De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Groen dilemma: Europese Rekenkamer wijst op keerzijden bij uitbouw windparken op zee

Knack

18/09/2023 - 20:44

Het uitbouwen van offshore-installaties als windmolenparken kan een manier zijn om de Europese Unie energieonafhankelijk te maken, maar de technologie heeft enkele belangrijke keerzijden. Zo kan ze schadelijk zijn voor het zeemilieu, maar ook voor sociaaleconomische problemen zorgen. Daarvoor waarschuwt de Europese Rekenkamer maandag in een nieuw rapport. The post Groen dilemma: Europese Rekenkamer wijst op keerzijden bij uitbouw windparken op zee appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rekenkamer twijfelt aan financiering Europese plannen om van Russische energie af te raken (26/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Rekenkamer is er niet van overtuigd dat de plannen van de Europese Commissie zullen volstaan om Europa tegen 2030 onafhankelijk te maken van fossiele brandstoffen uit Rusland. De financiering van het zogenaamde RePowerEU-programma is mogelijk ontoereikend, waarschuwt de Rekenkamer.
  [naar artikel]
 2. Turtelboom is Belgisch kandidaat-lid voor Europese Rekenkamer (04/01/2018 - De Standaard)
  De federale ministerraad heeft woensdag oud-minister Annemie Turtelboom (Open VLD) voorgedragen als kandidaat-lid van de Europese Rekenkamer. Dat heeft de woordvoerder van premier Charles Michel (MR) gemeld. Turtelboom volgt bij de Europese Rekenkamer de in opspraak gekomen Karel Pinxten op.
  [naar artikel]
 3. Turtelboom is Belgisch kandidaat-lid voor Europese Rekenkamer (03/01/2018 - De Standaard)
  De federale ministerraad heeft woensdag oud-minister Annemie Turtelboom (Open VLD) voorgedragen als kandidaat-lid van de Europese Rekenkamer. Dat heeft de woordvoerder van premier Charles Michel (MR) gemeld. Turtelboom volgt bij de Europese Rekenkamer de in opspraak gekomen Karel Pinxten op.
  [naar artikel]
 4. Europese Rekenkamer wil dat ECB bankentoezicht aanscherpt (12/05/2023 - De Tijd)
  08:21 De Europese Centrale Bank moet van de 110 grootbanken waar ze toezicht op houdt meer garanties vragen dat ze hun kredietrisico's goed beheren, vindt de Europese Rekenkamer. Voor banken met een hoger r...
  [naar artikel]
 5. Turtelboom neemt eerste horde voor Europese Rekenkamer (20/02/2018 - VRT NWS)
  De Commissie Begrotingscontrole van het Europees Parlement heeft het licht op groen gezet voor de kandidatuur van Annemie Turtelboom (Open VLD) als lid van de Europese Rekenkamer. De oud-minister doorstond een hoorzitting en neemt daarmee een eerste horde in de procedure. 
  [naar artikel]
 6. Europese Rekenkamer kritisch voor EU-budget: te veel fouten met Europese subsidies (10/11/2020 - VRT NWS)
  De Europese Rekenkamer heeft gecontroleerd of het budget van de Europese Unie in 2019 wel goed besteed werd. Omdat er te veel fouten zijn vastgesteld, geeft de Rekenkamer een afkeurend oordeel voor de uitgaven. Het gaat niet zozeer om gevallen van fraude. Vaak gaakt het om projecten die eigenlijk niet gesubsidieerd hadden mogen worden.
  [naar artikel]
 7. Europese Rekenkamer eist 150.000 euro terug van Karel Pinxten (30/01/2019 - VRT NWS)
  De Europese Rekenkamer eist 150.000 euro terug van Open VLD-politicus Karel Pinxten. Dat schrijft De Standaard. De aanleiding is een onderzoek van het Europese antifraudeagentschap na een klacht. Daaruit bleek dat Pinxten gesjoemeld zou hebben met reisvergoedingen toen hij lid was van de Rekenkamer. 
  [naar artikel]
 8. IN BEELD. Dit zijn de leukste dilemma’s op dinsdag (14/11/2017 - Metro)
  Dilemma op Dinsdag is het leukste spel om het begin van de week door te komen. Wij hebben daarom op deze toepasselijke dag voor jou de leukste vraagstukken verzameld. Sinds 2013 schotelen de grapjassen achter de Facebookpagina Dilemma op Dinsdag ons elke week een heerlijk dilemma voor. Het concept is simpel: je krijgt twee situaties voorgeschoteld die even (on)aantrekkelijk zijn en je móét kiezen. Ideaal om te weten waar de prioriteiten van je crush, familieleden of vrienden liggen. 1 of 20 Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Facebook / Dilemma op Dinsdag Lees ook : Hartverscheurende festivaldilemma’s
  [naar artikel]
 9. Annemie Turtelboom voorgedragen als lid Europese Rekenkamer (03/01/2018 - Knack)
  Oud-minister Annemie Turtelboom (Open Vld)is voorgedragen als kandidaat-lid van de Europese Rekenkamer. Turtelboom zou bij de Europese Rekenkamer Karel Pinxten opvolgen.
  [naar artikel]
 10. Europese Rekenkamer wordt gehoord na aantijgingen over misbruik (29/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Rekenkamer verdedigt zich morgen in het Europees Parlement tegen aantijgingen over misstanden en slecht beheer bij de instelling die moet waken over de financiën van de Europese Unie.
  [naar artikel]
 11. Europese Rekenkamer bekritiseert efficiëntie Europese steun aan vluchtelingen (13/11/2018 - Knack)
  De Europese steun voor de opvang van Syrische vluchtelingen in Turkije kan volgens de Europese Rekenkamer duidelijk efficiënter. Ongeveer de helft van de gefinancierde humanitaire projecten hebben tot dusver niet het geplande effect, klinkt het dinsdag in een rapport.
  [naar artikel]
 12. Europese Rekenkamer geeft grenswacht Frontex een onvoldoende (07/06/2021 - De Tijd)
  17:44 De Europese Rekenkamer betwijfelt of Frontex in staat is het toezicht op de buitengrenzen van de Unie doeltreffend uit te voeren.
  [naar artikel]
 13. Turtelboom voorgedragen als lid van Europese Rekenkamer (03/01/2018 - VRT NWS)
  De ministerraad draagt oud-minister Annemie Turtelboom (Open VLD) voor als kandidaat-lid van de Europese Rekenkamer. Dat heeft VRT NWS vernomen in regeringskringen.
  [naar artikel]
 14. Europese Rekenkamer: 'Luchtvervuiling is het grootste gezondheidsrisico in de Europese Unie' (11/09/2018 - Knack)
  Europa doet onvoldoende om de gezondheid van de burgers te beschermen tegen luchtvervuiling, stelt de Europese Rekenkamer. De EU-richtlijn is verouderd, de implementatie gebrekkig en de burger krijgt onvoldoende informatie.
  [naar artikel]
 15. Inspanningen Europese Commissie voor uitbouw rechtsstaat in Westelijke Balkan waren “verspilling van geld” (12/01/2022 - Express)
  De Europese Commissie moet meer inspanningen doen om de hervormingen van de rechtsstaat in de Westelijke Balkan door te drukken. Dat is de conclusie van een rapport van de Europese Rekenkamer. Daarin wordt beklemtoond dat de aanzienlijke budgetten die de Europese Unie aan de aanpak van het probleem heeft besteed, niet succesvol zijn. In het […]
  [naar artikel]
 16. Europese Rekenkamer eist 150.000 euro terug van Pinxten (30/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Brussel/PeltKarel Pinxten (Open Vld) zou als lid van de Europese Rekenkamer gesjoemeld hebben met reisvergoedingen. De Reken­kamer, die de betrouwbaarheid van de begrotingen van Europese instellingen onderzoekt, zou nu zo’n 150.000 euro terugvorderen en stapt naar het Europees Hof van Justitie.
  [naar artikel]
 17. Rekenkamer EU laakt 27 nationale elektriciteitsmarkten (31/01/2023 - De Tijd)
  20:09 De regelgeving, de belastingen en de prijzen op de Europese interne markt voor elektriciteit blijven zeer uiteenlopend, zegt de Rekenkamer van de Europese Unie. 'De integratie van de markt is noodzake...
  [naar artikel]
 18. Europese Rekenkamer bekritiseert efficiëntie Europese steun aan vluchtelingen (13/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Europese steun voor de opvang van Syrische vluchtelingen in Turkije kan volgens de Europese Rekenkamer duidelijk efficiënter. Ongeveer de helft van de gefinancierde humanitaire projecten hebben tot dusver niet het geplande effect, klinkt het dinsdag in een rapport. De middelen kunnen beter ingezet worden.
  [naar artikel]
 19. Europese Rekenkamer eist 150.000 euro terug van Karel Pinxten (30/01/2019 - Knack)
  Klaus-Heiner Lehne, de voorzitter van de Europese Rekenkamer heeft dinsdag verklaard dat hij naar het Europees Hof van Justitie stapt tegen Karel Pinxten, die van 2006 tot 2018 het Belgische lid was. De aanleiding is een onderzoek van het Europese antifraudeagentschap (Olaf).
  [naar artikel]
 20. Europese Rekenkamer kritisch voor kostprijs Seine-Scheldeproject (16/06/2020 - De Tijd)
  19:50 De EU-lidstaten kozen in 2013 een reeks verkeerscorridors die tegen 2030 operationeel moeten zijn. De Europese Rekenkamer fileert in een rapport acht van die miljardenprojecten, waaronder het voor de ...
  [naar artikel]
 21. Europese Rekenkamer: "Europese financiële bijstand voor Turkije had slechts beperkte impact" (14/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese pre-toetredingssteun voor Turkije heeft slechts een beperkt effect gehad. Dat schrijft de Europese Rekenkamer, die de uitgaven van de...
  [naar artikel]
 22. Europese Rekenkamer eist 150.000 euro terug van Karel Pinxten (30/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Klaus-Heiner Lehne, de Duitse voorzitter van de Europese Rekenkamer verklaart dat zijn instelling naar het Europees Hof van Justitie stapt tegen Karel Pinxten, die van 2006 tot 2018 het Belgische lid was. De aanleiding is een onderzoek van het Europese antifraudeagentschap (Olaf) na een klacht in 2017.
  [naar artikel]
 23. Turtelboom maakt zich op voor mandaat bij Europese Rekenkamer (20/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De regering droeg eerder de vroegere Open Vld-minister Annemie Turtelboom voor als kandidaat-lid van de Europese Rekenkamer. De...
  [naar artikel]
 24. EU-Rekenkamer: 'Europese financiële bijstand voor Turkije had slechts beperkte impact' (14/03/2018 - Knack)
  De Europese pretoetredingssteun voor Turkije heeft slechts een beperkt effect gehad. Dat schrijft de Europese Rekenkamer, die de uitgaven van de Europese instellingen controleert, woensdag in een nieuw rapport. De steun was goed ontworpen, maar speelde onvoldoende in op enkele fundamentele behoeften, vooral op het vlak van de rechtsstaat.
  [naar artikel]
 25. Europese Rekenkamer eist 150.000 euro terug van Karel Pinxten (30/01/2019 - Metro)
  Klaus-Heiner Lehne, de Duitse voorzitter van de Europese Rekenkamer heeft gisteren verklaard dat zijn instelling naar het Europees Hof van Justitie stapt tegen Karel Pinxten, die van 2006 tot 2018 het Belgische lid was. De aanleiding is een onderzoek van het Europese antifraudeagentschap (Olaf) na een klacht in 2017. Dat melden De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag. Olaf concludeerde dat Pinxten dienstreizen maakte, zendingsvergoedingen inde en chauffeurs gebruikte zonder dat dat in het belang was van de Rekenkamer. Er zouden ook nog ­dure flessen wijn zijn aangekocht. De Rekenkamer wil nu een bedrag terugvorderen van 150.000 euro. Lehne zei ook dat er intussen maatregelen zijn genomen om dit soort feiten in de toekomst te vermijden. Pinxten wilde aan de Mediahuis-kranten geen commentaar geven op het nieuws. bron: Belga Het bericht Europese Rekenkamer eist 150.000 euro terug van Karel Pinxten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. "Geen ambitieuze normen en te weinig focus op de dringende problemen": Europese Rekenkamer scherp voor bodembeleid Europese landen (10/07/2023 - VRT NWS)
  Als het aankomt op bodembescherming, dan is er nog veel marge voor verbetering bij de lidstaten van de Europese Unie. Dat concludeert de Europese Rekenkamer in een nieuw rapport waarin het bekeek hoe de lidstaten omgaan met o.a. landbouwgrond en mest en hoe Europees geld wordt gebruikt om de toestand te verbeteren.
  [naar artikel]
 27. Europese Rekenkamer: “De burger, niet de vervuiler, draait meestal op voor saneringskosten” (05/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De belastingbetaler wordt te vaak gedwongen om te betalen voor het opruimen van schade aan het milieu, terwijl de verantwoordelijke bedrijven de kosten ontduiken. Dat zegt de Europese Rekenkamer in een rapport dat vandaag werd gepubliceerd.
  [naar artikel]
 28. EU-rekenkamer vernietigend over grenswacht Frontex (07/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese grens- en kustwacht Frontex is niet in staat effectief de illegale immigratie en grensoverschrijdende criminaliteit aan de Europese buitengrenzen te bestrijden. Ook is het agentschap onvoldoende voorbereid op nieuwe opdrachten, zoals ondersteuning bij het terugsturen van illegale migranten naar hun thuisland, constateert de Europese Rekenkamer in een vernietigend rapport.
  [naar artikel]
 29. Rekenkamer EU slaat alarm over toezicht op Europese Centrale Bank (14/01/2019 - Knack)
  Het Europees Parlement moet actie ondernemen om ervoor te zorgen dat de Europese Centrale Bank (ECB) alle documenten rond bankentoezicht beschikbaar stelt, zodat de bank in Frankfurt beter kan worden gecontroleerd. De Europese Rekenkamer roept daartoe op in een brief aan het parlement.
  [naar artikel]
 30. Twijfels EU-rekenkamer over succes afbouwplan Russische energie (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Rekenkamer zet vraagtekens bij de kans van slagen van de Europese plannen om voor 2030 met een strategische, Europese aanpak onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen uit Rusland. Er zitten volgens de rekenmeesters veel haken en ogen aan de financiering en uitvoering van het ‘REPowerEU’ gedoopte plan van de Europese Commissie. Ze waarschuwen dat het totale bedrag aan daadwerkelijk beschikbare middelen mogelijk ontoereikend is om de benodigde investeringen te dekken.
  [naar artikel]
 31. Europese Rekenkamer kritisch over aanpak migratie: ‘80 procent van wie moet vertrekken, blijft toch’ (15/09/2021 - De Morgen)
  De afgelopen vijf jaar heeft de Europese Unie illegale migratie eerder aangemoedigd dan afgeremd, stelt de Europese Rekenkamer. Uit haar onderzoek blijkt dat minder dan een op de vijf mensen die zonder de juiste papieren de EU is binnengekomen, weer wordt teruggestuurd.
  [naar artikel]
 32. Rekenkamer: Europese steun aan Syrische vluchtelingen in Turkije kan efficiënter (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese steun voor de opvang van Syrische vluchtelingen in Turkije kan volgens de Europese Rekenkamer duidelijk efficiënter. Ongeveer de helft...
  [naar artikel]
 33. Hoogspanningslijn stelt Demir voor lastig dilemma en haar beslissing ga je mogelijk in je portemonnee voelen (21/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  De discussie over de Ventilus-hoogspanningskabel door West-Vlaanderen, die de elektriciteit van de windparken op zee naar het binnenland moet krijgen, gaat naar een climax. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) staat voor een stekelig dilemma.
  [naar artikel]
 34. EU-Rekenkamer twijfelt aan succes afbouwplan Russische energie (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Rekenkamer zet vraagtekens bij de kans van slagen van de Europese plannen om voor 2030 met een strategische, Europese aanpak onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen uit Rusland. Er zitten volgens de rekenmeesters veel haken en ogen aan de financiering en uitvoering van het ‘REPowerEU’-plan van de Commissie. Ze waarschuwen dat de beschikbare middelen mogelijk ontoereikend zijn om de investeringen te dekken.
  [naar artikel]
 35. Rekenkamer EU slaat alarm over toezicht op ECB (14/01/2019 - De Morgen)
  Het Europees Parlement moet actie ondernemen om ervoor te zorgen dat de Europese Centrale Bank (ECB) alle documenten rond bankentoezicht beschikbaar stelt, zodat de bank in Frankfurt beter kan worden gecontroleerd. De Europese Rekenkamer roept daartoe op in een brief aan het parlement.
  [naar artikel]
 36. Gemeenschappelijk elektriciteitsnet onder Noordzee cruciaal voor Europese energiezekerheid (03/06/2022 - Express)
  Een aantal Noord-Europese landen voert momenteel gesprekken voor de uitbouw van een gemeenschappelijk elektriciteitsnet onder de Noordzee. Dat netwerk zou moeten toelaten om in de toekomst offshore windparken met elkaar te verbinden. Die oplossing moet volgens experts de Europese energiezekerheid kunnen versterken. Geïnteresseerde partijen merken echter op dat de plannen met een aantal hindernissen – […]
  [naar artikel]
 37. Europese Rekenkamer waarschuwt voor groeiende Chinese invloed (10/09/2020 - Express)
  Vijftien lidstaten van de Europese Unie hebben met China controversiële samenwerkingsakkoorden gesloten. De projecten blijken in te druisen tegen het... The post Europese Rekenkamer waarschuwt voor groeiende Chinese invloed appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. De keerzijden van de succesvolle staatsbon: waarschijnlijk duurdere leningen en amper hogere spaarrentes (01/09/2023 - VRT NWS)
  Er is afgelopen week al voor meer dan 22 miljard euro ingetekend op de staatsbon. Maandag maakt het Agentschap van de Schuld het definitieve bedrag bekend, maar de staatsbon is hoe dan ook de succesvolste ooit. Het levert honderdduizenden Belgen volgend jaar een hoger rendement op dan het geld op hun spaarrekening te laten staan. Wat zijn de gevolgen en keerzijden van het succes?
  [naar artikel]
 39. België bij slechtste leerlingen van Europese klas voor uitrol 5G (24/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De kans dat België de Europese doelstelling haalt om tegen 2025 5G uitgerold te krijgen in alle stedelijke gebieden en op alle belangrijke transportroutes, is maar klein. Die inschatting maakt de Europese Rekenkamer in een audit van de implementatie van 5G-netwerken door de EU-lidstaten. Slechts over vier andere landen is de Rekenkamer even pessimistisch.
  [naar artikel]
 40. Europese Rekenkamer: ‘Biodiversiteit Middellandse Zee wordt onvoldoende beschermd’ (26/11/2020 - Express)
  De inspanningen van de autoriteiten om de zeeën van de Europese Unie te beschermen, lukken er niet in het verlies... The post Europese Rekenkamer: ‘Biodiversiteit Middellandse Zee wordt onvoldoende beschermd’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Europese Rekenkamer geeft opnieuw afkeurend oordeel over uitgaven lidstaten (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het tweede jaar op rij heeft de Europese Rekenkamer een "afkeurend oordeel" gegeven over de uitgaven van de Europese Unie, zo blijkt vandaag uit het jaarverslag over het begrotingsjaar 2020. Ook blijven de lidstaten grote moeite ondervinden om de Europese fondsen tijdig te absorberen. Zo is voor België nog 1,37 miljard euro beschikbaar.
  [naar artikel]
 42. Rekenkamer: Europese steun aan Syrische vluchtelingen in Turkije kan efficiënter (13/11/2018 - De Morgen)
  De Europese steun voor de opvang van Syrische vluchtelingen in Turkije kan volgens de Europese Rekenkamer duidelijk efficiënter. Ongeveer de helft van de gefinancierde humanitaire projecten hebben tot dusver niet het geplande effect, klinkt het vandaag in een rapport. De middelen kunnen beter ingezet worden.
  [naar artikel]
 43. België bij slechtste leerlingen van Europese klas voor uitrol 5G (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kans is maar klein dat België de Europese doelstelling haalt om tegen 2025 5G uitgerold te krijgen in alle stedelijke gebieden en op alle belangrijke transportroutes. Die inschatting maakt de Europese Rekenkamer in een audit van de implementatie van 5G-netwerken door de EU-lidstaten. Maar over vier andere landen is de Rekenkamer even pessimistisch.
  [naar artikel]
 44. Windparken op zee verhogen de koolstofopslag in zeebodems (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Windparken op zee hebben een significant effect op het mariene leven eromheen. In en rond de windparken vormen zich kunstmatige ‘riffen’ die koolstof omzetten in organisch materiaal. Dat blijkt uit Belgisch-Nederlands onderzoek.
  [naar artikel]
 45. EU-Rekenkamer velt opnieuw afkeurend oordeel over Europese uitgaven (13/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Rekenkamer heeft voor het derde jaar op rij een afkeurend oordeel geveld over de uitgaven van de Europese Unie. De auditeurs hebben opnieuw te veel fouten in de betalingen aangetroffen en dan vooral op domeinen waar de lidstaten mee verantwoordelijk zijn voor het goede beheer van het geld, zo blijkt donderdag uit het jaarverslag.
  [naar artikel]
 46. Oud-lid Europese Rekenkamer Karel Pinxten (Open Vld) misbruikte onkosten en verliest tweederde pensioenrechten (30/09/2021 - De Morgen)
  Karel Pinxten (69) heeft gehandeld in strijd met zijn verplichtingen als lid van de Europese Rekenkamer. Dat heeft het Europese Hof van Justitie geoordeeld. De vroegere Belgische minister verliest twee derde van zijn pensioenrechten.
  [naar artikel]
 47. Voormalig minister Karel Pinxten verliest deel van pensioen na gesjoemel bij Rekenkamer, oordeelt Europees Hof (30/09/2021 - VRT NWS)
  Voormalig Open VLD-politicus Karel Pinxten verliest twee derde van zijn pensioenrechten. Dat heeft het Europees Hof geoordeeld. Als lid van de Europese Rekenkamer maakte Pinxten jarenlang misbruik van geld van de instelling. Het is de eerste keer dat de Rekenkamer sancties vroeg tegen een voormalig lid.
  [naar artikel]
 48. Opnieuw afkeurend oordeel van Rekenkamer over Europese uitgaven, België liet 1,37 miljard liggen (26/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Voor het tweede jaar op rij heeft de Europese Rekenkamer een “afkeurend oordeel” gegeven over de uitgaven van de Europese Unie, zo blijkt dinsdag uit het jaarverslag over het begrotingsjaar 2020. Ook blijven de lidstaten grote moeite ondervinden om de Europese fondsen tijdig te absorberen. Zo is voor België nog 1,37 miljard euro beschikbaar.
  [naar artikel]
 49. Europees Parlement stemt in met kandidatuur Turtelboom voor Europese Rekenkamer (01/03/2018 - VRT NWS)
  Deze middag keurde het Europees Parlement de kandidatuur van Annemie Turtelboom (Open VLD) voor lidmaatschap van de Europese Rekenkamer goed. Het is nu aan de Raad van de Europese Unie om finaal de kandidatuur goed te keuren. 
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy