De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Europese migratiedeal onder druk door hevige toestroom in Italië

De Tijd

18/09/2023 - 19:03

18:42 De asielcrisis op het Italiaanse eiland Lampedusa zet de felbevochten Europese migratiedeal onder druk. Europees Commissievoorzitster Ursula von der Leyen probeert de cruciale steun van Italië te beho...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hevige regen en overstromingen in Italië: meer dan 1.000 mensen geëvacueerd (16/05/2023 - VRT NWS)
  Italië wordt getroffen door hevige regenval en overstromingen. In de regio Emilia-Romagna en de Marken werden meer dat 1.000 mensen geëvacueerd. Dat heeft de Italiaanse krant La Republica medegedeeld. Er zijn geen meldingen van dodelijke slachtoffers.
  [naar artikel]
 2. Hevige regen in Italië: 900 mensen geëvacueerd (16/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Als gevolg van hevige regenval en overstromingen in Italië zijn dinsdag ongeveer 900 mensen geëvacueerd in de regio Emilia-Romagna en in de Marken. Dat heeft het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA meegedeeld.
  [naar artikel]
 3. Hevige regenval teistert nu ook Noord-Italië en zorgt voor nieuwe overstromingen in Europa (28/07/2021 - De Morgen)
  Na het zware noodweer in Centraal-Europa is nu ook Noord-Italië getroffen door hevige regenval. In de omgeving van het Comomeer veranderden straten in rivieren met kolkende modderstromen die alles op hun pad meesleuren.
  [naar artikel]
 4. Hevige regen in Italië: 900 mensen geëvacueerd (16/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Als gevolg van de hevige regenval en overstromingen in Italië zijn dinsdag ongeveer 900 mensen geëvacueerd in de regio Emilia-Romagna en in de Marken. Dat heeft het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA meegedeeld. Er zijn nog geen meldingen van slachtoffers.
  [naar artikel]
 5. Europese migratiedeal verlost Angela Merkel nog niet (29/06/2018 - De Tijd)
  22:32 Luttele uren na de nachtelijke migratiedeal zit er alweer ruis op de lijn. Zowat alle Europese leiders geven een andere lezing van de gemaakte afspraken.
  [naar artikel]
 6. België stuurt team B-FAST naar Italië om met "superpompen" hulp te bieden na hevige overstromingen (24/05/2023 - VRT NWS)
  Een team van 15 experten van de Civiele Bescherming vertrekt vannacht met twee "superpompen" naar Italië om water weg te pompen in het gebied dat vorige week zwaar getroffen werd door hevige overstromingen. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Ons land heeft de hulp zelf aangeboden als tegengebaar omdat Italië 2 jaar geleden ook hulp had gestuurd na de overstromingen in Wallonië.
  [naar artikel]
 7. Europese migratiedeal: iedereen aan boord, maar tocht is nog lang (29/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hoera: er is een Europese migratiedeal. Maar het akkoord is zo vaag en vrijblijvend dat er van een echt succes nog geen sprake kan zijn. "De weg is...
  [naar artikel]
 8. Opnieuw treft natuurgeweld Noord-Italië: modderstroom en steenlawine in Dolomieten (30/07/2023 - VRT NWS)
  In de Dolomieten, in het noorden van Italië, heeft de natuur weer lelijk huisgehouden. Door de hevige regenval veranderde een beekje in een modderstroom die meerdere houten bruggen en leidingen beschadigde. In datzelfde gebied zorgde ook een steenlawine voor hinder. Deze week werd Noord-Italië ook getroffen door zware hagel en in mei nog door overstromingen.
  [naar artikel]
 9. Italië houdt zich niet aan Europese regel over begrotingstekort door verkiezingsbeloftes (28/09/2023 - Express)
  De Europese regel dat een land geen begrotingstekort mag hebben dat groter is dan 3 procent van het bruto binnenlands product (bbp), wordt door Italië met de voeten getreden. Dit komt door de verkiezingsbeloftes van eerste minister Giorgia Meloni. In het nieuws: Italië bereikt een begrotingsakkoord, en legt een nieuwe regel naast zich neer. Verkiezingsbeloftes […]
  [naar artikel]
 10. Er valt niets te juichen met de Europese migratiedeal (16/06/2023 - De Wereld Morgen)
  Migratie blijft brandend actueel. In België werden we afgelopen maanden geconfronteerd met een opvangcrisis, er stierven deze week nog maar eens 78 migranten en vluchtelingen in Griekenland, er zijn ook nog steeds meer dan 500 mensen waaronder ook meer dan 100 kinderen vermist, en op Europees niveau werd een migratiedeal gesloten door de lidstaten. Helaas zal die deal geen oplossing bieden voor de onmenselijke omstandigheden waarin heel wat mensen vertoeven en zal het niet leiden tot betere en veiligere leefomstandigheden. Integendeel, het Europees akkoord holt extreemrechtse frames na en vergeet het basisprincipe van migratiebeleid: menselijkheid. The post Er valt niets te juichen met de Europese migratiedeal appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 11. Europese migratiedeal verlost Angela Merkel nog niet (29/06/2018 - De Tijd)
  14:55 De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer, die bondskanselier Angela Merkel onder zware druk zette, wil zich nog niet uitlaten over het resultaat van de Europese top.
  [naar artikel]
 12. Italië ruziet met Duitsland over migrantenschip dat al negen dagen tevergeefs probeert aan te meren (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland en Italië ruziën over migranten. Duitsland wil dat Italië een hulpverleningsschip dat onder Duitse vlag vaart toelaat tot een van haar havens. Italië weigert.
  [naar artikel]
 13. Hevige branden in Griekenland, Spanje, Italië, Tsjechië en Slovenië (24/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Brandweerlieden in heel Europa worstelen om hevige branden onder controle te krijgen. Vooral in Griekenland, Spanje en Slovenië leidt aanhoudende droge hitte tot forse branden, veelal met evacuaties van nabijgelegen gebieden tot gevolg. Ook toeristische gebieden lijden onder de branden.
  [naar artikel]
 14. Waarom elke democraat zich moet verzetten tegen de EU-migratiedeal met Tunesië (19/07/2023 - De Wereld Morgen)
  De EU geeft een grote zak geld. Tunesië zorgt ervoor dat migranten en mensen op de vlucht worden tegengehouden. En bij vragen over mensenrechten doen beide partijen alsof hun neus bloed. Zie daar de EU-migratiedeal met Tunesië. The post Waarom elke democraat zich moet verzetten tegen de EU-migratiedeal met Tunesië appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 15. Wereld van verschil in Italië: overstromingen in het noorden, bosbranden in het zuiden (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Italië krijgt af te rekenen met uitersten: Het noorden is opnieuw getroffen door hevige onweders, in het zuiden woeden nog altijd bos- en struikgewasbranden.
  [naar artikel]
 16. Doden en duizenden geëvacueerden in Noord-Italië door overstromingen (17/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  In het noorden van Italië heeft hevige regenval tot grote overstromingen geleid. Duizenden mensen zijn geëvacueerd. Er zijn zeker twee doden gevallen.
  [naar artikel]
 17. OVERZICHT. Drukte op Europese wegen door vakantieverkeer (15/07/2023 - Het Nieuwsblad)
  Op de wegen naar meerdere vakantiebestemmingen in Europa is het zaterdagochtend al druk. Zo staat het verkeer onder meer urenlang vast voor de Gotthardtunnel in Zwitserland, op weg naar Italië.
  [naar artikel]
 18. OVERZICHT. Drukte op Europese wegen door vakantieverkeer (15/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Op de wegen naar meerdere vakantiebestemmingen in Europa is het zaterdagochtend al druk. Zo staat het verkeer onder meer urenlang vast voor de Gotthardtunnel in Zwitserland, op weg naar Italië.
  [naar artikel]
 19. Hevige regenval teistert nu ook Noord-Italië: straten veranderen in rivieren met kolkende modderstromen (28/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na het zware noodweer in Centraal-Europa is nu ook Noord-Italië getroffen door hevige regenval. In de omgeving van het Comomeer veranderen de straten in rivieren met kolkende modderstromen die alles op hun pad meesleuren.
  [naar artikel]
 20. Cyprus kreunt onder toestroom van asielzoekers en vraagt Europa om hulp (07/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Cyprus kan de aanhoudende toestroom van migranten niet meer de baas en vraagt de andere Europese landen om solidariteit. Bij de Europese Commissie...
  [naar artikel]
 21. Ook in Noord-Italië nu zware overstromingen door hevige regenval (28/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Noodweer blijft Europa teisteren. Nadat eerder ons land, Duitsland en Oostenrijk getroffen werden door zware regenbuien, wordt nu ook Noord-Italië overspoeld. Aan het Comomeer veranderen straten in rivieren en spoelen wagens zomaar weg.
  [naar artikel]
 22. Overlast door overstromingen in Oostenrijk, Zwitserland en Italië (28/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In Oostenrijk en Zwitserland heeft hevige regenval overstromingen veroorzaakt. Oostenrijkse media schrijven dat wegen en spoorwegen zijn afgesloten door aardverschuivingen en modderstromen. Ook in Italië ligt het treinverkeer op sommige plaatsen stil.
  [naar artikel]
 23. Europese Unie belooft Tunesië 1 miljard euro steun in migratiedeal (12/06/2023 - De Tijd)
  10:06 Een Europese delegatie in Tunesië wil afspraken maken om de migratie naar Europa te beperken. In ruil biedt de EU een pakket financiële steun aan.
  [naar artikel]
 24. Overstromingen in Italië eisen leven, duizenden mensen geëvacueerd (17/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In het noorden van Italië heeft hevige regenval tot grote overstromingen geleid. Duizenden mensen zijn geëvacueerd, onder meer in het gebied rondom de plaatsen Emilia-Romagna en De Marken, waar volgens de krant ‘Corriere di Bologna’ zo’n 6.000 mensen hun huizen moesten verlaten.
  [naar artikel]
 25. "Regering zet bewust homo-ouders in slecht daglicht": wat is er aan de hand in Italië? (07/04/2023 - VRT NWS)
  De laatste weken woedt er een hevige discussie in Italië over homo- en lesbische koppels met kinderen. Als twee vrouwen via een zaaddonor of twee mannen via draagmoederschap samen een kindje hebben, kan enkel de biologische ouder erkend worden. Europa wil dat Italië dit aanpast, zodat beide ouders erkend kunnen worden, maar Italië weigert. Wat is er aan de hand?
  [naar artikel]
 26. Europese Unie sluit migratiedeal met Tunesië (16/07/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. Europese Unie sluit migratiedeal met Tunesië (16/07/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. Gewonden en schade door stormen in noorden van Italië (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het noordwesten van Italië hebben hevige stormen gezorgd voor gewonden en schade.
  [naar artikel]
 29. Italië voert vaccinatieplicht in voor 50-plussers (06/01/2022 - De Tijd)
  07:55 De regering hoopt met de maatregel de druk op de zorg beheersbaar te houden, nu ook in Italië de omikronvariant van het virus oprukt.
  [naar artikel]
 30. Europese Unie sluit migratiedeal met Tunesië (16/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Unie en Tunesië hebben een akkoord bereikt over migratie. Dat maakte een woordvoerder van de Nederlandse premier Mark Rutte bekend.
  [naar artikel]
 31. Italië bouwt afhankelijkheid van Russisch gas verder af door leveringen uit Angola (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Italië heeft na Algerije en Egypte ook een akkoord gesloten met Angola voor de levering van gas. Daarmee wil het Zuid-Europese land de afhankelijkheid van Russisch gas verder beperken. Volgens energieminister Roberto Cingolani kan Italië in anderhalf jaar zo ver zijn dat er geen Russisch gas meer nodig is.
  [naar artikel]
 32. Overstromingen in Italië eisen twee levens, duizenden mensen geëvacueerd (17/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In het noorden van Italië heeft hevige regenval tot grote overstromingen geleid. Duizenden mensen zijn geëvacueerd, onder meer in de regio's Emilia-Romagna en De Marken, waar volgens de krant ‘Corriere di Bologna’ zo’n 6.000 mensen hun huizen moesten verlaten. Er zijn zeker twee doden gevallen.
  [naar artikel]
 33. Overstromingen in Italië eisen twee levens, duizenden mensen geëvacueerd (17/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In het noorden van Italië heeft hevige regenval tot grote overstromingen geleid. Duizenden mensen zijn geëvacueerd, onder meer in de regio's Emilia-Romagna en De Marken, waar volgens de krant ‘Corriere di Bologna’ zo’n 6.000 mensen hun huizen moesten verlaten. Er zijn zeker twee doden gevallen.
  [naar artikel]
 34. Italië voldoet aan alle eisen voor EU-coronageld, zegt minister (28/12/2022 - Knack)
  Italië heeft aan alle 55 criteria voldaan om miljarden uit het Europese coronaherstelfonds te blijven ontvangen, zegt minister voor EU-zaken Raffaele Fitto. Het Zuid-Europese land is er onder meer in geslaagd een organisatie voor cyberveiligheid op te zetten en hervormingen in de publieke sector en het onderwijs in gang te zetten, schrijft de bewindsman. Italië is in absolute cijfers de grootste ontvanger van steun uit het herstelfonds dat de 27 lidstaten van de Europese Unie in 2020 opzetten na de uitbraak van de coronapandemie. Rome kan in totaal ruim 191 miljard euro uit het fonds tegemoet zien, maar moet daarvoor wel hervormingen doorvoeren. Voor iedere tranche moet het land bepaalde doelen bereiken. De vorige regering onder leiding van Mario Draghi, oud-president van de Europese Centrale Bank, tuigde een nationaal herstelplan op om aanspraak te maken op de EU-gelden. In september werd al bekend dat de Europese Commissie akkoord ging met de tweede miljardenuitkering aan het land. Toen werd er nog met enige zorg gekeken naar de koers die Italië zou inzetten onder de nieuwe regering onder leiding van de uiterst rechtse premier Giorgia Meloni van de partij Fratelli d’Italia. The post Italië voldoet aan alle eisen voor EU-coronageld, zegt minister appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 35. Na bijna tien jaar terug vliegverkeer van Libië naar Italië (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Libië vliegt weer op Italië. Volgens de autoriteiten in Tripoli is zaterdag een toestel opgestegen met bestemming Rome. Dat was bijna tien jaar niet mogelijk door een ban van de Europese Unie.
  [naar artikel]
 36. Italië krijgt 24,9 miljard euro van Europese Commissie voor herstelplan (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft vandaag 24,9 miljard euro overgemaakt aan Italië uit het Europese coronaherstelfonds. Het geld is bestemd voor de voorfinanciering van projecten uit het Italiaanse herstelplan. Het zwaar door de pandemie getroffen EU-land kan in totaal rekenen op 191,5 miljard euro uit het fonds, waarvan 68,9 miljard aan subsidies en 122,6 miljard aan gunstige leningen.
  [naar artikel]
 37. Steeds meer kritiek op Europese migratiedeal met Tunesië na foto's van overleden moeder en kind in woestijn (28/07/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. Schimmels zitten Italiaanse wijnboeren dwars na hevige regenbuien: “Flink minder wijn” (15/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Wijnboeren in Italië maken zich op voor een slecht oogstseizoen. Schimmels die de wijnranken aantasten kregen vrij spel dankzij opeenvolgende periodes van hevige regen en droogte, wat vooral in Zuid-Italië voor problemen met de oogst zorgt. Daardoor zullen ze waarschijnlijk flink minder wijn kunnen maken.
  [naar artikel]
 39. Overlevende (6) kabelbaanramp moet definitief terug naar Italië (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De hoogste rechter in Israël heeft bepaald dat de overlevende (6) van de kabelbaanramp in Italië terug moet naar dat Europese land, nadat hij door zijn opa was meegenomen naar Israël. De jongen moet uiterlijk 12 december terug zijn bij zijn tijdelijke voogd in Italië.
  [naar artikel]
 40. Steeds meer kritiek op Europese migratiedeal met Tunesië na foto’s van dode moeder en kind in woestijn (28/07/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Finalissima tussen Italië en Argentinië op 1 juni in Wembleystadion (22/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Finalissima tussen Italië en Argentinië, de respectievelijke Europese en Zuid-Amerikaanse kampioen, wordt op 1 juni in het Londense Wembleystadion gespeeld, zo maakte de Europese Voetbalconfederatie UEFA dinsdag bekend.
  [naar artikel]
 42. Dode na nieuwe hevige regenval in Zuid-Italië (25/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Na zware regenval is in de Zuid-Italiaanse provincie Avellino in de regio Campanië een man om het leven gekomen. In delen van de provincie waren donderdagnamiddag hevige stortbuien begonnen.
  [naar artikel]
 43. Meer dan 25.000 bootmigranten in één maand: migratiedeal met Tunesië lijkt nu al mislukt (05/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De EU sloot afgelopen zomer een akkoord met Tunesië, dat in ruil voor geld bootmigranten zou tegenhouden. Die missie lijkt mislukt. Augustus was voor Italië de drukste migratiemaand sinds oktober 2016.
  [naar artikel]
 44. Italië lanceert strengere maatregelen die migranten moeten afschrikken om oversteek te maken (18/09/2023 - VRT NWS)
  Migranten en vluchtelingen die aankomen in Italië en geen kans maken op asiel zullen voortaan tot 18 maanden lang kunnen worden vastgehouden. Dat is een van de nieuwe maatregelen die de regering van Giorgia Meloni voorstelt om de toestroom van migranten op te vangen. Er zullen ook nieuwe detentiecentra worden opgericht.
  [naar artikel]
 45. Goed nieuws voor de Red Flames: Italië en IJsland laten punten liggen door gelijkspel (14/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Italië en IJsland hebben donderdagavond op het EK vrouwenvoetbal in Engeland op de tweede speeldag van groep D 1-1 gelijkgespeeld. Italië blijft zo in de running voor een plaats in de kwartfinales. Het moet dan wel winnen van België.
  [naar artikel]
 46. Gooit hevige regenval roet in het eten voor Max Verstappen en co. in Imola? “Alle ploegen geëvacueerd door overstromingsgevaar” (16/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Niet alleen in de Ronde van Italië is de hevige regenval een gespreksonderwerp. Ook in de Formule 1 lijkt het weer voor problemen te zorgen. Het aanwezige personeel in Imola werd zopas gevraagd het parcours te verlaten omdat er grote kans is op overstromingen in de buurt van het circuit.
  [naar artikel]
 47. Antwerpen maakt zich opnieuw op voor toestroom aan Nederlanders (29/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het belooft weer druk te worden in Antwerpen vandaag. Afgelopen dagen was er al een toestroom van Nederlanders in de winkelstraten en ook nu zal het niet anders zijn. Het treinverkeer kampte met enorme drukte. En de eerste files op de E19 van Breda richting Antwerpen stapelen zich op. Het is ook bijzonder druk op de A12.
  [naar artikel]
 48. België gaf bevel over bewakingsmissie Straat van Hormuz door aan Italië (10/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  België heeft aan Italië het bevel overgedragen over de Europese maritieme bewakingsmissie in de Straat van Hormuz (EMASOH). Die opdracht werd de voorbije vier maanden volbracht vanuit een hoofdkwartier in een Franse marinebasis in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten), aldus het ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 49. Veel te druk: naar deze twaalf plaatsen ga je beter niet meer op vakantie (23/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Heel wat populaire reisbestemmingen staan zwaar onder druk door de massale toestroom aan toeristen. Denk maar aan Venetië dat al jaren kreunt onder de enorme cruiseschepen die er dagelijks aanmeren of Barcelona waar men jaarlijks 34 miljoen toeristen op bezoek krijgt. Op de Galapagoseilanden en Antarctica wordt dan weer de natuur zelfs bedreigd door toerisme. Let dus op wanneer je één van deze bestemmingen bezoekt.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy