De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Verenigde Staten en Iran voeren gevangenenruil uit: 10 gevangenen uitgewisseld en 5,5 miljard euro voor Iran

VRT NWS

18/09/2023 - 16:29

De Verenigde Staten en Iran voeren vandaag een gevangenenruil uit. In ruil voor 5,5 tot 6,5 miljard euro aan bevroren kapitaal én vijf veroordeelde Iraniërs, kwamen vijf Amerikaans-Iraanse staatsburgers vrij uit de Evin-gevangenis in Teheran. Iran gebruikt wel vaker buitenlandse gevangenen als ruilmiddel. In mei kwam onze landgenoot Olivier Vandecasteele nog vrij in ruil voor een veroordeelde Iraanse terrorist.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Iran bevestigt gesprekken over mogelijke gevangenenruil met Verenigde Staten (13/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Iran heeft dinsdag bevestigd dat er onderhandelingen lopen met de Verenigde Staten over een eventuele gevangenenruil. Daarmee onderschrijft het de uitspraken van Robert Malley, de Amerikaanse gezant voor Iran, van afgelopen weekend.
  [naar artikel]
 2. Na vrijlating Amerikaanse militair is Iran opnieuw bereid tot gevangenenruil met VS (11/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Iran is bereid nog meer gevangenen met de Verenigde Staten uit te wisselen. "Indien voldaan is aan de noodzakelijke randvoorwaarden zijn we daar...
  [naar artikel]
 3. Verenigde Staten en Iran wisselen gevangenen uit (07/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten en Iran wisselen gevangenen uit. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 4. VS sluiten deal met Iran over ruil gevangenen (11/08/2023 - De Tijd)
  12:28 Ruim twee maanden na België hebben de Verenigde Staten een akkoord bereikt met Iran over de ruil van gevangenen. Teheran krijgt ook toegang tot 6 miljard dollar olie-inkomsten. De deal veroorzaakt con...
  [naar artikel]
 5. Iran bereid tot gevangenenruil met VS (11/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Iran heeft zondag herhaald dat het bereid is tot een gevangenenruil met de Verenigde Staten en dat "zonder voorwaarden". De bal ligt volgens...
  [naar artikel]
 6. VS voltooien omstreden gevangenenruil met erfvijand Iran (18/09/2023 - De Tijd)
  15:58 Vijf Amerikaanse gevangenen zijn na een maandenlange pendeldiplomatie vrijgelaten in Iran. Dat de VS 6 miljard dollar aan Iraanse oliegelden vrijgeven, ontlokt felle Republikeinse kritiek op president...
  [naar artikel]
 7. VS laten transfer van 6 miljard dollar aan Iran toe in kader van gevangenenruil (12/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse regering heeft opnieuw een belangrijke horde genomen voor de geplande gevangenenruil met Iran. Uit een document dat het Amerikaanse Congres maandag kon inkijken, blijkt dat internationale banken geen sancties riskeren als ze de 6 miljard dollar bevroren tegoeden voor Iran overschrijven, zo berichten Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 8. Iran "bereid tot gevangenenruil met de Verenigde Staten", geeft Teheran te kennen (17/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Iran heeft te kennen gegeven dat het openstaat voor een gevangenenruil met de Verenigde Staten. "We zijn hiertoe bereid en hebben dit meermaals aangekondigd, ook los van het nucleaire akkoord", zo zei de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken Nasser Kanaani woensdag. Kanaani beschuldigde de VS ervan tot nog toe weinig bereidheid te hebben getoond tot samenwerking.
  [naar artikel]
 9. Iran 'bereid tot gevangenenruil' met Belgische Vandecasteele (06/03/2023 - De Tijd)
  14:08 Iran meldt dat de weg open ligt om het uitleveringsverdrag met België toe te passen, nu het Grondwettelijk Hof een beroep ertegen heeft verworpen. Voor Iran is het de opmaat naar een gevangenenruil me...
  [naar artikel]
 10. Forse kritiek vanuit VS op gevangenenruil tussen België en Iran: “Verkeerd en immoreel” (03/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vanuit de Verenigde Staten komt er forse kritiek op een gevangenenruil tussen België en Iran. Ons land sloot als eerste westerse land in alle stilte zo’n akkoord met Iran. De veroordeelde VUB-gastprofessor Ahmadreza Djalali zou daardoor kunnen vrijkomen.
  [naar artikel]
 11. Forse kritiek vanuit VS op gevangenenruil tussen België en Iran: “Verkeerd en immoreel” (03/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vanuit de Verenigde Staten komt er forse kritiek op een gevangenenruil tussen België en Iran. Ons land sloot als eerste westerse land in alle stilte zo’n akkoord met Iran. De veroordeelde VUB-gastprofessor Ahmadreza Djalali zou daardoor kunnen vrijkomen.
  [naar artikel]
 12. Forse kritiek vanuit VS op gevangenenruil tussen België en Iran: “Verkeerd en immoreel” (03/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vanuit de Verenigde Staten komt er forse kritiek op een gevangenenruil tussen België en Iran. Ons land sloot als eerste westerse land in alle stilte zo’n akkoord met Iran. De veroordeelde VUB-gastprofessor Ahmadreza Djalali zou daardoor kunnen vrijkomen.
  [naar artikel]
 13. Iran en VS sluiten deal: 5 Amerikanen mogen Iraanse cel verlaten in ruil voor vrijgave 6 miljard aan geblokkeerde Iraanse fondsen (10/08/2023 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten en Iran hebben een overeenkomst gesloten waardoor vijf Amerikanen die vastzaten in een cel in Iran worden vrijgelaten. Dat bevestigen de Iraanse autoriteiten en schrijven Amerikaanse media. Op termijn zouden ze ook Iran zelf mogen verlaten. In ruil daarvoor zullen de VS enkele Iraanse gevangenen vrijlaten en worden bevroren Iraanse fondsen - goed voor 6 miljard dollar - vrijgegeven.
  [naar artikel]
 14. VS geven Iran bevroren miljarden terug wegens gevangenenruil: overdracht mogelijk volgende week (12/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Iran krijgt weer beschikking over zes miljard dollar (zo’n 5,6 miljard euro) aan olie-inkomsten die eerder als gevolg van Amerikaanse sancties tegen Iran bevroren waren. Dat blijkt uit een door persbureau ‘Reuters’ ingezien Amerikaans regeringsdocument.
  [naar artikel]
 15. Iran: Wat schuilt er achter de gevangenenruil met Olivier Vandecasteele (08/06/2023 - De Wereld Morgen)
  De gevangenenruil tussen Iran en enkele Europese landen komt niet uit de lucht gevallen. Hij komt op een moment dat Iran zijn nucleaire programma intensiveert, terwijl Israël met steun van de VS de oorlogstrom roert. De ruil maakt deel uit van een ruimer diplomatiek plan dat de lont uit het kruitvat moet halen. The post Iran: Wat schuilt er achter de gevangenenruil met Olivier Vandecasteele appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 16. Iran is bereid gevangenenruil met België uit te voeren (06/03/2023 - VRT NWS)
  Iran is bereid om een mogelijke gevangenenruil met België uit te voeren. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld. Het Belgische Grondwettelijk Hof verwierp eind vorige week het beroep tegen de Irandeal. De Belg Olivier Vandecasteele, die al meer dan een jaar vastzit in een Iraanse cel, zou zo vrij kunnen komen.
  [naar artikel]
 17. Amerikaanse toponderhandelaar eist vrijlating gevangenen door Iran (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is onwaarschijnlijk dat de Verenigde Staten het kernwapenverdrag met Iran uit 2015 nieuw leven in blazen als Iran vier Amerikaanse burgers die in Teheran worden vastgehouden niet vrijlaat, zegt de hoogste Amerikaanse onderhandelaar Robert Malley in gesprek met persbureau Reuters.
  [naar artikel]
 18. Kamer zet licht op groen voor omstreden gevangenenruil met Iran (21/07/2022 - De Standaard)
  De plenaire vergadering van de Kamer heeft woensdag het wetsontwerp goedgekeurd dat het mogelijk maakt dat België en Iran gevangenen aan elkaar uitleveren.
  [naar artikel]
 19. Iran kondigt akkoord over gevangenenruil met VS aan (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Iran en de Verenigde Staten hebben een akkoord bereikt over de mogelijkheid om gevangenen te ruilen. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amir Abdollahian, zondag bekendgemaakt. “Indien alles vlot verloopt aan Amerikaanse zijde” - Washington moet nog “de laatste technische voorbereidingen” treffen - dan zouden de eerste ruilen de komende dagen kunnen plaatsvinden, aldus Abdollahian.
  [naar artikel]
 20. Iran lijkt gevangenenruil te suggereren in zaak-Djalali (03/12/2020 - De Morgen)
  De Iraanse buitenlandminister Javad Zarif heeft laten weten dat zijn land bereid is om gevangenen te ruilen. ‘We kunnen dat vanaf morgen al doen, we kunnen het vandaag doen’, klinkt het. Zonder concrete namen te noemen lijkt Iran zo de druk op ons land op te voeren. Dat meldt de VRT.
  [naar artikel]
 21. Iran is bereid gevangenenruil met België uit te voeren (06/03/2023 - Knack)
  Nadat het Belgische Grondwettelijk Hof het beroep tegen de Irandeal heeft verworpen, zegt Iran maandag bereid te zijn een mogelijke gevangenenruil met België uit te voeren. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag gemeld. Zo zou de Belg Olivier Vandecasteele, de Belgische hulpverlener die intussen al meer dan een jaar vastzit in een Iraanse cel, vrij kunnen komen. ‘Met de beslissing van het Belgische Grondwettelijk Hof kunnen we zeggen dat de weg open ligt om het akkoord, dat de Islamitische Republiek van Iran verwelkomt, uit te voeren’, zegt Nasser Kanani, woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het proces-Olivier Vandecasteele in 7 vragen Hij verwees naar het verdrag tussen België en Iran over de overdracht van gevangenen, dat sinds de bekendmaking ervan afgelopen zomer omstreden is. Het Hof verwierp vrijdag het beroep tegen het verdrag, dat in december 2022 werd opgeschort. Olivier Vandecasteele zou kunnen worden uitgewisseld voor de Iraanse schijndiplomaat Assadolah Assadi. Hij werd in 2021 in ons land veroordeeld tot 20 jaar cel voor zijn rol in een verijdelde terreuraanslag in Parijs. ‘We hebben herhaaldelijk gezegd dat zijn arrestatie, verhoor, proces en veroordeling illegaal waren en in strijd met het Verdrag van Wenen inzake diplomatieke immuniteit’, zei Kanani over Assadi. ‘We hebben gezegd dat hij onvoorwaardelijk moet worden vrijgelaten en dat een schadevergoeding moet worden betaald. Met de recente verandering hopen we dat er een opening komt in de zaak van deze diplomaat’, besloot Kanani. The post Iran is bereid gevangenenruil met België uit te voeren appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 22. Goed nieuws: Iran gaat akkoord voor gevangenenruil met Olivier Vandecasteele uit te voeren (06/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat het Belgische Grondwettelijk Hof het beroep tegen de Irandeal heeft verworpen, zegt Iran bereid te zijn een mogelijke gevangenenruil met België uit te voeren. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld. Zo zou de Belg Olivier Vandecasteele, de Belgische hulpverlener die intussen al meer dan een jaar vastzit in een Iraanse cel, vrij kunnen komen.
  [naar artikel]
 23. Iran lijkt gevangenenruil te suggereren in zaak rond terdoodveroordeelde VUB-gastdocent Djalali (03/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Iraanse buitenlandminister Javad Zarif heeft laten weten dat zijn land bereid is om gevangenen te ruilen. “We kunnen dat vanaf morgen al doen, we kunnen het vandaag doen”, klinkt het. Zonder concrete namen te noemen lijkt Iran zo de druk op ons land op te voeren. Dat meldt de VRT.
  [naar artikel]
 24. Iran ontkent vrijlating gevangenen in ruil voor bevroren tegoeden (03/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Iran ontkent dat het vijf gevangenen wil vrijlaten in ruil voor toegang tot financiële tegoeden die vanwege diplomatieke geschillen met Groot-Brittannië en de Verenigde Staten bevroren zijn. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag gezegd.
  [naar artikel]
 25. Is er een oorlog tussen de Verenigde Staten en Iran in de maak? (21/06/2019 - Knack)
  Komt het dan toch tot een oorlog met Iran? En maakt het land ook maar enige kans om die te winnen? Uiteraard kunnen de Verenigde Staten een oorlog met Iran winnen, en wellicht behoorlijk snel ook, zegt Jonathan Holslag (VUB).
  [naar artikel]
 26. Door Iran vrijgelaten Amerikaanse diplomaten aangekomen in VS (19/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De vijf Amerikanen die recentelijk werden vrijgelaten uit Iran, zijn dinsdag aangekomen in de Verenigde Staten. Dat meldt een Amerikaanse functionaris aan persbureau AFP.  Hun vrijlating past binnen een Iraans-Amerikaanse gevangenenruil.
  [naar artikel]
 27. Olivier Vandecasteele en de Belgische Iran deal: hebben de Verenigde Staten het laatste woord? (17/02/2023 - De Wereld Morgen)
  Op 11 maart 2022 sloot België in stilte een akkoord met Iran over de overdracht van gevangenen tussen beide landen. Zo’n bilateraal akkoord heeft België al met een negental andere landen, zoals Marokko, Albanië, Kosovo of Congo. Die akkoorden zijn vooral een eenrichtingsverkeer. België profiteert ervan om zich te ontdoen van gevangenen met de nationaliteit van die landen. Het omgekeerde gebeurt vrijwel nooit.   The post Olivier Vandecasteele en de Belgische Iran deal: hebben de Verenigde Staten het laatste woord? appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 28. Kamercommissie keurt deal over gevangenenruil met Iran goed (06/07/2022 - De Standaard)
  De Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen heeft zonet het wetsontwerp goedgekeurd dat het mogelijk maakt om gevangenen te ruilen met Iran. De meerderheid stemde voor, N-VA stemde tegen en Vlaams Belang en de PVDA onthielden zich.
  [naar artikel]
 29. Iran bereid om gevangenen te ruilen, mogelijk in zaak-Djalali (03/12/2020 - De Standaard)
  Het lijkt erop dat Iran bereid is voor een gevangenenruil in de zaak van professor Ahmadreza Djalali. Dat schrijft VRTNWS. ‘We zijn bereid om gevangenen te ruilen. We kunnen dat vanaf morgen al doen, we kunnen het vandaag doen’, zei de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif.
  [naar artikel]
 30. Weg vrij voor vrijlating Olivier Vandecasteele: Iran zegt “klaar” te zijn voor gevangenenruil met België (06/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Iran is klaar voor een mogelijke uitwisseling van gevangenen met België. Dat heeft Teheran aangekondigd nadat het Belgisch Grondwettelijk Hof groen licht gaf om de vrijlating van de in Iran vastgehouden Belg Olivier Vandecasteele mogelijk te maken.
  [naar artikel]
 31. Weg vrij voor vrijlating Olivier Vandecasteele: Iran zegt “klaar” te zijn voor gevangenenruil met België (06/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  Iran is klaar voor een mogelijke uitwisseling van gevangenen met België. Dat heeft Teheran aangekondigd nadat het Belgisch Grondwettelijk Hof groen licht gaf om de vrijlating van de in Iran vastgehouden Belg Olivier Vandecasteele mogelijk te maken.
  [naar artikel]
 32. Weg vrij voor vrijlating Olivier Vandecasteele: Iran zegt “klaar” te zijn voor gevangenenruil met België (06/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Iran is klaar voor een mogelijke uitwisseling van gevangenen met België. Dat heeft Teheran aangekondigd nadat het Belgisch Grondwettelijk Hof groen licht gaf om de vrijlating van de in Iran vastgehouden Belg Olivier Vandecasteele mogelijk te maken.
  [naar artikel]
 33. Iran voorspelt “bittere nederlaag” voor Verenigde Staten (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iran zal met "opgeheven hoofd" uit de huidige episode van spanningen met de Verenigde Staten te voorschijn komen. Zij zullen, samen met hun...
  [naar artikel]
 34. Van Quickenborne ontkent nakende gevangenenruil met Iran (26/04/2023 - De Tijd)
  12:41 Een Iraanse justitiewoordvoerder meldt woensdag dat 'binnenkort' een gevangenenruil tussen België en Iran zal plaatsvinden. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne ontkent dat aan De Tijd. Hij ...
  [naar artikel]
 35. Opperhavik John Bolton voert druk op Iran verder op (24/05/2019 - Knack)
  De Verenigde Staten voeren de druk op Iran verder op. Er wordt zo in de Straat van Hormuz weer hoog spel gespeeld.
  [naar artikel]
 36. Kamer akkoord met deal die gevangenenruil met Iran faciliteert: “Maar er zitten geen automatismen in vervat”, waarschuwt Van Quickenborne (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De plenaire vergadering van de Kamer heeft woensdag het wetsontwerp goedgekeurd dat het mogelijk maakt dat België en Iran gevangenen aan elkaar uitleveren. Dat gebeurde met 79 stemmen voor, 41 tegen en 11 onthoudingen.
  [naar artikel]
 37. Kamer akkoord met deal die gevangenenruil met Iran faciliteert: “Maar er zitten geen automatismen in vervat”, waarschuwt Van Quickenborne (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De plenaire vergadering van de Kamer heeft woensdag het wetsontwerp goedgekeurd dat het mogelijk maakt dat België en Iran gevangenen aan elkaar uitleveren. Dat gebeurde met 79 stemmen voor, 41 tegen en 11 onthoudingen.
  [naar artikel]
 38. VS wil mee praten over behoud nucleaire deal met Iran (19/02/2021 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten gaan in op een EU-uitnodiging om gesprekken op te starten met Iran. De Europese landen hopen zo de nucleaire deal met Iran, die onder oud-president Donald Trump werd opgeblazen, te herstellen. Iran blijft bij zijn standpunt dat de Amerikaanse sancties eerst van tafel moeten.
  [naar artikel]
 39. Trump heractiveert sancties tegen Iran (06/08/2018 - De Tijd)
  18:01 De Verenigde Staten voeren opnieuw economische sancties in tegen Iran.
  [naar artikel]
 40. Iran weggestemd uit vrouwenrechtenorgaan van Verenigde Naties (14/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Iran is vanwege het brutaal neerslaan van door vrouwen geleide protesten in Teheran en andere steden niet langer lid van de VN-commissie die zich bezighoudt met vrouwenrechten. Het voorstel van de Verenigde Staten om Iran eruit te zetten kreeg de steun van 29 landen, met acht stemmen tegen en zestien onthoudingen.
  [naar artikel]
 41. TIJDLIJN. Spiraal van geweld tussen Iran en Verenigde Staten (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met de raketaanvallen op Amerikaanse bases in Irak, is de spanning tussen de Verenigde Staten en Iran tot een voorlopig hoogtepunt gekomen. Al...
  [naar artikel]
 42. Trump dreigt met einde van Iran (19/05/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president heeft in een tweet gedreigd met de vernietiging van Iran indien het land een aanval doet op Amerikaanse belangen. 'Als Iran wil vechten, dan zal dat het officiële einde zijn van Iran', twitterde hij. 'Bedreig de Verenigde Staten niet meer opnieuw', voegde Trump er waarschuwend aan toe.
  [naar artikel]
 43. Kamer zet licht op groen voor omstreden deal met Iran over gevangenenruil (21/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De plenaire vergadering van de Kamer heeft woensdag het omstreden wetsontwerp goedgekeurd dat het mogelijk maakt dat België en Iran gevangenen aan elkaar uitleveren. Dat gebeurde met 79 stemmen voor, 41 tegen en 11 onthoudingen. De voorbije weken veroorzaakte het voorstel heel wat controverse.
  [naar artikel]
 44. Kamer zet licht op groen voor omstreden deal met Iran over gevangenenruil (21/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  De plenaire vergadering van de Kamer heeft woensdag het omstreden wetsontwerp goedgekeurd dat het mogelijk maakt dat België en Iran gevangenen aan elkaar uitleveren. Dat gebeurde met 79 stemmen voor, 41 tegen en 11 onthoudingen. De voorbije weken veroorzaakte het voorstel heel wat controverse.
  [naar artikel]
 45. Gestolen documenten uit Teheran geven meer inzicht in nucleair programma van Iran (15/07/2018 - De Morgen)
  Israëlische spionnen hebben begin dit jaar met een tot de verbeelding sprekende raid documenten gestolen uit Iran. Het gestolen archief toont aan dat Iran in 2003 heel ver stond in het ontwikkelen van een atoombom. Israël en de Verenigde Staten zien in de documenten een bewijs dat Iran niet te vertrouwen is.
  [naar artikel]
 46. VN-Veiligheidsraad lust Amerikaanse houding over Iran niet (06/01/2018 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten krijgen uit verschillende hoeken kritiek omdat ze een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad hebben bijeengeroepen over het protest in Iran. Machtsmisbruik, vindt Iran. Bemoeienis, klinkt het in Rusland. Onnodig, meent Frankrijk.
  [naar artikel]
 47. De Verenigde Staten leggen extra sancties op aan Iran (01/11/2019 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten hebben aangekondigd dat ze nieuwe economische sancties invoeren tegen Iran. Deze keer wordt de bouwsector geviseerd. Die wordt volgens de Amerikanen direct en indirect gecontroleerd door de Iraanse Revolutionaire Garde, het elitekorps van het Iraanse leger. Bovendien gebruikt die sector materiaal dat van strategisch belang is voor de "nucleaire, ballistische of militaire" programma's van Iran.
  [naar artikel]
 48. Iran bereid verdrag voor overbrenging van gevangenen uit te voeren (06/03/2023 - De Standaard)
  Nadat het Belgische Grondwettelijk Hof het beroep tegen de Irandeal heeft verworpen, zegt Iran maandag bereid te zijn het verdrag voor de overbrenging van (Belgische) gevangenen uit te voeren. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag gemeld. Zo zou de Belg Olivier Vandecasteele, de hulpverlener die intussen al meer dan een jaar vastzit in een Iraanse cel, kunnen vrijkomen.
  [naar artikel]
 49. Executie dreigt voor VUB-prof Djalali: Iran veegt gevangenenruil van tafel (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Iran overweegt geen gevangenenruil tussen Ahmadreza Djalali en een voormalige Iraanse gevangenisbeambte die in Stockholm terechtstaat wegen oorlogsmisdaden. De Iraans-Zweedse gastprofessor aan de Vrije Universiteit van Brussel werd veroordeeld voor spionage en zou ten laatste op 21 mei geëxecuteerd worden.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy