De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Reuzeportret Nina Derwael gemaakt met 30.000 pleisters onthuld in Antwerpse Stadsfeestzaal

VRT NWS

18/09/2023 - 19:54

In de Stadsfeestzaal in Antwerpen is een portret onthuld van Nina Derwael, naar aanleiding van het WK Turnen. Het is een initiatief van verzekeringsmaatschappij Baloise, en het kunstwerk is gemaakt door het streetartcollectief Puncheur. Het portret bestaat uit meer dan 30.000 ronde pleisters die het vallen en opstaan van topsporters symboliseren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nina Derwael wordt gehuldigd in Sint-Truiden op 26 oktober (15/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het stadsbestuur en de sportdienst van de stad Sint-Truiden nodigen de pers uit om zaterdag 26 oktober aanwezig te zijn bij de huldiging van Nina Derwael, wereldkampioene op de brug met ongelijke leggers. De huldiging van Nina Derwael begint om 11u15. Nadien maakt Nina Derwael tijd vrij voor de fans, waarna ze de pers te woord zal staan.
  [naar artikel]
 2. Nina Derwael eerste Belgische vrouw in toestelfinale op WK (05/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het WK turnen in het Canadese Montreal hebben Nina Derwael en Rune Hermans zich geplaatst voor de allroundfinale op vrijdag. Derwael, Europees...
  [naar artikel]
 3. OPROEP. Kriebelt het bij uw zoon of dochter om te gaan turnen na het gouden succes van Nina Derwael? (03/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De turnfederatie verwacht dat de gouden medaille van Nina Derwael op de Olympische Spelen tot een boost van het aantal inschrijvingen in de clubs zal leiden. Is jouw zoon of dochter zo iemand die met open mond keek naar de prestaties van Derwael en co? En voor wie u nu meteen de inschrijving bij een club in orde heeft gemaakt?
  [naar artikel]
 4. Van Tkatchev tot Buckum, het gouden recept van Nina Derwael? "Moeilijke elementen vlot opeenvolgend turnen"  (13/10/2019 - VRT NWS)
  19 is ze én ze heeft gisteren - in alle perfectie - opnieuw de wereldtitel veroverd. Onze landgenote Nina Derwael pakte op het Wereldkampioenschap gymnastiek in Stuttgart (Duitsland) de gouden medaille op de brug met ongelijke leggers. In een snelle oefening van 27 seconden tovert ze een dubbele Tkatchev, de Derwael-Fenton en een Buckumzwaai uit haar mouwen. Wat is de kracht van Nina Derwael?
  [naar artikel]
 5. Nina Derwael vanuit quarantaine: “2020 heeft me sterker gemaakt” (18/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Vanuit haar derde quarantaineop haar appartement in Bonheiden, heeft Nina Derwael voor het eerst gesproken over het voorbije rampjaar. Maar zelf bestempelt ze 2020 zo niet. “2020 heeft me mentaal sterker gemaakt.”
  [naar artikel]
 6. Wie kan Derwael van goud houden op WK? “Andrade en Jones zijn de kanshebbers” (29/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael is niet de enige turnster met moeilijkheden, het is een post-olympisch jaar voor iedereen. Wie kan Nina Derwael van de medailles houden?
  [naar artikel]
 7. Nog geen rijbewijs, maar turnster Nina Derwael krijgt wel al auto voor achttiende verjaardag (26/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Feest ten huize Derwael. Turnster Nina Derwael, die vorige week nog in actie kwam op de wereldbekermanche artistieke gymnastiek in Doha, viert...
  [naar artikel]
 8. Siemen Voet, de man achter Nina Derwael: “Vlak voor ze vertrok nog wat grapjes gemaakt” (01/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Siemen Voet (21), vriend van Nina Derwael, is apetrots. Hij moest de finale noodgedwongen alleen volgen op zijn appartement in het Nederlandse Zwolle, waar hij voetbalt. Maar de emoties, die waren er niet minder om.
  [naar artikel]
 9. Gouden Derwael steelt harten, inclusief dat van icoon Nadia Comaneci: “Nina brengt weer elegantie in de sport” (03/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Nina Derwael. The new world champion.” Wat klonk dat goed, gisteren in Doha. En niemand die de 18-jarige gymnaste het goud niet gunde. Derwael...
  [naar artikel]
 10. Nina Derwael geeft België eerste olympisch goud (01/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Nina Derwael geeft België eerste olympisch goud Turnster Nina Derwael (21) heeft België een eerste gouden medaille bezorgd op de Olympische Spelen in Tokyo. Aan de brug met ongelijke leggers won ze de titel. Derwael won een ongewone finale waarin de meeste deelnemers, inclusief Nina zelf, last hadden van enorme stress. Het is de eerste keer dat een Belgische een titel kan […] Lees dit artikel: Nina Derwael geeft België eerste olympisch goud
  [naar artikel]
 11. Aagje Vanwalleghem trots op gouden Nina Derwael: “Nu mag ze genieten” (02/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nina Derwael heeft ons land trots gemaakt met een gouden medaille aan de brug met ongelijke leggers. Ook op Aagje Vanwalleghem maakte ze indruk. “Nina kan zich enorm goed van de buitenwereld afsluiten. Dat maakte het verschil.”
  [naar artikel]
 12. Nina Derwael zeker van twee WK-finales, team wacht bang af (04/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Ik denk dat het volstaat.” Nina Derwael was de enige die het zo optimistisch durfde zeggen, bij al de rest overheerste twijfel of 161 punten volstaan voor olympische kwalificatie. Wel zeker is dat Derwael naar de brug- en allroundfinale mag.
  [naar artikel]
 13. Papa Derwael: "Nina wilde op haar 4 jaar al naar de Spelen" (25/04/2017 - Sporza)
  Europees turnkampioene Nina Derwael is een vastberaden meid. Papa en oud-voetballer Nico Derwael diept een anekdote op.
  [naar artikel]
 14. Nina Derwael eerste Belgische vrouw in toestelfinale op WK (05/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op het wereldkampioenschap turnen in het Canadese Montreal hebben Nina Derwael en Rune Hermans zich geplaatst voor de allroundfinale op vrijdag. Derwael, Europees kampioen aan de Damesbrug, heeft zich ook verzekerd van een plaats in de finale op dit toestel.
  [naar artikel]
 15. Nina Derwael eerste Belgische vrouw in toestelfinale op WK (05/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op het wereldkampioenschap turnen in het Canadese Montreal hebben Nina Derwael en Rune Hermans zich geplaatst voor de allroundfinale op vrijdag. Derwael, Europees kampioen aan de Damesbrug, heeft zich ook verzekerd van een plaats in de finale op dit toestel.
  [naar artikel]
 16. Vooral uitkijken naar Amerikaanse nieuwkomer: wie kan Nina Derwael deze week van medailles houden? (30/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael is niet de enige turnster met moeilijkheden op dit WK, het is een post-olympisch jaar voor iedereen. Wie kan Derwael van de medailles houden?
  [naar artikel]
 17. COLUMN. Nico Derwael: “Ons Nina is een golden girl (01/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael turnt voor het eerst een grote wedstrijd zonder haar ouders, want in Tokio zijn buitenlanders niet welkom. Papa Nico Derwael, oud-voetballer van KRC Genk, vertelt hoe hij de Spelen beleeft.
  [naar artikel]
 18. Nina Derwael: ‘Ik heb me geamuseerd’ (03/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nina Derwael greep vanmiddag, net als in de allroundfinale donderdag, nét naast een medaille op de balk op het WK artistieke gymnastiek. Maar de...
  [naar artikel]
 19. Papa Derwael: "Tijdens de oefening van Nina staat mijn hart even stil" (06/10/2017 - Sporza)
  Nina Derwael turnt vannacht de allround-finale, morgen staat ze als eerste Belgische in een toestelfinale op een WK, op de brug met de ongelijke leggers. Vader Nico Derwael
  [naar artikel]
 20. Truiense Nina Derwael eindigt op zevende plaats in allroundfinale (21/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt) is vrijdag op de zevende plaats geëindigd in de allroundfinale van het EK turnen in het Roemeense Cluj-Napoca. Derwael, die zich als 13e gekwalificeerd had voor de eindstrijd, kreeg een totale waardering van 52.832 punten (balk: 12.733, grond: 12.966, sprong: 13.533, brug: 13.600). Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro werd Derwael 19e in de allroundfinale.
  [naar artikel]
 21. Wie is Sunisa Lee, de grote uitdager van Nina Derwael? (31/07/2021 - Knack)
  Sunisa Lee pakte donderdag de olympische titel in de allroundfinale in het turnen en is zondag dé grote concurrente van Nina Derwael op de brug met ongelijke leggers. Maar wie is de 18-jarige Amerikaanse?Wie is Sunisa Lee, de grote uitdager van Nina Derwael op de brug?
  [naar artikel]
 22. Nina Derwael groot voorbeeld voor andere turners van haar oude club (09/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ook bij de oude turnclub van Nina Derwael, Sta Paraat in Hasselt, zijn ze bijzonder trots op de prestatie van de Truiense. Voor de vele turnsters is Derwael dan ook een voorbeeld. Voor Nina's oude coach in Hasselt komt deze medaille niet als een verrassing.
  [naar artikel]
 23. De grootste fan van topturnster Nina Derwael: haar opa (06/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als onze turntrots Nina Derwael vannacht in Montréal het podium van het WK bestijgt, staat aan de overkant van de oceaan alvast één huiskamer op...
  [naar artikel]
 24. De grootste fan van topturnster Nina Derwael: haar opa (07/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als onze turntrots Nina Derwael vannacht in Montréal het podium van het WK bestijgt, staat aan de overkant van de oceaan alvast één huiskamer op...
  [naar artikel]
 25. Dit Japanse poppetje bracht Nina Derwael geluk op weg naar goud (01/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Mooi te zien op tv: coach Marjorie Heuls en Nina Derwael die samen een speelgoedfiguurtje knuffelen.
  [naar artikel]
 26. Bekijk de bronzen oefening (en de podiumceremonie) van Nina Derwael (08/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nina Derwael schreef gisteren geschiedenis door op het WK turnen in Montréal ons land een eerste eremetaal te schenken in een toestelfinale. Ze...
  [naar artikel]
 27. Bekijk de bronzen oefening (en de podiumceremonie) van Nina Derwael (08/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nina Derwael schreef gisteren geschiedenis door op het WK turnen in Montréal ons land een eerste eremetaal te schenken in een toestelfinale. Ze...
  [naar artikel]
 28. Zo reageert de familie van Nina Derwael op haar nieuwe titel van Sportvrouw van het Jaar: “Nina kennende zal het hier niet mee stoppen” (23/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael is zaterdagavond in Brussel uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. “Ik turn niet om prijzen te pakken maar deze erkenning doet wel deugd,” klonk het toen. Ook haar ouders Nico Derwael en Marijke Lammens en ex-trainster Lisy Genné zijn enorm trots.
  [naar artikel]
 29. Zondag is het Nina tegen zichzelf (24/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zondag om 13.20 uur Belgische tijd beginnen de OIympische Spelen voor Nina Derwael. De medaille winnen kan nog niet, ze verliezen wel. Als ze van haar brug dondert, is alles nog voor de finales voorbij. Later dit toernooi is het Derwael tegen Lee, Biles, Fan en de Russen, maar zondag is het vooral nog Nina tegen Nina.
  [naar artikel]
 30. Nina Derwael blijft bij WK-selectie als morele steun, maar mikt niet op Wereldbekers (22/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  In de trouwzaal van het Antwerpse stadhuis is de Belgische selectie voor het WK turnen voorgesteld. Geen Nina Derwael, geen Lisa Vaelen, dat was al bekend. “Maar we mikken nog altijd op de kwalificatie voor de Olympische Spelen”, zegt coach Marjorie Heuls. “Nina doet wat ze kan om ons te helpen, ze is bijna elke training aanwezig en gaat mee op hotel.”
  [naar artikel]
 31. Nina Derwael imponeert op WK artistieke gymnastiek (27/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Met haar tweede beste score (15.066 ptn) ooit op de brug met ongelijke leggers mag Nina Derwael zich opmaken voor de toestelfinale van vrijdag....
  [naar artikel]
 32. Nina Derwael en co geven forfait voor het EK in Turkije (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael en co gaan niet naar het EK turnen in het Turkse Mersin (17-20 december). Dat is zonet beslist door Team Belgym.
  [naar artikel]
 33. Marjorie Heuls, coach van Derwael: “Niet winnen zou een teleurstelling zijn voor Nina” (25/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Marjorie Heuls, de coach van Nina Derwael, kondigde in het atletendorp in Minsk aan dat Derwael op de Europese Spelen enkel zal deelnemen aan de...
  [naar artikel]
 34. COLUMN. Nico Derwael: “Dit geeft Nina vertrouwen voor de rest van de week” (28/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael turnt voor het eerst een grote wedstrijd zonder haar ouders, want in Tokio zijn buitenlanders niet welkom. Papa Nico Derwael, oud-voetballer van KRC Genk, vertelt hoe hij de Spelen beleeft.
  [naar artikel]
 35. COLUMN. Nico Derwael: “Dit geeft Nina vertrouwen voor de rest van de week” (28/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael turnt voor het eerst een grote wedstrijd zonder haar ouders, want in Tokio zijn buitenlanders niet welkom. Papa Nico Derwael, oud-voetballer van KRC Genk, vertelt hoe hij de Spelen beleeft.
  [naar artikel]
 36. Wat levert gouden medaille Nina Derwael financieel op? (03/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ze is de beste van de wereld op de brug met de ongelijke leggers, maar rijk zal Nina Derwael niet worden van haar gouden medaille. De Internationale Gymfederatie beloont gouden laureaten als Derwael met een premie van 3.000 Zwitserse frank, omgerekend 2.622 euro.
  [naar artikel]
 37. Na Nina Derwael laten ook andere turnsters het WK schieten (21/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dat Nina Derwael haar wereldtitel niet zou verdedigen, wisten we al maanden, maar nu is bevestigd dat Team Belgym geen enkel meisje zal afvaardigen. Er gaan wel drie jongens naar het Japanse Kitakyushu. Derwael focust nu op haar deelname aan ‘Dancing With the Stars’.
  [naar artikel]
 38. Nina Derwael jaagt vandaag eerste allroundmedaille na op WK turnen (01/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nina Derwael verzamelde al vier medailles op grote kampioenschappen. In 2017 en dit jaar werd ze Europees kampioene aan de brug met ongelijke...
  [naar artikel]
 39. Nina Derwael leeft mee met slachtoffers van overstromingen (18/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De waterellende in België heeft ook de olympiërs in Japan geschokt. Vanuit het basiskamp in Mito sprak onder meer Nina Derwael haar medeleven uit.
  [naar artikel]
 40. Nina Derwael en Noah Kuavita zijn Belgische turnkampioenen (27/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael en Noah Kuavita hebben zich zaterdag in Izegem tot Belgisch turnkampioen gekroond. De 18-jarige Derwael (Sta Paraat Hasselt) verzamelde 53,050 punten en verwees daarmee Axelle Klinckaert (GymMax/51.000) en Senna Deriks (Gymgroep A.S/49.550) naar de ereplaatsen.
  [naar artikel]
 41. Nu ook officieel: Nina Derwael krijgt een turnoefening naar haar genoemd, maar die moet ze wel delen (13/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Nina Derwael is sinds deze week niet alleen meer Europees kampioene op de brug en de bronzen medaillewinnares op het voorbije WK turnen, maar ook een turnoefening. De Derwael-Fenton beweging werd door de Internationale Turnfederatie officieel opgenomen als nieuwe oefening in de Code. Nina Derwael moet haar oefening, die ze uitvoerde op het EK in Roemenië, helaas wel delen met de Britse Georgia-Mae Fenton.
  [naar artikel]
 42. 'Nina Derwael is een godsgeschenk voor de Belgische sport' (05/11/2018 - Knack)
  Onze wekelijkse terugblik op het voorbije sportweekend: over de wereldtitel van turnfenomeen Nina Derwael, de topper Genk-Club Brugge en de prestigezege van Antwerp op Sclessin.
  [naar artikel]
 43. Turnclub ‘Sta Paraat’ trots op hun Nina Derwael (26/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De euforie rond de historische prestatie van turnster Nina Derwael is nog niet gaan liggen. Afgelopen weekend bezorgde de 17-jarige Truiense ons land de eerste gouden medaille op een Europees Kampioenschap ooit. Ook bij haar eerste Turnclub Sta Paraat Hasselt zijn ze enorm fier op de prestatie van hun Nina Derwael. Zij is al jaren een inspiratie voor de jonge turnsters en lokt zelfs nieuwe leden.
  [naar artikel]
 44. Nina Derwael test positief op corona en moet al voor de derde keer in quarantaine (17/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Slecht nieuws voor Nina Derwael. Onze turnkampioene onderging deze week een coronatest nadat haar vriend Siemen Voet, voetballer bij KV Mechelen, positief had getest. Daaruit bleek dat de 20-jarige Derwael ook besmet is.
  [naar artikel]
 45. Nina Derwael vanuit quarantaine: “2020 heeft me sterker gemaakt” (18/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanuit haar derde quarantaine, op haar appartement in Bonheiden, heeft Nina Derwael voor het eerst over het voorbije rampjaar gesproken. Maar zelf bestempelt ze 2020 zo niet. “Ik ben sterker geworden.”
  [naar artikel]
 46. Truiense Nina Derwael hoopt op naar haar vernoemde turnbeweging (05/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  ‘The Derwael’ is mogelijk in de maak en alvast aangevraagd bij de internationale turnfederatie. Nina Derwael ontwierp, in samenspraak met haar coach, een eigen element, onderdeel van een oefening die ze moest uitvoeren op een WK of op de Olympische Spelen om officieel wereldwijd te worden geregistreerd. Dat lukte tijdens haar kwalificatieoefening.
  [naar artikel]
 47. Nina Derwael krijgt stevige concurrentie van Sunisa Lee (21/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wordt de Amerikaanse turnster Sunisa Lee dé grote rivale van Nina Derwael? Op het internet postte ze afgelopen weekend een filmpje van haar nieuwe brugoefening, die een hogere moeilijkheidswaarde krijgt dan Derwael tot dusver toonde. Op twitter wordt ze nu al uitgeroepen tot de favoriete.
  [naar artikel]
 48. Nog hapering bij nieuwe brugoefening Nina Derwael: “Deze week beetje wake-up call” (08/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gemengde gevoelens bij Nina Derwael op de Flanders International Team Challenge: in Gent integreerde het Belgische turnboegbeeld op de brug met...
  [naar artikel]
 49. Nina Derwael wint goud in Doha (23/03/2018 - Metro)
  Nina Derwael heeft vandaag op de World Cup in het Qatarese Doha het goud veroverd aan de brug met ongelijke leggers. Met 15,300 punten deed de Europese kampioene ruim beter dan de Russische Uliana Perebinosova (14.566) en de Française Mélanie de Jesus dos Santos (14.400). Rune Hermans strande met 13,833 punten net naast het podium. Bron: Belga   Het bericht Nina Derwael wint goud in Doha verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy