De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Onweer trekt over ons land en dat zorgt voor gevaarlijke wegen

Het Nieuwsblad

18/09/2023 - 16:28

Wie vanmiddag en in de vooravond onderweg is, zal extra voorzichtig moeten zijn. Een onweerszone trekt over het land en die gaat gepaard met veel regen en rukwinden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onweer trekt over ons land en dat zorgt voor gevaarlijke wegen: “Veel regen op korte tijd” (18/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Wie vanmiddag en in de vooravond onderweg is, zal extra voorzichtig moeten zijn. Een onweerszone trekt over het land en die gaat gepaard met veel regen en rukwinden.
  [naar artikel]
 2. Onweer trekt over Antwerpen en dat zorgt voor gevaarlijke wegen: “Veel regen op korte tijd” (18/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Wie vanmiddag en in de vooravond onderweg is, zal extra voorzichtig moeten zijn. Een onweerszone trekt over het land en die gaat gepaard met veel regen en rukwinden.
  [naar artikel]
 3. Liveblog: onweer trekt over ons land (09/08/2018 - VRT NWS)
  Vandaag trekt opnieuw een hevig onweer over het land. In de provincie Luxemburg is het onweer al begonnen, zegt onze weerman Frank Deboosere. In de loop van de dag is er overal in ons land kans op hevige onweersbuien. Het KMI waarschuwt voor rukwinden, veel regenval en mogelijk zelfs hagel. 
  [naar artikel]
 4. Vrachtwagen slipt en ontploft terwijl man gevaarlijke wegen filmt (17/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het is ijzig koud in sommige delen van de Verenigde Staten, wat voor gevaarlijke situaties zorgt op de drukke wegen. In de staat Maryland zakten de temperaturen vannacht stevig onder nul, met gladde wegen en veel ongevallen tot gevolg. Een inwoner van Maryland was de gevaarlijke situatie op een snelweg aan het filmen, toen een vrachtwagen met gastank begon te slippen en met een daverende explosie tot stilstand kwam.
  [naar artikel]
 5. Sneeuw zorgt voor gevaarlijke taferelen op Limburgse wegen (10/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de provincie zorgt de sneeuw voor veel problemen. Op de rijksweg in het Maasland, de helling van de Dilserweg in Opoeteren en onder meer de verbindingsweg tussen Bree en Opitter gebeurden ongevallen. In de meeste gevallen gaat het om blikschade. De wegen zijn spekglad. Waar de sneeuw wordt weggereden vormt zich een ijslaag wat gevaarlijke situaties creëert. Het verkeer werd volledig lamgelegd.
  [naar artikel]
 6. Hevig onweer trekt over het land: veel regen, rukwinden en hagel (04/06/2019 - De Morgen)
  Een hevig onweer trekt momenteel van het westen naar het oosten van het land. Tot ongeveer 23 uur geldt in heel het land code oranje. Daarna blijft code geel van kracht tot 3 uur volgende nacht. Binnenlandse Zaken heeft het nummer 1722, voor niet-dringende hulp, geactiveerd.
  [naar artikel]
 7. OVERZICHT. Op deze plaatsen zorgt het onweer voor schade (19/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Sinds woensdagavond trekt er onweer over ons land. En dat veroorzaakt op verschillende plaatsen voor schade. In Erpe-Mere raakte een vrouw zelfs zwaargewond toen een muur instortte. Een overzicht van de schade.
  [naar artikel]
 8. Onweer trekt vannacht over ons land: hier en daar hevig met veel regen (19/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Het blijft maandagmiddag nog overwegend droog met een mix van zon en wolkenvelden. Maandagnacht trekt er een actieve onweerszone vanuit het zuiden over het land. Dinsdagochtend is het tijdelijk rustiger en wisselend bewolkt. In de middag en avond is er plaatselijk hevig onweer, meldt het KMI.
  [naar artikel]
 9. Zwaar onweer trekt over ons land: Wallonië weer zwaar getroffen (24/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sinds de vooravond trekt een zwaar onweer over ons land. Vooral in Wallonië, onder meer in Namen, zijn er zware problemen en staan straten blank. De brandweer is massaal ter plaatse.
  [naar artikel]
 10. Onweerszone trekt over het land: politie waarschuwt voor gladde wegen (26/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Momenteel trekt er een onweerszone over het land. Na een periode van lange droogte kan het wegdek bij regen gevaarlijk glad zijn. De wegen zijn...
  [naar artikel]
 11. Onweer trekt over zuidoosten van ons land - kans op tornado's in Duitsland (01/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag mogen we ons verwachten aan onweer in het zuidoosten van ons land. Ons weerbeeld wordt op dit moment gedomineerd door een stationair
  [naar artikel]
 12. Onweer trekt over zuidoosten van ons land - kans op tornado's in Duitsland (31/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vannacht en morgen mogen we ons verwachten aan onweer in het zuidoosten van ons land. Ons weerbeeld wordt op dit moment gedomineerd door een
  [naar artikel]
 13. Zwaar onweer zorgt voor wateroverlast in het land: nog regen en onweer op komst (04/06/2021 - De Morgen)
  Vanaf vrijdagnamiddag zijn vanuit Frankrijk felle onweersbuien komen opzetten, met lokaal zeer veel regen op korte tijd. Het KMI heeft code oranje voor onweer vanaf vrijdagnamiddag afgekondigd. Op verschillende plaatsen in het land, vooral in Vlaams-Brabant en Brussel, is er hinder door wateroverlast.
  [naar artikel]
 14. Stormweer zorgt voor veel schade en maakt tientallen gewonden, ook vandaag nog onweer in de lucht (20/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het onweer dat zaterdagavond over België getrokken is heeft voor heel wat schade gezorgd in het Zuiden van het land, voornamelijk in Namen. Daken werd afgerukt, bomen vielen om en er raakte een tiental mensen gewond. Ook zondag wordt er nog onweer verwacht.
  [naar artikel]
 15. Hevige regen trekt door Vlaanderen en zorgt voor wateroverlast (13/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Op verschillende plaatsen in Vlaanderen heeft het hevig geregend donderdagavond. Dat leidde tot heel wat wateroverlast zoals bij deze boerderij in Linter. Het onweer was voorspeld en trekt met grote vlagen over ons land. In vier provincies werd code oranje al geactiveerd. Het noodnummer 1722 is nog het hele weekend actief.
  [naar artikel]
 16. OVERZICHT. Hevig onweer trekt over ons land: Wallonië opnieuw zwaar getroffen (24/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds de vooravond trekt een zwaar onweer over ons land. Vooral in Wallonië, onder meer in Namen en Dinant, zijn er zware problemen en staan straten blank. De brandweer is massaal ter plaatse. Op veel plaatsen stroomt het water letterlijk door de straten. Ook de provincie Antwerpen heeft de volle laag gekregen.
  [naar artikel]
 17. Aanhoudende regen zorgt voor gevaarlijke wegen: brandweer maakt slokkers proper (25/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op de E314 tussen Lummen en Zolder is de brandweer op kerstdag de slokkers gaan proper maken doordat het water er op het asfalt bleef staan. Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie.
  [naar artikel]
 18. Code geel in alle provincies: hevig onweer trekt over het land (19/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Er trekt donderdagochtend een hevig onweer over het land, van het westen naar het oosten. Het KMI heeft code geel afgekondigd in alle Belgische provincies, de FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd.
  [naar artikel]
 19. Code geel in alle provincies: hevig onweer trekt over het land (19/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Er trekt donderdagochtend een hevig onweer over het land, van het westen naar het oosten. Het KMI heeft code geel afgekondigd in alle Belgische provincies, de FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd.
  [naar artikel]
 20. Zwaar onweer trekt over ons land: Wallonië weer zwaar getroffen (24/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Sinds de vooravond trekt een zwaar onweer over ons land. Vooral in Wallonië, onder meer in Dinant, zijn er zware problemen en staan straten blank. De brandweer is massaal ter plaatse. Op veel plaatsen stroomt het water letterlijk door de straten en zijn auto’s meegesleurd. Taferelen die doen terugdenken aan de zondvloed van vorige week.
  [naar artikel]
 21. KMI waarschuwt voor onweer en rukwinden (09/08/2019 - Metro)
  Het KMI heeft code geel uitgevaardigd voor onweer op vrijdagnamiddag en voor rukwinden op zaterdag. Vrijdag gaat dat onweer gepaard met veel neerslag. Deze namiddag en in de vroege avond trekt er lokaal of verspreid een stevig onweer over het land met mogelijk veel neerslag in korte tijd en plaatselijk ook kans op fikse windstoten. In het zuidoosten is hagel mogelijk. Vanaf 11 uur geldt code geel voor onweer voor het hele land. Zaterdag geldt code geel voor rukwinden van 8 uur ’s ochtends tot middernacht. Behalve in de provincie Luxemburg worden over het hele land rukwinden verwacht tot 70 kilometer per uur. Aan de zee kunnen de rukwinden oplopen tot meer dan 80 kilometer per uur. Ook in de nacht van zondag op maandag kan het gaan onweren. bron: Belga Het bericht KMI waarschuwt voor onweer en rukwinden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Onweer trekt over het land, wind rukt deel dak Ghelamco-arena in Gent los, Europese dodental Ciara loopt op tot 8 (10/02/2020 - VRT NWS)
  Er trekt een regenzone over het land, lokaal gepaard met onweer. Door de hevige wind is zo een stuk van 100 vierkante meter van het dak van de Ghelamco-arena in Gent losgekomen. Sinds gisteren zijn minstens acht mensen in Europa overleden door toedoen van de storm Ciara.
  [naar artikel]
 23. Wegen en Verkeer waarschuwt voor gevaarlijk gladde wegen tot maandagochtend (24/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt zondag voor gevaarlijke gladheid in de vroege avond en ‘s nachts. Ook het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) kondigt code geel af, voor heel het land, omdat winterse neerslag wordt verwacht.
  [naar artikel]
 24. Hevig onweer zorgt voor bijzonder weerfenomeen in Frankrijk: ook bij ons onstuimig weer voorspeld (24/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  In de loop van donderdag krijgt ons land te maken met buien en hevig onweer. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor alle provincies en FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het noodnummer 1722 geactiveerd. Het onweer komt van Frankrijk, waar een rolwolk al zorgde voor spectaculaire beelden.
  [naar artikel]
 25. LIVE. Een sneeuwzone trekt langzaam over het land: volg de situatie hier op de voet (22/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nu de eerste sneeuw valt, waarschuwt het KMI voor gladheid op de weg: de hele dag geldt in heel het land code geel. Ook het Agentschap Wegen en Verkeer en de VAB waarschuwen voor gevaarlijke situaties op de weg en vragen bestuurders hun rijgedrag aan te passen. Volg de situatie hier live.
  [naar artikel]
 26. Liveblog - Code oranje voor hevig onweer: "Verwachten veel regen, hagelbollen en stevige rukwinden" (04/06/2021 - VRT NWS)
  In de loop van de namiddag en vanavond trekt een stevig onweer over ons land. Het KMI heeft code oranje voor onweer afgekondigd, met lokaal zeer veel regen in korte tijd, hagel en rukwinden. Volg het onweer en de schade die het aanricht op de voet in deze liveblog.
  [naar artikel]
 27. Hevig onweer trekt over West-Vlaanderen: veel regen, rukwinden en hagel (04/06/2019 - De Morgen)
  Over Oost- en West-Vlaanderen trekt momenteel een hevig onweer. Tot ongeveer 23 uur geldt in heel het land code oranje. Daarna blijft code geel van kracht tot 3 uur volgende nacht. Binnenlandse Zaken heeft het nummer 1722, voor niet-dringende hulp, geactiveerd.
  [naar artikel]
 28. WEERBERICHT. Onweer trekt over het land: KMI waarschuwt met code geel (06/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het KMI waarschuwt voor onweer in het hele land in de nacht van maandag op dinsdag. “Hierbij verwachten we neerslaghoeveelheden die plaatselijk kunnen oplopen tot 10 tot 20 mm in één uur tijd.” Er werd een code geel afgekondigd voor het hele land.
  [naar artikel]
 29. Sneeuw trekt over ons land: KMI waarschuwt voor gladde wegen (02/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vrijdag is het meestal zwaarbewolkt, met in de ochtend plaatselijk een bui van sneeuw of, langs de Franse grens, aanvriezende regen. Vanaf de middag trekt een neerslagzone noordwaarts over ons land. In het zuiden en westen van het land valt er sneeuw en soms aanvriezende regen. Elders gaat het meestal om sneeuw. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen.
  [naar artikel]
 30. Onweer trekt van west naar oost over land: code oranje van kracht in vier provincies (13/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een onweer trekt donderdag van west naar oost over het land. Het KMI heeft dan ook code oranje afgekondigd in de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg. Het noodnummer 1722 zal nog zeker tot het weekend actief zijn.
  [naar artikel]
 31. Onweer trekt over Limburg: wolkbreuk zet straten blank in Maasmechelen, noodnummer voor hele land geactiveerd (22/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een hevig onweer is vanmiddag over het Maasland getrokken. In Maasmechelen veroorzaakte een wolkbreuk heel wat wateroverlast.
  [naar artikel]
 32. Ook vandaag hangt er onweer in de lucht: code oranje voor het oosten van het land (01/06/2018 - VRT NWS)
  De voorbije dagen heeft het lokaal stevig geonweerd in ons land, en ook vandaag blijven we niet van onweer gespaard. Vanuit Duitsland trekt er deze voormiddag een onweerszone over de oostkantons. Het KMI waarschuwt specifiek voor de provincies Luik en Limburg met code oranje.
  [naar artikel]
 33. Vooral in het oosten van het land dreigt onweer stevig toe te slaan: “Code oranje kan nog verder uitbreiden” (20/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Er trekt vrijdag opnieuw onweer over ons land. Het KMI heeft al code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar sluit een uitbreiding niet uit. Vooral het oosten van het land zou weleens de volle laag kunnen krijgen. Wat kunnen we wanneer verwachten?
  [naar artikel]
 34. Vooral in het oosten van het land dreigt onweer stevig toe te slaan: “Code oranje kan nog verder uitbreiden” (20/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Er trekt vrijdag opnieuw onweer over ons land. Het KMI heeft al code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar sluit een uitbreiding niet uit. Vooral het oosten van het land zou weleens de volle laag kunnen krijgen. Wat kunnen we wanneer verwachten?
  [naar artikel]
 35. Wat is de impact van de nieuwe sneeuwzone die over het land trekt? Volg het hier op de voet (11/12/2017 - VRT NWS)
  Op dit ogenblik trekt een nieuwe sneeuwzone over het land. Hier en daar wordt tot 15 centimeter sneeuw verwacht. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen, het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om verplaatsingen, indien mogelijk, uit te stellen. Wat is de impact van deze nieuwe winterprik? We volgen het voor u op de voet. 
  [naar artikel]
 36. Onweer trekt over Limburg, noodnummer geactiveerd voor heel het land (22/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het voorspelde onweer trekt sinds 14 uur over Limburg. Onder andere in Genk en Maasmechelen is het hevig beginnen regenen. Het KMI verwacht dinsdagnamiddag en -avond plaatselijk noodweer en waarschuwt met code oranje. Limburgse brandweerkorpsen hebben al heel wat oproepen ontvangen over wateroverlast. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft beslist om het nummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen te activeren.
  [naar artikel]
 37. Hevig onweer zorgt voor bijzonder weerfenomeen in Frankrijk: ook bij ons onstuimig weer voorspeld, KMI kondigt code geel af (24/08/2023 - Het Nieuwsblad)
  In de loop van donderdag krijgt ons land te maken met buien en hevig onweer. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor alle provincies en FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het noodnummer 1722 geactiveerd. Het onweer komt van Frankrijk, waar een rolwolk al zorgde voor spectaculaire beelden.
  [naar artikel]
 38. Hoe kan je schade door onweer beperken? (09/07/2023 - VRT NWS)
  Deze namiddag trekt een onweersgolf over ons land. Het KMI voorspelt veel regen, hevige rukwinden en mogelijk zelfs hagel. Maar hoe je je voorbereiden op onweer? Risico-info.be, een initiatief van Crisiscentrum, geeft online volgende tips.
  [naar artikel]
 39. Hoe kan u schade door onweer beperken? (09/08/2018 - VRT NWS)
  Vandaag trekt een onweersgolf over ons land. Het KMI voorspelt veel regen, hevige rukwinden en mogelijk zelfs hagel. Maar hoe kan u zich voorbereiden op onweer? Risico-info.be, een initiatief van Crisiscentrum, geeft online volgende tips.
  [naar artikel]
 40. Hevig onweer zorgt voor bijzonder weerfenomeen in Frankrijk: ook bij ons onstuimig weer voorspeld, KMI kondigt code geel af (24/08/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In de loop van donderdag krijgt ons land te maken met buien en hevig onweer. Het KMI waarschuwt met code geel en zal indien nodig voor sommige provincies opschalen naar code oranje. Ook het noodnummer 1722 is tijdelijk geactiveerd. Het onweer komt van Frankrijk, waar een rolwolk al zorgde voor spectaculaire beelden.
  [naar artikel]
 41. Hevig onweer zorgt voor wateroverlast in Limburg (oproep) (23/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Boven het zuiden en het westen van Limburg is zaterdag in de late namiddag een hevig onweer losgebarsten dat voor heel wat problemen zorgt. Her en der worden zelfs straten afgezet omdat ze onder water staan.
  [naar artikel]
 42. Het is begonnen: onweer trekt over Limburg (26/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op dit moment trekt een zwaar onweer over Limburg. De bliksem is al op enkele huizen ingeslagen, onder meer in Hasselt en Lanaken. Door de felle winden zijn takken afgerukt.
  [naar artikel]
 43. WEERBERICHT Nat, grijs en winderig (17/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De zuidwestelijke aanvoer van vochtige lucht zorgt nog steeds voor een dik wolkendek boven ons land. De depressie Otto die richting Scandinavië trekt zorgt ook voor een toename van de wind in ons land.
  [naar artikel]
 44. Agentschap Wegen & Verkeer waarschuwt voor gladde wegen vannacht en zondagochtend (09/12/2017 - VRT NWS)
  Het Agentschap Wegen & Verkeer heeft gewaarschuwd voor kans op gladde wegen in het tweede deel van de nacht van zaterdag op zondag. Een neerslagzone die tijdens het tweede deel van de nacht over ons land trekt, kan gladde wegen veroorzaken.
  [naar artikel]
 45. LIVE ONWEER. Onweer trekt over ons land, KMI kondigt code oranje af (20/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Na dagenlang warm en zomers weer trekken regen- en onweersbuien over ons land. Donderdag werd er al op verschillende plaatsen schade gemeld, maar vrijdag zullen we pas het echte stormweer krijgen. Het KMI kondigde alvast code oranje aan voor twee Belgische provincies. Volg alle ontwikkelingen hier live!
  [naar artikel]
 46. Wapen je tegen onweer op een festival (29/03/2019 - De Morgen)
  Festivals en onweer, het is een gevaarlijke combinatie. Wie tijdens stormweer vastzit op een wei, kan maar beter voorbereid zijn. 'De veiligste optie is hurken in veiligheidshouding', zo luidt het advies.
  [naar artikel]
 47. Gebruik je cruisecontrol niet en nog andere tips om veilig te rijden op gladde wegen (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verscheidene ongevallen en valpartijen vandaag op de gladde wegen. Temperaturen rond het vriespunt, bladeren die nog op het wegdek liggen, ijzel, mistbanken en een verminderde zichtbaarheid, het zorgt allemaal voor gevaarlijke situaties op de weg. Verkeersinstituut Vias geeft tien tips voor bestuurders om de winter zo veilig mogelijk te trotseren op de baan.
  [naar artikel]
 48. Blog: Onweer en hevige buien veroorzaken schade en hinder op de weg (19/05/2022 - VRT NWS)
  Na een periode met mooi weer trekt vandaag een onweerszone over ons land. Hevige buien en onweer hebben op verschillende plaatsen in het land al schade veroorzaakt. Er is hier en daar ook hinder op de weg als gevolg van plotse wateroverlast. Volg de updates hier.
  [naar artikel]
 49. ‘Als je de weg niet op moet, blijf binnen’ (18/12/2022 - De Standaard)
  De wegpolitie en het Vlaams Verkeerscentrum roepen op om zondagavond niet op de baan te gaan, tenzij het echt niet anders gaat. Een regenfront dat nu over het land trekt, zorgt in combinatie met de bevroren ondergrond voor spekgladde wegen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy