De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Toyota C-HR: Voor Europa, door Europa, in België

Knack

18/09/2023 - 15:34

Toyota, nummer één in de wereld, behoort tot de grootste werkgevers in ons land. De Europese hoofdzetel en het onderzoeks- & ontwikkelingscentrum van Toyota Europe zijn in Brussel gevestigd. Daar is zopas de tweede generatie C-HR voorgesteld. Die zal enkel in Europa worden verkocht en bezit alle kwaliteiten om een bestseller te worden. The post Toyota C-HR: Voor Europa, door Europa, in België appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Fiber in alle uithoeken van België: de inhaalrace van Belgische telecomspelers (20/04/2023 - De Tijd)
  01:30 Geen land in Europa heeft zo weinig glasvezelkabels tot aan de voordeur uitgerold als België. Telenet en Fluvius wachten nog op een goedkeuring van Europa, maar de fiberrace in België kan losbarsten.
  [naar artikel]
 2. Toyota stopt met dieselwagens in Europa (06/03/2018 - VRT NWS)
  De Japanse autobouwer Toyota gaat nog dit jaar in Europa stoppen met het aanbieden van diesels voor de markt van personenwagens. Dat heeft het bedrijf aangekondigd op het autosalon in Genève.
  [naar artikel]
 3. België ondanks hoge vaccinatiegraad bij coronakoplopers in West-Europa (25/10/2021 - De Tijd)
  21:44 Met de winter voor de deur maakt Europa zich op voor een coronastresstest. Het is afwachten of vaccins de regio behoeden voor zwaar onheil. In West-Europa zien Ierland en België de statistieken het sn...
  [naar artikel]
 4. Toyota neemt dit jaar nog afscheid van diesel in Europa (06/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse autobouwer Toyota gaat nog dit jaar in Europa stoppen met het aanbieden van diesels voor de markt van personenwagens. Dat heeft het...
  [naar artikel]
 5. Toyota stopt dit jaar nog met dieselwagens in Europa (06/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Japanse autobouwer Toyota gaat nog dit jaar in Europa stoppen met het aanbieden van diesels voor de markt van personenwagens. Dat heeft het bedrijf aangekondigd op het autosalon in Genève.
  [naar artikel]
 6. DISCUSSIE. België op economisch vlak kneusje van Europa, wat moet er volgens jou gebeuren? (10/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens ING België is de coronacrisis puur cijfermatig nagenoeg verteerd. De economie kromp vorig jaar met 6,2% en groeide dit jaar alweer met 6%. Dat lijkt goed nieuws, maar dat is het niet. ING België heeft berekend dat de gemiddelde economische groei in Europa volgend jaar 3,8% zal zijn. In België is dat 2,9%.
  [naar artikel]
 7. “Over vijftien jaar verkoopt Toyota in Europa alleen nog elektrische wagens” (03/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Over vijftien jaar verkoopt Toyota in Europa alleen nog elektrische wagens” De Japanse autobouwer Toyota Motor zal tegen midden volgend decennium in Europa alleen nog emissievrije wagens verkopen. Dat heeft de Japanse constructeur gemeld. Met die plannen wil Toyota inspelen op de doelstellingen die de Europese Unie op het gebied van autotechnologie naar voor heeft geschoven. Tegen eind dit decennium zou bovendien bij Toyota minstens de […] Lees dit artikel: “Over vijftien jaar verkoopt Toyota in Europa alleen nog elektrische wagens”
  [naar artikel]
 8. Tesla verlaagt prijzen fors in de VS en Europa, ook in België (13/01/2023 - Express)
  De Amerikaanse autobouwer Tesla voert prijsverlagingen met duizenden euro’s door in Europa. Ook in België, zo melden verscheidene Tesla-watchers. Het lijkt om een wereldwijde strategie te gaan, want ook in de VS en eerder in China verlaagde het bedrijf van Elon Musk zijn prijzen. In het nieuws: Tesla-fans in België en Nederland, die elke prijsbeweging […]
  [naar artikel]
 9. Nergens in Europa drinkt men zo veel frisdrank als in België (28/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Nergens in Europa drinkt men zo veel frisdrank als in België Het is de trieste conclusie van de Europese statistiekdienst Eurostat. De consumptie van suikerhoudende dranken ligt in België veel hoger dan in andere EU-landen. De meest recente cijfers over de consumptie van frisdrank dateren van 2019. En ze zijn ondubbelzinnig voor België: 20 procent van de Belgen consumeert ten minste één suikerhoudende drank per dag. […] Lees dit artikel: Nergens in Europa drinkt men zo veel frisdrank als in België
  [naar artikel]
 10. België heeft hoogste pfas-waarden van Europa (23/02/2023 - De Tijd)
  16:50 Op meer dan 3.000 plaatsen in België is de alarmwaarde voor pfas overschreden. Ons land spant daarmee de kroon in Europa.
  [naar artikel]
 11. Toyota past strategie aan: elektrische aandrijving voor Europa, waterstof voor daarbuiten (14/12/2020 - Knack)
  Toyota is pionier op het vlak van hybrideaandrijving en experimenteert, met het oog op de toekomst, al enkele jaren met aandrijving op waterstof. Tot nu toe is de Japanse constructeur een koele minnaar gebleken van elektrische aandrijving. De Green Deal van Europa verplicht Toyota nu tot een bijsturing van zijn strategie.
  [naar artikel]
 12. Reizen door Europa met trein dubbel zo duur als met vliegtuig: België in top 3 duurste landen (20/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De trein is in Europa gemiddeld twee keer zo duur als het vliegtuig en op één traject is dat zelfs dertig (!) keer zo duur. België staat in de top 3 van duurste landen. Dat blijkt uit een nieuwe analyse door Greenpeace Midden- en Oost-Europa. De Europese spoorwegen worden benadeeld door oneerlijke belastingen in het voordeel van luchtvaartmaatschappijen, ten koste van het klimaat.
  [naar artikel]
 13. HBO Max maakt details bekend voor release in Europa; België voorlopig niet op planning (31/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: HBO Max maakt details bekend voor release in Europa; België voorlopig niet op planning WarnerMedia heeft meer details vrijgegeven over de Europese release van hun streamingplatform HBO Max. De dienst komt eind dit jaar naar Spanje en Scandinavië. In 2022 zullen heel wat andere landen uit Centraal- en Oost-Europa volgen. Van een lancering in België is voorlopig geen sprake. Eind 2020 maakte HBO bekend dat HBO Max in 2021 […] Lees dit artikel: HBO Max maakt details bekend voor release in Europa; België voorlopig niet op planning
  [naar artikel]
 14. Vierde golf spoelt over Europa: hoe doet België het? (10/11/2021 - De Morgen)
  De vierde golf spoelt over Europa en in veel landen is het rijk der vrijheid ondanks de langdurige vaccinatie-inspanningen nog niet volledig in zicht. In België brengt het Overlegcomité volgende week mogelijk verstrengingen, maar hoe doet ons land het in vergelijking met de rest van Europa?
  [naar artikel]
 15. België neemt voortouw in Europa met exportverbod op giftige pesticiden (26/06/2023 - De Wereld Morgen)
  België heeft een belangrijk Koninklijk Besluit goedgekeurd dat de export verbiedt van pesticiden die in de EU al verboden zijn voor gebruik. Het verbod wordt toegejuicht door een coalitie van ngo's die zich inzetten voor de geleidelijke eliminatie van synthetische pesticiden. The post België neemt voortouw in Europa met exportverbod op giftige pesticiden appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 16. Vervuiling door mest nog altijd niet voldoende aangepakt: Europa sleept België voor Hof van Justitie (15/02/2023 - VRT NWS)
  Het Waals Gewest neemt onvoldoende maatregelen tegen nitraatverontreiniging in grondwater en waterlopen, als gevolg van bemesting door boeren. Dat vindt de Europese Commissie. België wordt daarom voor het Europese Hof van Justitie gesleept. Ook Vlaanderen komt trouwens om dezelfde reden in het vizier van Europa.
  [naar artikel]
 17. Servië speelt hoog spel, en dat brengt honderden Burundese asielzoekers naar ons land (15/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  Dit jaar vroegen al meer dan 1.500 Burundezen politiek asiel aan in België. Het gevolg van diplomatiek pokerspel van Servië, dat de poort naar Europa open zet door voor Burundezen geen visum te vragen. Eens in Servië staan er smokkelbendes klaar om hen massaal naar België te brengen. Vraag is nu of Europa de Servische arm snel kan omwringen en de visumpoort kan sluiten.
  [naar artikel]
 18. België door Europa op de vingers getikt voor begroting: “We laten het altijd uit de hand lopen” (22/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Europa tikt ons land dinsdag op de vingers omdat de begroting er zeer slecht aan toe is. Met een tekort van 5,8 procent van het bbp – in totaal meer dan 33 miljard euro – is België budgettair zelfs de rode lantaarn van de Europese Unie. Maar omdat Europa de strenge begrotingsregels door de opeenvolgende crisissen al twee jaar niet meer toepast, dreigen er geen sancties. “België maakt enthousiast gebruik van de Europese budgettaire mildheid”, zegt professor emeritus en dé grote autoriteit op het vlak van begroting Wim Moesen.
  [naar artikel]
 19. België en Polen vorig jaar draaischijf voor illegale tabakproductie in Europa (06/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In 2021 zijn 74 illegale sigarettenfabrieken ontmanteld in Europa, een stijging met ruim 57 procent tegenover 2018. Negen daarvan lagen in België, waarmee ons land op een bedenkelijke tweede plaats prijkt.
  [naar artikel]
 20. Nergens in Europa meer stemmen voor Erdogan dan in België (15/05/2023 - De Tijd)
  13:47 Zo'n 72 procent van de Belgische Turken stemde in de eerste ronde voor de zittende president Recep Tayyip Erdogan. Met het hoogste aantal in Europa blijft Erdogan razend populair in België.
  [naar artikel]
 21. België is de op één na grootste bierexporteur van Europa (04/08/2023 - VRT NWS)
  Er is maar één land in Europa dat meer bier uitvoert dan België. Dat meldt Eurostat, de Europese statistiekdienst. In de rangschikking moeten we enkel Nederland boven ons dulden.
  [naar artikel]
 22. VRT-reeks "De metissen van België" wint prestigieuze Prix Europa (29/10/2022 - VRT NWS)
  De tv-reeks "De metissen van België" (Canvas) heeft de Prix Europa gewonnen. De Prix Europa zijn de prestigieuze prijzen voor Europese televisie-, radio- en internetprogramma's.
  [naar artikel]
 23. België is tweede bierexporteur van Europa... na Nederland (04/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  België blijft de op een na grootste bierexporteur van Europa, na Nederland. Dat meldt Eurostat, de Europese statistiekdienst.
  [naar artikel]
 24. België tweede bierexporteur van Europa na Nederland (04/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  België blijft de op een na grootste bierexporteur van Europa, na Nederland. Dat meldt Eurostat, de Europese statistiekdienst.
  [naar artikel]
 25. Half Europa wordt een werf, maar niet-Europeanen doen het werk: ‘Hier in Polen zitten we in hetzelfde schuitje waar België al jaren in zit’ (10/02/2022 - De Morgen)
  De bouwsector smeekt om volk, en niet alleen in België. Straks verandert half Europa in een werf met dank aan de vele relanceplannen. Maar wie voert de werken uit? Noodgedwongen komen almaar meer bouwvakkers van buiten Europa. Of zijn er nog andere oplossingen?
  [naar artikel]
 26. Wat betekent die nieuwe Duitse coalitie voor Europa (en dus ook voor België)? (25/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wat betekent die nieuwe Duitse coalitie voor Europa (en dus ook voor België)? Duitsland heeft een zogenaamde ‘stoplichtcoalitie’, rood, geel en groen, is dat. In België heet zoiets paars-groen, de liberalen hebben hier blauw en in Duitsland geel als kleur. Maar belangrijker dan de kleur en naam, is wat de nieuwe coalitie uittekent, onder leiding van de socialist Olaf Scholz. Immers, Duitsland geldt als de metronoom van de EU. […] Lees dit artikel: Wat betekent die nieuwe Duitse coalitie voor Europa (en dus ook voor België)?
  [naar artikel]
 27. Europol: “België en Nederland draaischijven voor cocaïnesmokkel in Europa” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  België en Nederland zijn de belangrijkste draaischijven voor cocaïnesmokkel naar Europa. Beide landen hebben Spanje verdrongen als belangrijkste plaats om Europa binnen te komen, blijkt uit een rapport van de Europese politieorganisatie Europol.
  [naar artikel]
 28. Europees hoofdkantoor van Toyota houdt halt in Willebroek (28/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op het bedrijfsterrein De Hulst komt het hoofdkwartier van Toyota Material Handling België én dat van Europa. Onder hetzelfde dak. Het terrein waarop Toyota weldra bouwt, heeft een oppervlakte van 20.500 vierkante meter.
  [naar artikel]
 29. Coronakaart kleurt nog roder: België nu op één na slechtste leerling van Europa (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  België is naar de tweede plaats gestegen in de lijst met landen die het zwaarst getroffen zijn door het nieuwe coronavirus in Europa. Nadat we...
  [naar artikel]
 30. Europa op weg naar ongeziene vernieling door bosbranden (16/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bosbranden vernielden in Europa dit jaar al een gebied zo groot als een vijfde van België. Dat is een record, en het brandseizoen is nog maar goed halfweg.
  [naar artikel]
 31. Europa bibbert voor gastekort deze winter (13/10/2021 - De Tijd)
  22:56 In Europa heerst ongerustheid of er wel genoeg gas zal zijn om de winter door te komen. België heeft reserves om 12 dagen in de eigen behoefte te voorzien. Het is daarmee afhankelijker van constante t...
  [naar artikel]
 32. België scoort met zijn begroting pak slechter dan ‘Club Med-landen’ en krijgt tik op de vingers van Europa: “We laten het altijd uit de hand lopen” (22/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Europa tikt ons land dinsdag op de vingers omdat de begroting er zeer slecht aan toe is. Met een tekort van 5,8 procent van het bbp – in totaal meer dan 33 miljard euro – is België budgettair zelfs de rode lantaarn van de Europese Unie. Maar omdat Europa de strenge begrotingsregels door de opeenvolgende crisissen al twee jaar niet meer toepast, dreigen er geen sancties. “België maakt enthousiast gebruik van de Europese budgettaire mildheid”, zegt professor emeritus en dé autoriteit op het vlak van begroting Wim Moesen.
  [naar artikel]
 33. België scoort met zijn begroting pak slechter dan ‘Club Med-landen’ en krijgt tik op de vingers van Europa: “We laten het altijd uit de hand lopen” (22/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Europa tikt ons land dinsdag op de vingers omdat de begroting er zeer slecht aan toe is. Met een tekort van 5,8 procent van het bbp – in totaal meer dan 33 miljard euro – is België budgettair zelfs de rode lantaarn van de Europese Unie. Maar omdat Europa de strenge begrotingsregels door de opeenvolgende crisissen al twee jaar niet meer toepast, dreigen er geen sancties. “België maakt enthousiast gebruik van de Europese budgettaire mildheid”, zegt professor emeritus en dé grote autoriteit op het vlak van begroting Wim Moesen.
  [naar artikel]
 34. Hogere appeloogst, maar lagere perenoogst verwacht in België en Europa (05/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  In België en Europa kunnen we ons verwachten aan een hogere appeloogst, maar zal de perenoogst wel lager uitvallen. Dat blijkt uit de eerste oogstramingen voor het seizoen 2021-2022, die het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) donderdag bekendmaakte.
  [naar artikel]
 35. Hogere appeloogst, maar lagere perenoogst verwacht in België en Europa (05/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  In België en Europa kunnen we ons verwachten aan een hogere appeloogst, maar zal de perenoogst wel lager uitvallen. Dat blijkt uit de eerste oogstramingen voor het seizoen 2021-2022, die het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) donderdag bekendmaakte.
  [naar artikel]
 36. Europol: “België en Nederland zijn belangrijkste draaischijven voor cocaïnesmokkel in Europa” (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  België en Nederland zijn de belangrijkste draaischijven voor cocaïnesmokkel naar Europa. Beide landen hebben Spanje verdrongen als belangrijkste plaats om Europa binnen te komen, blijkt uit een rapport van de Europese politieorganisatie Europol.
  [naar artikel]
 37. Europol: “België en Nederland zijn belangrijkste draaischijven voor cocaïnesmokkel in Europa” (07/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  België en Nederland zijn de belangrijkste draaischijven voor cocaïnesmokkel naar Europa. Beide landen hebben Spanje verdrongen als belangrijkste plaats om Europa binnen te komen, blijkt uit een rapport van de Europese politieorganisatie Europol.
  [naar artikel]
 38. Ruim 17.000 vervuilde PFAS-sites in Europa: “Hoogste verontreiningingsniveaus in België” (23/02/2023 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan 17.000 vervuilde PFAS-sites in Europa, waaronder 2.100 met een niveau dat als gevaarlijk voor de volksgezondheid wordt beschouwd. Dat is donderdag de conclusie van internationaal onderzoek door 17 media, waaronder The Guardian en Le Monde. “België is de plaats met de hoogste verontreinigingsniveaus.”
  [naar artikel]
 39. Uitbraak van difterie onder asielzoekers in Europa, ook in België (06/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Onder asielzoekers in Europa gaat de zeer besmettelijke ziekte difterie rond. Sinds het begin van dit jaar zijn 92 besmettingen vastgesteld, waaronder drie in België. Eén persoon is aan de infectie overleden, meldt de Europese gezondheidsdienst ECDC donderdag.
  [naar artikel]
 40. Europol: 'België en Nederland zijn grootste draaischijven voor cocaïnesmokkel naar Europa' (08/09/2021 - Knack)
  België en Nederland zijn de belangrijkste draaischijven voor cocaïnesmokkel naar Europa. Beide landen hebben Spanje verdrongen als belangrijkste plaats om Europa binnen te komen, blijkt uit een rapport van de Europese politieorganisatie Europol.
  [naar artikel]
 41. Belgische ‘coëfficiëntie’: ‘veilige’ plek (én bijhorend recht­streeks CL-tic­ket) op de ­ran­king forse stap dichter na vliegende start in Europa (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een rechtstreeks ticket in de CL-groepsfase voor 2024: dàt is de inzet van alle Belgische clubs in Europa. De sterren staan gunstig. Alleen België en Hongarije verloren nog niet in de groepsfases. Doe zo voort, en België herovert een ‘veilige’ plek op de coëfficiëntenranking.
  [naar artikel]
 42. Relance belooft gepeperde rekening te worden, zeker nu Europa 1,35 miljard wegsnijdt van 5,9 miljard steun aan België, terwijl contributie op 17,4 miljard euro ligt (08/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Relance belooft gepeperde rekening te worden, zeker nu Europa 1,35 miljard wegsnijdt van 5,9 miljard steun aan België, terwijl contributie op 17,4 miljard euro ligt Wie aan het rekenen slaat over de Europese relance, ingeblazen door de Commissie, krijgt een niet-bijzonder rooskleurig beeld voor België. Want daar dreigen de federale overheid en de deelstaten een flinke som extra te gaan moeten ophoesten, nu blijkt dat België 1,35 miljard euro minder gaat ontvangen. “Is dit nu een goede of slechte zaak? […] Lees dit artikel: Relance belooft gepeperde rekening te worden, zeker nu Europa 1,35 miljard wegsnijdt van 5,9 miljard steun aan België, terwijl contributie op 17,4 miljard euro ligt
  [naar artikel]
 43. Netflix breidt zijn aanbod van videogames in Europa uit. Binnenkort ook in België? (29/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Netflix breidt zijn aanbod van videogames in Europa uit. Binnenkort ook in België? Na de een schuchtere lancering in Polen afgelopen augustus, is het spelaanbod van Netflix nu beschikbaar in twee nieuwe Europese markten. Het begin van een meer wereldwijde uitrol? Het is nog maar een paar maanden geleden dat Netflix officieel de gamingmarkt betrad met een mobile-only aanbod. Een nogal lichte introductie die toch de premisse moet […] Lees dit artikel: Netflix breidt zijn aanbod van videogames in Europa uit. Binnenkort ook in België?
  [naar artikel]
 44. Terreurspecialist waarschuwt voor Russische aanslagen in Europa: "België zou redelijk hoog op de lijst van mogelijke doelwitten staan” (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens terreurspecialist Colin P. Clarke is de kans dat Rusland naar terreur in Europa grijpt als vergelding voor de steun aan Oekraïne niet onbestaande. “Eerder waren er al dodelijke aanslagen tegen leveranciers van het Oekraïense leger in Oost-Europa”, waarschuwt hij. Wie zat er juist achter die verdachte explosies? En als het zover komt, loopt dan ook België gevaar?
  [naar artikel]
 45. Europa warmt twee keer sneller op dan rest van de wereld en dat kost heel wat geld én mensenlevens (02/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  2021 mag in België dan eerder als een nat jaar te boek staan, in Europa liet de opwarming zich voelen van Sicilië tot Groenland.
  [naar artikel]
 46. Lang leve de coëfficiënt: door de drie Belgische zeges in Europa springt ons land naar negende plek op UEFA-ranking (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Club Brugge, Union en Anderlecht wonnen allemaal met het kleinste verschil in Europa en dat levert ons land gouden punten op op de coëfficientenranking van de Europese voetbalbond UEFA. Door de driedubbele zege springt België voorlopig over Oostenrijk naar een negende plaats.
  [naar artikel]
 47. Doe zo voort, jongens! ‘Veilige’ plek (én bijhorend rechtstreeks CL-ticket) op de coëfficiëntenranking forse stap dichter na vliegende start in Europa (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een direct ticket in de CL-groepsfase voor 2024: dàt is de inzet van alle Belgische clubs in Europa. De sterren staan gunstig. Alleen België en Hongarije verloren nog niet in de groepsfases. Doe zo voort, en België herovert een ‘veilige’ plek op de coëfficiëntenranking.
  [naar artikel]
 48. België blijft op loonkostenpodium in Europa (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  België kampt zoals bekend met zowat de hoogste loonkosten van Europa. Ook in 2021 staat ons land “op het podium” binnen de Europese Unie. Met een gemiddelde arbeidskost van 41,6 euro per uur, staan we opnieuw op de derde plaats, na Denemarken (46,9 euro) en Luxemburg (43 euro), zo blijkt uit de jongste cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.
  [naar artikel]
 49. Voor het eerst in acht jaar dalen de vastgoedprijzen in Europa (05/04/2023 - Express)
  De hoge rente heeft effect: de vastgoedprijscurve keert om. De prijzen zijn in het laatste kwartaal van 2022 gedaald in zowel Europa als in België. Anderzijds blijven de huurprijzen wel stijgen. In het nieuws: Eurostat publiceert een rapport over de vastgoedprijzen. Het detail: welke ontwikkelingen zijn er in België? Uitgezoomd: In 12 jaar tijd is […]
  [naar artikel]
 50. Zandadder die Thibaut (6) in ziekenhuis deed belanden is een van giftigste slangen in Europa: “Ze kan best venijnig zijn” (29/07/2023 - Gazet van Antwerpen)
  “In Europa hebben we een achttal gifslangen. Dat zijn allemaal adderachtigen. In België en Nederland komt enkel de gewone adder voor. Dat is een gifslang, maar die is niet zo heel gevaarlijk”, zegt Peter Engelen, slangendeskundige bij Natuurpunt. “Word je in België gebeten door een adder, dan bel je best even naar de dokter, maar je zal er niet onmiddellijk door bezwijken.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy