De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Het ‘paardenmiddel van Trump’ is een doeltreffende remedie tegen luizen. Maar voorzichtigheid is geboden

De Morgen

18/09/2023 - 19:03


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Niets lijkt nog te helpen tegen luizen, behalve ‘paardenmiddel van Trump’, maar hoe verantwoord is dat? (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe schooljaar is nog maar net gestart en kijk, daar zijn de luizen weer. Het is een probleem waar veel kinderen en hun ouders (letterlijk) de kriebels van krijgen. Het ‘paardenmiddel’ ivermectine kan redding brengen als niks anders helpt. Maar experten roepen op tot voorzichtigheid. “We moeten vooral ervoor zorgen dat de remedie niet erger is dan de kwaal.”
  [naar artikel]
 2. Amundi: ‘Komende maanden worden een ‘stock pickers’-markt’ (06/06/2022 - De Tijd)
  14:16 Voor beleggers blijft voorzichtigheid geboden in de tweede jaarhelft. Vermogensbeheerder Amundi geeft de raad meer gelijk te spreiden over obligaties en aandelen, en bij deze laatste zeer goed te sele...
  [naar artikel]
 3. Terug naar school en daar zijn de luizen weer (en zo pak je ze aan) (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook al een ‘er-zijn-luizen-op-school’-briefje in de boekentas van je kind gevonden? Niet leuk, maar het hoeft ook geen drama te zijn. "Er rust nog...
  [naar artikel]
 4. Gaan je kinderen op kamp deze zomer? Zo voorkom en bestrijd je luizen (16/06/2023 - Gezond.be)
  Het is bijna zomervakantie. Voor veel ouders betekent dat een weekje quality time wanneer de kinderen op kamp zijn. Maar dan krijg je plots dat ene briefje: er was een kindje met luizen. Hoe bescherm je jouw kinderen tegen luizen? En hoe kun je ze het best bestrijden? Wat is een luis? Een luis is […] Het bericht Gaan je kinderen op kamp deze zomer? Zo voorkom en bestrijd je luizen verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 5. Wat Kim Jong-un echt van plan is (21/04/2018 - VRT NWS)
  De belofte van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un om te stoppen met kernproeven en rakettesten is betekenisvol, maar toch is voorzichtigheid geboden. Pyongyang lijkt vooral Washington te willen paaien met het oog op de top Kim-Trump. Van echte kernontwapening is vooralsnog geen sprake.  
  [naar artikel]
 6. “Luizen willen geen vuil haar” (04/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuw schooljaar, een nieuwe luizenplaag. Dat is al jaren zo. Toch schamen ouders zich nog steeds als hun kind luizen heeft, zo blijkt uit een Nederlands onderzoek. Al is dat voor niets nodig. “Luizen worden onterecht geassocieerd met gebrekkige hygiëne”, zegt Leen Du Bois van Kind&Gezin. “Voor vlooien klopt dat, maar luizen hebben zelfs liever goed verzorgd haar”, zegt entomoloog Peter Berx.
  [naar artikel]
 7. Kan je na besmetting met het coronavirus weer meteen sporten zoals voordien? “Voorzichtigheid is zeker geboden” (04/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Begin na een besmetting met het coronavirus niet meteen weer zoals voordien te sporten. Dat advies geven cardiologen zowel aan topsporters – zoals de spelers van Club Brugge – als aan fervente hobbysporters. “Voorzichtigheid is zeker geboden”, klinkt het. Komende dinsdag start een onderzoek bij herstelde atleten om na te gaan hoe groot de schade aan hun hart is door de besmetting.
  [naar artikel]
 8. Selfies zorgen voor meer luizen bij middelbare scholieren (22/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Luizen hebben de sprong gemaakt van de basisschool naar het middelbaar. De centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) krijgen steeds meer meldingen van uitbraken bij middelbare scholieren. Een van de oorzaken? Selfies. “Meisjes met lange haren die tegen elkaar aanleunen: zo maak je het de luizen wel heel makkelijk.”
  [naar artikel]
 9. Vooral maandag kans op (smeltende) sneeuw: “Voorzichtigheid geboden, zeker tijdens de ochtendspits” (04/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Terwijl het zondag op de meeste plaatsen bewolkt en vrij koud blijft, kan er in het zuiden van het land ook wat winterse neerslag vallen, zo meldt het KMI. Op maandag is de kans op (smeltende) sneeuw nog wat groter. “Voorzichtigheid is dus geboden, zeker tijdens de ochtendspits”, zo meldt Noodweer Benelux. “Want de eerste sneeuwval is vaak genoeg voor veel files en stress.”
  [naar artikel]
 10. Vooral maandag kans op (smeltende) sneeuw: “Voorzichtigheid geboden, zeker tijdens de ochtendspits” (04/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl het zondag op de meeste plaatsen bewolkt en vrij koud blijft, kan er in het zuiden van het land ook wat winterse neerslag vallen, zo meldt het KMI. Op maandag is de kans op (smeltende) sneeuw nog wat groter. “Voorzichtigheid is dus geboden, zeker tijdens de ochtendspits”, zo meldt Noodweer Benelux. “Want de eerste sneeuwval is vaak genoeg voor veel files en stress.”
  [naar artikel]
 11. Daar zijn de verkoudheden weer: “Een gezonde levensstijl beschermt je, maar er is nóg een doeltreffende remedie” (17/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Is het jou ook al opgevallen dat heel wat mensen opnieuw beginnen te niezen en snotteren? Het lijkt wel of de opkomende koude ermee te maken heeft, maar is dat wel zo? En wat kan je er het best tegen doen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters zocht uit of verkoudheden écht iets met temperatuur te maken hebben, en wat je kan doen om ervan gespaard te blijven. “Een verkoudheid kan veroorzaakt worden door zo’n 200 virussen.”
  [naar artikel]
 12. Is voorzichtigheid geboden op Wall Street? (23/11/2017 - De Tijd)
  09:09 Sinds de verkiezing van Donald Trump als president van de VS rijgt Wall Street de records aan elkaar. Dat de bomen niet tot in de hemel groeien, weet elke doorgewinterde belegger. Vandaar: is de Ameri...
  [naar artikel]
 13. Waarom je tegen een kankerpatiënt niet ‘blijven vechten, hé’ mag zeggen (04/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een kankerdiagnose is voor het gros van de mensen de start van een fysieke en mentale uitputtingslag. Maar uitzieken lijkt uit en patiënten die aan de slag blijven, zijn helden. Op deze Wereldkankerdag waarschuwen oncologe Christel Fontaine en psychologe Angelique Verzelen dat voorzichtigheid geboden is, óók na de behandeling. “Het eerste jaar voltijds werken lukt echt niet, forget it.”
  [naar artikel]
 14. Selfies medeverantwoordelijk voor steeds meer meldingen van luizen op middelbare school (22/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Luizen hebben de sprong gemaakt van de basisschool naar het middelbaar. De centra voor leerlingen­begeleiding (CLB) krijgen steeds meer meldingen van uitbraken bij middelbare scholieren. Eén van de oorzaken? Selfies. “Meisjes met lange haren die tegen elkaar aanleunen: zo maak je het de luizen wel heel makkelijk”, klinkt het.
  [naar artikel]
 15. “Grootste voorzichtigheid” geboden bij analyse volledig DNA (19/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Binnenkort wordt het mogelijk om het volledige DNA van iemand in één keer te ontcijferen, terwijl tot nu toe bij een genetische analyse enkel bepaalde genen werden onderzocht. Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) adviseert om daar met “de grootste voorzichtigheid” mee om te gaan, vooral omdat er grote financiële en ethische belangen op het spel staan.
  [naar artikel]
 16. VTM-reeks ‘13 geboden’ krijgt een tweede leven op Netflix (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De VTM-reeks ‘13 geboden’ met Marie Vinck en Dirk Van Dijck in de hoofdrollen is vanaf 20 augustus te zien op Netflix. Naast onder meer ‘Beau...
  [naar artikel]
 17. Oystershell wil luizen bestrijden met nieuwe eigenaar (16/11/2022 - De Tijd)
  01:20 Het investeringsfonds Rivean bereidt de verkoop voor van Oystershell, bekend voor zijn producten tegen luizen, insecten en wratten. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen.
  [naar artikel]
 18. “Kammen is belangrijker dan shampoo”: wat als je tiener met luizen thuiskomt? (22/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Luizen houden niet alleen van alleen kleuters en lagere scholieren: centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) zien meer leerlingen uit het middelbaar die ermee thuiskomen. De oorzaak wordt onder meer gezocht bij selfies: hoe dichter de hoofden tegen elkaar, hoe makkelijker de luizen kunnen overlopen. Geert-Jan Roebers, auteur van het boek ‘Hoofdluis en andere stekers, bijters en zuigers’, geeft tips voor als je tiener het zitten heeft.
  [naar artikel]
 19. Zo krijg je luizen echt weg (en zo kom je er aan) (07/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer je kind luizen heeft is het vaak niet voldoende om de haren even te wassen met een luizenshampoo. Wat is dan wel de beste methode om er...
  [naar artikel]
 20. Oud-burgemeester New York: "Mueller probeert heel hard om Trump erin te luizen" (06/06/2018 - De Morgen)
  Het team van speciaal aanklager Robert Mueller "probeert heel, heel hard om president Trump erin te luizen". Dat heeft Rudy Giuliani, gewezen burgemeester van New York City, gezegd op een conferentie in Israël.
  [naar artikel]
 21. Voorzichtigheid over het Oekraïense tegenoffensief blijft geboden, ook in deze nieuwe fase (30/07/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 22. 'Grootste voorzichtigheid' geboden bij analyse volledig DNA (19/02/2018 - Knack)
  Binnenkort wordt het mogelijk om het volledige DNA van iemand in één keer te ontcijferen, terwijl tot nu toe bij een genetische analyse enkel bepaalde genen werden onderzocht. Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) adviseert om daar met "de grootste voorzichtigheid" mee om te gaan, vooral omdat er grote financiële en ethische belangen op het spel staan.
  [naar artikel]
 23. President Trump: "Waarschijnlijk remedie of vaccin tegen coronavirus lang voor het einde van het jaar" (05/07/2020 - VRT NWS)
  Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zal Amerika "lang voor het einde van dit jaar" waarschijnlijk een remedie en/of een vaccin tegen het nieuwe coronavirus hebben. Dat zei hij in zijn speech naar aanleiding van de Amerikaanse feestdag Independence Day. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan zou dat een een ferme opsteker zijn voor de campagne van Trump.
  [naar artikel]
 24. Scheldekaaien onder water in Antwerpen (03/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het ergste stormweer lijkt achter de rug, maar voorzichtigheid blijft geboden. Zeker de waterstanden stijgen snel. De Vlaamse Waterweg luidt de...
  [naar artikel]
 25. ‘Dit is een markt voor ervaren zwemmers' (17/03/2020 - De Tijd)
  21:59 Het is jaren geleden dat de beurskoersen, zelfs van de beste kwaliteitsaandelen, nog zo laag noteerden. Het kan jeuken om wat kooporders door te sturen. Maar voorzichtigheid is geboden, waarschuwen ex...
  [naar artikel]
 26. En wat als de omikronvariant precies is wat we nodig hebben? (30/11/2021 - Knack)
  Het is niet uitgesloten dat de omikronvariant van het coronavirus ons de weg naar de uitgang van de pandemie zal wijzen. Maar grote voorzichtigheid blijft geboden.
  [naar artikel]
 27. Organisator van eerste profkoers over vele voorzorgsmaatregelen tegen corona (05/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Rotselaar staat vandaag de eerste profkoers sinds de herstart van het wielerseizoen op het programma. Voorzichtigheid blijft geboden en dus...
  [naar artikel]
 28. Paddo-therapie in opmars: helpen ‘magic mushrooms’ tegen depressie? (23/04/2022 - Express)
  ‘Magic mushrooms’, of: paddenstoelen waarvan je gaat hallucineren, worden steeds meer door wetenschappers geprezen als een doeltreffende behandeling voor psychiatrische aandoeningen. Specifiek wordt psilocybine, het belangrijkste werkzame psychoactieve bestanddeel, in verschillende studies aangehaald als therapeutische ‘hit’. Psychedelische drugs, zoals LSD, DMT en de paddo’s waarover het hier gaat, zorgen ervoor dat de communicatienetwerken in de […]
  [naar artikel]
 29. “Luizen hebben niets met slechte hygiëne te maken”: dermatoloog geeft strijdplan tegen de vieze beestjes (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Splinternieuwe boekentassen, perfect gekafte boeken, glimmende najaarsschoentjes… én luizen. Het lijkt wel alsof het nieuwe schooljaar het officiële startschot is voor het luizenseizoen. “Vroeger zag je ze vooral in de kleuterklas en de lagere school, maar selfies zorgen ervoor dat ook oudere kinderen ze sneller overkrijgen”, aldus dermatoloog Thomas Maselis. Hij legt uit waar luizen vandaan komen, hoe ze overgedragen worden en — het belangrijkste — hoe je er weer van verlost raakt.
  [naar artikel]
 30. Beleggen in kunst is ook een kunst (07/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kan kunst uw beleggingsportefeuille redden nu de klassieke investeringen niet veel meer opbrengen? Het kan, maar voorzichtigheid is geboden.
  [naar artikel]
 31. SOS luizen: zo maak je er voorgoed komaf mee (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Splinternieuwe boekentassen, perfect gekafte boeken, ­glimmende najaarsschoentjes … én luizen. Daar zijn die verschrikkelijke beestjes weer. Krijg...
  [naar artikel]
 32. Hoe hard willen we voorwaarts falen? (15/03/2023 - De Tijd)
  20:23 De ontwikkeling en de toepassing van artificiële intelligentie (AI) zitten in een stroomversnelling. Daarbij is voorzichtigheid geboden.
  [naar artikel]
 33. “Schrik heb ik niet, maar toch opletten wie ik kus”: voorzichtigheid op Belgian Pride na besmettingen apenpokken (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel trokken naar schatting 120.000 mensen door de straten voor de Belgian Pride. Na twee jaar coronastilte ging de LGBTQ+-parade opnieuw door, al werd meteen voorzichtigheid geboden: de overheid maakt zich zorgen om de verspreiding van het apenpokkenvirus. “Alsof wij plots de schuldige zijn voor al het kwaad”, klinkt het verveeld binnen de leather-community.
  [naar artikel]
 34. Bart De Strooper ziet een remedie tegen alzheimer: ‘De oplossing ligt binnen handbereik, het is alleen nog een kwestie van geld’ (03/05/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 35. Pyschiater gaat in tegen vooroordelen over trauma: ‘Praten en pillen zijn zeker niet altijd de beste remedie’ (27/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 36. Jeroen Perceval zoekt naar hoofdrol voor zijn eerste film (08/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  We kennen Jeroen Perceval vooral van zijn rollen in reeksen als ‘13 Geboden’, ‘Over Water’ en ‘Tabula Rasa’, maar de 41-jarige acteur wil meer....
  [naar artikel]
 37. The making-of Jumbo-Visma (deel 2): hoe een slecht hotel en een matige Photoshop leiden tot de ‘tien geboden’ die alles veranderden (22/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Eind 2016 gaat het nog steeds niet goed met de Jumbo-ploeg. Algemeen directeur Richard Plugge en sportief directeur Merijn Zeeman krijgen van de sponsors te horen dat het dringend beter moet. Ze keren terug naar de tekentafel en stellen de ‘Blanco Koers’ op, de ‘tien geboden’ van Jumbo-Visma die eindelijk alle neuzen in dezelfde richting moeten krijgen. “Het was te nemen of te laten.”
  [naar artikel]
 38. ‘We moeten oppassen dat sancties tegen Rusland het nationalisme niet aanwakkeren’ (11/02/2022 - De Tijd)
  22:32 Het Westen zwaait met forse economische sancties tegen Rusland. Maar werkt dat wel? In een goed getimed boek maant politiek econoom Nicholas Mulder aan tot voorzichtigheid.
  [naar artikel]
 39. Bloomberg trollt president met gigantische reclameborden: “Donald Trump eet aangebrande biefstuk” (23/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Donald Trump ging failliet met een casino’. Of ‘Donald Trump speelt vals met golfen’. Of ‘Donald Trump eet verbrande biefstuk’. Niet echt...
  [naar artikel]
 40. Eerste luizenkapper van België (05/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een kapsalon waar niet wordt geknipt, geen haren worden gekleurd, maar enkel luizen worden bestreden. Dat is het opzet van De Luizenkapper in Kuringen. “Ik heb een techniek ontwikkeld om luizen en neten te doden met hitte, zonder chemische producten of shampoo”, zegt Robby Put (47).
  [naar artikel]
 41. Nieuw spuitje wordt bejubeld als ‘dé remedie’ tegen cellulitis, maar haalt het echt iets uit? Dermatoloog Karavani reageert (01/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Naar schatting hebben meer dan negen op de tien vrouwen er last van, en de meesten vinden dat niet zo leuk. Om de zoveel tijd verschijnt er dan ook een nieuw ‘wondermiddel’ tegen cellulite. Meest recent: een spuitje dat komaf maakt met sinaasappelhuid en je de billen van een cheerleader kan bezorgen. Werkt dat echt? We vroegen het aan dokter en dermatoloog Ilan Karavani.
  [naar artikel]
 42. ADVIES. Hoe bestrijd ik luizen in het haar van mijn kind? (14/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Help, mijn kind heeft luizen. Wat kan ik doen om ze uit te roeien? BV-kapper Jochen Vanhoudt weet raad.
  [naar artikel]
 43. Pieter lijdt aan een chronische verkoudheid: “Je ziet mensen voortdurend denken: ‘Die heeft sowieso corona’” (28/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Hatsjoe!’ Wie had ooit gedacht dat dat geluid of die van een kuch of gesnotter zo’n taboe zou worden. Verkoudheden lijken wel de nieuwe luizen....
  [naar artikel]
 44. Genezen van hiv dankzij toevalstreffer (13/04/2019 - De Morgen)
  Voor de tweede keer ooit is een baby genezen van hiv. Hoopvol nieuws, maar volgens hiv-expert Linos Vandekerckhove van het UZ Gent is voorzichtigheid geboden. 'Er is nog een lange weg af te leggen alvorens we kunnen stellen dat hiv te genezen is', zegt hij, 'maar het is wel een weg waar aan getimmerd wordt.'
  [naar artikel]
 45. Nieuw spuitje wordt bejubeld als ‘dé remedie’ tegen cellulite, maar haalt het echt iets uit? Dermatoloog Karavani reageert (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Naar schatting hebben meer dan negen op de tien vrouwen er last van, en de meesten vinden dat niet zo leuk. Om de zoveel tijd verschijnt er dan ook een nieuw ‘wondermiddel’ tegen cellulite. Meest recent: een spuitje dat komaf maakt met sinaasappelhuid en je de billen van een cheerleader kan bezorgen. Werkt dat echt? We vroegen het aan dokter en dermatoloog Ilan Karavani.
  [naar artikel]
 46. Dé remedie tegen statisch haar: onze beautyredactrice test leave-in conditioners. “Mijn haar zag er nooit zo gezond uit” (13/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het vriest en dat komt met een irritant neveneffect: statisch haar. Geen fan van ontplofte lokken die aan je gezicht plakken? Een simpele ‘leave-in conditioner’ is de remedie: hij geeft je haar meer vochtigheid en maakt het knoopvrij én minder statisch. Bij Kruidvat vind je er al een voor 2 euro, maar klaart die de klus? Of werkt een tube van 13, 35 of 42 euro beter? “Deze is zijn prijskaartje dubbel en dik waard.”
  [naar artikel]
 47. Terug naar school... en terug kans op luizen. Zo maak je er voorgoed komaf mee (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Splinternieuwe boekentassen, perfect gekafte boeken, ­glimmende najaarsschoentjes … én luizen. Daar zijn die verschrikkelijke beestjes weer. Komt...
  [naar artikel]
 48. De 10 geboden van Marijn Devalck: “Ik stopte met school toen ik 14 was. Als ik was teruggegaan, had ik iemand vermoord” (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dit weekend stond hij nog in het Sportpaleis met Niels Destadsbader, maar ook in het buitenland oogst Marijn Devalck (70), die wereldberoemd werd in Vlaanderen als Balthazar Boma, veel lof. Recent ontving hij op de International Movie Awards van Rome nog het beeldje voor ‘Beste Mannelijke Hoofdrol’. In deze nieuwe reeks ‘10 Geboden’ vertelt hij hoe hij die droom heeft nagestreefd, maar over zijn gezinsleven en lastige jeugd: “Kindermishandeling, dat bestond toen nog niet, maar die broeders op school hadden losse handjes en konden psychologisch iemand compleet breken.”
  [naar artikel]
 49. Het alledaagse leven van de Vlaamse oostfronters: ‘Hun echte thuis, die lag aan het front’ (21/08/2021 - De Morgen)
  Ze vertrokken als helden en keerden terug als collaborateurs. Een nieuw boek toont het gewone leven van de oostfronters, in hun liefde voor Vlaanderen en hun moeder, en in hun strijd tegen de Russen en de luizen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy