De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Terwijl de zinloze luchthaven van Deurne miljoenen krijgt, moeten kinderen met een beperking op een onwaardige manier naar school gaan’

Humo

18/09/2023 - 15:30


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HUMO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Actievoerders proberen zich vast te ketenen op toegangsweg naar Antwerpse luchthaven: “Miljoenen aan subsidies gaan naar privévluchten” (19/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een veertigtal bezorgde burgers hebben zaterdagmiddag de toegangsweg naar de luchthaven in Deurne (Antwerpen) proberen te blokkeren. Het activistische burgerplatform ‘Doe Deurne Dicht’ zit achter de actie en eist hiermee nogmaals de definitieve sluiting van de Antwerpse luchthaven. “In de plaats moet een groot park verrijzen van bijna tweehonderd hectare grond.” De politie Antwerpen is ter plaatse en heeft kunnen voorkomen dat het tot een effectieve afsluiting kon komen van de toegangsweg.
  [naar artikel]
 2. Actievoerders proberen zich vast te ketenen op toegangsweg naar Antwerpse luchthaven, maar politie grijpt snel in: “Miljoenen aan subsidies gaan naar privévluchten voor rijken” (19/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een veertigtal bezorgde burgers hebben zaterdagmiddag de toegangsweg naar de luchthaven in Deurne (Antwerpen) proberen te blokkeren. Het activistische burgerplatform ‘Doe Deurne Dicht’ zit achter de actie en eist hiermee nogmaals de definitieve sluiting van de Antwerpse luchthaven. “In de plaats moet een groot park verrijzen van bijna tweehonderd hectare grond.” De politie Antwerpen is ter plaatse en heeft kunnen voorkomen dat het tot een effectieve afsluiting kon komen van de toegangsweg. De politie heeft 43 personen bestuurlijk aangehouden.
  [naar artikel]
 3. Zeventig procent vluchten op luchthaven Deurne zijn binnenlands: “Piloten moeten nu eenmaal leren landen en opstijgen” (08/08/2023 - Het Nieuwsblad)
  Van alle vluchtbewegingen die in 2022 op de luchthaven van Deurne werden geregistreerd, was zowat 72 procent een binnenlandse vlucht. Dat blijkt uit cijfers die Groen opvroeg in het parlement. De luchthaven zelf wijst als verklaring naar de vele pilootopleidingen in Deurne.
  [naar artikel]
 4. Zeventig procent vluchten op luchthaven Deurne zijn binnenlands: “Piloten moeten nu eenmaal leren landen en opstijgen” (08/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Van alle vluchtbewegingen die in 2022 op de luchthaven van Deurne werden geregistreerd, was zowat 72 procent een binnenlandse vlucht. Dat blijkt uit cijfers die Groen opvroeg in het parlement. De luchthaven zelf wijst als verklaring naar de vele pilootopleidingen in Deurne.
  [naar artikel]
 5. Miljoenen kinderen in Afghanistan kunnen niet naar school (03/06/2018 - VRT NWS)
  In Afghanistan kunnen 3,7 miljoen kinderen niet naar school gaan door de verslechterde veiligheidssituatie, de grote armoede en discriminatie van meisjes. Dat is bijna de helft van de kinderen in Afghanistan. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van Unicef over Afghanistan, dat vandaag wordt gepubliceerd. Het aantal kinderen dat niet naar school gaat, is sinds 2002 niet zo hoog geweest.
  [naar artikel]
 6. Miljoenen kinderen in Afghanistan kunnen niet naar school (03/06/2018 - Knack)
  In Afghanistan kunnen 3,7 miljoen kinderen niet naar school gaan door de verslechterde veiligheidssituatie, de grote armoede en discriminatie van meisjes. Dat is bijna de helft van de kinderen in Afghanistan. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van Unicef over Afghanistan, dat zondag wordt gepubliceerd. Het aantal kinderen dat niet naar school gaat, is sinds 2002 niet zo hoog geweest.
  [naar artikel]
 7. De Morgen-lezers over mondmaskers op school: ‘Noem ons volgzame lammetjes, maar wij gaan er rustig mee om’ (09/12/2021 - De Morgen)
  Kinderen vanaf zes jaar moeten sinds deze week verplicht een mondmasker dragen op school. We vroegen aan ouders en leerkrachten hoe de eerste dagen verliepen, en hoe de kinderen met de maskerplicht omgaan.
  [naar artikel]
 8. Een speeltuin waar ook kinderen met een beperking kunnen spelen: de mama van ‘baby Pia’ wil er geld voor inzamelen (29/10/2021 - De Morgen)
  Als leeftijdsgenootjes naar de speeltuin gaan, kunnen kindjes met een beperking niet veel doen. Ellen De Meyer, de mama van baby Pia, wil via ‘De warmste week’ geld inzamelen om een speeltuin voor alle kinderen te bouwen.
  [naar artikel]
 9. Vader niet opgezet met brief over ramadan: “Kinderen moeten kunnen vasten zonder gevolgen op school” (25/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  Een vader uit Willebroek vindt het niet kunnen dat de school via een meegegeven brief en zonder overleg laat uitschijnen dat zijn 10-jarige dochter niet mag deelnemen aan de ramadan. In een Facebookpost noemt hij dat “inbreken in de opvoedingspatronen van moslimouders op de meest zinloze en walgelijke manier”. De vader hekelt ook het gebrek aan opvangmogelijkheden tijdens de middag voor de kinderen die deelnemen. De school, GO! basisschool Tovertuin in hetzelfde Willebroek, geeft toe dat de communicatie ongelukkig is en stuurde inmiddels een nieuwe brief.
  [naar artikel]
 10. ‘Wanhopige Afghanen gooien kinderen over prikkeldraad aan luchthaven Kaboel’ (18/08/2021 - De Morgen)
  ‘Wanhopige vrouwen gooien hun baby’s over de prikkeldraad en vragen Britse soldaten om hen mee te nemen.’ Dat heeft een hoge Britse legerofficier verteld tegen een journalist van SkyNews die aan de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel is. Op die manier hopen moeders en vaders hun kinderen in veiligheid te brengen.
  [naar artikel]
 11. Onderzoek naar dood van baby in centrum voor kinderen met beperking in Deurne: kindje zou gestikt zijn in ballon (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerpse gerecht is een onderzoek gestart naar het overlijden van de negentien maanden oude baby Camille in een centrum voor kinderen met een beperking van 0 tot 6 jaar in Deurne vorige week. Dat bevestigt het parket. Het kindje zou zijn gestikt in een ballon.
  [naar artikel]
 12. De ‘Messias’ zorgt voor een big bang: PSG’s sociale media gaan hard en honderden fans wachten op luchthaven, terwijl Messi nog thuis in Barcelona is... in zwembroek (10/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl honderden uitgelaten fans voor het Parc des Princes en aan de luchthaven samentroepten voor de blijde intrede van de Messias, amuseerde die zich doodleuk met de kinderen aan het zwembad in Barcelona. Ongeziene taferelen. In Parijs heerst Messi-manie.
  [naar artikel]
 13. Klimaat en conflict houden miljoenen Ethiopische kinderen weg van school (08/12/2022 - De Wereld Morgen)
  Ethiopië maakt momenteel de ergste droogte mee in veertig jaar tijd en geweld heeft hele delen van het land in de tang. Kinderen zijn het grootste slachtoffer van de situatie. Zij kunnen niet naar school en zien zo hun toekomst in rook opgaan. The post Klimaat en conflict houden miljoenen Ethiopische kinderen weg van school appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 14. Rotonde bij luchthaven Deurne wordt Paula Marckx - rotonde (09/07/2020 - VRT NWS)
  De rotonde voor de luchthaven van Deurne krijgt een naam: de Paula Marckx - rotonde. Paula Marckx overleed begin vorige week. Ze was de eerste vrouwelijke piloot in Vlaanderen en leerde vliegen op de luchthaven van Deurne.
  [naar artikel]
 15. Europa keurt staatssteun voor luchthaven Deurne goed: “Hiermee kunnen we toekomst van luchthaven garanderen” (13/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Europa heeft geen bezwaar dat ons land voor miljoenen euro steun geeft aan de luchthaven van Deurne. Ze is goed voor de stad en hindert andere luchthavens niet. In luchthavenkringen wordt opgelucht gereageerd, maar bij tegenstanders weerklinkt twijfel en wil men de details over hun motivering.
  [naar artikel]
 16. Nu fietsen ze nog met mama, straks rijden ze alleen naar school (27/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Veel ouders testen deze week met hun kinderen het fietstraject naar school uit, op 1 september moeten hun oogappels het zelf zien te klaren. Maar wat zijn nu de do’s en don’ts? We vroegen het verkeersdeskundige Sofie Lenaerts, politie-inspecteur en bekend als presentatrice van het verkeersprogramma ‘Kijk uit’. Ook spraken we met de mama's van Kaatje (8) en Ferre (11) over hun ‘fietsoefenritten’.
  [naar artikel]
 17. Hoe test je of je kind veilig alleen met de fiets naar school kan in september? (01/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Exact halverwege de vakantie, en die gaan we niet bederven met een ‘terug naar school’ begin september. Maar dit is wel het perfecte moment om de vaardigheden van de kinderen op te krikken als ze met de fiets naar school willen. Of, hoe gerust kunnen we zijn als onze kinderen alleen speels door de straten knallen in volle zomer?
  [naar artikel]
 18. Geen brooddoos met chips op school, maar zelfgemaakte soep: ‘Thuis mag ik nu ook helpen koken’ (16/10/2022 - De Standaard)
  Steeds meer kinderen komen met een lege brooddoos naar school. Lokale overheden, non-profitorganisaties en scholen proberen zelf de honger van hun leerlingen te stillen. De Standaard ging kijken in ’t Speelscholeke in Deurne, waar een maaltijd meer dan een maaltijd is.
  [naar artikel]
 19. Een kinderpsychiater over het belang van spelen en... saaiheid: ‘Verveling doet kinderen net deugd’ (13/12/2021 - De Morgen)
  Hoe moeten kinderen nog spelen als ze voortdurend van school naar hobby’s racen? En is er nog ruimte voor speelsheid in de klas? Kinder- en jeugdpsychiater Ilse Van Loy geeft ouders advies: ‘Plan die weekends niet vol.’
  [naar artikel]
 20. Disney & Chill: kinderen lunchen voor de tv op school (07/06/2023 - De Standaard)
  Mr. Bean, Disney+, The minions, Netflix of influencers op Youtube: veel kinderen kijken naar filmpjes, terwijl ze lunchen op school. Wat een noodzaak was tijdens corona, is nu een gewoonte die ouders vaak frustreert. ‘Een lunchpauze dient toch om te lunchen?’
  [naar artikel]
 21. Als de brooddozen opengaan, zetten scholen kinderen voor tv (07/06/2023 - Het Nieuwsblad)
  ‘Mr. Bean’, Disney+, ‘The minions’, Netflix of influencers op Youtube: veel kinderen kijken naar filmpjes, terwijl ze lunchen op school. Wat een noodzaak was tijdens corona, is nu een gewoonte die ouders vaak frustreert. “Een lunchpauze dient toch om te lunchen?”
  [naar artikel]
 22. Kinderen in 3e kleuterklas moeten straks meer naar school (23/12/2016 - De Redactie)
  Kinderen in de derde kleuterklas zullen vanaf volgend schooljaar 250 halve dagen naar school moeten gaan om over te mogen naar de lagere school. Dat zijn dertig halve dagen meer dan nu verplicht is.
  [naar artikel]
 23. Meisje met mentale beperking mag niet naar school of opvang (23/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Myrthe, een 10-jarig meisje uit Merksem , mag niet naar de noodopvang van haar school: de Leerexpert in Brasschaat. Myrthe heeft een mentale beperking en begrijpt niet wat social distancing is. Op school vinden ze het daarom niet veilig. De moeder van Myrthe is ten einde raad, en begrijpt de reactie van de school niet. Het gaat volgens haar om een school voor bijzonder onderwijs waar meer kinderen zitten die de situatie niet begrijpen.
  [naar artikel]
 24. Zo vermijd je een ‘stress-tember’ volgens psychologe Nina Mouton: “Het is oké als je kind geen zin heeft om terug naar school te gaan” (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe schooljaar zit in de pijplijn. Waar de één niet kan wachten om opnieuw structuur te zoeken en vinden in de ratrace, zou de ander het liefst nog volop in vakantiemodus blijven. En dat geldt voor zowel ouders als kinderen. Dus hoe zorg je er als gezin voor dat jullie weekdagen stressloos verlopen, zeker nu we na anderhalf jaar weer iets meer terug naar ‘normaal’ gaan? Waar moet je als ouder op letten? En welke tips zijn er voor kinderen die voor het eerst de lagere of middelbare school trotseren? Psycholoog en gezinstherapeut Nina Mouton geeft advies om een valse start te vermijden. “Kinderen zijn niet ‘lastig’ tijdens de eerste schooldagen, ze moeten even bekomen van de verandering.”
  [naar artikel]
 25. OPROEP. Maandag terug naar school in Wallonië: gaan jouw kinderen er naar school? (24/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Maandag start het schooljaar in Wallonië voor het eerst niet op 1 september, maar op 29 augustus. Een gevolg van de hervorming van de Waalse schoolkalender. Gaan jouw kinderen naar school in Wallonië? Of werk je er zelf als leerkracht? Wij zoeken Limburgse ouders en kinderen die willen vertellen over hun ervaring met deze grote verandering en aanpassing. Vertel in het formulier hieronder wie je bent en op welke manier je te maken hebt met de vervroegde eerste schooldag in het Franstalig onderwijs.
  [naar artikel]
 26. Luchthaven van Deurne breidt fors uit: 5 nieuwe bestemmingen en 350 extra parkeerplaatsen (10/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De luchthaven van Deurne heeft uitbreidingsplannen. Maandag ging de nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Antwerp van start, die drie keer per weekdag naar Londen vliegt. En Egis, de uitbater van de luchthaven, voert concrete onderhandelingen om vanuit Deurne naar Genève, Zürich, Hamburg, München en Manchester te vliegen. Ook Tel Aviv komt ter sprake. Voorts wordt de parking met 350 plaatsen uitgebreid.
  [naar artikel]
 27. William Boeva haalt uit naar programma’s als ‘Down the Road’: “Mensen met beperking dienen niet om jezelf beter te laten voelen” (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Vlaamse media : wij mensen met een beperking zijn hier niet om jullie jezelf beter te laten voelen.” Het is met die woorden dat William Boeva in een open brief uithaalt naar de makers van onder meer ‘Down the Road’ en ‘Out of office’. De 32-jarige komiek, die zelf een beperking heeft, is het namelijk niet eens met de manier waarop personen met een beperking in beeld worden gebracht. “Als de VRT denkt hiermee bij te dragen tot de inclusie van personen met een handicap, maakt mij dat oprecht verdrietig.”
  [naar artikel]
 28. Altijd en overal moeten kinderen wachten: ‘Dit gaat evengoed om leven en dood’ (17/11/2021 - De Morgen)
  Of het nu op de bus is, of op geestelijke gezondheidszorg, altijd en overal moeten kinderen wachten. De coronacrisis deed de wachtlijsten ‘ontploffen’ en school en vrije tijd ging on hold. ‘We zijn zeer ongerust over nieuwe coronamaatregelen’, zegt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens.
  [naar artikel]
 29. Altijd en overal moeten kinderen wachten: ‘Dit gaat even goed om leven en dood’ (17/11/2021 - De Morgen)
  Of het nu op de bus is, of op geestelijke gezondheidszorg, altijd en overal moeten kinderen wachten. De coronacrisis deed de wachtlijsten ‘ontploffen’ en school en vrije tijd ging on hold. ‘We zijn zeer ongerust over nieuwe coronamaatregelen’, zegt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens.
  [naar artikel]
 30. Ham krijgt een inclusieve speeltuin: speelpret voor kinderen met en zonder beperking (12/08/2021 - VRT NWS)
  De gemeente Ham legt de laatste hand aan een speeltuin waar ook kinderen met een beperking hun hartje kunnen ophalen. Zo is er onder meer een stilteruimte voor kinderen met ADHD. Voor slechtziende of blinde kinderen zijn er klank- en voelwanden. Maar het is vooral belangrijk dat alle kinderen met of zonder beperking er kunnen samenspelen.
  [naar artikel]
 31. LIVE. De eerste schooldag: 149.549 jonge Limburgers gaan terug ‘normaal’ naar school (01/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag gaan 149.549 kinderen en jongeren weer naar school in Limburg. Geen afstandsonderwijs meer, en ook de mondmaskers mogen wat vaker af. Volg die eerste schooldag hier.
  [naar artikel]
 32. 'Minder school voor autisten' (04/04/2019 - De Morgen)
  Kinderen met autisme moeten, net zoals kinderen die langdurig of chronisch ziek zijn, minder naar school kunnen gaan, vindt Kathleen Helsen (CD&V). Niet iedereen is het daarmee eens. 'We moeten hen net leren omgaan met prikkels.'
  [naar artikel]
 33. 'Minder school voor autisten' (18/08/2017 - De Morgen)
  Kinderen met autisme moeten, net zoals kinderen die langdurig of chronisch ziek zijn, minder naar school kunnen gaan, vindt Kathleen Helsen (CD&V). Niet iedereen is het daarmee eens. 'We moeten hen net leren omgaan met prikkels.'
  [naar artikel]
 34. Verkeersdeskundige geeft tips voor eerste ritje naar school: “Draag als ouder ook helm en fluohesje” (27/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Veel ouders testen deze week met hun kinderen het fietstraject naar school uit, op 1 september moeten hun oogappels het zelf zien te klaren. Maar wat zijn nu de do’s en don’ts? We vroegen het verkeersdeskundige Sofie Lenaerts, politie-inspecteur en bekend als presentatrice van het verkeersprogramma ‘Kijk uit’. Ook spraken we met de mama's van Kaatje (8) en Ferre (11) over hun ‘fietsoefenritten’.
  [naar artikel]
 35. Witte Huis na schietpartij Nashville: ‘Hoeveel kinderen moeten nog vermoord worden?’ (27/03/2023 - Knack)
  Na de dodelijke schietpartij in een basisschool in de Amerikaanse staat Nashville, heeft het Witte Huis dringend een verstrenging van de wapenwetgeving gevraagd. ‘Hoeveel kinderen moeten nog vermoord worden, voor de Republikeinen in het Congres opstaan en actie ondernemen’, aldus de woordvoerster van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre. Het Amerikaanse parlement moet dringend een verbod uitvaardigen op aanvalsgeweren en tekortkomingen in de achtergrondcontrole bij wapenkopers wegwerken, klinkt het.  ‘Genoeg is genoeg’, zei de woordvoerster. ‘We moeten meer doen.’ Volgens haar heeft Joe Biden meer dan eender welke president gedaan om wapengeweld in het land tegen te gaan. Nu moet het Congres in actie schieten, aldus de woordvoerster. ‘Onze kinderen moeten zich op school veilig en beschermd kunnen voelen.’ Aanvallen zoals wat in Nashville gebeurde, zijn ‘verwoestend’ en ‘hartverscheurend’. The post Witte Huis na schietpartij Nashville: ‘Hoeveel kinderen moeten nog vermoord worden?’ appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 36. Elke dag raken 14 kinderen betrokken bij ongeval op weg naar school (31/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Elke dag raken veertien kinderen gewond terwijl ze op weg zijn van en naar school. Die ongevallen gebeuren vaker op weg naar huis dan ’s ochtends. Vaak gebeurt dat op een paar kilometer van school. “De schoolomgevingen zijn veiliger gemaakt, maar we moeten dringend veiligere fietsroutes hebben”, zegt Stef Willems van verkeersinstituut Vias.
  [naar artikel]
 37. Leidt nieuwe klacht tegen luchthaven Deurne tot verbod op vluchten met grote jets van TUI? (09/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vliegerplein, de actiegroep tegen de luchthaven van Deurne, blijft zich verzetten tegen de luchthaven van Deurne. Na een eerdere klacht tegen de beheerder, diende het nu ook klacht in tegen de uitbater. “De luchthaven gebruikt oneigenlijk agrarisch gebied”, klinkt het.
  [naar artikel]
 38. Slangen op maandag. De combinatie van een kind en een fiets is risicovoller dan die van een kind en het internet (09/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een veertienjarig meisje, meegelokt via het internet - zogezegd ‘om te gaan winkelen’ - ontvoerd, vermoord en wie weet wat nog? Bij hoeveel ouders zal dit nieuwsfeit vanochtend door hun hoofd gespookt hebben, nu de kinderen na de kerstvakantie opnieuw naar school vertrekken? Hoeveel hebben de drang moeten onderdrukken om eens in de mobiele telefoon van hun kind te neuzen? En hoeveel kinderen vertrekken vandaag met een klein hartje naar school, naar die boze buitenwereld?
  [naar artikel]
 39. Elke dag 14 kinderen gewond op weg van en naar school, maar vooral de terugrit blijkt gevaarlijk (31/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Elke dag raken veertien kinderen gewond terwijl ze op weg zijn van en naar school. Die ongevallen gebeuren vaker op weg naar huis dan ’s ochtends. En vaak op een paar kilometer van school. “We hebben veiliger schoolomgevingen, we moeten dringend veiliger fietsroutes hebben”, zegt Stef Willems van Vias.
  [naar artikel]
 40. Elke dag 14 kinderen gewond op weg van en naar school, maar vooral de terugrit blijkt gevaarlijk (31/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Elke dag raken veertien kinderen gewond terwijl ze op weg zijn van en naar school. Die ongevallen gebeuren vaker op weg naar huis dan ’s ochtends. En vaak op een paar kilometer van school. “We hebben veiliger schoolomgevingen, we moeten dringend veiliger fietsroutes hebben”, zegt Stef Willems van Vias.
  [naar artikel]
 41. Actievoerders blokkeren toegang tot luchthaven van Deurne, politie houdt 43 mensen aan (19/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Actievoerders van Doe Deurne Dicht en Extinction Rebellion hebben zaterdag de Luchthavenlei, de toegangsweg naar de luchthaven van Deurne, kort geblokkeerd. De lokale politie van Antwerpen heeft 43 bestuurlijke aanhoudingen verricht.
  [naar artikel]
 42. Actievoerders blokkeren toegang tot luchthaven van Deurne, politie houdt 43 mensen aan (19/08/2023 - Het Nieuwsblad)
  Actievoerders van Doe Deurne Dicht en Extinction Rebellion hebben zaterdag de Luchthavenlei, de toegangsweg naar de luchthaven van Deurne, kort geblokkeerd. De lokale politie van Antwerpen heeft 43 bestuurlijke aanhoudingen verricht.
  [naar artikel]
 43. Antwerps college geeft ‘enerzijds-anderzijds’ advies rond luchthaven van Deurne: “Onbegrijpelijk” (14/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse schepencollege heeft geen bezwaar tegen een omgevingsverguning voor onbepaalde duur voor de luchthaven van Deurne. Toch geeft het ook geen gunstig advies omdat de aanvraag onvolledig is. Met dit ‘enerzijds-anderzijds’ advies wordt een mogelijk politiek conflict binnen de Antwerpse coalitie vermeden.
  [naar artikel]
 44. Ouders van ‘Down The Road’-deelnemers reageren: “Door het programma is Vlaanderen inclusiever. Dat kunnen we alleen maar toejuichen” (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Vlaamse media: wij mensen met een beperking zijn hier niet om jullie jezelf beter te laten voelen.” Met die woorden maakte William Boeva (32) maandagavond in een open brief duidelijk dat hij niet onder de indruk is van programma’s als ‘Down The Road’. De komiek, die zelf een beperking heeft, is het niet eens met de manier waarop personen met een beperking in beeld worden gebracht. Verschillende ouders van de ‘Down The Road’-deelnemers reageren nu met een gezamenlijk statement, waarin ze de stelling van Boeva ontkrachten. “Onze kinderen zijn thuisgekomen met een pak extra ervaringen, zelfvertrouwen en zelfstandigheid.”
  [naar artikel]
 45. Zeven op de tien vluchten luchthaven Deurne zijn binnenlandse vluchten: ‘Ons belastinggeld vliegt letterlijk door de lucht’ (08/08/2023 - De Standaard)
  Iets meer dan zeven op de tien vluchten op de luchthaven van Deurne vorig jaar waren binnenlandse vluchten. Het gaat vooral om trainings- en recreatieve vluchten. ‘De Vlaamse regering laat ons belastinggeld door de lucht vliegen’, zegt Groen-covoorzitter Nadia Naji.
  [naar artikel]
 46. 'Kinderen met beperking moeten elke euro krijgen' (29/03/2019 - De Morgen)
  De werkingsmiddelen voor kinderen met een beperking stromen dan toch door naar het gewoon onderwijs. Om het wettelijk te regelen wordt er volgende week woensdag in het Parlement gestemd over een 'minidecreet'.
  [naar artikel]
 47. Moeder schrijft brief naar Ben Weyts: “Gehandicapte kinderen zijn speelbal van politiek” (15/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Beersenaar Sarah Franco schreef een open brief aan Vlaams minister Weyts. Die werd op Facebook al zo’n duizend keer gedeeld. Ze kaart aan dat haar zoon Sid, die een beperking heeft, de overstap van het lager naar het middelbaar onderwijs niet kan maken. En dat terwijl Antwerpse kinderen straks mogelijk wel in 3master Kasterlee naar school kunnen. “Gehandicapte kinderen zijn de speelbal van de politiek”, zegt Franco.
  [naar artikel]
 48. Chiro en Scouts Hoeilaart richten Akabe-groep op: "Ook kinderen met een beperking zijn welkom in onze jeugdbeweging"  (29/05/2020 - VRT NWS)
  De Scouts en Chiro van Hoeilaart slaan de handen in elkaar en gaan samen een Akabe (Anders zijn KAn BEst)- groep oprichten. Dat is een jeugdbeweging voor kinderen met een beperking. "Alle kinderen moeten de kans krijgen om naar een jeugdbeweging te kunnen gaan."
  [naar artikel]
 49. Miljoenen kinderen in Afghanistan kunnen niet naar school door verslechterde veiligheidssituatie (03/06/2018 - De Morgen)
  In Afghanistan kunnen 3,7 miljoen kinderen niet naar school gaan door de verslechterde veiligheidssituatie, de grote armoede en discriminatie van meisjes. Dat is bijna de helft van de kinderen in Afghanistan. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van Unicef over Afghanistan, dat vandaag wordt gepubliceerd. 
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy