De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Olifanten uit nationaal park Zimbabwe massaal op weg naar Botswana door watergebrek

Het Belang van Limburg

18/09/2023 - 21:07

Olifanten en buffels uit het Hwange-park, het grootste nationaal park van Zimbabwe, trekken massaal naar buurland Botswana. De reden voor de massamigratie is een gebrek aan water, zo meldt de Zimbabwe Parks & Wildlife Management Authority maandag. Het is niet ongewoon dat de dieren andere oorden opzoeken, maar dit jaar verloopt de trek bijzonder vroeg, volgens woordvoerder Tinashe Farawo. Door een gebrek aan regen staan de natuurlijke waterpoelen nu eerder in het jaar droog dan normaal.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Massa olifanten uit Zimbabwe onderweg naar Botswana, op zoek naar water en dat is veel vroeger dan anders (19/09/2023 - VRT NWS)
  Grote groepen olifanten en andere wilde dieren zijn ongewoon vroeg voor de tijd van het jaar op weg van Zimbabwe naar buurland Botswana. De dieren uit Hwange National Park zijn op zoek naar water, na een periode van erge droogte. Het gaat om de grootste groep dieren die uit het park wegtrekt in vier jaar. "Ik kan niet zeggen of het er honderden of duizenden zijn, maar het zijn er veel", zegt een woordvoerder.
  [naar artikel]
 2. Olifanten sterven massaal door watertekort (01/12/2019 - VRT NWS)
  In Zimbabwe zijn in het natuurpark Hwange in zo'n twee maanden tijd al zeker 200 olifanten om het leven gekomen door extreme droogte. Hwange ligt in het westen van Zimbabwe, aan de grens met Botswana. De dieren zijn er afhankelijk van waterpoelen die kunstmatig worden bijgevuld en door de droogte lukt dat niet goed.
  [naar artikel]
 3. Zimbabwe wil honderden olifanten verhuizen wegens droogte (11/11/2019 - Metro)
  Zimbabwe wil 600 olifanten en ander wild verhuizen van het door droogte getroffen zuiden van het land naar andere wildparken. Het Afrikaanse land heeft te kampen met de ergste droogte sinds decennia. Zimbabwe telt naar schatting 80.000 olifanten, het hoogste aantal in de regio na Botswana. Er stierven dit jaar al 105 olifanten als gevolg van de droogte. Door een massale verhuis hoopt het land nog meer sterfte onder de olifanten te voorkomen. Zeshonderd olifanten zullen worden verhuisd vanuit de zuidelijke regio Chiredzi, aldus een woordvoerder van de Zimbabwaanse dienst voor wildbeheer. Dat is de regio die het zwaarst wordt getroffen door de droogte. Ook andere dieren zullen meeverhuizen, onder meer leeuwen, wilde honden, antilopes en giraffen. bron: Belga Het bericht Zimbabwe wil honderden olifanten verhuizen wegens droogte verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Botswana verkoopt vergunningen om bijna 300 olifanten te doden (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Botswana is van plan om bij de opening van het jachtseizoen in april vergunningen af te leveren voor de jacht op 294 olifanten. Volgens Kabelo Senyatso, de directeur van het nationaal park die verantwoordelijk is voor de vergunningen, zullen deze worden verkocht aan safaribedrijven die in het Oost-Afrikaanse land actief zijn en vervolgens ter beschikking worden gesteld aan internationale trofeejagers.
  [naar artikel]
 5. Opnieuw twaalf dode olifanten aangetroffen in Zimbabwe (28/09/2020 - VRT NWS)
  In Zimbabwe zijn opnieuw opnieuw twaalf olifanten dood aangetroffen. Waarschijnlijk zijn ze bezweken aan een bacterie, mogelijk dezelfde die eerder al verantwoordelijk zou zijn geweest voor de dood van soortgenoten in Zimbabwe en vooral in buurland Botswana.
  [naar artikel]
 6. VIDEO. Kudde olifanten zet nationaal park op stelten (24/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bezoekers en boswachters van een nationaal park in Thailand werden dinsdag op een zeldzaam, maar gevaarlijk schouwspel getrakteerd toen een kudde olifanten over een weg door het bos trok.
  [naar artikel]
 7. In Botswana mag er opnieuw op olifanten gejaagd worden (23/05/2019 - Metro)
  In Botswana mag er opnieuw gejaagd worden op olifanten. Het verbod op de jacht zorgde voor een toenemend aantal conflicten tussen de mens en het dier, zo heeft het ministerie van Milieu laten weten. Omdat hun natuurlijke habitat krimpt, gaan olifanten steeds vaker over tot het doden van vee en het vernielen van oogsten. Botswana heeft met ongeveer 130.000 de grootste populatie olifanten van heel Afrika. Minder safaritoeristen Een door de regering opgerichte commissie adviseerde eerder dit jaar al om het verbod op de olifantenjacht op te heffen. Mogelijk komen nu minder safaritoeristen naar Botswana. Het land heeft een goede reputatie inzake natuurbescherming. Lees ook : VIDEO. Schattige olifant niest het stof van z’n lijf Het bericht In Botswana mag er opnieuw op olifanten gejaagd worden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Tientallen olifanten gestroopt in reservaat in Botswana (03/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 80 olifanten zouden gedood zijn in een reservaat in Botswana. Dat meldt de organisatie Elephants Without Borders (Olifanten Zonder...
  [naar artikel]
 9. Botswana overweegt plezierjacht op olifanten weer toe te staan (16/07/2018 - De Morgen)
  Botswana overweegt de plezierjacht op olifanten weer toe te staan, omdat de wilde dieren te vaak de oogst van kleine boeren opeten. In Botswana leven volgens natuurbeschermers zeker 130.000 olifanten, een derde van de Afrikaanse olifantenpopulatie.
  [naar artikel]
 10. Botswana laat olifantenjacht opnieuw toe (23/05/2019 - Metro)
  In Botswana mag er opnieuw gejaagd worden op olifanten. Het verbod op de jacht zorgde voor een toenemend aantal conflicten tussen de mens en het dier, zo heeft het ministerie van Milieu laten weten. Omdat hun natuurlijke habitat krimpt, gaan olifanten steeds vaker over tot het doden van vee en het vernielen van oogsten. Botswana heeft met ongeveer 130.000 exemplaren de grootste populatie olifanten van heel Afrika. Een door de regering opgerichte commissie adviseerde eerder dit jaar al om het verbod op de olifantenjacht op te heffen. Mogelijk komen nu minder safaritoeristen naar Botswana. Het land heeft een goede reputatie inzake natuurbescherming. Bron: Belga   Het bericht Botswana laat olifantenjacht opnieuw toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Olifanten vertrappelen twee mensen in Botswana (15/06/2019 - Metro)
  In Botswana hebben olifanten de afgelopen week twee mensen vertrappeld. Dat maakte het ministerie van Milieu bekend. In het noorden van het land is een man die woensdag op weg was naar een begrafenis, vertrappeld door een olifant. Een andere dorpsbewoner kwam donderdag om het leven in het centrum van het land. De bevolking krijgt de raad zo voorzichtig mogelijk te zijn om een aanval door olifanten te beperken. In Botswana leven ongeveer 130.000 olifanten, of bijna een derde van alle olifanten in Afrika. Nationale parken in het land zijn niet omheind, waardoor het vaker tot incidenten kan komen tussen wilde dieren en mensen. In het land woedt intussen een hevig debat over de bescherming van olifanten. De regering wil in een beperkte mate de jacht op olifanten toelaten, omdat ze talrijk aanwezig zijn en vanwege de schade die ze veroorzaken. Jaarlijks zou de regering zo tot 400 jachtvergunningen uitgeven. De verontwaardiging van dierenrechtenactivisten wees de regering af als “begrijpelijk maar misplaatst”. bron: Belga Het bericht Olifanten vertrappelen twee mensen in Botswana verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Stropers slachten 87 olifanten in Botswana om hun ivoren slagtanden te kunnen verkopen (03/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  In een natuurreservaat in Botswana zijn de karkassen van 87 olifanten teruggevonden. Alle dieren zijn gedood voor hun slagtanden. Een strooppartij van die grootte is ongezien, zo zeggen natuurbeschermers van Olifanten Zonder Grenzen aan BBC.
  [naar artikel]
 13. Meer dan 160 olifanten sterven mysterieuze dood in Botswana (16/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Botswana, in het zuiden van Afrika, beroert de mysterieuze dood van meerdere olifanten de gemoederen. Volgens cijfers van de lokale autoriteiten stierven de voorbije maand in de noordwestelijk gelegen Okavango-delta zeker 162 olifanten.
  [naar artikel]
 14. Botswana jaagt binnenkort weer op olifanten (23/05/2019 - VRT NWS)
  In Botswana, in zuidelijk Afrika, mag binnenkort weer op olifanten gejaagd worden. Dat heeft de regering bekendgemaakt. Het verbod wordt opgeheven omdat er volgens de overheid steeds meer conflicten zijn tussen mensen en olifanten.
  [naar artikel]
 15. Zimbabwe verkocht bijna 100 olifanten aan China en Dubai wegens overbevolking nationale parken (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zimbabwe telt te veel olifanten en dat heeft volgens een woordvoerder van het agentschap voor wild leven in het land grote gevolgen. De olifanten...
  [naar artikel]
 16. Tientallen olifanten gestroopt in reservaat in Botswana (03/09/2018 - De Morgen)
  Meer dan 80 olifanten zouden gedood zijn in een reservaat in Botswana. Dat meldt de organisatie Elephants Without Borders (Olifanten Zonder Grenzen), die het reservaat vanuit de lucht observeert en onderzoekt. De organisatie spreekt van een van de grootste strooppartijen ooit.
  [naar artikel]
 17. Botswana veilt 'pakketten' voor jacht op olifanten (07/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Botswana worden voor het eerst sinds de afschaffing van het jachtverbod op olifanten zeven 'jachtpakketten' geveild. Kopers krijgen een...
  [naar artikel]
 18. Zimbabwe wil honderden olifanten verhuizen wegens aanhoudende droogte (11/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zimbabwe wil zeshonderd olifanten en ander wild verhuizen van het zuiden van het land - dat door ernstige droogte getroffen is - naar andere...
  [naar artikel]
 19. Mysterieuze sterfte onder olifanten in Botswana: ruim 150 dieren overleden op een paar maanden tijd (16/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op drie maanden tijd zijn er in de Okavangodelta in Botswana 154 olifanten op mysterieuze wijze gestorven. De autoriteiten in Botswana zijn een...
  [naar artikel]
 20. 36 dode olifanten gevonden in Botswana, dieren mogelijk vergiftigd (18/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het noorden van het Botswana zijn in totaal 36 dode olifanten gevonden. Ze zijn door nog onbekende oorzaak om het leven gekomen. Het vermoeden...
  [naar artikel]
 21. Zimbabwe verkoopt rechten om te jagen op bedreigde olifanten (23/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  µZimbabwe kondigt aan dat ze “snel” zullen beginnen met de verkoop van rechten om op olifanten te jagen. Het zal gaan om zo’n vijfhonderd olifanten dit jaar.
  [naar artikel]
 22. Vermoedelijke oorzaak van massale olifantensterfte in Botswana ontdekt (28/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Volgens wetenschappers is de massale sterfte van ten minste 350 olifanten in Botswana afgelopen jaar waarschijnlijk het gevolg van het netwerk van hekken, waardoor de olifanten niet meer vrij rond kunnen trekken.
  [naar artikel]
 23. Zimbabwe wil honderden olifanten verhuizen (12/11/2019 - VRT NWS)
  Zimbabwe wil 600 olifanten en ander wild verhuizen van het door droogte getroffen zuiden van het land naar andere wildparken. Het Afrikaanse land heeft te kampen met de ergste droogte sinds decennia.
  [naar artikel]
 24. Olifanten vertrappelen twee mensen in Botswana (15/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Botswana hebben olifanten de afgelopen week twee mensen vertrappeld. Dat maakte het ministerie van Milieu bekend.
  [naar artikel]
 25. Zes olifanten sterven in Thaise waterval (05/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zes wilde olifanten zijn gestorven nadat ze in een nationaal park in Thailand in een waterval waren gevallen. Twee andere olifanten konden worden...
  [naar artikel]
 26. Zes olifanten verongelukken in waterval (05/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zes wilde olifanten zijn zaterdag overleden nadat ze in een nationaal park in Thailand in een waterval waren gevallen. Twee andere olifanten konden worden gered.
  [naar artikel]
 27. Wetenschappers achterhalen oorzaak plotse overlijden van 34 olifanten in Zimbabwe (29/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers hebben de doodsoorzaak achterhaald van meer dan 30 olifanten die afgelopen maand plots stierven in Zimbabwe. Een bacteriële infectie...
  [naar artikel]
 28. Jachttrofeeën van olifanten mee naar huis brengen uit Zambia of Zimbabwe was verboden in de VS. Trump draait dat nu terug (16/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Trump-administratie verwijst de ban op het importeren van jachttrofeeën van gedode olifanten in Zimbabwe en Zambia naar de vuilbak. Dat betekent...
  [naar artikel]
 29. Stropers doden 87 olifanten om hun slagtanden in Botswana (03/09/2018 - VRT NWS)
  In Botswana zijn in de buut van een groot natuurpark de karkassen van 87 olifanten gevonden. De slachting is het werk van stropers die de dieren doden voor hun ivoren slagtanden.
  [naar artikel]
 30. Olifanten weigeren dode soortgenoot achter te laten (19/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op beelden van het Chobe National Park in het Afrikaanse Botswana is te zien hoe een kudde olifanten weigert om hun dode vriend achter te laten.
  [naar artikel]
 31. Dit jaar al 60 mensen gedood door olifanten in Zimbabwe (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zestig mensen hebben dit jaar al het leven verloren door olifanten in Zimbabwe, dat meldt de woordvoerder van de regering. De olifantenpopulatie is één van de weinige die groeit in het land.
  [naar artikel]
 32. Botswana overweegt herinvoering olifantenjacht (22/02/2019 - Metro)
  In Botswana wordt het binnenkort misschien weer legaal om op olifanten te jagen. Voorlopig is het nog verboden om de dieren te doden. Het Afrikaanse land heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld. In 2014 werd een verbod op de olifantenjacht ingevoerd, om de dieren te beschermen. Momenteel leven er zeker 130.000 olifanten in het dunbevolkte Botswana, wat neerkomt op één olifant op achttien inwoners. Er woedt al langer een discussie tussen lokale organisaties die de olifantenjacht opnieuw willen invoeren en de verdedigers van dierenrechten. Klacht De regeringscommissie van het land voert al wekenlange hoorzittingen over het onderwerp en gesprekken met onderzoekers en jagers. De grootste klacht is dat de olifanten schade veroorzaken aan de oogst. De verdedigers van het verbod menen juist weer dat olifanten in Botswana een schuilplaats zoeken op de vlucht voor stropers in buurlanden. Bron: Metro Nederland Lees ook: Huisdieren eten vaker glutenvrij en vegetarisch Het bericht Botswana overweegt herinvoering olifantenjacht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Nog steeds geen oorzaak gevonden voor olifantensterfte Botswana (08/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het is nog steeds onduidelijk wat de oorzaak is van de mysterieuze massale dood van olifanten in Botswana. De afgelopen weken zijn zeker 281 dode olifanten geteld in de Okavango-delta in het noordwesten van het land. Andere rapporten van dierenbeschermingsactivisten spreken zelfs van meer dan 350 kadavers.
  [naar artikel]
 34. Al 55 olifanten gestorven op 2 maanden tijd door aanhoudende droogte in Zimbabwe (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Zimbabwaanse ambtenaren zijn er op amper twee maanden tijd minstens 55 olifanten van het Hwange National Park gestorven door de droogte.
  [naar artikel]
 35. 36 dode olifanten gevonden in Botswana: dieren werden mogelijk vergiftigd (18/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het noorden van Botswana zijn in totaal 36 dode olifanten gevonden. Het is nog onduidelijk hoe ze om het leven gekomen zijn, maar het vermoeden bestaat dat de beesten zijn vergiftigd. Reden voor het departement voor wilde dieren en de nationale parken in Seronga om de plaatselijke bevolking op te roepen het vlees van de olifanten niet op te eten.
  [naar artikel]
 36. Jachttrofeeën van olifanten importeren uit Zambia of Zimbabwe was verboden in de VS. Trump draait dat nu terug (16/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Trump-administratie verwijst de ban op het importeren van jachttrofeeën van gedode olifanten in Zimbabwe en Zambia naar de vuilbak. Dat betekent...
  [naar artikel]
 37. Olifanten sterven massaal een mysterieuze dood in Botswana (02/07/2020 - Metro)
  Er zijn intussen meer dan 350 olifanten gestorven in het noorden van Botswana, maar wetenschappers weten niet wat er aan de hand is. Er wordt gesproken van een ramp voor de natuurbescherming. Begin mei werd al bericht gemaakt van een eerste cluster van dode olifanten in de Okavango Delta in Botswana, waar in totaal ongeveer 15.000 olifanten leven. De dodentol liep eind die maand al op tot 169, en tegen midden juni was dat cijfer nog eens meer dan verdubbeld. Het werkelijke aantal zal echter nog hoger liggen, want olifantenkarkassen zijn vaak moeilijk te spotten. Opmerkelijk is dat 70% van de dode mastodonten zich rond waterputten bevindt, zeggen lokale bronnen die anoniem wensen te blijven. Dr Niall McCann, directeur van natuurbescherming van het Britse goede doel National Park Rescue, zegt in The Guardian geen weet te hebben van een eerder massasterfte van die omvang. “Dit is ongezien in een heel, heel lange tijd”, klinkt het. Raadsel Wetenschappers staan voorlopig nog voor een raadsel in wat deze massale sterfte veroorzaakt. De overheid van Botswana heeft nog geen stalen van de olifantenkarkassen onderzocht, dus is er geen precieze informatie beschikbaar – ook niet over een mogelijke bedreiging voor de mens. De twee grootste mogelijkheden zijn vergiftiging of een onbekende ziekteverwekker. Initieel werd gedacht dat anthrax (miltvuur) de oorzaak was, maar dat bleek niet zo te zijn. Dat de overheid van Botswana nog geen stalen  heeft onderzocht, doet wenkbrauwen fronsen – zeker in tijden waarin zoötische ziekteverwerkers extra in de schijnwerpers staan. Volgens Dr. Cyril Taolo, waarnemend directeur van de afdeling natuur en nationale parken van Botswana, zijn de stalen echter onderweg naar de labo’s, maar loopt alles vertraging door de coronabeperkingen. Stropers Volgens lokale getuigen lopen sommige olifanten in cirkeltje, wat kan duiden op neurologische schade. “Sommige dode olifanten liggen plat op hun gezicht, wat erop wijst dat ze heel plots zijn gestorven”, zegt McCann “terwijl andere duidelijk trager zijn gestorven.” “Het is dus heel moeilijk om te bepalen wat de doodsoorzaak is.” Wat het ook is, het raakt alle olifanten: jong en oud, stier of koe. Meer dode dieren zullen waarschijnlijk volgen, want verschillende nog levende olifanten lopen verzwakt rond. RV. Een overzicht van een aantal dode olifanten. Cyanidevergiftiging – een techniek die vaak gebruikt wordt door stropers in Zimbabwe – is ook nog een mogelijkheid. Het is dan echter vreemd dat aaseters niet blijken te sterven door het eten de karkassen. Volgens lokale rapporten zijn er wel minder gieren rond de karkassen dan verwacht, maar vertonen ze geen abnormaal gedrag. Covid-19 werd genoemd als een mogelijke verklaring, maar dat wordt als onwaarschijnlijk beschouwd. Olifanten zijn een belangrijke bron voor het ecotoerisme in Botswana. Lees ook : HILARISCH. Beelden van stomdronken olifanten in theeveld gaan de wereld rond Het bericht Olifanten sterven massaal een mysterieuze dood in Botswana verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Massale sterfte van olifanten in Botswana blijft maar doorgaan. En niemand die weet hoe het komt (02/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een “totaal ongekende” sterfte van honderden olifanten in de Okavongodelta in Botswana blijft gehuld in mysterie. Niemand die weet waarom de dieren...
  [naar artikel]
 39. Hartverscheurend: olifanten rouwen en weigeren hun dode vriend achter te laten (18/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  In een hartverscheurende video van het Chobe National Park in Botswana is te zien hoe een kudde olifanten rouwt om het verlies van een vriend. Ze staan rond het kadaver en één olifant aait de dode olifant met zijn slurf.
  [naar artikel]
 40. Massaal veel bezwaren tegen kandidatuur nationaal park in de Kempen: “Een nationaal park is schoon van ver, maar ver van schoon” (24/07/2023 - Gazet van Antwerpen)
  “Er is géén draagvlak voor een nationaal park”, landbouwers uit het onzekere Turnhoutse Vennengebied kwamen maandag massaal naar het gemeentehuis van Ravels om bezwaren neer te leggen tegen de kandidatuur voor Nationaal Park Lage Venen, voorheen Taxandria. “Het Masterplan dat wordt voorgesteld is gebaseerd op leugens”, klinkt het. Ook burgemeester Walter Luyten (CD&V) steunt, net zoals collega-burgemeesters, de bezwaren en zegt dat er beloftes geschonden zijn.
  [naar artikel]
 41. Botswana denkt eraan om de olifantenjacht weer toe te laten (22/02/2019 - VRT NWS)
  De regering van Botswana, in Zuidelijk Afrika, denkt eraan om de jacht op olifanten weer toe te laten. Het land telt naar schatting minstens 130.000 olifanten, het grootste aantal van heel Afrika. Volgens sommigen is dat te veel voor het Botswaanse ecosysteem, maar in elk geval leidt het steeds vaker tot conflicten tussen mens en dier.
  [naar artikel]
 42. Olifanten sterven in waterval omdat ze verdronken kalfje willen redden (06/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn beelden opgedoken van de zes olifanten die zaterdag zijn gestorven in een waterval van een nationaal park in Thailand. Volgens parkwachters probeerde de kudde naar de andere kant van de rivier te raken en is een van de jongere dieren - een driejarig kalfje - uitgegleden. De volwassen olifanten probeerden het kalfje en elkaar te redden, maar werden meegesleurd door de stroming en verdronken van uitputting. Vijf wilde olifanten overleefden het niet, twee andere dieren konden worden gered.
  [naar artikel]
 43. “Grootste stropersactie ooit in Afrika”: dierenrechtenorganisatie vindt 87 dode olifanten in Botswana (04/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een dierenrechtenorganisatie heeft 87 dode olifanten gevonden in Botswana. De dieren werden de afgelopen drie maanden gedood voor het ivoor in hun slagtanden. Het gaat volgens Elephants Without Borders om de meest grootschalige stropersactie ooit in Afrika.
  [naar artikel]
 44. “Grootste stropersactie ooit in Afrika”: dierenrechtenorganisatie vindt 87 dode olifanten in Botswana (04/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een dierenrechtenorganisatie heeft 87 dode olifanten gevonden in Botswana. De dieren werden de afgelopen drie maanden gedood voor het ivoor in hun slagtanden. Het gaat volgens Elephants Without Borders om de meest grootschalige stropersactie ooit in Afrika.
  [naar artikel]
 45. Onderzoek naar mysterieuze dood twaalf olifanten in Zimbabwe (31/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De overheid in Zimbabwe heeft een onderzoek geopend naar de mysterieuze dood van twaalf jonge olifanten in de buurt van het Hwange-reservaat, in...
  [naar artikel]
 46. Kudde olifanten geëlektrocuteerd tijdens zoektocht naar drinkwater (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een kudde olifanten is in Botswana op zoek naar een waterplas verstrikt geraakt in een hoogspanningsleiding. De negen dieren werden
  [naar artikel]
 47. Mysterie ontrafeld: olifanten in Botswana stierven aan blauwalg (22/09/2020 - VRT NWS)
  Eindelijk is het mysterie ontrafeld. De honderden olifanten die eerder dit jaar plotseling overleden zijn in Botswana, in zuidelijk Afrika, zijn volgens wetenschappers gestorven aan blauwalg. Maandenlang was de doodsoorzaak van de dieren een raadsel. Het antwoord lijkt nu gevonden te zijn, maar toch zijn er nog vele vragen.
  [naar artikel]
 48. Botswana overweegt olifantenjacht weer toe te staan (15/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Botswana, het land met 's werelds grootste olifantenpopulatie, overweegt het verbod op de plezierjacht op olifanten op te heffen. De overheid van...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy