De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

"Halen wij het nog?": Grootouders voor het Klimaat trappen Vlaamse campagne af in Hasselt

VRT NWS

18/09/2023 - 17:50

Op het Capucienenplein in Hasselt hebben Grootouders voor het Klimaat actie gevoerd om de urgentie van de klimaatverandering onder de aandacht te brengen. Heel wat bekende Limburgers namen er het woord, waaronder muzikant Stijn Meuris en voormalig Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA). Later deze week volgen er nog acties in andere Vlaamse steden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Naast de klimaatjongeren zijn er ook de "Grootouders voor het klimaat": "De sense of urgency is er nu"  (26/01/2019 - VRT NWS)
  Tussen de 35.000 betogende klimaatjongeren van afgelopen donderdag stonden er ook 50-plussers. Het ging om een afvaardiging van de "Grootouders voor het klimaat". Een gloednieuw initiatief? "Nee, we zijn al een tijdje bezig om een burgerbeweging op te richten die een leefbare wereld voor onze kleinkinderen wil verzekeren", legt co-voorzitter Bernard Hubeau in "De ochtend" uit. 
  [naar artikel]
 2. Fietskaravaan met dertig ‘Grootouders voor het Klimaat’ houdt halt in Hasselt (22/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Deze week fietsen dertig ‘Grootouders voor het Klimaat’ onder de noemer ‘Trappen voor het klimaat’ vanuit Oostende dwars door Vlaanderen en Waals-Brabant richting Brussel. Vrijdag hield de fietskaravaan halt bij de Groene Delle in Stokrooie en op Quartier Bleu.
  [naar artikel]
 3. Volgens Grootouders voor het Klimaat haalt ook Limburg klimaatdoel niet (18/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  “Halen we het nog? Alles te verliezen behalve tijd.” Onder dit motto start de vzw Grootouders voor het Klimaat maandag een actieweek in Hasselt. Ook Limburg moet een flinke tand bijsteken om de klimaatverandering tegen te gaan.
  [naar artikel]
 4. Grootouders voor het Klimaat houden 15 minuten stilte in Hasselt voor behoud Groene Delle (24/06/2020 - VRT NWS)
  Enkele tientallen Grootouders voor het Klimaat hebben gisterenavond actie gevoerd op het Limburgplein in Hasselt. Dat gebeurde voor de start van de gemeenteraad. Ze willen voorkomen dat er 26 hectare waardevolle natuur op de grens van Hasselt en Lummen verdwijnt voor de aanleg van een industrieterrein.
  [naar artikel]
 5. Grootouders voor het klimaat voeren actie in Hasselt (18/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De opwarming van de aarde omkeren wordt steeds moeilijker. Onze provincie deed het met een daling van een derde tussen 2008 en 2017 nochtans niet zo slecht wat betreft de totale CO2-uitstoot. Toch trekken de Grootouders voor het klimaat aan de alarmbel in Hasselt. De hele week voeren ze actie met de slogan: Halen we het Nog? Opvallende aanwezige: klimaatambassadeur Stijn Meuris, die met de klimaatzaak ook rechtszaken tegen de overheid voert.
  [naar artikel]
 6. Honderdtal grootouders stappen voor het klimaat in Hasselt (29/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Net zoals in andere steden stappen vrijdagmiddag ook in Hasselt grootouders op voor het klimaat. “En voor een leefbare wereld voor onze kleinkinderen”, zeggen de Limburgse initiatiefnemers Liesbet Croughs en Berte Ketelslegers.
  [naar artikel]
 7. Open brief van ‘Grootouders voor het Klimaat’: “Er moet een bijzondere wet komen om de doelstellingen te halen” (07/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De ‘Grootouders voor het Klimaat’ komen met een open brief naar de Vlaamse partijvoorzitters en vragen om een bijzondere wet. Die bepaalt de globale klimaatdoelstellingen en de coördinatie van het klimaatbeleid tussen de verschillende beleidsniveaus.
  [naar artikel]
 8. Burgerlijk ongehoorzaam voor het klimaat, ook grootouders (26/03/2023 - De Wereld Morgen)
  De organisatie Grootouders voor het Klimaat organiseerden op 24 maart een colloquium in Antwerpen over de kwestie 'Burgerlijke Ongehoorzaamheid, een volgende stap in het klimaatactivisme? Voor Grootouders voor het Klimaat meer dan een retorische vraag. Zijn zachte acties nog voldoende om de klimaatcrisis aan te pakken? The post Burgerlijk ongehoorzaam voor het klimaat, ook grootouders appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 9. Grootouders en deken luiden milieunoodklok in Hasselt: “We blijven doorgaan” (29/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdagmiddag hebben een 25-tal ‘grootouders voor het klimaat’ drie minuten lang een held kabaal ontwikkeld in de schaduw van de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt.
  [naar artikel]
 10. Brugse ouders en grootouders voeren actie voor het klimaat: "De stad moet haar beloftes dringend omzetten in concrete acties" (30/11/2021 - VRT NWS)
  Voor de start van de gemeenteraad maandag in Brugge hebben enkele grootouders, (toekomstige) ouders en kinderen gevoerd voor het klimaat. Ze vragen dat het stadsbestuur de beloftes rond klimaar sneller omzet in concrete maatregelen.
  [naar artikel]
 11. Grootouders voor het Klimaat roepen op om donderdag massaal te betogen na teleurstellende opkomst op vorige mars (08/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Grootouders voor het Klimaat roepen in een open brief op om donderdag 11 april in Brussel massaal de dertiende "Mars voor een betere toekomst"...
  [naar artikel]
 12. Grootouders voor het Klimaat vieren behoud van natuurgebied Groene Delle op het Limburgplein in Hasselt (22/09/2020 - VRT NWS)
  Enkele tientallen Grootouders voor het Klimaat hebben zich gisteren voor het gemeentehuis van Hasselt verzameld. Ze wilden eigenlijk protesteren, voor de start van de gemeenteraad, tegen de omzetting van een deel van de Groene Delle in industriegebied. Maar minister Demir heeft eerder al beslist dat die plannen niet doorgaan.
  [naar artikel]
 13. Solidariteit voor Lützerath van Grootouders voor het Klimaat (13/01/2023 - De Wereld Morgen)
  Grootouders voor het Klimaat organiseerden op zondag 8 januari 2022 een bezoek aan Lützerath, het dorpje dat waarschijnlijk gaat verdwijnen voor de ontginning van sterk vervuilende bruinkool door energiegigant RWE. Lützerath is uitgegroeid tot symbool voor wat er verkeerd gaat met het Duitse klimaat- en milieubeleid. Grootouders voor het Klimaat drukte met dit bezoek zijn solidariteit uit met de klimaatstrijders ter plaatse. The post Solidariteit voor Lützerath van Grootouders voor het Klimaat appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 14. VRT-gezichten trappen campagne "Iedereen tegen kanker" in gang (17/04/2018 - VRT NWS)
  Kanker uitdagen door zelf een uitdaging aan te gaan en  daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar kankerbehandelingen. Dat is de campagne "Iedereen tegen Kanker", van Kom op tegen kanker en de VRT, en vandaag is het de startdag.
  [naar artikel]
 15. Minderhedenforum start campagne "Ik ben Vlaming" (08/08/2016 - De Redactie)
  Met de campagne, die Vlamingen met een migratie-achtergrond toont en de vraag stelt "Mag ik ook fier zijn?", wil met het debat over de Vlaamse identiteit aanwakkeren.
  [naar artikel]
 16. Limburgse afdeling Grootouders voor het Klimaat van start (14/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Grootouders voor het Klimaat hebben maandagavond in Limburg hun eerste provinciale afdeling opgestart. Het peterschap van Grootouders voor het Klimaat-Limburg wordt waargenomen door de Limburgse ambassadeurs van de burgerbeweging: UHasselt-rector Luc De Schepper, Jan Peumans, em. prof. Willy Miermans en dr. Herman Kuppers.
  [naar artikel]
 17. Dansen op de trappen als "Joker": de nieuwste toeristische attractie in New York (26/10/2019 - VRT NWS)
  In The Bronx, in New York, heeft de "Joker"-gekte toegeslagen. Een massa toeristen trekt er naar de trappen bij de 167e straat. Daar werd een memorabele scène gefilmd uit de kaskraker. Fans proberen op de trappen de dans van "Joker" te imiteren. Onze VS-correspondent Björn Soenens ging een kijkje nemen.
  [naar artikel]
 18. Kempense Grootouders verenigen zich om het klimaat te redden: “Organiseer u en draag de boodschap uit” (09/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In een bomvolle Tuinzaal in de Warande startten Kempense grootouders een nieuwe afdeling van Grootouders voor het Klimaat. “De knelpunten van de Kempen zijn de knelpunten van de wereld”, hield auteur en historica Tine Hens hen voor.
  [naar artikel]
 19. Verkeerscampagne al na één dag stopgezet: "Oproep geeft volledig verkeerd signaal" (08/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren lanceerde de Vlaamse overheid een campagne die het einde moest inluiden van de praatpalen langs de Vlaamse wegen. De campagne meldt het
  [naar artikel]
 20. VDAB voert campagne om 55-plussers aan te nemen, want "we hebben ze nodig" (23/11/2017 - VRT NWS)
  De VDAB houdt vandaag de campagne "De eerste keer is altijd een beetje spannend". Daarmee wil de Vlaamse arbeidsdienst bedrijven aanmoedigen om 55-plussers aan te nemen en mensen met een migratieachtergrond en schoolverlaters. Dat is ook broodnodig, zei gedelegeerd bestuurder Fons Leroy in "De ochtend" op Radio 1.  
  [naar artikel]
 21. Sporting Hasselt legt hekkensluiter Beerschot B over de knie: “Hadden het minder spannend mogen maken” (23/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  { "content": [ { "p": "Stem hier mee voor de Beste Club van Limburg" }, { "subhead": "Stemmen kan alleen via de app" }, { "p": "Open of download de gratis HBVL-nieuwsapp" }, { "p": "Ga naar Meer en klik op Wedstrijden en acties" }, { "p": "Stem mee en maak kans op 2.500 euro voor uw voetbalclub en een iPhone 13 voor uzelf" }, { "p": "Meestemmen kan van 18/04 t.e.m. 01/05/2023" }, { "p": "" } ], "title": "Hoe kan je stemmen?", "type": "aside-inline" }
  [naar artikel]
 22. 1.500 handtekeningen voor manifest Grootouders voor het Klimaat (06/07/2019 - De Morgen)
  De zogenaamde Grootouders voor het Klimaat hebben in Antwerpen een picknick georganiseerd voor de vrijwilligers die de voorbije maanden actief waren bij hun acties.
  [naar artikel]
 23. Grootouders voor het Klimaat starten afdeling in Limburg (14/10/2019 - Metro)
  De Grootouders voor het Klimaat hebben maandagavond in Limburg hun eerste provinciale afdeling opgestart. Het peterschap van Grootouders voor het Klimaat-Limburg wordt waargenomen door de Limburgse ambassadeurs van de burgerbeweging: UHasselt-rector Luc De Schepper, Jan Peumans, em. prof. Willy Miermans en dr. Herman Kuppers. “Ik ben rector maar ook grootvader van vier kleinkinderen, dus het klimaat ligt me toch wel nauw aan het hart”, zegt De Schepper. “Daarom vind ik het belangrijk om het signaal te geven dat we de burgerbeweging van grootouders voor honderd procent steunen.” Meer dan 150 Grootouders voor het Klimaat en sympathisanten verzamelden maandag in de Oude Gevangenis van Hasselt voor de oprichting van de eerste provinciale afdeling. De burgerbeweging Grootouders voor het Klimaat ging in januari van start met een colloquium in het Vlaamse parlement, in aanwezigheid van klimaatbetogers Anuna de Wever en Kyra Gantois. Na de ondersteuning van de jonge klimaatactivisten zet de beweging met de provinciale afdeling een nieuwe stap. “De ernstige bezorgdheid om de wereld die we voor onze kleinkinderen achterlaten, blijft de drijfveer”, klinkt het. “Wij zijn bezorgd om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen, want de klimaatverstoring en de luchtvervuiling bedreigen hun leefomgeving en gezondheid.” “Als we nu een aantal maatregelen kunnen nemen die voorkomen dat onze kleinkinderen met een aantal problemen geconfronteerd worden, die misschien wel een groot deel van hun tijd en inkomen gaan vragen om onder controle te krijgen, dan moeten we dat absoluut doen”, stelt UHasselt-rector Luc De Schepper. “Wij kunnen nu voor een stuk die problemen toch nog vermijden, ook al is het één minuut voor twaalf.” bron: Belga Het bericht Grootouders voor het Klimaat starten afdeling in Limburg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Grootouders roepen jongeren én ouderen op te betogen voor klimaatmarsen (08/04/2019 - De Standaard)
  Niet alleen jongeren roepen op om te betogen voor het klimaat, ook grootouders laten van zich horen. De ‘Grootouders voor het Klimaat’ roepen in een open brief op om massaal deel te nemen aan de volgende klimaatmars.
  [naar artikel]
 25. Grootouders voor het Klimaat organiseren denkavond rond klimaatrechtvaardigheid (26/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het laatste wat je van de Grootouders voor het Klimaat Limburg kan zeggen is dat ze stil zouden zitten. En dat is al helemaal niet het geval in de aanloop naar de -wegens corona uitgestelde- klimaattop van Glasgow, die op 31 oktober van start gaat. Zo hebben de Grootouders in samenwerking met het Genkse stadsbestuur een cyclus van vijf evenementen opgezet: drie gespreksavonden, een tentoonstelling, en als afronding een parade met slotmanifestatie op 10 november.
  [naar artikel]
 26. Campagne "Ooit gebeurd, nooit gehoord" moet bekendheid van erkenningscommissie voor misbruikslachtoffers vergroten (25/11/2022 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) lanceert een campagne om slachtoffers van geweld en/of misbruik hun weg te laten vinden naar de erkennings- en bemiddelingscommissie van de Vlaamse overheid. De campagne "Ooit gebeurd, nooit gehoord" zal te zien zijn via advertenties in kranten, affiches en folders en op sociale media.
  [naar artikel]
 27. Grootouders voor Klimaat geven klimaatspijbelaars nieuwe boost (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  AlkenMet amper 500 waren ze vorige week nog, de klimaatspijbelaars. Daarom willen de Grootouders voor het Klimaat hen bij de betoging vandaag een handje helpen.
  [naar artikel]
 28. #IKREDLEVENS is nieuwe campagne van Vlaamse overheid: "Doe de check-check-check" (26/03/2020 - VRT NWS)
  De Vlaamse overheid start met een gloednieuwe campagne om het coronavirus in te dijken: #IKREDLEVENS bevat drie basisprincipes die werkelijk iedereen zou moeten eerbiedigen. "Omdat tijdens de coronacrisis iedereen het verschil kan maken, en om de bevolking elke dag aan de richtlijnen te herinneren en de mensen te motiveren om ze correct op te volgen," klinkt het.
  [naar artikel]
 29. Doek valt over Gazette van Detroit: "Belgische band smeedde mensen aan elkaar" (20/12/2018 - VRT NWS)
  Vandaag verschijnt het allerlaatste nummer van The Gazette van Detroit. 105 jaar geleden verscheen de krant voor het eerst, om de Vlaamse Amerikanen te verbinden met het thuisland België. Daar komt nu een einde aan. De Belgen in Detroit zijn totaal "veramerikaanst", en weten alleen nog van hun Belgische wortels via hun grootouders of overgrootouders. Onze correspondent Björn Soenens trok naar The Gazette van Detroit in Roseville om herinneringen op te halen.
  [naar artikel]
 30. Werkt de roltrap in het station van Hasselt binnenkort weer? (17/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De roltrap in het station van Hasselt is nu al twee maanden kapot. Zeer vervelend voor alle reizigers, maar zeker voor zie die slecht te been zijn of veel bagage bij zich hebben. PVDA Hasselt voerde daarom vandaag actie en hielp de treinreizigers de trappen op en af. "Dit is geen maximale dienstverlening", klinkt het bij PVDA.
  [naar artikel]
 31. Mag Erdogan hier campagne voeren? CD&V en Open VLD: "ja, maar", N-VA: "nee" (12/03/2017 - De Redactie)
  In "De zevende dag" hebben alle Vlaamse regeringspartijen zich uitgesproken over een eventueel bezoek van de Turkse president Erdogan aan ons land. De meningen zijn verdeeld.
  [naar artikel]
 32. Van "u moest zich schamen" tot "nul procent empathie": Vlaamse oppositie furieus na uitstel Septemberverklaring (26/09/2022 - VRT NWS)
  De Vlaamse oppositiepartijen hebben in het Vlaams Parlement verbolgen gereageerd op het uitstel van de Septemberverklaring. In volle energiecrisis en met een torenhoge inflatie, kijken veel gezinnen en ondernemingen uit naar mogelijke Vlaamse maatregelen. De oppositiepartijen begrijpen dan ook niet dat de Vlaamse regering er niet in geslaagd is de begrotingsdeadline te halen. Van "dit is een pijnlijke afgang" over "nul procent empathie" tot "u moest zich diep schamen".
  [naar artikel]
 33. Sint-Niklaas geeft boetes aan mensen die op trappen stadhuis zitten en eten: "Het is er te druk" (25/11/2020 - VRT NWS)
  Sint-Niklaas gaat mensen die op de trappen van het stadhuis gaan zitten om te lunchen een GAS-boete geven. "De trappen zitten te vol, dat is gevaarlijk", klinkt het.
  [naar artikel]
 34. Meyrem Almaci: "N-VA gebruikt valse accounts om eigen nieuws te boosten" (23/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De N-VA-campagne lanceerde twee weken geleden de campagne#IkSteunTheo waarin de partij het had over "wereldvreemde rechters" die "de grenzen
  [naar artikel]
 35. BEKIJK - Popzanger Metejoor zet schouders onder nieuwe BOB-campagne: "Daar heb ik geen seconde over na moeten denken" (03/12/2021 - VRT NWS)
  Ook dit jaar komt er een BOB-campagne, met de naam "Deze keer ben ik Bob". De Vlaamse popzanger Metejoor wil zich graag mee persoonlijk engageren: "Een goede vriend werd jaren geleden het slachtoffer van een ongeval met een dronken bestuurder." Jaarlijks sterven in het verkeer, volgens cijfers van het Verkeersinstituut VIAS, 120 mensen door alcoholgebruik achter het stuur.
  [naar artikel]
 36. ‘Youth for Climate’ krijgt steun van ‘Grootouders voor het Klimaat’ (25/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Jongeren krijgen nu ook de steun van hun grootouders in de strijd voor meer klimaatinspanningen. Een groep senioren heeft zich verenigd in de nieuwe beweging ‘Grootouders voor het Klimaat’. Vrijdagmiddag hielden ze een stichtingsvergadering in het Vlaams Parlement. Ook Anuna De Wever, een van de initiatiefneemsters van Youth for Climate, was er uitgenodigd. Donderdag trokken er nog 35.000 klimaatspijbelaars door Brussel, en 600 door Antwerpen.
  [naar artikel]
 37. Waterstof "next big thing" voor klimaat? Kan "propere brandstof" zijn, maar moeten het halen uit het verre buitenland (04/11/2021 - VRT NWS)
  Vandaag tekenen de havens van Antwerpen en Zeebrugge en het Chileense ministerie van Energie een overeenkomst om waterstof vanuit het Zuid-Amerikaanse Chili naar Europa te importeren. Dat gebeurt in de marge van de klimaatconferentie van Glasgow. Waterstof wordt ook wel de droombrandstof genoemd, maar het is moeilijk om zelf te produceren. Prof. dr. Thijs Van de Graaf van de UGent legt uit wat het precies is en waarom waterstof zo goed is voor ons klimaat.
  [naar artikel]
 38. Vlaamse socialisten schieten campagne op gang met Buurtmakers (11/03/2017 - Knack)
  Op een congres in Brugge heeft sp.a zaterdag de aftrap gegeven van de campagne voor de lokale verkiezingen van 2018. De Vlaamse socialisten lanceerden het online platform "Buurtmakers", waarop iedereen projecten kan zetten die de omgeving beter maken.
  [naar artikel]
 39. Fillon verwijt regering "klimaat van bijna-burgeroorlog" toe te laten (27/02/2017 - De Redactie)
  De rechtse presidentskandidaat in Frankrijk, wiens campagne vierkant draait door het Penelopegate-schandaal, verwijt de socialistische regering dat de campagne van sommige kandidazten wordt verstoord door extreemlinkse actievoerders.
  [naar artikel]
 40. VBO: "Niet klimaat en koopkracht, maar economie moet campagne domineren" (08/04/2019 - VRT NWS)
  "It's still the economy, stupid." Bill Clinton gebruikte de oneliner in 1992 al om in zijn verkiezingscampagne  de economie centraal te stellen. Met dezelfde slogan probeert het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) 27 jaar later via een informatiecampagne van economie het belangrijkste verkiezingsthema te maken .
  [naar artikel]
 41. "Hasselt mag niet onbestuurbaar zijn" (09/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik wil niet dat Hasselt in een onbestuurbaarheid terechtkomt", zegt de nieuwe burgemeester van Hasselt Nadja Vananroye (CD&V). "Daarom heb ik de
  [naar artikel]
 42. Gezinsbond wil sociaal verlof voor grootouders (21/10/2018 - VRT NWS)
  Vandaag viert de Gezinsbond in Brussel haar familiefeest dat dit jaar in het teken staat van de grootouders. In "De Ochtend" op Radio 1 heeft Elke Valgaeren van de Gezinsbond vanochtend gepleit voor sociaal verlof voor grootouders. 
  [naar artikel]
 43. Warm onthaal voor de grootouders in Basisschool De Linde (28/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije weken werd er zowel in Campus Rijkel als in Campus Borgloon hard gewerkt rond het thema "grootouders".
  [naar artikel]
 44. Jongeren van "Spijbelen voor het klimaat" protesteren donderdag in Brussel (08/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse leerlingen van Youth For Climate die vanaf nu elke donderdag willen spijbelen voor het klimaat, hebben toestemming gekregen van de...
  [naar artikel]
 45. Ze noemen zich ‘Dwaze Grootouders’ en strijden voor behoud van Groene Delle (23/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het volledige behoud van de Groene Delle, het bedreigde natuurgebied in Hasselt en Lummen. Daarvoor protesteerden de ‘Dwaze Grootouders voor het Klimaat’ gisteren aan het Hasseltse stadhuis. “En we zullen dat blijven doen.”
  [naar artikel]
 46. Grootouders voor het Klimaat op Stadsplein in Genk: “Voor vzw Klimaatzaak” (10/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Op het Stadsplein in Genk kwamen zondagnamiddag zo’n tiental ‘Grootouders voor het klimaat’ samen om actie te voeren voor een beter klimaatbeleid. Onder het moto ‘Allemaal advocaat voor het klimaat’ volgde er verschillende toespraken en niet in het minst een fikse samenzang.
  [naar artikel]
 47. Vlaamse bakkers kwaad op Delhaize voor "misleidende" broodreclame (22/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Beroepsvereniging Bakkers Vlaanderen is niet opgezet met de campagne "Brood, maar dan beter" van supermarktketen Delhaize. "De indruk wordt gewekt...
  [naar artikel]
 48. Gezinsbond: "Grootouders zijn onmisbare schakel in vakantiepuzzel, maar het moet niet te gek worden" (12/04/2019 - VRT NWS)
  Er wordt, als er oppas nodig is voor de kinderen, vaak een beroep op grootouders gedaan. En dat geldt zeker in de perioden waarin kinderen veel vrije tijd hebben, zoals deze paasvakantie. Dan wordt graag de hulp van een opa of oma ingeschakeld, zegt Anneke Blanckaert van de Gezinsbond. "Die oppas-rol vervullen grootouders graag, maar het moet niet te gek worden."
  [naar artikel]
 49. "Het probleem voor Vlaanderen is het transport, het gebruik van het privévoertuig" (13/10/2017 - VRT NWS)
  Het ziet er niet naar uit dat Vlaanderen de klimaatdoelstellingen die met Europa zijn afgesproken zal halen tegen 2020. De Belgische Directeur-generaal Klimaat bij de Europese Commissie, Jos Delbeke, wijt dat voornamelijk aan het transportbeleid in ons land. Dat zei hij in het Radio 1 programma "De wereld vandaag".
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy