De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Verzekeraars weigeren nog steeds sommige kosten na verzakking van woning door droogte: "Grijze zone is nog grijzer sinds nieuwe wet"

VRT NWS

18/09/2023 - 17:31

Sinds een kleine twee jaar zijn verzekeraars verplicht om ook droogte te erkennen als natuurramp en schade te vergoeden als bijvoorbeeld je huis verzakt door droge grond. Maar niet elke verzekeraar betaalt alles. Dat ondervinden Antoinette uit Wetteren en haar man. "We moesten de funderingen van onze woning laten onderspuiten om de verzakking tegen te houden. Dat kostte ons 26.000 euro, maar onze verzekeraar weigert om die kosten te vergoeden", vertelt ze aan Radio2. De nieuwe wet leidt regelmatig tot discussie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Steeds meer jobstudenten werken in "grijze zone" (15/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Almaar meer minderjarige jobstudenten werken in een "grijze zone": deels met een contract, deels in het zwart. Dat blijkt uit een bevraging bij
    [naar artikel]
  2. "30 jaar betalen we, nu zeggen ze nee": waarom komen verzekeraars niet tussen bij schade door droogte? (11/03/2021 - VRT NWS)
    Verzekeraars komen niet tussen in schade aan huizen veroorzaakt door de droogte. Honderden gezinnen blijven, soms letterlijk, in de kou staan. Dat kon je gisteren in ons reportagemagazine “Pano” zien. Wat dekt de jaarlijkse brandverzekering eigenlijk wel en niet? En is er een oplossing in zicht voor de gedupeerden? Enkele vragen en antwoorden.
    [naar artikel]
  3. Schade bij verzakking door droogte voortaan beter verzekerd (06/10/2021 - VRT NWS)
    Wie schade heeft door verzakkingen door droogte zal voortaan beter verzekerd zijn. Een op de vier woningen krijgt te maken met verzakkingen door de oprukkende droogte in Vlaanderen. Dat bleek uit een reportage van “Pano” begin maart. Vaak komen de verzekeringsmaatschappijen niet met compensaties over de brug omdat de wet onduidelijk is. Vandaag keurt de commissie Economie en Consumentenbescherming extra garanties in de wet goed die ertoe moet leiden dat verzekeraars bij verzakkingen door droogte moeten tussenkomen.
    [naar artikel]
  4. Verzekeraars vragen schorsing en vernietiging van interpretatieve droogtewet (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De verzekeraars, vertegenwoordigd door sectorvereniging Assuralia, gaan voor het Grondwettelijk Hof de schorsing en vernietiging vragen van de interpretatieve wet aangaande de droogte. Die interpretatieve wet dateert van oktober vorig jaar en bepaalt dat slachtoffers met scheuren in hun woning door krimpende kleilagen, vergoed zouden worden via hun brandverzekering. "We willen wel degelijk zoeken naar een oplossing voor die mensen, maar die oplossing moet duurzaam zijn. Deze wet biedt geen duurzame oplossing", zegt CEO Hein Lannoy van Assuralia. "Het gaat ook niet om een interpretatie, maar om een uitbreiding van de risico's."
    [naar artikel]
  5. Na verzakking in woning is Misweg in Zussen weer opengesteld (29/01/2019 - Het Belang van Limburg)
    De Misweg in Zussen, een dorp in de Limburgse gemeente Riemst, is weer opengesteld voor het verkeer. De straat was sinds vorige week donderdag na een verzakking in de kelder van een woning afgesloten voor het verkeer. De verzakking veroorzaakte een gaslek.
    [naar artikel]
  6. Wat als je droomhuis langzaam kapotbarst? Hoe steeds meer woningen lijden onder droogte (06/08/2021 - De Morgen)
    Dat klimaatverandering geen ver-van-ons-bedshow is, hoef je heel wat eigenaars van huizen op klei- of leemgronden niet meer te vertellen. Omdat de bodem door de toenemende droogte krimpt, vertonen steeds meer huizen scheuren en barsten. Toch mogen de eigenaars voor de kosten opdraaien, omdat verzekeraars het niet beschouwen als een natuurramp.
    [naar artikel]
  7. Steeds meer jobstudenten werken in “grijze zone” (15/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
    Almaar meer minderjarige jobstudenten werken in een “grijze zone”: deels met een contract, deels in het zwart. Dat blijkt uit een bevraging bij 4.000 -18-jarigen door de KU Leuven, zo bericht het VRT Journaal maandag. Grijze jobs komen het vaakst voor in de detailhandel en de horeca, en opvallend, ze worden ook het best betaald.
    [naar artikel]
  8. Steeds meer jobstudenten werken in “grijze zone” (15/08/2016 - Het Belang van Limburg)
    Almaar meer minderjarige jobstudenten werken in een “grijze zone”: deels met een contract, deels in het zwart. Dat blijkt uit een bevraging bij 4.000 -18-jarigen door de KU Leuven, zo bericht het VRT Journaal maandag. Grijze jobs komen het vaakst voor in de detailhandel en de horeca, en opvallend, ze worden ook het best betaald.
    [naar artikel]
  9. Recordaantal aangiftes arbeidsongevallen geweigerd door verzekeraars: "Hier zit duidelijk verdienmodel achter" (26/04/2023 - VRT NWS)
    Ieder jaar worden er meer arbeidsongevallen geweigerd door verzekeraars. Dat blijkt uit cijfers die de redactie van "Pano" heeft opgevraagd. In 2021 ging het om een absoluut record: 14,6 procent van de aangiftes van een arbeidsongeval werd afgewezen. Concreet gaat het over meer dan 21.000 werknemers. Volgens Stijn Gryp, vakbondsvertegenwoordiger bij Fedris, het Federaal Agentschap voor Beroepsrisico's, is er sprake van "een verdienmodel" voor verzekeraars.
    [naar artikel]
  10. Vijf maanden na instorting huizen opnieuw verzakking van woning in Zussen (24/01/2019 - Het Belang van Limburg)
    Nog geen half jaar na een verzakking in de Mgr. Trudo Jansstraat in Zussen - na een breuk in de waterleiding - is nu de parallel lopende Misweg getroffen door een verzakking, met een breuk in de gasleiding tot gevolg. Weer moesten uit veiligheidsoverwegingen een aantal inwoners geëvacueerd worden.
    [naar artikel]
  11. ESA waarschuwt voor toename ruimteafval én ruimteverkeer: "Botsing in de commerciële zone zou catastrofe zijn" (11/08/2023 - VRT NWS)
    Ruimteafval begint een steeds groter probleem te worden. Dat meldt de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Het "ruimteverkeer" met een heleboel satellieten die in een baan om de aarde circuleren, wordt ook steeds drukker. De kans op ongelukken vergroot, en nieuwe maatregelen dringen zich op. "De situatie verbetert, maar er is nog meer nodig", zegt de ESA. "Want een botsing in de commerciële zou catastrofale gevolgen hebben voor andere satellieten in die zone."
    [naar artikel]
  12. "Reizen op kosten van iemand anders, dat kon ik toch niet weigeren" (01/01/2017 - De Redactie)
    Als typische "all american boy" mocht acteur David Giuntoli in 2003 opdraven in een MTV-realityprogramma. Om uiteindelijk de hoofdrol in de tv-serie "Grimm", dat aan zijn laatste seizoen start, weg te kapen.
    [naar artikel]
  13. Nieuwe campagne over seksueel grensoverschrijdend gedrag: "Sta stil bij je eigen gedrag" (04/11/2019 - VRT NWS)
    "Is't oké? Niet zeker? Check het." Het is de slagzin van een grote, nieuwe sensibiliseringscampagne van Sensoa, Zij-kant en vzw Zijn om seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken en te voorkomen. Die focust vooral op de situaties die zich in de "grijze zone" bevinden", waarin het niet helemaal duidelijk is of gedrag al dan niet seksueel grensoverschrijdend is. "We roepen iedereen op om te checken of je eigen gedrag wel oké is, of de andere met dat gedrag gediend is en om tussen te komen als omstaander."
    [naar artikel]
  14. Hoe droogte Vlaamse huizen doet kraken: ‘Wij werden wakker van luid gekraak’ (06/08/2021 - De Morgen)
    Dat klimaatverandering geen ver-van-ons-bedshow is, hoef je heel wat eigenaars van huizen op klei- of leemgronden niet meer te vertellen. Omdat de bodem door de toenemende droogte krimpt, vertonen steeds meer huizen scheuren en barsten. Toch mogen de eigenaars voor de kosten opdraaien, omdat verzekeraars het niet beschouwen als een natuurramp.
    [naar artikel]
  15. Na verzakking in woning is Misweg in Limburgs dorp Zussen weer opengesteld (29/01/2019 - Metro)
    De Misweg in Zussen, een dorp in de Limburgse gemeente Riemst, is weer opengesteld voor het verkeer. De straat was sinds vorige week donderdag na een verzakking in de kelder van een woning afgesloten voor het verkeer. De verzakking veroorzaakte een gaslek. De achterzijde van het getroffen huis stortte verder in. De bewoners van twee aanpalende huizen werden geëvacueerd en verblijven nog altijd elders. Mogelijk lag een privétoegang tot een ondergrondse mergelgroeve aan de oorzaak van de verzakking. Een gespecialiseerde firma stutte het getroffen huis vrijdag. De gemeente Riemst maakte maandagavond bekend dat de omleiding in Zussen werd opgeheven. Er is op de Misweg een smalle doorgang gemaakt, zodat het verkeer er kan passeren. “Ook voetgangers en fietsers kunnen er gemakkelijk en veilig door. Zwaar verkeer is op de Misweg niet mogelijk. We vragen ook met aandrang de snelheidsborden te respecteren, zodat de veiligheid van alle weggebruikers gegarandeerd wordt”, zegt burgemeester Mark Vos (CD&V) van Riemst. Op de parallelle Monseigneur Trudo Jansstraat was er een klein halfjaar geleden ook al een verzakking van een woning. bron: Belga Het bericht Na verzakking in woning is Misweg in Limburgs dorp Zussen weer opengesteld verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  16. 'Dokters spelen onder één hoedje met verzekeraars' (24/01/2017 - Knack)
    Meer dan dertig verkeersslachtoffers dienden klacht in tegen gerechtsexperts, verzekeraars én de Belgische staat. "Mijn vrouw leeft op pijnstillers en komt amper haar bed uit. Maar volgens verzekeraars kan ze gaan werken."
    [naar artikel]
  17. Belgische teamarts is verbaasd: "Zoveel astmapatiënten zijn er niet" (12/02/2018 - Sporza)
    De medicijnkast van de Noorse delegatie is een veelbesproken onderwerp in PyongChang. "Omdat de grijze zone groter geworden is", legt de Belgische ploegdokter Bellemans uit.
    [naar artikel]
  18. Ergste droogte in Madagaskar in 40 jaar: "We eten cactussen om te overleven" (22/05/2021 - VRT NWS)
    In het zuiden van het Afrikaanse eiland Madagaskar lijden meer dan een miljoen mensen honger door een aanhoudende verwoestende droogte, dat heeft mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een rapport gemeld. Eerder waarschuwden ook de Verenigde Naties voor deze humanitaire crisis. "Het land maakt de ergst droogte mee in 40 jaar." De overlevenden eten "jonge cactussen" of "klei" om in leven te blijven, klonk het nog bij Amnesty.
    [naar artikel]
  19. Steeds meer tandartsen hebben zwarte lijst van "onbetrouwbare" patiënten (07/03/2019 - VRT NWS)
    Tandartsen weigeren steeds vaker patiënten die herhaaldelijk hun afspraak afzeggen of niet komen opdagen. Dat schrijft het Nieuwsblad. Volgens de Vlaamse Beroepsvereniging van Tandartsen doen hun leden dat omdat zogenoemde "onbetrouwbare" patiënten te veel tijd en geld kosten. En er zijn bovendien voldoende stipte patiënten die op zoek zijn naar een tandarts.
    [naar artikel]
  20. David Schwimmer strijdt tegen intimidatie: "Grijze zone krijgt niet genoeg aandacht" (06/04/2017 - De Redactie)
    De "Friends"-acteur heeft een sensibiliseringscampagne gemaakt over ongepast gedrag en seksuele intimidatie tegenover vrouwen. "We moeten duidelijk maken dat dit gedrag niet gepast is."
    [naar artikel]
  21. Hoe droogte Vlaamse huizen doet barsten: ‘Wij werden wakker van luid gekraak’ (06/08/2021 - De Morgen)
    Dat klimaatverandering geen ver-van-ons-bedshow is, hoef je heel wat eigenaars van huizen op klei- of leemgronden niet meer te vertellen. Omdat de bodem door de toenemende droogte krimpt, vertonen steeds meer huizen scheuren en barsten. Toch mogen de eigenaars voor de kosten opdraaien, omdat verzekeraars het niet beschouwen als een natuurramp.
    [naar artikel]
  22. Turkije noemt Frans verbod op "Grijze Wolven" provocatie (04/11/2020 - VRT NWS)
    Turkije ziet het Franse besluit om de Turkse extreemrechtse beweging "Grijze Wolven" in Frankrijk te ontbinden als "provocatie". Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara waarschuwde dat er een "krachtige" reactie zal volgen.
    [naar artikel]
  23. Noord-Korea kent ergste droogte sinds 2001 (21/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Noord-Korea is getroffen door de ergste droogte sinds 2001, waardoor er "ernstige schade" is aan de gewassen. Dat blijkt uit een VN-rapport. Door
    [naar artikel]
  24. Lachaert: "Bestraf verzekeraars die geen redelijke voorschotten uitkeren" (22/08/2017 - De Redactie)
    Slachtoffers van ongevallen moeten volgens Open VLD nu soms lang wachten vooraleer ze een voorschot op de schadevergoeding krijgen van de verzekeraar. Dat schrijft De Standaard. De regeringspartij  wil daar iets aan veranderen door hardleerse verzekeraars te bestraffen. "Nu dreigen mensen in armoede terecht te komen", zegt Kamerlid Egbert Lachaert aan VRT NWS.
    [naar artikel]
  25. Droogte treft bomen: "Bomen van 40 jaar oud zijn plots geveld" (10/07/2018 - De Morgen)
    Als gevolg van de extreme droogte verliezen heel wat bomen vroegtijdig hun bladeren. Wanneer de droogte aanhoudt, kunnen ze massaal uitdrogen of zelfs sterven. "Het zou nú moeten regenen."
    [naar artikel]
  26. Vernielingen door Franse gele hesjes kostten verzekeraars al 200 miljoen euro (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
    De vernielingen die werden aangebracht in de marges van betogingen van de "gilets jaunes" in Frankrijk, hebben de verzekeraars de voorbije maanden...
    [naar artikel]
  27. Van "glorieuze dageraad" tot "wat nu?": dit schrijven de Britse kranten over de brexit "the day after" (01/02/2020 - VRT NWS)
    De Britse kranten staan uiteraard volop in het teken van de brexit, die sinds middernacht officieel een feit is. Bij sommige triomfantelijke koppen over een "glorieus" afscheid van de EU, bij andere overheerst vooral de vraag "wat nu?". Ook de eerste besmetting in het Verenigd Koninkrijk met het nieuwe coronavirus krijgt aandacht op de voorpagina's.
    [naar artikel]
  28. "Haal illegale koterij uit de grijze zone" (16/02/2018 - De Morgen)
    https://images0.persgroep.net/rcs/VXNsXvJIpbh0uNr0ql1b2hrdwPk/diocontent/118913109/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
    [naar artikel]
  29. Aanslagen kosten verzekeraars 134 miljoen (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
    De aanslagen van 22 maart in Zaventem en Maalbeek kosten de verzekeraars in totaal 134 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van de verzekeraars die
    [naar artikel]
  30. Aanslagen kosten verzekeraars 134 miljoen (02/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
    De aanslagen van 22 maart in Zaventem en Maalbeek kosten de verzekeraars in totaal 134 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van de verzekeraars die
    [naar artikel]
  31. Greenpeace: 'Noodmaatregelen tegen droogte volstaan niet langer' (21/05/2020 - Knack)
    Nu de Vlaamse provincies maatregelen hebben getroffen tegen de aanhoudende droogte, waarschuwt Greenpeace dat enkel noodmaatregelen niet voldoen. "Business as usual leidt naar steeds hogere temperaturen en steeds langere perioden van droogte. Met noodmaatregelen komen we er niet meer, het roer moet volledig om", aldus de milieuorganisatie donderdag in een persbericht.
    [naar artikel]
  32. Sommige vakbonden betalen boetes nog steeds terug: "Evident dat hardleerse chauffeurs De Lijn eigen boetes betalen" (28/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
    "Het is de evidentie zelve dat die chauffeurs van De Lijn die meer dan één overtreding begaan zelf opdraaien voor de kosten." Dat zegt
    [naar artikel]
  33. Orkaan Ida kan verzekeraars 20 miljard dollar of meer kosten (31/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
    De orkaan Ida die het zuiden van de Verenigde Staten heeft getroffen, kan verzekeraars minstens 15 miljard dollar aan schade gaan kosten. Dat is omgerekend 12,7 miljard euro. Analisten sluiten zelfs niet uit dat de kosten voor verzekeraars kunnen oplopen tot 20 miljard dollar of meer.
    [naar artikel]
  34. Stille getuigen van droogte door de eeuwen heen: "hongerstenen" komen letterlijk bovendrijven in Rijn en Elbe (12/08/2022 - VRT NWS)
    De aanhoudende droogte zorgt in de Duitse rivieren de Rijn en de Elbe voor een opvallend fenomeen: grote stenen met inscripties verschijnen boven het wateroppervlak. Dat blijken "hongerstenen" te zijn, waarop zeker sinds de 19e eeuw droogteperiodes werden bijgehouden, in jaartallen en spreuken. "Maar in Belgische rivieren zijn zulke stenen bij mijn weten niet terug te vinden", zegt milieuhistoricus Tim Soens.
    [naar artikel]
  35. Droogte geeft brandweer extra werk: "Dubbel zoveel oproepen als in een gewone vakantieweek" (04/07/2018 - VRT NWS)
    Door de langdurige droogte krijgen de brandweerkorpsen opvallend meer oproepen voor branden aan bermen, velden en heide. Ook de wespennesten bezorgen de brandweer veel werk. Sommige korpsen spreken van een verdubbeling van het aantal oproepen deze week. 
    [naar artikel]
  36. Gouverneur kondigt officiële einde droogte in Californië aan (08/04/2017 - Knack)
    De historische droogte in Californië, die vijf jaar duurde, is voorbij. Dat heeft de gouverneur van de staat, Jerry Brown, vrijdag officieel bekendgemaakt. "De noodsituatie door de droogte is voorbij, maar de volgende droogte kan om de hoek loeren", klonk het echter realistisch.
    [naar artikel]
  37. Meer kosten, papierwerk en vertragingen voor Britse bedrijven door brexit (09/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft gezorgd voor "extra kosten, papierwerk en vertragingen aan de grenzen". Dat blijkt uit een rapport van een commissie van het Britse parlement, die stelt dat "het duidelijk is" dat de brexit een impact heeft op de handelsvolumes van het VK. De nieuwe importcontroles die sinds dit jaar van kracht zijn, kunnen de situatie nog bemoeilijken.
    [naar artikel]
  38. Frankrijk treft spoedmaatregelen door aanhoudende droogte (01/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Vanwege de aanhoudende droogte treft Frankrijk spoedmaatregelen om zich te wapenen tegen een nieuwe droge zomer. "Het gebrek aan regen sinds al meer dan 30 dagen in Frankrijk is een grote bedreiging voor onze waterreserves komende zomer", stelt regeringswoordvoerder Olivier Véran, na een vergadering van de regering.
    [naar artikel]
  39. Verzekeraars willen met voorschotten snel eerste kosten vergoeden (19/07/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Verzekeraars willen met voorschotten snel eerste kosten vergoeden Mensen die door de overstromingen schade leden, zullen van hun verzekeraar snel voorschotten kunnen krijgen. Dat zegt beroepsvereniging Assuralia, die daarover de voorbije dagen overlegde met de federale en de Waalse regering. De verzekeraars zullen voorschotten uitbetalen om slachtoffers snel bij te kunnen staan, zegt Assuralia. Ze dienen om dringende kosten voor bijvoorbeeld kleding, huisgerief […] Lees dit artikel: Verzekeraars willen met voorschotten snel eerste kosten vergoeden
    [naar artikel]
  40. Weyts pakt Airbnb aan: "Dit is een mogelijkheid om uit de grijze zone te treden" (06/04/2018 - De Morgen)
    https://images0.persgroep.net/rcs/gTv11yn9CPCw1g4NYkZDC-0HEGY/diocontent/113281996/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
    [naar artikel]
  41. Grote meerderheid bestuurders rijdt te snel in zone 30: "Een daling, maar nog steeds te veel" (30/03/2023 - VRT NWS)
    Acht op de tien bestuurders rijden te snel in een zone 30. Dat blijkt uit de nieuwe gedragsmeting die verkeersinstituut Vias op 215 locaties heeft uitgevoerd in 2021. "Dat is een daling tegenover eerdere metingen, maar het blijft ontzettend veel", zegt Stef Willems, woordvoerder van Vias.
    [naar artikel]
  42. Droogte-alarm in 137 Vlaamse gemeenten (29/06/2018 - VRT NWS)
    Door de aanhoudende droogte zijn de watervoorraden in ons land flink geslonken. In 137 Vlaamse gemeenten geldt sinds gisteren "code geel". Dat wil zeggen dat de vraag naar water het aanbod dreigt te overstijgen. De inwoners wordt dan ook gevraagd spaarzaam met drinkwater om te springen.
    [naar artikel]
  43. Verzekeraars weigeren almaar vaker arbeidsongevallen (23/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Om de andere werkdag sterft in ons land iemand na een arbeidsongeval. "Maar terwijl het aantal inspecteurs blijft dalen, zit het aantal door...
    [naar artikel]
  44. "Verzekeraars weigeren vaak dekking in coronatijden": experts vertellen waarop je moet letten wanneer je een vakantiewoning boekt (25/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Verhuurders van vakantiewoningen merken nu al een piek in het aantal boekingen voor de herfst- en kerstvakantie, en zelfs voor volgende zomer. Dat...
    [naar artikel]
  45. "Verzekeraars weigeren vaak dekking in coronatijden": experts vertellen waar je moet op letten wanneer je een vakantiewoning boekt (25/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Verhuurders van vakantiewoningen merken nu al een piek in het aantal boekingen voor de herfst- en kerstvakantie, en zelfs voor volgende zomer. Dat...
    [naar artikel]
  46. Regering dringt aan op korte procedures bij verzekeraars na overstromingen: "Mensen kunnen niet wachten op hun geld" (19/07/2021 - VRT NWS)
    Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil goede procedures afspreken met verzekeraars zodat iedereen die schade geleden heeft door de overstromingen snel geholpen wordt. "Mensen hebben nu hulp nodig, nu voeding, een dak boven hun hoofd", zo klinkt het. De regering zit daarom morgen samen met de verzekeraars over de afhandeling van de schadedossiers.
    [naar artikel]
  47. ‘Grijze zone gecreëerd met uitgebreide bubbel’ (03/06/2020 - De Standaard)
    Door toe te geven dat we wel eens mogen zondigen in de uitgebreidere sociale bubbel, creëren we een grijze zone en leggen we wel veel verantwoordelijkheid bij de mensen. Dat zegt Pierre Van Damme, epidemioloog aan de Universiteit Antwerpen, in de studio van VTM Nieuws.
    [naar artikel]
  48. Dewinter tweet crimineel 'opsporingsbericht': "Parlementaire immuniteit kan opgeheven worden" (18/07/2018 - De Morgen)
    "Zolang ze elkaar afmaken, deel ik dit bericht graag'". Met die boodschap gooide Filip Dewinter (Vlaams Belang) een bericht van de Antwerpse drugsmaffia op Twitter. Een actie waarmee hij zich op zijn minst in een grijze zone waagt. 
    [naar artikel]
  49. Binnenkort quinoa op onze Vlaamse velden? "Quinoa kan heel goed tegen droogte" (27/05/2020 - VRT NWS)
    Het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant gaat op zoek naar alternatieve teelten die goed tegen de droogte kunnen, zoals quinoa. Door de droogte van de laatste jaren hebben landbouwers het steeds moeilijker om gewassen zoals aardappelen en bieten te kweken. Op een proefveld in Herent worden daarom experimenten gedaan met quinoa, een graansoort uit Zuid-Amerika.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy