De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vier Belgen strijden mee om titel op WK Breaking in Leuven

Het Nieuwsblad

18/09/2023 - 19:03

Het wereldkampioenschap breaking strijkt komend weekend neer op het Ladeuzeplein in Leuven. Vier Belgen, twee b-boys en twee b-girls, dingen mee naar de titel. Het programma van het kampioenschap is maandag voorgesteld in concertzaal Het Depot, waar enkele randevenementen plaatsvinden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Deze twee Belgen verklappen hoe ze op het WK breaking in de prijzen willen vallen: “Dit mag je echt nooit doen” (21/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Breaking news. Letterlijk dan. Vanaf vrijdag vindt op het Ladeuzeplein in Leuven het WK breaking – zeg niet breakdance – plaats. 115 b-boys en 92 b-girls uit 62 landen strijden dit weekend om de wereldtitel en een rechtstreeks ticket naar de Olympische Spelen van Parijs. Belgische deelnemers Camine (Van Hoof) en Mighty Jimm (Dimitrios Grigoriou) leggen uit hoe zij elke battle de jury proberen te overtuigen dat ze beter zijn dan hun tegenstander.
  [naar artikel]
 2. Tweevoudig F1-kampioen: "Ik mis het strijden om de titel" (29/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het is vier jaar geleden dat tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso nog eens meedeed om de titel in de Formule 1. De Spanjaard geeft dan ook toe dat hij het strijden om de wereldtitel mist.
  [naar artikel]
 3. Belgen strijden voor titel 'Beste bakker' (27/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort strijden bakkers uit achttien verschillende landen voor de titel van beste bakker. De wedstrijd vindt plaats in Frankrijk. Voor ons land...
  [naar artikel]
 4. Belgen strijden voor titel 'Beste bakker' (26/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort strijden bakkers uit achttien verschillende landen voor de titel van beste bakker. De wedstrijd vindt plaats in Frankrijk. Voor ons land...
  [naar artikel]
 5. Deze vier bedrijven strijden om titel Onderneming van het jaar (14/09/2020 - De Tijd)
  12:00 De marktleider in beschermende verpakkingen Abriso-Jiffy, de drankenproducent Konings, de aanbieder van industriële rekken Stow en de sanitair- en verwarmingsgroep Van Marcke strijden dit najaar met e...
  [naar artikel]
 6. Volleybalclub Haasrode Leuven gaat Europa in (22/04/2018 - Sporza)
  Terwijl Maaseik en Roeselare momenteel strijden om de titel, pakt Haasrode Leuven het vijfde en laatste ticket voor Europees volleybal.
  [naar artikel]
 7. Belgen strijden voor titel 'Beste bakker' (26/09/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 8. Belgen strijden voor titel 'Beste bakker' (27/09/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 9. Deze Nederlandse en Vlaamse duo’s strijden om de titel van LEGO Master 2021 (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na het succes van het eerste seizoen, presenteert Kürt Rogiers vanaf zaterdag 6 maart om 20.40 bij VTM een gloednieuw seizoen van ‘Lego Masters’, samen met zijn Nederlandse co-host Ruben Nicolai. Vier Vlaamse en vier Nederlandse duo’s gaan een bijna onmogelijke uitdaging aan: ze proberen nog mooiere, creatievere, grotere en indrukwekkendere bouwwerken neerzetten dan vorig seizoen. De teams strijden in 9 afleveringen om de titel van ‘LEGO Master 2021'.
  [naar artikel]
 10. Play-offs voetbal: nog vier clubs strijden om titel (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Rechtszaak om 'Breaking Bad'-bier draait slecht uit voor brouwers (18/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een brouwerij die bier uitbrengt onder de naam Breaking Bud, moet daar onmiddellijk mee stoppen. Dat eist de producent van hitserie Breaking Bad.
  [naar artikel]
 12. Dispuut over 'Breaking Bad'-bier draait slecht uit voor brouwers (18/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een brouwerij die bier uitbrengt onder de naam Breaking Bud, moet daar onmiddellijk mee stoppen. Dat eist de producent van hitserie 'Breaking Bad'.
  [naar artikel]
 13. Zes mannen en vier vrouwen strijden om de titel van ‘Homo Universalis’ (29/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vier vrouwen dingen zaterdagavond nog mee naar de titel van ‘Homo Universalis’ in het gelijknamige Eén-programma. Da’s meteen het hoogste aantal dames ooit dat de finale gehaald heeft.
  [naar artikel]
 14. LIVE. Stoomt Beerschot Wilrijk vanavond door richting titel? (06/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Voor Beerschot Wilrijk begint een nieuwe fase van het seizoen. De reguliere competitie zit er op. De vier beste teams uit eerste amateurklasse strijden nu voor de titel. Ook met de halvering van de punten behoudt Beerschot Wilrijk een riante voorsprong op de concurrentie en blijft de titel in handbereik. Volg de thuiswedstrijd tegen Virton hier op de voet vanaf 20u00.
  [naar artikel]
 15. Montenegrijnse deelnemers strijden in ironische wedstrijd om de titel 'luiste burger' en prijs van 1.000 euro (07/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zeven deelnemers die op matten liggen, strijden om de felbegeerde titel van ‘luiste burger’ nadat ze het vorige record hebben verbroken. Deze ludieke wedstrijd wordt jaarlijks wordt gehouden in een vakantieoord in het noorden van Montenegro.
  [naar artikel]
 16. VIER stelt nieuwe jury De Slimste Mens voor met retrofilmpje en mini-sitcom (19/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende maand strijden kandidaten opnieuw voor de titel van 'Slimste Mens ter Wereld' op VIER, dat een eerste trailer vrijgeeft met de
  [naar artikel]
 17. LIVE DARTS. Wie wint de Masters? King en Clayton strijden in finale voor de titel (31/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een dagje vol darts. Na de kwartfinales en de halve finales is het nu tijd voor de finale. Wereldkampioen Price en titelverdediger Wright werden gewipt door King en Clayton, die voor de titel strijden. Op VTM 2 en in onderstaande liveblog hoeft u uiteraard niets te missen van de ontknoping.
  [naar artikel]
 18. Er komt een ‘Breaking Bad’-game voor de smartphone, waarin je zelf Walter White kan spelen (11/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Breaking Bad’ krijgt meer dan vijf jaar na de laatste aflevering een game voor de smartphone. Dat bericht The Hollywood Reporter. ‘Breaking Bad:...
  [naar artikel]
 19. Veldrijders strijden in het zand van Oostende om 100e Belgische trui (28/09/2016 - Sporza)
  Op 8 januari strijden de profs in Oostende om de nationale titel. Uniek op het parcours is de stalen brug die het strand met de Hippodroom verbindt.
  [naar artikel]
 20. Leuven is Europese Sportstad van 2021: “Hoe wij WK wielrennen gaan organiseren heeft jury weggeblazen” (26/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Leuven is maandag tot Europese Sportstad van 2021 gekroond. Naast de titel van Meest Innovatieve Stad van Europa is het dus al de tweede titel die Leuven sinds kort binnenrijft. "We investeren al jaren fors in sport in Leuven. We zijn bijzonder blij en fier", reageert schepen van sport Johan Geleyns (CD&V).
  [naar artikel]
 21. Wie wordt "De slimste mens ter wereld"?: nog 4 VRT-gezichten strijden mee om de titel (10/12/2018 - VRT NWS)
  Vanavond starten de finaleweken van de televisiequiz "De slimste mens ter wereld" op Vier. Tien kandidaten maken nog kans op de eervolle titel en de plechtige oorkonde. Op donderdag 20 december weten we wie er in de voetsporen treedt van VRT-journalist Xavier Taveirne.
  [naar artikel]
 22. Wim Opbrouck heeft een verborgen talent (28/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf woensdag strijden enkele Vlamingen om de titel van de beste bakker in 'Bake Off Vlaanderen' op VIER. Dat presentator Wim Opbrouck niet goed
  [naar artikel]
 23. Topreekshoofden Kevin Anderson en Sam Querrey strijden om titel in eerste finale ATP New York (18/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De 31-jarige Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-11) en de 30-jarige Amerikaan Sam Querrey (ATP-12) strijden zondag om de titel in het ATP-toernooi van New York (668.460). De eerste editie van het hardcourttoernooi op Long Island krijgt daarmee een finale tussen de eerste twee reekshoofden.
  [naar artikel]
 24. Vier Truiense zwemmers strijden om titel op EK reddend zwemmen in Polen (17/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vier leden van de Sint-Truidense Reddingsclub (STRC) trekken vrijdag naar Polen om er samen met de andere acht leden van het Belgische jeugdteam deel te nemen aan het Europees kampioenschap reddend zwemmen.
  [naar artikel]
 25. Van een ex-turner tot de man met vier wekkers: deze Jonge Duivels strijden straks om de Europese titel (16/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Van een voormalige turner over een schietschijf van Lukaku tot een vaste klant van kapster Rita in Mol. Dit moet en mag u weten over het bonte...
  [naar artikel]
 26. 13 Belgen strijden dit weekend in kooi voor titel van beste ‘Street Fighter’-gamer ter wereld (09/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen en overmorgen vindt in Parijs de wereldfinale Street Fighter V Arcade Edition plaats tijdens het Red Bull Kumite-evenement. In Salle Wagram...
  [naar artikel]
 27. WK breaking: Amerikaan ‘Victor’ en Litouwse ‘Nicka’ veroveren goud in Leuven (24/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaan ‘Victor’ en de Litouwse ‘Nicka’ hebben op het Leuvense Ladeuzeplein het goud veroverd op het WK breaking. De discipline staat volgend jaar voor het eerst op het programma van de Olympische Spelen in Parijs.
  [naar artikel]
 28. Deze vijf strijden op BK 'chef' (03/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf beloftevolle chefs hebben vanmorgen gestreden om de titel Beste kok van België. Wie de titel wint, weten we straks pas. Maar het was in elk
  [naar artikel]
 29. Deze vijf strijden op BK 'chef' (03/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf beloftevolle chefs hebben vanmorgen gestreden om de titel Beste kok van België. Wie de titel wint, weten we straks pas. Maar het was in elk
  [naar artikel]
 30. De winnaar is meteen miljonair en 100 miljoen fans kijken toe: twee Belgen strijden straks op het WK ‘Fortnite’ (26/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Haal die tricolore vlag maar boven want het WK begint weer. Het WK Fortnite, meer bepaald. Dit weekend zullen wereldwijd meer dan 100 miljoen fans volgen wie zich in New York kroont tot de allerbeste speler in de populairste game ter wereld. Onder de kanshebbers op de titel – en het daarbij horende prijzengeld van bijna drie miljoen euro – zijn twee Belgen.
  [naar artikel]
 31. ‘Bake Off Vlaanderen’ komt met special: welke BV wordt ‘Beste Kerstbakker' van 2020? (16/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Leuk nieuws voor de trouwe kijkers van ‘Bake Off Vlaanderen’: het VIER-programma pakt tijdens de feestdagen uit met een bijzondere editie. In die kerstspecial van ‘Bake Off Vlaanderen’ strijden vijf bekende Vlamingen tegen elkaar om de felbegeerde titel van ‘Beste Kerstbakker van 2020'. Wie van deze BV’s gaat met de titel naar huis?
  [naar artikel]
 32. Jeroen Meus officieel gehuldigd als ereburger van Leuven (08/03/2020 - VRT NWS)
  De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani heeft zaterdagavond in het stadhuis de oorkonde met de titel van ereburger uitgereikt aan Jeroen Meus. De presentator en kok krijgt de titel omdat hij Leuven positief in de kijker zet.
  [naar artikel]
 33. Twee Antwerpse talenten strijden om titel van beste tattoo-artiest (22/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het nieuwe seizoen van Ink Master Lage Landen, een televisieformat dat razend populair is in de Verenigde Staten en vorig jaar is overgewaaid naar onze contreien, strijden ook twee Antwerpse tattooeurs mee voor de titel van beste tattoo-artiest van Nederland en Vlaanderen. Mick van Wassenhove en Kenny Thys kenden elkaar al langer en besloten om samen hun kans te wagen. “We hebben enorm veel bijgeleerd, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak”, zeggen ze.
  [naar artikel]
 34. TRAILER. Dit zijn de eerste beelden van de ‘Breaking Bad’-film ‘El Camino’ (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Fans smeken er al jaren om, en nu heeft Netflix hun smeekbedes eindelijk beantwoord: de populaire serie ‘Breaking Bad’ krijgt een vervolg. In de...
  [naar artikel]
 35. Pakken Wullaert en co derde titel op rij of kan OHL de titel voor hun neus afsnoepen? (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  RSCA of OHL, wie wordt kampioen? Anderlecht voor de negende keer of Leuven voor het eerst? Als Leuven wint is dat dan de eerste van meer titels of komt paarswit meteen met een ambitieuze reactie? Hoe dan ook wordt het een titelstrijd om van te smullen.
  [naar artikel]
 36. Pakken Wullaert en co vijfde titel op rij of kan OHL de titel voor hun neus afsnoepen? (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  RSCA of OHL, wie wordt kampioen? Anderlecht voor de negende keer of Leuven voor het eerst? Als Leuven wint is dat dan de eerste van meer titels of komt paarswit meteen met een ambitieuze reactie? Hoe dan ook wordt het een titelstrijd om van te smullen.
  [naar artikel]
 37. LVL zorgt voor stuntje en is klaar voor play-off twee (19/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  LVL heeft een schitterend einde gebreid aan de reguliere competitie. Charleroi, dat afklokt op plaats vier en dus met Gent, Asterix en Oudegem zal strijden om de titel, werd met een 3-1-nederlaag huiswaarts gestuurd.
  [naar artikel]
 38. Vier Belgen strijden voor plek op hoofdtabel Australian Open (08/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vier Belgische tennissers, twee mannen en twee vrouwen, trachten zich de komende dagen via de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel van de Australian Open in Melbourne.
  [naar artikel]
 39. Eeklo en Leuven uitgeroepen als Jeugdgemeenten van Vlaanderen (22/10/2017 - VRT NWS)
  Eeklo en Leuven delen de tweejaarlijkse titel van nieuwe Jeugdgemeente van Vlaanderen. Dat heeft minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) bekendgemaakt. De titel bekroont steden of gemeenten voor hun geleverde inspanningen voor kinderen en jongeren.
  [naar artikel]
 40. De hotspots van globetrotter Maxime ‘Madmax’ Blieck, wereldtopper breaking: “Tokio, nooit meer, dacht ik. Te zot, too much. Nu ben ik superfan” (26/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Imponeren op Venice Beach of in Hollywood in Los Angeles, performen op toeristische hotspots in Rio de Janeiro of Brasilia, shinen in Tokio, straks thuiskomen voor het WK in Leuven, hopelijk volgend jaar schitteren in Parijs. Madmax, alias Maxime Blieck (24), reist de wereld rond als wereldtopper breaking, een nieuwe olympische discipline. Enkele hotspots van de breakdancende globetrotter.
  [naar artikel]
 41. 100 studenten strijden in de containercup (21/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  100 Vlaamse en Brusselse studenten nemen het twee weken tegen elkaar op in een ‘Student Edition’ van ‘De Container Cup’. Net zoals in het tv-programma op Vier, werken ze een zevenkamp in een container af. Telenet, Vier en Woestijnvis zetten het initiatief op poten in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel. Supporters kunnen de studenten aanmoedigen via een livestream op de site van Telenet.
  [naar artikel]
 42. 100 studenten strijden in de containercup (21/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  100 Vlaamse en Brusselse studenten nemen het twee weken tegen elkaar op in een ‘Student Edition’ van ‘De Container Cup’. Net zoals in het tv-programma op Vier, werken ze een zevenkamp in een container af. Telenet, Vier en Woestijnvis zetten het initiatief op poten in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel. Supporters kunnen de studenten aanmoedigen via een livestream op de site van Telenet.
  [naar artikel]
 43. Federer opent jacht op 7e Masters-titel met zege tegen Sock (12/11/2017 - Sporza)
  Londen is het podium van de ATP Finals, waar de beste 8 tennissers van het seizoen om de Masters-titel strijden. Hoe vergaat het David Goffin en co? Je leest het op deze pagina.
  [naar artikel]
 44. Rory McIlroy en Victor Hovland gaan strijden om de 150ste The Open titel (16/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De slotdag van ‘The Open’, het vierde en laatste majortoernooi in het golf, lijkt uit te draaien in een duel tussen Rory McIlroy en Victor Hovland. Na de derde dag tellen de Noord-Ier en Noor met -16 vier slagen minder dan Cameron Young en Cameron Smith (-12), de leiders na dag één en twee. Bij onze Belgen maakte Thomas Pieters een reuzensprong van 33 plaatsen en staat 13de. Thomas Detry viel terug naar de 48ste plaats.
  [naar artikel]
 45. Hek om Breaking Bad-huis wegens fans die pizzagooi-scène willen naspelen (12/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De bewoners van het huis dat tijdens de opnames van de succesvolle serie Breaking Bad fungeerde als filmset, zijn het meer dan beu dat mensen...
  [naar artikel]
 46. Finale! Red Lions zetten scheve situatie recht tegen Duitsland en mogen tegen Spanje om Europese titel strijden (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Red Lions (FIH-2) spelen de finale van het Europees kampioenschap hockey. De Belgen rekenden in hun halve finale af met Duitsland. Het werd 4-2,...
  [naar artikel]
 47. Na de serie, nu ook film van ‘Breaking Bad’ in de maak (08/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het is intussen vijf jaar geleden dat de laatste aflevering uitgezonden werd, maar de kans zit er goed in dat de populaire ‘Breaking Bad’ terugkeert met een twee uur durende langspeelfilm. Dat beweert het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety.
  [naar artikel]
 48. Zes handbalteams strijden vanaf half april om titel en Europese tickets (05/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Koninklijke Belgische Handbalfederatie organiseert tussen 17 april en 5 juni een nationale competitie met zes ploegen. Zij spelen om de titel en de Europese plaatsen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy