De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

“Heel België verwacht dat Remco de nieuwe Merckx wordt”: Armstrong en Bruyneel (kritisch) over de toekomst van ‘ronderenner’ Evenepoel

Gazet van Antwerpen

18/09/2023 - 16:28

In de Vuelta zou Remco Evenepoel (23) meestrijden voor het algemeen klassement, maar dan kwam die verdomde rit naar de Tourmalet. De voormalig wereldkampioen had een complete offday en verloor zowaar een klein halfuur op de andere favorieten. “Je mag geen slechte dag hebben in een grote ronde”, zei Lance Armstrong kritisch in podcast ‘THEMOVE’, waarin hij samen met Johan Bruyneel de kansen van Evenepoel in grote rondes wikt en weegt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Het kan niet makkelijk zijn voor Remco”: Armstrong en Bruyneel schatten in wat toekomst is voor de ronderenner Evenepoel (18/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Remco Evenepoel (23) heeft er een bewogen Vuelta opzitten. De kopman van Soudal-Quick Step ging voor een goed klassement, maar moest het geweer van schouder veranderen na zijn inzinking in de rit naar de Tourmalet. Dat deed hij uitstekend, oordelen Lance Armstrong en Johan Bruyneel in hun wielerpodcast ‘THEMOVE’, maar wat betekent deze Vuelta voor zijn toekomst als ronderenner?
  [naar artikel]
 2. Lance Armstrong looft mentale sterkte Evenepoel: “Hij is ‘one tough son of a b****’”, Bruyneel zag Remco nog nooit zo scherp (30/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Remco Evenepoel verbaasde vriend en vijand in de eerste week van de Vuelta. Ook Lance Armstrong en Johan Bruyneel kijken met grote ogen naar Belgiës grote rondehoop. In Amstrongs podcast ‘The Move’ worden Remco’s kansen op de eindzege gewikt en gewogen. “De verzamelde tegenstand kan maar op één ding hopen: een offday van Remco. Want hem aanvallen kunnen ze niet.”
  [naar artikel]
 3. EXCLUSIEF. Johan Bruyneel over het Vlaamse voorjaar, Van Aert en Evenepoel: “Remco is misschien het grootste talent van het hedendaagse wielrennen” (22/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Als Johan Bruyneel (58) praat, dan beeft de wielerwereld. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck en VTM-nieuwsanker Maarten Breckx hadden een diepgaand gesprek met de ex-ploegleider van Lance Armstrong. Exclusief en ongecensureerd. Na het dopingverleden heeft Bruyneel het vandaag in z’n kenmerkende no-nonsensestijl over het Vlaamse voorjaar, Wout van Aert en de toekomst van Remco Evenepoel. “Ineos jaagt op Remco als was hij loslopend wild.”
  [naar artikel]
 4. KIJK EXCLUSIEF. Johan Bruyneel over het Vlaamse voorjaar, Van Aert en Evenepoel: “Remco is misschien het grootste talent van het hedendaagse wielrennen” (22/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Als Johan Bruyneel (58) praat, dan beeft de wielerwereld. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck en VTM-nieuwsanker Maarten Breckx hadden een diepgaand gesprek met de ex-ploegleider van Lance Armstrong. Exclusief en ongecensureerd. Na het dopingverleden heeft Bruyneel het vandaag in z’n kenmerkende no-nonsensestijl over het Vlaamse voorjaar, Wout van Aert en de toekomst van Remco Evenepoel. “Ineos jaagt op Remco als was hij loslopend wild.”
  [naar artikel]
 5. Johan Bruyneel vindt dat Evenepoel “nog te veel op adrenaline koerst”: “Daardoor maakt hij fouten, en Roglic straft die af” (27/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na de Ronde van Catalonië twijfelt niemand er nog aan: de Giro wordt een duel tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic. Een duel tussen “twee compleet verschillende karakters”, zegt ex-ploegleider Johan Bruyneel in podcast ‘The Move’. “Als het bij Remco niet gaat zoals hij het wil, zal hij tonen dat hij niet blij is. Bij Roglic zie je dat nooit. Hij is meer ‘zen’ dan Remco.”
  [naar artikel]
 6. KIJK EXCLUSIEF. Johan Bruyneel over het Vlaamse voorjaar, Van Aert en Evenepoel: “Ineos jaagt op Remco als was hij loslopend wild” (22/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Als Johan Bruyneel (58) praat, dan beeft de wielerwereld. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck en VTM-nieuwsanker Maarten Breckx hadden een diepgaand gesprek met de ex-ploegleider van Lance Armstrong. Exclusief en ongecensureerd. Na het dopingverleden heeft Bruyneel het vandaag in z’n kenmerkende no-nonsensestijl over het Vlaamse voorjaar, Wout van Aert en de toekomst van Remco Evenepoel. “Van der Poel heeft misschien iets meer talent dan Van Aert, maar je kan niet altijd op hem rekenen”
  [naar artikel]
 7. Remco Evenepoel vindt kritiek van Eddy Merckx “heel jammer”: “Ik sta zeker niet aan de start om de ploeg te flikken (23/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Eddy Merckx verklaarde afgelopen week in de pers dat Remco Evenepoel, die zondag in de wegrit van het WK wielrennen in België in steun koerst van kopman Wout van Aert, vooral voor zichzelf rijdt. Evenepoel reageerde donderdag, tijdens een persmoment in aanloop naar de wegrit in het Belgische teamhotel in Mechelen, op de woorden van Merckx. “Heel jammer”, klonk het bij het talent van Deceuninck - Quick-Step.
  [naar artikel]
 8. Johan Bruyneel snapt de tactiek van Evenepoel niet: “Wielrennen op het hoogste niveau werkt helemaal niet zo, zelfs als je Remco Evenepoel heet” (11/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de tweede Vueltarit op rij ging Remco Evenepoel zondag mee in de ontsnapping. Iets wat voormalig ploegleider Johan Bruyneel maar moeilijk kan vatten. Dat liet hij verstaan in zijn podcast, ‘THEMOVE+’. “Dit draagt niets bij tot zijn Vuelta.”
  [naar artikel]
 9. Johan Bruyneel kritisch voor vader Evenepoel: “Misschien is het tijd dat Remco een andere makelaar zoekt” (14/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De geruchten over een vertrek van Remco Evenepoel (23) bij Soudal Quick-Step blijven een actueel thema in wierland. Aan de vooravond van het WK op de weg in Glasgow deed zélfs vader Patrick Evenepoel meer dan zijn duit in het zakje. “Onacceptabel”, vindt voormalig ploegleider Johan Bruyneel. “Hij heeft maar één intentie: de onzekerheid in leven houden, zodat teams met veel geld toch hun kans zien.”
  [naar artikel]
 10. Voormalig ploegleider Johan Bruyneel snapt de tactiek van Evenepoel niet: “Wielrennen op het hoogste niveau werkt helemaal niet zo, zelfs als je Remco Evenepoel heet” (11/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Voor de tweede Vueltarit op rij ging Remco Evenepoel zondag mee in de ontsnapping. Iets wat voormalig ploegleider Johan Bruyneel maar moeilijk kan vatten. Dat liet hij verstaan in zijn podcast, ‘THEMOVE+’. “Dit draagt niets bij tot zijn Vuelta.”
  [naar artikel]
 11. Bruyneel kan niet vatten dat Evenepoel opnieuw in aanval ging: “Niet slim. Krijgt hij wel het juiste advies?” (11/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Remco Evenepoel (23) ging gisteren in de Vuelta opnieuw mee in de ontsnapping. En dat was volgens voormalig ploegleider Johan Bruyneel geen goed idee. “Dit was niet slim. Ik vraag me af wie deze beslissingen neemt?”, vertelt hij in zijn podcast ‘THEMOVE’. Bruyneel vindt dan ook dat Evenepoel zich in de laatste week nog maar op één ding moet focussen.
  [naar artikel]
 12. Armstrong, Ullrich, Wiggins en Cavendish vol lof over Evenepoel: “De manier waarop hij wint getuigt van grote dominantie” (27/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mooie woorden over Remco Evenepoel in ‘The Move’, de podcast van Lance Armstrong. De Amerikaan had naar aanleiding van het WK wielrennen een uitzonderlijk panel met Jan Ullrich, Mark Cavendish en Bradley Wiggins: “Evenepoel is een ongelofelijke coureur.”
  [naar artikel]
 13. Onlangs vroeg hij zich af waarom Evenepoel niet nóg beter zou worden dan hem, nu zegt Merckx: “Met Remco is niets onmogelijk” (21/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu al wordt Remco Evenepoel (20) de nieuwe Eddy Merckx genoemd. Voor Merckx (74) gaat die vlieger op. Meer zelfs: op de recentste Kristallen Fiets,...
  [naar artikel]
 14. Remco Evenepoel nu ook ambitieus voor de wegrit: “Misschien kan ik zondag nog eens een tijdrit rijden” (24/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Als ronderenner nog wisselvallig, als tijdrijder altijd op de afspraak: Remco Evenepoel (22) reed op het BK in Gavere de rest op een hoopje. Alweer een hokje afgevinkt op het palmares en op naar de volgende mijlpaal. “De regenboogtrui is een heel groot doel.”
  [naar artikel]
 15. De roze raad van Eddy Merckx voor Remco Evenepoel: “Op dit moment in zijn carrière rijdt hij beter de Giro dan de Tour” (20/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rijdt Remco Evenepoel (22) volgend seizoen de Giro of de Tour? Als het van Eddy Merckx afhangt, wordt het Italië. Treedt Evenepoel in zijn voetsporen door als wereldkampioen de Giro te winnen? “Hij heeft een evolutie doorgemaakt, maar het zal moeilijker zijn dan in de Vuelta”, vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport.
  [naar artikel]
 16. Eddy Merckx lovend over Remco Evenepoel: “Hij wordt misschien beter dan ik” (04/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Eddy Merckx zag hoe een indrukwekkende Remco Evenepoel naar de zege soleerde in de Clásica San Sebastián. “ Als 19-jarige zo’n wedstrijd...
  [naar artikel]
 17. Eddy Merckx en Paul Van Himst vurig over “de voetbal en de vélo”: “Voor Milaan-Sanremo aten wij om 6u30 ‘s ochtends biefstuk met rijst, dat was ‘stoempen’” (16/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ene omwille van Remco Evenepoel, de andere omdat hij jarig was: Eddy Merckx (76) en Paul Van Himst (78) blijven de kranten halen. Zo gaat dat met iconen — die zijn altijd relevant. Vandaar dat we wat tevreden waren toen Merckx en Van Himst instemden met dit dubbelinterview. Een gesprek over “de vélo en de voetbal”. “Remco is een beetje opvliegend, Eddy.” - “Hij zal wel kalmeren, Paul.”
  [naar artikel]
 18. KIJK. Remco Evenepoel draagt een opvallende witte koersbroek: “Ik vind het wel iets hebben” (23/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Remco Evenepoel rijdt vandaag volledig in het wit. “Het is de ‘suprise’ van de dag”, aldus een glunderende Evenepoel. “Ik vind het wel iets hebben. Het zou eveneens een mooie Instagramfoto kunnen opleveren.” De wereldkampioen verwacht dat de koers vroeg zal openbreken. “Door de nieuwe finale zal er vroeger oorlog gemaakt worden.”
  [naar artikel]
 19. Supporterslied van Studio Brussel voor Remco Evenepoel grote hit op Italiaanse media: “Onbewerkte versie klonk heel vals” (10/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het supporterslied van ‘Studio Brussel’-presentatoren Fien Germijns, Thibault Christiaensen en Eva De Roo om Remco Evenepoel naar de overwinning in de Giro d’Italia 2023 te loodsen gaat in Italië niet onopgemerkt voorbij. Van de grootste Italiaanse sportkrant tot de live-uitzending op ‘Rai Sport’: de videoclip van ‘Remco perché ti amo’ is een regelrechte virale hit. “Remco werd erover aangesproken door een Italiaanse journaliste”, vertelt Eva De Roo.
  [naar artikel]
 20. “Beste keuze die ik in mijn leven al gemaakt heb”: zo blij is Remco Evenepoel dat hij België even links liet (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met de Vuelta staat Remco Evenepoel aan de vooravond van zijn tweede grote Ronde, maar in niets lijkt de Evenepoel van de Giro van vorig jaar op de huidige. Andere voorbereiding, andere mindset, ander verwachtingspatroon ook. Het moet Evenepoel ditmaal veel beter toelaten zijn grenzen in het echte rondewerk te verkennen en dat doet hem duidelijk deugd. Evenepoel: “In het hoofd en de benen is dit een heel andere Remco.”
  [naar artikel]
 21. “Beste keuze die ik in mijn leven al gemaakt heb”: zo blij is Remco Evenepoel dat hij België even links liet (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met de Vuelta staat Remco Evenepoel aan de vooravond van zijn tweede grote Ronde, maar in niets lijkt de Evenepoel van de Giro van vorig jaar op de huidige. Andere voorbereiding, andere mindset, ander verwachtingspatroon ook. Het moet Evenepoel ditmaal veel beter toelaten zijn grenzen in het echte rondewerk te verkennen en dat doet hem duidelijk deugd. Evenepoel: “In het hoofd en de benen is dit een heel andere Remco.”
  [naar artikel]
 22. VIDEO. Terwijl Lance Armstrong dolt met Jan Ullrich, beleeft zoontje van Johan Bruyneel een droom: “Beter wordt het niet” (26/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  In het wiel van Lance Armstrong een helling op fietsen. Het lijkt wel een droom, maar niet langer voor Christian Bruyneel. De zoon van ex-ploegleider/renner Johan Bruyneel kreeg de eer tijdens een trainingskamp in Mallorca.
  [naar artikel]
 23. Ouders van Remco Evenepoel komen hun zoon aanmoedigen: “Verwacht kleinere tijdsverschillen door het regenweer” (14/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Patrick Evenepoel en Agna, de ouders van Remco Evenepoel, zijn vandaag present in Cesena, net als Remco’s vrouw Oumi. “We waren er ook bij tijdens de tijdrit van de Vuelta in Alicante en Remco had graag dat we er opnieuw bij waren”, aldus Patrick Evenepoel.
  [naar artikel]
 24. Wat nu, Remco? Zeven dwingende vragen over de toekomst van wereldkampioen Evenepoel: “Ga weg uit België” (27/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wat nu, Remco Evenepoel? Hoe ziet de toekomst eruit als je op je 22ste wereldkampioen bent, met Luik-Bastenaken-Luik en de Vuelta erbovenop? Zeven dwingende vragen over de beste renner van het seizoen 2022. “De kans dat hij nog dubbel zo goed gaat worden als nu, is vrij klein.”
  [naar artikel]
 25. Remco Evenepoel verwacht veel hectiek in derde Girorit (en krijgt ei in de broek): “Ik zal waarschijnlijk aan het wiel van Roglic plakken” (08/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Niet voor niets heeft roze trui Remco Evenepoel de laatste zeventig kilometer van de derde Girorit verkend. “Ik verwacht een nerveuze aanloop naar de eerste klim.” Voor de ‘aanstoker van de val’ van gisteren toont hij clementie. “Het is een nieuwe dag. Wat gisteren is gebeurd, moeten we vergeten.”
  [naar artikel]
 26. “Als hij de normen bepaalt, dan zijn we ver weg”: Michel Wuyts hard voor uitspraken Johan Bruyneel over Pogacar (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Johan Bruyneel, ex-prof en -ploegleider van onder meer Lance Armstrong, uitte in de podcast ‘The Move’ op YouTube kritiek op de knaldrang van Tadej Pogacar. In ‘Wuyts en Vlaeminck’ is onze analist Michel Wuyts het niet eens met Bruyneel, integendeel.
  [naar artikel]
 27. Eddy Merckx waagt zich aan straffe uitspraak: “Waarom zou Evenepoel niet béter worden van Merckx?” (05/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Qua symboliek kan het tellen: Remco Evenepoel kreeg zijn Kristallen Fiets uit handen van Eddy Merckx (74). De jongen met de grootste toekomst in...
  [naar artikel]
 28. Eddy Merckx waagt zich aan straffe uitspraak: “Waarom zou Evenepoel niet béter worden dan Merckx?” (05/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Qua symboliek kan het tellen: Remco Evenepoel kreeg zijn Kristallen Fiets uit handen van Eddy Merckx (74). De jongen met de grootste toekomst in...
  [naar artikel]
 29. Onze chef wielrennen over tegenvallende Tirreno-Adriatico: “Remco Evenepoel is Maradona niet, hij is ook niet de nieuwe Merckx” (14/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elfde op 4:20 van winnaar Tadej Pogacar, Remco Evenepoel had iets meer van Tirreno- Adriatico verwacht. Welke lessen moeten uit de Italiaanse rittenkoers worden getrokken? Moet Patrick Lefevere met Evenepoel opnieuw naar de tekentafel? Onze chef wielrennen: “Voor het grote en zelfs kleine rondewerk moet Evenepoel zich nu in de haren krabben.”
  [naar artikel]
 30. Michel Wuyts reageert in ‘Wuyts en Vlaeminck’ op uitspraken van Johan Bruyneel over Pogacar: “Als Johan de normen gaat bepalen, dan zijn we ver weg” (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Johan Bruyneel, ex-prof en -ploegleider van onder meer Lance Armstrong, uitte in de podcast ‘The Move’ op YouTube kritiek op de knaldrang van Tadej Pogacar. In ‘Wuyts en Vlaeminck’ is onze analist Michel Wuyts het niet eens met Bruyneel, integendeel.
  [naar artikel]
 31. “Remco is dit jaar misschien vier dagen thuis geweest”: Patrick Lefevere blij dat harde trainingswerk van Evenepoel beloond wordt (23/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  En of hij tevreden was met de zege van zijn poulain Remco Evenepoel. Patrick Lefevere zag Evenepoel naar België komen en meteen de eerste voorjaarsklassieker voor Soudal-Quick Step winnen. Al was Lefevere toch ook wat gepikeerd: “Waarschijnlijk zullen de criticasters nu zeggen dat Remco gewonnen heeft door de val van Pogacar”, zei hij voor de tv-camera’s na afloop.
  [naar artikel]
 32. Wij zagen Remco Evenepoel wereldkampioen worden, samen met zijn ouders en vriendin Oumi: “Dromen doe je altijd, dromen moet je doen. Maar dit?!” (25/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Feest in Schepdaal aan Café In De Rustberg waar zo’n 200 supporters de wedstrijd op groot scherm volgden en iedereen ervan overtuigd is: “Le nouveau Merckx est arrivé.” Van zes uur ’s morgens stonden ze er paraat, met koffie en al heel snel ook wat pintjes. “Nu gaan we feesten”, aldus Remco’s vader Patrick. “Amai niet.” En morgen werken? “Ook ‘amai niet’.”
  [naar artikel]
 33. Wij zagen Remco Evenepoel wereldkampioen worden, samen met zijn ouders en vriendin Oumi: “Dromen doe je altijd, dromen moet je doen. Maar dit?!” (25/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Feest in Schepdaal aan Café In De Rustberg waar zo’n 200 supporters de wedstrijd op groot scherm volgden en iedereen ervan overtuigd is: “Le nouveau Merckx est arrivé.” Van zes uur ’s morgens stonden ze er paraat, met koffie en al heel snel ook wat pintjes. “Nu gaan we feesten”, aldus Remco’s vader Patrick. “Amai niet.” En morgen werken? “Ook ‘amai niet’.”
  [naar artikel]
 34. Remco Evenepoel en de nieuwe maat der dingen: “Eigenlijk wil ik álles winnen, ja” (12/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zo. Het tijdrijden op het WK wielrennen bij de elites heeft hij nu ook gewonnen. Bovenop alles wat hij is geweest en in de toekomst ongetwijfeld nog zal zijn. Want reken maar: ‘we ain’t seen nothing yet’. Het succes en de glorie blijven maar duren in zijn nog jonge leven. Remco Evenepoel, ‘Ketje’ uit Schepdaal van 23, is de nieuwe maat der dingen. Op en naast de fiets.
  [naar artikel]
 35. Axel Merckx baalt van ‘njet’ supertalent, in de VS dromen ze al van hun eigen Evenepoel: “Hij is Remco, maar dan met meer power” (22/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Remco Evenepoel werkt in alle stilte toe naar zijn laatste doel van het wielerseizoen: de Ronde van Lombardije. Afwachten of de Belgische kampioen uitdagers als Tadej Pogar en Primoz Roglic de baas kan. Intussen dromen ze in de VS van hun eigen Remco.
  [naar artikel]
 36. Tadej Pogacar over Evenepoel, Allan Peiper, Merckx en het ‘nieuwe wielrennen’: “Remco en ik gaan mekaar nog vaak tegenkomen” (09/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Funfact. Tadej Pogacar kan Eddy Merckx opvolgen. De eerste renner sinds 1972 die in hetzelfde jaar de Tour, een voorjaarsklassieker en een Monument in het najaar wint. Voor het eerst rijdt de Sloveen de Ronde van Lombardije. En zoals dat hoort voor een renner met zijn status: meteen als favoriet. Al is hij niet de enige. “Evenepoel verzorgt altijd en overal de show.”
  [naar artikel]
 37. Eddy Merckx en Paul Van Himst vurig over “de voetbal en de vélo”: “Remco is een beetje te opvliegend, Eddy” - “Hij zal wel kalmeren, Paul” (16/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ene omwille van Remco Evenepoel, de andere omdat hij jarig was: Eddy Merckx (76) en Paul Van Himst (78) blijven de kranten halen. Zo gaat dat met iconen — die zijn altijd relevant. Vandaar dat we wat tevreden waren toen Merckx en Van Himst instemden met dit dubbelinterview. Een gesprek over “de vélo en de voetbal”. “Anderlecht is beter dan vorig jaar. En er is nog groeimarge. Maar de titel of zelfs tweede wordt moeilijk.”
  [naar artikel]
 38. Ook Johan Bruyneel, doorgaans de nuchterheid zelve, liet zich meeslepen in Remco-hype: “Waanzin dat ik Evenepoel bij favorieten plaatste” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zelfs Johan Bruyneel ontsnapte er niet aan. Ook hij rekende Remco Evenepoel bij de favorieten op eindwinst in de Giro. Bruyneel weet wat het is en wat er nodig is om een grote ronde te winnen. Had het dan gekund, dat Evenepoel in zijn eerste Giro al meteen eindwinnaar zou worden? “Het zou niet normaal zijn geweest. Maar niets van wat hij tot nu heeft gedaan is normaal.”
  [naar artikel]
 39. 'Armstrong en Bruyneel zullen het bijzonder lastig krijgen' (05/04/2019 - De Morgen)
  Johan Bruyneel gaat straks niet mee naar de Tour met RadioShack. Hij wordt er met Lance Armstrong van beschuldigd verschillende dopingwetten te hebben overtreden en wil zijn ploeg 'de slechte afleiding' besparen. Volgens Pierre Ballester betekent de beschuldiging mogelijk 'het begin van het einde van het keizerrijk Armstrong.'
  [naar artikel]
 40. Jurgen Van den Broeck: “Volgens Johan Bruyneel had ik in 2011 de Tour kunnen winnen” (08/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Alleen de Spaanse triomf van Remco Evenepoel belaagt de positie van Jurgen Van den Broeck (39) als beste Belgische ronderenner van de voorbije dertig jaar. Als enige Belg deze eeuw eindigde Van den Broeck in de single digits van Giro, Tour én Vuelta. “Soms lijken mijn prestaties nu meer waardering te krijgen dan toen.”
  [naar artikel]
 41. Van ‘kannibaal’ tot ‘wonderkind’: ook buitenlandse pers strooit met superlatieven voor wereldprestatie Evenepoel (25/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Heel wielerminnend België is in feeststemming na de wereldtitel van Remco Evenepoel, maar ook de buitenlandse media zijn lyrisch over de prestatie van onze landgenoot. Welke krant de 22-jarige Evenepoel morgen ook zal openslaan, hij zal er alleen maar mooie woorden lezen.
  [naar artikel]
 42. Van ‘kannibaal’ tot ‘wonderkind’: ook buitenlandse pers strooit met superlatieven voor wereldprestatie Evenepoel (25/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Heel wielerminnend België is in feeststemming na de wereldtitel van Remco Evenepoel, maar ook de buitenlandse media zijn lyrisch over de prestatie van onze landgenoot. Welke krant de 22-jarige Evenepoel morgen ook zal openslaan, hij zal er alleen maar mooie woorden lezen.
  [naar artikel]
 43. Remco Evenepoel mag eindelijk juichen: “Ik besef dat dit historisch is: voor mezelf, de ploeg én België” (11/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het is officieel: Remco Evenepoel wint de Vuelta: “Dit is historisch”, vertelde hij in het korte flashinterview na de slotrit.
  [naar artikel]
 44. “We tonen wie Remco écht is”: het professionele communicatiebedrijf achter de socialemediacarrousel van Evenepoel, die steeds populairder wordt (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Daar gaat hij - con destino San Juan. En zoveel goesting hebben we nooit gezien. Ook vanuit het verre Argentinië knipt de mens- én de renner- Evenepoel de navelstreng met zijn fans de komende drie weken niet door. Met dank aan een klein maar bijzonder schakeltje in ‘Team-Remco’. “We posten nooit iets voor we een definitieve ‘go’ krijgen van Remco zelf.” Een inkijk in het sociale media apparaat van de wereldkampioen.
  [naar artikel]
 45. Evenepoel, 'the next best thing' in (Belgisch) wielerland: "Nieuwe Merckx? Zeg maar gewoon Remco" (25/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Be the best, f*ck the rest.’ Klinkt lekker stoer. Maar vergis u niet: achter dat credo gaat een ­aimabele kerel schuil. Junior Remco Evenepoel...
  [naar artikel]
 46. Hoe zou het nog zijn met Jurgen Van den Broeck? “Johan Bruyneel meent dat ik in 2011 de Tour had kunnen winnen” (28/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Alleen de Spaanse triomf van Remco Evenepoel belaagt de positie van Jurgen Van den Broeck (39) als beste Belgische ronderenner van de voorbije dertig jaar. Als enige Belg deze eeuw eindigde Van den Broeck in de single digits van Giro, Tour én Vuelta. “Soms lijken mijn prestaties nu meer waardering te krijgen dan toen.”
  [naar artikel]
 47. Metejoor eert Remco Evenepoel met nieuwe versie van ‘Dit is wat mijn mama zei’ (12/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Metejoor maakt nieuwe versie van ‘Dit is wat mijn mama zei’ voor Vuelta-winnaar Remco Evenepoel (22). Afgelopen week onthulde Remco’s vader, Patrick Evenepoel (54), namelijk aan Joe dat dat Metejoors nummer het enige lied is dat zijn zoon tot rust kan brengen. Het is vooral de zin “Wees niet bang, je mag fouten maken”, die de renner aanspreekt. Daarom maakte de zanger nu een nieuwe versie van het lied, vol lof voor de renner: ‘Dit is wat jouw mama zei’.
  [naar artikel]
 48. Wat Remco Evenepoel op dít tijdritparcours tot wereldtitelfavoriet met stip maakt (11/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Aerodynamica versus absoluut vermogen. Of liever: Remco Evenepoel (23) tegen Wout van Aert, Filippo Ganna en Stefan Küng. Wie wordt vandaag in Stirling wereldkampioen tijdrijden? Bondscoach Sven Vanthourenhout plaatst ‘Aerobullet’ Evenepoel met stip. Teamcoach Koen Pelgrim omarmt het parcours. “Maar dat maakt het nog niet ‘kat in bakkie’ voor Remco.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy