De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Groot visaschandaal pijnlijk voor Poolse regeringspartij, maar in peilingen lijkt het niets uit te maken

VRT NWS

18/09/2023 - 16:29

Een maand voor de verkiezingen in Polen ligt de regering onder vuur wegens een corruptieschandaal. Overheidsfunctionarissen zouden voor forse bedragen visa hebben verkocht aan migranten. Het is een pijnlijke kwestie, des te meer omdat de Poolse rechts-conservatieve regeringspartij PiS van migratie hét verkiezingsthema heeft gemaakt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Visumschandaal zet Poolse regeringspartij onder druk (18/09/2023 - De Tijd)
  16:44 Deelde de rechts-conservatieve Poolse regeringspartij PiS, die de Europese migratieregels afwijst, tegen betaling werkvisa uit aan inwoners uit Afrika, Azië en het Midden-Oosten? ‘Dit is het grootste ...
  [naar artikel]
 2. Poolse conservatieve regeringspartij PiS met ruim 45 procent aan kop bij parlementsverkiezingen (14/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Poolse regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) heeft bij de verkiezingen gisteren 45,8 procent van de stemmen gekregen. Dat blijkt uit...
  [naar artikel]
 3. Poolse rechter: "De rechtspraak in Polen wordt alleen maar democratischer en rechtvaardiger" (16/09/2018 - De Morgen)
  Voor de Poolse rechtspraak dreigt in Europa een strafbankje. De zorgen over de onafhankelijkheid van Poolse rechters zijn zo groot dat het Europese Netwerk van Raden voor de Rechtspraak (ENCJ) maandag het lidmaatschap van de Poolse raad waarschijnlijk opschort. Maar Jaroslaw Dudzicz (49), lid van de Poolse raad voor rechtspraak, begrijpt het niet. "Er gebeurt niets gevaarlijks in Polen."
  [naar artikel]
 4. Poolse Grondwettelijk Hof botst met EU (08/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Poolse Grondwettelijk Hof botst met EU “Wij willen zeker in de Europese Unie blijven”, zo verzekert de Poolse eerste minister Mateusz Morawiecki vanmorgen aan de internationale persagentschappen. Het feit dat de Poolse regeringsleider dergelijke statements moet maken, wijst erop hoe groot de commotie is binnen de EU over het Poolse Grondwettelijk Hof. Maar tegelijk is van een Polexit, een uittreden van […] Lees dit artikel: Poolse Grondwettelijk Hof botst met EU
  [naar artikel]
 5. Orban verkiest bij de EVP te blijven, maar lonkt al naar Poolse regeringspartij (08/03/2019 - Knack)
  De Hongaarse premier Viktor Orban wil dat zijn partij Fidesz lid blijft van de Europese Volkspartij (EVP) om die van binnenuit te kunnen hervormen. Hij geeft wel toe dat de kans reëel is dat de EVP Fidesz aan de deur zet. In dat geval kijkt hij naar de Poolse conservatieve regeringspartij PiS om een nieuwe alliantie te vormen. Dat zei Orban vrijdag op de Hongaarse openbare omroep.
  [naar artikel]
 6. Nederlandse premier Rutte gaat op zoek naar een vierde ambtstermijn (15/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In volle coronacrisis wordt woensdag in Nederland een nieuw parlement samengesteld. Alle peilingen wijzen op winst van de rechts-liberale regeringspartij VVD. De kans dat Mark Rutte (54), die al meer dan tien jaar aan het hoofd staat van de Nederlandse regering, zich kan opmaken voor een verlengd verblijf in het Torentje lijkt dan ook erg groot.
  [naar artikel]
 7. Nederlandse premier Rutte maakt grote kans op vierde ambtstermijn (15/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In volle coronacrisis wordt woensdag in Nederland een nieuw parlement samengesteld. Alle peilingen wijzen op winst van de rechts-liberale regeringspartij VVD. De kans dat Mark Rutte (54), die al meer dan tien jaar aan het hoofd staat van de Nederlandse regering, zich kan opmaken voor een verlengd verblijf in het Torentje lijkt dan ook erg groot.
  [naar artikel]
 8. Poolse PiS verliest coalitiepartner, maar zet door met omstreden mediawet (12/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Poolse regeringscoalitie valt uit elkaar, maar regeringspartij PiS zet door met een wet om de grootste kritische televisiezender te onteigenen
  [naar artikel]
 9. Donald Tusk roept op tot boycot Poolse verkiezingen (28/04/2020 - Knack)
  De vroegere Poolse premier en Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk roept de Poolse kiezers op om niet deel te nemen aan de presidentsverkiezingen. Tegen de achtergrond van de coronapandemie wil regeringspartij PiS een stemming per brief houden, maar volgens Tusk is deze reorganisatie van de stembusgang onveilig en ongrondwettelijk.
  [naar artikel]
 10. Poolse verkiezingen: alle politieke records gesneuveld, maar wat nu met Europa en wat met Polen zelf? (14/10/2019 - VRT NWS)
  De Poolse partij Recht en Rechtvaardigheid heeft een klinkende verkiezingsoverwinning geboekt. Nu de Poolse verkiezingsuitslag bekend is en het politieke stof is gaan liggen, is de hamvraag: wat betekent die overwinning voor de toekomst van Polen en de Europese Unie? Onze man in Polen wikt en weegt en sprak met drie vooraanstaande functionarissen van de zegevierende regeringspartij.
  [naar artikel]
 11. 'Poolse regeringspartij behoudt absolute meerderheid' (13/10/2019 - De Tijd)
  21:41 Volgens de eerste exitpolls in Polen slaagt de nationaal-conservatieve regeringspartij PiS er in om haar absolute meerderheid in het parlement te behouden.
  [naar artikel]
 12. Nationaal-conservatieve partij PiS behaalt absolute meerderheid na Poolse parlementsverkiezingen (14/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De nationaal-conservatieve Poolse regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) heeft de Poolse parlementsverkiezingen gewonnen met 45,16 procent van de stemmen. Dat blijkt volgens de officiële resultaten op basis van 82,79 procent van de stembureaus.
  [naar artikel]
 13. Verkiezingen Polen – Regeringspartij wint definitief (14/10/2019 - Metro)
  De nationaal-conservatieve Poolse regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) heeft de Poolse parlementsverkiezingen gewonnen met 43,59 procent van de stemmen. Dat blijkt uit de door de nationale kiescommissie maandag gepubliceerde einduitslag. Dat levert ook een absolute meerderheid in het parlement op. De PiS beschikt over 235 zetels in het parlement dat er 460 telt. De belangrijkste oppositiepartij, de centristische Burgercoalitie (KO), loopt met 27,40 procent van de stemmenen 134 zetels ver achter. Op de derde plaats staat een coalitie van drie linkse partijen, Alliantie van Democratisch Links (SLD), met 12,50 pct van de stemmen en 49 zetels. De centrumrechtse Poolse coalitie (PSL) krijgt 30 zitjes in de Sejm met 8,55 pct van de stemmen. De nationalistische libertijnse Confederatie Vrijheid en Onafhankelijkheid vergaarde 6,81 procent van de stemmen en 11 zetels. Een zetel gaat naar de kandidaat van de Duitse minderheid in Polen. Bron: Belga   Het bericht Verkiezingen Polen – Regeringspartij wint definitief verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Zijn honderdduizenden arbeidsmigranten illegaal de EU binnengesmokkeld via Polen? (18/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een maand voor de verkiezingen zit de Poolse regering in nauwe schoentjes door het visaschandaal: er zouden honderdduizenden visa zijn uitgedeeld aan migranten in ruil voor grote sommen geld. Ambtenaren werden al ontslagen, anderen zijn gearresteerd en aangeklaagd voor omkoping.
  [naar artikel]
 15. LIVE. Kan Mark Rutte opnieuw aan de bak als Nederlands premier? Volg hier de eerste exit polls en uitslagen (17/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Om 21 uur vanavond sluiten de stembussen voor de parlementsverkiezingen in Nederland. Alle peilingen wijzen op winst van de rechts-liberale regeringspartij VVD. De kans dat Mark Rutte (54), die al meer dan tien jaar aan het hoofd staat van de Nederlandse regering, zich kan opmaken voor een verlengd verblijf in het Torentje lijkt dan ook erg groot. Volg hier live de bekendmaking van de eerste exit polls en de eerste uitslagen.
  [naar artikel]
 16. Corona keldert peilingen van Trump (09/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Van slecht tot barslecht zijn de nieuwe peilingen voor Donald Trump. Ze ­tonen dat de voorsprong van rivaal Joe Biden in de twee belangrijkste swing states Florida en Pennsylvania stilaan comfortabel is. De opstoot aan ­populariteit van Biden – of de terugslag voor Trump – lijkt alles met corona te maken te hebben.
  [naar artikel]
 17. Poolse Hooggerechtshof gaat opnieuw in tegen regeringspartij PiS (10/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De tuchtkamer die binnen het Poolse Hooggerechtshof is opgericht om rechters te bestraffen "brengt de stabiliteit van de wettelijke orde" in Polen...
  [naar artikel]
 18. Poolse oppositie vreest doofpot rond mogelijk misbruik EU-subsidies (17/03/2017 - Apache)
  Na artikel van Apache, NRC en Gazeta Wyborcza, eist oppositie onderzoek naar fraude met EU-subsidies door Poolse regeringspartij PiS.
  [naar artikel]
 19. 'Auschwitz heeft niets te maken met euthanasie nu' (29/03/2019 - De Morgen)
  In België is Wim Distelmans (VUB) de beminnelijke voorvechter van een waardig levenseinde, in Groot-Brittannië is hij 'Dokter Dood'. De studiereis naar het concentratiekamp in het Poolse Auschwitz die de arts organiseert maakt er van hem de baarlijke duivel voor de anti-euthanasielobby.
  [naar artikel]
 20. Pools parlement stelt stemming over controversiële mediawet dan toch niet uit (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Poolse parlement heeft dan toch de stemming over een controversiële aanpassing van de mediawet niet uitgesteld tot september. Eerder meldde het Poolse persagentschap PAP dat, maar de zitting wordt toch hervat. Regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) dringt aan op een aanpassing, waardoor het voor buitenlandse bedrijven verboden zou worden een meerderheidsbelang te hebben in Poolse media.
  [naar artikel]
 21. Pools parlement stelt stemming over controversiële mediawet uit tot september (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Poolse parlement heeft woensdag de stemming over een controversiële aanpassing van de mediawet uitgesteld tot september. Dat meldt het Poolse persagentschap PAP. Regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) dringt aan op een aanpassing, waardoor het voor buitenlandse bedrijven verboden zou worden een meerderheidsbelang te hebben in Poolse media.
  [naar artikel]
 22. Poolse regering in crisis over dierenrechten (18/09/2020 - De Standaard)
  De Poolse regering raakt het niet eens over een wetsvoorstel dat pelsdierenfokkerijen en circusdieren wil verbieden, en het ritueel slachten beperken. Het voorstel van de rechts conservatieve regeringspartij PiS krijgt steun van linkse partijen, terwijl de andere regeringspartijen tegen zijn.
  [naar artikel]
 23. Ultraconservatieve Poolse regeringspartij behaalt wellicht absolute meerderheid (14/10/2019 - De Morgen)
  In Polen heeft de regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) een afgetekende verkiezingsoverwinning geboekt. Afgaande op de exitpoll van zondagavond stemde een kleine 44 procent van de kiezers op PiS. Normaal gesproken zal die winst zich vertalen in een absolute meerderheid in het parlement, al was dat na het sluiten van de stembus om negen uur nog niet helemaal zeker.
  [naar artikel]
 24. Exitpoll bevestigt peilingen: Tsipras lijkt Griekse verkiezingen te verliezen (07/07/2019 - VRT NWS)
  De eerste exitpoll na de Griekse parlementsverkiezingen lijkt te bevestigen wat de peilingen al maanden voorspellen: de rechts-conservatieve oppositiepartij Nea Dimokratia wint. In de poll haalt de partij 38 tot 42 procent van de stemmen, zo'n 10 procentpunten meer dan het radiaal-linkse SYRIZA van premier Tsipras.
  [naar artikel]
 25. Ahmad (19) verdronk bij de Poolse grens: ‘De Wit-Russen zeiden dat het water maar kniehoog is’ (27/12/2021 - De Morgen)
  Nog steeds proberen migranten de grens tussen Wit-Rusland en Polen over te steken, ook al lijkt de ergste crisis voorbij. In het Poolse Bohoniki, een oude islamistische gemeenschap, dragen Poolse moslims zorg voor hun geloofsgenoten. Ook voor zij die de oversteek niet halen.
  [naar artikel]
 26. Peilingen wijzen op winst, maar verdeeldheid bij Vlaamse socialisten is groter dan het lijkt (01/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Voor het eerst in jaren zitten de Vlaamse socialisten niet meer in de hoek waar de klappen vallen. De peilingen wijzen op winst, voorzitter Conner Rousseau is alomtegenwoordig en de sfeer in de partij zit goed. Maar 1 mei is meer dan Rousseau alleen. Maar achter de rode vlaggen en spandoeken is de verdeeldheid groter dan het lijkt, zo blijkt uit een reportage achter de schermen in zijn thuisstad.
  [naar artikel]
 27. Peilingen wijzen op winst, maar verdeeldheid bij Vlaamse socialisten is groter dan het lijkt (01/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het eerst in jaren zitten de Vlaamse socialisten niet meer in de hoek waar de klappen vallen. De peilingen wijzen op winst, voorzitter Conner Rousseau is alomtegenwoordig en de sfeer in de partij zit goed. Maar 1 mei is meer dan Rousseau alleen. Maar achter de rode vlaggen en spandoeken is de verdeeldheid groter dan het lijkt, zo blijkt uit een reportage achter de schermen in zijn thuisstad.
  [naar artikel]
 28. Peilingen wijzen op winst, maar verdeeldheid bij Vlaamse socialisten is groter dan het lijkt (01/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst in jaren zitten de Vlaamse socialisten niet meer in de hoek waar de klappen vallen. De peilingen wijzen op winst, voorzitter Conner Rousseau is alomtegenwoordig en de sfeer in de partij zit goed. Maar 1 mei is meer dan Rousseau alleen. Maar achter de rode vlaggen en spandoeken is de verdeeldheid groter dan het lijkt, zo blijkt uit een reportage achter de schermen in zijn thuisstad.
  [naar artikel]
 29. Staatsbon levert Van Peteghem (cd&v) een boost op in de peilingen, maar van overwinstbelasting voor banken hij moet niets weten (02/10/2023 - Express)
  Bij cd&v was dit weekend sprake van lichte euforie: er was een tijd dat dik 12 procent in de peilingen een schande zou geweest zijn voor de christendemocraten, maar die is lang vervlogen. Hele grafieken werden gemaakt op het hoofdkwartier, om de ‘relance’ te vieren, ook al zit het nog ruim 2 procent onder het kiesresultaat […]
  [naar artikel]
 30. ‘Pools Watergate’ zet vraagtekens bij eerlijk verloop Poolse verkiezingen (28/12/2021 - De Morgen)
  Heeft de Poolse regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid in 2019 de verkiezingen wel eerlijk gewonnen? Daarover rijzen vraagtekens door een afluisterschandaal. Onder anderen de campagneleider van de grootste oppositiepartij werd gehackt.
  [naar artikel]
 31. COLUMN. Apenpokken zijn geen homokanker: geschiedenis hiv lijkt zich pijnlijk te herhalen (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Appenpokken zijn geen homoziekte, net zoals aids dat niet is. Maar nu blijkt dat tijdens het Antwerpse fetisjevenement Darklands vier homoseksuele mannen een infectie opliepen met het apenpokkenvirus, lijkt de geschiedenis van hiv zich pijnlijk te herhalen.
  [naar artikel]
 32. Straks de slechtste Duitse club ooit (07/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het wordt héél pijnlijk. Schalke 04 verloor alweer met 0-3 van Bayer Leverkusen en lijkt ten dode opgeschreven. De coach, de manager, zelfs drie spelers zijn al buitengezet, maar niets helpt.
  [naar artikel]
 33. Waarom Trump wiskundig bijna onmogelijk kan winnen (07/11/2016 - De Redactie)
  We worden aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen om de oren geslagen met peilingen. Maar er is een groot verschil tussen die peilingen en de wiskundige uitdaging waar de kandidaten voor staan. Vooral voor Trump zou het moeilijk worden, zoniet onmogelijk.
  [naar artikel]
 34. Poolse regering legt vrije media op de kapblok: 'Nog nooit zoveel corruptie in parlement' (12/08/2021 - Knack)
  Na het gerecht en de lgbtq-gemeenschap richt de Poolse regeringspartij 'Recht en Rechtvaardigheid' het kanon op de onafhankelijke, kritische media. De grootste private televisiezender TVN is het eerste slachtoffer van een nieuwe mediawet die gisteren met horten en stoten door het parlement is gejaagd.
  [naar artikel]
 35. Polen schrapt kwart van 126 staatssecretarissen (05/03/2018 - De Tijd)
  19:38 De Poolse regeringspartij PiS ligt onder vuur voor de hoge bonussen die werden uitbetaald.
  [naar artikel]
 36. Poolse rechter steekt – voorlopig – stokje voor overname persconcern door Poolse overheid (13/04/2021 - Express)
  Mogelijk mag Pools staatsolieconcern PKN Orlen uitgeverij Polska Press niet overnemen. Een rechter oordeelde dat de acquisitie tot nader order opgeschort is. Polska Press is voorlopig nog in handen van de Duitse Verlagsgruppe Passau. De overname, die afgelopen december werd aangekondigd, heeft al voor veel beroering gezorgd in Polen. Oppositieleiders en andere critici van regeringspartij […] The post Poolse rechter steekt – voorlopig – stokje voor overname persconcern door Poolse overheid appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Dit kan je doen als zijn penis te groot is voor je vagina (03/05/2019 - Metro)
  Moeder Natuur heeft ervoor gezorgd dat de meeste mannen en vrouwen ‘in elkaar passen’. In sommige gevallen loopt dat echter niet op wieltjes, maar daar zijn enkele oplossingen voor. Jongeheren komen in alle maten, net zoals ook vagina’s groter of kleiner kunnen zijn. In normale toestand is een vagina ongeveer zeven centimeter diep. Als een vrouw opgewonden raakt, zet de vagina uit zodat er meer plaats is voor meneer. Pijnlijk bij bepaalde posities En hoewel een vagina doorgang moet verlenen aan een kind, kan een penis wel degelijk te groot zijn voor sommige vrouwen. “Het is erg zeldzaam, maar sommige mannen zijn zo groot geschapen dat het dat bij bepaalde posities moeilijk of pijnlijk maakt. De gemiddelde penis in erectie komt voor ongeveer 13 centimeter naar binnen. Mannen die groter geschapen zijn dan de gemiddelde man, kunnen de seks pijnlijk maken”, vertelt Christine Greves, gynaecologe van Orlando Health. Extra voorspel Toch zijn er enkele tips om het in dergelijke situatie zo comfortabel mogelijk te maken. Zo kan extra voorspel helpen, want hoe meer opgewonden de vrouw is, hoe meer vocht haar lichaam gaat produceren, en hoe gladder en rekbaarder de vagina wordt. Glijmiddel komt ook van pas, al moet je daarbij uitkijken dat je niets forceert. Sommige standjes kunnen zeker en vast ook soelaas bieden. Als de vrouw, bijvoorbeeld, bovenop de man zit, heeft zij de controle over de diepte en de snelheid. Zo weet ze makkelijker wat het best aanvoelt. Lees ook : Vrouw klaagt haar ex aan omdat zijn ‘abnormaal lange’ penis haar vagina heeft uitgerekt Het bericht Dit kan je doen als zijn penis te groot is voor je vagina verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. COMMENTAAR. “Niets lijkt een historische ‘acht op een rij’ in de weg te staan voor Antwerp” (04/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een dansende Ria Gheysens, de duim van de voorzitter richting Mark van Bommel en een evenaring van een historische zegereeks: all smiles op de Bosuil na een perfecte zondagnamiddag. De uitschuiver tegen Basaksehir lijkt al een ver verleden en geschiedenis lijkt in de maak. Want als Royal Antwerp op de juiste momenten blijft scoren en wedstrijden dood kan maken, lijkt niets de historische ‘acht op een rij’ nog in de weg te staan.
  [naar artikel]
 39. Polen eist excuus van Israël voor uitspraak dat inwoners “antisemitisme met de moedermelk hebben binnengekregen” (02/03/2019 - De Morgen)
  Jaroslaw Kaczynski, leider van de Poolse regeringspartij PiS, verwacht excuses van Israël voor uitspraken van premier Benjamin Netanyahu en zijn minister van Buitenlandse Zaken Yisreal Katz. “Die uitspraken waren zeer schandalig”, zei Kaczynski op de Poolse radio RMF FM. Hij eiste een “duidelijke verontschuldiging” van Tel Aviv.
  [naar artikel]
 40. Vage beelden opgedoken van val Lambrecht (08/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op sociale media is een filmpje opgedoken dat het moment van Bjorg Lambrecht (22) val in het Poolse dorpje Belk vastlegt. De vage beelden zijn gefilmd door een Poolse toeschouwer die wat verder in de grasberm staat te supporteren. Het exacte tijdstip: maandagnamiddag, 16u15. Op het moment van de beelden is de kopgroep reeds enkele minuten gepasseerd. De licht oplopende weg ligt er glad bij, maar de snelheid in het peloton - dat weliswaar op een lint rijdt - ligt zeker niet hoog. De koerssituatie lijkt voor tientallen kilometers in een plooi te liggen, en echt veel haast lijkt het compacte peloton niet te maken.
  [naar artikel]
 41. Yassine Atari bij Poolse feministe-nationaliste: "We hebben geen problemen met migranten, want er zijn er geen" (18/04/2019 - VRT NWS)
  Met het rechtse Recht en Rechtvaardigheid aan de macht, viert het nationalisme in Polen hoogtij. Van de EU moet de regeringspartij niets weten, en van hun vluchtelingenquota al evenmin. Polen heeft tijdens de vluchtelingencrisis dan ook amper vluchtelingen opgevangen, en als het aan Maria Pilarcyk ligt, blijft dat ook zo. 
  [naar artikel]
 42. Van het Syrische puin naar een graf bij de Poolse grens: het verhaal van Ahmad Al Hasan (19) (27/12/2021 - De Morgen)
  Nog steeds proberen migranten de grens tussen Wit-Rusland en Polen over te steken, ook al lijkt de ergste crisis voorbij. In het Poolse Bohoniki, een oude islamistische gemeenschap, dragen Poolse moslims zorg voor hun geloofsgenoten. Ook voor zij die de oversteek niet halen.
  [naar artikel]
 43. Orban wil graag bij EVP blijven, maar lonkt al naar Poolse regeringspartij (08/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Hongaarse premier Viktor Orban wil dat zijn partij Fidesz lid blijft van de Europese Volkspartij (EVP), om die van binnenuit te kunnen...
  [naar artikel]
 44. Anticorruptiepartij verrassend op kop in peilingen na verkiezingen Bulgarije (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe anticorruptiepartij “Wij gaan door met de verandering" (PP) lijkt de verrassing te worden van de parlementsverkiezingen van zondag in Bulgarije. De peilingen geven de partij voorlopig zowat 26 procent van de stemmen.
  [naar artikel]
 45. Anticorruptiepartij verrassend op kop in peilingen na verkiezingen Bulgarije (15/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe anticorruptiepartij ‘Wij gaan door met de verandering’ (PP) lijkt de verrassing te worden van de parlementsverkiezingen van zondag in Bulgarije. De peilingen geven de partij voorlopig zowat 26 procent van de stemmen.
  [naar artikel]
 46. Half miljoen betogers in Warschau tegen Poolse PiS-regering (04/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  In Polen zijn zondag een half miljoen betogers de straat opgetrokken tegen het beleid van de nationaal-conservatieve regeringspartij PiS. Dat meldde Jan Gabiec, de woordvoerder van de organisatie, die cijfers van het stadsbestuur citeerde. Het lijkt om de grootste betoging te gaan in Polen sinds de val van het communisme.
  [naar artikel]
 47. David (56) en Maureen (71) wonnen 528 miljoen, maar nu lijkt het alsof er niets gebeurd is (05/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  528 miljoen dollar, oftewel 465 miljoen euro. Zo groot was de prijzenpot die de Amerikaanse David Kaltschmidt (56) en Maureen Smith (71) in februari 2016 in de wacht wisten te slepen. Daar kan je talloze huizen, wereldreizen, jachten, juwelen en andere luxueuze dingen van kopen, waar andere mensen alleen maar van kunnen dromen. Maar nu, vier maanden na de winst, lijkt er niets veranderd te zijn bij het koppel uit Melbourne Beach in de Amerikaanse staat Florida.
  [naar artikel]
 48. Verhofstadt noemt Poolse regering "erger dan Trump" (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Europees liberaal fractieleider Guy Verhofstadt vindt dat de Poolse regeringspartij PiS "erger is dan Trump". Verhofstadt deed zijn uitspraak nadat...
  [naar artikel]
 49. Wouter Raskin over visaschandaal N-VA: “Wie kritiek heeft, kijkt beter in eigen boezem” (18/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met zijn tweede plaats op de federale lijst in Limburg, is Wouter Raskin nu al zo goed als zeker dat hij verkozen geraakt. De Bilzenaar hoopt op een stevig resultaat van zijn partij zodat N-VA niet uit de boot kan vallen. Raskin kwam ook nog terug op het visaschandaal waarin voormalig staatssecretaris Theo Francken in het oog van de storm staat. Hij ontkent dat de partij de vlucht vooruit nam en uit de regering stapte omdat het wist dat het schandaal eraan zat te komen. Meer nog: Raskin gaat zelf in de aanval. “Wie kritiek heeft, kijkt beter in eigen boezem.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy