z’n ambitieus vaarwater kan navigeren zonder zelf af en toe het noorden kwijt te raken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 36. ‘De oceaan oversteken is als een bevalling, uiteindelijk vergeet je alle horror en blijven alleen de fijne herinneringen over’ (15/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 37. Wilfried Hendrickx: ‘In haar laatste blik zag ik horror, terreur, ontzetting, en tegelijk een enorme tederheid’ (18/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 38. STREAMINGTIP. ‘Waco: American Apocalypse’: de ene gek is de andere niet (28/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is al dood sinds 1993, maar de Amerikaanse cultleider David Koresh is nog steeds niet vergeten. In de driedelige Netflixdocumentaire ‘Waco: American Apocalypse’ herleeft de horror van z’n bloederige, 51 dagen durende opstand die aan verschillende mensen het leven kostte.
  [naar artikel]
 39. In House of Ashes staan mariniers op het menu van reusachtige vleermuizen (28/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De term videogame dekt niet meteen de lading als het gaat over ‘The Dark Pictures Anthology’, een interactieve griezelreeks. Maar de derde episode ‘House of Ashes’ doet waar het goed in is: klassieke horror serveren.
  [naar artikel]
 40. De finale van ‘The Last of Us’: niet spanning of horror, maar schier ondraaglijke treurnis doet naar adem happen (13/03/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 41. Het siert de makers van ‘Jimmy Savile: A British Horror Story’ niet dat pas na twee uur een slachtoffer aan het woord komt (14/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. Angstaanjagende nieuwe ‘Paranormal Activity’ onthuld: horror in de Amish-gemeenschap (07/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘Paranormal Activity’-saga gaat eind oktober opnieuw verder, dan komt de zevende film uit de reeks uit. Dit keer speelt het verhaal zich af in de Amish-samenleving, zo toont de trailer.
  [naar artikel]
 43. Hollywood in ban van ‘Cocaine bear’, de cokesnuivende bloeddorstige beer die ook écht bestond (06/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  De trailer van Hollywoods nieuwste horror-komedie ‘Cocaine bear’ is vorige week gelost en ging meteen viraal. De eerste beelden van de bloederige rooftocht van een cokeverslaafde zwarte beer zijn knotsgek, maar het allergekste is toch dat Cocaine bear echt heeft bestaan. Dit is het verhaal van de échte Pablo ‘Eskobear’.
  [naar artikel]
 44. Jan Van Esbroeck: ‘Het is op een bepaalde manier zielig, maar ik kan niets anders’ (18/09/2021 - De Tijd)
  02:00 Ontbijt met De Tijd. Na anderhalf jaar gaat vandaag de grootste concertzaal van het land weer open. En dat ontroert de baas van het Antwerps Sportpaleis. ‘Sorry, een zwak moment.’
  [naar artikel]
 45. RECENSIE. ‘Archive 81’: “Een knetterende hommage aan het horrorgenre” (30/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hebt u last van een blokkade in uw bingegedrag? Leidt niets u nog af zoals het zou moeten? Geef ‘Archive 81’ dan eens ’n kans. Deze nieuwe achtdelige reeks op Netflix rijgt bovennatuurlijk mysterie, sci-fi, fantasy en psychologische horror naadloos aan elkaar en zou zomaar eens het volgende konijnenhol kunnen zijn, waarin u zich volledig kunt verliezen. Of het meer is dan een tweede ‘The Blair Witch Project’? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
  [naar artikel]
 46. Nineties-horroricoon ‘Alone in the Dark’ is klaar voor een comeback (29/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de vloer van videogamefestival Gamescom konden gamers al een voorproefje spelen uit ‘Alone in the Dark’, een op handen zijnde remake van de game die dertig jaar geleden het survival horror-genre lanceerde. De nieuwe versie moet vooral het sfeer-element nog wat opvoeren, zeggen de makers.
  [naar artikel]
 47. Uitzinnige horror, maar slappe dialogen en slechte grappen: ‘Cocaine Bear’ is niet de cultclassic waar we op hoopten (23/02/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 48. Een onchristelijk zwakke horrorfilm en een prachtprent over biopolariteit: de films die u deze week (niet) in de bioscoop moet zien (20/09/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 49. De vijf gruwelijkste reeksen voor Halloween (27/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zondag is het weer tijd voor het meest griezelige feest van het jaar: Halloween! Een stevige portie horror kan daarbij niet ontbreken, dus vulden wij onze Kijkgids alvast aan met akelige horrorseries om je in de juiste mood te brengen. Gruwel bij het ultieme spookhuisverhaal in ‘The Haunting of Hill House’ (Netflix) of huiver bij de brutale moord in ‘The Outsider’ (Streamz). De moordlustige speelgoedpop ‘Chucky’ (Streamz) jaagt je ongetwijfeld ook de stuipen op het lijf.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy