De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Duvel Moortgat neemt Brasserie du Mont Blanc over: "Franse brouwerij die geliefd is bij bierkenners"

VRT NWS

18/09/2023 - 18:32

Duvel Moortgat neemt de Franse brouwerij Brasserie du Mont Blanc over. Dat heeft de brouwer uit Puurs-Sint-Amands bekendgemaakt. "Het gaat om een gerespecteerde, kwalitatieve brouwerij", legt bierexpert Sofie Van Rafelghem uit. De overname lijkt voor een mooie uitbreiding te zorgen voor het gamma van Duvel Moortgat, dat naast Duvel ook merken zoals Chouffe, Vedett en Liefmans in de portefeuille heeft.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Duvel Moortgat neemt Franse Brasserie du Mont Blanc over (18/09/2023 - Express)
  De Belgische familiebrouwerij Duvel Moortgat neemt de Franse Brasserie du Mont Blanc, een van de grootste ambachtelijke brouwerijen van Frankrijk, over. In het nieuws: Via een overname slaat Duvel Moortgat de handen in elkaar met Brasserie du Mont Blanc. Brasserie du Mont Blanc onder de loep Details: Wat voor brouwer is Brasserie du Mont Blanc?
  [naar artikel]
 2. Duvel Moortgat gaat bier brouwen met gletsjerwater: Antwerpse multinational neemt achtste buitenlandse vestiging over, eerste in Frankrijk (19/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Brouwerij Duvel Moortgat uit Breendonk (Puurs) heeft de Franse brouwerij Brasserie du Mont Blanc overgenomen. Het is al de achtste buitenlandse brouwerij die in Puurse handen komt.
  [naar artikel]
 3. Duvel Moortgat neemt Franse brouwer over (18/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Duvel Moortgat neemt de Franse brouwerij Brasserie du Mont Blanc over. Dat heeft de brouwer uit Puurs-Sint-Amands maandag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 4. Duvel Moortgat gaat bier brouwen aan de Mont Blanc (18/09/2023 - De Tijd)
  10:49 Duvel Moortgat neemt Brasserie du Mont Blanc over. Het totale biervolume van de groep stijgt daardoor met zowat 5 procent.
  [naar artikel]
 5. Duvel Moortgat brouwt binnenkort ook biertjes met gletsjerwater (18/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  Biergroep Duvel Moortgat krijgt voor het eerst een Franse brouwerij in zijn portefeuille. Het bedrijf neemt Brasserie du Mont Blanc over, dat al zijn bieren brouwt met gletsjerwater.
  [naar artikel]
 6. Duvel Moortgat neemt Italiaanse brouwerij over (21/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Duvel Moortgat verwerft 70 procent van de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato. De Duvel-brouwer werkte reeds samen met de Italianen: eind...
  [naar artikel]
 7. Brouwerij Moortgat lanceert nieuwe Duvel met “duvels” alcoholpercentage (25/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Brouwerij Duvel Moortgat viert dit jaar zijn 150ste verjaardag en lanceert naar aanleiding daarvan een nieuwe Duvel: een “zachte en volmondige blonde” Duvel met een “duvels” alcoholpercentage van 6,66 procent. Dat meldt Duvel Moortgat maandag.
  [naar artikel]
 8. De man die zijn volk Duvel leerde drinken (10/04/2019 - De Morgen)
  Albrecht ‘Bert’ Moortgat, die brouwerij Moortgat deed uitgroeien tot een nationale speler, is op 79-jarige leeftijd overleden. Dochter Annick Moortgat: ‘Hij proefde nooit een Duvel in het labo. Hij zei altijd: ‘Een Duvel moet je op café proeven.’’
  [naar artikel]
 9. Moortgat stelt primeur voor: Duvel van ’t vat (21/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Waar tijdens Antwerpen Proeft de langste rijen gaan staan? Daar waar brouwerij Moortgat iedere bezoeker een gratis Duvel schenkt. Niet zomaar een Duvel, maar een Duvel van ’t vat. Dat werd jaren voor onmogelijk gehouden, ook door CEO Michel Moortgat zelf.
  [naar artikel]
 10. Brouwerij Duvel Moortgat stelt nieuw speciaalbier voor in samenwerking met sterrenchef Peter Goossens (05/12/2022 - VRT NWS)
  In brouwerij Duvel Moortgat in Puurs-Sint-Amands hebben Michel Moortgat, de Duvel brouwers en sterrenchef Peter Goossens hun gelimiteerd speciaalbier voorgesteld. Duvel en het Hof van Cleve gingen een samenwerking aan omdat ze vinden dat bij kaas geen wijn, maar bier gedronken moet worden. Zo ontwikkelden ze een bruin bier dat exclusief in het restaurant en bij Duvel geproefd kan worden.
  [naar artikel]
 11. Franse president Macron roept Mont Blanc uit tot "beschermd natuurgebied": hoe zichtbaar is daar de klimaatopwarming?  (13/02/2020 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron bezoekt vandaag het Mont Blanc-gebergte. Hij zal er onder meer een wandeling maken op één van Europa’s beroemdste én smeltende gletsjers, La Mer de Glace, "een onfortuinlijk uithangbord van de klimaatverandering". Macron gaat de Mont-Blanc uitroepen tot "beschermd natuurgebied", maar speelt daarbij meer dan een bekommernis om het klimaat?
  [naar artikel]
 12. Duvel Moortgat neemt Italiaanse brouwer over (21/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Duvel Moortgat verwerft 70 procent van de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato. De Duvel-brouwer werkte reeds samen met de Italianen: eind 2016 had de brouwer uit Puurs al een minderheidsaandeel verworven.
  [naar artikel]
 13. Ammoniaklek bij brouwerij Moortgat-Duvel (26/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij brouwerij Moortgat-Duvel in Breendonk (Puurs) is maandagochtend een ammoniaklek ontstaan. De afdeling waar het incident zich afspeelde werd ontruimd.
  [naar artikel]
 14. Zoutzuurlek bij brouwerij Duvel - Moortgat: mogelijk geurhinder, maar geen gevaar voor omgeving (25/03/2021 - VRT NWS)
  Bij brouwerij Duvel -Moortgat in Breendonk (Puurs - Sint-Amands) is vannacht zoutzuur beginnen te lekken. Dat is een gevaarlijk, bijtend product en de brandweer kwam dan ook massaal ter plaatse. Er moest wel niemand in de buurt geëvacueerd worden, want metingen van de brandweer in de buurt bleken negatief. "Er is intussen geen gevaar meer", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 15. Duvel Moortgat lanceert 'the number of the beast' (27/01/2021 - De Tijd)
  07:06 Brouwerij Duvel Moortgat viert dit jaar zijn 150ste verjaardag en lanceert naar aanleiding daarvan een nieuwe Duvel met een 'duvels' alcoholpercentage van 6,66 procent.
  [naar artikel]
 16. “Alcoholvrije Duvel? Nee, die zal er niet snel komen”: topman Michel Moortgat viert 150 jaar brouwerij Moortgat (28/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De grootste kleine brouwer of de kleinste grote brouwer van België? Dat is Duvel Moortgat. Het bierhuis viert volgend weekend zijn 150ste verjaardag en is succesvoller dan ooit. Al die tijd bleef de brouwerij in het Antwerpse Breendonk in handen van de familie Moortgat. Momenteel aan het hoofd: Michel Moortgat (54), van generatie nummer vier. “En intussen staat de volgende generatie al klaar om in te stappen.”
  [naar artikel]
 17. “Alcoholvrije Duvel? Nee, die zal er niet snel komen”: topman Michel Moortgat viert 150 jaar brouwerij Moortgat (28/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De grootste kleine brouwer of de kleinste grote brouwer van België? Dat is Duvel Moortgat. Het bierhuis viert volgend weekend zijn 150ste verjaardag en is succesvoller dan ooit. Al die tijd bleef de brouwerij in het Antwerpse Breendonk in handen van de familie Moortgat. Momenteel aan het hoofd: Michel Moortgat (54), van generatie nummer vier. “En intussen staat de volgende generatie al klaar om in te stappen.”
  [naar artikel]
 18. GETEST. Duvel Barrel Aged van brouwerij Duvel Moortgat ????? (27/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Elke week leggen onze bierexperts een bier op de rooster. Deze week: Duvel Barrel Aged van Duvel Moortgat in Puurs.
  [naar artikel]
 19. Bierliefhebbers proeven nieuwe versie van Duvel: “Die van het vat gaat precies nóg vlotter binnen” (22/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Brouwerij Moortgat in Breendonk (Puurs) heeft volgens veel bierkenners voor de absolute primeur van 2017 gezorgd: het volgens hen goddelijke vocht van de Duvel is na bijna acht maanden proefdraaien sinds kort ook van het vat verkrijgbaar. Dat is op zijn minst een revolutie in bierland te noemen. De Duvel op het vat is gemaakt voor de buitenlandse markt, met Nederland en Frankrijk bovenop, maar de Belgische fans kunnen op vrijdagen tussen 14 en 19u ook in het Duvel Depot terecht. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen.
  [naar artikel]
 20. Rechter: "Geen verwarring tussen Buval en Duvel" (07/04/2017 - De Redactie)
  Volgens brouwerij Duvel Moortgat schond Aldi met hun biermerk Buval het merk van Duvel, maar de rechter geeft Aldi gelijk. Het is niet voor het eerst dat Buval onder vuur kwam.
  [naar artikel]
 21. Michel Moortgat viert 150 jaar Duvel-Moortgat: ‘Niet iedereen hoeft te weten dat Duvel de duivel is’ (30/08/2021 - De Morgen)
  Het was ene Jan-Léonard Moortgat die 150 jaar geleden de brouwerij Moortgat begon, maar het is zijn achterkleinzoon Michel Moortgat (54) die de wereld flink de Duvel heeft aangedaan. De omzet van de Puurse brouwer ging de voorbije dertig jaar maal 20. ‘Allemaal dankzij onze passie, onze mensen en onze kwaliteit. Daarover sluiten we nooit compromissen.’
  [naar artikel]
 22. Michel Moortgat viert 150 jaar Duvel-Moortgat: “Niet alle mensen hoeven te weten dat Duvel de duivel is” (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het was ene Jan-Léonard Moortgat die 150 jaar geleden de brouwerij Moortgat begon, maar het is zijn achterkleinzoon Michel Moortgat (54) die de wereld flink de Duvel heeft aangedaan. De omzet van de Puurse brouwer ging de voorbije dertig jaar maal 20. “Allemaal dankzij onze passie, onze mensen en onze kwaliteit. Daarover sluiten we nooit compromissen.”
  [naar artikel]
 23. Brouwerij Duvel Moortgat viert 150ste verjaardag (05/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Brouwerij Duvel Moortgat viert dit jaar haar 150ste verjaardag. Samen met horeca-uitbaters, buurtbewoners en Duvelliefhebbers wordt zondag geklonken op deze speciale verjaardag. De brouwerij wordt voor één dag een feestlocatie met live optredens.
  [naar artikel]
 24. Duvel Moortgat koopt Italiaanse brouwer (21/02/2018 - De Tijd)
  17:48 Duvel Moortgat verwerft 70 procent van de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato.
  [naar artikel]
 25. Michel Moortgat, CEO van 150-jarig familiebedrijf: “Duvel is wereldwijd ons bekendste bier, en toch is Vlaanderen onze grootste afzetmarkt” (28/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk (Puurs-Sint-Amands) bestaat 150 jaar. Topman Michel Moortgat (54) is de achterkleinzoon van de stichter, en draagt zijn familiegeschiedenis met fierheid. “In 1871 heeft mijn overgrootvader een Jezusbeeld voor de brouwerij gezet in de hoop dat het geluk zou brengen. Het staat er nog steeds, en het heeft gewerkt.”
  [naar artikel]
 26. 9. Familie Moortgat: Ssst … Hier rijpt den Duvel, de familie Moortgat laat zich door niemand opjagen (09/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Wie een bezoek brengt aan de brouwerij Moortgat in Breendonk wordt aan de ingang verwelkomd door Jezus. Jan Leonard Moortgat plaatste het beeld in 1871 als geluksbrenger. Dat lijkt gewerkt te hebben: al anderhalve eeuw lang bouwt de familie Moortgat aan het succes van den Duvel. Het roer is vandaag in handen van de vierde generatie, de Moortgats prijken op de negende plaats van de rijkste families van Antwerpen.
  [naar artikel]
 27. "De ene gids werd beledigd, de andere geduwd": burgemeester hekelt "dwaze" gedrag van toeristen op Mont Blanc (18/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bergbeklimmers die gidsen te lijf gaan of een vlag meezeulen die ze willen neerpoten op de Mont Blanc... Het zijn slechts twee voorbeelden van het...
  [naar artikel]
 28. Brouwerij herlanceert fel gesmaakte Duvel Tripel Hop Citra (01/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Brouwerij Duvel Moortgat uit Puurs gaat de Duvel Tripel Hop Citra opnieuw op de markt lanceren. Het bier komt er door de grote vraag van fans en liefhebbers. Het gerstenat is vanaf 3 maart permanent wereldwijd verkrijgbaar.
  [naar artikel]
 29. Brandje bij brouwerij Duvel snel onder controle (31/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij brouwerij Duvel Moortgat is dinsdagmorgen een klein brandje ontstaan, vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting. Er raakte niemand gewond.
  [naar artikel]
 30. Duvel stapt in kleine Italiaanse brouwerij (05/07/2017 - De Tijd)
  19:25 Nadat Duvel Moortgat al brouwerijen kocht in Nederland en de Verenigde Staten, koopt de Belgische brouwer een belang in een Italiaanse brouwerij.
  [naar artikel]
 31. Brandje bij brouwerij Duvel snel onder controle (31/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij brouwerij Duvel Moortgat is dinsdagmorgen een klein brandje ontstaan, vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting. Er raakte niemand gewond.
  [naar artikel]
 32. Michel Moortgat brengt VS-ervaring in bestuur Lotus (10/04/2018 - De Tijd)
  09:39 De ceo van de brouwerij Duvel Moortgat wordt voorgedragen als nieuwe onafhankelijke bestuurder bij koekjesbakker Lotus. Moortgat vervangt Dominique Leroy.
  [naar artikel]
 33. Omzet Duvel Moortgat boekt nieuw record (20/06/2017 - Express)
  Brouwerij Duvel Moortgat uit Moortgat heeft het voorbije boekjaar een omzet gerealiseerd van 401,4 miljoen euro. Dat betekende een stijging met ruim 27 procent tegenover het jaar voordien. De toename wordt toegeschreven aan een sterke organische groei en de impact van de eerdere overnames van de bouwerijen ‘t IJ in Amsterdam en Firestone Walker in Californië. De bedrijfswinst steeg van 97 miljoen euro naar 118,6 miljoen euro. De verschillende bieren van de groep Duvel Moortgat realiseerden het voorbije jaar een gezamenlijk productievolume van 1,8 miljoen hectoliter. Verder werd nog opgemerkt dat het voorbije jaar in de verschillende brouwerijen in totaal een bedrag van 60 miljoen werd geïnvesteerd. Toekomst Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Breendonkse groep dat de brouwerij een omzet van meer dan 400 miljoen euro kon laten optekenen. De Verenigde Staten waren met een volume van 0,7 miljoen hectoliter het voorbije jaar de grootste afzetmarkt van Duvel Moortgat, gevolgd door België met een volume van 0,5 miljoen hectoliter. “Duvel Moortgat groeit jaar na jaar,” aldus de brouwerij. Bovendien wordt opgemerkt dat er van een financieel gezonde groei gewag kan worden gemaakt, waarbij ook het voorbije jaar een toename van de omzet en winst konden worden opgemerkt. De cijfers tonen volgens Duvel Moortgat bovendien dat het bedrijf in de verdere toekomst blijft investeren. The post Omzet Duvel Moortgat boekt nieuw record appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 34. Mont Blanc bijna een meter kleiner dan bij vorige meting (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In vergelijking met de laatste, uit 2017 daterende meting, is de Mont Blanc met ongeveer een meter gekrompen. Dat hebben landmeters woensdag bekendgemaakt. Het "dak van Europa" in de Franse Alpen bleek midden deze maand 4.807,81 meter hoog te zijn.
  [naar artikel]
 35. Duvel Moortgat ziet brood in Britse thee (21/11/2018 - VRT NWS)
  De Belgische brouwerij Duvel Moortgat heeft een meerderheidsbelang genomen in Jarr, een bedrijf uit Londen dat de gefermenteerde thee kombucha brouwt. De brouwgroep uit Puurs wil zo verder inspelen op de groeiende trends naar niet-alcoholische en natuurlijke dranken.
  [naar artikel]
 36. Duvel verliest rechtszaak tegen 'copycat' Filou (02/07/2018 - De Morgen)
  Brouwerij Duvel Moortgat krijgt ongelijk van de rechter in haar rechtszaak tegen de Van Honsebrouck Brouwerij. De rechter deelt niet de mening dat het bier Filou te veel op Duvel zou lijken.
  [naar artikel]
 37. AB InBev lanceert frontale aanval op Duvel (08/06/2020 - De Tijd)
  07:43 AB InBev brengt met Victoria een bier op de markt waarmee het rechtstreeks de concurrentie aan gaat met Duvel, het vlaggenschip van de familiale brouwerij Duvel Moortgat.
  [naar artikel]
 38. Seefhoek krijgt zijn bier terug (29/03/2019 - De Morgen)
  Johan Van Dyck (36) is de man die bij brouwerij Duvel Moortgat het biermerk Vedett opnieuw hip maakte. Een prestatie die hem de titel marketeer van het jaar opleverde. Van Dyck stapt nu op bij Duvel Moortgat om Seef, een vergeten Antwerps bier, nieuw leven in te blazen.
  [naar artikel]
 39. Duvel Moortgat is nu ook beste familiebedrijf (06/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Brouwerij Duvel Moortgat heeft donderdagavond de Family Business Award of Excellence 2019 gewonnen: de prijs voor het beste familiebedrijf zeg maar. Dat is een wedstrijd die al voor de zesde keer op rij door EY wordt georganiseerd.
  [naar artikel]
 40. Dit is de familie achter uw Duvel: alles over de Moortgats en hun immense fortuin (09/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wie een bezoek brengt aan de brouwerij Moortgat in Breendonk wordt aan de ingang verwelkomd door Jezus. Jan Leonard Moortgat plaatste het beeld in 1871 als geluksbrenger. Dat lijkt gewerkt te hebben: al anderhalve eeuw lang bouwt de familie Moortgat aan het succes van den Duvel. Het roer is vandaag in handen van de vierde generatie en met een geschat vermogen van 757.000.000 euro behoren de Moortgats tot de allerrijkste families van Antwerpen.
  [naar artikel]
 41. Flashback 1871: familie Moortgat stampt grootste brouwerij uit de grond (17/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  We zweten en puffen nu al enkele weken omwille van het warme zomerweer. Gelukkig zorgt een glas Duvel voor aangename verfrissing. Bier en brouwerij Moortgat hebben een lange en rijke geschiedenis. Hieronder volgt een duidelijk overzicht.
  [naar artikel]
 42. De laatste wens van Genkenaar Erik (49): een Duvel drinken in brouwerij Moortgat (04/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een Duvel gaan drinken in brouwerij Moortgat. Dat was de laatste wens van Genkenaar Erik Stas (49), die anderhalf jaar geleden te horen kreeg dat hij darmkanker heeft. Ambulance Wens België deed de wens in vervulling gaan.
  [naar artikel]
 43. "De ene gids werd beledigd, de andere geduwd": burgemeester hekelt gedrag van toeristen op Mont Blanc (18/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bergbeklimmers die gidsen te lijf gaan of een vlag meezeulen die ze willen neerpoten op de Mont Blanc... Het zijn slechts twee voorbeelden van het...
  [naar artikel]
 44. Grondwaterexpert doet factcheck: "Duvel wordt inderdaad gemaakt met hetzelfde water als coronavaccin" (10/12/2020 - VRT NWS)
  Brouwerij Moortgat gebruikt wel degelijk hetzelfde grondwater voor zijn Duvel, als geneesmiddelenproducent Pfizer voor het coronavaccin. Dat heeft Marijke Huysmans uitgezocht. Zij is grondwaterhydroloog aan de KU Leuven en de Vrije Universiteit Brussel. "Ze hebben allebei een vergunning om grondwater op te pompen uit dezelfde grondwaterlaag", legt ze uit op Radio 2 Antwerpen. Beide bedrijven zijn gevestigd in Puurs.
  [naar artikel]
 45. 100 jaar geleden en nu: foto's van Mont Blanc tonen effect van klimaatverandering op gletsjers  (16/10/2019 - VRT NWS)
  Twee Schotse onderzoekers hebben luchtfoto's van de Mont Blanc uit 1919 exact nagemaakt. Daarmee willen ze de impact van de klimaatverandering op de gletsjer visualiseren. Door de techniek van "monoplotting" konden de onderzoekers exact dezelfde luchtfoto's maken als Walter Mittelholzer, de piloot-fotograaf die In 1919 over het Mont Blanc-massief vloog.
  [naar artikel]
 46. Duvel geeft allereerste korting ooit (22/03/2023 - De Tijd)
  12:27 De messcherpe concurrentie in de biermarkt zet de brouwerij Duvel Moortgat ertoe aan voor de allereerste keer korting te geven op zijn vlaggenschip Duvel.
  [naar artikel]
 47. Waarborg van 15.000 euro "voor mogelijke reddingsactie of begrafenis" voor wie Mont Blanc wil beklimmen (04/08/2022 - VRT NWS)
  Avonturiers die de Mont Blanc langs een populair pad op de Franse kant willen beklimmen, kunnen maar beter voldoende geld sparen: de burgemeester van Saint-Gervais wil hen een waarborg van 15.000 euro laten betalen, om de kosten te dekken voor een mogelijke reddingsactie of begrafenis. Hij wil Mont Blanctoeristen beter laten nadenken vooraleer ze de top bestijgen, melden Franse media.
  [naar artikel]
 48. Nieuwe Duvel met <BR />6,66 procent alcohol (27/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Brouwerij Duvel Moortgat viert dit jaar zijn 150ste verjaardag en lanceert naar aanleiding daarvan een nieuwe Duvel, eentje met een “duvels” alcoholpercentage van 6,66 procent.
  [naar artikel]
 49. Brouwerij Duvel Moortgat plant ‘Duvelse bomen’ in België en Afrika (06/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op initiatief van minister Schauvliege sluit Duvel Moortgat samen met acht andere brouwerijen een Green Deal met de Vlaamse overheid. De ondertekenaars van de Green Deal Brouwers engageren zich om het waterverbruik bij het bierbrouwen te verminderen tegen 2022. Daarnaast maakte Duvel bekend dat het de komende drie jaar € 100.000 per jaar investeert in herbossingsprojecten in Afrika en België.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy