De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

5 Belgische ministers reizen naar New York voor Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, waar Zelensky en Russische diamant aandacht gaan opeisen

Express

18/09/2023 - 20:36

Deze maandag markeert het begin van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Verscheidene wereldleiders geven verstek. België stuurt dan weer een volledige delegatie. Op de agenda staan vragen over vrede, milieudoelstellingen, energietransitie en ook sancties omtrent diamanten, een cruciaal punt voor België. In het nieuws: De koningin en vijf ministers reizen deze week naar […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Algemene Vergadering Verenigde Naties – Belgisch charmeoffensief in New York (19/09/2017 - Metro)
  In de marge van Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York heeft ons land een receptie georganiseerd om ons land onder meer met een virtual reality-bril in de kijker te zetten. Dat gebeurde in het kader van de campagne “België, eigenzinnig fenomenaal” om ons land te promoten. De vergadering, in een Belgische restaurant in Manhattan, werd bijgewoond door de pas in de Verenigde Staten aangekomen premier Charles Michel en een honderdtal genodigden. Ze konden er genieten van Belgische specialiteiten, waaronder wafels en bier. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 2. Belgische ministers in New York voor Algemene Vergadering VN over vluchtelingencrisis (19/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vier leden van de federale regering, eerste minister Charles Michel, minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken, zijn deze week in New York voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en evenementen in de marge van die VN-top. In alle bijeenkomsten zullen de vluchtelingen en de migratiecrisis centraal staan.
  [naar artikel]
 3. Zelensky in videotoespraak voor Verenigde Naties: “Wij willen vrede en bestraffing van Rusland” (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft, in een vooraf opgenomen videoboodschap, de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties gezegd dat zijn land vrede wil, terwijl “Rusland oorlog wil”. Hij vraagt de internationale gemeenschap om Rusland te bestraffen voor het “misdrijf” dat het Russische leger heeft begaan door Oekraïne binnen te vallen. Na afloop kreeg Zelensky een staande ovatie van bijna 1 minuut van bijna alle aanwezige landen - zelden vertoond in de Algemene Vergadering.
  [naar artikel]
 4. Algemene Vergadering VN: 141 van 193 leden eisen terugtrekking van Russische troepen uit Oekraïne (23/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een jaar na het begin van de oorlog in Oekraïne heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties donderdag opnieuw met een grote meerderheid opgeroepen om de Russische troepen terug te trekken. 141 van de 193 lidstaten van het belangrijkste overlegorgaan van de VN stemden in New York voor een resolutie over de kwestie.
  [naar artikel]
 5. Zelensky in videotoespraak voor Verenigde Naties: “Wij willen vrede en bestraffing van Rusland” (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is woensdag (lokale tijd) begonnen met zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. In een vooraf opgenomen videoboodschap zegt Zelensky dat hij vrede wil voor zijn land. Ook vraagt hij de bij de VN aangesloten landen om Rusland te "bestraffen" vanwege het misdrijf dat het Russische leger heeft begaan door Oekraïne binnen te vallen.
  [naar artikel]
 6. Michel plaatst multilateralisme centraal tijdens Algemene Vergadering Verenigde Naties (22/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens zijn toespraak voor de Verenigde Naties in New York heeft premier Charles Michel vrijdag het belang onderstreept van multilateralisme om de verschillende internationale uitdagingen het hoofd te bieden. Zijn tussenkomst voor de Algemene Vergadering in New York stond in schril contrast met de soevereinistische accenten in de speech van VS-president Donald Trump eerder deze week.
  [naar artikel]
 7. Premier Myanmar annuleert deelname aan Algemene Vergadering VN (13/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Aung San Suu Kyi, de premier van Myanmar, zal eind september niet afzakken naar New York voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.
  [naar artikel]
 8. Verenigde Naties nemen met overweldigende meerderheid Vluchtelingenpact aan (17/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een week nadat in Marokko het omstreden VN-Migratiepact is ondertekend, is in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York het...
  [naar artikel]
 9. Tillerson en Lavrov bespreken Syrië en Oekraïne, op vooravond van Algemene Vergadering (18/09/2017 - VRT NWS)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson en zijn Russische collega Sergej Lavrov hebben elkaar gisteren gesproken in New York. De informele ontmoeting vond plaats op de vooravond van de 72ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. 
  [naar artikel]
 10. Iraanse buitenlandminister en president naar New York voor VN-top (20/09/2019 - Metro)
  De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammad Javad Zarif, reist vrijdag naar de Verenigde Staten om de bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen, zo heeft zijn woordvoerder gezegd. En ook de Iraanse president heeft een visum gekregen. Zarif “vertrekt vrijdagochtend vroeg naar New York om de 74ste zitting” van de Algemene Vergadering bij te wonen, schreef woordvoerder Abbas Mousavi op Twitter. Eerder had Zarif gezegd dat zijn Amerikaanse ambtgenoot Mike Pompeo weigerde visa te verlenen aan de Iraanse delegatie. Naast Zarif zal ook de Iraanse president Hassan Rohani naar de VS reizen. “De VS hebben hem een visum verleend om de Algemene Vergadering van de VN te reizen”, meldt de Iraanse VN-missie vrijdagochtend (Belgische tijd). Rohani spreekt woensdag de Algemene Vergandering toe. De spanningen tussen de VS en Iran lopen hoog op, nu de VS Iran verantwoordelijk acht voor de drone-aanvallen op Saoedische olie-installaties vorig weekend. Pompeo sprak daarover woensdag nog met de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman. Iran ontkent elke betrokkenheid bij de aanval, die werd opgeëist door de Jemenitische Houthi-rebellen. Bron: Belga   Het bericht Iraanse buitenlandminister en president naar New York voor VN-top verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. "Vrijheid moet primeren op de duisternis" (23/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Michel heeft tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York opgeroepen om de Verenigde Naties te hervormen in de
  [naar artikel]
 12. Tillerson en Lavrov zitten zondag samen in New York (18/09/2017 - Knack)
  Rex Tillerson, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, zal zondagavond (plaatselijke tijd) zijn Russische collega Sergei Lavrov ontmoeten in New York voor de aanvang van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.
  [naar artikel]
 13. Algemene Vergadering VN veroordeelt Israël voor gebruik van "buitensporig geweld tegen Palestijnse burgers" (14/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft gisteren tijdens een buitengewone zitting in New York met een grote meerderheid het geweld...
  [naar artikel]
 14. Spoedzitting Algemene VN-Vergadering over Jeruzalem gestart (21/12/2017 - Knack)
  In New York is donderdagmiddag de spoedzitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) omtrent het statuut van Jeruzalem begonnen.
  [naar artikel]
 15. Algemene vergadering Verenigde Naties – Iran veroordeelt haatdragende toespraak van Trump (19/09/2017 - Metro)
  Iran heeft de eerste toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump bij de Verenigde Naties veroordeeld. “Dergelijke haatdragende toespraken behoren tot de Middeleeuwen en niet tot de 21ste eeuw”, tweette minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif dinsdag. Daarom beschouwt Teheran het onwaardig om op die toespraak in te gaan. Trump had Iran op de Algemene Vergadering van de VN in New York eerder als een “economisch uitgeloogde schurkenstaat” omschreven, die vooral geweld exporteert. Bovendien betekent het akkoord over het Iraanse atoomprogramma een blamage voor de Verenigde Staten. bron: Belga
  [naar artikel]
 16. België keurt VN-migratiepact goed op Algemene Vergadering in New York (19/12/2018 - VRT NWS)
  België heeft het "UN Global Compact on Safe and Orderly Migration" goedgekeurd op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. De Belgische VN-ambassadeur Marc Pecsteen de Buytswerve deed dat op vraag van de regering. In totaal stemden 152 landen voor het pact, 12 landen onthielden zich en 5 landen stemden tegen. Onenigheden over het migratiepact veroorzaakten de laatste weken een ware politieke crisis in België.
  [naar artikel]
 17. Spaans koningspaar naar New York (14/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Spaanse koningspaar gaat volgende week naar New York voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Koning Felipe heeft kans gezien
  [naar artikel]
 18. Premier Charles Michel vraagt in de VN aandacht voor klimaat, duurzame ontwikkeling en vrede (26/09/2019 - VRT NWS)
  Zoals veel wereldleiders heeft ook de Belgische premier Charles Michel (MR) vanavond een toespraak gehouden in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Opvallend was de optimistische toon van Michel over de ontwikkelingen in de wereld.
  [naar artikel]
 19. Zelensky spreekt VN toe en doet formule uit te doeken voor vrede (22/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft woensdag de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toegesproken via een opgenomen videoboodschap. Hij riep de internationale gemeenschap op via een vijfpuntenplan vrede te bereiken.
  [naar artikel]
 20. Koning Filip voor de Verenigde Naties: "Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog" (24/04/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip heeft deze namiddag (Belgische tijd) de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toegesproken.  "Vredesopbouw en duurzame vrede", daarover gaat het in New York.  De toespraak van Filip kadert in de Belgische campagne die ons land een zitje in de VN-Veiligheidsraad kan opleveren.
  [naar artikel]
 21. Koningin Mathilde drie dagen naar New York voor opening Algemene Vergadering VN (23/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Naast de Belgische regeringstop tekent ook koningin Mathilde present in New York voor de opening van de Algemene Vergadering van de Verenigde...
  [naar artikel]
 22. Guterres opent Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (24/09/2019 - Metro)
  Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres heeft vandaag het debat van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties geopend in New York. Hij waarschuwde er onder andere voor de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Guterres is bang “dat de twee grootste economische machten van de wereld twee afzonderlijke en concurrerende werelden zullen creëren”. “We moeten alles in zijn werk stellen om deze grote breuk te voorkomen en een universeel systeem in stand te houden – met een universele economie, universeel respect voor het internationaal recht, een multipolaire wereld met sterke multilaterale instellingen”. Guterres had het daarnaast ook over de rechten van migranten. “Alle migranten moeten hun mensenrechten gerespecteerd zien worden”, aldus de secretaris-generaal. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro hield de wereldleiders voor dat het “onjuist” was om te zeggen dat het Amazonegebied deel uitmaakt van het erfgoed van de mensheid en beschuldigde sommige landen ervan dat ze zich op een “koloniale” manier gedragen tegenover Brazilië. De vertegenwoordigers van de lidstaten van de Verenigde Naties kunnen tijdens het debat in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties nog tot maandag hun mening geven over de conflicten in de wereld. bron: Belga Het bericht Guterres opent Algemene Vergadering van de Verenigde Naties verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Algemene Vergadering VN – Pompeo ontmoet Lavrov vrijdag in New York (22/09/2019 - Metro)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zal vrijdag zijn Russische ambtsgenoot Sergej Lavrov ontmoeten in de marge van de Algemene Vergadering van de VN in New York. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag bekend. De twee mannen zagen elkaar voor het laatst midden mei in Sotsji in Rusland. Sindsdien stapten Washington en Moskou uit het bilaterale INF-wapenverdrag en dreigt een nieuwe wapenwedloop. De Amerikaanse president Donald Trump wil al langer de relaties met de Russische president Vladimir Poetin verbeteren. De betrekkingen blijven echter gespannen. De rest van de Amerikaanse regering, met Pompeo op kop, heeft vaak harde woorden voor Moskou en de rol van Rusland in Oekraïne en Syrië. Volgens een hooggeplaatste Amerikaanse functionaris willen de Verenigde Staten gebruikmaken van de jaarlijkse vergadering bij de Verenigde Naties om de “nefaste invloed van autocratische landen” in te dijken, zoals Rusland, Iran, Noord-Korea, Venezuela, Syrië en China. Bron: Belga   Het bericht Algemene Vergadering VN – Pompeo ontmoet Lavrov vrijdag in New York verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Biden spreekt Algemene Vergadering VN toe op 21 september (14/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden zal op 21 september de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York toespreken. Dat heeft het Witte Huis maandag verklaard. De vergadering, die vorig jaar vanwege de coronapandemie uitsluitend digitaal werd gehouden, vindt dit jaar plaats in hybride vorm. Er zijn zowel fysieke als digitale bijeenkomsten gepland.
  [naar artikel]
 25. Grote meerderheid van Algemene Vergadering VN veroordeelt Israëlisch geweld (14/06/2018 - Knack)
  De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft woensdag tijdens een buitengewone zitting in New York met een grote meerderheid het geweld veroordeeld van het Israëlische leger tegen Palestijnen aan de grens met de Gazastrook.
  [naar artikel]
 26. Iraanse buitenlandminister vliegt vrijdag naar New York voor VN-top (19/09/2019 - Metro)
  De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammad Javad Zarif, reist vrijdag naar de Verenigde Staten om de bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen, zo heeft zijn woordvoerder gezegd. Zarif “vertrekt vrijdagochtend vroeg naar New York om de 74ste zitting” van de Algemene Vergadering bij te wonen, schreef woordvoerder Abbas Mousavi op Twitter. Eerder had Zarif gezegd dat zijn Amerikaanse ambtgenoot Mike Pompeo weigerde visa te verlenen aan de Iraanse delegatie. Bron: Belga   Het bericht Iraanse buitenlandminister vliegt vrijdag naar New York voor VN-top verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Secretaris-Generaal Guterres pessimistisch in openingstoespraak Algemene Vergadering VN (25/09/2018 - Knack)
  Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres heeft dinsdag, bij de opening van de jaarlijkse Algemene Vergadering in New York, zijn onrust laten blijken over wat hij noemde 'een steeds chaotisch wordende wereld'.
  [naar artikel]
 28. Zelensky waarschuwt VN-lidstaten: “Agressie van Rusland bedreigt ook andere staten” (19/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky Rusland er dinsdag van beschuldigd met zijn agressie ook veel andere staten te bedreigen. Moskou valt Oekraïne niet enkel op militair vlak aan, maar gebruikt ook andere instrumenten als wapens, en “die zaken worden niet alleen tegen ons land ingezet, maar ook tegen dat van jullie”, zo sprak Zelensky tegenover de leden van de Algemene Vergadering.
  [naar artikel]
 29. Koningin Mathilde voor driedaags bezoek naar New York (23/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Naast de Belgische regeringstop tekent ook koningin Mathilde present in New York voor de opening van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Ze brengt vanaf zondag een driedaags bezoek aan de hoofdzetel, als een van de officiële pleitbezorgers van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.
  [naar artikel]
 30. Koningin Mathilde voor driedaags bezoek naar New York (23/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Naast de Belgische regeringstop tekent ook koningin Mathilde present in New York voor de opening van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Ze brengt vanaf zondag een driedaags bezoek aan de hoofdzetel, als een van de officiële pleitbezorgers van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.
  [naar artikel]
 31. Vaccinatie verplicht voor wie wil deelnemen aan Algemene Vergadering van VN (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle diplomaten die deelnemen aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York moeten volledig gevaccineerd zijn tegen Covid-19. De lokale autoriteiten in de Amerikaanse metropool zien de vergaderzaal als "conferentiecentrum" en dat betekent dat strenge coronaregels gelden. Moskou is niet opgezet met die regel.
  [naar artikel]
 32. Koning Filip en koningin Mathilde naar Verenigde Naties in New York (22/04/2018 - Metro)
  Van maandag 23 tot woensdag 25 april zullen de koning en koningin een werkbezoek brengen aan de Verenigde Naties (VN) in New York. Ze worden daarbij begeleid door vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Dat meldt het kabinet-Reynders. Het bezoek volgt op de uitnodiging van de voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN, Miroslav Lajcák, die een vergadering op hoog niveau organiseert over vredesopbouw en duurzame vrede. Tijdens dit evenement, dat twee dagen duurt, zullen de geleverde inspanningen worden geëvalueerd. Dat biedt nieuwe kansen om het werk van de VN op dat vlak nog te versterken. De aanwezigheid van het koningspaar en de minister bij de Verenigde Naties is ook de kans om de troeven van België als niet-permanent lid van de VN-Veiligheidsraad in 2019-2020 in de kijker te zetten. De campagne werd door minister Reynders in oktober 2015 in het bijzijn van de koning en de koningin op gang getrokken. Ze loopt door tot 8 juni, wanneer de Algemene Vergadering van de VN de nieuwe leden kiest. Er komen twee zetels vrij voor de landen van de regionale groep waartoe België behoort. Ook Duitsland en Israël zijn kandidaat. De uiteenzettingen van het koningspaar en van Didier Reynders in New York zijn een gelegenheid om prioriteiten van België bij de VN te onderstrepen. bron: Belga Het bericht Koning Filip en koningin Mathilde naar Verenigde Naties in New York verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Macron ontmoet Trump in New York (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron heeft maandag in de marge van de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York een onderhoud met...
  [naar artikel]
 34. LIVE. Burgemeester Charkiv: gewonde bij nachtelijke Russische droneaanvallen op stad en studentenflat (01/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky reist in september waarschijnlijk naar New York om er de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Verwacht wordt dat hij er de krijtlijnen voor een ‘vredesformule’ zal voorstellen. De burgemeester van Charkiv, de tweede grootste stad van Oekraïne, zegt in de nacht van maandag op dinsdag op Telegram dat zijn stad getroffen is door Russische droneaanvallen, daarbij zou een gewonde zijn gevallen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 35. Reynders dringt aan op consulaire bijstand voor gearresteerde Belgische studente in Nicaragua (29/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York de zaak...
  [naar artikel]
 36. China en VS grote afwezigen op klimaattop VN in New York (20/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  China en de Verenigde Staten, de twee grootste CO2-uitstoters ter wereld, zullen woensdag afwezig zijn als sprekers op de Climate Ambition Summit, een klimaattop die tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York wordt gehouden.
  [naar artikel]
 37. Reynders dringt in New York aan op inclusieve en open Congolese verkiezingen (27/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York bij zijn...
  [naar artikel]
 38. België krijgt opnieuw zitje in Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (11/10/2022 - VRT NWS)
  België zit van 2023 tot en met 2025 in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC). De kandidatuur van ons land is goedgekeurd op de Algemene Vergadering van de VN in New York. Federaal minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) reageert tevreden.
  [naar artikel]
 39. LIVE: Donald Trump spreekt de Verenigde Naties toe (25/09/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump spreekt vandaag in New York de algemene vergadering toe van de Verenigde Naties. Het is zijn tweede toespraak voor de VN, de vorige deed veel stof opwaaien. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 40. LIVE. “Wolkenkrabber in Moskou geraakt door drone”- Burgemeester Charkiv: gewonde bij nachtelijke Russische droneaanvallen op stad en studentenflat (01/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky reist in september waarschijnlijk naar New York om er de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Verwacht wordt dat hij er de krijtlijnen voor een ‘vredesformule’ zal voorstellen. De burgemeester van Charkiv, de tweede grootste stad van Oekraïne, zegt in de nacht van maandag op dinsdag op Telegram dat zijn stad getroffen is door Russische droneaanvallen, daarbij zou een gewonde zijn gevallen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 41. Premier Michel en drie ministers richting New York voor VN-vergadering (23/09/2018 - Knack)
  Vanaf 2019 is België een van de niet-permanente leden van de VN-veiligheidsraad. Daarom trekken de eerste minister en drie collega's deze week naar de algemene vergadering in New York om de banden aan te halen.
  [naar artikel]
 42. Ruim 80 procent minder Russische diamant in Antwerpse diamantsector door boycot Verenigde Staten  (21/11/2022 - VRT NWS)
  De invoer van Russische diamant is met 83 procent gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt cijfers van de Nationale Bank. Reden: door een boycot van de Russische diamant die de Verenigde Staten eerder invoerde, kopen Belgische bedrijven minder diamant in Rusland. En die boycot heeft natuurlijk alles te maken met de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 43. Algemene Vergadering VN stemt voor Russische herstelbetalingen aan Oekraïne (14/11/2022 - VRT NWS)
  De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft een resolutie goedgekeurd die de basis legt voor herstelbetalingen van Rusland aan Oekraïne. 94 landen stemden voor de resolutie, waarmee de nodige tweederdemeerderheid gehaald werd.
  [naar artikel]
 44. Algemene Vergadering VN stemt voor Russische herstelbetalingen aan Oekraïne (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft een resolutie goedgekeurd die de basis legt voor herstelbetalingen van Rusland aan Oekraïne. 94 landen stemden voor de resolutie, waarmee de nodige tweederdemeerderheid gehaald werd.
  [naar artikel]
 45. Jill Peeters helpt VN nadenken over klimaat (18/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen begint in New York de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Verschillende wereldleiders komen bij elkaar om de agenda voor het
  [naar artikel]
 46. Pessimisme troef in New York, waar wereldleiders bijeen zijn: Macron geeft donderspeech tegen Rusland, VN-baas Guterres waarschuwt voor “de winter van wereldwijde ontevredenheid” (21/09/2022 - Express)
  Vrijdag spreekt premier Alexander De Croo (Open Vld) de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe, die deze week voor het eerst in drie jaar opnieuw staatshoofden en regeringsleiders bijeen brengt in New York. De sfeer is uiterst donker, zeker nu de Russische president Vladimir Poetin het conflict in Oekraïne nog wil escaleren. België kwam […]
  [naar artikel]
 47. Klimaat hoofdonderwerp VN-top, geopolitieke spanningen achter de schermen (22/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De 193 lidstaten van de Verenigde Naties blazen vanaf maandag verzamelen in New York voor de 74ste Algemene Vergadering van de VN. Tijdens de...
  [naar artikel]
 48. Koningin Mathilde in New York: “Universele gezondheidsdekking moet ook echt universeel zijn” (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde heeft in New York, in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, het gebrek aan toegang tot kwalitatieve zorg...
  [naar artikel]
 49. Scholz klaagt in New York "schaamteloos imperialisme" van Rusland aan (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin zal zijn “imperialistische ambities” alleen opgeven na een nederlaag in Oekraïne. Dat zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Om de wereld veiliger te maken moet Oekraïne daarom met man en macht geholpen worden de Russische aanval af te slaan. Een door Rusland gedicteerde vrede is volgens Scholz onacceptabel.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy