De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Als een weeskijker naar de tentoonstelling

De Tijd

18/09/2023 - 19:34

19:13 Een tentoonstelling zonder naam- en titelbordjes. Ook in de bezoekersgids geen uitleg over de werken. 'Vergelijk het met flaneren in een stad', zeggen de curatoren Philippe Van Cauteren en Pierre Muyl...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tentoonstelling ‘Quotes’ opent in gemeentehuis Kortessem (08/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen vrijdag werd de tentoonstelling ‘Quotes’ geopend in de raadszaal in het administratief centrum van Kortessem. De tentoonstelling draait rond uitspraken die de emotionele weg toont die wensouders moeten afleggen. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Kinderwens Vlaanderen.
  [naar artikel]
 2. Tentoonstelling in het MAS valt in de prijzen (03/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Feest in het MAS. Want een tentoonstelling die daar nu loopt, heeft een prestigieuze prijs gekregen. De expo 100 x Congo is verkozen tot internationale tentoonstelling van het jaar bij de Britse Museum & Heritage Awards.
  [naar artikel]
 3. Video van hartstochtelijk kussende Jan Fabre weggehaald uit tentoonstelling (16/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een video van een van de performances van Jan Fabre is op het laatste moment uit een tentoonstelling gehaald in Oudenaarde. De tentoonstelling van moderne kunst wordt gecureerd door Jan Hoet jr, die laat weten “geen controverse te willen die de aandacht van de tentoonstelling afleidt.” Dat meldt Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 4. Tentoonstelling Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijksmuseum   (05/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum in Amsterdam bezocht. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.
  [naar artikel]
 5. Konijntjes op bijzondere tentoonstelling Antwerp Pride (10/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ook de tentoonstelling Cartoon Called Life, behoort tot de Antwerp Pride, het is de eerste tentoonstelling van Juraj Straka, een Slowaakse cartoonist en textielontwerper. De tentoonstelling staat helemaal in het teken van een grappig en schattig konijntje genaamd Bunny. De expo loopt van donderdag 8 augustus tot en met zondag 25 augustus 2019.
  [naar artikel]
 6. Chinees museum zet racistische tentoonstelling stop (14/10/2017 - VRT NWS)
  Het Hubei Provincial Museum in de Chinese stad Wuhan heeft een tentoonstelling stopgezet, na klachten van racisme. In de tentoonstelling werden foto's van dieren gekoppeld aan die van zwarte Afrikanen. 
  [naar artikel]
 7. Hele wereld kijkt vanuit zijn luie zetel naar Van Eyck-tentoonstelling (08/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Duizenden kijkers van over heel de wereld bezochten de unieke Van Eyck-tentoonstelling vanuit hun zetel. Woensdagavond ging de virtuele rondleiding van de tentoonstelling in het MSK in première op Facebook met aanvullend vragenuurtje zelfs.
  [naar artikel]
 8. Leerlingen PSS Voeren bezoeken tentoonstelling “Deportatie en genocide, een Europese tragedi” (22/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van de derde graad van de pss Voeren kregen de eerste week na de Paasvakantie op deze tentoonstelling uitleg over het ontstaan en de gevolgen van de concentratie- en vernietigingskampen tijdens WO II. Deze tentoonstelling van het Instituut voor Veteranen met authentieke foto’s kwam naar de PSS Voeren naar aanleiding van het bezoek van de leerlingen van 5 Humane Wetenschappen (HUM) aan het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau in januari.
  [naar artikel]
 9. Toetanchamon-tentoonstelling meest bezochte tentoonstelling ooit in Frankrijk (22/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Parijs hebben 1,42 miljoen bezoekers de tentoonstelling “Toetanchamon. De schat van de farao” bezocht, zo hebben de organisatoren zondag meegedeeld.
  [naar artikel]
 10. Leerlingen van De Beerring bezoeken tentoonstelling (05/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van het vijfde leerjaar van De Beerring bezochten een tentoonstelling in het Casino. Er was een tentoonstelling over water en kunst, waar de leerlingen ook de kans kregen om te filosoferen.
  [naar artikel]
 11. Binnenkijken in de imposante Dior-tentoonstelling in Parijs (05/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Modehuis Christian Dior bestaat dit jaar zeventig jaar en dat viert het met een grootse tentoonstelling in het Musée des Arts Décoratifs in de Franse hoofdstad, waarin meer dan driehonderd couturejurken worden uitgestald. De ‘Designer of Dreams’-tentoonstelling loopt van 5 juli tot en met 7 januari. Geen citytrip naar Parijs op de planning, dan geniet je hier even mee van de prachtige creaties door de jaren heen.
  [naar artikel]
 12. Bijzondere tentoonstelling in prachtige Nottebohmzaal in Antwerpen (20/11/2021 - De Standaard)
  In de Antwerpse Erfgoedbibliotheek kan je naar een tentoonstelling over ridderverhalen uit de 15de en 16 eeuw. Zo zijn er bijzondere drukken van ‘Karel ende Elegast’ en ‘Don Quichot’ te zien De tentoonstelling vind plaats in de prachtige Nottebohmzaal, die lang niet altijd open is voor het publiek. In de video hierboven krijgt u een voorsmaakje.
  [naar artikel]
 13. Tate Britain opent tentoonstelling over homoseksuele kunst (04/04/2017 - De Redactie)
  De tentoonstelling "Queer art 1861-1967" is de eerste grote publieke tentoonstelling over homoseksuele kunst in het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 14. Tentoonstelling laat Truienaren opnieuw kennismaken met stichter van de stad (07/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van de ‘Trudofeesten 2019’ pakt de vzw Abdij, Stad en Regio uit met een tentoonstelling over de H. Trudo en de geschiedenis van Sint-Truiden.
  [naar artikel]
 15. Van Broodthaers tot Braeckman: 'Een doctoraatsscriptie is geen tentoonstelling' (01/12/2016 - Knack)
  De tentoonstelling 'Van Broodthaers tot Braeckman' in het M HKA roept veel vragen op, schrijft recensent Ludo Bekkers. 'Een doctoraatsscriptie is wat anders dan een tentoonstelling, zelfs als die eerste beeldende kunst of fotografie als onderwerp heeft.'
  [naar artikel]
 16. Wat te doen dit weekend? Genoeg festivals, maar ook een tentoonstelling over de zee in prentenboeken (23/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het festivalseizoen draait inmiddels op volle toeren. Naast de traditionele Werchters is er nog veel meer keuze. Verder lijkt het ons ook het moment om naar het circus te gaan of naar een tentoonstelling, zeker als ze de zee in prentenboeken als thema heeft.
  [naar artikel]
 17. Babyboom-tentoonstelling in Zutendaalse bib (22/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de bib van Zutendaal loopt momenteel een mini-tentoonstelling rond de start van de babyboomgeneratie. De tentoonstelling is een mooie samenwerking tussen de bib, de cultuurdienst en de erfgoedbeweging Soennes en Swaerdes. Ook de technische dienst stak een handje toe. Deze vintage tentoonstelling zijn met babygerelateerde voorwerpen en foto’s neemt bezoekers mee terug in de tijd. “Je kan er feiten en fabels ontdekken over hoe men vroeger met baby’s omging en er is doorlopend het verhaal van Tineke van het kinderheil te zien”, vertelt An-Sofie Weytjens van de Zutendaalse bib. “Je kan er ook proeven van de sfeer van de babyborrels in de jaren 50. Deze tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bib of op afspraak indien je er graag een woordje uitleg bij wenst. Voor de eerste bezoekers van de tentoonstelling werd het alvast een herkenbare ervaring die veel herinneringen aan vroeger weer deed herleven”.
  [naar artikel]
 18. Tentoonstelling over Roemenië in Tongeren trekt ondanks corona 32.000 bezoekers: "Mensen hebben nood aan cultuur" (03/08/2020 - VRT NWS)
  In het Gallo Romeins Museum in Tongeren is de tentoonstelling Dacia Felix zondag definitief afgesloten. De tentoonstelling over het roemrijke Roemeense verleden trok in totaal zo'n 32.000 bezoekers.
  [naar artikel]
 19. Tentoonstelling 'The Art of Banksy' komt naar Antwerpen (17/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  The Art of Banksy, een tentoonstelling over de Britse street-artkunstenaar, is binnenkort te bewonderen in Antwerpen. Tot 7 januari loopt de expo
  [naar artikel]
 20. Zangeres Patti Smith kwam in het geheim naar België voor tentoonstelling (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse zangeres Patti Smith bezocht gisteren ons land om de Van Eyck-tentoonstelling in Gent bij te wonen. Die vond ze naar eigen zeggen...
  [naar artikel]
 21. Waar haalde Rubens zijn inspiratie? (17/10/2017 - VRT NWS)
  En hoe verwerkte hij zijn inspiratiebronnen? Een tentoonstelling in het Kunsthistorisch Museum in Wenen onthult het. Vlaanderen investeert mee in de tentoonstelling, en hoopt zo ook culturele toeristen naar Vlaanderen te lokken.
  [naar artikel]
 22. Tentoonstelling in Bel-Art: Breugel in Paal (09/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Staf Beerten ontmoet Bruegel. Dat is het thema van de tentoonstelling die je momenteel in galerij Bel-Art kan bezoeken.
  [naar artikel]
 23. Leerlingen De Driesprong bezoeken tentoonstelling '1.000 jaar Loon' (01/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De derde graad van GBS De Driesprong uit Millen bracht in februari een bezoekje aan de tentoonstelling '1.000 jaar Loon' in het kasteel van Alden Biesen. Die tentoonstelling wordt georganiseerd door de hogeschool PXL. Maar wat is 'Loon' precies? Dat kwamen de leerlingen te weten.
  [naar artikel]
 24. Tentoonstelling Keith Haring lokte al meer dan 100.000 bezoekers naar Bozar in Brussel (05/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De grote tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring heeft sinds de opening op 6 december 2019 al meer dan 100.000 bezoekers naar...
  [naar artikel]
 25. Tentoonstelling en lenteconcerten in De Bammerd (22/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag (zondag 22 april) organiseren Koninklijke Harmonie Salvia en de gemeente, in het kader van Erfgoeddag, een tentoonstelling over de evolutie van de computergames.
  [naar artikel]
 26. ‘Reizende’ tentoonstelling WO I (30/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Geschiedkundige Kring Limes Gatia en cultuurraad WO I hebben een tentoonstelling samengesteld gewijd aan de Eerste Wereldoorlog. De expo is zo opgevat dat het materiaal makkelijk verplaatsbaar is.
  [naar artikel]
 27. Van grote vreugde tot verscheurend verdriet: tentoonstelling toont verhalen van gewone Antwerpenaren uit WOII  (06/09/2019 - VRT NWS)
  Het Vredescentrum vzw organiseert naar aanleiding van de 75e verjaardag van de bevrijding van Antwerpen de tijdelijke tentoonstelling "Vreugde & Verdriet". De tentoonstelling vertelt de verhalen van de gewone Antwerpenaar tijdens de oorlog, de bevrijding en de moeilijke maanden net na de bevrijding. De emoties lopen in die tijd hoog op: van grote vreugde tot verscheurend verdriet wanneer de V-bommen slachtoffers maakten.
  [naar artikel]
 28. Europaschool bezoekt tentoonstelling Tim Burton in C-Mine (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op 12 oktober vertrok het derde, vierde en vijfde leerjaar naar de tentoonstelling van Tim Burton in C-Mine. We hadden al veel gesproken, gelezen en bekeken, de film Frankenweenie gekeken, zelf burtonesque gewerkt op papier en waren helemaal enthousiast!
  [naar artikel]
 29. Ontwerper Virgil Abloh krijgt eigen tentoonstelling (11/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel de Amerikaanse modeontwerper Virgil Abloh nog steeds maar 38 jaar is, timmert hij al twintig jaar aan de weg naar succes. Het Museum of Contemporary Art in Chicago vond dan ook dat de tijd was aangebroken om een tentoonstelling aan zijn creaties te wijden.
  [naar artikel]
 30. Pop-up tentoonstelling in cementtoren (08/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de cementtoren van Beringen wordt dit weekend een pop-up tentoonstelling georganiseerd. Het 'Torenhoog Event' heeft plaats op 11,12 en 13 november
  [naar artikel]
 31. “KOOL” tentoonstelling in het Eeuwfeestgebouw (09/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met de tentoonstelling “Kool” werd een mooi eerbetoon gebracht aan de mijn die 30 jaar geleden sloot.
  [naar artikel]
 32. 108 schipperkes op tentoonstelling in Beringen (20/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De koninklijke Schippersclub hield een tentoonstelling op de terreinen van windhondenrenbaan Ter Beek. 108 Schipperkes vertegenwoordigden 7 landen.
  [naar artikel]
 33. Diamant: symbool van status, rijkdom en verlangen (18/10/2017 - VRT NWS)
  Diamanten hebben altijd al tot de verbeelding gesproken. Met de tentoonstelling "Schitterend verlangen" onderzoekt het MAS, het Museum aan de Stroom in Antwerpen, hoe de mens zijn verlangen naar liefde, zingeving én ook naar macht vertaalt in kostbare materialen, zoals diamant. De tentoonstelling is de officiële start van het diamantjaar in Antwerpen.  
  [naar artikel]
 34. Tentoonstelling vogelvereniging De Nachtegaal (05/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag, zondag 5 november, kan je de tentoonstelling bezoeken die de ornitologische vereniging De Nachtegaal van Halen heeft opgebouwd.
  [naar artikel]
 35. Tentoonstelling 'In Gebed' verbindt kerk en kunst (24/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag 21 april sloot de tentoonstelling 'In Gebed' in het Pastoraal Centrum-Seminarie af met een diepzinnige finissage.
  [naar artikel]
 36. Tentoonstelling 'Star Wars Identities' komt in 2018 naar Brussel (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De tentoonstelling Star Wars Identities: The Exhibition strijkt van 2 april tot 2 september 2018 neer in Paleis 2 van Brussels Expo. Aan de hand...
  [naar artikel]
 37. Rekemse roem op tentoonstelling in KADOC Leuven en MAS Antwerpen (28/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Geboren Rekemnaar missionaris Verbois bracht unieke Chinees cultureel erfgoed mee naar België. Na een tentoonstelling in New York in 2014 is dat nu te zien in Antwerpen en Leuven. In Lanaken is pater Verbois bekend door zijn historische studies.
  [naar artikel]
 38. Gallo-Romeins Museum Tongeren wil tentoonstelling Dacia Felix verlengen (21/04/2020 - VRT NWS)
  De huidige tijdelijke tentoonstelling in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren, Dacia Felix, zou normaal gezien eind deze week aflopen. Maar omdat het museum half maart dicht moest, hopen de directie en het stadsbestuur dat de tentoonstelling verlengd kan worden.
  [naar artikel]
 39. Unieke tentoonstelling in Herkenrode: acht Limburgse kunstacademies exposeren samen (05/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De abdijsite van Herkenrode in Hasselt pakt uit met een unieke tentoonstelling. De acht Limburgse kunstacademies exposeren samen op deze prachtige historische locatie. De tentoonstelling opent morgen pas haar deuren, maar TVL kon vandaag al een kijkje gaan nemen.
  [naar artikel]
 40. Tim Burton bezoekt tentoonstelling 'The World of Tim Burton' in C-Mine (28/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De internationale tentoonstelling 'The World of Tim Burton' lokte sinds 15 augustus al meer dan 25.000 bezoekers naar de Genkse C-Mine. Tim Burton...
  [naar artikel]
 41. Belgium Art Cetera: 25 perscartoonisten nemen de Belgische kunst onder handen (05/12/2017 - VRT NWS)
  In het Belvue Museum, vlak naast het Koninklijk Paleis in Brussel, is een tentoonstelling geopend met werk van 25 Belgische perscartoonisten. Zij kijken op hun manier naar de Belgische kunstgeschiedenis. En dikwijls doen ze dat met een knipoog naar de actualiteit. Een bezoek aan de tentoonstelling Belgium ArtCetera kan tot en met 28 januari in het Belvue Museum.
  [naar artikel]
 42. Hasseltse gidsen bezoeken het Geheugenlaantje in Spalbeek (22/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  In september 2020 organiseerde de Dorpsraad van Spalbeek een prachtige tentoonstelling over de boeiende geschiedenis van het dorp. Dit initiatief mondde later uit in een permanente tentoonstelling.
  [naar artikel]
 43. Virtuele Van Eyck tentoonstelling al 800.000 keer bekeken: “Van Eyck trok alle andere virtuele rondleidingen op gang” (06/05/2020 - VRT NWS)
  De virtuele Van Eyck tentoonstelling van het MSK, die aangeboden werd door Toerisme Vlaanderen, is al meer dan 800.000 keer bekeken. “Stay At Home Museum” bracht de tentoonstelling van de kunstenaar begin april in de Vlaamse huiskamers. Daarna volgden ook nog Bruegel, Rubens en Ensor. Vanavond vindt de laatste rondleiding plaats in het Hof van Busleyden in Mechelen.
  [naar artikel]
 44. Harry Potter-tentoonstelling in Londen is razend populair, en met dit trucje kan je hem ook online bekijken (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Momenteel loopt in de British Library in Londen een tentoonstelling over de toverwereld van J.K. Rowling. En wie denkt dat de Pottergekte intussen...
  [naar artikel]
 45. Toeriste wil selfie nemen op tentoonstelling, maar vernielt zo 200.000 dollar aan kunstwerken (14/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat was een dure selfie gisteren op de tentoonstelling in The 14th Factory in Los Angeles. Een vrouw ging op de grond zitten om een zo mooi
  [naar artikel]
 46. Stonehenge komt naar Tongeren (01/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  ‘Timeless Beauty’, de tijdelijke tentoonstelling van het Gallo-Romeins Museum, klokte gisteravond af op 40.000 bezoekers. Intussen bereidt het Gallo-Romeins Museum al een volgende tentoonstelling voor. Die behandelt de nieuwste inzichten over Stonehenge, het wereldberoemde prehistorische monument in het zuiden van Engeland.
  [naar artikel]
 47. Patti Smith bezoekt Van Eyck-tentoonstelling in Gent: "Adembenemend" (17/02/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse zangeres, schrijfster en kunstenares Patti Smith heeft gisteren in het grootste geheim de tentoonstelling "Van Eyck: een optische revolutie" bezocht in Gent. Vandaag postte ze een verslag op haar Instagrampagina. Ze omschrijft de tentoonstelling als "adembenemend".
  [naar artikel]
 48. Joods Museum in Brussel opent tentoonstelling over Amy Winehouse (14/05/2018 - VRT NWS)
  In het Joods Museum in Brussel is een tentoonstelling geopend over Amy Winehouse. De Britse jazz- en soulzangeres, die op 27-jarige leeftijd overleed, was van joodse afkomst. Redenen te over voor het Joods Museum in Londen om heel wat persoonlijke spullen van de zangeres uit het familiearchief bijeen te brengen. De tentoonstelling heeft vanuit Londen intussen de halve wereld afgereisd en is nu dus te zien in Brussel.
  [naar artikel]
 49. Grote Dior-tentoonstelling verhuist naar Londen (04/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  In het V&A Museum in Londen opent in februari 2019 de tentoonstelling 'Christian Dior: Designer of Dreams'. Het gaat om een herneming van de expo die eerder in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs liep, maar zal voor de gelegenheid nog uitgebreid worden. Fans van het Franse modehuis weten waar ze naartoe moeten.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy