De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Stijgende olieprijs wakkert inflatievrees aan

De Tijd

18/09/2023 - 18:01

17:31 ‘Het lijkt een kwestie van tijd voor we de 100 dollar per vat bereiken’, voorspelt A/S Global Risk Management. De hogere olieprijs vergroot het beleidsdilemma voor centraal bankiers.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Stijgende olieprijs zet rem op beurzen (28/06/2022 - De Tijd)
  07:00 Na Wall Street kunnen ook de Aziatische beurzen geen vuist maken. De klim van de olieprijs doet de inflatievrees weer toenemen.
  [naar artikel]
 2. 'Texas freeze' jaagt olieprijs boven 65 dollar (18/02/2021 - De Tijd)
  06:35 De olieprijs piekt, nu een winterstorm een grote hap uit de Amerikaanse olieproductie neemt. De opborrelende inflatievrees zet even een rem op de rally, ook al is de rentestijging vrij beperkt.
  [naar artikel]
 3. Wall Street: Joe Biden en Fed-voorzitter Powell overleggen over inflatie (31/05/2022 - De Tijd)
  20:49 Een nieuw Europees sanctiepakket tegen Rusland stuwt de olieprijs nog een stukje hoger. Die stijgende olieprijzen wakkeren de inflatievrees aan. Daarover houden president Biden en Fed-voorzitter Powel...
  [naar artikel]
 4. Dalende olieprijs zet Wall Street op winst (15/03/2022 - De Tijd)
  16:31 De Amerikaanse beurzen laten de verliezen van maandag achter zich en trekken hoger. De inflatievrees bekoelt door de stevige daling van de olieprijs. De ogen richten zich op het rentebesluit van woens...
  [naar artikel]
 5. Stijgende olieprijs leidt tot optimisme op Amerikaanse beurzen (05/05/2020 - Express)
  De aandelenbeurzen in New York openden met koerswinsten van meer dan 1 procent. Beleggers lijken blij met de heropening van... The post Stijgende olieprijs leidt tot optimisme op Amerikaanse beurzen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Stijgende waarde bitcoin wakkert interesse in de digitale yuan aan (02/04/2021 - Express)
  De Chinese centrale bank is ervan overtuigd dat de recente prijsstijgingen van bitcoin de populariteit van de digitale Yuan (ofwel renminbi) een boost zal geven. Bitcoin heeft opnieuw de wind in de zeilen. Sinds de start van de werkweek is de waarde van de munt met 6,7 procent gestegen tot 59.500 dollar. Daarmee flirt de […] The post Stijgende waarde bitcoin wakkert interesse in de digitale yuan aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Aziatische beurzen beperken de schade door stijgende olieprijs (10/03/2020 - Express)
  De belangrijkste Aziatische beurzen hebben dinsdagochtend bij opening de schade kunnen beperken. Er heerst opluchting dat de olieprijzen stegen na... The post Aziatische beurzen beperken de schade door stijgende olieprijs appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Ryanair verliest 300 miljoen euro door dalende olieprijs (03/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in het pas afgesloten boekjaar 325 miljoen dollar (zo’n 300 miljoen euro) verloren door verkeerd te gokken op de evolutie van de olieprijs. Die is door de prijzenoorlog tussen Saoedi-Arabië en Rusland in elkaar geklapt, terwijl Ryanair zich via zogenaamde hedging-contracten had ingedekt tegen een stijgende olieprijs.
  [naar artikel]
 9. Econoom Erik Joly over de stijgende olieprijs: “Zolang de vraag aanhoudt, houdt de druk aan” (29/09/2023 - Express)
  De olieprijs is sterk aan het stijgen. Dat heeft een behoorlijke impact op de inflatie en de algehele economie, vertelt Erik Joly, hoofdeconoom bij ABN Amro België. Beluister hier het volledige interview met Erik Joly: De huidige situatie: De olieprijs op de internationale markten bereikten deze week hun hoogste peil in een jaar en hebben […]
  [naar artikel]
 10. Fed-toplui temperen inflatievrees (25/05/2021 - De Tijd)
  06:51 Beleggers hervatten met overtuiging de heropeningsrally. Ze putten moed uit Wall Street, waar niet minder dan drie Fed-toplui de inflatievrees susten.
  [naar artikel]
 11. Secretaris-generaal OESO: “We kunnen alleen de stijgende olieprijzen stoppen door meer olie op de markt te brengen” (15/07/2022 - Express)
  De olieprijs is de afgelopen dagen lichtjes gedaald. Dat neemt niet weg dat we nog altijd fors meer moeten betalen voor het zwarte goud dan een jaar geleden. Zolang de oorlog in Oekraïne voortduurt zal de olieprijs zeer volatiel blijven. “We moeten het aanbod vergroten als we de stijgende prijzen willen stoppen”, zegt Mathias Cormann, […]
  [naar artikel]
 12. Sombere topbankier en inflatievrees duwen markten omlaag (01/06/2022 - De Tijd)
  18:43 Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan, waarschuwt voor een economische 'orkaan' en sterke economische cijfers vergroten de inflatievrees. De aandelen- en obligatiemarkten reageren negatief.
  [naar artikel]
 13. Daar is de stijgende olieprijs weer: prijs vat ruwe olie rondt de kaap van 110 dollar (21/03/2022 - Express)
  De daling van de olieprijs begin vorig week is tot een einde gekomen. Sinds donderdag zit die prijs wederom in de lift. De prijs voor een vat Brentolie heeft zelfs opnieuw de kaap van 110 dollar gerond. De olieprijs zit opnieuw de lift. Die stijging werd eind vorige week al ingezet nadat de prijs voor […]
  [naar artikel]
 14. Stimulus en dalende inflatievrees drukken langetermijnrente (08/07/2021 - De Tijd)
  14:02 Het vooruitzicht op een aanhoudende stimulus van de centrale banken en de vermindering van de inflatievrees doen de langetermijnrente flink terugvallen.
  [naar artikel]
 15. Barclays: “Laat je niet afschrikken door de inflatievrees en koop de dip” (07/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Barclays: “Laat je niet afschrikken door de inflatievrees en koop de dip” De afgelopen weken was er heel wat tumult op de aandelenmarkten. Eerst was er paniek door de schuldencrisis bij Evergrande en nu lijkt de inflatievrees opnieuw de bovenhand te nemen. “Er is nu meer volatiliteit op de markten en de rendementen liggen lager, maar aandelen zijn op dit moment nog altijd een beter alternatief dan […] Lees dit artikel: Barclays: “Laat je niet afschrikken door de inflatievrees en koop de dip”
  [naar artikel]
 16. Amerikaanse tienjaarsrente tikt hoogste niveau sinds 2007 aan (19/09/2023 - De Tijd)
  21:39 De langeternijnrentes in de VS veren op tot het hoogste peil in 16 jaar. De hoge olieprijs wakkert zorgen over inflatie en het rentebeleid aan.
  [naar artikel]
 17. Inflatievrees duwt Wall Street kopje onder (11/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Inflatievrees duwt Wall Street kopje onder Woensdag wordt in de Verenigde Staten het inflatiecijfer bekendgemaakt. Beleggers vrezen dat dat cijfer behoorlijk hoog zal liggen. Die angst was duidelijk voelbaar op zowel de Amerikaanse als Europese beurzen. De angst voor een hoge inflatie zit er goed in bij de beleggers. De afgelopen maanden heeft het inflatiespook al meermaals de kop opgestoken en […] Lees dit artikel: Inflatievrees duwt Wall Street kopje onder
  [naar artikel]
 18. Inflatievrees duwt Bitcoin en de dollar hoger (07/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Inflatievrees duwt Bitcoin en de dollar hoger Door de oplopende energieprijzen vrezen beleggers dat er niet snel een einde zal komen aan de hoge inflatie. Die vrees geeft Bitcoin (BTC) en de dollar vleugels. Zolang de energieprijzen stijgen, is de kans klein dat we binnenkort het einde zien van de oplopende inflatie. De energieprijzen wegen immers op de winstmarges van de bedrijven. […] Lees dit artikel: Inflatievrees duwt Bitcoin en de dollar hoger
  [naar artikel]
 19. Wall Street laaft zich aan sterke consument (16/05/2018 - De Tijd)
  17:54 Een weifelend Wall Street gaat licht hoger temidden van sterke resultaten van winkelketen Macy's. Een stijgende rente en inflatievrees weegt echter op de aandelenmarkt.
  [naar artikel]
 20. Kan de olieprijs stijgen tot 100 dollar per vat? (02/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Kan de olieprijs stijgen tot 100 dollar per vat? Nu de vaccinatiecampagnes in uiteenlopende landen op kruissnelheid komen, heropenen de economieën met mondjesmaat. Dat heeft onder meer een impact op de olieprijs. Die is de afgelopen maanden stevig gestegen. Maar hoe sterk kan de prijs nog stijgen? De prijs van een vat Brent-olie uit de Noordzee is sinds het dieptepunt tijdens de coronapandemie (21 […] Lees dit artikel: Kan de olieprijs stijgen tot 100 dollar per vat?
  [naar artikel]
 21. Hoe sterk kan de olieprijs nog stijgen? (06/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hoe sterk kan de olieprijs nog stijgen? Net zoals de gasprijs zit de olieprijs stevig in de lift. En daar lijkt niet snel verandering in te komen. Een strenge winter is voldoende om een eventuele correctie van de olieprijzen een halt toe te roepen. Voorts mogen we niet vergeten dat de olieproducerende landen onlangs beslist hebben om niet te raken aan de […] Lees dit artikel: Hoe sterk kan de olieprijs nog stijgen?
  [naar artikel]
 22. Olieprijs op historisch laag peil (09/03/2020 - Express)
  Na de meeting van de OPEC+ op vrijdag, besloot Rusland om de olieproductie op te voeren. Saoedie-Arabië, dat oorspronkelijk tegen een verhoging gekant was, volgde. Op maandag stuikte de olieprijs in elkaar. The post Olieprijs op historisch laag peil appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Internationale olieprijs nu ook onder 20 dollar per vat (22/04/2020 - Express)
  Na de crash van de Amerikaanse olieprijs, zet nu ook de internationale referentie Brent zijn neergang verder. De prijs voor... The post Internationale olieprijs nu ook onder 20 dollar per vat appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Wall Street rood door opflakkerende handelsoorlog (24/09/2018 - De Tijd)
  17:16 Hernieuwde handelszorgen duwen ook de Amerikaanse beurzen lager. De oliesector profiteert van de stijgende olieprijs. Er is ook flink wat overnamenieuws.
  [naar artikel]
 25. Nasdaq sluit fors lager (07/03/2022 - De Tijd)
  22:28 De stijgende olieprijs en de Oekraïnecrisis zetten de Amerikaanse aandelen fors in de verliezen.
  [naar artikel]
 26. Olieprijs op hoogste peil in 7 jaar (04/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Olieprijs op hoogste peil in 7 jaar De olieprijs is maandag op het hoogste niveau sinds eind 2014 gesloten, nadat oliekartel OPEC+ aankondigde vast te houden aan de plannen om de olieproductie voorzichtig op te voeren. OPEC en de olieproducerende bondgenoten blijven bij hun besluit om in november 400.000 vaten per dag toe te voegen. De beslissing die het in Wenen gevestigde […] Lees dit artikel: Olieprijs op hoogste peil in 7 jaar
  [naar artikel]
 27. Saoedische belofte krikt olieprijs op (25/07/2017 - De Tijd)
  19:31 De olieprijs is dinsdag flink gestegen dankzij hoop op een vermindering van het aanbod.
  [naar artikel]
 28. Sociale strijd in Europa wakkert aan: kiezen we voor bewapening of voor sociaal welzijn? (30/03/2023 - De Wereld Morgen)
  Dezelfde landen waar mensen op straat komen om te demonstreren tegen stijgende kosten, gebrekkige gezondheidszorg, langer werken... zullen in de toekomst beduidend meer uitgeven aan bewapening. Dat is geen toeval, want het accepteren van hogere wapenuitgaven betekent inleveren op sociale uitgaven en welzijn. Het wordt tijd dat we die tegenstelling goed onder ogen zien. The post Sociale strijd in Europa wakkert aan: kiezen we voor bewapening of voor sociaal welzijn? appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 29. Olieprijs fors hoger (08/06/2020 - De Tijd)
  07:08 De Aziatische beurzen noteren op mooie winsten. De Londense olieprijs noteert boven 43 dollar .
  [naar artikel]
 30. Rennende olieprijs stuwt inflatiezorgen (28/09/2023 - De Tijd)
  06:00 Beleggers vrezen dat de rentes nog langer hoog blijven nu de hogere olieprijs de inflatie kan aanvuren.
  [naar artikel]
 31. Ook olieprijs in Europa daalt fors (21/04/2020 - De Tijd)
  13:53 Een dag na de historische daling van de Amerikaanse olieprijs krijgt dinsdag ook de prijs van Brent-olie klappen.
  [naar artikel]
 32. Europese coronamaatregelen wegen op de olieprijs (22/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Europese coronamaatregelen wegen op de olieprijs De olieprijzen zaten de afgelopen maanden stevig in de lift, maar daar lijkt nu verandering in te komen. De strengere coronaregels binnen Europa en de potentiële vrijmaking van Japanse oliereserves hebben een neerwaarts effect op de olieprijs. De olieprijzen zijn gezakt tot het laagste punt in ruim een maand tijd. Die zitten sinds vorige week […] Lees dit artikel: Europese coronamaatregelen wegen op de olieprijs
  [naar artikel]
 33. Olieprijs al vijfde onder 'Trump-piek' (03/04/2020 - De Tijd)
  06:23 Na de plotse klim op donderdag valt de olieprijs scherp terug. En maken de beurzen een pas op de plaats.
  [naar artikel]
 34. Goldman Sachs ziet olieprijs boven 80 dollar per vat stijgen (01/02/2018 - De Tijd)
  20:58 De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft haar prognose voor de olieprijs fors verhoogd. Ze ziet de olieprijs de komende zes maanden met bijna 20 procent stijgen naar 82,5 dollar.
  [naar artikel]
 35. Heeft de olieprijs een dieptepunt bereikt? (09/05/2023 - Express)
  De olieprijs zit al enkele weken in dalende lijn. Experts sluiten niet uit dat de prijs opnieuw de hoogte kan inschieten. Zo verwachten sommigen dan die volgend jaar opnieuw de kaap van 100 dollar per vat zal ronden. In het nieuws: Heeft de olieprijs een dieptepunt bereikt? Alles hangt af van twee factoren: de kracht […]
  [naar artikel]
 36. Wall Street aarzelt op vooravond resultatenseizoen (12/10/2021 - De Tijd)
  17:11 De Amerikaanse beurzen blijven dicht bij huis daags voordat JPMorgan het seizoen van de derdekwartaalcijfers aftrapt. De stijgende olieprijs brengt de inflatiezorgen weer op het voorplan.
  [naar artikel]
 37. Olieprijs stijgt voor het eerst in drie jaar boven 80 dollar (28/09/2021 - De Tijd)
  16:09 De daling van de olievoorraden en de forse stijging van de aardgasprijzen duwen de olieprijs omhoog.
  [naar artikel]
 38. Saudi's jagen olieprijs hoger (12/12/2016 - De Tijd)
  09:26 Signalen dat de oliekraan voor het eerst in acht jaar echt toegedraaid wordt, haalt de olieprijs uit het slop.
  [naar artikel]
 39. Olieprijs op hoogste niveau in 7 jaar (11/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Olieprijs op hoogste niveau in 7 jaar De olieprijs is maandag verder gestegen. Op een settlement van 80,52 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,5 procent duurder. Brent kostte ook 1,5 procent meer op 83,60 dollar.  De olieprijzen handelen daarmee op het hoogste niveau in zeven jaar. Ondertussen lijken de OPEC en andere olieproducenten hun output niet sneller op te voeren […] Lees dit artikel: Olieprijs op hoogste niveau in 7 jaar
  [naar artikel]
 40. Olieprijs veert kort op na akkoord over productiebeperking (13/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De olieprijs is heel even opgeveerd nadat de olieproducerende landen zondagavond aankondigden een deal te hebben gesloten om hun productie met...
  [naar artikel]
 41. Olieprijs stijgt tot hoogste peil sinds 2014 (18/01/2022 - De Tijd)
  07:01 Een aanslag in de Verenigde Arabische Emiraten duwt de olieprijs naar het hoogte niveau in acht jaar.
  [naar artikel]
 42. Groeivrees haalt olieprijs onderuit (20/07/2021 - De Tijd)
  07:08 Beleggers sturen de olieprijs fors lager en lijken zo zelf toch één probleem - inflatie - minder acuut te maken.
  [naar artikel]
 43. Rapport haalt olieprijs onderuit (15/04/2020 - De Tijd)
  12:37 De olieprijs krijgt opnieuw een tik, waarmee de Amerikaanse referentieprijs (West Texas Intermediate) zelfs onder 20 dollar zakt.
  [naar artikel]
 44. Olieprijs in stijgende lijn na beslissing van Trump (09/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese beurzen zijn vandaag licht vooruitgegaan. De oliebedrijven zijn in trek nadat de Verenigde Staten de nucleaire deal met Iran opgezegd...
  [naar artikel]
 45. Meeste obligatiebeleggers verloren geld in eerste halfjaar (26/06/2021 - De Tijd)
  08:00 De meeste obligatiebeleggers hebben in het eerste halfjaar geld verloren, omdat de stijgende inflatievrees de obligatiekoersen deed dalen.
  [naar artikel]
 46. Goedkope corona-olie en de ongewisse gevolgen voor het klimaat (01/04/2020 - Apache)
  De prijs van een vat ruwe aardolie daalde van 68 dollar in januari naar ongeveer 26 dollar eind maart. De ervaring leert dat oliebedrijven gaan bezuinigen als de olieprijs zakt. Hun klimaatambities sneuvelen dan meestal als eerste. Toch is een lage olieprijs niet per se slecht voor het klimaat en de energietransitie. De olieprijs zakt
  [naar artikel]
 47. Val olieprijs lijkt gestuit (23/06/2017 - De Tijd)
  07:32 De olieprijs herstelt lichtjes na de terugval van de voorbije weken. De Aziatische beurzen presteren gemengd. ING verlaagt het koersdoel voor Ahold Delhaize.
  [naar artikel]
 48. Olieprijs blijft stijgen na verlenging productieknip (08/06/2020 - De Tijd)
  14:10 De olieprijs klimt maandag naar het hoogste peil in drie maanden. De prijzen aan de pomp gaan dinsdag omhoog.
  [naar artikel]
 49. Merkel wakkert geruchten over Europese ambities aan (16/05/2019 - Metro)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel (foto) is bezorgd om de toekomst van de Europese Unie en “voelt zich verantwoordelijk om te waken over het lot van Europa”. Merkel wakkert zo opnieuw de geruchten aan dat ze een Europese toppost ambieert. Hier en daar wordt ze genoemd als opvolger van Europees Raadsvoorzitter Donald Tusk. Bron: Belga   Het bericht Merkel wakkert geruchten over Europese ambities aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy