De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Oekraïne zet zes viceministers van Defensie op straat: standaardprocedure of corruptiebestrijding?

Express

18/09/2023 - 15:57

De Oekraïense regering heeft zes viceministers en een staatssecretaris binnen het ministerie van Defensie op straat gezet. De nieuwe minister, Roestem Oemerov, begint met een propere lei. Alle schijn van corruptie op zijn departement moet zo snel mogelijk weg. Standaardprocedure? In het nieuws: Oemerov start zijn ambtstermijn met nieuwe senior adviseurs. Meer aan de hand? […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Defensie stuurt twee mobiele labo's en verschillende onderwaterrobots naar Oekraïne (02/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Defensie gaat twee mobiele medische laboratoria en meerdere hoogtechnologische onderwaterrobots naar Oekraïne sturen. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) vandaag bekendgemaakt in de militaire luchthaven van Melsbroek, vanwaar de toestellen naar Oekraïne verscheept zullen worden.
  [naar artikel]
 2. Defensie licht deelname aan EU-missie in Oekraïne toe, doel is om 15.000 Oekraïense soldaten op te leiden (16/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het ministerie van Defensie heeft meer details gegeven over de Belgische deelname aan de militaire bijstandsmissie van de Europese Unie om Oekraïne te steunen (‘European Military Assistance Mission’ of EUMAM). Die missie moet het mogelijk maken om tot 15.000 Oekraïense soldaten op te leiden in de strijd tegen de Russen.
  [naar artikel]
 3. Oekraïne is al 'de facto' NAVO-lid, zegt Oekraïense defensieminister aan BBC (13/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne is de facto lid van de NAVO geworden, zo oordeelt de Oekraïense minister van Defensie Oleksi Reznikov in een interview met de Britse omroep BBC. "Oekraïne als een land, en de strijdkrachten van Oekraïne, werden lid van de NAVO. De facto, niet de jure (bij wet, red.). Want we hebben wapens en de kennis hoe die te gebruiken", aldus Reznikov aan de BBC, in een gesprek dat in de Oekraïense hoofdstad plaatsvond.
  [naar artikel]
 4. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. President Zelensky: “Dagelijks sterven 50 tot 100 soldaten in Oost-Oekraïne” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Oekraïense leger concentreren de Russen zich steeds meer op de oostelijke regio’s Donetsk en Loehansk. Een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Defensie stelt dat de situatie verergert, en spreekt van “intense vuurgevechten” langs het front. Volgens de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe is de verovering van Loehansk zo goed als afgerond. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 5. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky: "Oekraïne heeft ruggengraat Russische leger gebroken” (22/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Oekraïense leger concentreren de Russen zich steeds meer op de oostelijke regio’s Donetsk en Loehansk. Een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Defensie stelt dat de situatie verergert, en spreekt van “intense vuurgevechten” langs het front. Volgens de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe is de verovering van Loehansk zo goed als afgerond. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 6. Russisch offensief in de Donbas, in het oosten van Oekraïne, laait weer op na bevel minister van Defensie (17/07/2022 - VRT NWS)
  Het Oekraïense leger bevestigt dat Rusland een nieuw offensief in gang steekt in het oosten van Oekraïne. De voorbije twee weken hadden de Russen een pauze ingelast, na de verovering van de hele provincie Loegansk. Maar die lijkt voorbij sinds de Russische minister van Defensie gisteren het bevel gaf aan zijn troepen om de strijd in Oekraïne weer op te voeren.
  [naar artikel]
 7. Live - Oekraïne. Von der Leyen belooft Oekraïne 18 miljard EU-steun in 2023 • Russische en Amerikaanse ministers van Defensie bespraken conflict in Oekraïne (21/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 8. Datalek legt Oekraïens munitieprobleem bloot: “Dit lek is beschadigend voor de Verenigde Staten en Oekraïne” (11/04/2023 - Express)
  Via de sociale media Discord en 4chan werden Amerikaanse interne veiligheidsdocumenten over het Oekraïens leger gelekt. Het Amerikaanse ministerie van Defensie is een onderzoek gestart, maar de informatie ligt wel op straat. Frederik Mertens van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies legt aan Business AM uit hoe schadelijk dit is. Luister hier naar het […]
  [naar artikel]
 9. Belgisch konvooi met militair beschermingsmateriaal op weg naar Oekraïne (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het konvooi met militair beschermings- en oriëntatiemateriaal van Defensie voor Oekraïne is vertrokken. Dat laat de woordvoerder van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) weten. Het leger lijst ook op welke wapens eventueel aangeboden kunnen worden aan Oekraïne. Over het al dan niet sturen van wapens is er nog geen politieke beslissing.
  [naar artikel]
 10. Oekraïne zegt moord op defensieminister voorkomen te hebben (09/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne heeft twee personen gearresteerd die voor de Russische inlichtingendienst werkten en plannen hadden om de Oekraïense minister van Defensie en het hoofd van de militaire inlichtingendienst te vermoorden. Dat verklaart de Oekraïense veiligheidsdienst SBU.
  [naar artikel]
 11. Oekraïne was niet betrokken bij sabotage Nord Stream, zegt minister van Defensie (08/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne heeft geen rol gespeeld bij de spectaculaire sabotage van de aardgaspijpleidingen Nord Stream in de Baltische Zee. Dat zegt de Oekraïense minister van Defensie Oleksij Reznikov na berichtgeving van de New York Times. Op basis van de Amerikaanse inlichtingendiensten schrijft de krant dat een "pro-Oekraïense groep" achter de sabotage zou gezeten hebben.
  [naar artikel]
 12. Oekraïne en Rusland wisselen opnieuw krijgsgevangenen uit (04/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en Oekraïne hebben bijna 180 gevangenen uitgewisseld. Volgens de Oekraïense topadviseur Andriy Yermak zijn 116 Oekraïners naar hun land teruggekeerd. 63 Russische krijgsgevangen maakten de tegenovergestelde beweging, aldus het Russische ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 13. Britse en Russische ministers van Defensie plannen ontmoeting over Oekraïne, VS sturen militaire hulp naar Oekraïne (22/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische minister van Defensie Sergej Shoigu en zijn Britse ambtgenoot Ben Wallace zullen in Moskou overleg plegen over de Oekraïense crisis. Dat heeft een medewerker van het Britse ministerie zaterdag meegedeeld. Intussen hebben de Verenigde Staten in de nacht van vrijdag op zaterdag militair hulpmaterieel naar Oekraïne gestuurd. Duitsland is niet van plan wapens te leveren, wel zal er een veldhospitaal worden geleverd.
  [naar artikel]
 14. Corruptieschandaal treft Oekraïne: Zelensky haalt grove borstel boven, meerdere politici opgestapt en ontslagen (24/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Alsof een oorlog niet genoeg is, is Oekraïne nu ook nog in de ban van een corruptieschandaal. President Volodymyr Zelensky gaat met de grove borstel door zijn regering en heeft al een fors aantal gouverneurs, viceministers en overheidsmedewerkers de laan uitgestuurd.
  [naar artikel]
 15. Oekraïense minister van Defensie: “We zijn de facto al NAVO-lid” (13/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne is de facto al lid van de NAVO geworden. Dat heeft althans de Oekraïense minister van Defensie Oleksi Reznikov gezegd in een interview met de BBC. “Het land Oekraïne en haar strijdkrachten werden lid van de NAVO. De facto (in de praktijk, red.), niet de jure (wettelijk, red.). Want we hebben de wapens en de kennis hoe die te gebruiken”, aldus Reznikov.
  [naar artikel]
 16. Twee Belgen gedood in Oekraïne, zegt Russisch ministerie van Defensie (17/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Volgens het Russische ministerie van Defensie zouden er al twee Belgische strijders in Oekraïne om het leven gekomen zijn. Dat meldt het Russische staatspersagentschap RIA op Telegram. In totaal zouden er 14 Belgen gevochten hebben in Oekraïne.
  [naar artikel]
 17. Twee Belgen gedood in Oekraïne, zegt Russisch ministerie van Defensie (17/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens het Russische ministerie van Defensie zouden er al twee Belgische strijders in Oekraïne om het leven gekomen zijn. Dat meldt het Russische staatspersagentschap RIA op Telegram. In totaal zouden er 14 Belgen gevochten hebben in Oekraïne.
  [naar artikel]
 18. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Rusland: vliegtuig vol westerse wapens neergeschoten - Oekraïne deelt beelden van in puin geschoten Irpin (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Russische ministerie van Defensie is de zuidelijke Oekraïense havenstad Marioepol volledig in handen van de Russische militairen en “ontdaan van Oekraïense troepen”. Dat bericht het Russische staatspersagentschap Tass op basis van het Russische ministerie van Defensie. De overgebleven Oekraïense troepen zouden worden omsingeld op het terrein van de staalfabriek Azovstal in de stad. Oekraïens president Zelensky waarschuwt dat als de Russen de laatste soldaten in Marioepol zouden doden, dat het einde van de vredesonderhandelingen met Moskou zal betekenen. Daarnaast roept hij de wereld op de nucleaire dreiging van Moskou serieus te nemen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 19. Oekraïne vervangt minister van Defensie (05/02/2023 - De Tijd)
  22:26 Minister van Defensie Oleksii Reznikov wordt vervangen door het hoofd van de militaire inlichtingendienst Kyrylo Budanov. Het is het zoveelste ontslag op rij binnen de Oekraïense overheid waar harde ...
  [naar artikel]
 20. DDOS-aanval op verschillende Oekraïense sites: mogelijk signaal van Rusland (15/02/2022 - Express)
  Verschillende websites in Oekraïne, waaronder Privatbank, Oschadbank en het ministerie van Defensie, zijn vandaag platgelegd door middel van een DDOS-aanval. De nationale cybersecurity-afdeling van het Oekraïense ministerie van Defensie meldde dit op hun website en Twitter. Vermoedelijk gaat het om een Russische aanval, aldus verschillende bronnen binnen de afdeling. Het ministerie van Defensie bevestigde in […]
  [naar artikel]
 21. LIVE. Strijd in oosten van Oekraïne neemt toe: Rusland zet ‘terminator-tanks' in en valt Sjevjerodonetsk aan (22/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Oekraïense leger concentreren de Russen zich steeds meer op de oostelijke regio’s Donetsk en Loehansk. Een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Defensie stelt dat de situatie verergert, en spreekt van “intense vuurgevechten” langs het front. Volgens de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe is de verovering van Loehansk zo goed als afgerond. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 22. LIVE OEKRAÏNE. Minister van Defensie ontkent dat ze levering van F-16's aan Oekraïne blokkeert: "Geen kwestie van wil, maar van capaciteit” (21/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) ontkent dat ze de levering van F-16's aan Oekraïne blokkeert. België heeft volgens haar al zijn gevechtstoestellen de komende jaren nodig om zijn veiligheid en operationele capaciteit te garanderen. “Het is dus geen kwestie van slechte wil", klinkt het. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.
  [naar artikel]
 23. Premier Alexander De Croo: “België levert 2.000 machinegeweren en 3.800 ton brandstof aan Oekraïne” (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat 2.000 machinegeweren en 3.800 ton brandstof leveren aan Oekraïne. Dat meldt premier Alexander De Croo (Open Vld) op Twitter. België gaat hiermee in op een vraag van Oekraïne zelf. Intussen is ook een konvooi met militair beschermings- en oriëntatiemateriaal van Defensie naar Oekraïne vertrokken, zo laat de woordvoerder van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) weten.
  [naar artikel]
 24. Oekraïense geheime dienst speelt kat-en-muisspel met collaborateurs en geïnfiltreerde Russische spionnen (25/04/2023 - Express)
  Bij de start van de invasie van Oekraïne vorig jaar kreeg Rusland heel wat hulp van binnenuit. Tot in de hoogste rangen van het Oekraïense staatsapparaat waren dubbelspionnen actief; het land lanceerde ondertussen een grondige opkuisactie. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Defensie, spionage of de oorlog in Oekraïne? Defensiejournalist Kasper Goossens […]
  [naar artikel]
 25. Oekraïne zegt Bachmoet te naderen, Rusland ontkent (12/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne stelt dat de Oekraïense krijgsmacht weer wat dichter bij de felbevochten stad Bachmoet gekomen is. “Militairen hebben zo’n 2 kilometer grondgebied heroverd”, stelt onderminister van Defensie Hanna Maljar vrijdag. Het Russische ministerie van Defensie zegt dat die verklaring “niet in overeenstemming is met de werkelijkheid”.
  [naar artikel]
 26. LIVE OEKRAÏNE. Kiev: “Pilotentraining voor F-16's is al begonnen” - 7 doden en 117 gewonden bij aanval op Oekraïense stad Tsjernihiv (20/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De opleiding voor Oekraïense piloten om F-16's te leren besturen is al begonnen. Dat heeft de Oekraïense minister van Defensie Oleksij Reznikov gezegd. Bij een raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv zijn zaterdag zeker zeven mensen om het leven gekomen. Ook zijn er 117 gewonden. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 27. Russische troepen rukken op en "grote hoeveelheid" geleverde wapens vernietigd: de oorlog in het oosten van Oekraïne (27/04/2022 - VRT NWS)
  In het oosten van Oekraïne hebben de Russische troepen verschillende dorpen ingenomen in de regio van Charkov en in de Donbas, zo meldt het Oekraïense ministerie van Defensie. Ook is een "grote hoeveelheid" wapens geleverd door de VS en Europa vernietigd door een raketaanval, laat het Russische ministerie van Defensie weten. In Rusland, net over de grens met Oekraïne, is een munitiedepot in brand gevlogen. De Oekraïense regering bevestigt, noch ontkent dat zij erachter zit.
  [naar artikel]
 28. LIVE OEKRAÏNE. LIVE OEKRAÏNE. Biden vraagt Congres om 13 miljard dollar extra militaire steun voor Oekraïne (11/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Oekraïense troepen hebben bijna alle strategische plekken rond de stad Bachmoet veroverd”, dat zegt de Oekraïense onderminister van Defensie Hanna Maljar tegen de Britse krant The Guardian. “We hebben de Russen bijna omsingeld. Ze zitten nu gevangen in de stad”. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 29. LIVE. Rusland: vliegtuig vol westerse wapens neergeschoten - Oekraïne deelt beelden van in puin geschoten Irpin (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Russische ministerie van Defensie is de zuidelijke Oekraïense havenstad Marioepol volledig in handen van de Russische militairen en “ontdaan van Oekraïense troepen”. Dat bericht het Russische staatspersagentschap Tass op basis van het Russische ministerie van Defensie. De overgebleven Oekraïense troepen zouden worden omsingeld op het terrein van de staalfabriek Azovstal in de stad. Oekraïens president Zelensky waarschuwt dat als de Russen de laatste soldaten in Marioepol zouden doden, dat het einde van de vredesonderhandelingen met Moskou zal betekenen. Daarnaast roept hij de wereld op de nucleaire dreiging van Moskou serieus te nemen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 30. LIVE OEKRAÏNE. Biden roept op om steun aan Oekraïne niet te onderbreken - Britten willen troepen naar Oekraïne sturen (01/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Verenigd Koninkrijk gaat binnenkort troepen naar Oekraïne sturen om ter plaatse Oekraïense soldaten te trainen. Dat zegt de Britse minister van Defensie Grant Shapps, die ook stelt dat de Britse marine mogelijk ook haar opwachting maakt op de Zwarte Zee. De Amerikaanse president Biden heeft er na de goedkeuring van de noodbegroting in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat voor gepleit om snel met nieuwe steun voor Oekraïne over de brug te komen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.
  [naar artikel]
 31. Corruptieschandaal treft Oekraïne: Zelenski haalt grove borstel boven, meerdere politici opgestapt en ontslagen (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Alsof een oorlog niet genoeg is, is Oekraïne nu ook nog in de ban van een corruptieschandaal. President Volodimir Zelenski gaat met de grove borstel door zijn regering en heeft al een fors aantal gouverneurs, viceministers en overheidsmedewerkers de laan uitgestuurd. Er zullen er nog meer volgen, hebben de autoriteiten in Kiev dinsdag gezegd.
  [naar artikel]
 32. Oekraïne pronkt met beelden van nieuwe Harpoon-raketten: “Genoeg om Russische vloot tot zinken te brengen” (29/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Oekraïne heeft videobeelden gedeeld van Harpoon-raketten die afkomstig zijn uit Denemarken. De raketten dienen onder meer om de Oekraïense kust te beschermen, aldus de Oekraïense minister van Defensie Oleksii Reznikov.
  [naar artikel]
 33. LIVE OEKRAÏNE. Spanningen binnen Vivaldi over levering F-16's aan Oekraïne: MR valt minister Ludivine Dedonder (PS) aan (04/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De mogelijkheid om F-16's aan Oekraïne te leveren, veroorzaakt spanningen binnen Vivaldi. Het Oekraïense ministerie van Defensie heeft een filmpje gepost op sociale media waarin het de lofzang zingt van ons land. En een clandestien bedrijvennetwerk van de Russische militaire inlichtingendienst kon via België gevoelige westerse technologie naar Moskou loodsen en zo sancties omzeilen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via onze liveblog.
  [naar artikel]
 34. Oekraïne: “Pilotentraining voor F-16’s is al begonnen” (20/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  De opleiding voor Oekraïense piloten om F-16’s te leren besturen is al begonnen. Dat heeft de Oekraïense minister van Defensie Oleksij Reznikov bevestigd. Ook Oekraïense ingenieurs en technici krijgen training.
  [naar artikel]
 35. LIVE. Rusland stelt Oekraïense strijders in Marioepol ultimatum: “Geef je over of sterf” (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Russische ministerie van Defensie is de zuidelijke Oekraïense havenstad Marioepol volledig in handen van de Russische militairen en “ontdaan van Oekraïense troepen”. Dat bericht het Russische staatspersagentschap Tass op basis van het Russische ministerie van Defensie. De overgebleven Oekraïense troepen zouden worden omsingeld op het terrein van de staalfabriek Azovstal in de stad. Oekraïens president Zelensky waarschuwt dat als de Russen de laatste soldaten in Marioepol zouden doden, dat het einde van de vredesonderhandelingen met Moskou zal betekenen. Daarnaast roept hij de wereld op de nucleaire dreiging van Moskou serieus te nemen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 36. LIVE. Moskou stelt Oekraïense strijders in Marioepol ultimatum: “Geef je over of sterf” (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Russische ministerie van Defensie is de zuidelijke Oekraïense havenstad Marioepol volledig in handen van de Russische militairen en “ontdaan van Oekraïense troepen”. Dat bericht het Russische staatspersagentschap Tass op basis van het Russische ministerie van Defensie. De overgebleven Oekraïense troepen zouden worden omsingeld op het terrein van de staalfabriek Azovstal in de stad. Oekraïens president Zelensky waarschuwt dat als de Russen de laatste soldaten in Marioepol zouden doden, dat het einde van de vredesonderhandelingen met Moskou zal betekenen. Daarnaast roept hij de wereld op de nucleaire dreiging van Moskou serieus te nemen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 37. Britse minister van Defensie overweegt troepen naar Oekraïne te sturen om daar militairen te trainen (01/10/2023 - VRT NWS)
  De Britse minister van Defensie Grant Shapps denkt eraan om Britse troepen naar Oekraïne te sturen om ter plaatse militairen op te leiden. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met de krant The Telegraph. Bondgenoten van Oekraïne zijn tot dusver niet officieel in het land aanwezig om escalatie met Rusland te vermijden.
  [naar artikel]
 38. Oekraïne verspreidt beelden van succesvolle aanvallen op Russisch militair konvooi en aanvalsboten (02/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Oekraïense ministerie van Defensie verspreidde de voorbije dagen beelden van succesvolle aanvallen van hun troepen op het Russische leger. Zo werden vrijdag volgens Oekraïne zeker dertig militaire voertuigen - waarvan de helft tanks - vernietigd in de Oekraïense stad Izjoem.
  [naar artikel]
 39. Oekraïne: geëvacueerde militairen uit Azov-staalfabriek worden uitgeruild (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ruim 260 Oekraïense soldaten die uit de staalfabriek Azovstal in de belegerde Oekraïense havenstad Marioepol zijn geëvacueerd, zijn onderdeel van een uitruil. Dat bevestigde de onderminister van Defensie van Oekraïne, Hanna Maliar, in een videoboodschap op sociale media zonder verder in te gaan op de details.
  [naar artikel]
 40. Oekraïne en Rusland wisselen 50 krijgsgevangenen uit (01/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en Oekraïne hebben opnieuw krijgsgevangenen uitgewisseld. Het Russische ministerie van Defensie en de Oekraïense autoriteiten lieten weten dat donderdag vijftig gevangen militairen zijn geruild.
  [naar artikel]
 41. België koopt voor 32,4 miljoen euro munitie voor Oekraïne (09/06/2023 - Knack)
  De federale regering koopt voor 32,4 miljoen euro aan munitie voor het Oekraïense leger. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist, meldt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). Het gaat om 105mm-munitie die wordt aangekocht bij de Belgische industrie en ‘zo snel als mogelijk’ zal worden geleverd. De aankoop maakt deel uit van het veertiende militaire steunpakket aan Oekraïne.  In totaal leverde Defensie al voor 306 miljoen euro aan Oekraïne, zowel in de vorm van dodelijke wapens als niet-dodelijke steun, waarvan 41 miljoen euro aan brandstof. Daarnaast heeft het Belgische leger al meer dan 700 Oekraïense militairen opgeleid. Defensie zal binnen een coalitie met onder meer Denemarken en België ook Oekraïense piloten opleiden om met F-16-gevechtsvliegtuigen te kunnen vliegen. The post België koopt voor 32,4 miljoen euro munitie voor Oekraïne appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 42. Oekraïne onderzoekt mogelijk gebruik van Belgische wapens in Rusland (15/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne onderzoekt of pro-Oekraïense milities Belgische wapens hebben gebruikt op Russisch grondgebied. Dat heeft de Oekraïense minister van Defensie Oleksiy Reznikov donderdag gezegd tijdens een ontmoeting met zijn Belgische ambtgenote Ludivine Dedonder in Brussel.
  [naar artikel]
 43. Komt de Krim binnenkort terug in Oekraïense handen? (06/04/2023 - Express)
  Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Defensie, spionage of de oorlog in Oekraïne? Defensiejournalist Kasper Goossens stuurt ze wekelijks recht naar jouw mailbox. Interesse? Schrijf je via deze link in! Oekraïne staat open voor vredesonderhandelingen. Althans, toch na een geslaagd tegenoffensief, dat de Oekraïense strijdkrachten tot aan de Krim moet voeren. Al […]
  [naar artikel]
 44. Oekraïense onderminister van Defensie: “Russen zullen panikeren wanneer tegenoffensief begint” (09/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Wanneer het Oekraïense tegenoffensief begint, wil hij niet zeggen. Maar dat het Rusland zal verrassen en zal verslaan wél. De Oekraïense onderminister van Defensie, Volodimir Havrilov, heeft in een interview met The independent duidelijk gemaakt dat hij er goede hoop op heeft dat de oorlog gunstig zal uitdraaien voor zijn land.
  [naar artikel]
 45. Britse en Russische ministers van Defensie plannen ontmoeting over Oekraïne (22/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische minister van Defensie Sergej Shoigu en zijn Britse ambtgenoot Ben Wallace zullen in Moskou overleg plegen over de Oekraïense crisis. Dat heeft een medewerker van het Britse ministerie zaterdag meegedeeld.
  [naar artikel]
 46. Russische minister van Defensie bezoekt frontlijn in Oekraïne: “Goed bezig, maar we hebben nog werk voor de boeg” (04/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe is naar de frontlijn in het oosten van Oekraïne afgereisd. Hij inspecteerde de troepen, luisterde naar een situatierapport in een commandopunt in het Donbas-gebied en prees de soldaten, zo maakte het Russische ministerie van Defensie zaterdag bekend via Telegram.
  [naar artikel]
 47. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Rusland: "Voorbije nacht meer dan 600 Oekraïense strijders gedood” (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft in de voorbije nacht meerdere Oekraïense stellingen en bolwerken bestookt met artillerie. Het ministerie van Defensie beweert dat daarbij meer dan zeshonderd Oekraïense strijders omgekomen zijn en 61 gevechtsvoertuigen vernietigd zijn. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 48. President Oekraïne schuift minister van Defensie opzij (03/09/2023 - De Tijd)
  22:37 De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft in zijn dagelijkse videotoespraak aangekondigd dat Roestem Oemjerov de nieuwe minister van Defensie wordt. Oemjerov vervangt Oleksij Reznikov die er al...
  [naar artikel]
 49. Oekraïense man klimt op tank om opmars Russisch leger te stuiten (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russische overheid kondigde zaterdagavond een “groter offensief” in Oekraïne aan en bestookt onder meer de miljoenensteden Kiev en Charkov. Maar het Oost-Europese land is nog niet op de knieën gedwongen: overal in Oekraïne geven burgers gehoor aan de oproep van hun regering om molotovcocktails te maken. Op sociale media verschijnen ook beelden van dappere Oekraïners die op straat komen om de Russische tanks buiten te houden. In Bakhmach, een stad in het noorden van Oekraïne, werd een man gefilmd toen hij op een militair voertuig klom. Maar ook in andere steden komen mensen massaal op straat tegen de invasie.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy