De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Kinderopvang staat centraal in begrotingsgesprekken: waarover gaat het precies? En wat staat er op het spel?

Het Nieuwsblad

18/09/2023 - 19:03

Eén week heeft de Vlaamse regering nog om met haar begroting voor 2024 naar buiten te komen. Centraal in de onderhandelingen staat de kinderopvang. Maar waarover gaat het precies? En wat staat er precies op het spel?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ventilusproject weer onder hoogspanning: waarover gaat het? Wat staat er op het spel? En waarom klinkt de kritiek zo luid? (08/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na het rapport van de Duitse expert Dirk Westermann staat het Ventilusproject weer volop in de schijnwerpers. Verdict van het rapport: een bovengrondse stroomlijn is de enige haalbare optie. Wat betekent dat? En waarom komt er zoveel kritiek? Kortom, waarover gaat het Ventilusproject en wat staat er op het spel?
  [naar artikel]
 2. OVERZICHT. De crisis bij bpost: waarover gaat het? Wie is betrokken? En wat staat op het spel? (09/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Met een beurskoers die gedaald is met ruim 80 procent tegenover het hoogste punt van de afgelopen jaren en een dreigende miljoenenboete die in de lucht hangt, zit bpost overduidelijk in slecht weer. Maar waarover gaat de hele heisa nu weer? Wat staat op het spel? En wie is allemaal betrokken? Een overzicht.
  [naar artikel]
 3. 'Voor Theo Francken staat zijn eer en politieke geloofwaardigheid op het spel' (12/02/2019 - De Standaard)
  In de Kamercommissie Binnenlandse Zaken geeft voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) woensdag uitleg over zijn beleid rond humanitaire visa voor Syrische christenen. Maar waarover gaat het ook alweer? En wat staat er op het spel voor Francken? Binnenlandjournalist Yves Delepeleire zet een en ander op een rijtje.
  [naar artikel]
 4. Regering buigt zich vandaag over hervorming onderwijs: dit staat er op het spel (13/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse regering buigt zich vandaag over de langverwachte hervorming van het middelbaar onderwijs. Onder meer een kwart van de studierichtingen ligt op het kapblok. Maar waarover gaat het precies?
  [naar artikel]
 5. Sinterklaas op bezoek bij Ferm kinderopvang (29/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het grootste kinderfeest van het jaar is toch wel Sinterklaas. Ook bij Ferm kinderopvang staat deze week de Sint centraal.
  [naar artikel]
 6. Diaken staat vanaf vandaag terecht voor minstens 10 moorden: waarover gaat het precies?   (22/01/2018 - VRT NWS)
  Ivo Poppe, een 61-jarige diaken en vroegere verpleegkundige staat de komende twee weken terecht voor de moord op minstens tien bejaarden tussen 1978 en 2011. De openbare aanklager noemt zes slachtoffers bij naam, van minstens vier anderen is de identiteit niet bekend.
  [naar artikel]
 7. Twee interessante fiscale dossiers op tafel van begrotingsgesprekken (06/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Twee interessante fiscale dossiers op tafel van begrotingsgesprekken Bij de fiscale korting voor de topsporters focust men op het profvoetbal, maar het geldt wel voor alle topsporten, dus ook voor ‘mindere’ verdieners. In totaal gaat het om een heel pakket aan minderopbrengsten voor de staat dat zo’n 200 miljoen euro zou bedragen. Dat moet op de schop, niet in het minst omdat, zeker […] Lees dit artikel: Twee interessante fiscale dossiers op tafel van begrotingsgesprekken
  [naar artikel]
 8. Waarover gaan Trump en Poetin het hebben? - Jan Balliauw (07/07/2017 - De Redactie)
  Tijdens de G20 in Hamburg staat er deze namiddag der eerste persoonlijke ontmoeting tussen Trump en Poetin op het programma en dat alleen al maakt deze G20-top speciaal. Voor Trump staat er veel op het spel.
  [naar artikel]
 9. Welke plek geeft recht op Champions League? En wie speelt Europa League? Dit staat er op het spel in de play-offs (12/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na de bekerfinale van komend weekend en de interlandbreak, met een oefenpot tussen de Rode Duivels en Saoedi-Arabië op 27 maart, barst de strijd om de 115e Belgische landstitel en ook de Europese tickets voor volgend seizoen los op vrijdag 30 maart. Maandagnamiddag (15u00) wordt de kalender van de play-offs in de Jupiler Pro League bekendgemaakt, maar wat staat er precies op het spel?
  [naar artikel]
 10. Presidentsverkiezingen in Brazilië: wat staat er op het spel? (27/10/2018 - VRT NWS)
  Dit weekend trekken de Brazilianen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Er heerst verdeeldheid, over wie het land de volgende jaren mag besturen. Een overzicht van wat er op het spel staat. 
  [naar artikel]
 11. Spel Zonder Grenzen in aangepaste versie (20/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zondag 12 mei staat op het kioskplein tussen 13 en 18 u een nieuwe editie van Spel Zonder Grenzen geprogrammeerd. Een ploeg bestaat dit jaar uit 5 tot 8 personen en in die ploeg is het verplicht om minimum 2 dames op te nemen.. Je strijdt tegen de andere teams in proeven waar telkens een andere behendigheid centraal staat: snelheid, kracht, samenwerken, denkvermogen…, zowat alles komt aan bod. Nieuw is verder dat ook voor de -16-jarigen zal er een mini-Spel Zonder Grenzen georganiseerd wordt. Hiervoor moet je niet op voorhand inschrijven. Natuurlijk kan je ook als toeschouwer/supporter een kijkje komen nemen op deze 3e editie van het Spel Zonder Grenzen en iets drinken in de gezellige tent of bij goed weer op ons terras. Inschrijven kan via [email protected] .
  [naar artikel]
 12. Wat staat er dit weekend nog op het spel in de Limburgse voetbalreeksen? (28/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de Limburgse voetbalreeksen staat dit weekend de laatste speeldag geprogrammeerd. Wie pakt de titel? Wie mag naar de eindronde? En wie degradeert? Kortom: wat staat er nog op het spel? Een overzicht.
  [naar artikel]
 13. Peer gaat wielerpiste en BMX-parcours: “Het wordt een belevingscentrum waar de fiets centraal staat” (20/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  De stad Peer plant dit en volgend jaar nog vernieuwingen aan de wieler- en BMX-piste. Het doel is de realisatie van een belevingscentrum, waar de fiets centraal staat. De geraamde kostprijs is 645.500 euro.
  [naar artikel]
 14. Wouter Beke: "Er staat voor CD&V veel op het spel" (13/10/2018 - VRT NWS)
  Op deze laatste campagnedag voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat CD&V-partijvoorzitter Wouter Beke een laatste keer op huisbezoeken. Vandaag staat hij op de stoep bij mensen in Mol. "Er staat voor CD&V veel op het spel", aldus Beke. CD&V levert op dit moment de burgemeester in 137 Vlaamse gemeenten.
  [naar artikel]
 15. [VIDEO] - Wat staat er net op het spel in de strijd om Mosul? (17/10/2016 - De Redactie)
  De strijd om Mosul in Irak is begonnen. Mosul is sinds twee jaar een bolwerk van terreurgroep IS. Wat staat er op het spel? Wie vecht mee? En hoe verloopt dat offensief? Rudi Vranckx zet de feiten op een rijtje en blijkt vooruit naar wat Irak te wachten staat.
  [naar artikel]
 16. Federatie Kinderopvang wil heropwaardering van de sector en vraagt meer middelen (25/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Federatie Kinderopvang, het door Unizo opgerichte netwerk van kinderopvanginitiatieven, pleit voor een heropwaardering van de kinderopvang. Het imago van de sector staat onder druk. Om kwaliteitsvolle kinderopvang te bieden, moeten de budgetten sneller omhoog en moet het personeel ook een betere opleiding en verloning krijgen.
  [naar artikel]
 17. De democratie staat op het spel bij deze midterm-verkiezingen, zegt Obama (29/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Democratische president Barack Obama heeft vrijdag tijdens een campagnebijeenkomst in de zuidelijke staat Georgia verklaard dat de democratie op het spel staat tijdens de tussentijdse verkiezingen van 8 november.
  [naar artikel]
 18. De titel in Spanje en Italië, CL-ticket in Engeland: Dit staat er vandaag nog op het spel in het buitenland (21/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Niet alle prijzen in het Europese voetbal zijn al verdeeld. Zondag staat er in verschillende landen nog heel wat op het spel. Champions League-finalisten Real Madrid en Juventus willen vandaag hun titel pakken, in Engeland staat het laatste Champions League-ticket nog op het spel. Nicolas Lombaerts neemt na tien jaar dan weer afscheid van Rusland.
  [naar artikel]
 19. Uw gids voor de slotweek: wat staat er nog op het spel in de Tour? (17/07/2017 - Sporza)
  Vanaf morgen snijden de Tour-renners het laatste luik van deze Ronde van Frankrijk aan. Welke ritten staan er nog op het programma en wat staat er nog op het spel?
  [naar artikel]
 20. "In Nederlandse kinderopvang staat 1 verzorger in voor 4 kinderen, in België is realiteit 1 begeleider voor 9"  (22/11/2022 - VRT NWS)
  Het Agentschap Opgroeien gaat in ons land oudere meldingen over wantoestanden in de kinderopvang herbekijken. Gisteren raakte nog bekend dat vijf crèches van de groep Mippie en Moppie in Keerbergen en Zemst verplicht sluiten. Waarom horen we zo weinig over gelijkaardige toestanden in het buitenland? Hoe pakt Nederland de kinderopvang bijvoorbeeld aan?
  [naar artikel]
 21. Nederland trekt naar de stembus: wat staat er op het spel? (17/03/2021 - De Morgen)
  Dat Mark Rutte woensdagavond opnieuw als overwinnaar uit de Nederlandse stembus komt, lijkt een zekerheid. Maar hoe zijn de kaarten voor de rest geschud, en wat staat er op het spel?
  [naar artikel]
 22. Hockey staat centraal bij Hasselts gezin Croquey-Dewulf: “Lions favoriet op EK” (02/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag gaat in Amsterdam het EK hockey van start. “Onze Lions zijn sowieso favoriet, maar de Olympische Spelen blijven toch het hoofddoel”, weet de familie Croquey-Dewulf uit Hasselt, waar de sport met stick en balletje centraal staat.
  [naar artikel]
 23. Zijn sommige kiezers TE DOM? (09/04/2019 - De Morgen)
  Niemand durft het hardop te zeggen, maar stiekem vinden heel wat intellectuelen al die supporters van Donald Trump en de andere populisten maar een stelletje dommeriken. Sommige kiezers, zo luidt de bijbehorende overtuiging, weten niet waarover het gaat of wat er op het spel staat, en ze stemmen bovendien tegen hun eigenbelang in. Zou het?
  [naar artikel]
 24. Waarom ook de verkiezingen in Wallonië u wél moeten interesseren (25/09/2018 - De Standaard)
  Ook in Wallonië en in Brussel vinden op 14 oktober gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor alle partijen staat er meer op het spel dan de lokale belangen. Politiek journalist Peter De Lobel vertelt wat er in Franstalig België op het spel staat.
  [naar artikel]
 25. Waarom ook de verkiezingen in Wallonië u wél moeten interesseren (25/09/2018 - De Standaard)
  Ook in Wallonië en in Brussel vinden op 14 oktober gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor alle partijen staat er meer op het spel dan de lokale belangen. Politiek journalist Peter De Lobel vertelt wat er in Franstalig België op het spel staat.
  [naar artikel]
 26. Klimaatzaak tegen Belgische overheden gaat van start: waarover gaat het, wie zijn de eisers, en maken ze kans? (16/03/2021 - VRT NWS)
  Vandaag gaat het proces van start van de vzw Klimaatzaak tegen vier Belgische overheden. Dat zal tien dagen duren. Maar waarover gaat het precies? We zetten een en ander op een rijtje.
  [naar artikel]
 27. [VIDEO] - Wat kiezen de Nederlanders precies op 15 maart? Ivan Ollevier legt het uit (10/03/2017 - De Redactie)
  Op 15 maart trekken onze noorderburen naar de stembus. Nederlandkenner Ivan Ollevier legt haarfijn uit hoe die verkiezingen verlopen en wat precies op het spel staat.
  [naar artikel]
 28. Het volgende Amerikaans gigaproces is daar: Dominion vs. Fox News, waar gaat dat over? (18/04/2023 - VRT NWS)
  Het langverwachte proces van stemcomputerfabrikant Dominion tegen Fox News start in de Verenigde Staten, een dag later dan gepland. Dominion klaagt de nieuwszender aan voor laster na de presidentsverkiezingen van 2020 en eist 1,6 miljard dollar. Maar waar gaat dat proces precies over en wat staat er op het spel?
  [naar artikel]
 29. Zondag heeft elke partij zorgen: wat staat er op het spel? (12/10/2018 - De Morgen)
  Houdt N-VA de sleutel van 't Schoon Verdiep in handen komende zondag? Blijft CD&V de onbetwiste nummer één op lokaal niveau? En slaagt sp.a erin om de leidende oppositiepartij te blijven? Dit staat er zondag op het spel. 
  [naar artikel]
 30. Kerstvoetbal belooft interessant te worden: dit staat er op het spel (26/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op kerstdag kregen de heren voetballers nog een dagje respijt om te bekomen van het kerstdiner, maar vanaf donderdag, tweede kerstdag, barst het kerstvoetbal helemaal los. En dit jaar staat er nog heel wat op het spel.
  [naar artikel]
 31. EMA velt vandaag een oordeel over AstraZeneca-vaccin: waarover gaat het en wat staat er op het spel? (18/03/2021 - De Morgen)
  Vandaag velt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) een oordeel over mogelijke zeldzame bijwerkingen van het coronavaccin van AstraZeneca. Wellicht zal dat een positief oordeel zijn gezien het EMA twee dagen geleden nog benadrukte dat er ‘geen enkele indicatie is dat de vaccins bloedklonters hebben veroorzaakt’.
  [naar artikel]
 32. EMA velt vandaag een oordeel over AstraZeneca-vaccin: waarover gaat het en wat staat er op het spel? (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag velt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) een oordeel over mogelijke zeldzame bijwerkingen van het coronavaccin van AstraZeneca. Wellicht zal dat een positief oordeel zijn gezien het EMA twee dagen geleden nog benadrukte dat er “geen enkele indicatie is dat de vaccins bloedklonters hebben veroorzaakt”.
  [naar artikel]
 33. Liechtenstein en Tsjechië ruziën over decreet uit 1945: waarover gaat het aanslepende conflict precies? (26/08/2020 - VRT NWS)
  Een decreet uit 1945 blijft tot vandaag voer voor heibel tussen Tsjechië en het dwergstaatje Liechtenstein. Liechtenstein is boos omdat Tsjechië de overleden vorst Frans Josef II nog altijd beschouwt als een Duitser. Het ministaatje heeft daarom bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg een rechtszaak aangespannen tegen Tsjechië. Waarover gaat het decennialang aanslepende conflict precies?
  [naar artikel]
 34. Dit staat er de laatste speeldag nog op het spel (18/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De hoofdprijs is voor Club Brugge, maar toch is de laatste speeldag in deze play-offs geen maat voor niks. Een overzicht van wat er nog op het spel staat.
  [naar artikel]
 35. Dit staat er vanavond nog op het spel in de Champions League (07/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Naast de alles-of-nietsmatch van Club Brugge zijn er nog veel meer spannende wedstrijden in de laatste ronde van de groepsfase. Dit staat er vanavond nog op het spel in de Champions League.
  [naar artikel]
 36. Peeters maakt afspraken met deur-aan-deurverkopers (23/04/2017 - De Standaard)
  Geen bezoeken na 20.00 uur, het verkooppraatje stoppen zodra de klant laat merken dat het storend of ongepast is, en bij het begin duidelijk maken waarover de verkoop precies gaat. Dat staat in de gedragscode voor deur-aan-deurverkoop die minister van Economie Kris Peeters (CD&V) samen met de sector heeft opgesteld, zo schrijft Het Nieuwsblad zondag.
  [naar artikel]
 37. Waarom er zondag veel meer op het spel staat dan een sjerp (12/10/2018 - De Morgen)
  Er staat zondag veel meer op het spel dan een stapel tricolore sjerpen. Het is nu al stilaan 'do or die' voor een aantal partijen en hun boegbeelden. Niemand wil in een negatieve spiraal belanden richting mei 2019.
  [naar artikel]
 38. Eerste proces in nasleep van Sky ECC: waarover gaat het precies, en wie staat er terecht?  (14/01/2022 - VRT NWS)
  In Antwerpen is voor het eerst een rechtszaak gehouden die het gevolg is van het Sky ECC-dossier. Concreet draait het proces vandaag rond een vrouw die voor een Antwerps ziekenhuis werkte en informatie doorspeelde aan criminelen. Het parket heeft alvast een celstraf van 18 maanden gevorderd voor de vrouw.
  [naar artikel]
 39. Europa gaat met de billen bloot door corruptieschandaal: wat is er precies gebeurd? En wie is allemaal betrokken? (12/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De corruptieaffaire in het Europees Parlement doet de Europese instellingen op hun grondvesten daveren. Europa, dat de rest van de wereld vaak wijst op het belang van mensenrechten en ethisch gedrag, staat nu zelf met de billen bloot. De Hongaarse premier Viktor Orban en zijn entourage lachen in hun vuistje. Maar waarover gaat deze zaak eigenlijk en wie er allemaal bij betrokken?
  [naar artikel]
 40. Wat staat op het spel in de provincie Antwerpen? (14/10/2018 - De Standaard)
  Behoudt burgemeester Bart De Wever zijn meerderheid in Antwerpen. Kan het Vlaams Belang de historische dreun van 2012 herstellen en wie doet Bart Somers wat in Mechelen? Dit staat op het spel in de provincie Antwerpen.
  [naar artikel]
 41. Het WK veldrijden is achter de rug, maar het seizoen niet: wat staat er nog allemaal op het spel? (07/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na de beklijvende climax van afgelopen zondag kabbelt het veldritseizoen op zijn eind. Met nog twee manches in de X²O Badkamers Trofee en één in de Superprestige kunnen enkele renners en rensters hun seizoen in schoonheid afsluiten. Wat staat er nog op het spel? Een overzicht.
  [naar artikel]
 42. Real Madrid-fans weten wat er op het spel staat tegen PSG: Thibaut Courtois en co. vurig ontvangen bij hun intrede (09/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Real Madrid neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Paris Saint-Germain. Na de 1-0-nederlaag staat er heel wat druk op de ketel voor de Thibaut Courtois en co. Ook de fans weten wat er op het spel staat. Honderden fans stonden de bus bij ontvangst luidkeels op te wachten.
  [naar artikel]
 43. Wat kost corona het Europees topvoetbal? In Premier League staat er een miljard euro op het spel (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voer voor (sport-)advocaten en verzekeraars. In de Premier League staat er een miljard euro op het spel. Donderdag buigen de clubs zich in een...
  [naar artikel]
 44. Monsterverliezen in Europees topvoetbal: in Premier League staat er een miljard euro op het spel (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voer voor (sport-)advocaten en verzekeraars. In de Premier League staat er een miljard euro op het spel. Donderdag buigen de clubs zich in een...
  [naar artikel]
 45. Pas Geopend: kinderopvang Evabelle (12/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het centrum van Heers openden opvoedster Evy Pollenus (31) en kinderverzorgster Isabelle Vansimsen (29) een nieuwe kinderopvang. ‘Evabelle’ staat voor opvang op maat van elk kind, in een huiselijke en warme sfeer.
  [naar artikel]
 46. Heusden-Zolder ondersteunt gezinnen in hun zoektocht naar kinderopvang (11/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kinderopvang biedt alle gezinnen de kans om werk te zoeken, aan het werk te gaan of te blijven. Maar ook als je een opleiding wil volgen of als de draagkracht van je gezin door gezondheidsproblemen of andere moeilijkheden even onder druk staat, kan je baby of peuter (tot 3 jaar) terecht in de kinderopvang van de gemeente. "Onze collega’s van het Lokaal Loket Kinderopvang helpen je elke woensdagvoormiddag tussen 9 en 11.30 uur met veel plezier verder in het Huis van het Kind in de Minderbroedersstraat of bij Team Welzijn op het gemeentehuis."
  [naar artikel]
 47. Kwetsbare jongeren dreigen onderdak te verliezen: "Hun toekomst staat op het spel" (22/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het opvangtehuis ‘La Maison’ in de François Gaystraat in Sint-Pieters-Woluwe wordt volgend jaar afgebroken. Daardoor dreigen negen jongeren op straat te belanden. “Hun toekomst staat op het spel.”
  [naar artikel]
 48. Club is kampioen, maar wat staat er op de slotspeeldag van play-off 1 nog op het spel? (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge is kampioen, maar dat wil niet zeggen dat er op de tiende en laatste speeldag van play-off 1 niks meer op het spel staat.
  [naar artikel]
 49. Leuven stelt droogteplan op: "Ontharding staat hierin centraal"  (26/06/2020 - VRT NWS)
  Het Leuvense stadsbestuur heeft een droogteplan opgesteld met 23 actiepunten. Ontharding, het openbreken van grote stenen oppervlaktes, staat hierin centraal om de stad te wapenen tegen lange periodes van droogte.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy