De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Brits premier Sunak sluit nieuwe brexitonderhandelingen uit, terwijl Labour ‘veel betere deal’ belooft

Knack

18/09/2023 - 17:07

De Britse premier Rishi Sunak wil niet heronderhandelen over het handels- en samenwerkingsakkoord dat sinds de brexit de relaties tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie regelt. Dat heeft hij maandag nog eens duidelijk gemaakt nadat oppositieleider Keir Starmer had gezegd dat hij 'een veel betere deal' kan sluiten. The post Brits premier Sunak sluit nieuwe brexitonderhandelingen uit, terwijl Labour ‘veel betere deal’ belooft appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Premier Sunak sluit nieuwe Brexit-onderhandelingen uit, terwijl Labour “veel betere deal” belooft (18/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Rishi Sunak wil niet heronderhandelen over het handels- en samenwerkingsakkoord dat sinds de brexit de relaties tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie regelt. Dat heeft hij maandag nog eens duidelijk gemaakt nadat oppositieleider Keir Starmer had gezegd dat hij “een veel betere deal” kan sluiten.
  [naar artikel]
 2. OPINIE. Gelukkig is Britse premier Sunak geen ‘coconut’: wit vanbinnen, bruin vanbuiten (27/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Jong, vernieuwend, schatrijk en niet wit. Zo wordt de kersverse Britse premier Rishi Sunak in de media beschreven. Als Belg met roots in het Pakistaanse Punjab, sta ik te springen van geluk. Ik verheug mij over de benoeming van Rishi Sunak tot Brits premier, een Britse man met Indiase Punjabi-roots.
  [naar artikel]
 3. Brits premier May verdedigt gesprekken met Labour: 'Er was een nieuwe aanpak nodig' (07/04/2019 - Knack)
  De Britse eerste minister Theresa May heeft haar beslissing verdedigd om zich tot de oppositiepartij Labour te wenden in de hoop om nog een brexit-deal te bereiken.
  [naar artikel]
 4. Nieuwe brexitdeal zet Brits premier Sunak onder grote druk (26/02/2023 - De Tijd)
  09:56 Londen en Brussel stevenen af op een herwerkte brexitdeal die het aparte statuut voor Noord-Ierland zou afzwakken. Maar of Brits premier Rishi Sunak dat verkocht krijgt aan zijn Conservatieve hardline...
  [naar artikel]
 5. Wordt Rishi Sunak de premier die de macht overdraagt aan Labour? (31/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Rishi Sunak is honderd dagen aan de macht, maar heeft weinig reden tot vieren. Hij wordt vergeleken met John Major, de Conservatieve premier die geen vat kreeg op de schandalen, waardoor Labour de macht greep.
  [naar artikel]
 6. Politieke beroering in het Verenigd Koninkrijk na ‘smerige’ advertenties van The Labour Party: “Rioolpolitiek” (07/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Alles op scherp in de Britse politiek. Donderdagnamiddag zette The Labour Party een felle advertentie online, die insinueert dat premier Rishi Sunak kindermisbruikers vrijuit laat gaan. Vrijdag volgde een nieuwe prent, deze keer over ‘gevaarlijke schutters’ - opnieuw met Sunaks gezicht en handtekening bij. “Rioolpolitiek”, reageerde de overkant, maar ook Labour-parlementsleden tonen zich kritisch over de aanpak.
  [naar artikel]
 7. Echtgenote brengt Brits premier Sunak opnieuw in verlegenheid (17/04/2023 - De Tijd)
  15:51 Brits premier Rishi Sunak moet zich verantwoorden voor mogelijke belangenvermenging. Een bedrijf waarvan zijn steenrijke echtgenote aandeelhouder is, kreeg onlangs forse overheidssteun.
  [naar artikel]
 8. Brits kandidaat-premier Rishi Sunak belooft inkomensbelasting met 20 procent te verlagen (01/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Rishi Sunak wil de inkomensbelasting in het Verenigd Koninkrijk in zeven jaar met 20 procent verlagen. Het zou de grootste verlaging in dertig jaar zijn, meent hij. Dat beloofde Sunak maandag, op de dag dat 175.000 Conservatieve partijleden hun stembiljet ontvangen. Hij neemt het op tegen Liz Truss in de race om Boris Johnson op te volgen als leider van de Conservatieve Partij en premier van het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 9. Normenwaakhond Brits parlement voert onderzoek naar premier Sunak  (17/04/2023 - Knack)
  De waakhond voor normen van het Britse parlement is een onderzoek gestart naar de Britse premier Rishi Sunak. De conservatieve regeringsleider heeft mogelijk iets niet gemeld wat hij wel had moeten aangeven, melden Britse media maandag. Volgens The Guardian heeft de parlementaire commissaris voor normen, Daniel Greenberg, een onderzoek geopend naar Sunak naar aanleiding van de regels die de parlementsleden verplichten hun belangen aan te geven. De zaak tegen Sunak staat in een lijst met lopende onderzoeken, die maandag op de website van de waakhond is geplaatst. Het onderzoek zou al donderdag zijn geopend. Volgens een woordvoerder van de premier gaat het om de belangen van de echtgenote van Sunak in een kinderopvangbedrijf. De premier zou een en ander niet hebben aangegeven, en dat terwijl de kinderopvang zou profiteren van beleidswijzigingen in de begroting, aldus The Independent. De opvang is een van de zes plekken die in de nieuwe plannen subsidie krijgen voor het klaarstomen van gastouders. Sunak vermeldde dit niet in zijn register van belangen als parlementslid, en dat terwijl van parlementsleden verwacht wordt dat ze dit register onmiddellijk bijwerken. Downing Street heeft aangevoerd dat dit niet nodig is, omdat Sunak het heeft vermeld in een apart register van ministeriële belangen. Dit is echter nog niet gepubliceerd, omdat het nog wordt samengesteld door de nieuwe adviseur voor ministeriële belangen, Laurie Magnus. Een van Greenbergs belangrijkste beslissingen zal zijn of deze interpretatie van de belangenregeling juist is, aldus The Guardian. De woordvoerder van de premier laat intussen nog weten dat die graag zal meewerken aan het onderzoek om ‘op te helderen dat dit op de juiste manier is aangegeven’. Sunak had het op 28 maart in een parlementaire commissie over de kinderopvangplannen en vermeldde ook daar een en ander niet. Op een vraag van een van de commissieleden of hij iets aan te geven had antwoordde de premier: ‘Nee, alles wat ik zou moeten melden, heb ik op de normale manier aangegeven.’ The post Normenwaakhond Brits parlement voert onderzoek naar premier Sunak  appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 10. “Britse premier Sunak kondigt maandag deal met EU aan” (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe deal tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over Noord-Ierland lijkt al langer dichtbij, maar volgens Britse media gaat premier Rishi Sunak waarschijnlijk komende maandag een akkoord presenteren. Conservatieve parlementariërs hebben te horen gekregen dat het belangrijk is dat ze dan aanwezig zijn in het Lagerhuis.
  [naar artikel]
 11. Liz Truss en Rishi Sunak blijven over in race om Boris Johnson op te volgen als Brits premier (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de vijfde en laatste ronde van de strijd om de Tories te leiden en Brits premier te worden is Penny Mordaunt woensdag afgevallen, zo hebben Britse media gemeld. Rishi Sunak en Lizz Truss moeten het nu onder elkaar uitvechten.
  [naar artikel]
 12. Britse premier Sunak vreest afstraffing bij eerste electorale test (03/05/2023 - De Tijd)
  12:11 De Engelse lokale verkiezingen dreigen donderdag een pijnlijk referendum te worden voor de Conservatieve premier Rishi Sunak. Al oogt Labour onder Keir Starmer ook nog onzeker na 13 jaar oppositie.
  [naar artikel]
 13. Brits kandidaat-premier Johnson: ‘Deal of geen deal, brexit komt er eind oktober’ (25/06/2019 - De Morgen)
  Brits kandidaat-premier Boris Johnson belooft dat het Verenigd Koninkrijk sowieso op 31 oktober de EU verlaat, ongeacht of er een brexitdeal is. ‘Mijn belofte is dat we op 31 oktober de EU uitgaan’, zei Johnson in een interview met BBC News. Johnson maakt grote kans om het premierschap binnen te rijven.
  [naar artikel]
 14. Britse media: Sunak en Truss willen als premier omstreden uitzettingsdeal met Rwanda uitbreiden (24/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rishi Sunak, een van de twee mogelijke opvolgers van de Britse premier Boris Johnson, komt zondag met een plan om de omstreden Rwanda-deal uit te breiden. Dat meldt de Britse krant ‘The Guardian’. Ook zijn tegenstander, minister Liz Truss van Buitenlandse Zaken, wil het migratiebeleid aanpakken.
  [naar artikel]
 15. Sunak en Johnson dromen weer van Brits premierschap (20/10/2022 - De Tijd)
  21:26 Na de chaotische passage van Liz Truss in Downing Street 10 is in het Verenigd Koninkrijk de zoektocht begonnen naar een nieuwe premier. Ex-minister van Financiën Rishi Sunak loopt zich warm. Ook ex-p...
  [naar artikel]
 16. Rishi Sunak wordt dinsdag aangesteld als premier (24/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Rishi Sunak, maandagnamiddag aangesteld tot nieuwe leider van de Britse Conservatieven, zal dinsdag kort voor de middag zijn eerste toespraak houden als Brits premier. Dat maakte Downing Street maandagavond bekend.
  [naar artikel]
 17. Brits premier May dringt aan bij oppositieleider Corbyn: "Laten we een brexitdeal sluiten" (05/05/2019 - VRT NWS)
  "Let's do a deal", besluit Brits premier Theresa May een stuk in de zondagskrant Mail on Sunday. Met die woorden roept ze de leider van de linkse oppositiepartij Labour Jeremy Corbyn op om hun verschillen opzij te schuiven en de brexit eindelijk definitief af te handelen.
  [naar artikel]
 18. Biden noemt aanstelling van Rishi Sunak als Brits premier "revolutionair" (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft de benoeming van Rishi Sunak als nieuwe premier van Groot-Brittannië maandag omschreven als "revolutionair". Als zoon van Indiase immigranten wordt Sunak de eerste Britse regeringsleider die uit een etnische minderheid in Groot-Brittannië komt.
  [naar artikel]
 19. ‘Partygate’ krijgt nog een staartje: open oorlog tussen Boris Johnson en premier Rishi Sunak (24/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een open oorlog tussen een ex-premier én de huidige premier van dezelfde partij is zeldzaam, maar in het Verenigd Koninkrijk is die losgebarsten. Boris Johnson voelt zich immers gepakt door Rishi Sunak in een nieuwe aflevering van de ‘Partygate’-soap.
  [naar artikel]
 20. Tory's kronen Rishi Sunak tot Brits premier (24/10/2022 - De Tijd)
  15:06 Rishi Sunak wordt de derde Britse premier in 49 dagen. Een gespleten partij, een ontspoorde begroting en electoraal onheil, de uitdagingen voor de voormalige Conservatieve minister van Financiën zijn ...
  [naar artikel]
 21. Britse premier: ‘China is grootste uitdaging van onze tijd’ (21/05/2023 - Knack)
  De Britse premier Rishi Sunak waarschuwt voor een toenemend gevaar van China voor de internationale orde. ‘China is de grootste uitdaging van onze tijd voor de wereldwijde veiligheid en welvaart’, zo zei Sunak zondag in de marge van de G7-top in het Japanse Hiroshima. China gedraagt zich volgens de Britse premier ’toenemend autoritair in het binnenland en steeds forser in het buitenland’. ‘De G7 neemt stappen opdat China zich niet zou mengen in soevereine aangelegenheden van anderen’, aldus Sunak. De Britse premier krijgt in eigen land kritiek omdat hij te laks zou zijn ten opzichte van China. ‘Europa is voor Peking in het beste geval een nuttig randverschijnsel geworden’ The post Britse premier: ‘China is grootste uitdaging van onze tijd’ appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 22. KIJK. Britse premier Rishi Sunak bespot trans personen in gelekte video, grapt over “vrouwen met penissen” (19/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Rishi Sunak werd stiekem opgenomen terwijl hij spotte met transgender personen tijdens een feestje van conservatieve parlementsleden. De beelden, die de Britse online krant ‘PinkNews‘ exclusief verkreeg, zouden dateren van 5 juni 2023. Sunak is te horen terwijl hij grappen maakt over “vrouwen met penissen” en de spot drijft met Ed Davey, de leider van de liberale democraten, die zich inzet voor de lgbtq+-gemeenschap.
  [naar artikel]
 23. Liz Truss afgetreden als Brits premier, Rishi Sunak formeel benoemd als haar opvolger (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Liz Truss is officieel afgetreden als premier van het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe premier, Rishi Sunak, is benoemd als haar opvolger. In haar allerlaatste verklaring als premier zei Truss dat de regering in korte tijd “dringend en doortastend” heeft gehandeld. Daarna trok ze naar koning Charles om haar ontslag aan te bieden De conservatieve politica vertoefde amper 49 dagen in Downing Street 10, de kortste regeerperiode ooit in de Britse geschiedenis. Koning Charles heeft Rishi Sunak intussen gevraagd een nieuwe regering te vormen. De politicus heeft dit aanvaard en is vervolgens formeel tot nieuwe premier benoemd.
  [naar artikel]
 24. Brits premier Sunak maakt bocht in klimaatbeleid: “Een politieke gok” (21/09/2023 - Express)
  Rishi Sunak, de premier van het Verenigd Koninkrijk, herziet zijn klimaatbeleid. Hij stelt nu een aantal maatregelen uit. Volgens VK-kenner Harry De Paepe is dit een politieke beslissing. Hij geeft duiding in een interview met Business AM. Beluister hier het volledige interview met Harry De Paepe: Sunak en de peilingen (evb)
  [naar artikel]
 25. Nummertje 3 in 2 maanden tijd: maak kennis met Rishi Sunak, de nieuwe én eerste niet-blanke premier van het Verenigd Koninkrijk (24/10/2022 - VRT NWS)
  Rishi Sunak (42) wordt de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Zijn tegenkandidaat Penny Mordaunt heeft zich uit de race om het premierschap teruggetrokken. Sunak was tijdens de vorige interne verkiezingen ook kandidaat-premier, maar verloor toen van Liz Truss. Nu, slechts 7 weken na haar aanstelling, lukt het hem wel. Wie is Rishi Sunak, de eerste niet-blanke premier van het Verenigd Koninkrijk?
  [naar artikel]
 26. Labour trekt stekker uit brexitonderhandelingen (17/05/2019 - De Morgen)
  De gesprekken over een brexitdeal tussen de Britse premier Theresa May en oppositiepartij Labour zijn afgesprongen. Dat heeft Labour-leider Jeremy Corbyn bekendgemaakt. Beide partijen zijn volgens Corbyn ‘zover gegaan als ze kunnen’ maar zijn ‘er niet in geslaagd belangrijke politieke verschillen te overbruggen’, zo heeft Sky News vrijdag getweet.
  [naar artikel]
 27. Brexitgesprekken aan rand van afgrond: ‘Deal met Labour zal Conservatieve partij vernietigen’ (14/05/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Theresa May staat opnieuw onder druk van haar eigen Conservatieve partij om te stoppen met haar zoektocht naar een brexitcompromis met oppositiepartij Labour. Volgens dertien voormalige ministers en vooraanstaande Conservatieven, die May een brief schreven, zou een deal met Labour de partij ‘compleet vernietigen’. Ondertussen lijken de onderhandelingen met Labour vast te zitten en is de chaos bij de Tory’s compleet, mede door slechte peilingen.
  [naar artikel]
 28. Rishi Sunak is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk (24/10/2022 - Express)
  Penny Mordaunt stelt zich niet langer kandidaat om de nieuwe premier voor het Verenigd Koninkrijk te worden. De Conservatieve Partij laat weten dat Rishi Sunak in de voetsporen van Liz Truss treedt. De essentie: Tot deze middag waren er twee kandidaten om de nieuwe premier te worden: Mordaunt en Sunak. De Britse politica stapt nu […]
  [naar artikel]
 29. Labour blaast Brexitonderhandelingen met May op (17/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Oppositiepartij Labour heeft vrijdag in een brief aan de Britse premier Theresa May gemeld dat de ‘limieten van het Brexitoverleg’ tussen zijn partij en de Conservatieven zijn bereikt. Partijleider Jeremy Corbyn ziet geen samenwerking met May mogelijk wegens de ‘instabiliteit van haar regering’.
  [naar artikel]
 30. Labour blaast Brexitonderhandelingen met May op (17/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Oppositiepartij Labour heeft vrijdag in een brief aan de Britse premier Theresa May gemeld dat de ‘limieten van het Brexitoverleg’ tussen zijn partij en de Conservatieven zijn bereikt. Partijleider Jeremy Corbyn ziet geen samenwerking met May mogelijk wegens de ‘instabiliteit van haar regering’.
  [naar artikel]
 31. Groen licht voor olie op zee, remmen op windenergie op land: in het Verenigd Koninkrijk is het ‘klimaatpragmatisme’ van Sunak aan het werk (29/09/2023 - Express)
  De afgelopen weken wekt Rishi Sunak de woede op van veel milieuactivisten. De Britse premier verdedigt de implementatie van een meer ‘pragmatisch’ beleid met betrekking tot klimaatdoelstellingen. Deze week illustreren twee gebeurtenissen deze nieuwe koers die het Verenigd Koninkrijk heeft ingezet. In het nieuws: Deze week hebben twee nieuwsberichten de milieubeschermers in het Verenigd Koninkrijk […]
  [naar artikel]
 32. Gesprekken springen af tussen Conservatieven en Labour: wat nu met de brexit en is het einde nabij voor premier May? (17/05/2019 - VRT NWS)
  De brexitonderhandelingen tussen de Britse Conservatieven en oppositiepartij Labour waren een grote gok, ja zelfs een wanhoopsdaad van premier Theresa May. Het was dan ook voor niemand een verrassing dat de gesprekken zijn mislukt. Maar waar staan de Britten nu, bijna drie jaar na het referendum over de uitstap?  
  [naar artikel]
 33. KIJK. Internet lacht met 'lopende escorte' van Brits premier Rishi Sunak: “Het lijkt wel Noord-Korea” (25/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Brits premier Rishi Sunak ligt de laatste tijd zwaar onder vuur. Om zichzelf veilig te houden, liet hij zich vrijdag escorteren door agenten. Niet op motoren of met de wagen, wel op de fiets en te voet. Dat zorgde voor heel wat lachende reacties op sociale media. Al snel werd de link gelegd met de lopende escorte van Noord-Koreaans president Kim Jong Un.
  [naar artikel]
 34. ‘Stop the boots!’: Britten spotten met laarzen van premier Sunak (07/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Twitter maakt zich vrolijk over de schoenen van Rishi Sunak. De Britse premier gaf maandag een speech over illegale immigratie in de Engelse havenstad Dover, maar meer dan zijn woorden waren het Sunaks Timberlands die de aandacht trokken.
  [naar artikel]
 35. Geen deal tussen Sunak en Johnson in opvolgingsstrijd Truss (23/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rishi Sunak en Boris Johnson hebben geen deal gesloten in de aanloop naar de leiderschapsverkiezingen van de Conservatieve Partij deze week. De twee kandidaten voor de opvolging van de donderdag afgetreden premier Lizz Truss spraken elkaar volgens Britse media zaterdagavond laat.
  [naar artikel]
 36. Britse premier May verdedigt gesprekken met Labour: ‘Er was een nieuwe aanpak nodig’ (07/04/2019 - De Morgen)
  De Britse eerste minister Theresa May heeft haar beslissing verdedigd om zich tot de oppositiepartij Labour te wenden in de hoop om nog een brexit-deal te bereiken. “Er was een nieuwe aanpak nodig”, nadat het Britse parlement haar akkoord over het vertrek uit de Europese Unie tot drie keer toe had weggestemd, aldus de premier.
  [naar artikel]
 37. Brexitdeal Britsen premier Sunak stuit op verzet van unionisten en brexiteers (22/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Britse Lagerhuis buigt zich over de Brexitafspraken die premier Rishi Sunak heeft afgesproken met de Europese Commissie. Waarschijnlijk kan Sunak op een meerderheid rekenen voor het nieuwe handelsprotocol, maar een aanzienlijk verzet van Noord-Ieren en binnen zijn eigen partij zou een fikse tegenvaller zijn voor de premier.
  [naar artikel]
 38. Labour-leider Corbyn: “We stemmen tegen het huidige brexit-plan van Britse premier May” (26/09/2018 - VRT NWS)
  De Britse oppositiepartij Labour zal tegen een brexit-deal stemmen op basis het huidige plan van premier Theresa May, dat heeft Jeremy Corbyn, leider van Labour, gezegd. De partij zal zich ook verzetten tegen een "no deal"-scenario.
  [naar artikel]
 39. Van de 19e eeuw tot nu: hoe Rishi Sunak en zijn familie kinderen van de Brits-Indiase diaspora zijn (24/10/2022 - VRT NWS)
  Met Rishu Sunak krijgt het Verenigd Koninkrijk voor het eerst een premier van Indiase afkomst. Op verschillende punten is zijn leven en dat van zijn familie geënt op de Brits-Indiase diaspora die begon in de 19e eeuw. Een overzicht.
  [naar artikel]
 40. Rishi Sunak wordt nieuwe Britse premier, en zijn eerste speech leidt meteen tot hilariteit: “Net een politieke robot” (24/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste publieke speech van Rishi Sunak, nu hij als enige kandidaat voldoende nominaties binnenhaalde om Liz Truss op te volgen als partijleider en Brits premier, zorgt al onmiddellijk voor heel wat kritiek en hilariteit. “Houterig en niet meer dan clichés”
  [naar artikel]
 41. Rishi Sunak aangesteld als nieuwe Britse premier: "Vertrouwen moet je verdienen en ik zal dat van u verdienen" (25/10/2022 - VRT NWS)
  De Britse koning Charles heeft Rishi Sunak officieel benoemd tot nieuwe premier. Sunak volgt Liz Truss op, die vorige week ontslag nam na de storm van kritiek op haar economische en financiële beleid. "Er zijn enkele fouten gemaakt en ik ben gekozen om die deels recht te zetten", zei de nieuwe premier in zijn eerste toespraak.
  [naar artikel]
 42. Britse premier belooft nieuwe olie- en gaslicenties in de Noordzee (31/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Britse regering wil minder afhankelijk worden van de import van energie en dus belooft ze maandag “honderden” nieuwe licenties voor het winnen van olie- en aardgas in de Noordzee. De eerste zouden toegekend worden vanaf de herfst. De plannen van premier Rishi Sunak kregen wel al meteen kritiek van milieuorganisaties.
  [naar artikel]
 43. ‘Het spijt me en ik zal het oplossen’: Brits premier Boris Johnson is volgens rapport ‘gefaald in leiderschap’ (31/01/2022 - De Morgen)
  ‘Het spijt me, ik begrijp het en ik zal het oplossen.’ Dat heeft Brits premier Boris Johnson verklaard in het Britse parlement, nadat eerder vandaag het langverwachte rapport over ‘Partygate’ gepubliceerd werd. Meerdere bijeenkomsten van Brits overheidspersoneel in en rond de ambtswoning van Johnson hadden niet mogen plaatsvinden tijdens de lockdown, zo staat in dat rapport.
  [naar artikel]
 44. “May sluit no deal-brexit uit” (28/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Theresa May sluit een no deal-brexit, het scenario waarbij het Verenigd Koninkrijk zonder deal de Europese Unie zal verlaten,...
  [naar artikel]
 45. Rishi Sunak wordt nieuwe Britse premier, maar er komt meteen kritiek op zijn eerste speech: “Dit was amper een toespraak te noemen” (24/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De eerste publieke speech van Rishi Sunak, nu hij als enige kandidaat voldoende nominaties binnenhaalde om Liz Truss op te volgen als partijleider en Brits premier, zorgt al onmiddellijk voor heel wat kritiek en hilariteit. “Houterig en niet meer dan clichés”
  [naar artikel]
 46. Britse premier wil op termijn verbod op tabak (04/10/2023 - Knack)
  De Britse premier Rishi Sunak wil het verbod op de verkoop van tabak uitbreiden, zodat op termijn Groot-Brittannië rookvrij wordt. Sunak deed zijn verklaringen op het congres van zijn partij. ‘Ik stel voor dat we in de toekomst jaarlijks de (wettelijke) leeftijd om te roken met een jaar verhogen’, aldus Sunak. Dat betekent dat ‘nooit een sigaret mag worden verkocht aan wie vandaag veertien jaar is’. Als de ban er effectief komt, zou het Verenigd Koninkrijk een van de strengste tabakwetten ter wereld kennen. Vandaag kent enkel Nieuw-Zeeland een wet die de verkoop van sigaretten verbiedt aan iedereen geboren na 2008. Na de uitspraken van Sunak verloren de aandelen van tabaksbedrijven British American Tobacco en Imperial Brands terrein. The post Britse premier wil op termijn verbod op tabak appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 47. Rishi Sunak stelt zich officieel kandidaat om Brits premier te worden: “Ik wil onze economie herstellen” (23/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rishi Sunak heeft zich officieel kandidaat gesteld om de volgende leider van de Conservatieven en premier te worden van het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 48. Rishi Sunak wordt nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk, nadat Penny Mordaunt uit de race stapt (24/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De opvolger van voormalig Brits premier Liz Truss is bekend. Voormalig minister van Financiën Rishi Sunak (42) wordt de nieuwe eerste minister van het Verenigd Koninkrijk. Penny Mordaunt, zijn enige tegenkandidaat, stapte om 15.00 uur uit de race voor het premierschap nadat ze niet voldoende nominaties binnenhaalde.
  [naar artikel]
 49. Britten en EU staan op een zucht van definitief Brexit-akkoord, al is het maar de vraag of dat de problemen zal oplossen (27/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en de Britse premier Rishi Sunak zetten normaal gezien maandag hun handtekening onder een akkoord dat de problemen met de Brits-Europese grens in Noord-Ierland definitief moet oplossen. Maar of Sunak de deal bij de hardliners in zijn partij en vooral bij de Noord-Ierse protestanten verkocht krijgt, is maar zeer de vraag.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy