De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

De mensheid in gevaar: het pad naar een rampzalig einde

De Wereld Morgen

18/09/2023 - 15:46

Hoe zal de toekomst eruit zien? Een verstandige benadering is om de menselijke soort vanuit een extern perspectief te beschouwen. Stel je voor dat je een buitenaardse waarnemer bent die tracht te begrijpen wat er hier gaande is, of een historicus 100 jaar in de toekomst- ervan uitgaande dat die dan nog bestaat, wat niet vanzelfsprekend is - die terugkijkt naar wat er vandaag gebeurt. Je zou iets zeer opmerkelijks vaststellen. The post De mensheid in gevaar: het pad naar een rampzalig einde appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zo komt mensheid aan zijn einde (12/04/2019 - De Morgen)
  Het Britse tijdschrift Times Higher Education vroeg vijftig Nobelprijswinnaars wat de grootste bedreiging is voor de mensheid. Van hongersnood tot Trump, zo gaan we mogelijk de pijp uit.
  [naar artikel]
 2. Van hongersnood tot nucleaire oorlog: zo zal mensheid aan zijn einde komen volgens slimste mensen ter wereld (04/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een groep van de knapste koppen op aarde heeft onthuld wat zij denken dat de grootste bedreiging is voor het voortbestaan van de mensheid. Het
  [naar artikel]
 3. Dreigt het einde van de mensheid door de dalende zaadkwaliteit? (16/01/2023 - De Standaard)
  In het parlement klinkt al eens een alarmbel, maar zelden gaat het over het voortbestaan van de mensheid. Vorige week was dat wel het geval, want Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout zei dat door de dalende spermakwaliteit het einde voor de natuurlijke bevruchting dreigt, en wel al tegen 2050. Wat is daarvan aan? Moeten we echt vrezen voor onze voortplanting?
  [naar artikel]
 4. Wiskundeprof berekent: "13 procent kans dat de mensheid het einde van de eeuw niet haalt" (20/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een wiskundige van de universiteit van Barcelona heeft berekend dat het wel eens vroeger met de mensheid gedaan zou kunnen zijn dan gehoopt.
  [naar artikel]
 5. Kan artificiële intelligentie echt het einde van de mensheid betekenen? “Het risico is dat AI slimmer wordt dan de mens” (31/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Artificiële intelligentie kan het einde van de mensheid betekenen.” Een onheilspellende waarschuwing, door de directeurs van OpenAI nota bene, het bedrijf achter ChatGPT. Wat schuilt er achter die forse taal? Heeft AI - net zoals kernwapens - écht het potentieel om de mensheid uit te roeien? Onze technologiejournalist Kenneth Dée schat de risico’s in: “Een AI-systeem dat intelligenter is dan de mens, zou dit niet laten merken.”
  [naar artikel]
 6. Kan artificiële intelligentie echt het einde van de mensheid betekenen? “Wapensystemen die volledig autonoom vuren, zijn niet meer zo veraf” (31/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Artificiële intelligentie kan het einde van de mensheid betekenen.” Een onheilspellende waarschuwing, door de directeurs van OpenAI nota bene, het bedrijf achter ChatGPT. Wat schuilt er achter die forse taal? Heeft AI - net zoals kernwapens - écht het potentieel om de mensheid uit te roeien? Onze technologiejournalist Kenneth Dée schat de risico’s in: “AI heeft zeker potentieel om álle jobs grondig te hertekenen”
  [naar artikel]
 7. ‘Mensheid is 100 seconden verwijderd van totale vernietiging’ stellen wetenschappers. Maar klopt dat wel? (30/01/2021 - Express)
  De mensheid is 100 seconden verwijderd van totale vernietiging. Althans volgens de jongste inschatting van het Bulletin of the Atomic Scientists, een non-profitorganisatie die elk jaar z’n Doomsday Clock publiceert. Een kernoorlog blijft volgens hen met voorsprong het ergste gevaar dat ons boven het hoofd hangt. Maar hoe groot is de dreiging van bijvoorbeeld een […] The post ‘Mensheid is 100 seconden verwijderd van totale vernietiging’ stellen wetenschappers. Maar klopt dat wel? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. VN waarschuwen voor stijgend gevaar van inzet kernwapens: "De hele mensheid is bedreigd" (23/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Naties hebben maandag gewaarschuwd voor een stijgend gevaar van het inzetten van kernwapens.
  [naar artikel]
 9. Werkgeversorganisaties: CETA-akkoord blokkeren is 'rampzalig' (14/10/2016 - Knack)
  Onverantwoordelijk, onbegrijpelijk en rampzalig - zo omschrijven een reeks werkgevers- en ondernemersorganisaties het Waalse njet tegenover het CETA-vrijhandelsakkoord.
  [naar artikel]
 10. CIA-directeur waarschuwt Trump tegen einde van nucleair akkoord met Iran (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een einde maken aan het akkoord over het nucleaire programma van Iran zou "rampzalig" en "het toppunt van dwaasheid" zijn. Dat zegt John Brennan,
  [naar artikel]
 11. Louis Tobback vindt resultaat van SP.A 'rampzalig' (16/10/2018 - Knack)
  De verkiezingsresultaten van de SP.A zijn 'rampzalig'. Dat zegt nestor Louis Tobback woensdag 17 oktober in een interview met Knack. 'De eerste voorwaarde om als partij aan genezing te beginnen, is erkennen dat je ziek bent.'
  [naar artikel]
 12. Netwerk ter Verdediging van de Mensheid richt Belgische afdeling op (10/03/2023 - De Wereld Morgen)
  Het Netwerk van Intellectuelen, Kunstenaars en Sociale Bewegingen ‘Ter Verdediging van de Mensheid’ (REDH) is een denk- en actiebeweging tegen alle vormen van overheersing en uitsluiting. Naar aanleiding van de 20e verjaardag wordt ook in België een afdeling opgericht. The post Netwerk ter Verdediging van de Mensheid richt Belgische afdeling op appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 13. “Een risico op uitsterven”: in slechts 22 woorden waarschuwen deskundigen en CEO’s de mensheid voor AI (31/05/2023 - Express)
  AI is aan een opmars bezig, maar dat betekent ook dat meer en meer mensen waarschuwen voor de gevaren van die technologie, gaande van grote ontslagrondes tot het einde van het bestaan van de mensheid. Sommige doemberichten komen van mensen uit de sector zelf. In het nieuws: Een groep onderzoekers, ingenieurs en CEO’s – waaronder […]
  [naar artikel]
 14. Rampzalig debuut voor Jacky Mathijssen bij Westel (17/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het debuut van Jacky Mathijssen als coach van Westerlo is rampzalig verlopen. De Kempenaars verloren vanavond in eigen huis tegen concurrent
  [naar artikel]
 15. ‘Stuur 18-25-jarigen niet naar de gevangenis’ (07/10/2016 - De Standaard)
  Vandaag zitten er, ruw geschat, 1.800 jongvolwassen delinquenten (18-25 jaar) in de Belgische strafinrichtingen. Dat is bijna twintig procent van de totale gevangenispopulatie. Het recidivecijfer is op hun leeftijd ‘rampzalig hoog’: veelal betekent die eerste celstraf niet het einde maar het begin van hun criminele carrière.
  [naar artikel]
 16. ‘Het is tijd dat de mensheid volwassen wordt’: 4 opmerkelijke uitspraken uit Johnsons toespraak over het klimaat (23/09/2021 - De Morgen)
  Boris Johnson vraagt de wereld ‘volwassen te worden’ en de klimaatproblemen kordaat aan te pakken. ‘De puberteit van de mensheid moet ten einde komen’, zei de Britse eerste minister in zijn jaarlijke toespraak voor de VN. Dit zijn de 4 opvallendste passages uit Johnsons toespraak:
  [naar artikel]
 17. Subsidiekraan Elcker-Ik dichtgedraaid: “Dit is rampzalig” (10/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Met één brief en zonder enige vorm van overleg kregen acht Vlaamse vormingsinitiatieven, waaronder het Antwerpse vormingscentrum Elcker-Ik, te horen dat hun subsidie versneld zal worden stopgezet. “Dit is rampzalig voor onze werking. We moeten nu 2,5 werknemers ontslaan”, zegt Yael Brakin, coördinator Elcker-Ik.
  [naar artikel]
 18. Frankrijk opent onderzoek naar Syriër wegens misdaden tegen de mensheid (16/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het gerecht in Parijs heeft vrijdag een onderzoek geopend naar een Syriër voor "medeplichtigheid aan misdaden tegen de mensheid" van het huidige...
  [naar artikel]
 19. Dodelijke hittegolven in opmars: enkel nog keuze tussen "slecht en verschrikkelijk" (21/06/2017 - De Redactie)
  Volgens Amerikaans onderzoek heeft de mensheid enkel nog de keuze tussen "slecht en verschrikkelijk" en zullen tegen het einde van deze eeuw dodelijke hittegolven driekwart van de mensheid treffen.
  [naar artikel]
 20. N-VA biedt wisselmeerderheid aan om kerncentrales na 2025 open te houden: 'Kernuitstap rampzalig' (21/11/2020 - Knack)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever biedt een wisselmeerderheid aan om de kernuitstap in 2025 terug te draaien. Dat zei hij zaterdag in De Ochtend op Radio 1. Hij noemde de energieplannen van de federale regering 'rampzalig'.
  [naar artikel]
 21. Nike en Adidas roepen Trump op om handelsoorlog met China te stoppen: “Importtarieven zijn rampzalig” (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe Amerikaanse importheffingen op schoenen uit China zijn "rampzalig" voor consumenten, bedrijven en de Amerikaanse economie. De aangekondigde...
  [naar artikel]
 22. "Hervorming overheidspensioenen is rampzalig voor Brussel" (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De hervorming van de overheidspensioenen is compleet rampzalig voor de Brusselse gemeenten. Dat zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort
  [naar artikel]
 23. "Hervorming overheidspensioenen is rampzalig voor Brussel" (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De hervorming van de overheidspensioenen is compleet rampzalig voor de Brusselse gemeenten. Dat zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort
  [naar artikel]
 24. N-VA biedt biedt wisselmeerderheid aan om kerncentrales na 2025 open te houden: 'Kernuitstap rampzalig' (21/11/2020 - Knack)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever biedt een wisselmeerderheid aan om de kernuitstap in 2025 terug te draaien. Dat zei hij zaterdag in De Ochtend op Radio 1. Hij noemde de energieplannen van de federale regering 'rampzalig'.
  [naar artikel]
 25. Vandeurzen onderneemt actie na rampzalig rapport over jeugdinstellingen (04/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Uit een tussentijds rapport is gebleken hoe rampzalig de situatie in heel wat Vlaamse jeugdinstellingen is. Bevoegd minister Jo Vandeurzen stelde dat ook vast, en zegt dinsdagochtend aan de slag te zullen gaan met het rapport. “We weten dat veel dingen beter moeten”, klonk het in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 26. Britse complotdenker David Icke mag Europa niet binnen: wie is de man die gelooft dat de mensheid wordt bestuurd door buitenaardse reptielen? (04/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Britse complotdenker David Icke zou zondag spreken bij een demonstratie in Amsterdam. De Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst laat het 70-jarige uithangbord van het nieuwe antisemitisme echter het land niet binnen, omdat zijn komst een gevaar zou vormen voor de openbare orde. Wie is de voormalige profvoetballer die tientallen boeken schreef over allerlei complotten en gelooft dat de mensheid wordt bestuurd door als mensen vermomde, buitenaardse reptielen?
  [naar artikel]
 27. Rapport waarschuwt voor 10 gevaren die het voortbestaan van de mensheid bedreigen: het coronavirus is er slechts één van (27/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De vier eerste maanden van het jaar 2020 hebben getoond hoe het ‘kleinste’ gevaar om het hoekje loert en op 1,2,3 catastrofale gevolgen kan hebben....
  [naar artikel]
 28. CIA-directeur tegen Trump: 'Einde nucleair akkoord met Iran zou toppunt van dwaasheid zijn' (30/11/2016 - Knack)
  Een einde maken aan het akkoord over het nucleaire programma van Iran, zou "rampzalig" en "het toppunt van dwaasheid" zijn. Dat zegt John Brennan, directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA.
  [naar artikel]
 29. Hoe koning Leopold III en zijn “chère” koningin Wilhelmina Hitler wilden stoppen: “Vernietiging van de mensheid voorkomen” (02/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Nederlandse koningin Wilhelmina wou aan het einde van de Tweede Wereldoorlog onze koning Leopold III uitruilen tegen enkele topnazi’s. Dat Wilhelmina en Leopold III het goed met elkaar konden vinden, bleek al uit hun geheime correspondentie die na ruim 75 jaar openbaar werd gemaakt. Daarin spraken beide vorsten over hun gezinsleven. Maar ook en vooral over hun vrees voor “de vernietiging van de mensheid”. Al heeft Leopold een ultiem plan om de oorlog af te wenden, lezen we.
  [naar artikel]
 30. Wetenschappers zeggen dat ze een nieuwe missing link gevonden hebben en die zou de wieg van de mensheid in Europa zetten (23/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het zou het wel eens kunnen dat de geschiedenis van de mensheid herschreven moet worden. Twee fossielen die ontdekt werden in Griekenland en
  [naar artikel]
 31. 'Grootste gevaar voor vrede sinds val van Muur' (10/04/2019 - De Morgen)
  De Oekraïnecrisis luidt het einde in van het Europese veiligheidsevenwicht, zoals we dat kennen sinds het einde van de Koude Oorlog. 'Men speelt met vuur.'
  [naar artikel]
 32. 'Mensheid moet voedselproductie aanpassen' (08/08/2019 - De Tijd)
  14:25 De wijze waarop de mensheid land gebruikt en voedsel produceert, moet op de schop om de gevolgen van klimaatverandering te beperken en de voedselveiligheid te beschermen. Dat bepleit een rapport van h...
  [naar artikel]
 33. Natuur vs. mensheid: 1-0 (10/04/2019 - De Morgen)
  Wat als de natuur zich massaal tegen de mensheid keert met gerichte aanvallen wereldwijd? De nieuwe minireeks Deep geeft op indrukwekkende wijze gestalte aan die plotse werkelijkheid.
  [naar artikel]
 34. Studie rekent uit hoe lang mensheid zombie-Apocalyps zou overleven (en het is vrij deprimerend) (10/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Fysicastudenten van de universiteit van Leicester hebben berekend hoe lang het zou duren vooraleer de mensheid uitgeroeid zou zijn mocht er een
  [naar artikel]
 35. "Artificieel intelligente bots bedreigen de mensheid", waarschuwen experts (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De toekomst van de mensheid en de wereld wordt door artificiële intelligentie (AI) bedreigd en er moet dringend meer gebeuren om de mens te...
  [naar artikel]
 36. WHO-topman: ‘Voorbarig en onrealistisch dat we tegen einde van dit jaar van Covid verlost zijn’ (02/03/2021 - De Morgen)
  Het is ‘zeer voorbarig en onrealistisch’ te denken dat de mensheid tegen het einde van het jaar van Covid-19 verlost is. Dat zegt WHO-arts Michael Ryan, hoofd van het Gezondheidsprogramma bij de VN.
  [naar artikel]
 37. De wereld is om zeep? Maar laat het nu net die zeep zijn die de mensheid zal redden: onze reporter brengt een ode aan dit kostbare goedje (21/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  “In de rubriek ‘De Loftrompet’ brengen we elke week een ode aan een niet-alledaags persoon of voorwerp. Omdat hij/zij/het meer aandacht verdient, omdat niets evident is.” “De ­wereld is om zeep, er gebeuren rare dingen rondom mij. Helemaal om zeep, en het laatste oordeel kan niet ver meer zijn.” Zeg nu nog dat Urbanus geen visionair is. In 1974 bezong hij al het einde der tijden. Maar laat het nu net die zeep zijn die de mensheid zal redden.
  [naar artikel]
 38. De Wever biedt gratis wisselmeerderheid aan tegen kernuitstap: “Dit is rampzalig” (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  NV-A-voorzitter Bart De Wever biedt een wisselmeerderheid aan om de wet op kernenergie terug te draaien. Dat heeft hij gezegd in De ochtend op Radio 1. “Ik vraag er niets voor in ruil”, klonk het. “Als we overstappen op gascentrales, zullen we de vervuilendste energieproducent worden na Polen. Om nog te zwijgen over de hogere prijzen en de energieonzekerheid. Dit is rampzalig. We moeten dat kost wat kost vermijden.”
  [naar artikel]
 39. Vandeurzen onderneemt actie na rampzalig rapport over jeugdinstellingen: “We gaan hiermee aan de slag” (04/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Uit een tussentijds rapport is gebleken hoe rampzalig de situatie in heel wat Vlaamse jeugdinstellingen is. Bevoegd minister Jo Vandeurzen stelde dat ook vast, en zegt dinsdagochtend aan de slag te zullen gaan met het rapport. “We weten dat veel dingen beter moeten”, klonk het in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 40. Vandeurzen onderneemt actie na rampzalig rapport over jeugdinstellingen: “We gaan hiermee aan de slag” (04/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Uit een tussentijds rapport is gebleken hoe rampzalig de situatie in heel wat Vlaamse jeugdinstellingen is. Bevoegd minister Jo Vandeurzen stelde dat ook vast, en zegt dinsdagochtend aan de slag te zullen gaan met het rapport. “We weten dat veel dingen beter moeten”, klonk het in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 41. Smart brother is tracking you (05/04/2019 - De Morgen)
  De mobiele telefoon bestaat deze maand veertig jaar. De immense berg bel- en sms-gegevens die de mensheid voortbrengt kan nuttig zijn bij rampen en besmettelijke ziekten. En de privacy hoeft geen gevaar te lopen, zegt UCL-professor Vincent Blondel. Hans Moleman
  [naar artikel]
 42. Ook na de Stromboli: het gevaar van vulkanen blijft de mensheid fascineren  (04/07/2019 - VRT NWS)
  De uitbarsting van de vulkaan Stromboli in het zuiden van Italië heeft zeker één mensenleven gekost. Uitbarstingen met veel schade en slachtoffers tot gevolg zijn erg uitzonderlijk in Europa, maar aan de andere kant van de wereld is dat eerder schering en inslag.
  [naar artikel]
 43. Amazonewoud in gevaar door plannen van nieuwe Braziliaanse president Bolsonaro (31/10/2018 - VRT NWS)
  Milieu-activisten maken zich grote zorgen over de plannen van Jair Bolsonaro, de pas verkozen extreemrechtse president van Brazilië. Zijn medestanders hebben bevestigd dat hij de ministeries van Landbouw en Leefmilieu gaat samenvoegen. Die fusie is volgens ecologisten rampzalig voor de Amazone, het grootste regenwoud ter wereld. 
  [naar artikel]
 44. Ook Rusland onderzoekt wreedheden tegen de mensheid: al 92 Oekraïners aangeklaagd (25/07/2022 - Express)
  Terwijl bloedvergieten in het algemeen al bijzonder wreed en onnodig zijn, vloeit in Oekraïne ook het bloed van onschuldige burgers. Daarnaast worden zij ook slachtoffer van gruweldaden en martelingen door Russische soldaten. Oekraïne stapte dan ook al naar het Internationaal Strafhof, om onderzoek te doen naar genocide en gruwel tegen de mensheid en de Russische […]
  [naar artikel]
 45. De Wever biedt gratis wisselmeerderheid aan tegen kernuitstap: ‘Dit is rampzalig’ (21/11/2020 - De Morgen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever biedt een wisselmeerderheid aan om de wet op kernenergie terug te draaien. Dat heeft hij gezegd in De ochtend op Radio 1. ‘Ik vraag er niets voor in ruil’, klonk het. ‘Als we overstappen op onder meer gascentrales, zullen we de vervuilendste energieproducent worden na Polen. Om nog te zwijgen over de hogere prijzen en de energieonzekerheid. Dit is rampzalig. We moeten dat kost wat kost vermijden.’
  [naar artikel]
 46. Ga mee op een reis door de toekomst: zo zullen aarde en mensheid de komende miljard jaar evolueren (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe zien de wereld en de mensheid er over één miljard jaar uit? Het YouTubekanaal 'RealLifeLore' (RLL) probeert een antwoord te geven op die
  [naar artikel]
 47. Politievakbonden gaan door met acties na ‘rampzalig’ overleg met minister (23/11/2021 - De Standaard)
  De ontmoeting tussen de politievakbonden en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden over een loonsverhoging en de eindeloopbaanregeling is dinsdagnamiddag op niets uitgedraaid. Het overleg ging rond 15.45 uur van start maar werd amper drie kwartier later alweer afgebroken, volgens de vakbonden die de vergadering als ‘rampzalig’ bestempelen.
  [naar artikel]
 48. Brusselse hotels vrezen voor  faillissementen na rampzalig jaar: "Inkomstenverlies van maar liefst 90%" (06/01/2021 - VRT NWS)
  De Brusselse hotels hebben een rampzalig jaar achter de rug door de coronacrisis. De Brusselse Hotel Associatie vreest voor faillisementen en vraagt de verschillende overheden om de steunmaatregelen voor de hotels te verlengen.
  [naar artikel]
 49. Wereldzaadbank die mensheid moet beschermen bij grote rampen is overstroomd (22/05/2017 - De Redactie)
  In de bank liggen zaden van de belangrijkste gewassen en bomen ter wereld opgeslagen die de mensheid moeten beschermen bij grote kern- en natuurrampen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy