De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Delhaize heeft Gentse Sint-Annakerk in handen, en dat voor 99 jaar

De Standaard

18/09/2023 - 18:01

Het is officieel: Delhaize heeft sinds vandaag de Sint-Annakerk in Gent in handen en dat voor de komende 99 jaar. De keten gaat er een buurtsupermarkt, wijnbar en restaurant in installeren. Maar eerst moet de beschermde kerk gerestaureerd worden. De miljoenensubsidies liggen klaar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Delhaize heeft vergunning beet: Stad Gent staat supermarkt in Sint-Annakerk toe (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Supermarktketen Delhaize mag in de Sint-Annakerk een buurtwinkel, een wijnbar en een restaurant uitbaten. Dat heeft het Gentse schepencollege beslist. Hiermee lijkt het dossier stilaan in zijn finale plooi te vallen.
  [naar artikel]
 2. Sint-Annakerk wordt een Delhaize, met restaurant én wijnbar (06/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Warenhuisketen Delhaize wil een supermarkt bouwen in de monumentale Sint-Annakerk. Het plan is donderdag door het Gentse schepencollege aangeduid als het beste van vijf ingediende herbestemmingsprojecten. De plannen kregen al de zegen van Gents bisschop Luc Van Looy.
  [naar artikel]
 3. Sint-Annakerk wordt een Delhaize, met restaurant én wijnbar (06/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Warenhuisketen Delhaize wil een supermarkt bouwen in de monumentale Sint-Annakerk. Het plan is donderdag door het Gentse schepencollege aangeduid als het beste van vijf ingediende herbestemmingsprojecten. De plannen kregen al de zegen van Gents bisschop Luc Van Looy.
  [naar artikel]
 4. Sint-Annakerk wordt een Delhaize, met restaurant én wijnbar (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Warenhuisketen Delhaize wil een supermarkt bouwen in de monumentale Sint-Annakerk. Het plan is donderdag door het Gentse schepencollege aangeduid als het beste van vijf ingediende herbestemmingsprojecten. De plannen kregen al de zegen van Gents bisschop Luc Van Looy.
  [naar artikel]
 5. Delhaize “rotsvast” overtuigd van markthal in Sint-Annakerk: “Dit is een win-win” (18/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Delhaize blijft “rotsvast” geloven in haar plannen om een markthal, wijnbar en restaurant te installeren in de Gentse Sint-Annakerk. Dat zegt de supermarktgroep aan De Gentenaar. “Wij garanderen dat de kerk zal in volle glorie kunnen blijven bestaan. Dit is een win-win voor iedereen.” Actievoerders proberen het project tegen te houden. Maandag stemt de Gentse gemeenteraad over de plannen.
  [naar artikel]
 6. Buurt betrekken bij herbestemming kerken blijft heikel punt (08/10/2019 - Apache)
  Supermarktketen Delhaize wil de monumentale Gentse Sint-Annakerk ombouwen tot een winkel met wijnbar en restaurant. Het ombouwen van de Sint-Annakerk is dan wel de meest omstreden herbestemming van een Vlaamse kerk, het is lang niet de enige. Het betrekken van de buurt bij dergelijke herbestemmingen is net als bij de Gentse Sint-Annakerk wel vaker een heikel punt.
  [naar artikel]
 7. Sint-Annakerk in Gent nu zeker supermarkt: "De vergunning is onherroepelijk binnen" (27/03/2023 - VRT NWS)
  Er komt nu zeker een Delhaize-supermarkt in de Gentse Sint-Annakerk. Een actiecomité en een particulier gingen in beroep tegen de plannen, maar de Raad voor Vergunningbetwisting verklaart ze ongegrond. "De finale vergunning voor een supermarkt is binnen", bevestigt Delhaize. Wanneer de winkel er zal opengaan, is nog onduidelijk. De Sint-Annakerk is een beschermd monument, het gebouw staat al een hele tijd leeg.
  [naar artikel]
 8. Delhaize was enige geldige kandidaat voor Sint-Annakerk, al was bisschop geen voorstander (11/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er waren voorstellen om in de Sint-Annakerk een zakencentrum, een co-workingplaats met seminariezaal of een culturele functie te installeren. De Gentse bisschop had een “uitgesproken voorkeur” voor een van die drie, níét voor de markthal van Delhaize. Maar de vier andere voorstellen werden principieel geweigerd.
  [naar artikel]
 9. Waarom de Sint-Annakerk in Gent een Delhaize wordt (en mogelijk ook niet) (16/01/2019 - Knack)
  Schandaal in Gent: de stad knoopt onderhandelingen aan om de leegstaande Sint-Annakerk te verkopen aan Delhaize. Aan die beslissing is een lang selectieproces voorafgegaan. "Het voorstel van Delhaize was het project dat de erfgoedwaarde van de kerk het best respecteerde."
  [naar artikel]
 10. Delhaize heeft erfpacht voor Sint-Annakerk in Gent beet en kan er supermarkt uitbaten  (19/09/2023 - VRT NWS)
  In Gent heeft Delhaize het erfpacht gekregen van de Sint-Annakerk. De keten mag de kerk 99 jaar lang gebruiken en betaalt in ruil jaarlijks een bijdrage aan de stad. Delhaize zal ook grotendeels instaan voor de renovatiekosten. Enkele jaren geleden bleek dat de retailer een supermarkt, restaurant en wijnbar in de verlaten kerk wou onderbrengen. Er kwam protest, maar de kogel is dus nu door de kerk.
  [naar artikel]
 11. Stadsbestuur Gent wijkt niet voor protest over supermarkt in Sint-Annakerk (06/02/2019 - De Morgen)
  Twee maanden nadat de stad Gent bekendmaakte dat de inrichting van een supermarkt in de Sint-Annakerk wordt overwogen, blijft Delhaize bevoorrechte partner in het project. De commercialisering van het neogotisch monument zorgt voor straatprotest en kritiek bij alle Gentse oppositiepartijen. 
  [naar artikel]
 12. Stad Gent keurt omgevingsvergunning voor nieuwe invulling Sint-Annakerk goed, actiegroep vindt dat "veel te voorbarig" (11/06/2021 - VRT NWS)
  Het Gentse stadsbestuur heeft de omgevingsvergunning voor de nieuwe invulling van de Sint-Annakerk goedgekeurd. Supermarktketen Delhaize wil er een buurtwinkel, een wijnbar en een restaurant in vestigen. Maar het is nog niet zeker dat die er allemaal zullen komen. Er moet nog aan een aantal voorwaarden voldaan worden vooraleer dat effectief gebeurt.
  [naar artikel]
 13. Delhaize wil 15 appartementen naast Gentse supermarktkerk (05/02/2019 - Apache)
  Een vijftiental appartementen links en rechts van de Gentse Sint-Annakerk. Dat is wat het consortium rond Delhaize wil in combinatie met een supermarkt, wijnbar en restaurant in de kerk. Het lucratieve vastgoedproject naast de kerk geeft nog meer voer voor discussie dan het supermarktproject in de kerk.
  [naar artikel]
 14. Stadsbestuur Gent wijkt niet voor protest over supermarkt in Sint-Annakerk (06/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee maanden nadat de stad Gent bekendmaakte dat de inrichting van een supermarkt in de Sint-Annakerk wordt overwogen, blijft Delhaize bevoorrechte...
  [naar artikel]
 15. Delhaize in Gentse Sint-Annakerk? Agentschap Onroerend Erfgoed nog niet overtuigd (14/02/2021 - VRT NWS)
  Voor de zomer zal Stad Gent een beslissing nemen over de plannen om de Sint-Annakerk om te bouwen tot supermarkt. Het agentschap Onroerend Erfgoed is maar gedeeltelijk positief en wil dat er enkele aanpassingen komen. "Om ervoor te zorgen dat er geen tijd verloren gaat, nodig ik de betrokkenen nu al uit rond de tafel te gaan zitten”, zegt Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA).
  [naar artikel]
 16. Bach moet de handelaars uit de Gentse Sint-Annakerk verdrijven (08/01/2019 - De Morgen)
  De beslissing van het Gentse stadsbestuur om van de Sint-Annakerk een hippe marktplaats te maken, zint heel wat inwoners niet. Naast de klassieke petitie tekent nu ook violist Mikhail Bezverkhny elke middag een virtuoos verzet aan. “Geef dit gebouw aan de kunst. De akoestiek is vele malen beter dan in de gemiddelde concertzaal.”
  [naar artikel]
 17. Onbekende daagt Delhaize uit met logo op Gentse kerk (23/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op de gevel van de Sint-Annakerk heeft iemand met graffiti het logo van supermarktketen Delhaize aangebracht. Het is onduidelijk of het om een flauwe grappenmaker gaat, dan wel iemand die tegen de komst van Delhaize is. De winkelketen wil een nieuwe vestiging openen in de leegstaande kerk. “Vandalisme is het zeker”, zegt schepen Sami Souguir (Open VLD). De stad dient een klacht in tegen onbekenden.
  [naar artikel]
 18. Gewone Gentenaars krijgen Sint-Annakerk op de gemeenteraad, maar dan volgt een grote anticlimax (24/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De “komende dagen of weken” zullen de onderhandelingen met Delhaize over de bouw van een markthal in de Sint-Annakerk zijn afgerond. Burgers die met vierduizend handtekeningen die onderhandelingen in laatste instantie nog probeerden stop te zetten, beten in het zand.
  [naar artikel]
 19. Gent wijkt niet voor protest over supermarkt in Sint-Annakerk (06/02/2019 - Metro)
  Twee maanden nadat de stad Gent bekendmaakte dat de inrichting van een supermarkt in de Sint-Annakerk wordt overwogen, blijft Delhaize bevoorrechte partner in het project. De commercialisering van het neogotisch monument zorgt voor straatprotest en kritiek bij alle Gentse oppositiepartijen. Het stadsbestuur kon dinsdagavond niet zeggen of Delhaize een verbrekingsvergoeding kan afdwingen indien de onderhandelingen worden afgebroken. De kritiek doet schepen van Erediensten Sami Souguir (Open Vld) alleszins niet van koers veranderen. Delimmo blijft bevoorrechte partner zoals op 6 december werd bekendgemaakt na een oproep voor geschikte projecten. Het stadsbestuur onderhandelt in de tussentijd niet met andere kandidaten. De vastgoedtak van warenhuisketen Delhaize wil in de monumentale kerk een supermarkt inrichten met een wijnbar. Mogelijk komen er ook appartementen. De keuze zorgde voor straatprotest en kritiek bij alle Gentse oppositiepartijen. PVDA verzamelde bijna 4.000 handtekeningen om de toewijzingsprocedure te heropenen. Maar het stadsbestuur wijkt na twee maanden niet en zegt enkel zijn aanwezigheid toe op een hoorzitting op vraag van N-VA. Die gaat door op 11 februari. bron: Belga Het bericht Gent wijkt niet voor protest over supermarkt in Sint-Annakerk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Een Delhaize in een kerk? ‘Dit is onze Notre-Dame, blijf eraf!’ (08/10/2019 - De Morgen)
  De kogel is door de Gentse Sint-Annakerk. De stad Gent ziet wel graten in het plan van supermarkt Delhaize om er onder andere een markthal te maken. En dat is niet naar de zin van heel wat Gentenaars. ‘Hier wordt een sacraal oord geofferd op het altaar van de platte commercie.’
  [naar artikel]
 21. Burgemeester krijgt petitie met vierduizend handtekeningen tegen Delhaize in Sint-Annakerk (16/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Woensdagochtend werd aan het stadhuis een petitie overhandigd aan burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) met 4000 digitale handtekeningen tegen de omvorming van de Sint-Annakerk tot een supermarkt.
  [naar artikel]
 22. Gentse Nobelprijswinnaar was nooit fan van bedreigde Sint-Annakerk: “Tempel die niets meer is dan vloekende stenen” (23/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Een tempel die niets meer is dan vloekende stenen.” Dat vond Maurice Maeterlinck, de Gentse Nobelprijswinnaar literatuur, over de Sint-Annakerk waar hij in zijn jeugd veel uren doorbracht. Een opgroeiend kind naar zo’n lelijke kerk zenden, noem­­­de hij “een misdaad”.
  [naar artikel]
 23. Supermarktkerk en immoproject: ‘Trek de stekker eruit’ (05/02/2019 - Apache)
  De Gentse oppositiepartij PVDA roept het stadsbestuur op om de procedure voor de herbestemming van de Gentse Sint-Annakerk over te doen. N-VA wil dan weer transparantie over de voorstellen die het niet haalden. Eerder raakte bekend dat Delhaize niet alleen een supermarkt wil in de kerk, maar ook plannen zou hebben om vijftien appartementen te bouwen links en rechts van de kerk. 
  [naar artikel]
 24. Een Delhaize in een kerk? ‘Ze willen een sacraal oord offeren op het altaar van de platte commercie’ (08/10/2019 - De Morgen)
  De kogel is door de Gentse Sint-Annakerk. De stad Gent ziet wel graten in het plan van supermarkt Delhaize om er onder andere een markthal te maken. En dat is niet naar de zin van heel wat Gentenaars. ‘Hier wordt een sacraal oord geofferd op het altaar van de platte commercie.’
  [naar artikel]
 25. Gezocht: koper voor Sint-Annakerk in hartje Gent (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De stad Gent zoekt een ondernemer met gedurfde plannen voor de Sint-Annakerk. Wie in het project stapt, moet de renovatie, restauratie en...
  [naar artikel]
 26. Gezocht: koper voor enorme Sint-Annakerk in hartje Gent (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De stad Gent zoekt een ondernemer met gedurfde plannen voor de Sint-Annakerk. Wie in het project stapt, moet de renovatie, restauratie en...
  [naar artikel]
 27. Laatste mis in Sint-Annakerk: nu wenkt de verkoop (24/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In de Sint-Annakerk van Weert werd zondagochtend voor de laatste keer een eucharistieviering gehouden. Enkele parochianen bleven bij wijze van protest buiten staan, aan het eind van de mis werd de Last Post geblazen.
  [naar artikel]
 28. Andere topviolist vervoegt protest tegen ombouw Gentse kerk tot Delhaize (14/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Groot nieuws voor fans van klassieke muziek en actievoerders tegen de komst van een Delhaizewinkel in de Sint-Annakerk: morgen zal de Vlaamse topviolist Sigiswald Kuijken een kleine voorstelling geven op de trappen voor de kerk op een uniek instrument. Ten minste, als hij daar toe nog in staat is na het oplopen van een verschot...
  [naar artikel]
 29. Zo zal winkel in monumentale, beschermde kerk eruitzien: “Wijnbar wordt doodsteek voor uniek orgel” (08/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De supermarktketen Delhaize wil een nieuw soort winkel met diverse standjes creëren in de Gentse Sint-Annakerk. Maar de unieke vloer wordt daarvoor wel afgedekt, de zijkapellen worden onzichtbaar en het orgel mag alleen nog na de sluitingsuren worden bespeeld, verklaarde expansiemanager Eva Van Waes maandagavond in de bevoegde gemeenteraadscommissie.
  [naar artikel]
 30. Violist staakt protest tegen plannen Sint-Annakerk: "Gentenaars zijn makke schapen" (10/10/2019 - VRT NWS)
  De Gentse violist Mikhail Bezverkhny protesteert al maandenlang aan de Sint-Annakerk maar stopt daar nu mee. De violist gaf elke dag concerten aan de kerk omdat hij niet wil dat er een supermarkt komt. Daar zijn heel concrete plannen voor. Bezverkhny vindt dat hij te weinig steun krijgt van de Gentenaars. "Het zijn zwijgende schapen en ze zijn te mak om echt te protesteren."
  [naar artikel]
 31. Binnenkort boodschappen doen in Sint-Annakerk in Gent (07/12/2018 - VRT NWS)
  De Sint-Annakerk in Gent wordt een supermarkt. Het is de eerste kerk in Vlaanderen waar je binnenkort je inkopen kan doen.
  [naar artikel]
 32. De Sint-Annakerk in Gent – een droomproject (03/10/2019 - Apache)
  “Die Sint-Annakerk, zijn jullie daar nu nog mee bezig?” Ja hoor. “En die violist, speelt die nog altijd op de trappen van de kerk?” Zeker – en hij niet alleen. “Hoe lang gaat dat nog duren?” Dat weten we niet. Of toch? We weten alvast wel zeker dat wij, burgerinitiatief SOS SINT-ANNA, 4046 geldige handtekeningen hebben verzameld voor een petitie, wat ons de mogelijkheid gaf om voor de gemeenteraad onze zaak te gaan bepleiten.
  [naar artikel]
 33. “Het is niet de bedoeling dat je in de Sint-Annakerk kattenvoer zal kunnen kopen” (03/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het marathonconcert op zaterdag door de actievoerders SOS Sint-Annakerk, dat ondanks het gure weer 500 sympathisanten lokte, en het al even druk bezochte en geanimeerde publieke debat op het maandelijkse Speakers Corner deze voormiddag, tonen aan dat de Gentenaren wel degelijk emotioneel betrokken zijn bij de herbestemming van de Sint-Annakerk. De kersverse schepen van Cultuur Sami Souguir (Open VLD) maakte alvast een goede beurt door op beide plaatsen aanwezig te zijn om naar alle vragen te luisteren en zo veel mogelijk uitleg te geven. Aan de hand van de vaakst terugkerende vragen maken we hieronder een balans op van de huidige toestand van dit heikele dossier.
  [naar artikel]
 34. Waarom topviolist Sigiswald Kuijken even straatmuzikant werd op trappen Sint-Annakerk (15/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Ondanks een zere rug en verkleumde vingers speelde de wereldvermaarde barokviolist Sigiswald Kuijken (74) deze middag voor enkele tientallen sympathisanten de cellosuites van Bach op de trappen van de Sint-Annakerk. “Omdat ik vind dat je geen potjes vlees en kaas moet verkopen in een spiritueel gebouw.”
  [naar artikel]
 35. Kerkprotest: muzikanten spelen samen met violist Mikhail Bezverkhni voor Sint-Annakerk in Gent (02/02/2019 - VRT NWS)
  Voor de Sint-Annakerk in Gent speelt de Russisch-Belgische muzikant én winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd Mikhail Bezverkhni sinds een paar weken bijna elke dag viool. Dat doet hij uit protest tegen de plannen van de stad om de kerk om te vormen tot een supermarkt. Vandaag kreeg de violist de steun van tientallen artiesten. Samen hielden ze een concertmarathon. 
  [naar artikel]
 36. Markante plekken: achter de gesloten deuren van de Sint-Annakerk in Gent (19/01/2018 - VRT NWS)
  In de reeks "Markante plekken" gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud. Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: de Sint-Annakerk in Gent. 
  [naar artikel]
 37. Supermarkt in Sint-Annakerk Gent? Russische violist voert elke dag muzikaal protest voor de kerk (07/01/2019 - VRT NWS)
  De plannen om van de Sint-Annakerk in Gent een supermarkt te maken, veroorzaakt niet enkel onder Gentenaars commotie. De Russische violist Mikhail Bezverkhny voert elke dag muzikaal protest voor de kerk. 
  [naar artikel]
 38. Delhaize lanceert ontsmettingssysteem voor handen en winkelkarren (17/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In alle Delhaize-vestigingen wordt vanaf nu een nieuw systeem geïnstalleerd voor het ontsmetten van handen en winkelkarren. De karretjes moeten in een carwash-achtige constructie worden geplaatst, de handen gaan ondertussen in een ontsmettingstoestel.
  [naar artikel]
 39. Delhaize lanceert ontsmettingssysteem voor handen en winkelkarren (17/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  In alle Delhaize-vestigingen wordt vanaf nu een nieuw systeem geïnstalleerd voor het ontsmetten van handen en winkelkarren. De karretjes moeten in een carwash-achtige constructie worden geplaatst, de handen gaan ondertussen in een ontsmettingstoestel.
  [naar artikel]
 40. Delhaize lanceert ontsmettingssysteem voor handen en winkelkarren (17/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  In alle Delhaize-vestigingen wordt vanaf nu een nieuw systeem geïnstalleerd voor het ontsmetten van handen en winkelkarren. De karretjes moeten in een carwash-achtige constructie worden geplaatst, de handen gaan ondertussen in een ontsmettingstoestel.
  [naar artikel]
 41. Lege rekken mogelijk bij Delhaize na brand bij vleesverwerkingsbedrijf in Gentse haven (14/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De brand die het vleesverwerkingsbedrijf Hilton Foods in de Gentse haven in de as legde, heeft ook gevolgen voor Delhaize. Hilton is een "strategische partner" die voorverpakte varkensvleesproducten levert aan de supermarktketen. Mogelijk zullen morgen enkele producten onbeschikbaar zijn, zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver.
  [naar artikel]
 42. Delhaize blaast 150 kaarsjes uit (12/03/2017 - De Standaard)
  Supermarktketen Delhaize viert dit jaar haar 150e verjaardag. Anderhalve eeuw nadat Jules Delhaize en broers in 1867 de eerste kruidenierswinkel openden in Ransart (Charleroi), is het bedrijf met de leeuw als logo niet langer in Belgische handen.
  [naar artikel]
 43. Ahold Delhaize: 'We hebben overal een antwoord op Amazon' (08/11/2017 - De Tijd)
  09:24 Ahold Delhaize, dat de webwinkel bol.com en de voeding(web)winkels Albert Heijn en Delhaize in handen heeft, is niet bang voor Amazon.
  [naar artikel]
 44. Macron ruziet met Israëlische politie bij bezoek aan Sint-Annakerk in Jeruzalem (22/01/2020 - Metro)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft vandaag, bij een bezoek aan de oude stad in Jeruzalem, hevig ruzie gemaakt met Israëlische veiligheidsdiensten die in de weg stonden toen hij de Sint-Annakerk wou betreden. “Ik hou niet van wat je voor mijn neus hebt gedaan”, aldus de president in het Engels voor de camera. “Dit is Frankrijk. Iedereen kent de regels die al eeuwen gelden. Ga naar buiten a.u.b. Niemand moet een ander provoceren, begrepen?”. De kerk is al sinds 1856 Frans territorium. De beelden zijn des te opmerkelijker omdat de vroegere Franse president Jacques Chirac tijdens een bezoek in 1996 aan de oude stad van Jeruzalem ook al ruzie maakte met opdringerige Israëlische veiligheidsdiensten. Volgens Franse media verlieten de Israëli’s de kerk na de uithaal van Macron. De Franse president is in Jeruzalem voor een internationaal Holocaust-forum. Morgen heeft hij een ontmoeting met president Reuven Rivlin en premier Benjamin Netanyahu. bron: Belga Het bericht Macron ruziet met Israëlische politie bij bezoek aan Sint-Annakerk in Jeruzalem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Eén gewonde bij brand in Delhaize (04/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Sint-Joost-ten-Node heeft woensdagmiddag een brand gewoed in een Delhaize-warenhuis, op het Sint-Joostplein. Daarbij raakten tien personen licht bevangen door de rook maar slechts één van hen moest naar het ziekenhuis voor verzorging. Dat meldt de Brusselse brandweer.
  [naar artikel]
 46. Ahold Delhaize neemt belang in Gents advertentiebedrijf (19/10/2022 - De Tijd)
  11:28 Ahold Delhaize, de Nederlandse groep boven de supermarkten Albert Heijn en Delhaize, neemt een minderheidsbelang in Adhese. Dat Gentse bedrijf is gespecialiseerd in advertentietechnologie.
  [naar artikel]
 47. Geen doorbraak in Delhaize-impasse: vakbonden verwerpen overgangspremies, personeel dreigt met lege handen achter te blijven (19/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De toegevingen die Delhaize vrijdag aan de vakbonden voorstelde, blijken onvoldoende om een einde te maken aan het sociale conflict dat nu al een half jaar aansleept. De vakbonden blijven zich verzetten tegen de verzelfstandiging van de 128 supermarkten, een ingreep die Delhaize koste wat kost wil doorzetten. Verwerpt ook de christelijke vakbond woensdag het voorstel, dan is het mogelijk dat Delhaize het plan zonder akkoord doorvoert.
  [naar artikel]
 48. Familie grijpt roer bij Louis Delhaize (21/02/2023 - De Tijd)
  18:44 Na drie jaar vertrekt de eerste externe CEO van Louis Delhaize Group weer. De eigenaarsfamilie Bouriez neemt de touwtjes in handen bij de verlieslatende supermarktgroep.
  [naar artikel]
 49. Delhaize wint opnieuw marktaandeel (12/02/2020 - Express)
  Supermarktketen Delhaize heeft in 2019 naar eigen zeggen voor het tweede jaar op rij marktaandeel gewonnen in België. De omzet bleef wel gelijk, zo blijkt woensdag uit de jaarcijfers van de Nederlands-Belgische fusiegroep Ahold Delhaize. De Delhaize-winkels boekten vorig jaar, net als in 2018, een omzet van iets meer dan 5 miljard euro. Daarnaast ligt […] The post Delhaize wint opnieuw marktaandeel appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy