De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Poolse regering onder vuur, nu blijkt dat visa voor 5.000 dollar over de toonbank gingen

De Morgen

18/09/2023 - 16:59


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Groot visaschandaal pijnlijk voor Poolse regeringspartij, maar in peilingen lijkt het niets uit te maken (18/09/2023 - VRT NWS)
  Een maand voor de verkiezingen in Polen ligt de regering onder vuur wegens een corruptieschandaal. Overheidsfunctionarissen zouden voor forse bedragen visa hebben verkocht aan migranten. Het is een pijnlijke kwestie, des te meer omdat de Poolse rechts-conservatieve regeringspartij PiS van migratie hét verkiezingsthema heeft gemaakt.
  [naar artikel]
 2. Poolse regering onder vuur na georkestreerde campagne tegen dissidente rechters (20/08/2019 - De Morgen)
  De Poolse regering is onder vuur komen te liggen door een uitgelekte lastercampagne tegen dissidente rechters. Lukasz Piebiak, staatssecretaris van Justitie, heeft bij die campagne vermoedelijk een hoofdrol gespeeld, en stapte dinsdag onder druk van de oppositie op.
  [naar artikel]
 3. Lahbib kreeg groen licht van De Croo voor Iraanse visa (20/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Na dagen onder vuur te hebben gelegen blijkt dat minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib het fiat kreeg van premier Alexander De Croo om visa uit te reiken aan een Iraanse delegatie voor een internationale bijeenkomst in Brussel.
  [naar artikel]
 4. Lahbib kreeg groen licht van De Croo voor Iraanse visa (20/06/2023 - De Standaard)
  Na dagen onder vuur te hebben gelegen blijkt dat minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib het fiat kreeg van premier Alexander De Croo om visa uit te reiken aan een Iraanse delegatie voor een internationale bijeenkomst in Brussel.
  [naar artikel]
 5. Francken onder vuur over beleid humanitaire visa: “Stop met het optrekken van mistgordijnen” (13/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) geeft vandaag tekst en uitleg over de zaak rond de humanitaire visa in het...
  [naar artikel]
 6. Francken onder vuur over humanitaire visa: “Uw beleid was laks, amateuristisch en doorspekt van vriendjespolitiek” (13/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) geeft vandaag tekst en uitleg over de zaak rond de humanitaire visa in het...
  [naar artikel]
 7. "Dit zijn PS-toestanden": Francken onder vuur voor beleid rond humanitaire visa (17/01/2019 - VRT NWS)
  Momenteel worden er in het parlement vragen gesteld aan voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) over zijn beleid omtrent humanitaire visa. Eerder werd N-VA-raadslid in Mechelen Melikan Kucam aangehouden omdat hij meer dan 200 humanitaire visa zou hebben verkocht aan Assyriërs. 
  [naar artikel]
 8. Uber bijna 7 procent lager bij eerste notering (10/05/2019 - De Tijd)
  17:54 De eerste koers van Uber is gevormd: de eerste aandelen van de taxi-app gingen over de toonbank tegen 42 dollar, een daling van 6,66 procent tegenover de introductieprijs van 45 dollar.
  [naar artikel]
 9. Francken onder vuur over beleid humanitaire visa: “Uw beleid was laks, amateuristisch en doorspekt van vriendjespolitiek” (13/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) geeft vandaag tekst en uitleg over de zaak rond de humanitaire visa in het...
  [naar artikel]
 10. Chocoladerepen Perrette vliegen over de toonbank (06/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De herlancering van de chocoladereep Perrette is een succes. In nog geen drie weken gingen maar liefst 55.000 repen over de toonbank. Het aantal verkooppunten wordt uitgebreid.
  [naar artikel]
 11. Belgische zuivelindustrie mikpunt van Poolse regering (15/05/2020 - Knack)
  De Poolse regering grijpt de coronacrisis aan om Poolse bedrijven tot economisch patriotisme aan te zetten. Het publiceerde een name and shame-lijst met daarop ook België.
  [naar artikel]
 12. Ethereum nu waardevoller dan JP Morgan, Bank of America en Visa (12/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ethereum nu waardevoller dan JP Morgan, Bank of America en Visa De op een na populairste cryptomunt Ether bereikte vandaag voor het eerst een beurswaarde van 500 miljard dollar. De valuta is daardoor nu meer waard dan sommige oude financiële instellingen zoals JP Morgan, Bank of America en kredietgigant Visa. Volgens gegevens van CoinMarketCap wipte Ethereums digitale token naar 4.357 dollar deze ochtend. Dat is een sprong van […] Lees dit artikel: Ethereum nu waardevoller dan JP Morgan, Bank of America en Visa
  [naar artikel]
 13. Favoriet lingeriemerk van de Kardashians trekt naar de beurs (05/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  La Perla, het luxe lingeriemerk dat onder meer de Amerikaanse familie Kardashian als fan heeft, krijgt een beursnotering in Parijs. La Perla is bekend van bh’s van 300 dollar per stuk en nachtjaponnen die voor 600 dollar over de toonbank gaan.
  [naar artikel]
 14. Regering-Johnson onder vuur wegens mogelijke corruptieschandalen (09/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Regering-Johnson onder vuur wegens mogelijke corruptieschandalen Opnieuw stelt een mogelijk schandaal de Britse regering in een slecht daglicht. Eerst werd parlementslid voor de Conservative Party Owen Paterson voor 30 dagen uit zijn ambt geschorst. De regering weigerde zijn schorsing te aanvaarden. Daarnaast raakte ook bekend dat de Conservatieve partij geld ontving, in ruil voor parlementszetels. Het is niet de eerste keer […] Lees dit artikel: Regering-Johnson onder vuur wegens mogelijke corruptieschandalen
  [naar artikel]
 15. Visa en Mastercard pauzeren crypto-deal (01/03/2023 - Express)
  De twee betaalbedrijven Visa en Mastercard laten de plannen voor partnerschappen met crypto-bedrijven voorlopig links liggen. Ze doen dit omdat de markt in 2022 heel volatiel was door de faillissementen van FTX en BlockFi, zo bericht Reuters. In het nieuws: Zowel Visa als Mastercard gaven eerder aan zich meer te focussen op crypto en gingen […]
  [naar artikel]
 16. LIVE. Francken onder vuur tijdens Kamerdebat over humanitaire visa: “Dit is wanbeleid” (17/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In het parlement worden heel wat kritische vragen gesteld over de visa-affaire rond het Mechels gemeenteraadslid Mekilan Kucam (N-VA). Patrick Dewael (Open Vld) vraagt hoorzittingen, Oppositiepartij CDH vraagt zelfs een onderzoekscommissie. Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken krijgt het zwaar te verduren.
  [naar artikel]
 17. Gelekte e-mail toont hoe Poolse regering staatsomroep orders geeft (05/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Uit een gelekte e-mail blijkt dat een adviseur van de Poolse premier Mateusz Morawiecki chefs van de openbare omroep TVP bevelen geeft. De adviseur vraagt de zender onder meer om dissidente rechters “fijntjes aan te pakken”.
  [naar artikel]
 18. Poolse regering verwerft privékunstcollectie voor een prikje (30/12/2016 - De Redactie)
  De Czartoryski-collectie met zowat 86.000 kunstwerken bevat onder meer "Dame met een hermelijn" van Leonardo da Vinci. De totale waarde ervan wordt geschat op 2 miljard euro, maar de Poolse regering betaalde slechts 100 miljoen euro.
  [naar artikel]
 19. Regering-Trump eist opheldering over visa-affaire Francken (06/04/2019 - Knack)
  In een brief aan de federale regering eist de Amerikaanse overheid tekst en uitleg over de humanitaire visa die voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) via tussenpersonen aan 1.502 Syriërs heeft verschaft.
  [naar artikel]
 20. Miljardenschikking Visa en Mastercard (18/09/2018 - Metro)
  De grote creditcardbedrijven Visa en Mastercard en een aantal andere financiële dienstverleners treffen een enorme schikking met winkeliers. Ze betalen een bedrag tot zo’n 6,2 miljard dollar (ruim 5 miljard euro) om een slepende kwestie over prijsafspraken achter zich te kunnen laten. De zaak was een aantal jaar geleden al geschikt voor meer dan 5 miljard dollar. Maar die deal werd later door rechters afgewezen. Daarom is het schikkingsbedrag nu flink opgeschroefd. Miljoenen winkeliers waren in 2005 gezamenlijk een proces begonnen. Ze vonden dat de creditcardbedrijven en de banken verboden afspraken hadden gemaakt over de prijs van betalingen op krediet. Visa neemt verreweg het grootste deel van het schikkingsbedrag voor zijn rekening. bron: Belga   Het bericht Miljardenschikking Visa en Mastercard verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Miljardenschikking Visa en Mastercard (20/09/2018 - Metro)
  De grote creditcardbedrijven Visa en Mastercard en een aantal andere financiële dienstverleners treffen een enorme schikking met winkeliers. Ze betalen een bedrag tot zo’n 6,2 miljard dollar (ruim 5 miljard euro) om een slepende kwestie over prijsafspraken achter zich te kunnen laten. De zaak was een aantal jaar geleden al geschikt voor meer dan 5 miljard dollar. Maar die deal werd later door rechters afgewezen. Daarom is het schikkingsbedrag nu flink opgeschroefd. Miljoenen winkeliers waren in 2005 gezamenlijk een proces begonnen. Ze vonden dat de creditcardbedrijven en de banken verboden afspraken hadden gemaakt over de prijs van betalingen op krediet. Visa neemt verreweg het grootste deel van het schikkingsbedrag voor zijn rekening. Bron: Belga   Het bericht Miljardenschikking Visa en Mastercard verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Polen neemt vrouwenorganisaties onder vuur: 'De minachting heeft een klimaat van angst gecreëerd' (06/02/2019 - Knack)
  De Poolse regering heeft het gemunt op vrouwenrechtenorganisaties met invallen, het intrekken van financiering, smeercampagnes en disciplinaire maatregelen. Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een rapport.
  [naar artikel]
 23. Meer dan 2 miljoen stakingsdagen onder regering-Michel (15/11/2019 - De Morgen)
  Onder de regering van Charles Michel (MR) gingen liefst 2.152.748 werkdagen verloren aan stakingen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Brusselse onderzoeksinstituut CRISP. Sinds de jaren 90 kende enkel Dehaene I in verhouding meer stakingsdagen.
  [naar artikel]
 24. Poolse regering verdedigt hervorming justitieapparaat (19/07/2017 - Knack)
  De Europese Commissie stelt dat de vier hervormingsvoorstellen voor het Poolse justitieapparaat de onafhankelijkheid van het gerecht op de helling zetten en rechters onder politieke controle dreigen te brengen.
  [naar artikel]
 25. Duitse media nemen WAG van Poolse prijsschutter Piatek onder vuur, maar zij bijt van zich af (07/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Paulina Procyk is not amused. Duitse media verdenken de vrouw van de Poolse topspits Krzysztof Piatek ervan dat zij de nieuwe club van manlief...
  [naar artikel]
 26. Visa koopt Visa (28/03/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse betaalkaartenreus Visa koopt zijn Europese tegenhanger Visa Europe voor 16,5 miljard euro. Dat bedrag kan nog oplopen tot 21,2 miljard euro. De deal kan ook de Belgische banken miljoenen opleveren.
  [naar artikel]
 27. VS willen uitleg over visa-affaire Francken (06/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een brief aan de federale regering eist de Amerikaanse overheid tekst en uitleg over de humanitaire visa die voormalig staatssecretaris van...
  [naar artikel]
 28. MediaMarkt onder vuur door ransomwareaanval: hackers vragen 50 miljoen dollar in Bitcoin (10/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: MediaMarkt onder vuur door ransomwareaanval: hackers vragen 50 miljoen dollar in Bitcoin Aan de vooravond van de feestdagen wordt MediaMarkt, een van de grootste elektronicaketens van Europa, getroffen door een venijnige ransomwareaanval. De hackers vragen het losgeld op in Bitcoins. Duizenden computers en servers van MediaMarkt zouden sinds maandag versleuteld zijn door malware van hackersgroep Hive. Dat rapporteerde RTL maandag. De hackers vragen verschillende tientallen miljoenen dollars […] Lees dit artikel: MediaMarkt onder vuur door ransomwareaanval: hackers vragen 50 miljoen dollar in Bitcoin
  [naar artikel]
 29. Regering Zimbabwa onder vuur na bestelling peperdure pruiken voor rechters (10/04/2019 - VRT NWS)
  In Zimbabwe ligt de regering onder vuur, nadat bleek dat ze voor duizenden euro’s heeft uitgegeven aan het importeren van pruiken voor lokale rechters uit het Verenigd Koninkrijk. Critici noemen het "geldverspilling en een voorbijgestreefd koloniaal gebruik".  
  [naar artikel]
 30. LIVE. Premier moet uitleg geven over handel in visa (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Franken (N-VA) zal deze middag niet zelf kunnen antwoorden op vragen over de humanitaire visa die hij heeft gegeven aan Syriërs. Over die visa loopt nu gerechtelijk onderzoek wegens mensenhandel. Francken zit namelijk niet meer in de regering, anders zou er deze middag massaal om zijn ontslag worden gevraagd.
  [naar artikel]
 31. Australië versoepelt visa voor jonge reizigers die op boerderij willen werken (05/11/2018 - De Morgen)
  Australische landbouwers kampen met een nijpend tekort aan personeel. Daarom versoepelt de regering de zogenaamde ‘working holiday’-visa, waarbij jongeren hun vakantie combineren met een job op het veld. Ze mogen onder meer een jaar langer blijven en ook in meer regio’s werken. Vorig seizoen kregen bijna 2.500 Belgen zo’n visum.
  [naar artikel]
 32. “Heel binnenkort” meer vinylplaten dan cd’s over de toonbank in VS (09/09/2019 - Metro)
  Volgens een midjaarverslag van de Recording Industry Association of America (RIAA) heeft de vinylverkoop in Amerika in de eerste jaarhelft ruim 224 miljoen dollar opgebracht. De cd-verkoop klokte af op 247,9 miljoen dollar. De cd zit echter in een vrije val; de verkoop daalt drie keer sneller dan dat de vinylverkoop stijgt. Als die trend zich doorzet, zal de vinylverkoop heel binnenkort de cd-verkoop overtreffen. De opbrengsten uit vinylverkoop stegen in de tweede helft van 2018 met 12,8% en in de eerste helft van dit jaar met 12,9%. Naar alle verwachtingen zal vinyl binnenkort de cd inhalen in Amerika. Als dat bewaarheid wordt, zal het voor het eerst sinds 1986 zijn dat in de VS weer meer lp’s dan cd’s over de toonbank gaan. Toen werden 58,8 miljoen vinylplaten verkocht, tegenover 18,6 miljoen cd’s. Streaming is cash cow Vooral oudere rockartiesten en -groepen met een iconische status plukken de vruchten van de groeiende lp-verkoop. The Beatles verkochten meer dan 300.000 vinylplaten in 2018, lp’s van Pink Floyd, David Bowie, Fleetwood Mac, Led Zeppelin, Jimi Hendrix en Queen gingen elk meer dan 100.000 keer over de toonbank. Ondanks de populariteit van vinyl domineert streaming de muziekindustrie. Betalende streamingabonnementen waren in de eerste helft van dit jaar goed voor 62% van de totale inkomsten, terwijl dat voor de vinylverkoop slechts 4% was. In zijn totaliteit vertegenwoordigt streaming (zowel betalende abonnementen als advertentieverkoop op streamingplatformen en digitale radiodiensten) met 4,3 miljard dollar zo’n 80% van de inkomsten van de muziekindustrie. Lees ook: Vinyl draait op volle toeren Het bericht “Heel binnenkort” meer vinylplaten dan cd’s over de toonbank in VS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Trump wil uitleg over visa-affaire Francken (06/04/2019 - Metro)
  In een brief aan de federale regering eist de Amerikaanse overheid tekst en uitleg over de humanitaire visa die voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) via tussenpersonen aan 1.502 Syriërs heeft verschaft. Dat berichten Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad zaterdag. Begin dit jaar kwam Francken onder vuur te liggen toen bleek dat hij via tussenpersonen humanitaire visa had verschaft aan 1.502 Syriërs. Onderzoek door de Dienst Vreemdelingenzaken heeft ondertussen uitgewezen dat 121 van deze Syriërs spoorloos zijn. Liefst 107 van hen stonden op een lijst van de bekendste tussenpersoon, het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA). In een brief aan minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders eist de Amerikaanse overheid nu opheldering. Dat hebben twee bronnen binnen de regering aan Het Belang van Limburg bevestigd. Noch Reynders, noch Franckens opvolger De Block wensten te reageren. Zoals bekend is VS-president Donald Trump geen fan van het immigratiebeleid van Europa. Dat ons land via een ‘alternatief systeem’ visa verschafte aan Syriërs die plots van de radar zijn verdwenen, willen de Amerikanen in hun strijd tegen IS niet blauwblauw laten. België is een van de 50 geprivilegieerde landen waar onderdanen geen visum (enkel een ESTA-document) moeten hebben om naar de VS te reizen. bron: Belga Het bericht Trump wil uitleg over visa-affaire Francken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Zou jij 450 euro betalen voor deze schoenen? Amerikaans warenhuis onder vuur om product "dat armoede verheerlijkt" (24/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse warenhuis Nordstrom ligt onder vuur. Op hun website verkopen ze sneakers van het Italiaanse merk Golden Goose voor 530 dollar of...
  [naar artikel]
 35. Zure oprispingen bij Polen (28/03/2019 - De Morgen)
  Wekenlang verkeerde het Poolse volk in euforie en borrelde nationaal enthousiasme op. Maar zaterdag eindigde het EK voor het gastland in een gigantische kater. De Poolse nationale ploeg en bondscoach Smuda liggen onder vuur, maar ook intern borrelt de onvrede op. 'Als we een afspraak maakten met bondsvoorzitter Lato, werd die niet nagekomen', zegt aanvoerder Blaszczykowski.
  [naar artikel]
 36. Australië versoepelt visa voor jonge reizigers die op boerderij willen werken (05/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Australische landbouwers kampen met een nijpend tekort aan personeel. Daarom versoepelt de regering de zogenaamde "working holiday”-visa, waarbij...
  [naar artikel]
 37. Duizenden mensen betogen in Warschau tegen de Poolse regering (13/05/2018 - VRT NWS)
  In de Poolse hoofdstad Warschau zijn duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het beleid van de conservatieve regering. Dat melden de Poolse media.
  [naar artikel]
 38. Lech Walesa sluit zich aan bij verzet tegen plannen Poolse regering (23/07/2017 - Knack)
  De Poolse oud-president Lech Walesa heeft zich aangesloten bij de protestbeweging tegen de hervorming van het justitieapparaat door de Poolse regering.
  [naar artikel]
 39. Een mail met bijbelverzen en steun van bisschoppen: IKEA onder vuur in Polen voor “LGBT-indoctrinatie” (07/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Poolse katholieke bisschoppen hebben zaterdag meubelbedrijf IKEA onder vuur genomen. In een mededeling nemen de bisschoppen het op voor een werknemer van het bedrijf die ontslagen werd, omdat hij zich verzette tegen de “LGBT-indoctrinatie” van het bedrijf.
  [naar artikel]
 40. Francken en Rutten gooien met modder op Twitter nadat VS uitleg eisen over visa-affaire (06/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een brief aan de federale regering eist de Amerikaanse overheid tekst en uitleg over de humanitaire visa die voormalig staatssecretaris van...
  [naar artikel]
 41. Ook Macron onder vuur nadat vaccinatie begint ‘in tempo van een slak’ (06/01/2021 - De Morgen)
  De Franse regering ligt onder vuur omdat de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus volgens critici te langzaam op gang komt. ‘Ons land is vernederd.’
  [naar artikel]
 42. Oud-president Walesa sluit zich aan bij protest tegen Poolse regering (23/07/2017 - De Tijd)
  11:16 De Poolse oud-president Lech Walesa heeft zich aangesloten bij de protestbeweging tegen de hervorming van het justitieapparaat door de Poolse regering.
  [naar artikel]
 43. Francken en Rutten in de clinch nadat VS uitleg eisen over visa-affaire: “Geloof nooit de liberalen” (06/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een brief aan de federale regering eist de Amerikaanse overheid tekst en uitleg over de humanitaire visa die voormalig staatssecretaris van...
  [naar artikel]
 44. Poolse regering valt over ontslag vicepremier (10/08/2021 - De Tijd)
  20:10 Een van de drie Poolse coalitiepartijen stapt uit de regering. De beslissing komt er nadat de eerste-minister de vicepremier ontslagen had.
  [naar artikel]
 45. Twintig jaar geleden werd de euro ingevoerd (01/01/2022 - Knack)
  Het is vandaag twintig jaar geleden dat de eerste eurobiljetten en -munten over de toonbank gingen. Vandaag gebruiken meer dan 340 miljoen Europeanen in 19 landen de eenheidsmunt. De euro is nu de op een na belangrijkste munt wereldwijd, na de dollar.
  [naar artikel]
 46. Zijn honderdduizenden arbeidsmigranten illegaal de EU binnengesmokkeld via Polen? (18/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een maand voor de verkiezingen zit de Poolse regering in nauwe schoentjes door het visaschandaal: er zouden honderdduizenden visa zijn uitgedeeld aan migranten in ruil voor grote sommen geld. Ambtenaren werden al ontslagen, anderen zijn gearresteerd en aangeklaagd voor omkoping.
  [naar artikel]
 47. Polen schrapt kwart van 126 staatssecretarissen (05/03/2018 - De Tijd)
  19:38 De Poolse regeringspartij PiS ligt onder vuur voor de hoge bonussen die werden uitbetaald.
  [naar artikel]
 48. Migratie zadelt Poolse regering op met verkiezingskoorts (26/09/2023 - De Tijd)
  14:11 Met spannende verkiezingen in het vooruitzicht verhardt de Poolse regering de toon over migratie. Daarbij zoekt ze nadrukkelijk ruzie met buurland Duitsland.
  [naar artikel]
 49. Gents stadsbestuur onder vuur (13/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Gentse stadsbestuur ligt onder vuur in een boek over de bouw van de Ghelamco Arena. Daaruit blijkt dat schepenen tijdens matchen van AA Gent...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy