De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Air Belgium start procedure tot gerechtelijke reorganisatie op voor passagiersvluchten, cargo blijft bestaan

De Morgen

18/09/2023 - 19:03


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Air Belgium stopt met passagiersvluchten en vraagt gerechtelijke reorganisatie (18/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Luchtvaartmaatschappij Air Belgium, die in 2016 opgericht werd, stopt met passagiersvluchten en vraagt een gerechtelijke reorganisatie aan. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Sinds april concentreerde Air Belgium haar passagiersactiviteiten op 2 hoofdbestemmingen: Zuid-Afrika en Mauritius. De betrokken werknemers zullen geleidelijk overgeplaatst worden naar andere activiteiten binnen het bedrijf.
  [naar artikel]
 2. Air Belgium stopt met passagiersvluchten en vraagt gerechtelijke reorganisatie (18/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  Luchtvaartmaatschappij Air Belgium, die in 2016 opgericht werd, stopt met passagiersvluchten en vraagt een gerechtelijke reorganisatie aan. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Sinds april concentreerde Air Belgium haar passagiersactiviteiten op 2 hoofdbestemmingen: Zuid-Afrika en Mauritius. De betrokken werknemers zullen geleidelijk overgeplaatst worden naar andere activiteiten binnen het bedrijf.
  [naar artikel]
 3. Air Belgium stopt met passagiersvluchten en vraagt gerechtelijke reorganisatie (18/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Luchtvaartmaatschappij Air Belgium stopt met passagiersvluchten en vraagt een gerechtelijke reorganisatie aan. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 4. ‘Rechtbank akkoord met gerechtelijke reorganisatie Air Belgium’ (26/09/2023 - De Standaard)
  De ondernemingsrechtbank van Nijvel heeft maandag de aanvraag goedgekeurd van luchtvaartmaatschappij Air Belgium om een procedure van gerechtelijke reorganisatie te starten. Dat melden de kranten La Libre Belgique en L’Echo maandagavond op hun websites.
  [naar artikel]
 5. Rechtbank akkoord met gerechtelijke reorganisatie Air Belgium (26/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De ondernemingsrechtbank van Nijvel heeft maandag de aanvraag van luchtvaartmaatschappij Air Belgium om een procedure van gerechtelijke reorganisatie te starten goedgekeurd. Dat melden de kranten ‘La Libre Belgique’ en ‘L’Echo’ maandagavond op hun websites.
  [naar artikel]
 6. Swissport Cargo neemt activiteiten van Swissport Belgium niet over (11/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Swissport Cargo Services Belgium zal geen enkele licentie aanvragen, noch tijdelijk noch permanent, om de activiteiten over te nemen van de failliete entiteiten Swissport Belgium en Swissport Belgium Cleaning. Dat benadrukt het bedrijf donderdagochtend in een persbericht. In tegenstelling tot mediaberichten is het ook niet correct om te stellen dat Swissport Cargo Services Belgium toestemming heeft gekregen om tijdelijk de grondafhandeling van passagiersvluchten over te nemen, meldt de vrachtvluchtenafhandelaar voorts.
  [naar artikel]
 7. Faillissementenstop loopt af: 'Te soepele gerechtelijke reorganisatie houdt risico in voor bestuurders' (29/01/2021 - Knack)
  Er komt een einde aan het schuldenmoratorium. Ondernemingen kunnen weer in faling worden gedwongen. Om hen toch te beschermen, wil de regering de procedure van de gerechtelijke reorganisatie versoepelen. Dat kan een risico zijn voor bestuurders, want bij een foutieve gerechtelijke reorganisatie kunnen ze opdraaien voor alle schulden bij een faillissement.
  [naar artikel]
 8. Cargo-afhandelaars op luchthaven mogen tijdelijk ook passagiersvluchten Brussels Airlines afhandelen (10/06/2020 - Express)
  De federale overheidsdienst Mobiliteit heeft de twee afhandelaars voor cargovluchten, Swissport Cargo en DNata, tijdelijk de toestemming gegeven om passagiersvluchten... The post Cargo-afhandelaars op luchthaven mogen tijdelijk ook passagiersvluchten Brussels Airlines afhandelen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Aviapartner Oostende gaat op zoek naar overnemer (27/10/2018 - Metro)
  Er komt een gerechtelijke reorganisatie van Aviapartner Oostende. Het bedrijf is al jaren structureel verlieslatend, en gaat nu op zoek naar een overnemer. Dat meldt Aviapartner vandaag in een persmededeling. Tijdens de personeelsvergadering liet de manager van Aviapartner Oostende gisteren al aan het personeel weten dat het bedrijf maandag een gerechtelijke reorganisatie -en daarmee bescherming tegen zijn schuldeisers- zal aanvragen. Met die procedure koopt de bagageafhandelaar zichzelf enkele maanden tijd om een overnemer te vinden. “Een gerechtelijke reorganisatie laat toe om in alle sereniteit werkbare oplossingen te zoeken voor deze situatie, in de eerste plaats voor de betrokken werknemers zelf”, stelt Clive Sauvé-Hopkins, bestuurder van Aviapartner Oostende. Het bedrijf met meer dan veertig werknemers verzorgt sinds 2011 de afhandeling voor cargo- en passagiersvluchten in Oostende, maar is sinds de oprichting structureel verlieslatend. In een persbericht verwijst Aviapartner Oostende naar de constante daling van de te verwerken vrachtvolumes als voornaamste oorzaak. Door de verhuis van ANA Aviation naar de luchthaven van Luik halveerde het werk. In 2007 verwerkte Aviapartner Oostende nog 110.000 ton vracht, in 2017 was dat nog amper 23.000 ton. Vorig jaar werd een verlies opgetekend van bijna een half miljoen euro. Het bedrijf benadrukt dat deze procedure geen gevolgen zal hebben voor de 1.300 werknemers van de onderneming in de andere Belgische vestigingen. bron: Belga Het bericht Aviapartner Oostende gaat op zoek naar overnemer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Cargo-afhandelaars nemen passagiersvluchten Brussels Airport toch niet over (11/06/2020 - Express)
  Swissport Cargo zal na het faillissement van zusterbedrijf Swissport de bagage-afhandeling van de passagiersvluchten op Brussels Airport dan toch niet... The post Cargo-afhandelaars nemen passagiersvluchten Brussels Airport toch niet over appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Wibra vraagt gerechtelijke reorganisatie aan in België (20/07/2020 - Express)
  De Nederlandse winkelketen Wibra dient een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie in bij de ondernemingsrechtbank van Gent, afdeling Dendermonde. Dat is... The post Wibra vraagt gerechtelijke reorganisatie aan in België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Winkelketen Makro Cash & Carry Belgium vraagt bescherming tegen schuldeisers (01/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Makro Cash & Carry Belgium dient donderdag bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen een verzoekschrift in voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie (PGR) door overdracht onder gerechtelijk gezag. Op die manier vraagt de winkelketen bescherming tegen schuldeisers.
  [naar artikel]
 13. Winkelketen Makro Cash & Carry Belgium vraagt bescherming tegen schuldeisers (01/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Makro Cash & Carry Belgium dient donderdag bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen een verzoekschrift in voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie door overdracht onder gerechtelijk gezag. Op die manier vraagt de winkelketen bescherming tegen schuldeisers.
  [naar artikel]
 14. Air Belgium start met cargovluchten vanop luchthaven Luik (29/01/2021 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij Air Belgium gaat de cargotoer op. Ze wil in maart met twee vrachtvliegtuigen beginnen vliegen vanop de luchthaven van Luik. Tegen eind dit jaar zou Air Belgium al zes cargovliegtuigen in de vloot willen hebben. Air Belgium concentreerde zich tot nu toe op passagiersvluchten. Vanop de luchthaven van Charleroi vliegt de maatschappij naar de […] The post Air Belgium start met cargovluchten vanop luchthaven Luik appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Noodlijdende luchtvaartmaatschappij Air Belgium schrapt alle passagiersvluchten (18/09/2023 - VRT NWS)
  De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium, die nog maar 5 jaar echt actief was, kiest ervoor om alle passagiersvluchten te schrappen. Het bedrijf wil wel verder met de vracht- en vliegtuigleasingactiviteiten en vraagt bescherming tegen schuldeisers.
  [naar artikel]
 16. Discotheek Red&Blue gaat door als ‘Cargo Club’ (07/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Red&Blue verandert zijn naam in Cargo Club. De oude naam blijft wel bestaan voor de holebifeestjes in de Cargo Club. “Maar van die feestjes alleen kunnen we niet leven”, zegt de nieuwe eigenaar.
  [naar artikel]
 17. Reisbureaus ontevreden over stopzetting passagiersvluchten Air Belgium (27/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Reisbureaus worden dubbel geraakt door de stopzetting van de passagiersvluchten van Air Belgium. Dat zegt de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR). Het geld dat de organisaties voor tickets betaalden zit immers geblokkeerd, waardoor ze hun klanten nu een alternatief moeten aanbieden.
  [naar artikel]
 18. Belgisch motorhelmerk Lazer legt de boeken neer (27/07/2022 - De Tijd)
  13:58 Een gerechtelijke reorganisatie bracht geen soelaas voor Lazer. Het Belgische merk van motorhelmen is failliet. De fietshelmafdeling blijft bestaan.
  [naar artikel]
 19. Zowat 11.000 reizigers getroffen door stopzetting passagiersvluchten Air Belgium (22/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het zijn uiteindelijk niet 20.000, maar wel 11.000 passagiers die getroffen zijn door de stopzetting van de passagiersvluchten van Air Belgium vanaf 3 oktober. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij vrijdag gezegd.
  [naar artikel]
 20. Makro vraagt bescherming tegen schuldeisers, rechtbank stemt in (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft woensdag ingestemd met de vraag van Makro Cash & Carry Belgium om bescherming te krijgen tegen schuldeisers. Op 1 september had de winkelketen de rechtbank gevraagd om een procedure van gerechtelijke reorganisatie door overdracht van ondernemingen onder gerechtelijk gezag (PGR) in te leiden.
  [naar artikel]
 21. Rechtbank stemt in met vraag Makro tot bescherming tegen schuldeisers (14/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft woensdag ingestemd met de vraag van Makro Cash & Carry Belgium om bescherming te krijgen tegen schuldeisers. Op 1 september had de winkelketen de rechtbank gevraagd om een procedure van gerechtelijke reorganisatie door overdracht van ondernemingen onder gerechtelijk gezag (PGR) in te leiden.
  [naar artikel]
 22. Rechtbank stemt in met vraag Makro tot bescherming tegen schuldeisers (14/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft woensdag ingestemd met de vraag van Makro Cash & Carry Belgium om bescherming te krijgen tegen schuldeisers. Op 1 september had de winkelketen de rechtbank gevraagd om een procedure van gerechtelijke reorganisatie door overdracht van ondernemingen onder gerechtelijk gezag (PGR) in te leiden.
  [naar artikel]
 23. Rechtbank stemt in met vraag Makro tot bescherming tegen schuldeisers (14/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft woensdag ingestemd met de vraag van Makro Cash & Carry Belgium om bescherming te krijgen tegen schuldeisers. Op 1 september had de winkelketen de rechtbank gevraagd om een procedure van gerechtelijke reorganisatie door overdracht van ondernemingen onder gerechtelijk gezag (PGR) in te leiden.
  [naar artikel]
 24. Gerechtelijke reorganisatie voor Groep Casters (26/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  GenkDe rechtbank van Koophandel afdeling Tongeren heeft vrijdag zijn goedkeuring gehecht aan het verzoekschrift voor een gerechtelijke reorganisatie (het vroegere WCO) die het Genkse beton- en wegenbouwbedrijf Casters Algemene Ondernemingen heeft aangevraagd.
  [naar artikel]
 25. KV Oostende start gerechtelijke procedure tegen ex-manager Luc Devroe: “Toekomst club veiligstellen” (31/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  KV Oostende start een gerechtelijke procedure tegen Luc Devroe. De ex-manager van de kustploeg zou verdachte contracten ondertekend hebben in...
  [naar artikel]
 26. Wibra vraagt gerechtelijke reorganisatie aan in België (20/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De winkelketen Wibra dient een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie, zo raakte maandag bekend tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Wibra hoopt met een reddingsplan een “substantieel deel” van de 81 winkels in België te redden.
  [naar artikel]
 27. Thomas Cook France in gerechtelijke reorganisatie: verschillende “ernstige overnamekandidaten” (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Franse filiaal van de failliete Britse reisgroep Thomas Cook is dinsdag in gerechtelijke reorganisatie geplaatst. Er zouden verschillende...
  [naar artikel]
 28. Thomas Cook Frankrijk in gerechtelijke reorganisatie: verschillende “ernstige overnamekandidaten” (01/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Franse filiaal van de failliete Britse reisgroep Thomas Cook is dinsdag in gerechtelijke reorganisatie geplaatst. Er zouden verschillende...
  [naar artikel]
 29. Restaurant Atomium staat te koop (23/04/2019 - Metro)
  Het restaurant dat zich in de hoogste bol van het Atomium bevindt, is te koop. Dat heeft de advocaat van de bvba Belgium Taste, die het etablissement uitbaat, aan L’Echo bevestigd. Belgium Taste heeft bij de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel een aanvraag ingediend voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie. Het is al de derde keer in zeven jaar dat het etablissement een dergelijke aanvraag doet. Ditmaal wordt gemikt op een overdracht van de activiteiten. Advocaat Nicholas Ouchinsky bevestigt dat het restaurant te koop staat. Bron: Belga   Het bericht Restaurant Atomium staat te koop verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Zieltogend Air Belgium schrapt passagiersvluchten (18/09/2023 - De Tijd)
  13:52 De Belgische luchtvaartmaatschappij van Niky Terzakis schrapt zijn eigen passagiersvluchten op Zuid-Afrika en Mauritius en vraagt bescherming tegen zijn schuldeisers.
  [naar artikel]
 31. Lege winkelrekken bij Makro door onzekerheid over voortbestaan (12/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij winkelketen Makro Cash & Carry Belgium zijn er lege rekken door de onzekerheid over het voortbestaan van de keten. Begin deze maand kondigde de directie aan dat ze voor het bedrijf bescherming tegen schuldeisers wilde aanvragen, via de procedure van gerechtelijke reorganisatie. Maar de rechtbank heeft nog steeds geen uitspraak gedaan en dus kiezen heel wat leveranciers het zekere voor het onzekere en leveren ze niet meer
  [naar artikel]
 32. Lege winkelrekken bij Makro door onzekerheid over voortbestaan (12/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Bij winkelketen Makro Cash & Carry Belgium zijn er lege rekken door de onzekerheid over het voortbestaan van de keten. Begin deze maand kondigde de directie aan dat ze voor het bedrijf bescherming tegen schuldeisers wilde aanvragen, via de procedure van gerechtelijke reorganisatie. Maar de rechtbank heeft nog steeds geen uitspraak gedaan en dus kiezen heel wat leveranciers het zekere voor het onzekere en leveren ze niet meer
  [naar artikel]
 33. Bijna de helft van mensen met nood aan psychische hulp krijgt die niet - ‘Rechtbank akkoord met gerechtelijke reorganisatie Air Belgium’ (26/09/2023 - De Standaard)
  Met dit overzicht bent u snel mee met de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag.
  [naar artikel]
 34. Winkelketen CASA vraagt gerechtelijke reorganisatie aan (09/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  CASA vraagt een gerechtelijke reorganisatie aan. De winkelketen wil zo "haar toekomst veiligstellen", klinkt het in een persbericht.
  [naar artikel]
 35. Air Belgium schrapt alle passagiersvluchten: wat betekent dit voor de klanten? (19/09/2023 - Express)
  Het luchtvaartbedrijf Air Belgium zal vanaf 4 oktober niet langer passagiers vervoeren. Vanaf dan zal het bedrijf zich toespitsen op vracht- en vliegtuigleasingactiviteiten. Wat betekent dat voor de klanten die een vliegtuigticket hebben gekocht? Context: Air Belgium vraagt bescherming tegen schuldeisers aan. Wat betekent dit voor de klanten van Air Belgium? Duiding: Het stopzetten van […]
  [naar artikel]
 36. Optima Global Estate tot 15 november bescherming tegen schuldeisers (03/10/2016 - De Redactie)
  De vastgoedpoot van Optima Group wil een doorstart maken. De procedure van gerechtelijke reorganisatie is ontvankelijk verklaard en laat toe dat OGE een reorganisatieplan aan de schuldeisers voorlegt.
  [naar artikel]
 37. Modegroep achter Brantano wil tot 287 banen schrappen en 47 winkels sluiten (22/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De directieraad van FNG heeft zopas bekendgemaakt dat de groep boven o.a. Brantano en Fred & Ginger gebruik zal maken van de procedure van gerechtelijke reorganisatie om haar Belgische activiteiten te reorganiseren.
  [naar artikel]
 38. Modegroep FNG, moederbedrijf van Brantano, wil tot 47 winkels sluiten: 287 jobs bedreigd (22/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De directieraad van FNG heeft zopas bekendgemaakt dat de groep boven onder meer Brantano en Fred & Ginger gebruik zal maken van de procedure van gerechtelijke reorganisatie om haar Belgische activiteiten te reorganiseren.
  [naar artikel]
 39. Filipijnen start procedure uitlevering verdachte nieuwe aanslagen in New York (08/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De gerechtelijke autoriteiten op de Filipijnen zijn de procedure gestart voor de uitlevering aan de Verenigde Staten van Russel Salic, de Filipijn...
  [naar artikel]
 40. Luc Devroe reageert heftig op gerechtelijke procedure KV Oostende: “Zal laatste druppel uit deze gifbeker halen” (31/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Luc Devroe heeft vanavond voor het eerst gereageerd op de gerechtelijke procedure die KV Oostende tegen hem en zijn managementbedrijf J&S...
  [naar artikel]
 41. Amper bescherming voor wie ticket rechtstreeks bij Air Belgium boekte (19/09/2023 - De Tijd)
  13:33 Consumenten die bij Air Belgium, dat vanaf 3 oktober zijn passagiersvluchten schrapt, al een ticket naar Zuid-Afrika of Mauritius geboekt hebben, kunnen op geen enkele compensatie rekenen. Ze moeten h...
  [naar artikel]
 42. Wibra België start reddingsplan na “onhoudbare situatie” (20/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De winkelketen Wibra dient een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie in bij de ondernemingsrechtbank van Gent, afdeling Dendermonde. Dat is...
  [naar artikel]
 43. Qatargate-schandaal: Europees parlement start procedure opheffing onschendbaarheid van twee leden (02/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees parlement start de procedure voor de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van twee van haar leden, na een vraag van de Belgische gerechtelijke overheden. Dat meldt het kabinet van Europees parlementsvoorzitter Roberta Metsola.
  [naar artikel]
 44. Wallonië start gerechtelijke procedure tegen Volkswagen (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Waals minister van Milieu Carlo Di Antonio heeft vandaag aangekondigd dat Wallonië een burgerlijke procedure gaat starten tegen Volkswagen. Naar
  [naar artikel]
 45. Air Belgium schrapt alle passagiervluchten vanwege slechte financiële situatie (18/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium stopt met passagiersvluchten. Het bedrijf zit al enkele jaren in de rode cijfers en hoopt met deze beslissing de schuldenlast onder controle te krijgen. Het bedrijf zal zich voortaan focussen op vracht- en vliegtuigleasingactiviteiten.
  [naar artikel]
 46. Blijft ‘Air Belgium’ bestaan of niet? Aandeelhouders beslissen over toekomst (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De financiële toestand van luchtvaartmaatschappij Air Belgium is precair. De aandeelhouders beslissen vandaag of ze de activiteiten voortzetten of...
  [naar artikel]
 47. Mega World dient aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie in (15/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Mega World heeft donderdagvoormiddag bij de Ondernemingsrechtbank in Mechelen een verzoekschrift ter bescherming tegen schuldeisers ingediend. Het bedrijf vraagt daarin om een gerechtelijke reorganisatieprocedure op te starten.
  [naar artikel]
 48. Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers (27/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische reisorganisatie Neckermann vraagt disndag de rechtbank van Nijvel om een procedure van gerechtelijke reorganisatie op te starten. Zo wil het bedrijf drie maanden bescherming tegen zijn schuldeisers krijgen. Dat moet Neckermann extra tijd geven om financiële steun te vinden.
  [naar artikel]
 49. Eigenaar Makro en Metro vraagt reorganisatie aan, faillissement niet van de baan (01/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De eigenaar van de Makro- en Metrowinkels heeft de gerechtelijke reorganisatie aangevraagd. Het is de bedoeling dat onder toezicht van de rechter de levensvatbare delen worden verkocht en de rest wordt stopgezet. Het faillissement is daarmee echter niet afgewend.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy